PureVPN mot NordVPN

PureVPN vs NordVPN

Hundratals VPN-tjänster där ute som marknadsför sig själva som de bästa. Det är viktigt att vara medveten om dessa bedrägerier och jämföra dem alltid mot en och annan.

Idag börjar vi NordVPN mot PureVPN mot varandra för att bestämma det bättre valet mellan de två. Så, utan vidare, leta nedan för deras fullständiga jämförelse.

slingor
NordVPN PureVPN
 1. 5 200+ servrar i 58 länder
 2. AES-256-CBC-kryptering
 3. 6 samtidiga anslutningar
 4. Avblockerar alla strömningsplattformar
 5. Reviderad ingen loggpolicy
 1. 2000+ servrar i 140 länder
 2. Dedikerade IP: er tillgängliga
 3. 5 Samtidiga anslutningar
 4. Appar för alla plattformar / enheter
 5. Verifierad policy för inga loggar (granskad)

Prissättning och rabatter

NordVPN PureVPN
Prenumerationsperiod 1 månad 1 månad
1 år 1 år
2 år 2 år
3 år
Specialerbjudande 70% rabatt på en 3-årsplan 73% rabatt på en tvåårsplan
Högsta pris per månad $ 11,95 $ 10,95
Lägsta pris per månad $ 3.49 $ 1.32
Ettårspris $ 83,88 $ 69,72
Pengar tillbaka garanti 30 dagar 30 dagar

När det gäller prissättning är ingen mer budgetvänlig än PureVPN. Och det’s inte bara när vi jämför det med NordVPN, men detsamma gäller i VPN-industrin.

Ingen kommer ens nära att matcha Pure’s smuts billiga VPN-planer. den’s månadsabonnemang sätter dig bara bakom $ 10,95, vilket fortfarande är $ 2 mindre än de flesta i branschen.

Om du väljer en längre tid får du bättre rabatter. Jag rekommenderar att du går för 5-årsplanen för att få det bästa värdet. Det börjar på $ 1,32 / mo. (faktureras en gång som $ 80)!

För NordVPN börjar den månatliga prissättningen på $ 11,95. Du kan dock alltid välja deras tvååriga prenumeration, vilket ger dig en fantastisk 24% rabatt.

Naturligtvis, ju längre varaktighet, desto billigare är prissättningen. Om du går för det årliga får du 41% rabatt. Detta innebär att du bara betalar $ 6,99 månad.

För att få det bästa värdet rekommenderar jag användarna att gå för sin 3-åriga plan, vilket minskar månatliga kostnader till $ 3,49 (faktureras en gång till $ 125,64). 

När det gäller återbetalningsgarantier erbjuder både PureVPN och NordVPN en 30-dagars återbetalning, som du kan utnyttja om du inte är nöjd med någon av leverantörerna.

Få det bästa erbjudandet för NordVPN: 70% rabatt på 3-årsplanen

Få det bästa erbjudandet för PureVPN: Spara 73% på sin 2-åriga special

Funktioner

NordVPN PureVPN
Samtidiga anslutningar 6 5
Operativsystem-appar Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux, Kodi och Fire TV
Manuell installation av enheter Set-Top-lådor, routrar och Linux Vissa routrar, Set Top Boxes och Linux
Split Tunneling Inte tillgänglig Ja (alla appar)
Gratis tillägg Webbläsarextensions för Chrome och Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay Officiell Kodi-tillägg, ad-blockerare, malware-skanner, webbläsarförlängningar för Chrome och Firefox

När det gäller funktioner, går både NordVPN och PureVPN den extra milen när det gäller att leverera extra säkerhet och skydd för användare på en mängd enheter och plattformar.

Båda VPN: erna erbjuder ursprungliga appar för Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Apple TV: er och en förkonfigurerad routerapp. PureVPN lägger till en dedikerad tillägg för listan till Kodi också.

