NordVPN vs. PIA (Privat internetadgang)

Nordvpn vs PIA

NordVPN og PIA er begge populære navne på markedet for VPN'er, der bruges af tusinder over hele verden. Hvilken service er bedre med hensyn til sikkerhed, privatliv, streaming, torrenting?

For at lære, hvilken der kommer sejrende ud i alle aspekter, skal du læse denne dybdegående sammenligning af NordVPN vs. PIA. Her vil vi analysere begge udbydere på 10 faktorer:

Højdepunkter
NordVPN PIA
 1. 5.200+ servere i 58 lande
 2. AES-256-CBC-kryptering
 3. 6 samtidige forbindelser
 4. Frablokerer alle streamingplatforme
 5. Revideret ingen logfiler
 1. 3300+ servere i 30 lande
 2. AES-256 bit kryptering
 3. 10 samtidige forbindelser
 4. Apps til alle platforme / enheder
 5. Bekræftet ingen logfiler (revideret)

Priser og rabatter

NordVPN PIA
Abonnementsperiode 1 måned 1 måned
1 år 6 måneder
2 år 1 år
3 år
Special tilbud 70% rabat på en 3-årig plan 67% rabat på en 1-årig plan
Højeste pris pr. Måned $ 11,95 $ 6,95
Laveste pris pr. Måned $ 3,49 $ 3,33
Et års pris $ 83,88 $ 39,5
Pengene tilbage garanti 30 dage 7 dage

Prisfastsættelsen er det største salgsargument for udbydere i VPN-branchen. Brugere går ofte efter tjenester, der har tendens til at være den billigste VPN. Selv med nogle dyre planer kan du dog drage fordel af fantastiske tilbud.

For eksempel starter den månedlige prisfastsættelse for NordVPN på $ 11,95. Hvis du imidlertid ønsker at udnytte billig prisfastsættelse, kan du vælge deres halvårlige plan. Det giver brugerne 24% rabat, i alt kun $ 54.

Derfor, jo længere abonnementsvarighed, jo billigere er priserne med NordVPN. Sig, at du går efter den årlige plan. Du bliver kun nødt til at betale $ 6,99 pr. Måned, hvilket betyder, at du får en rabat på 41%.

For brugere, der ønsker at udnytte den bedste værdi, kan du gå til den 2-årige plan. Dette reducerer de månedlige omkostninger til $ 4,99, hvilket indikerer en rabat på 58%. Dette betyder, at du kun betaler $ 119,76 for 24-måneder.

PIA formår bestemt at være billigere end NordVPN. Det tilbyder nogle af de bedste priser på markedet. Dette gør det til et øverste valg for budgetbevidste købere.

Den månedlige prisfastsættelse for privat internetadgang (PIA) starter ved $ 6,95. Hvis du ønsker en bedre aftale, kan du gå efter deres årlige plan. Det reducerer prisfastsættelsen til 3,33 pr. Måned, hvilket betyder, at du får en massiv rabat på 52%.

Som et resultat skal brugerne kun betale 39,96 $. For den bedste værdi kan brugerne vælge den 2-årige plan. Det reducerer den månedlige prisfastsættelse til $ 2,91, hvilket giver brugerne en massiv 58% rabat.

Dette betyder, at du kun skal betale $ 69,84 for to år. Ved refusion tilbyder PIA kun en 7-dages pengene-tilbage-garanti. Men hvis du går til NordVPN, kan du udnytte en 30-dages refusionsgaranti.

Funktioner

NordVPN PIA
Samtidige forbindelser 6 5
Operativsystem-apps Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Manuel installation af enheder Set-Top-bokse, routere og Linux Nogle routere
Split tunneling Ikke tilgængelig Ingen
Gratis tilbehør Browserudvidelser til Chrome og Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay SOCKS5 Proxy- og ad / tracker-blokkering

Når det kommer til valg af en VPN-tjeneste, skal du have avancerede funktioner tilgængelige. NordVPN har altid stået i spidsen for innovation inden for privatlivets fred.

Det tilbyder et unikt sæt værktøjer, som jeg har angivet til din bekvemmelighed nedenfor. Alle disse funktioner placerer VPN højere end andre på markedet, da du til enhver tid får maksimal sikkerhed / privatliv.

PIA ser imidlertid ikke ud til at støtte noget af. Udbyderen, til trods for at være utroligt billig, står sin grund mod NordVPN. Det tilbyder de fleste af de samme funktioner / teknologier, der er tilgængelige med NordVPN.

