Hola VPN Review 2019 – En farlig & ldquo; Gratis & rdquo; VPN att undvika!

Hola VPN startades 2017 och grundades av Ofer Vilenski och Derry Shribman och är ett välkänt namn bland freebies. Den använder en freemium-modell, vilket innebär att de har gratis (inga annonser) och betalda planer tillgängliga. Men om jag var helt opartisk levererar båda dem dåligt.

Produkten har varit en del av många kontroverser, som en del av deras strategi att använda resurser för användare som utgångsnoder för Hola’s betalt systertjänst, Luminati. Det finns också bevis på att VPN fungerar som ett botnet och dess andra produkt Hola Browser, kopplad till DDoS Attacks!

Bestämmer du dig för att prenumerera på leverantören? Om så är fallet skulle jag råda dig att stanna där, och läsa denna djupgående Hola VPN Review 2019 för en tydligare bild!

 • säkerhet
 • Genomskinlighet
 • Prissättning
 • servrar
 • Prestanda
 • Kompatibilitet
 • Stöd

Jurisdiktion

Hola VPN har sitt huvudkontor i Israel, som även om det inte är medlem av FVEY Alliance fortfarande kan betraktas som en stark allierad. Landet är en av de närmaste partnerna med den amerikanska regeringen och underrättelsetjänster som National Security Agency (NSA).

Naturligtvis påståendet om dem att vara en tjänsteman “observatör” kan fortfarande diskuteras, med tanke på att dokumenten från Edward Snowden inte hade många detaljer om landet. Emellertid nämner Wikipedia fortfarande Israel som en officiell observatör för FVEY och NSA delar direkt övervakning av råvaror.

Om det inte räckte har det förekommit många fall att identifiera skumma företag med band till Israel. Vissa hävdar till och med att israeliska myndigheter ger bredare övervakningsbefogenheter jämfört med amerikanska myndigheter. Jag skulle verkligen inte vilja lita på en tjänst baserad i ett sådant land!

Loggningspolicy

Till skillnad från de flesta gratis VPN-tjänster är jag glad att Hola VPN erbjuder en sida för slutanvändarlicensavtal och sekretesspolicy. På så sätt vet användare exakt vad de registrerar sig för.

Om jag pratar om loggning specifikt, är det viktigt att påminna om att Hola VPN förnyade sin sida först efter att ha utsatts för hård kritik kring “botnät” rykten.

Det var efter denna händelse, beslutade leverantören att vara “klarare” om deras verksamhet, och för det mesta är jag glad att de försöker vara transparenta.

Men som jag förväntade mig för år sedan och efter att ha granskat hundratals leverantörer på marknaden, registrerar Hola VPN också din information.

Loggdata registrerade av VPN inkluderar webbläsartypen du använder, webbsidorna du besöker, tillsammans med information som tidsbruk och åtkomsttider och datum.

“Vi hyr eller säljer ingen personlig information. Vi kan avslöja personlig information till andra betrodda tredjepartsleverantörer eller partners för att förse dig med tjänsterna, lagring och analys. Vi kan också överföra eller lämna ut personlig information till våra dotterbolag, anslutna företag.”

Nu uppger Hola VPN att de inte säljer / delar någon personlig information, men jag tror inte att med tanke på de flesta gratis VPN: er säljer dina data till tredje part.

För att inte nämna, de motsäger sitt eget uttalande i samma stycke, först att de inte delar personlig information, men sedan informerar de om att avslöja det till dotterbolag och anslutna företag.

Använda användarresurser som utgångsnoder

Det kom som en ganska chock i VPN-branschen när Hola lyckades samla in en enorm efterföljelse av 46 miljoner användare världen över sedan 2014.

Med tiden utvecklade de en databas med 9 miljoner IP-stark botnet på sina händer, som säljer åtkomst för HTTP-förfrågningar på https://luminati.io.

När du installerar Hola blir du vanligtvis en VPN-slutpunkt. Andra användare i nätverket kanske kan avsluta via din internetanslutning och ta din IP.

Så här lyckas Hola sälja en “gratis service”. Det betalar inte för bandbredd men använder och säljer det från användare som väljer att installera och köra sina appar.

Saker blir mer komplicerade, när nyheter kommer fram om 8chans webbplats, och tar emot legitima utseende POST-förfrågningar till post.php på 30 sekunder från över 9 761 015 utgångsnoder i Luminati botnet, vilket styrelseföretag Fredrick Brennan delade information om.