NordVPN och PureVPN erbjuder båda webbläsarförlängningar för Google Chrome och Mozilla Firefox. Om vi ​​jämför dem båda, jag’Jag säger att PureVPN erbjuder bättre säkerhet.

Deras tillägg är också de enda i branschen som spärrar strömningsplattformar som Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime och Hulu direkt från webbläsaren.

Split Tunneling är inte tillgängligt för NordVPN, men finns på alla appar i PureVPN. Du kan upprätta 5 samtidiga anslutningar med PureVPN och 6 med NordVPN.

Avblockera förmågor

NordVPN PureVPN
Netflix Ja Ja
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Ja Ja
BBC iPlayer Ja Ja
magmuskler Ja Ja
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanal 4 Ja Ja

För det mesta matchas NordVPN och PureVPN lika i de flesta aspekter. När det gäller att avblockera, kan båda framgångsrikt kringgå geo-begränsningar på berömda VoD: er och streamingplattformar.

Den enda skillnaden är att där NordVPN misslyckas med att avblockera dessa VoD: er via deras webbläsarförlängning, lyckas PureVPN lyckas vilket visar att dess teknik är överlägsen.

Jag väntar fortfarande på att testa en VPN-tjänst som erbjuder samma avblockeringsfunktioner som PureVPN, särskilt via deras webbläsarförlängning, eftersom det är en ganska unik försäljningsplats.

När det gäller NordVPN kan du få en lista med “arbetssätt” servrar från supportteamet. Jag testade emellertid servrar som exkluderade dessa, och Nord fungerade fortfarande smidigt på alla kanaler.

Kina

Eftersom PureVPN har sitt huvudkontor i Hong Kong, det fungerar bättre för båda: Kinesiska utlandsstationerade och de som bor i landet. Den erbjuder dock inte en dedicerad kinesisk sida.

NordVPN erbjuder å andra sidan en kinesisk sida som gör att invånare i landet kan komma åt sina appar och prenumerera på en lämplig betalningsplan.

Tyvärr erbjuder de inte servrar i Kina. medan, PureVPN erbjuder 12 servrar i landet, med 6 i Shanghai och 6 i Peking.

Användare i Kina kan ladda ner NordVPN-användare härifrån: http://nord-for-zh.com/

Installation och gränssnitt

NordVPN PureVPN
Guiden för automatisk installation Windows, Mac, Android, iOS och Linux, Windows, Mac, Android, iOS och Amazon Fire TV
Val av huvudplats Kartbaserad List-baserade
Extra inställningssidor Ja Ja
Mobilvänligt Ja Ja

NordVPN har ett snyggt och rent utseende över alla deras ursprungliga appar. De har ett liknande utseende med bara några designtjusteringar på olika plattformar och enheter.

Till exempel startar Windows-appen genom att visa en dynamisk karta. Medan Mac till och med erbjuder möjligheten att välja servrar efter region och land.

Båda apparna erbjuder ändå en “specialitet” där du väljer servrar för specifika uppgifter som att få en dedikerad IP, skämma bort dig med p2p / fildelning och aktivera DoubleVPN.

Klicka på “inställningar” kommer ytterligare att ge dig en lista över funktioner du kan aktivera / inaktivera. Dessa inkluderar osynlighet på LAN, Internet Kill Switch och den ökända CyberSec.

NordVPN-gränssnitt

Å andra sidan använder PureVPN en annan design för sina skrivbord och motsvarigheter på mindre skärmar. Gränssnittet på Windows och Mac är större och erbjuder en mängd alternativ.

Det bästa med PureVPN’s skrivbordsappar är dock att de tillgodoses för nybörjare och experter. Du har gott om konfigurationsalternativ som hjälper tekniker att få önskad säkerhet.

Omvänt har nybörjare möjligheten att utnyttja skyddet baserat på olika lägen som strömning, fildelning avblockering, bläddring etc. Välj ett som bäst passar dina behov.

Mobila versioner är mer rörliga men kompromissar inte med funktioner. På liknande sätt använder webbläsarutvidgningar en kompakt design, men kan blockera Netflix direkt i webbläsaren!

