PureVPN vs. PIA (privat internettilgang)

PureVPN vs PIA

Mange brukere møter enorm forvirring når de prøver å velge et passende VPN. Denne forvirringen stammer for det meste av at brukere ofte ser på VPN-tjenester fra et utrent øye.

Hvis du møter den samme forvirringen angående to topptjenester, dvs. PureVPN og PIA, er du på rett sted. Ta en titt på denne detaljerte sammenligningsanalysen for å bestemme det bedre valget:

Høydepunkter

PureVPN PIA
 1. 2000+ servere i 140 land
 2. Dedikerte IP-er tilgjengelige
 3. 5 Samtidige tilkoblinger
 4. Apper for alle plattformer / enheter
 5. Bekreftede retningslinjer for ingen logger (revidert)
 1. 3300+ servere i 30 land
 2. AES-256 bit kryptering
 3. 10 Samtidige tilkoblinger
 4. Apper for alle plattformer / enheter
 5. Bekreftede retningslinjer for ingen logger (revidert)

Priser og rabatter

PureVPN PIA
Abonnementsperiode 1 måned 1 måned
1 år 6 måneder
2 år 1 år
Spesialtilbud 73% avslag på en 2-årsplan 67% avslag på en 1-årsplan
Høyeste pris per måned $ 10.95 $ 6.95
Laveste pris per måned $ 1.65 $ 3.33
Ettårspris $ 69.72 $ 34.95
Pengene tilbake-garanti 31-dager 7 dager

Når det gjelder prissetting, er det en veldig tett konkurranse mellom disse to VPN-ene. Og enda mer overraskende er privat internettilgang billigere enn PureVPN hvis du ser på begge prisplanene deres totalt sett.

Dette er utrolig rart, fordi PureVPN er en av de sjeldne Top VPN-tjenestene som har posisjonert seg som en rimelig VPN-tjeneste, og her, i denne sammenligningen, er det tydelig at PIA er lederen.

PureVPN’den beste avtalen er deres 5-årige avtale der kostnadene kommer ned til utrolige $ 1,65 per måned. 24-måneders avtalen er også rimelig priset til $ 3,29 / måned og er fortsatt ikke utenfor rimelig rekkevidde.

Til tross for den lave prisingen implementert av PureVPN, er det imidlertid’er fremdeles ikke billig nok sammenlignet med PIA’prisplaner.

De fleste tenker ikke på PIA som en billig VPN-tjeneste, men denne misoppfatningen må behandles fordi hvis en topp VPN er billigere enn PureVPN enn det absolutt er den rimeligste beste VPN der ute.

Få dette beste tilbudet for PIA: Kutt kostnadene med 71%

Få dette beste tilbudet for PureVPN: Spar 73% på 2-års spesialen

Funksjoner

PureVPN PIA
Samtidige tilkoblinger 5 10
Operativsystemapper Windows, MacOS, Android, iOS, Linux og Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Manuelt installere enheter Linux, rutere, sett toppbokser Noen rutere
Split Tunneling Ja (alle apper) Nei
Gratis ekstrautstyr Offisiell Kodi addon, ad-blocker, malware-skanner, nettleserutvidelser for Chrome og Firefox SOCKS5 Proxy- og ad / tracker-blokkering

Å velge en VPN betyr mer enn bare å se på kostnadene. Du må være sikker på at du har tilgang til funksjonene i en premiumtjeneste. Heldigvis klarer PureVPN å gjøre det ganske bra i denne forbindelse.

Sammenlignet med PIA, er den Hong Kong-baserte leverandøren den ekstra milen for å tilby brukere en enorm liste over avanserte funksjoner. Du får mer tilgjengelighet gjennom native applikasjoner for alle plattformer / enheter.

For sikkerhet og torrenting har brukere tilgjengelig “Split Tunneling” , som mangler med PIA’s applikasjoner. Som tillegg har du en malware skanner, ad-blocker og til og med et offisielt Kodi-tillegg.

PureVPN tilbyr også et unikt sett med verktøy, som jeg vil diskutere nedenfor for enkelhets skyld. Alle disse funksjonene plasserer VPN høyere enn PIA og andre på markedet.

