StrongVPN säkerhetsöversikt

Jurisdiktion Tahoe sjön
Pris 10
servrar 950+
loggar Nej
kryptering AES-256
Avblockerar Netflix Ja
torrenta Ja
Fungerar i Kina Ja
Rekommenderad  Ja
Hemsida https://www.strongvpn.com/
Kompatibilitet Windows, Android, Apple, Desktop, Chrome, FireTV

Vid första anblicken verkade StrongVPN som en ganska ny tjänst för mig. Men det förvånade mig till slut att de är i branschen sedan 2005! Det där’är ännu äldre än några av de mest populära tjänsterna där ute! Så varför har det inte?’t StrongVPN startade trots så många års erfarenhet inom området?

Tja, genom att söka igenom tidigare recensioner fick jag veta att denna tjänst var allvarligt obrukbar för ett par år tillbaka. Detta kan förklara den oklarhet de befinner sig i.

Men vad nu? Har de förbättrats och är värda att bli betecknade som Bästa VPN?

Jag gör inte’t vet!

Och det’är exakt varför jag’Jag ska genomföra en omfattande StrongVPN-granskning för att ta reda på vad exakt dess nuvarande prestanda är och var står den som en tjänst i branschen. jag’Jag kommer också att beröra olika aspekter av dess tjänst inklusive hastigheter, Netflix-avblockering, prissättning och mer.

Är detta verkligen en “Stark” VPN? låta’s ta reda på det!

För att en VPN ska vara acceptabel även måste den vara helt säker för att användaren kan lita på sin integritet med. Andra faktorer väger också in, men säkerheten är funktionen nummer 1 som användare vill att VPN ska leverera.

Tja, en VPN-säkerhetsbastion har fyra avgörande element, dvs krypteringsnivå, protokollstöd, loggningspolicy och jurisdiktion.

Krypteringsnivågranskning

StrongVPN får full poäng för att erbjuda AES-256-kryptering i militär kvalitet, som är samma krypteringsnivå som CIA också säkrar sina känsliga filer.

Men jag är inte förvånad över så mycket och så’beror på att AE-256-kryptering har blivit, som normen i branschen för närvarande, och även de mindre leverantörerna erbjuder det.

Om leverantören inte gjorde det’t erbjuder det, först då skulle det ha varit nyheter, men när det faktiskt erbjuder det, då är det ingenting att smuta över som det’är en måste-ha-funktion för en tillräckligt bra VPN-tjänst.

Protokollstöd granskning

Nu för protokollsupport, erbjuder StrongVPN dig möjligheten att välja mellan protokoll som OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2 & till och med SSTP.

OpenVPN är det säkraste av det här partiet eftersom det aldrig har äventyrats förrän nu, så jag rekommenderar alla användare som inte’t ändra detta protokoll såvida inte hastigheterna är helt obearbetbara.

Granskning av loggarpolicy

När det gäller loggningspolitiken tyckte jag StrongVPN mycket tillförlitliga. Ja, de samlar in någon form av personlig information som ditt namn och din e-postadress men de gör det inte’t samla in din surfhistorik, anslutningsstämplar eller något relaterat till data som genereras av din anslutning, vilket är prisvärt.

Ja, det finns bättre politik i branschen än detta som MullvadVPN’s, som bara genererar ett kontonummer, utan e-post eller lösenord krävs, men ändå, StrongVPN’s integritetspolicy kan anses vara tillräckligt stark för att inte definitivt äventyra din integritet online.

DNS Leak Protection

Och när det gäller säkerheten hos StrongVPN’s servernätverk går, jag blev återigen mäktig imponerad eftersom det inte fanns några DNS-läckor och det fanns inga WebRTC-läckor!

Dessa två läckor uppstår när en leverantör’s serverinfrastruktur är inte upp till märket när det gäller att skydda din riktiga IP från att ge bort.

För en lekman är dessa två problem kryphål som datatjuvar, hackare och snoopers kan utnyttja för att komma till din verkliga IP och plats. Så det är nödvändigt att en VPN kan skydda mot sådana problem.

