AVG Secure VPN Review 2020: Är AVG VPN något bra?

Jurisdiktion Tjeckien
Pris $ 79,99 faktureras en gång (1-årsplan)
servrar 50+
loggar Ja
kryptering AES-256-CBC
Avblockerar Netflix Ja
torrenta Ja
Fungerar i Kina Nej
Rekommenderad  Nej
Hemsida https://www.avg.com/en-ww/secure-vpn
Kompatibilitet Windows, Android, Apple

Secure VPN är biprodukten från AVG Technologies; grundades 1991 som en antivirusleverantör, förvärvad av Avast 2016. Det är ett opretentiöst integritetsverktyg, rankat på 50: e plats från de 180 leverantörerna på BestVPN.co.


Den använder 256-bitars AES-kryptering och ENDAST värdar 50 servrar i 30 länder över hela världen. Tyvärr lagrar den också session- och anslutningsloggar och dess Windows-app har ett virus. Det lyckas gärna att blockera strömningsplattformar som Netflix US.

Prissättningen börjar på $ 6,66 / mo. på en årlig plan, och du får en gratis 7-dagars provperiod för att testa tjänsten. Jag rekommenderar inte leverantören till integritetsmedvetna användare, men råda att gå för det billiga och pålitliga alternativet, Surfshark prissatt till $ 1,99 / mo.

För mer information, läs denna djupgående AVG VPN-översyn 2020, där jag diskuterar om säkerhet, transparens, prissättning, servrar, prestanda, kompatibilitet och support:

Serverantal 50+
Jurisdiktion Tjeckien
loggar Ja
torrenta Ja
Avblockerar Netflix Ja
Pris $ 79,99 faktureras en gång (1-årsplan)
protokoll OpenVPN & IPSec
Bypasses China Firewall Nej
Datakryptering AES-256-CBC
Hemsida https://www.avg.com/en-ww/secure-vpn

En analys av AVG VPN’s Säkerhet

AVG Secure VPN har sitt huvudkontor i Tjeckien, som är borta från 5/9/14 Eyes Alliances. Liksom de flesta EU-länder har platsen färre internetbegränsningar.

Detta fungerar till förmån för leverantören, eftersom landet är till och med lätt för de som har åtkomst till BitTorrent-nätverket. VPN är inte förbjudna i landet och lagen föreskriver yttrandefrihet och pressfrihet.

Regeringen respekterar netborgarnas rättigheter, bortsett från “hatprat” fall som förnekar brott i kommunisttiden och förintelsen. Annars förbjuder regeringen godtyckligt intrång i integriteten.

Det uppstod en viss upprörelse över en ny proposition av finansminister Andrej Babiš. Det fokuserade på “internetdeanomisering” enligt vilken varje användare måste ha ett “internetpass” för att få tillgång till den digitala världen. Men det passerade aldrig, på grund av den stora avvisningen från netizens.

Som sådan åtnjuter netizens ett obegränsat internet i landet, med block endast på webbsidor som främjar pedofili, barnhandel, barnprostitution och pornografi.

Loggar AVG Secure VPN dina data?

AVG Secure VPN’s “Loggningspolicy och användning” är ganska transparent och okomplicerad. Till skillnad från andra leverantörer, den här produkten handlar inte om att INTE lagra VPN-data.

Naturligtvis anger de inte exakt vad “VPN-data” de spelar in, men bara att hävda att de gör borde vara tillräckligt för att de privatlivsmedvetna ska vara uppmärksamma på tjänsten.

Leverantören hävdar att den samlar in dessa uppgifter för tekniska ändamål, bedrägeri mot tjänster och för att förhindra / identifiera missbruk av sina tjänster, som att bryta mot deras tjänster “Slutanvändaravtal”.

Detta innebär att hänge sig åt skräppost, fildelning eller andra olagliga aktiviteter. För att leverantören ska kunna identifiera sådana fall spårar de vilka webbplatser du besöker.

Som sådan behöver de inte ange vilka data som spelas in, men vi vet att de registrerar användarloggar (som är en röd flagga). jag’Jag får lita på leverantören med din information till dig!

AVG Secure VPN Review

Vilken kryptering använder AVG VPN?

För att säkra den inkommande / utgående trafiken använder AVG Secure VPN militär, AES-256-kryptering med HMAC SHA256-hashverifiering.

