NordVPN granskning 2020

Jurisdiktion Panama
Pris $ 3,49 / mo för en 3-årsplan
servrar 5560+ servrar i 59 länder
loggar Inga loggar certifierade
kryptering AES-256-GCM / AES-256-CBC
Avblockerar Netflix Ja
torrenta Ja
Fungerar i Kina Ja
Rekommenderad  Ja
Hemsida https://nordvpn.com/
Kompatibilitet Windows, Android, Apple, Chrome, Firefox

NordVPN faller inte under 5-9-14 ögon jurisdiktion, men bekräftade nyligen att de blev hackade (tillbaka i mars 2018). Senare, leverantören rekommenderas inte, när de kränkte GDPR’s policy för överträdelse av data och visar sig vara en osäker tjänst!

Som en liten översikt över deras erbjudanden, NordVPN börjar på $ 3,49 / mo. på en 3-årsplan, och är utrustad med funktioner som Double VPN, Kill Switch och 6 multi-inloggningar, support 24/7 livechatt och mer.

Det har till och med mer än 5200 servrar i 58 länder, erbjuder prisvärda prestanda. På en 100Mbps-anslutning får du njuta av genomsnittliga hastigheter på 80 Mbps vid nedladdning och 56 Mbps vid uppladdning.

Läs denna NordVPN-översyn 2020, där jag diskuterar om leverantörerna’ säkerhet, transparens, prissättning, servrar, prestanda, kompatibilitet, support och mer.

Mina betygskriterier

 • säkerhet: Är NordVPN verkligen privat och säker?
 • Jurisdiktion: Var ligger NordVPN?
 • protokoll: Vilka protokoll använder NordVPN?
 • kryptering: Vilken kryptering använder NordVPN?
 • Skogsavverkning: Lagrar NordVPN session / loggar?
 • Läcktestning: Läcker NordVPN DNS, IP & WebRTC?
 • Granska: Oberoende revisorer kontrollerar NordVPN!
 • servrar: Var ligger NordVPN-servrar?
 • Hastighetstestning: Hur snabbt är egentligen NordVPN?
 • torrenta: Är NordVPN bra för strömning?
 • Strömning: Kan jag använda NordVPN för att titta på Netflix?
 • Stöd: Hur får kunder i Nord support?
 • Prissättning: Hur mycket kostar ett NordVPN-prenumeration?
 • Kompatibilitet: Information om appar och enheter
 • Trovärdighet: NordVPN Hacked, Trustpilot, Warrant Canary

Är NordVPN verkligen privat?

Efter att ha gått djupgående in i NordVPN’s placering, säkerhetsrevision, garanti kanarie och loggningspolicy och utvärdera den senaste hackinghändelsen, jag kan inte säga att det är ett privat / säkert val, och rekommenderar därefter inte leverantören.

Var ligger NordVPN?

NordVPN har sitt huvudkontor i Panama, Centralamerika. Detta ger det en överhand för de flesta leverantörer, eftersom platsen har vänliga lagar för integritetsskydd för data och inte är en del av allianser som delar data som 5, 9 och 14 Eyes. 

Panama kräver inte massövervakning och lagring av data, till skillnad från andra “Internetfiende” jurisdiktioner. Tyvärr vann detta’Det har någon påverkan på Nord’s säkerhet längre, eftersom leverantören har drabbats av ett stort överträdelse.

NordVPN-protokollinformation

NordVPN stöder PPTP, L2TP / IPSec, IKEv2 och OpenVPN. Som standard använder Windows-klienten OpenVPN, medan Mac- och iOS-motsvarigheter använder den säkra IKEv2.

Användare kan välja mellan TCP- och UDP-protokoll i Windows- och Android-appar. Kryptering varierar beroende på det protokoll du väljer i varje app.

Vilken kryptering använder NordVPN?

NordVPN använder AES-256-CBC med en handskakning RSA-2048 för kontrollkanalen. AES-256-CBC-chiffer med HMAC SHA256-hashverifiering för datakanalen.

Perfect Forward Secrecy (PFS) tillhandahålls av ett DHE-4096 nyckelutbyte. Mac-appar använder IKEv2 med Cisco’s Next Generation Encryption (NGE) -protokollet, medan iOS-appar använder AES-256-GCM-chiffer med HMAC SHA2384 för dataverifiering.

Är NordVPN en Nolllogg-VPN?

Ja, NordVPN loggar inte in session- / anslutningsdata utan att hålla sig tro mot sin förutsättning om oöverträffad integritet. De är faktiskt en av de enda leverantörerna på marknaden för närvarande som har verifierats av ett revisionsföretag från tredje part.