IP / WebRTC / DNS-läckageproblem

För att få en bättre uppfattning om tillförlitligheten för Hola-proxy (trots de många anklagelserna och kontroverserna), bestämde jag mig för att utföra VPN-tester relaterade till läckaproblem.

Denna process tog mig en hel dag, där jag kollade nästan varje server på Hola proxy, från sex olika VPN-testverktyg på internet:

 1. https://ipx.ac/run - misslyckades
 2. https://ipleak.net/ - Godkänd
 3. https://dnsleak.com - misslyckades
 4. https://browserleaks.com/webrtc - Misslyckades
 5. https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ - Godkänd
 6. https://www.perfect-privacy.com/check-ip - Godkänd

Av de tester som gjordes på dessa sex verktyg visade leverantören inga problem med läckor på Perfect Privacy och Browser Leaks, men misslyckades testerna på IPX, Browser Leaks och DNS-läckor.

IPX

Resultaten du ser nedan kommer från testet som utförts på Storbritanniens server. VPN läckte tyvärr min ursprungliga IPv4 offentliga och privata IP-adress.

Det är därför jag har censurerat informationen med en röd markering för att skydda min egen identitet. En sak är dock säker, Hola proxy är inte alls ett säkert val!

Hola VPN Leak Test IPLeak

IPLeak

IPLeak ger vanligtvis mycket exakta resultat vid utvärdering av ett VPN och dess anslutning. Enligt verktyget är din IPv4-adress och DNS säkert.

Men DNS-testet avslöjade plus 55 servrar och stötte på 8 fel under processen, så igen skulle jag inte lita på en leverantör med ett sådant rykte!

Hola VPN Leak Test IPX

DNSLeak

För testning på DNSLeak är jag ansluten till samma UK-server som med all analys. Det här verktyget gav mig de mest relevanta och exakta resultaten av min anslutning.

Den visade min exakta IPv4-offentliga och privata adress, tillsammans med exakta land- och stadsuppgifter, varför jag har suddat resultaten.

Hola VPN Leak Test DNS Leak

Webbläsarläckor

Browser Leaks är det tredje verktyget från listan som visar ett läckage av WebRTC och DNS. Mina offentliga och privata adresser för IPv4 var tydligt synliga med Hola VPN.

Detta upprepar att leverantören är osäker och inte erbjuder dig skydd mot övervakning. Det suger i att hålla din identitet dold och jag skulle inte lita på den!

Hola VPN Leak Test BrowserLeaks

Perfekt integritet

Jag använde två verktyg från Perfect Privacy för att kontrollera om min anslutning är säker eller inte. Det ena är Check IP-verktyget och det andra ett DNS Leak Test-verktyg.

Som ni kan se visar resultaten att Hola VPN håller din identitet dold, men jag antar att det är felet med verktygen, eftersom tre olika tjänster visade läckageproblem.

Hola VPN Leak Test Perfect Privacy

App-filkontroll

Där ett antivirusägt företag som AVG och dess Secure Line VPN-produkt kan komma med GrayWare / Win32.Presenoker-viruset, är Hola VPN-appar fria från alla trojaner och skadlig programvara.

Testet utfördes på virustotal.com-webbplatsen, där du kan ladda upp en fil och få den analyserad över flera antivirus-tjänster för att kontrollera om det finns röda tecken.

Hola VPN Virus Check av Virus Total

Genomskinlighet

För att lita på en VPN-leverantör måste du lära dig mer om deras historia, ägare, huvudkontor, styrelsen etc. Sådan information är inte lätt tillgänglig från någon tjänst.

Det är därför jag bestämde mig för att skapa en transparent VPN-guide, där du kan se mig dela svar från olika leverantörer efter att ha ställt dem INVASIVA frågor på e-post.

Saken är att jag inte behövde skicka e-post till Hola VPN för information om deras produkt. Du kan hitta allt angående VPN på “Handla om” eller “DNA” sida. Jag har separerat varje aspekt för enkel läsning:

Hola VPN Review

 1. grundare: Ofer Vilenski och Derry Shribman
 2. Gruppmedlemmar: Limor Kidron (VP HR), (Ron KolCTO) och (Arik GiladGM)
 3. investerare: DFJ (Silicon Valley), Trilogy (Seattle), Magma (Israel), Horizons Ventures (Hong Kong) och Orange (Frankrike).

