Surfshark vs. privat internetåtkomst (PIA)

Surfshark mot PIA

Där Surfshark representerar en ny ras av VPN-tjänster har Private Internet Access (PIA) fått några mil på sig och står som ett populärt val för många.

Försöker du bestämma det bättre valet mellan de två? I så fall är du på rätt plats. Kolla in denna djupgående Surfshark vs. PIA jämförelsesanalys.

slingor

Surfshark PIA
 1. 1040+ Servrar i 61+ länder
 2. Dynamiska / statiska IP: er tillgängliga
 3. Obegränsade samtidiga anslutningar
 4. Appar för alla plattformar / enheter
 5. Verifierad policy för inga loggar (granskad)
 1. 3300+ servrar i 30 länder
 2. AES-256 bitars kryptering
 3. 10 samtidiga anslutningar
 4. Appar för alla plattformar / enheter
 5. Verifierad policy för inga loggar (granskad)

Prissättning och rabatter

Surfshark PIA
Prenumerationsperiod 1 månad 1 månad
1 år 6 månader
2 år 1 år
Specialerbjudande 83% rabatt på en 24-månadersplan 67% rabatt på en 1-årsplan
Högsta pris per månad $ 11,95 $ 10,95
Lägsta pris per månad $ 1.99 $ 3.33
Ettårspris $ 71,88 $ 39,95
Pengar tillbaka garanti 30 dagar 7 dagar

PIA och Surfshark är båda budgetvänliga VPN-tjänster som erbjuder bra värde för mindre pengar. För att börja med har du tre nivåer i prenumerationer.

Den månatliga planen för PIA kostar dig 10,95 dollar, medan samma för Surfshark kostar dig 11,95 dollar. Som sådan tenderar PIA att vara det billigare alternativet för månadsabonnemang.

Andra nivåer tillgängliga från PIA inkluderar 6 månader och en 1-årig plan. 6-månadersplanen kommer att sätta dig tillbaka med $ 5,99 / mo., Faktureras till $ 35,95 en gång.

Samtidigt finns 1-årsplanen tillgänglig för $ 3,33 / mo, vilket ger dig en massiv 67% rabatt. Därför betalar användare endast minimalt 39,95 USD för 12 månader.

Surfshark å andra sidan erbjuder inte en 6-månadersplan. Efter månatligen ger de användare tillgång till 1-års- och 2-årsabonnemang.

1-årsplanen ger dig 50% rabatt på den ursprungliga prissättningen. Du betalar 5,99 USD per månad, vilket uppgår till 71,88 USD för 12 månader. Detta är ganska dyrt jämfört med PIA.

Surfshark kompenserar dock genom att erbjuda 83% rabatt på tvåårsplanen. För 24-månaders åtkomst betalar du bara minst 47,76 $!

När det gäller återbetalningar erbjuder PIA bara en 7-dagarsgaranti. Under tiden erbjuder Surfshark en längre tid på 30 dagar för att få en återbetalning.

Få det bästa erbjudandet för Surfshark: Spara 83% på den tvååriga specialen

Få det bästa erbjudandet för PIA: Få 67% rabatt på en 1-årsplan

Funktioner

Surfshark PIA
Samtidiga anslutningar Obegränsat 10
Operativsystem-appar Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Manuell installation av enheter Set-Top-lådor, routrar och Linux Vissa routrar
Split Tunneling Ja (alla appar) Nej
Gratis tillägg Shadowsocks Support, Hacklock, Blindsearch, NoBorders Mode, TrustDNS SOCKS5 Proxy- och ad / tracker-blockerare

Både Surfshark och PIA erbjuder bra funktionalitet på flera enheter. Med varje leverantör har du ursprungliga appar för alla populära plattformar / enheter.

Dessa inkluderar Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Google Chrome, Mozilla Firefox och till och med Fire TV-apparater. Du får också routersupport för Apple TV: er.