Netizens är fortfarande helt säkra online. VPN kommer inte att övervaka din inkommande IP-adress eller något som kan koppla tillbaka till din identitet. Du kan kolla deras sekretesspolicy för mer information.

NordVPN håller absolut inga loggar över din aktivitet online. Det innebär att vi inte spårar tid eller varaktighet för en online-session, och vi behåller inte heller loggar över IP-adresser eller servrar som används, webbplatser som besökts eller filer som laddats.

När de konfronteras av statliga myndigheter kommer verkligheten fram. Vi’Vi har redan sett många exempel på vad som hände med IPVanish och PureVPN.

NordVPN’s loggningspolicy är en frisk andedräkt, i jämförelse med dessa leverantörer, förblir trogen sitt löfte och avslöjar ingen information, trots att de tar tag i sina servrar.

Läcker NordVPN ut din DNS / WebRTC / IP?

NordVPN är fri från alla läckor. Hur vet jag detta? Jag testade NordVPN-servern # 3038 ovan på 3 olika webbplatser för att kontrollera problem med IP eller DNS-läckor.

WebRTC Leak Test

Jag bestämde mig först att använda https://browserleaks.com/ för att genomföra ett grundligt WebRTC-läcktest. Som du kan se nedan hittades inga fel. Min ursprungliga IPv4- och IPv6-adress är båda osynliga och visar IP-adressen som ges av NordVPN, dvs 172.98.93.182.

NordVPN WebRTC-test

DNS Leak Test

För mitt andra test använde jag det ökända Perfect Privacy DNS Leak Test för att dubbelkontrollera resultaten ovan. Som du kan se nedan avslöjar ingenting din riktiga identitet eller plats. Endast en enda DNS-server upptäcktes med IP: 172.98.93.181.

NordVPN DNS-test

Komplett sekretessanalys

Eftersom jag är ganska paranoid på min integritet, bestämde jag mig för att utföra ett nytt test. Den här gången från den berömda IPLeak.net webbplatsen.

Resultaten visade att VPN lyckades dölja vår verkliga plats. Den offentliga IP: n är densamma: 172.98.93.182 och DNS-servern också: 172.98.93.181!

NordVPN Integritetsanalys

NordVPN genomgår en app-säkerhetsrevision

NordVPN är bland de få leverantörerna på marknaden som inte bryr sig om att testa sina appar och VPN-kapacitet genom att genomgå en grundlig granskningsprocess.

Från och med den 9 oktober 2019 har tjänsten officiellt publicerat information angående deras tredjepartsapplikationstest, med resultaten som bekräftar Nord’löfte till noll loggar och maximal anonymitet.

NordVPN App Security Security Audit

NordVPN-serverlista

NordVPN har nu över 5 200 servrar i 60 länder världen över. Detta är en av de viktigaste USP: erna för NordVPN. Du kan aldrig bli trött på att prova olika NordVPN-servrar för Kina, Netflix, BBC iPlayer och Amazon Prime.

Faktum är att de flesta NordVPN-klienter ger dig möjligheten att välja specifika servrar för dina behov. Användare har uttryckliga val för Anti-DDoS-skydd, dedikerade IP: er, dubbel VPN, lök över VPN och P2P / fildelning.

Om du fortfarande är förvirrad om vilken server du ska ansluta till ger NordVPN ytterligare hjälp. Du har tillgång till ett rekommendationsverktyg som använder smarta algoritmer för att hitta den bästa servern.

Serverantal och platsbedömning

Det kan också komma över dig om NordVPN kringgår GFW i Kina eller inte. Så jag grävde lite i kapaciteten och fick reda på att du har en dedikerad kinesisk webbplats som är tillgänglig för individer i landet.

Expats, å andra sidan, installerar vanligtvis appen innan den landar i Kina. Hur som helst kan du känna dig säker på att få fullständigt stöd i landet med NordVPN.

Detta beror på NordVPN’s Kina-servarlista som innehåller otydliga platser som gör att krypterad trafik ser ut “okrypterad”, förhindrar DPI: er från att identifiera VPN: n.

Hastighetstestning: Hur snabb är NordVPN?

NordVPN hastighetstest avslöjar fantastisk prestanda med nedladdningshastigheter på 80,00 Mbps i genomsnitt och ladda upp med 56,68 Mbps. Hastighetsförlusten är ganska mindre jämfört med andra leverantörer på marknaden.

