ExpressVPN vs. PIA (privat internetadgang)

ExpressVPN vs PIA

Da mange udsigter ser på VPN-tjenester fra et utrænet øje, er det en vanskelig opgave at abonnere på en, der passer til deres behov og krav..

Hvis du står over for den samme forvirring med ExpressVPN vs. PIA, er du på det rigtige sted. Tjek denne detaljerede sammenligningsanalyse for at bestemme det bedre valg.

Højdepunkter
ExpressVPN PIA
 1. 3.000+ servere i 94 lande
 2. AES-256-CBC og AES-256-GCM
 3. 3 samtidige forbindelser
 4. Apps til Windows, Mac, iOS & Android
 5. Bekræftet ingen logfiler (revideret)
 1. 3300+ servere i 30 lande
 2. AES-256 bit kryptering
 3. 10 samtidige forbindelser
 4. Apps til alle platforme / enheder
 5. Bekræftet ingen logfiler (revideret)

Priser og rabatter

ExpressVPN PIA
Abonnementsperiode 1 måned 1 måned
6 måneder 6 måneder
1 år 1 år
Special tilbud 35% rabat på en 1-årig plan 67% rabat på en 1-årig plan
Højeste pris pr. Måned $ 12,95 $ 10,95
Laveste pris pr. Måned $ 8,32 $ 3,33
Et års pris $ 99,5 $ 39,95
Pengene tilbage garanti 30 dage 7 dage

Når man sammenligner de to tjenester, bliver det klart, at ExpressVPN er en lidt dyrere service. Det tilbyder tre niveauer i abonnementer: månedligt, seks måneder og årligt.

Den månedlige plan starter ved høje $ 12,95. Hvis du vælger et længere abonnement, kan du dog få bedre værdi, mens du betaler mindre.

For eksempel vil seks-måneders planen koste dig $ 9,99 / mo. (faktureres til $ 59,95 hver 6. måned) og den årlige $ 8,32 / mo. (faktureres til $ 99,95 hver 12. måned).

På den anden side har PIA en tendens til at være langt billigere. Udbyderen tilbyder også tre niveauer i abonnementer: månedligt, 6 måneder og årligt.

Deres månedlige starter på $ 10,95, hvilket er $ 2 billigere end ExpressVPN. Den 6-måneders plan koster $ 5,99 / mo, faktureret som $ 35,95, hvilket betyder, at den er $ 24 billigere.

For den årlige plan giver PIA en massiv 67% rabat sammenlignet med ExpressVPN’s 35%. Dette betyder, at du betaler $ 3,33 pr. Måned, i alt $ 39,95 for 24-måneder.

For så vidt angår penge backs, tilbyder ExpressVPN en 30-dages refusionsgaranti, mens PIA kun yder en 7-dages refusion. Det er dog berettiget under hensyntagen til deres lave priser.

Få det bedste tilbud til ExpressVPN: 35% rabat på en 1-årig plan

Få det bedste tilbud for PIA: 67% rabat på en 1-årig plan

Funktioner

ExpressVPN PIA
Samtidige forbindelser 3 10
Operativsystem-apps Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, nogle routere Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Manuel installation af enheder Nogle routere, set-top-bokse Nogle routere
Split tunneling Ja (kun desktop-apps) Ingen
Gratis tilbehør Media Streamer Smart DNS, browserudvidelser til Chrome, Firefox og Safari SOCKS5 Proxy- og ad / tracker-blokkering

Både ExpressVPN og Private Internet Access (PIA) tilbyder fantastisk apps-kompatibilitet. Du har oprindelige klienter til Windows, Mac, iOS, Android, Linux og endda Fire TV'er.

Du har endda browserudvidelser til rådighed for Google Chrome og Mozilla Firefox. ExpressVPN får dog en overhånd over PIA på grund af deres router support til Apple TVs.

Den BVI-baserede udbyder er den eneste på markedet, der tilbyder en indbygget app til DD-WRT- og tomat-routere sammen med forudkonfigurerede routere til rimelige priser.

Split Tunneling er tilgængelig med desktop-apps til ExpressVPN, men ingen af ​​PIA’s apps. Dette er ret alarmerende, da funktionen er af afgørende betydning for torrentere og streamere.

PIA kompenserer dog for dette ved at tilbyde mere i vejen for samtidige forbindelser. Hvor du kun har 3 samtidige forbindelser med ExpressVPN, tilbyder PIA 10 multi-logins.

Fjernelse af muligheder

ExpressVPN PIA
Netflix Ja Ingen
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Ingen
Amazon Prime Ja Ingen
BBC iPlayer Ja Ingen
ABS Ja Ingen
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanal 4 Ja Ja

Med hensyn til fjernelse af blokering formåede ExpressVPN at levere en ganske fantastisk præstation. På den anden side mislykkedes PIA elendigt ved at omgå geo-begrænsninger og VPN-forbud.

Jeg var i stand til at få adgang til Netflix og andre VoD'er, men ydelsen var ret “inkonsekvent”. At få disse streamingplatforme til at fungere krævede skift til mange forskellige VPN-servere.

