NordVPN vs. PIA (privat internettilgang)

Nordvpn vs PIA

NordVPN og PIA er begge populære navn på markedet for VPN-er som brukes av tusenvis rundt om i verden. Hvilken tjeneste er bedre med tanke på sikkerhet, personvern, streaming, torrenting?

For å lære hvilken som fremgår som seirende i alle aspekter, kan du lese denne grundige sammenligningen av NordVPN vs. PIA. Her vil vi analysere begge tilbydere på 10 faktorer:

Høydepunkter
NordVPN PIA
 1. 5 200+ servere i 58 land
 2. AES-256-CBC-kryptering
 3. 6 Samtidige tilkoblinger
 4. Fjern blokkering av alle streamingplatformer
 5. Revidert retningslinjer for ingen logger
 1. 3300+ servere i 30 land
 2. AES-256 bit kryptering
 3. 10 Samtidige tilkoblinger
 4. Apper for alle plattformer / enheter
 5. Bekreftede retningslinjer for ingen logger (revidert)

Priser og rabatter

NordVPN PIA
Abonnementsperiode 1 måned 1 måned
1 år 6 måneder
2 år 1 år
3 år
Spesialtilbud 70% rabatt på en 3-årsplan 67% avslag på en 1-årsplan
Høyeste pris per måned $ 11.95 $ 6.95
Laveste pris per måned $ 3.49 $ 3.33
Ettårspris $ 83.88 $ 39.5
Pengene tilbake-garanti 30 dager 7 dager

Prisene er det viktigste salgsargumentet for leverandører i VPN-bransjen. Brukere går ofte for tjenester som pleier å være den billigste VPN-en. Selv med noen dyre planer, kan du imidlertid dra nytte av fantastiske tilbud.

For eksempel starter den månedlige prisingen for NordVPN på $ 11,95. Hvis du imidlertid ønsker å utnytte billige priser, kan du velge den toårige planen deres. Det gir brukerne 24% rabatt, til sammen bare 54 dollar.

Derfor, jo lengre abonnementsvarighet, jo billigere er prisingen med NordVPN. Si at du går for årsplanen. Du vil bare måtte betale $ 6,99 per måned, noe som betyr at du får en rabatt på 41%.

For brukere som ønsker å utnytte den beste verdien, kan du gå for 2-årsplanen. Dette reduserer de månedlige kostnadene til $ 4.99, noe som indikerer en rabatt på 58%. Dette betyr at du bare betaler $ 119,76 for 24 måneder.

PIA klarer definitivt å være billigere enn NordVPN. Det tilbyr noen av de beste prisene på markedet. Dette gjør det til et topp valg for budsjettbevisste kjøpere.

Den månedlige prisingen for privat internettilgang (PIA) starter på $ 6,95. Hvis du vil ha en bedre avtale, kan du gå for deres årlige plan. Det reduserer prisingen til 3,33 per måned, noe som betyr at du får en enorm rabatt på 52%.

Som et resultat vil brukere bare måtte betale 39,96 dollar. For best mulig verdi, kan brukere velge 2-årsplan. Det reduserer den månedlige prissettingen til $ 2,91, og gir brukerne massiv 58% rabatt.

Dette betyr at du bare må betale $ 69,84 for to år. For refusjon tilbyr PIA bare en 7-dagers pengene-tilbake-garanti. Imidlertid, hvis du går for NordVPN, kan du utnytte en 30-dagers refusjonsgaranti.

Funksjoner

NordVPN PIA
Samtidige tilkoblinger 6 5
Operativsystemapper Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Manuelt installere enheter Set-Top-bokser, rutere og Linux Noen rutere
Split Tunneling Ikke tilgjengelig Nei
Gratis ekstrautstyr Nettleserutvidelser for Chrome og Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay SOCKS5 Proxy- og ad / tracker-blokkering

Når det gjelder valg av en VPN-tjeneste, må du ha avanserte funksjoner tilgjengelig. NordVPN har alltid stått i spissen for innovasjoner om personvern.

Det tilbyr et unikt sett med verktøy, som jeg har listet opp for din bekvemmelighet nedenfor. Alle disse funksjonene plasserer VPN høyere enn andre på markedet, ettersom du til enhver tid får maksimal sikkerhet / personvern.