För kontrollkanal använder AVG VPN samma AES-256-chiffer med en RSA-2048-handskakning. Perfect Forward Secrecy (PFS) tillhandahålls av ett DHE-4096 nyckelutbyte.

Läcker AVG VPN ut din WebRTC / DNS / IP-adress?

För att få en fullständig bild av säkerheten som erbjuds av AVG Secure VPN genomförde jag WebRTC / DNS / IP-adressläcktest på tre olika webbplatser.

Processen innebar att ansluta till olika servrar och se om leverantören lider av problem med läckage. Resultat du ser nedan är från mina tester på deras Israel, Petah Tikva-server.

IP-DNS Leak Test - VPN Connected

Perfekt sekretess - DNS Leak Test

Som du kan se, vid kontroll av DNS från Perfect Privacy avslöjar resultaten att adressen är bosatt från Israel genom HQserv Communication Solutions ISP.

Detta innebär att leverantören lyckades klädda min DNS-adress, vilket gjorde min officiella plats okänd och osynlig. IP: t jag fick tillgång till; 185.191.205.3

Perfekt sekretess - DNS Leak Test AVG Secure VPN

Webbläsarläckor - WebRTC Leak Test

Ingen vill registrera sig hos en leverantör som inte erbjuder den mest grundläggande aspekten för en VPN: PRIVACY. Om det till och med är den minsta chansen att din WebRTC läcker, kommer du att reek så dåligt.

Tur för dig, AVG Secure klarade testet efter anslutning till en Israel-server. Som ni ser visar resultaten nedan en offentlig IP och lokal IP från Israel.

Webbläsarläckor - WebRTC Leak Test AVG Secure VPN

IPLeak.Net - Komplett sekretessanalys

För att säkerställa att resultaten vi fick för både WebRTC- och DNS-läcktester var korrekta, bestämde jag mig för att göra en fullständig sekretessanalys på leverantören med IPLeak.net.

Om du tittar på resultaten nedan ser du inga tecken på läckage. IP-adressen är den för en israelisk plats, inklusive den lokala IP-adressen.

DNS-servern är också densamma som den cloakade IP: n, och verifierar att din identitet förblir säker när du använder AVG’s VPN-applikation.

IPLeak.Net - Komplett sekretessanalys AVG Secure VPN

Appfilkontroll: 1 GrayWare-virus upptäckt

Jag måste säga att jag verkligen blev besviken över att upptäcka att AVG, trots att det är ett känt antivirus- och antimalwareprogram, har ett virus i Secure VPN.exe-filen för Windows.

App-filkontroll

Testet utfördes på virustotal.com-webbplatsen, där du kan ladda upp en fil och få den analyserad över flera antivirus-tjänster för att kontrollera om det finns röda tecken.

Där .exe-applikationen passerade 69 kontroller misslyckades den i en. Appen kommer med GrayWare / Win32.Presenoker-viruset. Mac .dmg-filen passerade alla 55 kontroller.

App-filkontroll

AVG VPN-serverplatser

AVG Secure VPN-leverantörer användare med servrar på 50+ platser runt om i världen. De behöver fortfarande utöka sina erbjudanden, men kunderna har möjlighet att välja specialserver för P2P / Torrenting och streaming, som båda fungerar smidigt.

Jag genomförde även hastighets- / servertestning på flera platser för att identifiera bara metallservrar från virtuella (falska). Processen tog mig ungefär en timme, där jag testade cirka 20 platser. Med glädje var alla servrar lokaliserade på den exakta destinationen som annonserades.

AVG Secure VPN-servrar erbjuds

AVG VPN-hastighetstest för strömning och nedladdning

I genomsnitt lyckades AVG leverera stabila 72,83 Mbps i nedladdning och 68,63 Mbps i uppladdningshastigheter, baserat på våra tester på 5 olika serverplatser.

server USA Storbritannien Australien Tyskland Frankrike Medel
Ladda ner 80.23Mbps 79.34Mbps 58.81Mbps 69.98Mbps 75.81Mbps 72.83Mbps
Ladda upp 77.12Mbps 68.97Mbps 62.77Mbps 72.60Mbps 61.72Mbps 68.63Mbps
Ping 127 ms 180 ms 99 ms 150 ms 109 ms 133 ms

Fungerar AVG VPN med Netflix?