För att ge dig en mer exakt presentation av prestanda utförde jag ett grundligt hastighetstest på servrar i USA, Storbritannien, Australien, Tyskland och Frankrike på en höghastighetsanslutning på 100 Mbps:

server USA Storbritannien Australien Tyskland Frankrike Medel
Ladda ner 91,71 Mbits / s 83,96 Mbits / s 75,81 Mbits / s 65,98 Mbits / s 82,55 Mbits / s 80,00 Mbits / s
Ladda upp 60,63 Mbits / s 49,99 Mbits / s 50,19 Mbits / s 59,88 Mbits / s 62,72 Mbits / s 56,68 Mbits / s
Ping 128 ms 92 ms 117 ms 99 ms 55 ms 98,2 ms

NordVPN kan vara känt för sin integritet, men det har faktiskt förbättrats avsevärt även inom prestationsområden. Leverantören lyckas leverera ganska fantastiska hastigheter och samtidigt förse användare med okrypbar kryptering.

Leverantören var till och med tilldelade “Första rekommenderat märke för Oakla Speedtest” den 11 oktober 2018, till vilken Press Officer på NordVPN, Laura Tyrell hade några saker att säga ...

Vi’får heder att få det rekommenderade Speedtest-märket från Ookla. Detta märke bevisar vår fortsatta ansträngning för att tillhandahålla en kostnadseffektiv, genomtänkt och snabb VPN-tjänst. Under åren har NordVPN blivit en ledande säkerhetslösning online med mer än 8 miljoner användare över hela världen.

Trots att han mottagit denna utmärkelsen uppskattade NordVPN att dess användare drabbas av en hastighetsförlust på 30% när de använder OpenVPN UDP-protokoll. En omedelbar lösning för att öka hastigheten är att växla protokollet till TCP.

NordVPN Torrenting: Bästa servrar med stor hastighet

Du kan torrent säkert med NordVPN, som har det största nätverket av 4 900 P2P-specifika servrar, som ger en fantastisk genomsnittlig hastighet på 80 Mbps i nedladdningar.

Även om torrents inte stöds på alla servrar, är NordVPN torrenting-servrar tillgängliga i 28 länder totalt. Du kan hitta dem i specialservrar-menyn.

För extra säkerhet vid nedladdning av torrenter, NordVPN tillhandahåller till och med en SOCKS5-proxy. Detta protokoll tillåter endast auktoriserade användare att komma åt en server och hålla din identitet dold.

Om du använder UTorrent, gå till “alternativ” och “Inställningar”. Gå till anslutningsmenyn och välj typ “SOCKS5 proxy” på valet av proxyserver. Lägg till en relevant serveradress genom att välja en rekommenderad P2P-server från NordVPN här.

Avblockerar amerikanska Netflix och P2PTorrenting

Stiga på “1080” för porttyp och slutföra inställningarna genom att ange dina NordVPN-referenser. Detta säkerställer att när du laddar ner torrents, använder NordVPN automatiskt de P2P-servrar som du har lagt till, tillsammans med SOCKS5-proxy!

Avblockerar USA: s Netflix

Avblockera och se Netflix USA med NordVPN

Ja, NordVPN fungerar på Netflix med dessa bästa servrar som avblockerar VoD. Jag fick dessa genom att kontakta deras supportteam och närma mig dem med frågor om att blockera Netflix med NordVPN’s snabbaste servrar.

# 3038, 2352-2367, 2340-2347, 2332-2335, 2320-2327, 2312-2315, 2228-2307, 2216-2223, 2096-2203, 2052-2087, 2042-2045, 2010-2037, 1906-2005 1862-1901, 1806-1857, 1754-1801, 1734-1749, 1709-1732, 1692-1707, 1676-1687, 1652-1659, 1640-1643, 1616-1635, 1580-1607, 1560-1575, 1520 -1539, 1500-1515, 1492-1495, 1470-1487, 1422-1429, 1410-1417, 1402-1405, 1366-1373, 1358-1361, 1322-1346, 1297-1312, 1276-1283, 1260-1271 1248-1255, 1236-1239, 1170-1195, 1146-1165, 2404-2411, 2452-2480, 1118-1141, 1054-1113, 1046-1049, 1027-1036, 1016-1020, 1008-1011, 976 -999, 968-971, 956-959, 940-947, 932-935, 896-899, 856-883, 841-851, 829-836, 801-824, 769-780, 714-741, 707-710 , 689-702, 679-684, 645-664, US621-640, 577-617 på mobila enheter.

Jag har testat dessa olika servrar ovanifrån flera gånger och jag lyckades strömma på Netflix USA, Storbritannien och JP, som är värd för de största biblioteken..

Så hur får du American Netflix med NordVPN? När du har upprättat en anslutning till någon av dessa servrar går du bara till Netflix-webbplatsen. Du kommer att märka en förändring i de övergripande kategorierna och listan.