Det ser imidlertid ikke ut til at PIA støtter noe. Tilbyderen, til tross for at han er utrolig billig, stiller grunnen mot NordVPN. Den tilbyr de fleste av de samme funksjonene / teknologiene som er tilgjengelige med NordVPN.

Dessverre mislykkes det i å tilby avanserte funksjoner som DoubleVPN og Onion over VPN, som NordVPN-kunder nyter godt av for å utnytte maksimal sikkerhet på nettet.

Fjern blokkering av muligheter

NordVPN PIA
Netflix Ja Nei
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Nei
Amazon Prime Ja Nei
BBC iPlayer Ja Nei
ABS Ja Nei
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanal 4 Ja Ja

Når det gjelder avblokkering, har NordVPN definitivt en mer proaktiv og pålitelig. Alle serverne bruker sterk krypterings- og sikkerhetsteknologi for å fjerne blokkering av VoD-er.

Tilbyderen klarer å fjerne blokkeringen av alle versjoner av Netflix, samtidig som den gir tilgang til noen av de mest rammede streamingplattformene som Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime og mer.

PIA derimot tilbyr ikke mye i veien for å fjerne blokkering. Det er et hit og savner-scenario de fleste gangene. Det som er mest alarmerende er mangelen på at Netflix blokkerer.

Som sådan er NordVPN det beste valget hvis jeg skulle snakket med streaming. PIA trenger fortsatt å forbedre sine blokkeringsfunksjoner for å rettferdiggjøre prisen og kundene kjøper den.

Kina

For å få en bedre idé om VPN-appene til NordVPN og PIA, bestemte jeg meg for å gjennomføre en unblocking-test. Denne prosessen innebar å koble til forskjellige VPN-servere.

Deretter kan du besøke forskjellige blokkerte nettsteder for å se om VPN vellykket omgår geo-restriksjoner. NordVPN fungerte utrolig, spesielt når du koblet til deres tilslørte servere. Jeg klarte lett å omgå “Den store brannmuren”.

Samtidig fikk jeg heller ingen problemer når jeg fjernet blokkeringen av USAs Netflix og det komplette biblioteket. For PIA var resultatene ganske skuffende for å si det mildt.

PIA tilbyr ingen slik teknologi eller kryptering som gjør det mulig å fjerne blokkering av nettsteder i Kina. I motsetning til NordVPN som tilbyr et dedikert kinesisk speil nettsted, tilbyr PIA ingen insentiv for det kinesiske publikummet.

Brukere i Kina kan laste ned NordVPN-brukere herfra: http://nord-for-zh.com/

Oppsett og grensesnitt

NordVPN PIA
Automatisk installasjonsveiviser Windows, Mac, Android, iOS og Linux, Windows, Mac, Android, iOS
Valg av hovedplassering Kartbasert Listebasert
Ekstra innstillingssider Ja Ja
Mobilvennlig Ja Ja

NordVPN kan skryte av en enkel, men samtidig interaktiv brukergrensesnitt som lar brukere utforske flere funksjoner / tillegg, enten det er på skrivebordet eller mindre skjerm-kolleger.

Desktop-versjonene har et kartbasert design og en “spesialitet” liste som lar brukere få tilgang til dedikerte IP-er, dobbelt VPN, løk over VPN og andre teknologier.

I mellomtiden bruker mobilappene samme design, men kvitter seg med kartet, og introduserer en listebasert design som deler servere etter “land” Til og med “region (på iOS-apper).

PIA’apper trenger fortsatt arbeid og forbedring i det totale brukergrensesnittet. Desktop-versjonene deres sitter i oppgavelinjen med de fleste funksjoner tilgjengelig direkte ved å høyreklikke på ikonet.

Siden appen skjuler seg selv det andre du minimerer, blir det imidlertid en stor irritasjon for de som prøver å følge en konfigurasjons- eller konfigurasjonsguide.

Den’Mobilappene er riktignok pent designet og pleier å være rotfrie. Alle alternativene er listet opp pent, og det tar knapt noen sekunder å koble til, noe som er ganske bemerkelsesverdig.

Servere og ytelse

NordVPN PIA
Serverland 58 30
Totalt antall servere 5200+ 3300
Hastighetstap 5% 25%

Siden VPN-er er avgjørende verktøy for å fjerne blokkering / streaming / torrenting, er det viktig at du får gode hastigheter. Det siste du trenger er å lide av en skilpadde internett.