Omvendt gav ExpressVPN ingen sådanne problemer og leverede en uhindret ophævelsesoplevelse på tværs af Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar og endda på Disney Plus.

Kina

Kinesiske indbyggere og udstationerede er altid på jagt efter “arbejder” VPN-tjenester, der kan omgå de mange teknologier, der benyttes af “Stor firewall” i Kina.

Heldigvis for ExpressVPN-brugere tilbyder udbyderen en dedikeret kinesisk side. Dette gør det muligt for beboere i landet at downloade deres apps og abonnere på en passende plan.

På den anden side tilbyder PIA ingen sådanne incitamenter til kinesiske brugere. De har ikke et kinesisk spejlwebsted, hvilket gør det umuligt for folk at bruge deres service.

Opsætning og interface

ExpressVPN PIA
Guiden til automatisk opsætning Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Valg af hovedplacering Liste-baserede Liste-baserede
Ekstra indstillinger sider Ja Ja
Mobilvenlig Ja Ja

ExpressVPN har for nylig gennemgået en komplet revision af sin appdesign og udseende. Fra forrige “større” og rodet styling, har de valgt noget minimalistisk.

Desktop-appen er ret kompakt med en placeringsmenu og tilslutknap tilgængelig, når applikationen startes på Windows, Mac eller Linux.

For at ændre konfigurationer er der en hamburgerknap i øverste venstre hjørne af siden. Hvis du klikker på den, får du adgang til alle vitale indstillinger og funktioner.

Hvad mobile apps angår, opretholder ExpressVPN det samme design og konsistens i det samlede brugergrænseflade, som ikke forstyrres, selv når det bruges på en større skærm.

ExpressVPN-interface

På den anden side PIA’s applikationer kræver stadig noget arbejde i det samlede brugergrænseflade og udseende. Deres skrivebordsversioner sidder i proceslinjen, som er tilgængelig ved at højreklikke på ikonet.

Selvom dette er et pænt design, medfører det også noget besvær. Appen skjuler dybest set sig selv, det andet du trykker på minimeringsknappen. Som sådan skal du konstant åbne appen igen.

Dette kan være ret trættende og frustrerende, især hvis du prøver at følge en installations- eller konfigurationsguide, da det kan være en vanskelig opgave at følge en enorm liste over trin.

Det’S mobile apps er dog pænt designet og er tilbøjelige til at være rodfri. Alle muligheder er angivet pænt, og tilslutningen tager næppe et par sekunder, hvilket er ganske bemærkelsesværdigt.

PIA Windows-app

Servere og performance

ExpressVPN PIA
Serverlande 94 30
Samlet antal servere 3.000 3.300

Både ExpressVPN og PIA bruger et udvalg af fysiske og virtuelle placeringer til deres netværksinfrastruktur, for at imødekomme brugernes krav i forskellige lande.

Der er ikke meget forskel i serverantal. Hvor ExpressVPN tilbyder 3.000+ servere, tilføjer PIA 300 flere til listen, hvilket giver den en fordel over den BVI-baserede udbyder.

Hvad ExpressVPN mangler i antal, udgør det dog ved at dække flere lande. I mellemtiden tilbyder PIA kun servere i 30 lande, hvilket er ganske mindre.

Hastighed

ExpressVPN PIA
Hastighedstab 9% 25%

ExpressVPN og PIA er begge berømt for at være utroligt pålidelige tjenester. Dog tilbyder de god nok ydelse til at du kan nyde alle internetrelaterede aktiviteter?

For at finde ud af det gennemførte jeg en dybdegående hastighedsanalyse på begge udbydere. I denne proces blev test af 5 servere fra forskellige placeringer af ExpressVPN og PIA testet.

Disse servere var baseret i USA, UK, Frankrig, Australien og Canada. I bare hastighedstest klods PIA ind med et hastighedstab på omkring 25%, mens ExpressVPN var lidt bedre på 9% i gennemsnit.

Sikkerhed

ExpressVPN PIA
VPN-protokoller PPTP, L2TP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-datakryptering AES-256-CBC AES-128, AES-256
OpenVPN-kontrolkanalkryptering RSA-4096  RSA-4096
Tilknytningsteknologi Cipher Block Chaining Ingen
Appsikkerhed Dræb switch Dræb switch
DNS-status Privat DNS Privat DNS

ExpressVPN tilbyder support til tre protokoller: PPTP, L2TP og OpenVPN. I mellemtiden tilføjer PIA mere listen ved at understøtte IKEv2 og IPSec-protokoller også.

Den BVI-baserede udbyder bruger OpenVPN som standardprotokol på alle enheder. Den bruger AES-256-CBC-cifre med HMAC SHA-256 datagodkendelse på datakanalen.

Til kontrolkanalen bruger den AES-256-GCM-cifre med RSA-384-håndtryk og HMAC SHA-256-datagodkendelse.

På den anden side bruger PIA AES-256-bit-cifrene med SHA256 til datagodkendelse og RSA-4096 til håndtryk på datakanalen.

