ExpressVPN vs. PIA (privat internettilgang)

ExpressVPN vs PIA

Siden mange utsikter ser på VPN-tjenester fra et utrent øye, er det en vanskelig oppgave å abonnere på en som passer deres behov og krav..

Hvis du står overfor den samme forvirringen med ExpressVPN vs. PIA, er du på rett sted. Sjekk ut denne detaljerte sammenligningsanalysen for å bestemme det bedre valget.

Høydepunkter
ExpressVPN PIA
 1. 3000+ servere i 94 land
 2. AES-256-CBC og AES-256-GCM
 3. 3 Samtidige tilkoblinger
 4. Apper for Windows, Mac, iOS & Android
 5. Bekreftede retningslinjer for ingen logger (revidert)
 1. 3300+ servere i 30 land
 2. AES-256 bit kryptering
 3. 10 Samtidige tilkoblinger
 4. Apper for alle plattformer / enheter
 5. Bekreftede retningslinjer for ingen logger (revidert)

Priser og rabatter

ExpressVPN PIA
Abonnementsperiode 1 måned 1 måned
6 måneder 6 måneder
1 år 1 år
Spesialtilbud 35% avslag på en 1-årsplan 67% avslag på en 1-årsplan
Høyeste pris per måned $ 12.95 $ 10.95
Laveste pris per måned $ 8.32 $ 3.33
Ettårspris $ 99.5 $ 39.95
Pengene tilbake-garanti 30 dager 7 dager

Når man sammenligner de to tjenestene, blir det klart at ExpressVPN er en litt dyrere tjeneste. Det tilbyr tre nivåer i abonnement: månedlig, seks måneder og årlig.

Den månedlige planen starter på høye $ 12,95. Imidlertid, hvis du velger et lengre abonnement, kan du få bedre verdi mens du betaler mindre.

For eksempel vil seks måneder planen koste deg $ 9,99 / mo. (faktureres som $ 59,95 hver sjette måned), og den årlige $ 8,32 / mo. (faktureres til $ 99,95 hver 12. måned).

PIA, derimot, har en tendens til å være langt billigere. Tilbyderen tilbyr også tre nivåer i abonnement: månedlig, 6 måneder og årlig.

Deres månedlige starter på $ 10,95, som er $ 2 billigere enn ExpressVPN. Den 6-måneders planen koster $ 5,99 / mo, fakturert til $ 35,95, noe som betyr at den er $ 24 billigere.

For årsplanen gir PIA massiv 67% rabatt, sammenlignet med ExpressVPN’s 35%. Dette betyr at du betaler 3,33 dollar per måned, totalt 39,95 dollar for 24 måneder.

Når det gjelder pengene tilbake, tilbyr ExpressVPN en 30-dagers refusjonsgaranti, mens PIA bare gir en 7-dagers refusjon. Det er imidlertid berettiget med tanke på deres lave priser.

Få det beste tilbudet for ExpressVPN: 35% rabatt på en 1-årsplan

Få det beste tilbudet for PIA: 67% avslag på en 1-årsplan

Funksjoner

ExpressVPN PIA
Samtidige tilkoblinger 3 10
Operativsystemapper Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, noen rutere Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Manuelt installere enheter Noen rutere, set-top-bokser Noen rutere
Split Tunneling Ja (bare desktop-apper) Nei
Gratis ekstrautstyr Media Streamer Smart DNS, nettleserutvidelser for Chrome, Firefox og Safari SOCKS5 Proxy- og ad / tracker-blokkering

Både ExpressVPN og Private Internet Access (PIA) tilbyr god app-kompatibilitet. Du har innfødte klienter for Windows, Mac, iOS, Android, Linux og til og med brann-TV-er.

Du har til og med nettleserutvidelser tilgjengelig for Google Chrome og Mozilla Firefox. ExpressVPN får imidlertid en overhånd over PIA, på grunn av ruteren sin støtte for Apple TV-er.

Den BVI-baserte leverandøren er den eneste i markedet som tilbyr en egen app for DD-WRT- og tomatrutere, sammen med forhåndskonfigurerte rutere til rimelige priser.

Split Tunneling er tilgjengelig med desktop-appene for ExpressVPN, men ingen av PIA’s apper. Dette er ganske alarmerende, med tanke på at funksjonen er avgjørende for torrentere og streamere.

PIA kompenserer imidlertid for dette ved å tilby mer i veien for samtidige tilkoblinger. Der du bare har 3 samtidige tilkoblinger med ExpressVPN, tilbyr PIA 10 multilogger.

Fjern blokkering av muligheter

ExpressVPN PIA
Netflix Ja Nei
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Nei
Amazon Prime Ja Nei
BBC iPlayer Ja Nei
ABS Ja Nei
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanal 4 Ja Ja

Når det gjelder avblokkering, klarte ExpressVPN å levere en ganske fantastisk ytelse. PIA mislyktes derimot elendig ved å omgå geo-restriksjoner og VPN-forbud.

Jeg var i stand til å få tilgang til Netflix og andre VoD-er, men ytelsen var ganske “inkonsekvent”. Å få disse streamingplattformene til å fungere, krevde å skifte til mange forskjellige VPN-servere.

