Opera VPN Snabböversikt

Jurisdiktion kanada
Pris Fri
servrar 3 Endast regioner
loggar Lagrar anslutningsloggar
kryptering Ingen information tillgänglig
Avblockerar Netflix Nej
torrenta Nej
Fungerar i Kina Nej
Rekommenderad  Nej
Hemsida https://www.opera.com/computer/features/free-vpn
Kompatibilitet Chrome, Firefox

Ägs av SurfEasy, Opera VPN är bara tillgängligt i Opera-webbläsaren som en inbyggd tjänst, så att användarna kan använda internet säkert. Det finns ingen bandbreddgräns, det är gratis och fungerar med Netflix! OpenVPN-protokollet stöds emellertid inte och din trafik är säkrad via proxy, vilket gör det sårbart i hög grad.


På ytan verkar det som en tillräckligt bra, gratis tjänst. Men inte så snabbt som många gratis tjänster som vi’Vi har granskat kom kort på många fronter, särskilt skydda användardata och integritet online.

Så är Opera VPN densamma eller fungerar det på en annan linje?

Läs denna omfattande Opera VPN-recension från BestVPN.co! Vi har även täckt vpn-recensioner av kända märken.

Opera VPN fungerar med Netflix

Opera VPN: s största proffs är att det kan blockera flera Netflix-bibliotek trots att det är en gratis tjänst.

Om du tänker vad’är stor i det? Då förmodligen du inte’Jag vet om Netflix’s VPN-förbud.

Netflix erbjuder olika regionala bibliotek runt om i världen, så vad’s tillgängliga på Netflix i ett land kanske inte är tillgängliga i det andra. För att komma runt denna begränsning började användare använda Netflix för att enkelt hoppa över dessa digitala staket, tills Netflix kom tillbaka med en hämnd.

Det ökända Netflix VPN-förbudet kom på plats.

Och efter detta såg du den här skärmen om du försökte ansluta till Netflix med ett VPN.

Netflix VPN Ban

Detta förbud gjorde många VPN-värden värdelösa mot att blockera Netflix USA, Storbritannien och andra olika bibliotek.

Och gratis VPN var den hårdast drabbade på grund av detta, eftersom avlägsnande av Netflix nu krävde en stor mängd resurser för att fortsätta rotera IP: er snabbare än Netflix kunde svartlista dem.

Så när jag hittade Opera VPN som arbetar mot att blockera Netflix i alla servrar som jag testade, kom det som en stor överraskning.

Detta är den största höjdpunkten i denna Opera VPN Review.

Opera VPN-planer och prisgranskning

Jag är inte fan av Opera, så jag hade verkligen ingen aning om dess VPN-tjänst. Jag började precis analysera leverantören, eftersom många användare behövde en bättre idé om deras säkerhet.

När jag genomförde min Opera VPN-granskning kunde jag inte hitta någon prisinformation på webbplatsen eller någon annanstans. Detta betyder att du kan använda deras integrerade VPN-tjänst i webbläsaren utan att betala ett enda öre.

Eftersom Opera redan har ett starkt rykte förstår jag varför många användare kan välja tjänsten. Men om vi är helt opartiska är gratis bara en täckning.

Produkten är faktiskt inte en “Virtual Private Network (VPN) -tjänst, utan snarare en proxy. Så det maximala du kan göra med Opera VPN är att blockera vissa geobegränsade webbplatser.

Hur man använder Opera VPN?

Under hela vår granskningskarriär har vi aldrig stött på en enklare installation för ett VPN än Opera VPN.

Ladda bara ner Opera-webbläsaren från den officiella webbplatsen: https://www.opera.com.

Starta webbläsaren

Rätt bredvid URL-fältet finns en “VPN” knapp. För att aktivera det var jag dock tvungen att gå till Meny > inställningar > Integritet > VPN.

Opera VPN är helt gratis att använda eftersom jag inte hittade några prenumerationsplaner alls.

Du kan ändra servrar via samma inställningsfönster i webbläsaren bara genom att bläddra igenom den tillgängliga listan.

Erbjuder Opera ett gratis VPN

Opera VPN-betalningsmetoder Granskning

Eftersom Opera VPN är en “Fri” tjänsten stöder det inte några betalningsmetoder. Detta beror på att det helt enkelt inte erbjuder någonting “premie” som kan kräva köp.