För att inte nämna, du kan till och med hitta appar som fungerar med Xbox One och Nintendo Switch, vilket är mycket användbart för att säga minst för spelare!

När det gäller samtidiga anslutningar erbjuder PIA förmågan att upprätta 10 flerloggningar, medan Surfshark går den extra milen.

Det ger användare obegränsade multiinloggningar och funktioner som Shadowsocks-stöd för Kina, Hacklock för identitetsstöldskydd och NoBorders-läge för åtkomst till dumma servrar.

PIA å andra sidan erbjuder inte mycket i vägen för funktioner. Deras appar saknas också det avgörande “Split Tunneling” teknologi!

Avblockera förmågor

Surfshark PIA
Netflix Ja Nej
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Nej
Amazon Prime Ja Nej
BBC iPlayer Ja Nej
magmuskler Ja Nej
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanal 4 Ja Ja

När det gäller avblockering fick jag exceptionella kapaciteter från Surfshark. Tyvärr kunde PIA inte enkelt kringgå geobegränsningar och VPN-förbud.

Leverantören misslyckades med att tillhandahålla jämn prestanda för flera streamingtjänster. Som sådan är det kanske inte det bästa alternativet för att avblockera.

Du får bättre prestanda från Surfshark, som framgångsrikt blockerar Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu, Voot, Hotstar och till och med Disney Plus.

Jag mötte inga problem med stillaståndet med leverantören, strömningen var smidig även med Ultra HD-kvalitet, och jag fick inte “proxy / VPN-upptäckt fel” på alla ovanstående webbplatser.

Kina

Kinesiska netizens letar alltid efter tjänster som gör det möjligt för användare att låsa upp blocket i landet eller komma åt lokalt innehåll från Kina någon annanstans i världen.

“Den stora brandväggen” adopterar olika tekniker som blackholing VPN-tjänster, DNS-förgiftning, DNS-kapning och IP-filtrering, vilket gör det svårt.

Där PIA misslyckades med att ge några incitament för endera publiken, tenderar Surfshark att vara ganska imponerande; särskilt för dem som bor i landet.

Det erbjuder en kinesisk spegelwebbplats som låter individer ladda ner / installera sina appar. Samtidigt erbjuder det en “NoBorders” läge.

Det här läget aktiverar Sursfhark’s dolda servrar som omvandlar VPN-trafik till vanlig HTTP-trafik för att kringgå geo-restriktioner i Kina.

Det finns dock inget stöd för dem som vill köpa en VPN till Kina, som PureVPN som erbjuder 12 dedikerade kinesiska servrar för åtkomst till lokalt innehåll.

Användare i Kina kan ladda ner Surfshark från sin dedikerade kinesiska sida här: https://shark-cn.com/

Installation och gränssnitt

Surfshark PIA
Guiden för automatisk installation Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Val av huvudplats List-baserade List-baserade
Extra inställningssidor Ja Ja
Mobilvänligt Ja Ja

När det gäller gränssnittet, Surfshark’s appar är fantastiskt användarvänliga och intuitiva. Skrivbordsapparna har en kompakt design som är otroligt lätt att förstå.

Du har en meny för platsval och anslutningsknapp synlig direkt efter att du har öppnat appen. Detta tillåter användare att utnyttja omedelbar anslutning till en VPN-server.

För konfigurationer klickar du bara på “redskap” ikon. Det ger dig alternativ för att ändra protokoll och kryptering, tillsammans med andra appfunktioner.

Mobilappar är lika användarvänliga och har samma design och utseende men optimeras för en mindre skärm. Dedikerade IP: er är också direkt tillgängliga från appen.

Surfshark Streaming Mode

PIA’s appar, å andra sidan, skryter med ett bredare utseende och design som kräver lite arbete i det övergripande användargränssnittet, eftersom det blir ganska komplicerat.