Desværre mislykkes det ved at tilbyde avancerede funktioner som DoubleVPN og Onion over VPN, som NordVPN-kunder nyder godt af for at udnytte maksimal sikkerhed online.

Fjernelse af muligheder

NordVPN PIA
Netflix Ja Ingen
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Ingen
Amazon Prime Ja Ingen
BBC iPlayer Ja Ingen
ABS Ja Ingen
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanal 4 Ja Ja

Med hensyn til ophævelse har NordVPN bestemt en tendens til at være mere proaktiv og pålidelig. Alle dens servere bruger stærk krypterings- og sikkerhedsteknologi til at fjerne blokering af VoD'er.

Udbyderen formår at fjerne blokering af alle versioner af Netflix, mens han giver adgang til nogle af de mest hit-streaming platforme som Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime og mere.

På den anden side tilbyder PIA ikke meget i vejen for at fjerne blokeringen. Det er et hit og miss-scenario de fleste gange. Det, der er mest alarmerende, er den manglende blokering af Netflix.

Som sådan var NordVPN det bedste valg, hvis jeg skulle tale på basis af streaming. PIA er stadig nødt til at forbedre deres unblocking-kapacitet for at retfærdiggøre sin pris og kunder, der køber den.

Kina

For at få en bedre idé om VPV-apps til NordVPN og PIA besluttede jeg at gennemføre en afblokeringstest. Denne proces involverede forbindelse til forskellige VPN-servere.

Derefter besøger du forskellige blokerede websteder for at se, om VPN med succes omgås geobegrænsninger. NordVPN fungerede utroligt, især når det var forbundet med deres tilsløret servere. Jeg var let i stand til at omgå “Den store firewall”.

På samme tid modtog jeg heller ingen problemer, da jeg blokerede det amerikanske Netflix og dets komplette bibliotek. For PIA var resultaterne temmelig skuffende.

PIA tilbyder ingen sådan teknologi eller kryptering, der tillader det at fjerne blokering af websteder i Kina. I modsætning til NordVPN, der tilbyder et dedikeret kinesisk spejlwebsted, tilbyder PIA intet incitament for det kinesiske publikum.

Brugere i Kina kan downloade NordVPN-brugere herfra: http://nord-for-zh.com/

Opsætning og interface

NordVPN PIA
Guiden til automatisk opsætning Windows, Mac, Android, iOS og Linux, Windows, Mac, Android, iOS
Valg af hovedplacering Kort-baserede Liste-baserede
Ekstra indstillinger sider Ja Ja
Mobilvenlig Ja Ja

NordVPN kan prale af en simpel, men interaktiv brugergrænseflade, der giver brugerne mulighed for at udforske flere funktioner / tilføjelser, hvad enten det er på deres desktop eller mindre skærm-modstykker.

Desktopversionerne har et kortbaseret design og en “specialitet” liste, der giver brugerne adgang til dedikerede IP'er, dobbelt VPN, løg via VPN og andre teknologier.

I mellemtiden bruger mobile apps det samme design, men slipper kortet af og introducerer et listebaseret design, der deler serverne efter “Land” og endda “region (på iOS-apps).

PIA’s apps har stadig brug for arbejde og forbedringer i det samlede brugergrænseflade. Deres skrivebordsversioner sidder i proceslinjen med de fleste funktioner tilgængelige direkte ved at højreklikke på ikonet.

Da appen skjuler sig selv, det andet du minimerer, bliver det imidlertid en stor irritation for dem, der prøver at følge en installations- eller konfigurationsguide.

Det’S mobile apps er dog pænt designet og er tilbøjelige til at være rodfri. Alle muligheder er angivet pænt, og tilslutningen tager næppe et par sekunder, hvilket er ganske bemærkelsesværdigt.

Servere og performance

NordVPN PIA
Serverlande 58 30
Samlet antal servere 5.200+ 3.300
Hastighedstab 5% 25%

Da VPN'er er vigtige værktøjer til at fjerne blokering / streaming / torrenting, er det vigtigt, at du får gode hastigheder. Den sidste ting, du har brug for, er at lide af en skildpaddeinternet.

I lyset af dette besluttede jeg at foretage en præstationsvurdering af begge udbydere. Dette involverede test af maksimale downloadbåndbredde på NordVPN og PIA for forskellige servere i forskellige lande. Derefter bemærkede jeg de modtagne gennemsnitlige hastigheder.

