Surfshark vs. privat internetadgang (PIA)

Surfshark vs. PIA

Hvor Surfshark repræsenterer en ny race af VPN-tjenester, har Private Internet Access (PIA) fået nogle miles på det og står som et populært valg for mange.

Forsøger du at bestemme det bedre valg mellem de to? I så fald er du på det rigtige sted. Tjek denne dybdegående Surfshark vs. PIA sammenligningsanalyse.

Højdepunkter

Surfshark PIA
 1. 1040+ servere i 61+ lande
 2. Dynamiske / statiske IP'er tilgængelige
 3. Ubegrænsede samtidige forbindelser
 4. Apps til alle platforme / enheder
 5. Bekræftet ingen logfiler (revideret)
 1. 3300+ servere i 30 lande
 2. AES-256 bit kryptering
 3. 10 samtidige forbindelser
 4. Apps til alle platforme / enheder
 5. Bekræftet ingen logfiler (revideret)

Priser og rabatter

Surfshark PIA
Abonnementsperiode 1 måned 1 måned
1 år 6 måneder
2 år 1 år
Special tilbud 83% rabat på en 24-måneders plan 67% rabat på en 1-årig plan
Højeste pris pr. Måned $ 11,95 $ 10,95
Laveste pris pr. Måned $ 1,99 $ 3,33
Et års pris $ 71,88 $ 39,95
Money-Back-garanti 30 dage 7 dage

PIA og Surfshark er begge budgetvenlige VPN-tjenester, der tilbyder god værdi for mindre penge. For at starte, har du tre lag i abonnementer.

Den månedlige plan for PIA koster dig $ 10,95, mens den samme for Surfshark koster dig $ 11,95. Som sådan har PIA en tendens til at være den billigere mulighed for månedlige abonnementer.

Andre niveauer, der er tilgængelige fra PIA, inkluderer 6-måneders og en 1-årig plan. 6-måneders planen sætter dig tilbage med $ 5,99 / mo., Faktureret til $ 35,95 en gang.

I mellemtiden er 1-årsplanen tilgængelig for $ 3,33 / md, hvilket giver dig en massiv 67% rabat. Derfor bruger brugerne kun $ 39,95 for 12 måneder.

Surfshark tilbyder på den anden side ikke en 6-måneders plan. Efter den månedlige periode giver de brugerne adgang til 1-årig og 2-årig abonnement.

1-årig plan giver dig 50% rabat på den oprindelige prisfastsættelse. Du betaler 5,99 dollar pr. Måned, hvilket beløber sig til 71,88 dollar i 12 måneder. Dette er ret dyrt sammenlignet med PIA.

Imidlertid kompenserer Surfshark ved at tilbyde 83% rabat på den 2-årige plan. For 24-måneders adgang betaler du kun mindst $ 47,76!

Hvad angår restitutioner, tilbyder PIA kun en 7-dages garanti. I mellemtiden tilbyder Surfshark en længere varighed på 30 dage for at få refusion.

Få det bedste tilbud for Surfshark: Spar 83% på den 2-årige special

Få det bedste tilbud til PIA: Få 67% rabat på en 1-årig plan

Funktioner

Surfshark PIA
Samtidige forbindelser Ubegrænset 10
Operativsystem-apps Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Manuel installation af enheder Set-Top-bokse, routere og Linux Nogle routere
Split tunneling Ja (alle apps) Ingen
Gratis tilbehør Shadowsocks Support, Hacklock, Blindsearch, NoBorders Mode, TrustDNS SOCKS5 Proxy- og ad / tracker-blokkering

Både Surfshark og PIA tilbyder fantastisk funktionalitet på flere enheder. Hos hver udbyder har du native apps til alle populære platforme / enheder.

Disse inkluderer Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Google Chrome, Mozilla Firefox og endda Fire TV'er. Du får også router support til Apple TVs.

For ikke at nævne, du kan endda finde apps, der fungerer med Xbox One, og Nintendo Switch, hvilket er meget nyttigt for at sige det mildt for gamer-publikummet!

Hvad angår samtidige forbindelser, tilbyder PIA muligheden for at etablere 10 multi-logins, mens Surfshark går den ekstra mil.