Lyckligtvis fungerar AVG VPN med Netflix. När allt kommer omkring är en av de främsta anledningarna till att investera i en VPN-lösning kringgå geo-restriktioner och innehållsbegränsningar, som påläggs av strömmande webbplatser runt om i världen.

För att kontrollera om AVG Secure VPN fungerar smidigt för att avblockera VoD: er, anslöt jag till en amerikansk server och gick sedan direkt till Netflix.com för att kontrollera deras kompletta databas med titlar.

Strömmande USA

Tidigare, där jag inte kunde se “Parker och rekreation” på plattformen, ansluta till den amerikanska servern i AVG Secure, blockerade TV-serien.

Som ni kan se nedan strömmar TV-serien ganska smidigt och i HD-kvalitet. Men detta fungerade bara för att avblockera amerikanska Netflix och inte andra plattformar som BBC iPlayer och Amazon Prime.

Strömmande parker och rekreation

Är det säkert att Torrent med AVG VPN?

Tyvärr erbjuder leverantören inte en StealthVPN a.k.a. fördunkling funktion. Jag hade fortfarande en representant för mig testa tjänsten i Kina (som en del av vår 80+ leverantör’s analys), men det fungerade inte.

Visserligen fungerade VPN på andra platser som Iran, Irak, Turkiet och Egypten, där VPN-förbud är överhängande och ganska svåra att kringgå.

När det gäller P2P / Torrenting genomförde jag ett test på IPLeak.net, som begärde att ladda ner en magnetlänk och sedan utvärdera bakgrunden bakom nätverket.

Som ni kan se visar resultaten att min identitet är skyddad och avslöjar en annan IP från min faktiska plats och adress: 185.191.205.6.

Torrentadressidentifiering AVG Secure VPN

Testning av virtuella platser

Nedan kan du se resultat från CA Technologies’ App syntetisk monitor. Jag pingade den israeliska servern till över 90 övervakningsstationer över hela världen från ASM.CA.

Testning av virtuella platser

Round-Trip-Time (RTT) på alla platser var extremt hög, utom i Israel - Kiryat-Matalon, som har ett genomsnitt. rtt på 1,620 ms, vilket indikerar att servern är nära.

Test av virtuella platser för AVG VPN

Tracert-verktyget från CA Technologies’ App Synthetic Monitor, verifiera vidare dessa fynd och visar en rtt på 1,603 ms. Detta betyder att servern verkligen finns i Israel.

Test av virtuella platser

AVG VPN Compatibility Review

När jag analyserade leverantören insåg jag att AVG Secure VPN inte erbjuder några webbläsarextensions. Du har bara appar tillgängliga för Windows, Mac, Android och iOS.

Du kan ladda ner alla från webbplatsen direkt. Smartphone-användare kan välja att installera VPN direkt från Google Play Store eller iTunes, beroende på vilken enhet de använder.

AVG Secure VPN-kompatibilitet

AVG VPN Customer Support Review

När det gäller kundsupport är AVG Secure VPN ganska proaktiv. De erbjuder support 24 dygnet runt livechatt till betalda användare, där du får svar inom några sekunder efter din fråga.

Till skillnad från andra leverantörer på marknaden erbjuder VPN till och med premiumsupport via telefon. Du kan ringa dem på 1-844-234-6038 för all information / hjälp om deras produkter.

Det finns också en supportpanel, där användare kan mata in sökfrågor för att omdirigeras till relevanta bloggar / felsökningsguider.

Kundsupport

Hur mycket kostar AVG VPN?

Till skillnad från andra leverantörer som erbjuder prenumerationer av varierande löptider med rabatter, min AVG VPN-granskning avslöjar att leverantören håller saker enkelt genom att erbjuda en enda årlig plan, som börjar på $ 79,99 / år.

Detta innebär att du betalar en mäktig $ 6,66 / månad. Dessa kostnader är ganska budgetvänliga, jämfört med andra på marknaden som börjar på $ 10 + över månad.

AVG-säker VPN-prissättning

Erbjuder AVG VPN några speciella säkerhetsfunktioner?

Även efter att ha gått djupgående in i AVG Secure VPN kunde jag inte hitta några avancerade funktioner som kan öka din anonymitet online. Även om ja, tillhandahåller leverantören din identitet.