Hvis jeg taler om NordVPN, var alle servere meget hurtige. Selvfølgelig viste dem, der ligger langt væk, middelmådige resultater. Gennemsnittet toppede dog med 43 Mbps, hvilket indikerer et hastighedstab på 5%.

For privat internetadgang (PIA) var resultaterne ikke nogen match for NordVPN. De gennemsnitlige hastigheder toppede med 38 Mbps, hvilket indikerede et hastighedstab på 25%. Der er et stort behov for forbedring af forbindelseshastigheder for PIA!

Sikkerhed

NordVPN PIA
VPN-protokoller PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-datakryptering AES-256 AES-128, AES-256
OpenVPN-kontrolkanalkryptering RSA-2048 RSA-4096
Tilknytningsteknologi Obfsproxy Ingen
Appsikkerhed Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP Lækagebeskyttelse Dræb switch
DNS-status PrivateDNS PrivateDNS

En af de bedste ting ved NordVPN skal være dets stærke privatliv og sikkerhed. Udbyderen kan simpelthen ikke påvises på websteder takket være sin store pool af delte IP'er.

Føj dette til NordVPNs support til alle protokoller, inklusive IKEv2, L2TP / IPSec og OpenVPN. Du kan føle dig sikker på at modtage maksimal anonymitet. For datakanalen bruger NordVPN 256-CBC-cifre med HMAC SHA256-hash-godkendelse.

Til sin kontrolkanal bruger NordVPN den samme hash-godkendelse og cifre ovenfor med tilføjelse af en RSA-2048. En stærk DHE-4096 nøgleudveksling bruges til at indstille Perfect Forward Secrecy (PFS).

Hvis du bruger iOS-appen, ændrer NordVPN sin kryptering. Alle forbindelser bruger IKEv2-protokollen med AES-256-GCM-cifre med HMAC SHA2-384 datagodkendelse.

På trods af at han er en USA-baseret udbyder, opretholder Private Internet Access (PIA) et utroligt stærkt netværk af servere. De bruger stærke krypteringscifere på L2TP / IPSec og OpenVPN-protokoller.

For datakanalen bruger PIA den berygtede militære klasse; AES-256-bit chiffer med SHA256 til datagodkendelse og RSA-4096 til håndtryk. PFE er tilgængelig via DHE + RSA-udveksling.

For kontrolkanalen bruger PIA de samme cifre og hash-godkendelse, med inkludering af SHA384 til godkendelse. Perfect Forward Secrecy (PFE) er tilgængelig via ECDHE + ECDSA.

Kort sagt får du stort privatliv hos begge udbydere. NordVPN går dog den ekstra mil ved at tilbyde CyberSec-protokollen og funktioner som dedikerede IP'er og løg over VPN.

Privatliv

NordVPN PIA
Hovedkvarter Panama Forenede Stater
Forbindelseslogfiler Ingen Ingen
Aktivitetslogfiler Ingen Ingen
Tilmeld oplysninger Email adresse Email adresse
Anonym betaling Metoder Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Mint, BitPay, 32 cryptocurrencies inklusive Bitcoin, Ethereum og Litecoin

Hvis vi sammenligner de to, har NordVPN en tendens til at være en sikrere mulighed på grund af deres jurisdiktion. Udbyderen er væk fra Five, Nine, Fourteen Eyes Alliances med sit hovedkvarter i det sikre Panama.

Private Internet Acess (PIA) har på sin side sit hovedkontor i USA. Landet er det grundlæggende medlem af 5/9/14 Eyes Alliance og kan prale af de mest invasive love.

Det kræver masseovervågning og opbevaring af data, hvad enten det drejer sig om internetudbydere, telekomudbydere eller virtuelle private netværksudbydere.

Som sådan er PIA ikke en pålidelig mulighed, hvis du vil forblive sikker og sikker fra de nysgerrige øjne fra regeringen, efterretningsbureauer og krænkere af ophavsret..

Konfiguration

NordVPN PIA
Adressetildeling Delt / Statisk Delt
Statiske IP'er 40+ placeringer Ingen
DDoS-beskyttelse Ja Ingen
NAT Firewall Ja Ja

Ved konfigurationer får NordVPN en overhånd over den USA-baserede PIA. Hvor PIA vedtager en delt infrastruktur og adressetildeling, understøtter Nord både: dynamisk og statisk.