Motsatt ga ExpressVPN ingen slike problemer, og leverte en uhindret blokkeringsopplevelse på tvers av Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar og til og med på Disney Plus.

Kina

Kinesiske innbyggere og utvandrere er alltid på jakt etter “arbeider” VPN-tjenester som kan omgå de mange teknologiene som brukes av “Stor brannmur” i Kina.

For ExpressVPN-brukere tilbyr leverandøren en dedikert kinesisk side. Dette gjør at innbyggere i landet kan laste ned appene sine og abonnere på en passende plan.

PIA gir derimot ingen slike insentiver til kinesiske brukere. De har ikke et kinesisk speilnettsted, noe som gjør det umulig for folk å bruke tjenesten deres.

Oppsett og grensesnitt

ExpressVPN PIA
Automatisk installasjonsveiviser Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Valg av hovedplassering Listebasert Listebasert
Ekstra innstillingssider Ja Ja
Mobilvennlig Ja Ja

ExpressVPN har nylig gjennomgått en fullstendig gjennomgang av appdesign og utseende. Fra forrige “større” og uoversiktlig styling, har de valgt noe minimalistisk.

Desktop-appen er ganske kompakt med en lokaliseringsmeny og tilkoblingsknapp tilgjengelig når applikasjonen startes på Windows, Mac eller Linux.

For å endre konfigurasjoner er det en hamburgerknapp øverst til venstre på siden. Hvis du klikker på den, får du tilgang til alle viktige innstillinger og funksjoner.

Når det gjelder mobilapper, opprettholder ExpressVPN den samme designen og konsistensen i det samlede brukergrensesnittet, som ikke blir forstyrret selv når du bruker på en større skjerm.

ExpressVPN-grensesnitt

På den annen side PIA’applikasjoner krever fortsatt litt arbeid i det totale brukergrensesnittet og utseendet. Desktop-versjonene deres sitter i oppgavelinjen, som er tilgjengelig ved å høyreklikke på ikonet.

Selv om dette er et pent design, får det også litt bryderi med seg. Appen skjuler seg i utgangspunktet i det andre du trykker på minimeringsknappen. Som sådan må du stadig åpne appen på nytt.

Dette kan være ganske slitsomt og frustrerende, spesielt hvis du prøver å følge en konfigurasjons- eller konfigurasjonsguide, siden det kan være en vanskelig oppgave å følge en enorm liste over trinn.

Den’Mobilappene er riktignok pent designet og pleier å være rotfrie. Alle alternativene er listet opp pent, og det tar knapt noen sekunder å koble til, noe som er ganske bemerkelsesverdig.

PIA Windows-app

Servere og ytelse

ExpressVPN PIA
Serverland 94 30
Totalt antall servere 3000 3300

Både ExpressVPN og PIA bruker et utvalg av fysiske og virtuelle lokasjoner for sin nettverksinfrastruktur, for å imøtekomme kravene fra brukere i forskjellige land.

Det er ikke mye forskjell i servertellingen. Der ExpressVPN tilbyr 3000+ servere, legger PIA 300 flere til listen, og gir den en fordel foran den BVI-baserte leverandøren.

Det ExpressVPN mangler i antall, kompenserer det for det ved å dekke flere land. I mellomtiden tilbyr PIA bare servere i 30 land, noe som er ganske mindre.

Hastighet

ExpressVPN PIA
Hastighetstap 9% 25%

ExpressVPN og PIA er begge kjent for å være utrolig pålitelige tjenester. Men tilbyr de gode nok ytelser til at du kan glede deg over alle internettrelaterte aktiviteter?

For å finne ut av det, gjennomførte jeg en grundig hastighetsanalyse på begge leverandørene. Denne prosessen innebar å teste 5 servere fra forskjellige steder i ExpressVPN og PIA.

Disse serverne var basert i USA, Storbritannia, Frankrike, Australia og Canada. I bare hastighetstester klarte PIA seg med et hastighetstap på rundt 25% mens ExpressVPN var litt bedre på 9% i gjennomsnitt.

Sikkerhet

ExpressVPN PIA
VPN-protokoller PPTP, L2TP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-datakryptering AES-256-CBC AES-128, AES-256
OpenVPN-kontrollkanalkryptering RSA-4096  RSA-4096
Kledningsteknologi Chifferblokkering Ingen
Appsikkerhet Kill Switch Kill Switch
DNS-status Privat DNS Privat DNS

ExpressVPN tilbyr støtte for tre protokoller: PPTP, L2TP og OpenVPN. I mellomtiden legger PIA mer til ved å støtte IKEv2- og IPSec-protokoller.

Den BVI-baserte leverandøren bruker OpenVPN som standardprotokoll på alle enheter. Den bruker AES-256-CBC-sifre med HMAC SHA-256 datagodkjenning på datakanalen.

For kontrollkanalen bruker den AES-256-GCM-sifre med RSA-384-håndtrykk og HMAC SHA-256 datagodkjenning.

På den annen side bruker PIA AES-256-bit-sifrene med SHA256 for datagodkjenning og RSA-4096 for håndtrykk på datakanalen.