I lys av dette bestemte jeg meg for å gjøre en resultatvurdering av begge tilbydere. Dette innebar testing av maksimale nedlastingsbåndbredder av NordVPN og PIA for forskjellige servere i forskjellige land. Deretter noterte jeg de gjennomsnittlige hastighetene som ble mottatt.

Hvis jeg snakker om NordVPN, var alle serverne veldig raske. De som ligger langt borte viste selvfølgelig middelmådige prestasjoner. Gjennomsnittet toppet imidlertid på 43 Mbps, noe som indikerer et hastighetstap på 5%.

For privat internettilgang (PIA) var resultatene ingen kamp for NordVPN. Gjennomsnittshastighetene nådde en topp på 38 Mbps, indikerte et hastighetstap på 25%. Det er et stort behov for forbedringer i tilkoblingshastigheter for PIA!

Sikkerhet

NordVPN PIA
VPN-protokoller PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-datakryptering AES-256 AES-128, AES-256
OpenVPN-kontrollkanalkryptering RSA-2048 RSA-4096
Kledningsteknologi Obfsproxy Ingen
Appsikkerhet Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP Lekkasjebeskyttelse Kill Switch
DNS-status PrivateDNS PrivateDNS

Noe av det beste med NordVPN må være det sterke personvernet og sikkerheten. Tilbyderen er ganske enkelt ikke påvisbar for nettsteder, takket være den store puljen med delte IP-er.

Legg dette til NordVPNs støtte for alle protokoller, inkludert IKEv2, L2TP / IPSec og OpenVPN. Du kan føle deg trygg på å få maksimal anonymitet. For datakanalen bruker NordVPN 256-CBC-sifre med HMAC SHA256-hash-godkjenning.

For sin kontrollkanal bruker NordVPN den samme hash-godkjenningen og -sifrene ovenfor, med tillegg av en RSA-2048. En sterk DHE-4096 nøkkelutveksling brukes til å sette opp Perfect Forward Secrecy (PFS).

Hvis du bruker iOS-appen, endrer NordVPN krypteringen. Alle tilkoblinger bruker IKEv2-protokollen med AES-256-GCM-chiffer med HMAC SHA2-384 datagodkjenning.

Til tross for at han er en USA-basert leverandør, opprettholder Private Internet Access (PIA) et utrolig sterkt nettverk av servere. De bruker sterke krypteringssifere på L2TP / IPSec og OpenVPN-protokoller.

For datakanalen bruker PIA den beryktede militære karakteren; AES-256-bit chiffer med SHA256 for dataautentisering og RSA-4096 for håndtrykk. PFE er tilgjengelig via DHE + RSA-utveksling.

For kontrollkanalen bruker PIA de samme sifrene og hash-autentisering, inkludert SHA384 for autentisering. Perfect Forward Secrecy (PFE) er tilgjengelig via ECDHE + ECDSA.

Kort sagt får du stort personvern hos begge leverandørene. NordVPN går imidlertid den ekstra milen ved å tilby CyberSec-protokollen og funksjoner som dedikerte IP-er og løk over VPN.

Personvern

NordVPN PIA
Hovedkvarter Panama forente stater
Tilkoblingslogger Ingen Ingen
Aktivitetslogger Ingen Ingen
Registrer deg informasjon Epostadresse Epostadresse
Anonym betaling metoder Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Mynte, BitPay, 32 kryptovalutaer inkludert Bitcoin, Ethereum og Litecoin

Hvis vi sammenligner de to, har NordVPN en tendens til å være et tryggere alternativ på grunn av sin jurisdiksjon. Tilbyderen er borte fra Five, Nine, Fourteen Eyes Alliances med hovedkvarter i det trygge Panama.

Private Internet Acess (PIA) har derimot sitt hovedkontor i USA. Landet er grunnleggende medlem av 5/9/14 Eyes Alliances og kan skryte av de mest inngripende lovene.

Den krever mandatovervåking og lagring av data fra om det er internettjenesteytere, telekomleverandører eller virtuelle private nettverksleverandører.