Webbläsaren precis som Mozilla Firefox och Google Chrome kan laddas ner GRATIS. Till och med de tillägg som finns tillgängliga i Opera’s dedikerade butik kan alla laddas ner gratis. Det finns inget behov av betalningsmetoder!

Opera VPN-servrar och Performance Review

Opera VPN erbjuder en mycket tvetydig serverlista.

Du får bara tre alternativ att ansluta till:

  • Amerika
  • Europa
  • Asien

Oavsett vilken av dem du ansluter till, har du ingen säkerhet för vilken stad / plats / land du dirigeras från.

Servrarna skyddas inte av någon form av kryptering eller protokollsupport och de lider också av IP-läckor (jag tyckte att det läcker min IP minst 3 gånger i 7 olika tester).

Serverlistan är mindre om vi jämför den med någon annan toppleverantör (NordVPN erbjuder 5700+ servrar), det imponerade på mig att jag kunde använda den för att avblockera Netflix, men bortsett från detta faller Opera VPN helt enkelt till att beordra någon form av myndighet här.

Opera VPN Speed ​​Test Review

För att få en bättre förståelse för tillförlitligheten och bandbredden för Opera VPN, bestämde jag mig för att utföra ett hastighetstest på min 50 Mbps-anslutning. Jag har presenterat resultaten i tabellen nedan:

server Ping Ladda ner Ladda upp
Förenta staterna 159ms 32.4Mbps 37.8Mbps
kanada 133ms 40.2Mbps 23.4Mbps
Tyskland 203ms 30.7Mbps 29.1Mbps
Singapore 119ms 32.9Mbps 32.7Mbps
nederländerna 102ms 34.5Mbps 33.3Mbps

Opera VPN Sekretess och säkerhet

Tidigare sa jag till användare att Opera har sitt huvudkontor i Norge. Deras VPN-tjänst görs tillgänglig via ett dotterbolag som heter SurfEasy. Nu kan företrädare för integritet och de som är försiktiga med internetlagar veta att Norge upprätthåller och skyddar rätten till användarnas integritet.

Många av dess lagar och lagar tenderar att vara gynnsamma för den genomsnittliga Joe. Men SurfEasy kanske inte är så pålitligt! Gissa varför? Tjänsten som har integrerat sin proxyteknologi i flaggskeppsläsaren har sitt huvudkontor i CANADA!

Låt oss nu inte glömma att Kanada är medlem i de fem och fjorton ögonallianserna. Denna grupp av underrättelser inkluderar namn som USA, Storbritannien, Nya Zeeland, Australien och Kanada. Som sådan kan du förvänta dig att deras regeringar hänger sig med massövervakning.

Faktum är att de flesta länder under EU-och USA: s jurisdiktioner till och med inför obligatoriska lagar om datalagring. Detta betyder att Opera VPN inte bara loggar all din information. Men efterfrågan från den kanadensiska regeringen kommer de att lämna ut privata uppgifter.

Det blev dock förvirrande när man granskar Opera VPN. Du vet inte riktigt vem som äger vad! I en diskussion med Android-polisen i april 2018 informerade Opera PR att deras VPN-app inte längre är en del av deras webbläsarprogramvara.

Detta är antingen ett trick för att undvika motreaktionen att vara baserad i Kanada, eller helt enkelt dålig marknadsföring och PR som har resulterat i massiv förvirring kring de verkliga huvudkontor för deras VPN-tjänst. Hur som helst skulle jag undvika att lägga min integritet till Opera’s VPN-tjänst.

Opera VPN-protokoll / granskning av kryptering

Det finns praktiskt taget ingen information om de protokoll eller krypteringar som används av Opera VPN någonstans.

Detta innebär att Opera inte är ett VPN utan en proxy, som döljer din IP men är extremt värdelös om du vill ha högsta klass skydd och säkerhet online.

Så om du funderar på att använda Opera VPN för att skydda dig medan du gör en känslig ekonomisk transaktion, släpp bara idén just nu.

Opera VPN P2P / Torrenting Review

Opera VPN är inte bra för Torrenting alls.

Det lider av IP-läckor och det har praktiskt taget inget säkerhetsskydd som skyddar dig från upphovsrättstroll.

För att rensa ytterligare tvivel nämner Opera VPN också tydligt på sin VPN-sida att den inte stöder P2P / Torrenting. Därför är det viktigt att användare undviker att dela / ladda ner torrenter till varje pris när de använder Opera VPN.