For kontrollkanalen bruker PIA de samme sifrene og hash-autentisering, inkludert SHA384 for autentisering. Perfect Forward Secrecy (PFE) er tilgjengelig via ECDHE + ECDSA.

ExpressVPN er imidlertid det sikrere alternativet, ettersom de bruker chiffer block chaining og deres TrustedServer Infrastructure forskyver alle harddiskene til en RAM-modell, og sletter alle logger øyeblikkelig.

Personvern

ExpressVPN PIA
Hovedkvarter De britiske jomfruøyene forente stater
Tilkoblingslogger Ingen Ingen
Aktivitetslogger Ingen Ingen
Registrer deg informasjon Epostadresse Epostadresse
Anonym betaling metoder Bitcoin og mynte 32 kryptokurser

Når du ser på tabellen over, blir det tydelig hvilken leverandør som er sikrere. ExpressVPN har hovedkvarter i De britiske jomfruøyene, mens PIA holder til i USA.

Siden BVI er en autonom nasjon med eget sett med lover, er den fri fra den invasive taktikken som ble inntatt av 5/9/14 Eyes-alliansene, som masseovervåkning og oppbevaring av data.

Det samme kan ikke sies om USA, som er et grunnleggende medlem av Five Eyes. Som sådan, selv om en leverandør kan skryte av retningslinjene uten logger, er det en vanskelig oppgave å stole på dem.

Når det gjelder anonyme betalingsmetoder, støtter ExpressVPN bare Bitcoin og Mint. PIA tilbyr derimot muligheten til å registrere seg via 32 cryptocurrencies.

konfigurasjon

ExpressVPN PIA
Adressetildeling Delt Delt
Statiske IP-er Ingen Ingen
DDoS-beskyttelse Nei Nei
NAT-brannmuren Ja Ja

For konfigurasjoner bruker både ExpressVPN og PIA en delt nettverksinfrastruktur. Som et resultat kan de betraktes som likeverdige i dette aspektet.

Mangelen på dedikerte IP-er er fortsatt ganske alarmerende, med tanke på at mange VPN-brukere har behov som krever at de får tilgang til lokale nettverk, mens de er utenfor hjemmet.

Kundeservice

ExpressVPN PIA
Video Guider Ja Ja
Søkbar kunnskapsbase  Ja Ja
Telefonstøtte Nei Nei
E-poststøtte Ja Ja
Gjennomsnittlig svartid på e-post 33 minutter 45 minutter
Billettstøtte Ja Ja
Live Chat Support Ja (outsourcet) Ja (outsourcet)

Både PIA og ExpressVPN tilbyr støtte via live chat, e-post og et billettsystem. Testing av live chat-tjenestene avslørte at svarene var ganske raske.

E-post / billettstøtte tok litt tid med PIA (gjennomsnitt 45 minutter per svar), mens ExpressVPN kuttet det kortere (gjennomsnitt 33 minutter).

Vi gjennomførte disse testene ved å sende hvert VPN tre spørsmål via e-post. Blant dem var to generelle spørsmål og to var litt mer tekniske. Se statistikken nedenfor:

ExpressVPN

Spørsmål Innledende responstid Antall e-poster Spørsmål besvart
Kan ExpressVPN spores? 15 minutter 1 Ja
Lagrer ExpressVPN logger? 18 minutter 1 Ja
Hvordan se Netflix med ExpressVPN? 55 minutter 1 Ja
Hvilke funksjoner tilbyr ExpressVPN for torrenting? 47 minutter 1 Ja

PIA

Spørsmål Innledende responstid Antall e-poster Spørsmål besvart
Hvorfor er PIA lokalisert i et land med fem øyne? 1 time 1 Ja
Oppbevarer privat Internett-tilgang logger? 45 minutter 1 Ja
Fungerer privat internettilgang med Netflix? 50 minutter 1 Ja
Hvordan får jeg refusjon fra privat Internett-tilgang? 44 minutter 1 Ja

Vinneren: ExpressVPN

ExpressVPN vinner

Selv om begge VPN-ene som er gjennomgått leverer fantastiske ytelser, sikkerhet, personvern og funksjoner, har ExpressVPN definitivt en bedre mulighet.

Den tilbyr et større nettverk av servere, og med suksess blokkerer Netflix, fungerer i Kina, og tilbyr til og med en ruter-app som fungerer på DD-WRT- og Tomato-rutere.

Похожие статьи

 • Surfshark vs. privat internettilgang (PIA)

  Der Surfshark representerer en ny rase av VPN-tjenester, har Private Internet Access (PIA) fått noen mil på seg og står som et populært valg for mange....

 • PureVPN vs. PIA (privat internettilgang)

  Mange brukere møter enorm forvirring når de prøver å velge et passende VPN. Denne forvirringen stammer stort sett av det faktum at brukere ofte ser på VPN-tjenester...

 • NordVPN vs. PIA (privat internettilgang)

  NordVPN og PIA er begge populære navn på markedet for VPN-er som brukes av tusenvis rundt om i verden. Hvilken tjeneste er bedre med tanke på sikkerhet,...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me