Hur du säkert tittar på Netflix med NordVPN

Till exempel, “The Walking Dead” är endast tillgänglig på den amerikanska versionen av Netflix. Men jag lyckades lyckas låsa upp TV-serien och strömma den smidigt med server # 3038!

Titta på Netflix med NordVPN

Hur får kunder av NordVPN support?

Sena svar, otillräckliga stödmedier, obehagliga upplevelser är fortfarande vanliga. NordVPN lyckades dock framgångsrikt ändra min åsikt om kundsupport på nätet.

De har en mängd olika medier för dig att få experthjälp. Om du klickar på “Hjälp” på hemsidan, kommer du att omdirigeras till ovanstående sida.

Här du har en sökfält tillgänglig. Detta gör det möjligt för användare att skriva in relevanta frågor och få svar inom några sekunder, befria dig besväret med att utforska olika stödkategorier.

Hur får kunder av NordVPN support

Men om du inte hittar ett relevant svar, har du också en kategorilista. Dessa inkluderar stöd för användare som är rättvisa “Komma igång” med NordVPN.

Sedan kan du ha separata kategorier för fakturering, anslutning och allmän information om leverantören av Panamanian, som du kan använda för mer specifik information.

NordVPN får support

För experthjälp erbjuder NordVPN till och med ett Live Chat support 24/7. De är mycket lyhörda och proaktiva och ger svar inom några sekunder efter att du har ställt frågor.

När jag till exempel testade tjänsten för att blockera VoD-blockering, närmade jag mig deras livechatt. Jag sa till representanten “Christian” att jag behövde information om fungerande servrar för att kringgå geo-begränsningar på Netflix.

Svaret från NordVPN var omfattande och gav oss fler svar än vi ens begärde. Servrarna som nämns i svaret fungerade perfekt för vad de skulle göra, d.v.s. avlägsna Netflix US.

NordVPN-kunder support

Hur mycket kostar ett NordVPN-prenumeration?

NordVPN erbjuder fyra olika nivåer i prenumerationer. Du kan välja deras månatliga plan till $ 11,95, 1-årsplan till $ 6,99 / mo., 2-årsplan till $ 4,9 / mo, eller det bästa värdet $ 3,49 / mo. (baserat på dina budgetkrav).

Kostnaden per månad börjar på höga $ 11,95. Detta är ett trick som används av många leverantörer på marknaden så att andra planer med längre varaktighet ser mer övertygande ut.

Jag skulle bara rekommendera att du registrerar dig varje månad om du vill ha en VPN för en kort tid. Användare som förlitar sig på billigaste VPN: er för sitt arbete eller får åtkomst till sitt hemnätverk från olika platser bör välja planer med längre tid.

Det årliga kostar endast $ 6,99 / mån, totalt 83,33 $ per år, vilket ger dig 41% rabatt på hävstångseffekten. Den tvååriga planen minskar ytterligare den månatliga prissättningen till $ 4,99, som faktureras $ 119,76 var 24: e månad. Du får en fantastisk 58% rabatt.

För det bästa värdet rekommenderar jag emellertid att gå till den 3-åriga affären som börjar på $ 3,49 per månad. Detta innebär att du bara betalar $ 125,64 för 36 månader!

NordVPN-prissättning

Enheter som stöds av leverantören

NordVPN stöder Windows, Mac, Android, iPhone iOS, Linux, Android TV, Mozilla Firefox, Google Chrome och Firestick.

För ytterligare hjälp ger NordVPN till och med en lista med 80+ tutorials för hur man ställer in NordVPN manuellt på en mängd enheter.

Detta inkluderar täckning av många plattformar och enhetstyper som FlashRouters, Raspberry Pi, NAS-enheter och mer. Du kan till och med ansluta till 6 enheter samtidigt!

Pålitlighet - NordVPN Hackat, Trustpilot, Warrant Canary

Det är oerhört svårt att förlita oss på Nord igen, särskilt efter hackinghändelsen. Även om vi medger att sådana saker händer, kränkte leverantören GDPR’s policy för dataintrång att informera användare om det inom 72 timmar.

Detaljer om NordVPN Hack

Efter mycket upprörelse på twitter bekräftade NordVPN anklagelserna om att deras servrar i Finland blev hackade den 21 oktober. De hävdar att inga användardata komprometterades, men många branschfolk har sagt att över 200-500 drabbades.

Hacket påverkade också två andra VPN-tjänster; TorGuard och VikingVPN. Den senare och NordVPN praktiserade inte säker PKI-hantering, medan TorGuard anställde det, varför deras användare inte påverkades av överträdelsen.