Och det är exakt vad StrongVPN erbjuder, skydd mot sådana läckor.

Granskning av operativ jurisdiktion

Lake Tahoe, USA.

Det är här StrongVPN har sitt huvudkontor.

Är detta en bra poäng, verkligen inte!

Och det’Därför är USA en av de värsta platserna för ett VPN att ha bas på tack vare landet’s lagar om subversiv och regressiv datalagring. Landet är också medlem i datadelningsallianser som 14 Eyes Group, vilket gör det ännu värre.

Enligt vår studie om datasekretess i olika jurisdiktioner runt om i världen gör USA inte’Det verkar som ett mycket bra val för en VPN att installera basen i, så trots alla goda säkerhetsdygter för tjänsten som toppnivåkryptering, OpenVPN-protokollsupport och en väl avrundad loggningspolitik, gör StrongVPN fortfarande inte’t rankas in som en mycket säker VPN.

De amerikanska myndigheterna kan komma och knacka på sin dörr och leta efter användardata, vilket verkligen är ett stort hot mot användarnas integritet, vilket tvingar mig att markera StrongVPN betydligt.

App-filkontroll

Det sista jag behövde kontrollera så långt som StrongVPN’S säkerhet är orolig är hur säkert dess appar är för ditt system. Innehåller de skadlig programvara eller är de tillräckligt rena för att användas med förtroende?

Jag körde ett test på VirusTotal för deras Windows-app och här är resultaten från den:

En motor upptäckt!

StrongVPN’s Windows-app är inte säkert att använda på ditt system eftersom det har stora chanser att infektera den och påverka dess prestanda, eller till och med äventyra dina känsliga data. En annan sak som förstör den annars ganska, tillräckligt bra tjänsten.

StrongVPN-servergranskning

Blir mycket typiskt för VPN: er att erbjuda en majoritet av sina servrar i Nordamerika, Europa och några av dem i Fjärran Östern, medan jag ignorerar resten av världen. StrongVPN gör inte’t skiljer sig från något konto från det antagandet för närvarande.

Dess serverantal är bra, 650+ servrar är exakta, men ändå gör det att det äger en serverinfrastruktur på medellång nivå. De större VPN: n har vanligtvis 2000 servrar i genomsnitt som PureVPN och ExpressVPN.

Det här servernätverket är spridd över 26 länder över hela världen för att vara exakt, vilket inte är mycket, men jag kan bortse från den snedda serverspridningen om prestanda är upp till märket.

StrongVPN gör inte heller’lägg inte till nyare servrar som för ofta, så om du går efter det, don’t förväntar sig en drastisk förbättring på de platser du har tillgång till anslutande servrar på.

Serverspridningen är inte heller lika bra eftersom StrongVPN, som alla andra VPN, fokuserar på att bara erbjuda servertäckning till nordamerikanska och europeiska regioner, med nästan noll servrar utanför det området. För användare som inte gör det’t bor i dessa regioner, StrongVPN skulle vara ganska långsam med tanke på det faktum att en anslutning måste resa en hel del avstånd för att landa upp på en viss server.

Så, i enkla ord, StrongVPN’s servernätverk kommer att ha ett mycket begränsat tilltalande om det inte antingen diversifierar sin nuvarande server spridning för att omfatta andra regioner i världen eller lägger till fler servrar i dessa områden utöver de som redan finns.

StrongVPN-hastighetsöversikt

Alla VPN orsakar en märkbar mängd hastighetsförlust och det’s förståeligt med tanke på all den belastning som säkerhetsfunktionaliteter som kryptering och protokollbaserad tunneling. Men även hastighetsförlusten bör hållas till ett minimum, annars kommer användaren att ha en patetisk upplevelse, och här ligger StrongVPN’s största brist!

StrongVPN’s hastigheter är ingenting att skriva hem om alls. Även när jag bytte 5 olika servrar kunde jag inte’Jag får mer än 40% av den faktiska hastigheten på min internetanslutning. Vissa servrar gjorde det inte’Jag går till och med så långt, eftersom de knappt registrerade sig på hastighetstesterna.

