Surfshark mot IPVanish jämförelse 2020

Surfshark vs. IPVanish

Trots att Surfshark är en relativt ny tjänst, har den fått ett rykte för att vara ett djur på en budget, tack vare dess många funktioner tillgängliga till överkomliga priser.

IPVanish har mestadels förblivit under radaren, trots att den varit på marknaden sedan 2012 och antände ett intresse för hur bra det fungerar som en tjänst.

Med en pålitlig VPN-tjänst som blir en digital nödvändighet 2020 är här BestVPN.co’s detaljerad jämförelse av båda tjänsterna i 12 kategorier för att göra ditt beslut enklare!

slingor

Surfshark IPVanish
 1. 1040+ Servrar i 61+ länder
 2. Dynamiska / statiska IP: er tillgängliga
 3. Obegränsade samtidiga anslutningar
 4. Appar för alla plattformar / enheter
 5. Verifierad policy för inga loggar (granskad)
 1. 1300+ servrar i 75+ länder
 2. Dedikerade IP: er tillgängliga
 3. 10 samtidiga anslutningar
 4. 256-bitars AES-kryptering
 5. 7-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Prissättning och rabatter

Surfshark IPVanish
Prenumerationsperiod 1 månad 1 månad
1 år 3 månader
2 år 1 år
2 år
Specialerbjudande 83% rabatt på en 24-månadersplan 66% rabatt på en tvåårsplan
Högsta pris per månad $ 11,95 $ 5.00
Lägsta pris per månad $ 1.99 $ 3.25
Ettårspris $ 71,88 $ 39
Pengar tillbaka garanti 30 dagar 7 dagar

Surfshark är det dyrare alternativet från månad till månad. Om användare väljer att gå efter månadsplanen, kan de förvänta sig att ta ut $ 11,95 per månad.

Priset kommer dock betydligt ner till $ 1,91, och totalt 45,84 $, om användare väljer 2-årsplanen, indikerade 83% rabatt.

Omvänt kan användare välja IPVanish och förvänta sig att betala endast $ 5,00 per månad via sin månatliga betalningsplan. Om användare beslutar att gå för 1-årsplanen, de’Jag kommer i slutändan att betala $ 39 till $ 3,25.mo.

Om du när som helst inte är nöjd med prestandan ger Surfshark dig en 30-dagars återbetalningsgaranti. Å andra sidan erbjuder IPVanish endast användare en 7-dagarsgaranti.

Få det bästa erbjudandet för Surfshark: Spara 83% på den tvååriga specialen

Få det bästa erbjudandet för IPVanish: Spara 66% på deras tvåårsplan

Funktioner

Surfshark IPVanish
Samtidiga anslutningar Obegränsat 10
Operativsystem-appar Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux
Manuell installation av enheter Set-Top-lådor, routrar och Linux Vissa routrar
Split Tunneling Ja (alla appar) Ja (endast Android)
Gratis tillägg Shadowsocks Support, Hacklock, Blindsearch, NoBorders Mode, TrustDNS Webbläsarförlängning för Chrome och app för Windows-telefoner

Surfshark står huvud och axlar ovanför IPVanish när det gäller innovativa funktioner som stärker användarna’ anonymitet och säkerhet online.

Båda är på nivå med att vara helt kompatibla med Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Chrome och Firefox. Surfshark har dock lagt till stöd för Fire TV-apparater och Apple TV-apparater.

För att inte tala, du kan till och med hitta appar som fungerar med Xbox One och Nintendo Switch, vilket är mycket användbart för att säga minst för spelare!

Surfshark erbjuder också Shadowsock-support, en Hacklock-funktion (dataläckningsverktyg för identitetsstöldskydd), BlindSearch, ett NoBorders-läge (för åtkomst i Kina) och mer.

IPVanish har inga sådana toppmoderna funktioner. Även om Surfshark stöder obegränsade samtidiga anslutningar är IPVanish begränsat till bara tio anslutningar.