Fjern blokkering av muligheter

PureVPN PIA
Netflix Ja Nei
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Nei
Amazon Prime Ja Nei
BBC iPlayer Ja Nei
ABS Ja Nei
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanal 4 Ja Ja

Hvis vi snakker om “Unblocking”, det er ikke noe bedre alternativ enn PureVPN. Alle serverne bruker sterk krypterings- og sikkerhetsteknologi som gir mulighet for øyeblikkelig omgåelse av geobegrensninger.

Dette gjør det mulig for brukere å fjerne blokkeringen av alle versjoner av Netflix, sammen med andre hitplattformer som Amazon Prime, BBC iPlayer, Hulu, og nå til og med Disney +, mens PIA ikke klarer å tilby den samme tilgjengeligheten.

For ikke å nevne, PureVPN er den eneste leverandøren på markedet som gjør det mulig å fjerne blokkering av alle populære VoD-er direkte gjennom nettleserutvidelsene på Chrome og Mozilla Firefox..

Du har en “populære nettsteder” tilgjengelig alternativ som viser alle kjente nettsteder du kanskje vil ha tilgang til. Når du velger den du vil fjerne blokkeringen, vil PureVPN direkte omdirigere deg til den lokale versjonen minus stresset..

Kina

Siden PureVPN har hovedkvarter i Hong Kong, det fungerer bedre for begge: Kinesiske utvandrere og de som er bosatt i landet. Faktisk tilbyr det også 12 kinesiske servere.

Dette er noe ikke engang de beste leverandørene på markedet klarer å tilby. Mange VPN-er hevder å jobbe i Kina, og mens de gjør det, glemmer de å imøtekomme til “expats” marked.

For eksempel tilbyr ikke PIA noen kinesiske servere, og den har heller ikke en dedikert kinesisk side for brukere å laste ned appene sine. Som et resultat virker PureVPN definitivt som det bedre alternativet.

Oppsett og grensesnitt

PureVPN PIA
Automatisk installasjonsveiviser Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Valg av hovedplassering Listebasert Listebasert
Ekstra innstillingssider Ja Ja
Mobilvennlig Ja Ja

PureVPN skiller seg ut fra andre leverandører på markedet ved å tilby utrolig brukervennlige og brukervennlige apper på flere plattformer / enheter, inkludert Android / Apple TV-er og Firestick.

Windows / Mac-versjonen kan skryte av et pent og rent syn med mange konfigurerbare alternativer som er tilgjengelige for de teknisk tenkende personene. Samtidig har du det “direkte” tilgjengelige alternativer for rookies.

I mellomtiden bruker mobilappene a “mørkere” utseende, men en som er like imponerende. Du har spesialiserte serveroppføringer for alle dine VPN-relaterte behov, sammen med tilgang til dedikerte IP-er.

PureVPN Mac-app

PIA’apper trenger fortsatt arbeid og forbedring i det totale brukergrensesnittet. Desktop-versjonene deres sitter i oppgavelinjen med de fleste funksjoner tilgjengelig direkte ved å høyreklikke på ikonet. Dette er fint, men gir også litt bryderi.

Siden appen skjuler seg det andre du minimerer, blir det et stort irritasjonsmoment for de som prøver å følge en konfigurasjons- eller konfigurasjonsguide, ettersom du stadig trenger å klikke på ikonet for å åpne appen igjen.

Den’Mobilappene er riktignok pent designet og pleier å være rotfrie. Alle alternativene er listet opp pent, og det tar knapt noen sekunder å koble til, noe som er ganske bemerkelsesverdig.

PIA Windows-app

servere

PureVPN PIA
Serverland 140+ 30
Totalt antall servere 2000 3300

Når det gjelder å sammenligne VPN-leverandører på deres serverinfrastruktur, må vi ta hensyn til mange forskjellige aspekter som totalt antall servere, antall lokasjoner over hele verden, dedikerte torrenting-servere blant andre..

Så dette gjorde det vanskelig å analysere begge disse tjenestene på denne kontoen fordi tallene fra hver VPN stablet seg slik:

PureVPN tilbyr for tiden rundt 2000 servere over hele verden, inkludert dedikerte Torrenting- og P2P-servere, men faktoren der den slår alle andre VPN-er er antall land som støttes, som overstiger 140 teller.

