HideMyAss VPN! Granskning av kryptering och protokoll

Precis som alla andra VPN på marknaden, HMA! hävdar också att det är Bästa VPN där ute. Det lovar att säkerställa din anonymitet online, men användarrecensioner om den fristad’Det har varit bra nyligen. Så jag bestämde mig för att testa saker och kolla hur mycket vikt det finns i dessa åsikter om denna populära VPN-tjänst.

HMA! ger några höga löften på sin väldigt unika och prickiga webbplats men uppfyller den faktiskt upp till dem är det jag behöver ta reda på i denna omfattande HideMyAss VPN Review 2023

 • säkerhet
 • Genomskinlighet
 • Prissättning
 • servrar
 • Prestanda
 • Kompatibilitet
 • Stöd

Branschstandarden för kryptering är AES-256-kryptering i militär kvalitet’är den säkraste datakrypteringsstandarden där ute. Du kan inte dechiffrera data som är krypterade enligt denna standard även om du har tusen superdatorer som arbetar 24 × 7 i hundratals år.

Och HMA! använder denna standard, så jag kan markera det säkert under denna metrisk för att överföra dina data säkert över dess anslutningar.

För stöd för tunnelingprotokoll erbjuder det tre olika protokollvarianter:

 1. OpenVPN
 2. PPTP
 3. L2TP / IPSec

Av dessa tre anses OpenVPN vara den säkraste sedan dess open source och fri från stora säkerhetsproblem. Jag rekommenderar att du använder detta protokoll som standard, oavsett om du använder HMA! eller någon annan VPN.

PPTP är inte säkert eftersom det är en gammal protokollstandard och anses vara svag, så den är värdelös även om den är där.

L2TP / IPSec är bäst för iOS-plattformar eftersom OpenVPN är känt för att vara lite långsam där. Om du inte gör det’t stöter på hastighetsproblem, fortsätt till OpenVPN, men om du gör det, skift till L2TP / IPSec, eftersom det är relativt säkert, även om i mindre skala än OpenVPN.

Contents

HMA! DNS Leak Protection Review

Dölja din riktiga IP på nätet är inte något som enkelt kan göras bara genom att erbjuda dig en server för att dirigera din anslutning igenom. Din IP kan lätt läckas om VPN: n du använder inte’t erbjuder skydd mot WebRTC- eller DNS-läckor.

I vår studie om DNS-läckor stötte vi på många VPN som lovade robust säkerhet men de kunde inte’t gömmer även din riktiga IP på nätet. De flesta användare inte’Jag vet inte om detta men det är något du borde inte’t ta lätt om du planerar att köpa ett prenumeration på en ny plan.

Så gör HMA! skydda mot DNS, WebRTC och andra typer av läckor?

Det förvånansvärt gör det säkert!

WebRTC och HTTP begär läckor

 1. https://browserleaks.com/webrtc (Rensa)
 2. https://www.doileak.com/ (Rensa)

DNS-läckor:

 1. https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ (Rensa)
 2. https://www.dnsleaktest.com/ (Rensa)

IPv4 / IPv6 och Torrent IP-läckor:

 1. https://ipleak.net/ (Clear)
 2. https://ipx.ac/run/ (Rensa)

Efter hur jag fann flera säkerhetsaspekter av denna tjänst skakiga och opålitliga, var jag inte’t förväntar sig HMA! att vara helt läckagesäker alls. HMA! skulle ha varit ett bra val för Torrenting på grund av att det var så tydligt läckagesäker bara om dess loggningspolitik och jurisdiktion inte skulle ha varit så olämpliga.

HideMyAss! App File Check Review

Appar, även om de kommer från kända eller pålitliga leverantörer, kan bära motorer eller skadlig programvara som kan skada din enhet eller äventyra dina data eller till och med båda.

För att vara extra säker på att ditt system inte gör det’Om du inte kompromitteras så måste du köra en appkontroll.

Den bästa webbplatsen jag använder för den här uppgiften är Virustotal.com.

Jag brukar kolla appar för desktop eftersom de ofta är de som har stora chanser att bära skadlig programvara eller en misstänkt motor.

HMA!’s Windows-app kom klart ur detta test utan att några motorer upptäcktes i 60 olika tester.

HideMyAss VPN-granskning

Om du någonsin har funderat på att prenumerera på HMA!, Måste du allvarligt titta på dessa säkerhetsbrister som bara inte kan ignoreras.

Jurisdiktion

Storbritannien.

Det är här Privax Limited, som i sin tur äger HMA! Är baserad.

Privax Limited förvärvades av det kända säkerhetsföretaget Avast, som har flera integritetsrelaterade produkter online, och även om Avast är baserat i Tjeckien, HMA! verkar fortfarande utanför Storbritannien.