På skrivbordet döljer appen sig när du trycker på minimera-knappen. Det betyder att du ständigt måste öppna appen igen varje gång du vill göra något.

Detta kan bli ganska irriterande för dem som försöker följa stegen i en konfigurations / installationsguide. Naturligtvis har tekniska individer inga problem med uppgiften.

Mobilappar är dock snyggt designade och tenderar att vara rörliga. Alla alternativ listas snyggt och anslutningen tar knappt några sekunder, vilket är ganska anmärkningsvärt.

PIA Windows-app

Severs och prestanda

Surfshark PIA
Serverländer 61 30
Totalt antal servrar 1040+ 3300

Både Surfshark och PIA erbjuder en bra nätverksinfrastruktur. Den förstnämnda har 1 040 servrar i 61 länder, medan PIA stöder 3 300 servrar i 30 länder.

Även om serverantalet för Surfshark är mindre än PIA. Det kompenserar det genom att lägga till mer i vägen för länder som stöds, vilket är ganska bra.

Detta beror på att de flesta användare vill ha mångfald i urvalet av tillgängliga servrar. Även om PIA stöder 30 länder är antalet för mindre.

På liknande sätt behöver Surfshark uppgradera på sitt antal servrar för att undvika problem med hastighet / prestanda, eftersom fler användare prenumererar på sin produkt.

Hastighet

Surfshark PIA
Snabbförlust 12% 25%

För att få en bättre uppfattning om prestandan genomförde jag en hastighetsanalys på båda: PIA och Surfshark. Detta krävde att testa 5 olika servrar från varje leverantör.

De utvalda länderna var USA, Storbritannien, Frankrike, Australien och Kanada. Alla tester utfördes på min 100 Mbps-anslutning för att få bästa resultat.

I nakna hastighetstester lyckades Surfshark leverera i genomsnitt 88 Mbps i uppladdningar och nedladdningar, vilket indikerar en hastighetsförlust på 12%.

PIA å andra sidan hade en högre förlust när det gäller 25% -märket i hastighetsminskning och registrerade en genomsnittshastighet på 75 Mbps.

säkerhet

Surfshark PIA
VPN-protokoll L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-datakryptering AES-256 AES-128, AES-256
OpenVPN-kontrollkanalkryptering RSA-2048  RSA-4096
Cloaking Technology Shadowsocks Ingen
Appsäkerhet Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP Leak Protection Kill Switch och DNS / WebRTC / IP Leak Protection
DNS-status TrustDNS Privat DNS

Surfshark är ett stort fan av OpenVPN-protokollet och använder det som “standard” på alla enheter med undantag för iOS. Användare kan växla mellan UDP och TCP när det behövs.

För kryptering använder den AES-256-GCM-chiprar så att ingen ytterligare autentisering tillhandahålls på datakanalen.

För kontrollkanalen använder Surfshark AES-256-GCM-chiffer med TLS-nyckelbytet säkrat med RSA-2048. Perfekt sekretess framåt tillhandahålls av ECDH- (384?) Nyckelutbyte.

PIA å andra sidan stöder samma antal protokoll. Som standard använder den också OpenVPN på alla enheter med undantag för iOS och MacOS som använder IKEv2-protokollet.

För kontrollkanalen använder PIA samma chiffer och hash-autentisering, med SHA384 för autentisering. Perfect Forward Secrecy (PFE) är tillgängligt via ECDHE + ECDSA.

Läcktest

För att säkerställa att du får stark säkerhet från båda leverantörerna genomförde jag ett läcktest. Denna process involverade användning av 6 olika verktyg för upptäckt av WebRTC / DNS / IP-adress:

WebRTC och HTTP begär läckor:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS-läckor:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 och Torrent IP-läckor:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Det är inte förvånansvärt att både PIA och Surfshark klarat testerna med flygande färger, anonymiserade all viktig personligt identifierbar information och håller dig skyddad dygnet runt!