Som sådan, hvis du vil være trygg og trygg fra de nysgjerrige øynene fra regjeringen, etterretningsorganer og krenkere av opphavsrett, er PIA ikke et pålitelig alternativ.

konfigurasjon

NordVPN PIA
Adressetildeling Delt / Statisk Delt
Statiske IP-er 40+ Steder Nei
DDoS-beskyttelse Ja Nei
NAT-brannmuren Ja Ja

For konfigurasjoner får NordVPN en overhånd over USA-baserte PIA. Der PIA vedtar en delt infrastruktur og adressetildeling, støtter Nord både: dynamisk og statisk.

Dette hjelper den Panama-baserte leverandøren med å gi mer incentiv til brukerne sine, spesielt utsatte / reisende som ønsker ekstern tilgang til kontorfiler og beskyttelse mens de får tilgang til bankinformasjon.

Dedikerte IP-er er tilgjengelige som et tillegg av NordVPN, noe som betyr at du må betale ekstra for dem, med funksjoner som DDoS-beskyttelse som koster deg mer. Nedenfor er en oversikt over priser og lokasjoner der du kan få en dedikert IP:

NordVPN dedikerte IP-er

Kundeservice

NordVPN PIA
Video Guider Ja Ja
Søkbar kunnskapsbase  Ja Ja
Telefonstøtte Nei Nei
E-poststøtte Ja Ja
Gjennomsnittlig svartid på e-post 30 minutter 39 minutter
Billettstøtte Ja Ja
Live Chat Support Ja Ja

Når det gjelder støtte gjør NordVPN en langt bedre jobb med å hjelpe kunder, sammenlignet med PIA. Tilbyderen tilbyr 6 forskjellige medier for å få hjelp, der PIA bare gir deg tilgang til 4.

Legg dette til den utrolige raske supporten 24/7 live chat, og NordVPN gir det beste smellet for pengene. Motsatt, tilbyr PIA til tross for at hun er i bransjen i ganske mange år, ikke live chat som et støttealternativ. Dette er mildt sagt ganske skuffende.

Den USA-baserte leverandøren tilbyr kun e-post og billettsupport, og selv i det gir de sent svar. Deres gjennomsnittlige responstid er et sted mellom 7 og 8 timer, noe som er ganske mye, spesielt med tanke på at brukerne trenger øyeblikkelig hjelp til spørsmål.

Når det gjelder kunnskapsgrunnlaget, bruker PIA skjermbilder for å utdype i opplæringsprogrammene, mens NordVPN tilbyr omfattende videowenngang for spesifikke oppgaver som å fikse tilkoblingsproblemer.

Jeg har til og med gjennomført en test på responstidene fra hver leverandør på e-poststøtte. Prosessen inkluderte å sende begge leverandørene fire spørsmål via e-post. Se statistikken for hver VPN nedenfor:

NordVPN

Spørsmål Innledende responstid Antall e-poster Spørsmål besvart
Hva er din forbindelse med “CloudVPN”? 12 minutter 1 Ja
Er det mulig å konfigurere NordVPN på Raspberry Pi? 40 minutter 1 Ja
Hvordan fikse “Tilkoblingen er utløpt” Feil? 38 minutter 1 Ja
Hvordan aktiverer NordVPN’s tilslørte servere? 30 minutter 1 Ja

Privat internettilgang (PIA)

Spørsmål Innledende responstid Antall e-poster Spørsmål besvart
Hvorfor er PIA lokalisert i et land med fem øyne? 1 time 1 Ja
Oppbevarer privat internettilgang logger? 45 minutter 1 Ja
Fungerer privat internettilgang med Netflix? 50 minutter 1 Ja
Hvordan får jeg refusjon fra privat Internett-tilgang? 44 minutter 1 Ja

Andre sammenligninger å sjekke ut

  1. ExpressVPN vs. IPVanish
  2. ExpressVPN vs. PureVPN
  3. PureVPN vs. IPVanish
  4. NordVPN vs. ExpressVPN

Vinneren: NordVPN

Det er ingen tvil om at både NordVPN og PIA er gode navn på markedet. Når det gjelder å bestemme en vinner blant de to, blir ting imidlertid ganske tydelige. Jeg tror at NordVPN overmakter PIA i en rekke aspekter.

Beliggenheten er også utrolig strategisk, mens PIA har sin base for virksomhet i USA (et utrygt sted). Fra et privatlivssynspunkt vil jeg anbefale å bruke NordVPN!

Похожие статьи

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me