PIA, derimot, tilbyr mange flere servere enn PureVPN, dvs. 3300 totale servere, men stedene det tilbyr er for begrenset til å gi noen form for en klar ledelse over PureVPN.

Den har bare servere i 33 land, som ikke en gang er 1/4 av stedene som PureVPN tilbyr. Kjennelse: De er begge nakke til nakke når det gjelder serverinfrastrukturen, så det er vanskelig å avgjøre en vinner.

Hastighet

PureVPN PIA
Hastighetstap 9% 25%

PureVPN og PIA er to primerte tjenester når det gjelder støtte av strømningsaktiviteter på nettsteder som Netflix og BBC iPlayer, så begge tilbyr definitivt optimale hastigheter.

Da vi kjørte hastighetstester på begge disse tjenestene, fant vi imidlertid at PureVPN toppet på 4 tilfeldig valgte servere i vår analyse sammenlignet med PIA.

Disse serverne var basert i USA, Storbritannia, Frankrike og Canada. I bare hastighetstester klarte PIA seg til med et hastighetstap på rundt 25% mens PureVPN var litt bedre på 9% i gjennomsnitt.

Hastighetsdømmelse: PureVPN er seieren her, og vi vil anbefale brukere at de går for det hvis hastighet er en av de viktigste problemene når de abonnerer på en VPN-tjeneste.

Sikkerhet

PureVPN PIA
VPN-protokoller PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-datakryptering AES-256-CBC AES-128, AES-256
OpenVPN-kontrollkanalkryptering RSA-4096 RSA-4096
Kledningsteknologi Ingen Ingen
Appsikkerhet Kill Switch og DNS Lekkasjebeskyttelse Kill Switch
DNS-status Privat DNS Privat DNS

PureVPN legger PPTP, L2TP, OpenVPN (TCP og UDP), SSTP og IKEv2, til listen over støttede protokoller. SSTP brukes mest på Windows-enheter og IKEv2 er et nyttig tillegg for mobile enheter.

Den bruker AES-256-CBC-chiffer med HMAC SHA1-hash-autentisering for datakanalen og AES-256-CBC-chiffer med HMAC SHA384-hash-autentisering og RSA-4096-håndtrykkskryptering for kontrollkanalen.

Hvis vi imidlertid snakker om sikkerhet generelt, pleier PureVPN definitivt å være sterkere. Det tilbyr forbedrede sikkerhetsalternativer som Double VPN and Split Tunneling, NAT Firewall, og DDoS Protection.

På den annen side tilbyr PIA bare støtte på L2TP / IPSec og OpenVPN-protokoller. For datakanalen bruker PIAAES-256-bit-sifre med SHA256 for datagodkjenning og RSA-4096 for håndtrykk.

PFE er tilgjengelig via DHE + RSA-utveksling. For kontrollkanalen bruker PIA de samme sifrene og hash-autentisering, inkludert SHA384 for autentisering. Perfect Forward Secrecy (PFE) er tilgjengelig via ECDHE + ECDSA.

Kort sagt får du stort personvern hos begge leverandørene. PureVPN går imidlertid den ekstra milen ved å tilby tilleggsfunksjoner for å gi bedre sikkerhet for brukere over hele verden.

Personvern

PureVPN PIA
Hovedkvarter Hong Kong forente stater
Tilkoblingslogger Ingen Ingen
Aktivitetslogger Ingen Ingen
Registrer deg informasjon Epostadresse Epostadresse
Anonym betaling metoder Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin og mer Mynte, BitPay, 32 kryptovalutaer inkludert Bitcoin, Ethereum og Litecoin

PureVPN får en fordel over PIA, takket være sin strategiske beliggenhet i Hong Kong, som er borte fra de nysgjerrige øynene til de fem, ni og fjorten øyne alliansene (hengi seg til datalagring og masseovervåking)

PIA har hovedkvarter i USA, som bokstavelig talt er innbegrepet av alle invasive aktiviteter både: online og offline. Som sådan, hvis vi snakker om “tillitsfaktor”, PureVPN ser definitivt ut til å være et mer privat alternativ, med tanke på at de ikke er noen logger-tjeneste. .