Integritet

Surfshark PIA
Huvudkontor Brittiska Jungfruöarna Förenta staterna
Anslutningsloggar Ingen Ingen
Aktivitetsloggar Ingen Ingen
Registrera dig information E-postadress E-postadress
Anonym betalning metoder Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin 32 kryptokurser

Baserat på de brittiska Jungfruöarna får Surfshark en fördel jämfört med andra leverantörer. BVI inför inga obligatoriska lagar för massövervakning eller lagring av data.

Trots att de är en del av den brittiska monarken är BVI en oberoende jurisdiktion som följer sina egna lagar som gynnar användarnas integritet och säkerhet.

PIA har å andra sidan sitt huvudkontor i USA, som är en grundande medlem i Five / Nine / Fourteen Eyes Alliances.

Därför hänger det sig åt delning av underrättelser och införs obligatoriska lagar om datalagring som måste följas av telekom-, internet- och VPN-leverantörer också.

När som helst kan regeringen utfärda en gag order som åtföljs av en stämning som gör det nödvändigt att samarbeta till alla logbegäranden.

Konfiguration

Surfshark PIA
Adressallokering Delad / Statisk Delad
Statiska IP: er 6+ Platser Ingen
DDoS-skydd Ja Ja
NAT-brandvägg Ja Ja

När Surfshark antar en delad / statisk nätverksinfrastruktur följer PIA (Internet Internet Access) en delad adressallokeringsstruktur.

Detta är ganska problematiskt, med tanke på att statiska IP-adresser är nödvändiga för att få tillgång till känslig bankinformation eller för att få tillgång till LAN-hem i olika länder.

Lyckligtvis erbjuder Surfshark dedikerade IP-adresser som ett tillägg. Även om du måste betala extra, har du 6+ platser tillgängliga för omedelbar anslutning.

Kundservice

Surfshark PIA
Videoguider Ja Ja
Sökbar kunskapsbas  Ja Ja
Telefonstöd Nej Nej
E-poststöd Ja Ja
Genomsnittlig svarstid för e-post 25 minuter 45 minuter
Biljettstöd Ja Ja
Support för livechatt Ja Ja

Med endera leverantören har du flera alternativ för support. Dessa inkluderar biljettstöd, e-post och livechatt, tillsammans med en sökbar kunskapsbas och vanliga frågor.

Alla alternativ fungerar ganska bra och responstiderna på antingen VPN: s livechatt är ganska imponerande. Det tog bara några sekunder att få svar på tekniska frågor.

Jag genomförde till och med ett test på responstiderna från varje leverantör på e-postsupport. Processen inkluderade att skicka båda leverantörerna fyra frågor via e-post. Se statistiken för varje VPN nedan:

Surfshark

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Fungerar Surfshark med Netflix? 20 minuter 1 Ja
Är Surfshark bra för Torrenting? 25 minuter 1 Ja
Fungerar Surfshark i Kina? 30 minuter 1 Ja
Hur man aktiverar obfuscation? 20 minuter 1 Ja

PIA

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Varför ligger PIA i ett land med fem ögon? 1 timme 1 Ja
Har privat internetåtkomst loggar? 45 minuter 1 Ja
Fungerar privat internetåtkomst med Netflix? 50 minuter 1 Ja
Hur får jag återbetalning från privat internetåtkomst? 44 minuter 1 Ja

Vinnaren: Surfshark

Surfshark är vinnaren

Utan tvekan vinner Surfshark denna jämförelse på grund av att de är bättre på att avblockera strömningsplattformar, arbeta i Kina och erbjuda dedikerade IP: er, samtidigt som de är otroligt budgetvänliga.

PIA är också en bra tjänst, men det krävs förbättringar på flera områden. För att inte tala, är leverantören baserad i en riskabel jurisdiktion, vilket eliminerar hela syftet med att utnyttja integriteten!

Похожие статьи

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me