For kontrolkanalen bruger PIA de samme cifre og hash-godkendelse, med inkludering af SHA384 til godkendelse. Perfect Forward Secrecy (PFE) er tilgængelig via ECDHE + ECDSA.

ExpressVPN er dog den mere sikre mulighed, da de bruger chiffer-blokkæde, og deres TrustedServer Infrastructure flytter alle dens harddiske til en RAM-model og sletter alle logfiler øjeblikkeligt.

Privatliv

ExpressVPN PIA
Hovedkvarter De Britiske Jomfruøer Forenede Stater
Forbindelseslogfiler Ingen Ingen
Aktivitetslogfiler Ingen Ingen
Tilmeld oplysninger Email adresse Email adresse
Anonym betaling Metoder Bitcoin og mynte 32 kryptokurser

Et kig på tabellen ovenfor, og det bliver klart, hvilken udbyder der er mere sikker. ExpressVPN har hovedkvarter i De Britiske Jomfruøer, mens PIA er beliggende i USA.

Da BVI er en autonom nation med sit eget sæt love, er den fri for den invasive taktik, der er vedtaget af 5/9/14 Eyes-alliancerne, såsom masseovervågning og opbevaring af data.

Det samme kan ikke siges om De Forenede Stater, som er et stiftende medlem af Five Eyes. Som sådan, selvom en udbyder kan prale af en politik uden logfiler, er det en vanskelig opgave at stole på dem.

Hvad angår anonyme betalingsmetoder, understøtter ExpressVPN kun Bitcoin og Mint. På den anden side tilbyder PIA muligheden for at tilmelde dig via 32 cryptocurrencies.

Konfiguration

ExpressVPN PIA
Adressetildeling Delt Delt
Statiske IP'er Ingen Ingen
DDoS-beskyttelse Ingen Ingen
NAT Firewall Ja Ja

Til konfigurationer bruger både ExpressVPN og PIA en delt netværksinfrastruktur. Som et resultat kan de betragtes som lige i dette aspekt.

Manglen på dedikerede IP'er er stadig ret alarmerende, i betragtning af at mange VPN-brugere har behov, der kræver dem adgang til lokale netværk, uden for deres hjem.

Kunde service

ExpressVPN PIA
Video guider Ja Ja
Videnskabelig base  Ja Ja
Telefon Support Ingen Ingen
E-mail support Ja Ja
Gennemsnitlig e-mail-svartid 33 minutter 45 minutter
Billet support Ja Ja
Support til live chat Ja (outsourcet) Ja (outsourcet)

Både PIA og ExpressVPN tilbyder support via live chat, e-mail og et billet-system. Test af live chat-tjenester afslørede, at svarene var ret hurtige.

Support via e-mail / billet tog noget tid med PIA (gennemsnit 45 minutter pr. Svar), mens ExpressVPN korterede den (gennemsnit 33 minutter).

Vi udførte disse test ved at sende hver VPN tre spørgsmål via e-mail. Blandt dem var to generelle forespørgsler, og to var lidt mere tekniske. Se statistikken herunder:

ExpressVPN

Spørgsmål Første responstid Antal e-mails Spørgsmål besvaret
Kan ExpressVPN spores? 15 minutter 1 Ja
Opbevarer ExpressVPN logfiler? 18 minutter 1 Ja
Sådan ser du Netflix med ExpressVPN? 55 minutter 1 Ja
Hvilke funktioner tilbyder ExpressVPN til torrenting? 47 minutter 1 Ja

PIA

Spørgsmål Første responstid Antal e-mails Spørgsmål besvaret
Hvorfor er PIA placeret i et land med fem øjne? 1 time 1 Ja
Opbevarer privat internetadgang logfiler? 45 minutter 1 Ja
Arbejder privat internetadgang med Netflix? 50 minutter 1 Ja
Hvordan får jeg refusion fra privat internetadgang? 44 minutter 1 Ja

Vinderen: ExpressVPN

ExpressVPN vinder

Mens begge de gennemgåede VPN'er leverer fantastiske ydelser, sikkerhed, privatliv og funktioner, har ExpressVPN bestemt en bedre mulighed.

Det tilbyder et større netværk af servere, med succes fjerner blokering af Netflix, fungerer i Kina og tilbyder endda en router-app, der fungerer på DD-WRT- og Tomato-routere.

Похожие статьи

 • Surfshark vs. privat internetadgang (PIA)

  Hvor Surfshark repræsenterer en ny race af VPN-tjenester, har Private Internet Access (PIA) fået nogle miles på det og står som et populært valg for mange....

 • PureVPN vs. PIA (Privat internetadgang)

  Mange brugere står over for enorm forvirring, når de prøver at vælge en passende VPN. Denne forvirring stammer hovedsageligt af, at brugerne ofte ser på VPN-tjenester...

 • NordVPN vs. PIA (Privat internetadgang)

  NordVPN og PIA er begge populære navne på markedet for VPN'er, der bruges af tusinder over hele verden. Hvilken service er bedre med hensyn til sikkerhed,...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me