Når det gjelder betalingsmetoder, der PIA støtter Mint, BitPay, 32 cryptocurrencies inkludert Bitcoin, Ethereum og Litecoin, legger PureVPN mer til listen ved å inkludere PaymentWall inc i deres registrering.

konfigurasjon

PureVPN PIA
Adressetildeling Delt / Statisk Delt
Statiske IP-er 7+ land Nei
DDoS-beskyttelse Ja Nei
NAT-brannmuren Ja Ja

Når det gjelder konfigurasjon, får PureVPN nok en gang en overhånd over PIA. Dette er fordi den USA-baserte leverandøren bare støtter en delt infrastruktur med dynamiske IP-er tilgjengelig.

PureVPN, derimot, gir mer incentiv til sine brukere, og støtter begge deler; en delt og statisk infrastruktur. De har dedikerte IP-er tilgjengelig i mer enn 7 land over hele verden.

Det er imidlertid viktig å nevne at dedikerte IP-er er tilgjengelige som et tillegg med separate priser. Hvis du velger DDoS-beskyttelse, kan det hende du må betale høyere for den dedikerte IP-en.

Kundeservice

PureVPN PIA
Video Guider Ja Ja
Søkbar kunnskapsbase  Ja Ja
Telefonstøtte Nei Nei
E-poststøtte Ja Ja
Gjennomsnittlig svartid på e-post 39 minutter 45 minutter
Billettstøtte Ja Ja
Live Chat Support Ja Ja

Den beste typen kundestøtte er via live chat supportalternativet fordi det er mye mer personlig, brukervennlig og teknisk enn e-poststøtte som er tungvint.

Og hvis dette er beregningen for å vurdere beste kundestøtte, gir PureVPN utmerkede kundehender sammenlignet med PIA. Det tilbyr et utrolig proaktivt live chat-system.

På den annen side er PIA fortsatt fast i midten av 2010-årene med sin e-postbaserte støtte. PIA’kundesupportmetoden er ikke relevant i dag’verdens, så vi vil anbefale den å oppgradere seg selv.

Siden e-poststøtte fremdeles er et alternativ for begge leverandører, bestemte jeg meg for å sette dem på prøve. Nedenfor er detaljer om responstidene fra hver leverandør på e-postsupport.

PureVPN

Spørsmål Innledende responstid Antall e-poster Spørsmål besvart
Er PureVPN bra for Torrenting? 25 minutter 1 Ja
Jobber PureVPN med Netflix? 39 minutter 1 Ja
Kan jeg installere PureVPN på LibreELEC 50 minutter 1 Ja
Slik konfigurerer du PureVPN på Firestick? 44 minutter 1 Ja

Privat internettilgang (PIA)

Spørsmål Innledende responstid Antall e-poster Spørsmål besvart
Hvorfor er PIA lokalisert i et land med fem øyne? 1 time 1 Ja
Oppbevarer privat internettilgang logger? 45 minutter 1 Ja
Fungerer privat internettilgang med Netflix? 50 minutter 1 Ja
Hvordan får jeg refusjon fra privat Internett-tilgang? 44 minutter 1 Ja

Andre sammenligninger å sjekke ut

  1. ExpressVPN vs. IPVanish
  2. ExpressVPN vs. PureVPN
  3. PureVPN vs. IPVanish
  4. NordVPN vs. ExpressVPN

Vinneren: PureVPN

PureVPN er vinneren

Utvilsomt er PureVPN en mye større tjeneste sammenlignet med PIA, og de fleste brukere vil tro at det er urettferdig at vi sammenligner de to ikke-like tjenestene i de samme beregningene..

Siden de er blant toppnavnene, er det imidlertid nødvendig med en objektiv sammenligning. Og til tross for forskjellen i servere, kan noen ting ikke bli ignorert som mangelen på live chat og Kill Switch.

PIA er en flott VPN-tjeneste, men vi må erklære PureVPN som vinneren her fordi den har dukket opp som mer “Dyktig” VPN-tjeneste i henhold til dagens brukerkrav enn de tidligere.

Похожие статьи

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me