Dette hjælper den Panama-baserede udbyder med at give mere incitament til sine brugere, især udstationerede / rejsende, der ønsker fjernadgang til kontorfiler og beskyttelse, mens de får adgang til bankoplysninger.

Dedikerede IP'er er tilgængelige som en tilføjelse af NordVPN, hvilket betyder, at du bliver nødt til at betale ekstra for dem, da funktioner som DDoS-beskyttelse koster dig mere. Nedenfor er en oversigt over priser og placeringer, hvor du kan få en dedikeret IP:

NordVPN dedikerede IP'er

Kunde service

NordVPN PIA
Video guider Ja Ja
Videnskabelig base  Ja Ja
Telefon Support Ingen Ingen
E-mail support Ja Ja
Gennemsnitlig e-mail-svartid 30 minutter 39 minutter
Billet support Ja Ja
Support til live chat Ja Ja

Med hensyn til support gør NordVPN et langt bedre job med at hjælpe kunder i sammenligning med PIA. Udbyderen tilbyder 6 forskellige medier til at få hjælp, hvor PIA kun giver dig adgang til 4.

Føj dette til den utroligt hurtige support 24/7 live chat, og NordVPN giver det bedste smell til din sorteper. Omvendt tilbyder PIA til trods for at være i branchen i ganske mange år ikke live chat som en supportmulighed. Dette er mildest talt ganske skuffende.

Den USA-baserede udbyder tilbyder kun e-mail og billet support, og endda giver de sent svar. Deres gennemsnitlige responstid er et sted mellem 7 og 8 timer, hvilket er ganske meget, især i betragtning af at brugere har brug for øjeblikkelig hjælp til forespørgsler.

Med hensyn til vidensbasen bruger PIA skærmbilleder til at uddybe i deres tutorials, mens NordVPN tilbyder omfattende videodrejningsture til specifikke opgaver som at løse forbindelsesproblemer.

Jeg har endda udført en test på responstiderne fra hver udbyder på e-mail-support. Processen omfattede afsendelse af begge spørgsmål fire spørgsmål via e-mail. Se statistikken for hver VPN nedenfor:

NordVPN

Spørgsmål Første responstid Antal e-mails Spørgsmål besvaret
Hvad er din forbindelse til “CloudVPN”? 12 minutter 1 Ja
Er det muligt at konfigurere NordVPN på Raspberry Pi? 40 minutter 1 Ja
Sådan rettes “Forbindelse afbrudt” Fejl? 38 minutter 1 Ja
Sådan aktiveres NordVPN’s tilsløret servere? 30 minutter 1 Ja

Privat internetadgang (PIA)

Spørgsmål Første responstid Antal e-mails Spørgsmål besvaret
Hvorfor er PIA placeret i et land med fem øjne? 1 time 1 Ja
Opbevarer privat internetadgang logfiler? 45 minutter 1 Ja
Arbejder privat internetadgang med Netflix? 50 minutter 1 Ja
Hvordan får jeg refusion fra privat internetadgang? 44 minutter 1 Ja

Andre sammenligninger der skal tjekkes ud

  1. ExpressVPN vs. IPVanish
  2. ExpressVPN vs. PureVPN
  3. PureVPN vs. IPVanish
  4. NordVPN vs. ExpressVPN

Vinderen: NordVPN

Der er ingen tvivl om, at både NordVPN og PIA er gode navne på markedet. Men når det kommer til at bestemme en vinder blandt de to, bliver tingene ganske tydelige. Jeg tror, ​​at NordVPN overmagter PIA i et utal af aspekter.

Dens placering er også utroligt strategisk, hvorimod PIA har sin forretningsbase i USA (en usikker placering). Fra privatlivets synspunkt vil jeg anbefale, at du bruger NordVPN!

Похожие статьи

 • ExpressVPN vs. PIA (privat internetadgang)

  Da mange udsigter ser på VPN-tjenester fra et utrænket øje, er det en vanskelig opgave at abonnere på en der passer til deres behov og krav...

 • PureVPN vs. PIA (Privat internetadgang)

  Mange brugere står over for enorm forvirring, når de prøver at vælge en passende VPN. Denne forvirring stammer hovedsageligt af, at brugerne ofte ser på VPN-tjenester...

 • Surfshark vs. privat internetadgang (PIA)

  Hvor Surfshark repræsenterer en ny race af VPN-tjenester, har Private Internet Access (PIA) fået nogle miles på det og står som et populært valg for mange....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me