VPN erbjuder inte “Warrant Kanarieöarna” och inte heller har det granskats av någon ännu, men jag kommer att försöka få ett mer detaljerat svar från Hola VPN om det snart.

Prissättning

Jag har redan lämnat detaljer om hur Hola VPN’s gratisversion använder och använder användarresurser för bandbredd och utgångsnoder för att undvika att spendera några pengar.

Emellertid erbjuder leverantören också ett premiumpaket. Även om tjänsten fortfarande är ungefär densamma är den fortfarande bra för att testa leverantören.

Prenumerationsval

Vanligtvis har du fyra olika prenumerationsalternativ: Månads-, tvåårs-, års- och tvåårsplan. Den månatliga prissättningen börjar på $ 11,95.

Om du vill utnyttja rabatter kan du välja prenumerationer med större löptider. Till exempel reducerar 6-månaderspaketet månatliga priser till $ 9,00.

Om du väljer det årliga betalar du $ 6,99 / mån. - sparar dig anmärkningsvärda 41% på den ursprungliga prissättningen, som faktureras $ 83,88 varje år.

För bästa värde skulle jag råda användarna att gå för 2-årsplanen. Det kostar $ 3,99 per månad, totalt 95,75 $ under två år, vilket ger dig en massiv 66% rabatt!

Hola VPN-prissättningsgranskning

Pengar tillbaka garanti

Hola VPN erbjuder en gratis applikation och en återbetalningsgaranti som täcker båda baserna för sina kunder. Du kan testa tjänsten när du vill.

Pengarna tillbaka-garantin varar i 30 dagar. Det är emellertid viktigt att veta att Hola VPN gör lurar sina kunder när det gäller prissättning.

Detta är den första jag någonsin ser av ett sådant system i branschen! “Hola-tjänsten tillhandahålls för varje plattform individuellt. Således, om du registrerade dig på två plattformar kommer det att finnas två betalningar.”

Detta är en text hämtad från avsnittet om vanliga frågor om fakturering, där leverantören adresserar problem till ett konto som debiteras två gånger. Ganska smart strategi för att lura dina kunder, Hola!

servrar

Efter att ha installerat Hola VPN-appen på min Android- och Windows-plattform märkte jag att det inte finns något exakt antal tillgängliga. Från vad jag räknade dock har du 220+ servrar för anslutning.

Hastigheten för dessa servrar var “okayish” men säkerheten var vansinnigt dålig. Som jag visade ovan lyckas inte Hola VPN kryptera och säkra en anslutning ordentligt och läcker din information!

Testning av virtuella platser

För att ge användarna en bättre uppfattning om Hola Unblocker genomförde jag ett test på deras servrar. Detta var för att bedöma om leverantörerna’ servrar är baserade på den plats som annonseras eller inte.

Jag anslöt till en server i Storbritannien, som gav mig IP-adressen: 213.229.67.83. Jag klistrade in denna adress i CA App Synthetic Monitor-pingtest.

Hola VPN-virtuella lokaliseringstestning

Verktyget sätter servern till över 90 platser runt om i världen. Som ni ser är returturen ganska hög för andra platser, men i Storbritannien - London är ms så låga som 2.419 ms.

HolaVPN Review

Tracert-verktyget från CA Technologies’ App Synthetic Monitor, verifiera vidare dessa fynd och visar en rtt på 4,709 ms. Detta betyder att servern verkligen ligger i London.

Hola VPN-tester för virtuella platser

För en komplett bild kopierade och klistrade jag också in IP-adressen jag fick från servern (213.229.67.83) och slutpunktadressen (151.236.46.162) i Hurricane Electric BGP Toolkit:

HolaVPN

Snabbtest

Jag testade Hola VPN: s prestanda genom att utföra ett hastighetstest på flera servrar. För den här processen använde jag den ökända Speedtest av Ookla för Hola’s Storbritannien, USA, Frankrike och australiensiska platser.

Alla tester utfördes på en 50 Mbps-anslutning. I Australien fick jag knappast 5,51 Mbps nedladdning och 6,65 Mbps uppladdning. För Frankrike var resultaten inte mycket annorlunda.

Jag fick 7,54 Mbps nedladdning och 4,11 Mbps uppladdning. För USA fick jag den högsta nedladdningen på 17,4 Mbps och 4,76 Mbps uppladdning och för UK 13,7 Mbps nedladdning och 4,28 Mbps uppladdning.