Det giver brugere ubegrænset multi-logins og funktioner som Shadowsocks-support til Kina, Hacklock til identitetstyveri-beskyttelse og NoBorders-tilstand til adgang til tilsløret servere.

På den anden side tilbyder PIA ikke meget i vejen for funktioner. Deres apps mangler også det afgørende “Split tunneling” teknologi!

Fjernelse af muligheder

Surfshark PIA
Netflix Ja Ingen
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Ingen
Amazon Prime Ja Ingen
BBC iPlayer Ja Ingen
ABS Ja Ingen
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanal 4 Ja Ja

Med hensyn til afblokering modtog jeg ekstraordinære kapaciteter fra Surfshark. Desværre var PIA ikke i stand til at omgå geo-begrænsninger og VPN-forbud så let.

Udbyderen leverede ikke ensartet ydelse på tværs af flere streamingtjenester. Som sådan er det muligvis ikke den bedste mulighed for at fjerne blokering.

Du modtager bedre ydelse fra Surfshark, der med succes blokerer Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu, Voot, Hotstar og endda Disney Plus.

Jeg stod ikke over for problemer med nedetid med udbyderen, streaming var glat selv på Ultra HD-kvalitet, og jeg fik ikke “proxy / VPN-registreret fejl” på alle ovennævnte websteder.

Kina

Kinesiske netizens er altid på udkig efter tjenester, der giver brugerne mulighed for at fjerne blokering i landet eller få adgang til lokalt indhold fra Kina andre steder i verden.

“Den store firewall” vedtager forskellige teknologier såsom blackholing VPN-tjenester, DNS-forgiftning, DNS-kapring og IP-filtrering, hvilket gør opgaven vanskelig.

Hvor PIA ikke lykkedes at give incitamenter til begge publikum, har Surfshark en tendens til at være ret imponerende; især for dem, der er bosiddende i landet.

Det tilbyder et kinesisk spejlwebsted, der giver enkeltpersoner mulighed for at downloade / installere deres apps. Samtidig tilbyder det en “NoBorders” mode.

Denne tilstand aktiverer Sursfhark’s tilsløret servere, der omdanner VPN-trafik til almindelig HTTP-trafik for at omgå geo-begrænsninger i Kina.

Der er dog ingen support for dem, der ønsker at købe en VPN til Kina, ligesom PureVPN, der tilbyder 12 dedikerede kinesiske servere til at få adgang til lokalt indhold.

Brugere i Kina kan downloade Surfshark fra deres dedikerede kinesiske side her: https://shark-cn.com/

Opsætning og interface

Surfshark PIA
Guiden til automatisk opsætning Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Valg af hovedplacering Liste-baserede Liste-baserede
Ekstra indstillinger sider Ja Ja
Mobilvenlig Ja Ja

Med hensyn til interface, Surfshark’s apps er utroligt brugervenlige og intuitive. Desktop-apps kan prale af et kompakt design, der er utroligt let at forstå.

Du har en menu med valg af placering og tilslut-knappen synlig lige efter åbning af appen. Dette giver brugerne mulighed for at udnytte øjeblikkelig forbindelse til en VPN-server.

For konfigurationer skal du blot klikke på “gear” ikon. Det giver dig muligheder for at ændre protokoller og kryptering sammen med andre appfunktioner.

Mobilapps er lige så brugervenlige og kan prale af det samme design og udseende, men optimeres til en mindre skærm. Dedikerede IP'er er også direkte tilgængelige fra appen.

Surfshark Streaming Mode

PIA’s apps på den anden side kan prale af et bredere udseende og design, der kræver noget arbejde i det samlede brugergrænseflade, da det bliver ret kompliceret.

På skrivebordet skjuler appen sig det andet, du trykker på minimeringsknappen. Det betyder, at du konstant skal åbne appen hver gang du vil gøre noget.

Dette kan blive ret irriterende for dem, der prøver at følge trinnene i en konfigurations / installationsvejledning. Selvfølgelig vil tekniske personer ikke have noget problem med opgaven.

Mobilapps er dog pænt designet og har tendens til at være rodfri. Alle muligheder er angivet pænt, og tilslutningen tager næppe et par sekunder, hvilket er ganske bemærkelsesværdigt.