Avblockera förmågor

Surfshark IPVanish
Netflix Ja Nej
Hulu Ja Nej
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Ja Nej
BBC iPlayer Ja Nej
magmuskler Ja Ja
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanal 4 Ja Ja

Surfshark representerar ett uttryckligt kraftfullt alternativ när det gäller att spärra innehållet. Jag fick exceptionella funktioner för att kringgå restriktioner och VPN-förbud.

Det kan hjälpa användare att kringgå alla begränsningar som ställs på Netflix, BBC iPlayer, Prime Video, Hulu, Voot, Hotstar och till och med den ökända Disney Plus.

Dessutom kan det med sin mängd servrar avblockera allt geo-begränsat innehåll från olika länder för ex-pats. IPVanish kan å andra sidan inte spärra dessa strömningswebbplatser.

När det gäller avblockering av VoD har IPVanish inget extra erbjudande. De flesta webbplatser jag besökte gav mig “VPN / proxy upptäckt fel,” vilket var ganska frustrerande.

Kina

Kinesiska netizens letar alltid efter tjänster som gör det möjligt för användare att låsa upp blocket i landet eller komma åt lokalt innehåll från Kina någon annanstans i världen.

“Den stora brandväggen” adopterar olika tekniker som blackholing VPN-tjänster, DNS-förgiftning, DNS-kapning och IP-filtrering, vilket gör det svårt.

Där IPVanish misslyckades med att ge några incitament för endera publiken, tenderar Surfshark att vara ganska imponerande, särskilt för de som bor i landet.

Det erbjuder en kinesisk spegelwebbplats som låter individer ladda ner / installera sina appar. Samtidigt ger det en “NoBorders” läge.

Det här läget aktiverar Sursfhark’s dolda servrar som omvandlar VPN-trafik till vanlig HTTP-trafik för att kringgå geo-restriktioner i Kina.

Det finns dock inget stöd för dem som vill köpa en VPN till Kina, som PureVPN, som erbjuder 12 dedikerade kinesiska servrar för åtkomst till lokalt innehåll.

Användare i Kina kan ladda ner Surfshark från sin dedikerade kinesiska sida här: https://shark-cn.com/

Installation och gränssnitt

Surfshark IPVanish
Guiden för automatisk installation Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Val av huvudplats List-baserade List-baserade
Extra inställningssidor Ja Ja
Mobilvänligt Ja Ja

Surfshark stöder alla stora plattformar som används både på stationära och mobila enheter. Listan med specialfunktioner bidrar bara till sitt övergripande överklagande som VPN-leverantör.

Användargränssnittet har ett tydligt subtilt färgschema som gör det lättare för ögat. Dess navigationspanel, liksom den övergripande GUI, är oerhört lätt att använda.

Svarstiden för serveranslutningen överstiger inte 10 sekunder och ger en stabil bakgrundsanslutning under hela användningen.

Surfshark Streaming Mode

IPVanish har ett mer kompakt och sofistikerat gränssnitt. Även om det inte nödvändigtvis är en dålig sak, kan det vara lite skrämmande för amatörer.

Navigeringspanelen är relativt rörig och erbjuder inte samma minimalistiska känsla som konkurrenten.

Det finns dock några väsentliga funktioner som att blockera LAN-åtkomst eller använda split tunneling som användare kan hitta attraktiva.

IPVanish Setup Interface

Severs och prestanda

Surfshark IPVanish
Serverländer 61 51
Totalt antal servrar 1040+ 1300+

Detta är en av få kategorier där tävlingen verkar vara lite tuff. Surfshark har för närvarande servrar i mer än 60 länder med mer än 1040 servrar.

Jämförelsevis har IPVanish över 1300 servrar i mer än 50 länder. Eftersom Surfshark har ett större antal serverplatser är det dock troligt att låsa upp mer innehåll jämfört med IPVanish.