Detta ger Hola VPN en genomsnittlig hastighet på 10 Mbps nedladdning och 4 Mbps uppladdning på din 50Mbps anslutning, vilket är otroligt dåligt sagt.

Hola VPN Speedtest av Ookla

torrenta & Obfuscation

Tyvärr erbjuder leverantören inte en StealthVPN a.k. förmörkningsfunktion. Jag hade fortfarande en representant för mitt test av tjänsten i Kina (som en del av vår 80+ leverantör’s analys), men det fungerade inte.

VPN fungerade inte heller på andra platser som Iran, Irak, Turkiet och Egypten, där VPN-förbud är överhängande och ganska svåra att kringgå.

När det gäller P2P / Torrenting genomförde jag ett test på IPLeak.net, som begärde att ladda ner en magnetlänk och sedan utvärdera bakgrunden bakom nätverket.

Hola VPN lyckades inte hämta min ursprungliga IP-adress. Detta kan visa sig vara skadligt för torrenters, eftersom de kommer att behöva betala stora DMCA-böter på grund av nedladdning av upphovsrättsintrångsinnehåll!

Hola VPN Torrenting Test

Streaming / Unblocking - Hola Netflix

VPN: er är värdefulla verktyg för underhållningsgeeks och sladdar, som vill komma åt det geo-begränsade innehållet på VoD: er som Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime och Hulu.

Som sådan är det bara rimligt att förvänta sig att Hola VPN blockerar sådana strömningsplattformar, men tyvärr blev resultaten jag besviken.

Jag besökte https://www.netflix.com och fick omedelbart ett meddelande från Hola VPN för att flytta min plats till antingen USA eller något annat land.

Hola VPN Netflix Unblocking

Jag klickar “Förenta staterna” eftersom det har flest titlar i filmer och TV-program och Hola VPN sa till mig att logga in på mitt Netflix-konto. Jag gjorde det och anslöt mig sedan till USA för att strömma.

HolaVPN Netflix Unblocking

Som ni kan se är det här felet som jag fick från Netflix, som säger att deras system tyckte att jag använder en unblockerare eller proxy. Hola är ganska opålitlig för streamare!

Hola VPN Netflix Unblocking Review

Kompatibilitet

Enhetskompatibilitet är inte ett problem för Hola VPN, som redan hanterar över 191 miljoner användare över hela världen. Du har appar tillgängliga för Windows, Mac, iOS och Android.

Användare kan till och med få tillägg för Google Chrome och Mozilla Firefox. Leverantören påstår sig till och med arbeta på Apple TV, men den ger faktiskt bara instruktioner för att ställa in en DNS.

Hola Android-applikation

Efter nedladdning / installation av “Obegränsad gratis VPN - Hola”, du kommer att välkomnas med en meny som ber dig “prenumerera, don’t dela resurser” eller klicka på “Nästa”.

Om du väljer det förra måste du köpa ett prenumeration. Kom ihåg att Hola’s planer hanteras på olika sätt på olika enheter.

Detta innebär att om du redan har ett prenumeration på Windows fungerar inte samma konto på din Android. Du måste skämma bort dig med en annan transaktion.

Om du väljer det senare måste du gå med på att dela dina resurser, varefter du får tillgång till “Hola Unblocker”, som fungerar mer som en proxy-webbläsare än VPN.

Alla mina installerade appar läggs ut snyggt i menyn. Jag kan välja den där jag vill ändra min plats och sedan välja en server efter min smak.

Som ett annat alternativ kan du helt enkelt klicka på landsflaggan i det övre vänstra hörnet, välja en server och sedan söka efter något för att få relevanta resultat på den platsen.

Enligt min mening är appen bra för att blockera, men jag stod inför många problem när jag använder en VPN-server på olika appar. Skyddet var inte så övertygande och jag stötte på anslutningsproblem.

Hola VPN Android-applikation

Hola Windows-applikation

Hola Windows-applikationen som kan laddas ner direkt på webbplatsen liknade dess motsvarighet till Android. Du får vanligtvis inte ett VPN, VPN, utan en anpassad Chrome Browser!

Ja, jag tullar inte dig. Hola VPN har helt enkelt optimerat Chrome-webbläsaren för att inkludera en rad av dess tillägg inklusive Video Accelerator, Ad-Blocker och Proxy / VPN.