Jag använder en 50Mbps-anslutning för testning, så den genomsnittliga nedladdningshastigheten efter att ha anslutit de flesta bra VPN: er är 35-40Mbps-märket. Jag pratar inte snabbt här, jag pratar om genomsnittet här, men titta på hastigheterna som jag fick med StrongVPN när jag anslöt till New York Servers, som var den snabbaste bland de jag testade:

  1. Nedladdningshastigheter: 16,82 Mbps
  2. Ladda upp hastigheter: 6,76 Mbps
  3. Ping: 93ms

Det där’är en hastighetsförlust på nästan 70% i nedladdningshastigheter och en ännu mer demoraliserande 85% i uppladdningshastigheter. Det är bara inte tillräckligt bra för att användas för någonting, vare sig det strömmar, strömmar eller bara bläddrar.

StrongVPN måste allvarligt lösa detta problem, annars är det alltid en tjänst som ingen rekommenderar till andra.

StrongVPN Netflix Review

Så gör dess servrar också att blockera Netflix US?

Ett stort ja och förvånansvärt också!

Jag var inte’Jag förväntar mig allvarligt att StrongVPN från alla VPN: er kommer att blockera denna Holy Grail-streamingwebbplats!

Sedan Netflix’s VPN-förbud trädde i kraft, även de största av tjänsterna har misslyckats med att övervinna det och det’därför att detta VPN-förbud inte är din genomsnittliga geobegränsning. den’är ett sofistikerat och brutalt system som chuckar ut alla anslutningar som anses ha dirigerats via en VPN-aktiveringsanslutning.

Så att blockera Netflix USA genom denna tjänst kom som en av de bästa funktionerna i denna tjänst.

Synd att deras hastigheter bara inte är tillräckligt bra för att stödja HD-strömning, vilket tvingar mig att förbise dess förmåga att avmarkera själva webbplatsen, för om hastigheterna inte är bra, vad gör du även när du avmarkerar webbplatsen?

StrongVPN Torrenting Review

Förvirring kan inte göras utan VPN idag eftersom det skulle vara lika att begå en otroligt dum handling som får dig att få konsekvenser som rejäl böter eller till och med fängelse.

Alla vet att det mesta av det tillgängliga materialet på Torrenting-webbplatser är av tvivelaktig bakgrund och inte officiellt stöds med en copyright-täckning, så om du laddar ner något därifrån, är chansen troligt att copyright-troll kan spåra din IP-adress ner och skicka ett juridiskt meddelande.

För att förhindra detta kommer VPN: n praktiskt, men bara de som erbjuder fantastisk säkerhet och topphastigheter.

StrongVPN tillåter Torrenting på sina servrar och dess säkerhet är tillräckligt stark för att dölja din IP från copyright-troll, dock leverantören’s Achilleshäl, dvs hastigheter kan vara en stor downer för spännande entusiaster eftersom nedladdningar kan vara extremt långsamma vid den tiden.

Så jag vann’t rekommenderar att du går till StrongVPN om du vill ha en VPN för Torrenting eftersom den för närvarande inte kan erbjuda den typ av hastigheter som krävs för kraftiga Torrenting-aktiviteter som nedladdning av filmer eller stora programfiler bland andra.

StrongVPN-prissättningsgranskning

Prissättning är ofta inte ett problem med användare när det gäller VPN om prestandan de får ut av tjänsten är tillräckligt stark för att motivera prislapparna. ExpressVPN har styrt taket i VPN-domänen trots att den är dubbelt så hög som liknande tjänster, bara på grund av den otroliga tillförlitligheten och den kraftfulla prestanda som den erbjuder.

Men när du inte gör det’t har varorna att säkerhetskopiera din tjänst, höga prislappar är inte en bra idé alls.

StrongVPN är ett liknande fall.

Det erbjuder bara två typer av prisplaner:

  1. Månadsvis: $ 10 / månad
  2. Årligen: $ 5,83 / månad ($ 69,99 faktureras en gång)

Månadspriserna är orimliga men det kan förbises eftersom de flesta leverantörer har dyra korttidsplaner för att driva användaren att köpa långsiktiga abonnemang.