PureVPN-gränssnitt

Servrar och prestanda

NordVPN PureVPN
Serverländer 58 140
Totalt antal servrar 5200+ 2000

NordVPN var tidigare värd för det största servernätverket fram till för några månader sedan. Nu tar CyberGhost ledningen som erbjuder mer än 5 700 servrar i över 90 länder världen över.

När det gäller hastigheter är NordVPN oerhört snabb och lider knappt några nedtider. Jag upplevde inga problem med att strömma i Ultra HD eller få maxhastigheter under torrent.

PureVPV erbjuder å andra sidan 2 000+ servrar. Även om detta antal är mindre än NordVPN, kompenserar de det genom att lägga till servrar i mer än 140 länder runt om i världen.

Hastigheterna är också ganska rimliga och berör samma medelvärden som levereras av NordVPN. Båda till och med framgångsrikt blockerar strömningsplattformar och arbetar i Kina.

säkerhet

NordVPN PureVPN
VPN-protokoll PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-datakryptering AES-256 AES-256
OpenVPN-kontrollkanalkryptering RSA-2048 RSA-4096
Cloaking Technology Obfsproxy Ingen
Extra skydd Double-Hop-rutter och lök över VPN Split Tunneling och NAT Firewall
Appsäkerhet Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP Leak Protection Kill Switch och DNS / WebRTC / IP Leak Protection
DNS-status PrivateDNS Privat DNS

NordVPN erbjuder support för alla uppdaterade protokoll, inklusive IKEV2, L2TP och industristandarden OpenVPN. Den använder AES-256-CBC-chiffer med HMAc SHA256 på datakanalen.

För sin kontrollkanal använder NordVPN samma kryptering och autentisering ovan, inklusive RSA-2048. Perfect Forward Secrecy (PFS) konfigureras med det starka DHE-4096-nyckelutbytet.

Deras mobilappar å andra sidan, i synnerhet iOS, använder IKEv2 med AES-256-GCM-kodning och HMAC SHA2-384 dataverifiering. PFE tillhandahålls av ett DHE-3075-utbyte.

PureVPN lägger däremot SSTP och IKEv2 till listan över protokoll som stöds. SSTP används mest på Windows-enheter och IKEv2 är ett användbart tillägg för mobila enheter.

Den använder AES-256-CBC-chiffer med HMAC SHA1-hashverifiering för datakanalen och AES-256-CBC-chiffer med HMAC SHA384-hash-autentisering och RSA-4096-handskakningskodning för kontrollkanalen.

Om vi ​​dock pratar om säkerhet totalt sett, tenderar PureVPN definitivt att vara starkare. Till skillnad från NordVPN som nyligen hackades är Pure fortfarande säker mot sådana sårbarheter.

Integritet

NordVPN PureVPN
Huvudkontor Panama Hong Kong
Anslutningsloggar Ingen Ingen
Aktivitetsloggar Ingen Ingen
Registrera dig information E-postadress E-postadress
Anonym betalning metoder Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Olika Crpytocururrency

NordVPN och PureVPN har båda sitt huvudkontor i säkra jurisdiktioner, borta från de nyfikna ögonen på de fem, nio och fjorton ögonallianserna som hänger sig åt massövervakning.

Där NordVPN ligger i det mycket säkra Panama har PureVPN sitt högkvarter i Hong Kong. Båda platserna är fria från obligatorisk datalagring och invasiva lagar.

Som sådan kan du förvänta dig att de är mer defensiva än de VPN, som finns i USA, Kanada, Australien, etc., som måste följa gag order och begäranden från regeringen.

När det gäller anonyma betalningsmetoder accepterar NordVPN Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin och andra, medan PureVPN godkänner och lägger till fler alternativ i listan.