Storbritannien är inte alls en säker plats för vilken VPN som ska baseras. I vår studie om jurisdiktioner var Storbritannien uppe bland de farligaste platserna i världen när det gäller datasäkerhet. Om ett VPN är baserat där, är det sårbart för förslag som regeringsdagsordrar, begäran om utlämning av data osv.

  PrivatVPN-granskning

Dina uppgifter är inte säkra om det’s parkerade i Storbritannien och gör HMA! ett olämpligt val om du letar efter en säker och anonym leverantör att bli associerad med.

Skogsavverkning

Alla VPN: n säger att de har noll loggar men alltid finns det vissa data som lagras i bakgrunden som vi verifierade i vår studie om olika loggningspolicyer i hela branschen.

Men så länge en VPN inte gör det’t lagra personlig identifierbar information, det kan anses vara säkert för användare, men gör HMA! faller in i den kategorin?

Nej, det gör det inte’t. Här’varför:

HMA! håller följande typer av loggar:

 1. Användarnamn
 2. Anslutningsstämplar
 3. Bandbreddsloggar
 4. Användarens IP-adress
 5. IP-adress för VPN-servern som en användare ansluter till

Och det’Det handlar inte bara om att lagra känslig information, det handlar också om den tidsperiod som den lagras för som gör hela saken ännu farligare för en användare.

HMA! lagrar alla dessa loggar under en period av 30 dagar. Det där’s en månad där dina känsliga data bevaras med HMA! och om du kombinerar det med det faktum att platsen för lagring av data ligger inom Storbritannien, då’Det finns inget utrymme kvar för dig att lita på HMA! alls.

Leverantören har också varit involverad i ärenden under det senaste tiden där den lämnade känslig användardata till myndigheter som ledde till fängelsetid för några av dess användare.

En sak’som en given, bör du aldrig göra något olagligt när du använder HMA! överhuvudtaget eftersom leverantören säkert kommer att ge upp dina uppgifter om beställningen från någon myndighet kommer. Och även om du är en användare som inte gör det’t njut av något olagligt, prenumerera på HMA! rekommenderas inte.

HMA! Erbjuder i allmänhet tre typer av prisplaner men det finns för närvarande en begränsad tidsplan för lång tid som’s också tillgängligt.

Du kommer att kunna komma åt hela HMA!’s funktioner i varje enskild plan.

 1. Månadsabonnemangsplan: $ 11.99 faktureras en gång.
 2. Årlig prenumerationsplan: $ 83,88 faktureras en gång ($ 6,99 / månad).
 3. Tvåårig prenumerationsplan: $ 119,76 faktureras en gång ($ 4,99 / månad).
 4. Specialplan: Treårsprenumerationsplan: $ 107,64 faktureras en gång ($ 2,99 / månad).

HideMyAss VPN-prissättningsgranskning

Så är dessa planer och deras prislappar försvarbara för tjänsten som HMA! Erbjudanden?

Inte riktigt enligt min åsikt som HMA!’s prissättningsplaner är inte bara för dyr men de är också motsägelsefulla.

Månadsplanen är för högt prissatt till nästan $ 12. Prisintervallet för en sådan plan bör inte överstiga mer än $ 7-8 om du inte är ExpressVPN.

Efter månadsplanen, HMA! Hoppar direkt till den årliga affären, vilket är lite konstigt eftersom det borde finnas en mellanplan som en 6-månadersavtal. Det verkar som om HMA! Vill driva användarna mot att köpa de större planerna, därför känns det som den månatliga affären’s bara där för att de andra planerna ska se bra ut och billigare.

Men HMA! Du’är inte så smart med det här!

Den nya värdeavtalen som erbjuder planen till $ 2,99 / månad kräver att du prenumererar på den treåriga planen och hoster upp en rejäl summa på $ 107,64 fakturerad en gång, vilket faktiskt är en lägre summa jämfört med det pris du behöver betala för 2-årsplanen hos samma leverantör.

Jag har verkligen inte’t förstår logiken bakom prisstrategin som HMA! följer.

Prissättningen är förvirrande och skulle inte göra det enkelt för alla användare som vill prenumerera på tjänsten.

Och medan priset på $ 2,99 / månad ser billigt ut, gör bristen på funktioner och fel på många kritiska fronter HMA! Verkar som ett dåligt val med tanke på att du kan få en kraftfull VPN som Surfshark för en mindre prislapp.

HideMyAss gratis test- och betalningsmetodgranskning

HMA! erbjuder dig en total period på 60 dagar där du säkert kan testa dess service.

För att aktivera de första 30 dagarna av provperioden behöver du bara ett giltigt Paypal- eller kreditkortsnummer.