PIA Windows-app

Severs og performance

Surfshark PIA
Serverlande 61 30
Samlet antal servere 1040+ 3.300

Både Surfshark og PIA tilbyder en god netværksinfrastruktur. Førstnævnte kan prale af 1.040+ servere i 61 lande, mens PIA understøtter 3.300 servere i 30 lande.

Selvom serverantallet af Surfshark er mindre end PIA. Det kompenserer for det ved at tilføje mere i vejen for støttede lande, hvilket er meget nyttigt.

Dette skyldes, at de fleste brugere ønsker mangfoldighed i udvalget af tilgængelige servere. Selvom PIA støtter 30 lande, er antallet for mindre.

Tilsvarende skal Surfshark opgradere på sit antal servere for at undgå problemer med hastighed / ydeevne, da flere brugere abonnerer på deres produkt.

Hastighed

Surfshark PIA
Hastighedstab 12% 25%

For at få en bedre idé om præstationen gennemførte jeg en hastighedsanalyse på begge: PIA og Surfshark. Dette krævede test af 5 forskellige servere fra hver udbyder.

De valgte lande var USA, UK, Frankrig, Australien og Canada. Alle test blev udført på min 100 Mbps forbindelse for at få de bedste resultater.

I bare hastighedstest lykkedes det Surfshark at levere et gennemsnit på 88 Mbps i uploads og downloads, hvilket indikerer et hastighedstab på 12%.

På den anden side havde PIA et højere tab ved at berøre 25% -mærket i hastighedsreduktion og registrere en gennemsnitlig hastighed på 75 Mbps.

Sikkerhed

Surfshark PIA
VPN-protokoller L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-datakryptering AES-256 AES-128, AES-256
OpenVPN-kontrolkanalkryptering RSA-2048  RSA-4096
Tilknytningsteknologi Shadowsocks Ingen
Appsikkerhed Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP Lækagebeskyttelse Kill switch og DNS / WebRTC / IP lækage beskyttelse
DNS-status TrustDNS Privat DNS

Surfshark er en stor fan af OpenVPN-protokollen og bruger den som “Standard” på tværs af alle dets enheder med undtagelse af iOS. Brugere kan skifte mellem UDP og TCP når det er nødvendigt.

Til kryptering bruger den AES-256-GCM-cifre, så der ikke gives yderligere godkendelse på datakanalen.

For kontrolkanalen bruger Surfshark AES-256-GCM-chiffer med TLS-nøgleudvekslingen sikret ved hjælp af RSA-2048. Perfekt fremadrettet hemmelighed leveres af ECDH- (384?) Nøgleudveksling.

På den anden side understøtter PIA det samme antal protokoller. Som standard bruger det også OpenVPN på tværs af alle enheder med undtagelse af iOS og MacOS, der bruger IKEv2-protokol.

For kontrolkanalen bruger PIA de samme cifre og hash-godkendelse, med inkludering af SHA384 til godkendelse. Perfect Forward Secrecy (PFE) er tilgængelig via ECDHE + ECDSA.

Lækagetest

For at sikre, at du får stærk sikkerhed fra begge udbydere, gennemførte jeg en lækagetest. Denne proces involverede anvendelse af 6 forskellige værktøjer til detektion af WebRTC / DNS / IP-adresse:

WebRTC og HTTP-anmodning om lækager:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS-lækager:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 og Torrent IP lækager:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Ikke overraskende bestod både PIA og Surfshark prøverne med flyvende farver, anonymiserede alle vigtige personlige identificerende oplysninger, hvilket holder dig beskyttet 24/7!

Privatliv

Surfshark PIA
Hovedkvarter De Britiske Jomfruøer Forenede Stater
Forbindelseslogfiler Ingen Ingen
Aktivitetslogfiler Ingen Ingen
Tilmeld oplysninger Email adresse Email adresse
Anonym betaling Metoder Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin 32 kryptokurser

Baseret på De Britiske Jomfruøer får Surfshark en fordel i forhold til andre udbydere. BVI indfører ingen obligatorisk masseovervågning eller opbevaring af data.

På trods af at være en del af den britiske monark, er BVI en uafhængig jurisdiktion, der følger sine egne love, der favoriserer brugernes privatliv og sikkerhed.