NordVPN Trustpilot-betyg

Från tidigare att ha haft ett 5-stjärnigt betyg på Trustpilot och efter flera kontroverser om dem att få skälla från ASA för “vilseledande” användare, engagera sig i en stämning från TorGuard, och den senaste hackinghändelsen, har NordVPN gått ner till ett 2,5-stjärnigt betyg.

NordVPN Trustpilot-betyg

NordVPN Warrant Canary

NordVPN’s Warrant Canary är lika ren som en visselpipa för tillfället, som uppdateras dagligen för att underlätta förmågan hos kunder och kunder. Från och med den 5 december har de följande räkningar på varje sådan begäran:

 • Gag-beställningar: 0
 • Nationella säkerhetsbrev: 0
 • Teckningsoptioner från en statlig organisation: 0

Folk frågar också

Hur säker är NordVPN?

När du tänker på funktioner som dolda servrar, lök över VPN, DoubleVPN och dedikerade IP: er kommer ingen annan VPN-tjänst nära att erbjuda säkerhet och anonymitet som NordVPN.

Lägg till detta till dess starka kryptering av AES-256-CBC-chiffer med HMAC SHA256-hashverifiering, användare kan förbli helt nöjda med att deras identitet förblir dold online med NordVPN.

Är NordVPN’s Kundtjänst Varje bra?

NordVPN har ett av de mest lyhörda och tillförlitliga kundsupportsystemen på VPN: s marknadsplats. Användare får support för livechatt dygnet runt och har ett system för inlämning av biljetter för mer detaljerade tekniska problem och problem.

För alla frågor jag hade skulle livechatsupporten vanligtvis ge mig svar inom 2 till 5 minuter med relevanta svar och länkar till tutorials / guider.

Kan du använda NordVPN på Android-TV-apparater eller Firestick-enheter?

Ja, du kan säkert använda NordVPN på Android-TV-apparater och Firestick-enheter. Faktum är att leverantören är den enda på marknaden som faktiskt erbjuder en dedikerad app för Android-TV-apparater.

Användare av Firestick måste dock lita på “Loader” Ansökan. Oavsett om du behöver hjälp för att konfigurera NordVPN kan du följa våra omfattande installationsguider för Android TV och Firestick!

NordVPN-alternativ

Som en allround-VPN är det svårt att ta fram ett lämpligt alternativ för Nord. Men om det är nödvändigt att namnge några, rekommenderar jag att du går för ExpressVPN först ($ 8,32 / mo. På en 1-årsplan).

Men eftersom det kan vara för dyrt för många föreslår jag att du registrerar dig för den universella men ändå budgetvänliga BVI-baserade, Surfshark som börjar på minst $ 1,99 / mo. på en tvåårsplan.

Rekommenderar jag NordVPN?

Nej, NordVPN rekommenderas inte. Det blev hackat för 1,5 år sedan och brydde sig inte om att informera sina användare, förrän de började drabbas av anklagelser på Twitter efter ett marknadsstörning.

Om du letar efter en allround-tjänst som erbjuder rätt funktioner till ett rimligt pris, men är fritt från sådana incidenter, registrera dig med Surfshark. Du kan få en plan för $ 1,99 härifrån.

Похожие статьи

 • Surfshark Review 2020

  Jurisdiktion Brittiska Jungfruöarna Pris $ 1,99 / mo ($ 47,76 för 24 månader) Servrar 1040+ i 61+ Länder Loggar Inga loggar Certifierad kryptering...

 • PureVPN Review 2020

  Jurisdiktion Hong Kong Pris $ 2,91 / mo för en 2-års planserver 2 000+ i 140+ Länder Loggar Inga loggar Certifierad kryptering AES-256-CBC avblockerar Netflix...

 • VyprVPN Review 2020

  Jurisdiktion Schweiz (osäker) Pris $ 6,67 / månad ($ 80 för 1 år) Servrar 700 loggar Inga loggar Kryptering AES-256 Avblockerar Netflix Ja Torrent...

 • Windscribe VPN Review 2020

  Jurisdiktion Kanada Pris 49 $ för en 1-årsplan Servrar 600+ Servrar i 60 länder Loggar Ja Kryptering AES-256 Bit Avblockerar Netflix Nej Torrande Ja...

 • Betternet VPN Review 2020

  Jurisdiktion Kanada Pris $ 2,99 / mo för en 1-års plan Servrar 10 servrar i 10 länder Loggar Loggar Logga in användardata AES-256 (betald) | AES-CBC-128 bit...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me