Konfiguration

NordVPN PureVPN
Adressallokering Delad / Statisk Delad / Statisk
Statiska IP: er 40+ Platser 10+ Platser
DDoS-skydd Ja Ingen
NAT-brandvägg Ja Ja

För konfigurationer stöder både NordVPN och PureVPN dynamiska och statiska IP-adresser. Där Nord erbjuder mer i vägen för platser, lägger Pure till extra säkerhetsfunktioner.

Till exempel stöder NordVPN dedikerade IP: er på mer än 40 platser runt om i världen. PureVPN erbjuder för närvarande endast statiska IP-adresser på 10+ platser och lägger till DDoS-skydd.

Dedikerade IP: er finns som tillägg, vilket innebär att du måste betala extra för dem, med funktioner som DDoS-skydd som kostar dig mer.

Kundservice

NordVPN PureVPN
Videoguider Ja Ja
Sökbar kunskapsbas  Ja Ja
Telefonstöd Nej Nej
E-poststöd Ja Ja
Genomsnittlig svarstid för e-post 30 minuter 39 minuter
Biljettstöd Ja Ja
Support för livechatt Ja Ja

Både NordVPN och PureVPN går den extra milen när det gäller att erbjuda kunder fantastiskt stöd för tekniska och allmänna frågor. De stöder livechatt, e-post och ett biljettsystem.

Samtidigt erbjuder de en särskild felsökningssida tillsammans med vanliga frågor för att hjälpa användare att få direkt support för sina frågor om livechatten inte är tillgänglig.

Jag genomförde till och med ett test på responstiderna från varje leverantör på e-postsupport. Processen inkluderade att skicka båda leverantörerna fyra frågor via e-post. Se statistiken för varje VPN nedan:

NordVPN

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Fungerar NordVPN med Netflix? 12 minuter 1 Ja
Är NordVPN bra för Torrenting? 40 minuter 1 Ja
Vilken kryptering använder NordVPN? 38 minuter 1 Ja
Hur aktiverar NordVPN’s dolda servrar? 30 minuter 1 Ja

PureVPN

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Är PureVPN bra för Torrenting? 25 minuter 1 Ja
Fungerar PureVPN med Netflix? 39 minuter 1 Ja
Kan jag installera PureVPN på LibreELEC 50 minuter 1 Ja
Hur du ställer in PureVPN på Firestick? 44 minuter 1 Ja

Vinnaren: PureVPN

PureVPN är vinnaren

Det råder ingen tvekan om att NordVPN är lika bra som PureVPN. Tyvärr har den senaste skandalen för att det hackades resulterat i att den förlorat all sin trovärdighet och rykte.

Det är därför jag rekommenderar att gå till det mycket säkrare och pålitliga alternativet, PureVPN, eftersom det aldrig har hackats och inte lagrar loggar (verifierat och granskat av Altius IT).

VPN är en allround-tjänst som låser upp alla populära VoD: er, fungerar i Kina och erbjuder fantastiska hastigheter för strömmande och strömmande, samtidigt som det är otroligt budgetvänligt!

Похожие статьи

 • ExpressVPN vs. PureVPN

  Nuförtiden är att välja en VPN-tjänst en svår uppgift för många på grund av de många tillgängliga alternativen. Nästan alla tjänster påstår sig vara de mest säkra,...

 • PureVPN vs. TorGuard

  PureVPN är känt för att vara en billig leverantör som strider mot toppnamnen på marknaden, men är det verkligen bättre än den mycket säkra och...

 • PureVPN vs. PIA (privat internetåtkomst)

  Många användare möter enorm förvirring när de försöker välja ett lämpligt VPN. Denna förvirring beror främst på det faktum att användare ofta tittar på VPN-tjänster...

 • NordVPN mot ExpressVPN

  Användare stöter regelbundet på många granskningswebbplatser som listar dessa två som toppleverantörer på marknaden. Vad händer om du sätter båda VPN: erna mot var och en...

 • PureVPN vs HideMyAss Jämförelse 2020

  Där PureVPN står högt som en berömd “premie” VPN i branschen, HideMyAss är ett populärt val bland lekman användare mestadels på grund av dess iögonfallande namn....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me