Utan en app som täcker hela ditt nätverk och inte bara webbläsaranslutningen, verkar Hola inte som ett övertygande alternativ för att utnyttja anonymitet online.

Du kanske har många platser tillgängliga, men det handlar bara om det. Appen är mer en proxy än en faktisk VPN-tjänst och erbjuder inte bra kryptering för att hålla din identitet dold.

Hola VPN Windows-applikation

Hola VPN Chrome / Mozilla Extension

Detta gratis VPN för Chrome är samma som Windows-applikationen. Skrivbordsversionen lägger bara till andra tjänster i webbläsaren, som inkluderar Hola Google Chrome-förlängningen.

Som sådan är den övergripande designen och utseendet helt identiskt. Du kan vända “ombud” på när du vill och ändra din plats med 226 olika servrar.

Kom dock ihåg att denna Hola-förlängning är samma som fångade säljande användare’ bandbredd för kostnaden för att täcka dess gratis tjänst. Så skulle du verkligen lita på det?

Jag tror inte det! Ett bättre val för integritetsmedvetna användare är att söka pålitliga namn i branschen som NordVPN, ExpressVPN, Surfshark och PureVPN med säkra webbläsarförlängningar!

Hola VPN Browser Extension

Stöd

När det gäller support erbjuder Hola gratis VPN inte dygnet runt livechatt. De har en e-posthjälp [@] hola.org, där du kan kontakta deras tekniska personal för VPN-relaterade problem.

Andra alternativ som finns tillgängliga för support inkluderar Facebook, Twitter och YouTube. De hade till och med en sida på Google+, men efter att de stängts av har deras närvaro gått förlorad.

Det sista alternativet du har för att få hjälp är att besöka FAQ-avsnittet, som är laddat med relevanta frågor som ska ge tillräckligt med hjälp.

Hola VPN-support

Vanliga frågor (vanliga frågor)

När det gäller att använda Holavpn, kan användarna ha många problem / frågor som springer igenom deras sinne. Mot bakgrund av detta har jag listat några av de vanligaste frågorna som vi får från våra användare på en plats. Se de vanliga frågorna nedan för felsökning:

Är Hola VPN säkert att använda?

Som nämnts tidigare agerar Hola mer som en proxy snarare än en VPN-applikation. Det använder inte kryptering för att täcka din trafik, så det döljer inte din internetaktivitet.

Som sådan kommer din onlineidentitet att äventyras oavsett vilken plattform du använder Hola VPN på. Det är bättre att gå efter framstående namn på marknaden med ett säkert rykte.

Vad gör Hola VPN?

Efter freemium-modellen för erbjudanden har Hola både gratis och betalda planer. Appen själv har kopplats till mycket misstänkt aktivitet, som att använda användarenheter som utgångsanmärkningar för att spara bandbredd.

Det har till och med varit kontroverser om VPN som säljer din information till tredje part. Leverantören kan vara i VPN-industrin, men är faktiskt en anledning till att de flesta vänder sig från sekretessverktyg!

Är Hola.org säkert?

Webbplatsen i sig är helt säker att besöka. Den använder HTTPS-protokollet för inkommande / utgående trafik, vilket säkerställer att dina data är säkra, men detta är begränsat till webbplatsen endast.

Hola Free VPN: s Windows-, Mac-, iOS- och Android-applikationer är ganska mycket värdelösa om det är integritet och anonymitet du längtar efter!

Vad betyder Hola?

Hola själv är en spansk fras som hänvisar till “Hej”, men det finns ingen historia om varför denna leverantör väljer att använda namnet “Hola VPN” för deras service.

Jag har mailat leverantören för mer information om hur företaget bildades, hur de landade på namnet osv. Jag väntar fortfarande på svaret!

Slutlig dom

Skulle jag rekommendera Hola VPN?

ALDRIG NÅGONSIN I MITT LIV! Ligger i ett land som är en nära allierad till FVEY, inspelning av session / aktivitetsinformation, oförmåga att avblockera Netflix, WebRTC / DNS / IP-läckageproblem, scamma användare genom att sälja privat data, använda dem som utgångsnoder ...

Tjänsten misslyckades med alla aspekter av min granskningsprocess. Med enkla ord är det en proxy-tjänst som marknadsförs som en VPN, som inte erbjuder integritet / säkerhet av något slag. Användare bör hålla sig borta från denna gratis VPN-svindel. Falla inte för dess bedrägliga marknadsföringsstrategier!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me