HideMyAss betalningsmetodgranskning

För den andra uppsättningen på 30 dagar rättegång måste du betala för planerna men du är fortfarande ansvarig för det erbjudande om återbetalning som förblir giltigt under denna period.

  OVPN granskning 2023

Det antal dagar du kan använda HMA! gratis är verkligen mycket mer än vad du kan få hos andra leverantörer som bara erbjuder en återbetalningsperiod och inte en gratis prövningstjänst. Men HMA! erbjuder båda.

Den 30-dagars gratisversionen kräver ett kreditkort eller Paypal-nummer, men det finns leverantörer som NordVPN som inte gör det’Det kräver till och med det, så HMA! måste arbeta med att ta bort denna barriär här även om det innebär att antalet dagar som rättegången förblir giltigt minskar.

HMA!’s återbetalningspolicy kanske låter vänligt men kom ihåg att om du går över bandbreddgränsen på 10 GB, kommer du inte att vara skyldig att kräva återbetalning, så släpp noga.

När det gäller betalningsmetoderna kan du bara använda tre metoder för att betala för HMA!’s prissättningsplaner:

 1. Kreditkort
 2. Paypal
 3. Skrill

Betalningsalternativen täcker de två mest populära betalningsmetoderna men sedan HMA! spelar ingen’t erbjuda Bitcoin eller något annat kryptobaserat betalningsstöd (detta gör att användaren kan hålla sin betalningsinformation privat), jag tror fortfarande att varumärket måste gå långt för att förstå den nuvarande branschdynamiken och vad exakt kunderna vill ha av det.

PureVPN erbjuder 15+ betalningsmetoder och det’är en branschledande tjänst så HMA! har många riktmärken inom olika områden som den kan hänvisa till och korrigera eller till och med betala sina nuvarande servicestandarder.

Finns på över 190 platser över hela världen, HMA! Har en av de mest olika serverdistributionerna i branschen.

Det totala antalet servrar som de erbjuder är 940+ vilket är precis över genomsnittet eftersom många topp-VPN: er som ExpressVPN och NordVPN erbjuder var som helst mellan 2000-4000 servrar i sina listor.

HideMyAss Servers Review

Men antalet servrar slutar vara viktigare än ett visst antal om användare i nätverket inte gör det’möter trafikflaskhalsar och därmed långsammare hastigheter. Så oavsett om ett VPN erbjuder en 1000 eller 3000 så är skillnaden inte för mycket vad gäller prestanda i hastigheter.

Antalet platser där en VPN erbjuder servrar på är en oerhört viktig faktor som påverkar användarupplevelsen. Detta beror på att ju närmare en användare är en viss server, desto snabbare kommer hastigheterna att vara eftersom det inte är så mycket avstånd som anslutningen hopp måste resa.

Och det är här HMA! Poäng med några viktiga poäng. Dess 190+ platser för servrar har spridit världen över. Med undantag för Antarktis kan användare i alla 6 bebodda kontinenter vara mycket nära en viss server från HMA! Servernätverk.

De flesta VPN-leverantörer inte’t erbjuder många servrar utanför europeiska och nordamerikanska regioner eftersom de flesta VPN-användare bor på dessa platser, men HMA! Har servrar på lika udda platser som Guam, Bhutan, Palestina, Yemen, Kenya, Malawi och till och med i Nordkorea.

Jag fristad’såg inte någon annan VPN som täcker dessa platser lika våldsamt som HMA! Har gjort.

Och utöver detta är de flesta av dessa servrar faktiska bara metallservrar.

Hastighetsförlust är förståeligt med VPN eftersom de har tung kryptering, protokollsupport och omdirigering över sina anslutningar, vilket sätter stress på hastigheter som får dem att sänkas ner. Men det finns en viss grad till vilken denna hastighetsförlust är uthärdlig, utöver det och hastigheterna kan bli frustrerande eller till och med oanvändbara.

Den maximala hastighetsförlusten för ett VPN bör ligga inom intervallet 25-40% och HMA!’s hastigheter ligger ofta inom det intervallet tack och lov.

Jag använder en internetanslutningshastighet på 50 Mbps, så jag gör det inte’t som alla VPN som får hastigheterna att sjunka under 30 Mbps-märket.

Jag genomförde hastighetstest på 5 olika HMA! servrar, alla från olika kontinenter och här är medelhastigheterna från det:

 • Ping: 72 Ms
 • Nedladdningshastigheter: 32,16 Mbps
 • Uppladdningshastigheter: 27,92 Mbps

Med HMA !, kan du få hastigheter mer än detta, men på vissa servrar, särskilt de i Mellanöstern och Kanada, kan du förvänta dig hastighetsförluster på mer än 50% ibland. Europa och Asien och Stilla havet har de snabbaste hastigheterna med cirka 35% hastighetsförlust på de flesta servrar.