Opera VPNs sekretesspolicygranskning

Som nämnts tidigare är Opera VPN inte exakt en virtuell-privat nätverkstjänst utan snarare en proxyserver. Även om det ger all funktionalitet du behöver från ett VPN, är en majoritet av kapaciteten endast begränsad till din webbläsardata.

Detta innebär att leverantören bara krypterar data som överförs från din webbläsare och internet. Som ett resultat kanske tjänsten inte är helt säker. I själva verket liknar det att låsa dörren till ditt hem men lämna fönstren öppna.

Den låsta dörren säkerställer viss säkerhet, men inkräktare kan fortfarande bryta / låsa upp fönstren. Detta minskar uppenbarligen säkerhetsnivån. Jag undersökte den gamla sidan om sekretesspolicy (när Opera VPN hade en egen dedicerad webbplats) för mer information om VPN: s skydd.

Tjänsten säger att den inte loggar anslutnings- / sessioninformation, men som jag avslöjade tidigare är detta falskt. Eftersom det är en gratis tjänst behöver du naturligtvis inte ange ett namn, e-postadress och annan viktig personlig information.

Att acceptera Opera VPN: s regler innebär dock att du accepterar SurfEasy’s Datapolicy eftersom det är den styrande tjänsten. Det finns inga tydliga detaljer om vilken information som lagras, men det är ditt ansvar att vara försiktig innan du delar personuppgifter.

Är Opera VPN Safe?

Opera VPN är en proxy så don’t misstagar det för en VPN bara för att det är där i namnet.

Det gör det inte’t erbjuder någon form av kryptering, protokoll, kill switch eller bokstavligen någon annan barriär som andra VPN gör för att hålla din anonymitet skyddad online.

Opera VPN Kundtjänst Granskning

Opera VPN erbjuder inte någon form av kundsupport alls.

Livechatt, kontaktformulär eller till och med generera en biljett? Du vann’t kunna hitta något sådant för Opera VPN.

Det enda tillgängliga stödet är via en FAQ-sektion.

Du får detaljerade svar på vanliga frågor. Det handlar bara om det.

Som ett alternativ till vanliga frågor kan du överväga att ställa frågor på Opera-forumet, men även det gör det inte’t har ett särskilt avsnitt för Opera’s VPN-tjänst.

Det finns många VPN med dålig kundsupport, men Opera VPN är förmodligen bland de allra värsta.

Opera VPN Device Compatibility Review

Opera VPN är endast tillgängligt för Opera Browsers, period.

Ingen app är tillgänglig för Windows, Mac, Android, iOS eller till och med andra webbläsare.

IOS och Android avbröts av leverantören, så nu är det där bara i Opera Browser.

Men problemet här är att Opera-webbläsaren inte är världen’s mest populära eller till och med en populär webbläsare för det.

Google Chrome, Mozilla Firefox är de två mest föredragna webbläsarna men Opera VPN gör det inte’t arbeta med dem.

På kompatibilitetsfronten gör Opera VPN inte’t förtjänar till och med att få en ranking från oss.

Opera VPN Review Reddit

Min Opera VPN-granskning och bästa vpn reddit avslöjar att tjänsten har en mycket aktiv närvaro på Reddit. Du kan hitta olika trådar där användare letar efter lösningar angående problem med webbläsartillägg och smarttelefonapplikationer.

Du har många aktiva communitymedlemmar närvarande för att tillhandahålla lösningar på olika frågor. Nedan hittar du en tråd där användare diskuterar Opera VPN: s åtgärd för att ta bort sin webbplats och appar, vilket bara lämnar en Windows-webbläsare VPN erbjuder:

Opera VPN-alternativ från androidapps

Slutlig dom

Nej.

Om du skulle fråga mig hur bra är Opera VPN? Jag skulle säga att det är en av de mest oönskade VPN-erna, även som en gratis.

Bortsett från att blockera Netflix, gör Opera VPN lite annat.

den’s i princip en en-trick ponny.

Opera VPN vann’t skydda din säkerhet online, den har inga appar, den har ingen form av kundsupport, den gör det inte’t stöder Torrenting, dess serverpark är liten och det finns oklarhet i vilken jurisdiktion den verkar från.

Det finns absolut ingen anledning för oss att rekommendera det i denna Opera-webbläsares VPN-granskning.

De goda

  1. Avblockerar Netflix.
  2. Gratis VPN-tjänst.

Det dåliga

  1. Ingen kundsupport.
  2. Ingen plattformskompatibilitet.
  3. Använder Google DNS-servrar istället för egenutvecklad.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me