På den anden side har PIA sit hovedkvarter i USA, der er et stiftende medlem af Five / Nine / Fourteen Eyes Alliances.

Derfor henter det sig med deling af efterretninger og indfører obligatoriske love om datalagring, der også skal følges af telekommunikations-, internet- og VPN-udbydere..

Når som helst kan regeringen afgive en kneblenordre ledsaget af en stævning, der gør det nødvendigt at samarbejde om enhver anmodning om log.

Konfiguration

Surfshark PIA
Adressetildeling Delt / Statisk Delt
Statiske IP'er 6+ placeringer Ingen
DDoS-beskyttelse Ja Ja
NAT Firewall Ja Ja

Hvor Surfshark vedtager en delt / statisk netværksinfrastruktur, følger PIA (Internet Internet Access) en delt adressetildelingsstruktur.

Dette er temmelig problematisk i betragtning af at statiske IP'er er nødvendige for at få adgang til følsomme bankoplysninger eller få adgang til hjemme-LAN i forskellige lande.

Heldigvis tilbyder Surfshark dedikerede IP'er som tilføjelse. Selvom du behøver at betale ekstra, har du 6+ placeringer til rådighed for øjeblikkelig forbindelse.

Kunde service

Surfshark PIA
Video guider Ja Ja
Videnskabelig base  Ja Ja
Telefon Support Ingen Ingen
E-mail support Ja Ja
Gennemsnitlig e-mail-svartid 25 minutter 45 minutter
Billet support Ja Ja
Support til live chat Ja Ja

Hos begge udbydere har du flere muligheder for support. Disse inkluderer billetsupport, e-mail og live chat sammen med en søgbar vidensbase og ofte stillede spørgsmål.

Alle indstillinger fungerer ganske godt, og responstiderne på begge VPNs live chat er ganske imponerende. Det tog kun få sekunder at få svar på tekniske forespørgsler.

Jeg har endda udført en test på responstiderne fra hver udbyder på e-mail-support. Processen omfattede afsendelse af begge spørgsmål fire spørgsmål via e-mail. Se statistikken for hver VPN nedenfor:

Surfshark

Spørgsmål Første responstid Antal e-mails Spørgsmål besvaret
Arbejder Surfshark med Netflix? 20 minutter 1 Ja
Er Surfshark godt for Torrenting? 25 minutter 1 Ja
Arbejder Surfshark i Kina? 30 minutter 1 Ja
Sådan aktiveres obfuscation? 20 minutter 1 Ja

PIA

Spørgsmål Første responstid Antal e-mails Spørgsmål besvaret
Hvorfor er PIA placeret i et land med fem øjne? 1 time 1 Ja
Opbevarer privat internetadgang logfiler? 45 minutter 1 Ja
Arbejder privat internetadgang med Netflix? 50 minutter 1 Ja
Hvordan får jeg refusion fra privat internetadgang? 44 minutter 1 Ja

Vinderen: Surfshark

Surfshark er vinderen

Uden tvivl vinder Surfshark denne sammenligning på grund af at være bedre til at fjerne blokering af streamingplatforme, arbejde i Kina og tilbyde dedikerede IP'er, alt sammen med at være utroligt budgetvenlige.

PIA er også en god service, men der kræves forbedringer på flere områder. For ikke at nævne, udbyderen er baseret i en risikabel jurisdiktion, der eliminerer hele formålet med at udnytte privatlivets fred!

Похожие статьи

 • ExpressVPN vs. PIA (privat internetadgang)

  Da mange udsigter ser på VPN-tjenester fra et utrænket øje, er det en vanskelig opgave at abonnere på en der passer til deres behov og krav...

 • PureVPN vs. PIA (Privat internetadgang)

  Mange brugere står over for enorm forvirring, når de prøver at vælge en passende VPN. Denne forvirring stammer hovedsageligt af, at brugerne ofte ser på VPN-tjenester...

 • NordVPN vs. PIA (Privat internetadgang)

  NordVPN og PIA er begge populære navne på markedet for VPN'er, der bruges af tusinder over hele verden. Hvilken service er bedre med hensyn til sikkerhed,...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me