Det saknar mycket i att erbjuda extra säkerhetsfunktioner som automatisk kill switch, DoubleVPN, Onion over VPN, StealthVPN och DDoS / DPI Attack Protection, som alla är nödvändiga i dag’s snabba tekniska värld.

Hur många enheter kan jag ansluta till samtidigt med AVG VPN?

AVG Secure VPN erbjuder inte användare mycket möjlighet att dela sin anslutning på olika enheter. Precis som de flesta leverantörer på marknaden har den en gräns på fem flerinloggningar.

Det betyder att du bara kan använda den på fem enheter samtidigt. I jämförelse med Surfshark, som erbjuder obegränsade anslutningar och är en nybörjare (lanserades 2018) - skulle jag säga att AVG Secure VPN fortfarande har en lång väg att gå.

AVG VPN-jämförelser

VPN-leverantörer

Avblockerar Netflix US

Erbjuder snabba hastigheter

kryptering

protokoll

Flera inloggningar tillåtna

Prissättning

Läs recensioner

Hemsida

Surfshark AVG Secure VPN
Ja Ja
Över medel Långsam
Surfshark erbjuder AES-256-kryptering på alla protokoll som den stöder AVG VPN erbjuder AES-256-kryptering på alla protokoll som den stöder
OpenVPN & IKEv2 OpenVPN
Obegränsade anslutningar på en enda prenumeration 5 Multi-inloggningar på en enda prenumeration
$ 1,99 / månad (2 års plan) med alla funktioner inkluderade $ 2,99 / månad (3 års plan) Med alla funktioner inkluderade
Surfshark Review AVG VPN Review
Besök Surfshark Besök AVG Secure VPN

AVG VPN-alternativ

Med tanke på att AVG VPN’prestanda är inte så imponerande, användare kanske letar efter ett pålitligt alternativ. Jag föreslår att du registrerar dig för det budgetvänliga men ändå mycket värdefulla, Surfshark, som börjar på en mäktig $ 1,99 / mo. 

Men om du inte har något emot att spendera lite mer pengar, finns det inget bättre alternativ än den ökända Hong Kong-baserade, PureVPN. Det börjar vid $ 2,91 / mo för en 5-årsplan och har ett stort nätverk på över 5600 servrar!

Rekommenderar jag AVG Secure VPN?

Umm ... Jag tror inte det. Först och främst är deras loggningspolicy ganska skuggig och jag tror att de behåller användarloggar, som innehåller tidsstämplar och besökta webbplatser.

För det andra är deras serverantal mycket för lågt och de måste utöka sina listor. För det tredje har de inga avancerade säkerhetsfunktioner för att öka din anonymitet.

jag’Jag säger att VPN bara skulle vara ett bra val för användare som vill ha enkelhet och behöver komma åt USA: s Netflix. Bortsett från det behöver VPN mycket arbete.

Om du letar efter en billig allroundare för alla dina surf-, torrent-, streaming- och spelbehov, skulle jag råda att gå till Surfshark som börjar på $ 1,99 / mo.

Похожие статьи

 • Betternet VPN Review 2020

  Jurisdiktion Kanada Pris $ 2,99 / mo för en 1-års plan Servrar 10 servrar i 10 länder Loggar Loggar Logga in användardata AES-256 (betald) | AES-CBC-128 bit...

 • NordVPN granskning 2020

  Jurisdiktion Panama Pris $ 3,49 / mo för en 3-årsplan Servrar 5560+ Servrar i 59 länder Loggar Inga loggar Certifierad kryptering AES-256-GCM / AES-256-CBC...

 • Windscribe VPN Review 2020

  Jurisdiktion Kanada Pris $ 49 för en 1-års plan servrar 600+ servrar i 60 länder Loggar Ja Kryptering AES-256 Bit Avblockerar Netflix Nej Spännande Ja...

 • Surfshark Review 2020

  Jurisdiktion Brittiska Jungfruöarna Pris $ 1,99 / mo ($ 47,76 för 24 månader) Servrar 1040+ i 61+ Länder Loggar Inga loggar Certifierad kryptering...

 • PureVPN Review 2020

  Jurisdiktion Hong Kong Pris $ 2,91 / mo för en 2-års planserver 2 000+ i 140+ Länder Loggar Inga loggar Certifierad kryptering AES-256-CBC Avblockerar Netflix...

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me