HMA! Torrenting Review

VPN som inte’Jag stöder inte Torrenting, nämner det uttryckligen så, men HMA! isn’t som det.

  Hola VPN Review 2023 - En farlig & ldquo; Gratis & rdquo; VPN att undvika!

Den nämner ingenstans om det stöder Torrenting eller inte, men många användare har klagat på olika forum som HMA! passar inte alls för Torrenting.

Många användare fick DMCA-meddelanden, upplevde långsammare hastigheter eller till och med kompletta avstängningar när de använde HMA! för Torrenting, och jag upplevde personligen det också.

Bara en enkel bokhämtning värd 2 Mbs tog över 3 minuter, vilket är ett långt ifrån HMA! ganska bra hastigheter vid allmän surfning. Så, don’t gå för det om du hänge dig åt tunga Torrenting.

HideMyAss VPN Netflix Unblocking Review

Jag förväntade mig HMA! Att låsa upp Netflix USA och i många andra länder, men jag är besviken. Det där’Det beror på att när jag försökte ansluta till Netflix med någon av HMA!’s servrar, jag fick detta ökända Netflix proxy-fel.

Netflix proxy-fel

Netflix har olika innehållsbibliotek för olika länder som de erbjuder sina tjänster i och även om något innehåll på det förblir tillgängligt i alla länder, gör vissa inte’t. Och det’s där VPN kommer in. Men Netflix komplicerade det här problemet när det satte upp ett VPN-förbud på sin webbplats eftersom det använde sin brandvägg för att ogräsa ut VPN-baserade anslutningar till sin tjänst.

Numera är det bara en handfull VPN som arbetar mot att blockera Netflix USA och andra regionala bibliotek som erbjuds av streaminggiganten och jag kan säga det slutgiltigt det just nu, HMA! Är inte bland dem.

Ingenting annorlunda eller unikt här som HMA! erbjuder bara klient-app-support för bara de mest populära plattformarna där ute inklusive följande:

 • Windows
 • Mac
 • Android
 • iOS
 • Linux

HideMyAss VPN Apps-kompatibilitet

För Firestick, Kodi och andra nischapparater, HMA! isn’det rätt valet för dig eftersom det inte gör det’t erbjuder stöd för alla sådana plattformar.

HMA! erbjuder dock routerstöd så att du enkelt kan dirigera alla dina enheter automatiskt genom anslutningen.

På ett enda konto kan du använda tjänsten på 5 olika enheter samtidigt, vilket är en stor förbättring av leverantören eftersom du för en tid tillbaka’t logga in på mer än 2 enheter samtidigt.

Vad gäller användbarheten för apparna är de otroligt enkla att konfigurera och använda. Enkelklickanslutningsinitiativ och enkla serverbyten genom att bara klicka / knacka på önskad plats en gång, är bara några av de viktigaste UX USP: erna för HMA! appar.

HMA! hade många användarklagomål tidigare för dess långsamma och nästan obefintliga kundsupport. De erbjöd endast e-postbaserat support tillbaka på dessa dagar, vilket av uppenbara skäl inte passar för en teknisk tjänst som en VPN.

Nu med tillägg av livechatsupport från HMA!, Har sådana problem försvunnit.

HideMyAss VPN Support Review

Chefer som stöder chefer som bemannar sin livechatt är snabba och ger detaljerade svar på dina frågor. Jag frågade dem om Firestick-stöd och fick ett ganska tillfredsställande svar, så jag kan säga att deras stöd definitivt är upp till märket och enligt branschstandarder.

Slutsats

Nu till det sista samtalet!

Rekommenderar jag dig att prenumerera på HMA!?

Ett stort nej!

Varför?

HMA! spelar ingen’t stöder Netflix, Torrenting eller någon annan streamingbaserad aktivitet, det håller loggar av känsligt värde och det också under en period på över 30 dagar och det’är baserade i Storbritannien, vilket inte är en mycket säker jurisdiktion för VPN att vara i.

Det har några bra positiva effekter som hastigheter över genomsnittet, vänliga prövningspolicyer, flera enhetsstöd med bra UI- och UX-design och livechatsupport för att hantera alla dina felsökningsproblem. Men negativen är för mycket att ignorera, även inför dessa positiva.

Så don’t gå för HMA !, eftersom det är för dyrt för tjänsten den erbjuder och inte’t innehåller många bra funktioner som du kan få hos andra leverantörer och det också för en mindre prislapp.

För en mycket bättre och billigare VPN kan du gå till Surfshark eller om du har budgeten, sedan gå till ExpressVPN, men för nu, don’t ens tänka på att prenumerera på HMA!.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me