Årsplanen som är prissatt till nästan $ 70 är dock minst 40% för dyr eftersom det finns leverantörer som erbjuder otroligt bättre prestanda och fler funktioner än StrongVPN och fortfarande kommer till ett lägre pris för t.ex. Surfshark.

StrongVPN måste sänka sina prislappar med tanke på att dess hastigheter inte är så bra och att det fortfarande saknar många funktioner som DoubleVPN eller SplitTunnelling som andra leverantörer erbjuder.

StrongVPN-betalningsmetod och gratis testversion

Du kan betala för StrongVPN’s prissättningsplaner via tre olika betalningsmetoder:

  1. Kredit- / betalkort
  2. Paypal
  3. Alipay

Dessa metoder är bland de mer populära betalningsmetoderna där ute så att de flesta användare inte har några svårigheter att betala för någon av StrongVPN’s prenumerationsplaner.

Det enda som saknas här är att leverantören inte gör det’t erbjuder en cryptocurrency-baserad betalningsmetod, som borde finnas där i alla VPN, eftersom den tillåter användaren att betala anonymt och därmed låta den behålla sin valfrihet över huruvida den behöver dela sina betalningsuppgifter eller inte.

Du får också en återbetalningsperiod på 30 dagar där du kan kontakta deras chattstöd och be om pengarna tillbaka. Det finns inga bakre strängar bifogade eller några dolda förhållanden, så erbjudandet är giltigt.

StrongVPN-klientappgranskning

StrongVPN kan nu skryta med en bred repertoar av VPN-klienter inklusive dem för Windows, Mac, Android och iOS. Men vad var mer förvånande? Jag var inte’t förväntar sig att denna leverantör ska erbjuda en dedicerad app för Firestick! Men det erbjuder en! Och koppla ihop det med StrongVPN’s förmåga att avblockera Netflix från en amerikansk server och dig’Vi har en tillräckligt bra VPN för streaming.

Leverantören kom under mycket kritik under det senaste tiden för sina klumpiga appar som påminde om programvara från början av 2000-talet, men efter ombyggnaden och uppgraderingarna, StrongVPN’s appförvar kan anses vara där uppe med några av de mer bättre klientapparna av kända leverantörer där ute.

Det finns fortfarande en lång väg att gå för denna leverantör som den’s appar är fortfarande inte lika enkla att använda som de som erbjuds av toppleverantörer som ExpressVPN, men om du tittar på nollstopp eller kraschproblem som jag märkte under testfasen förtjänar StrongVPN verkligen klapp på baksidan för att sätta in en så enorm ansträngningar för att göra sina appar så användbara som möjligt.

StrongVPN erbjuder också medfött routerstöd och du kan till och med ställa in leverantören manuellt genom de omfattande installationsguider som den erbjuder för plattformar som Linux och Ubuntu.

StrongVPN Support Review

Leverantören lägger nyligen till ett chattstödfönster och fortsatte från sitt daterade, e-postbaserade supportsystem.

Kund execs don’t lägger fram konserverade svar och pratar faktiskt med dig som verkliga support execs borde. Jag skickade dem en sammansatt fråga och deras svar var snabbt och tydligt nog.

Å andra sidan har StrongVPN ett mycket bra supportförvar där du kan få tillgång till alla möjliga guider för installation och felsökning.

Slutsats

Trots att många olika, prisvärda förbättringar av sin tjänst har införts, måste StrongVPN fortfarande ansluta en hel del hål och varningar innan det kan rekommenderas av mig till andra användare. Några av de största problempunkter som behöver akut uppmärksamhet inkluderar patetiska hastigheter, osäker jurisdiktion, prissatta abonnemangsplaner bland andra.

Om StrongVPN löser dessa problem och gör sina tjänster’s pålitlighet matchar branschens’s krav, leverantören har potential att räknas bland de bästa i branschen, men för tillfället måste du leta någon annanstans om du letar efter det bästa VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me