Hastighet

Surfshark IPVanish
Snabbförlust 10,1% 25%

Vi ville se det bästa sättet att bedöma båda tjänsterna’ hastighetsanspråk var att testa dem själva via en hastighetsanalys.

Vi lägger dem båda för att arbeta med uppgifter som bläddra, strömma, ladda ner, spela och strömma genom att ansluta dem till slumpmässiga servrar på en 100 Mbps-anslutning.

Surfshark registrerade en genomsnittshastighet på 89,9 Mbps i uppladdningar och nedladdningar, vilket indikerar en förlust på 10,1%. På samma sätt registrerade IPVanish en hastighet på 75 Mbps, vilket visade en förlust på betydande 25%.

säkerhet

Surfshark IPVanish
VPN-protokoll L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, OpenVPN
OpenVPN-datakryptering AES-256 AES-256-GCM
OpenVPN-kontrollkanalkryptering RSA-2048  RSA-2048
Cloaking Technology Shadowsocks OpenVPN Obfuscation
Appsäkerhet Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP Leak Protection Kill Switch
DNS-status TrustDNS Privat DNS

Surfshark förlitar sig starkt på sitt IKEv2-protokoll. Det är “standard” alternativ på alla enheter, förutom att ge användare möjlighet att konfigurera OpenVPN på alla plattformar.

Dessutom är AES-256-CBC-chiffer den första krypteringen som tillhandahålls på datakanalen medan du använder samma kod för TLS-nyckelutbytet med RSA-2048-krypteringen.

IPVanish har å andra sidan nästan samma konfiguration. Den levereras med AES-256-GCM-kryptering. Dödsbrytaren ger emellertid inte WebRTC- eller IP-läckskydd.

Läcktest

Att göra en pålitlig och icke-partisk undersökning av hur säkra dessa två appar är; läckagetester utfördes på båda med användning av sex distinkta verktyg:

WebRTC och HTTP begär läckor:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS-läckor:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 och Torrent IP-läckor:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Förvånansvärt övergav både IPVanish och Surfshark testerna med flygande färger, anonymiserade all viktig personligt identifierbar information och håller dig skyddad dygnet runt!

Integritet

Surfshark IPVanish
Huvudkontor Brittiska Jungfruöarna Förenta staterna
Anslutningsloggar Ingen Ingen
Aktivitetsloggar Ingen Ingen
Registrera dig information E-postadress E-postadress
Anonym betalning metoder Monero, Dash, Gridcoin, Apple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Ingen

Surfshark framstår som obestridligt det bättre alternativet på grund av att dess verksamhetscentrum är på Brittiska Jungfruöarna. Detta betyder nr 5/9/14 Ögonövervakning eller datadelningsbyråer.

Surfshark upprätthåller ingen anslutning eller aktivitet och stöder alla viktiga kryptokurser med din ekonomiska integritet till den digitala gränsen.

Dessutom har Surfshark granskats fullt ut av Cure53 för att säkerställa att inga loggar hålls i någon form eller form.

Å andra sidan är IPVanish lokaliserat i USA känsligt för alla typer av övervakning, övervakning, spårning och nyligen hjälpt till att hjälpa Homeland Security.

Den har en fullständig anslutningslogg utan att ge något stöd för någon form av cryptocurrency.

Konfiguration

Surfshark IPVanish
Adressallokering Delad / Statisk Delad
Statiska IP: er 6+ Platser Ingen
DDoS-skydd Ja Ja
NAT-brandvägg Ja Ja

Båda VPN: erna erbjuder oerhört olika konfigurationer vad gäller IP-adresser. Surfshark erbjuder sina användare chansen att använda både dynamiska och statiska IP-adresser.

Dessa finns på mer än 6 platser spridda över olika länder. IPVanish saknar dock någon tillgång till statiska IP: er, vilket är ganska alarmerande.

Båda utanför NAT-brandväggen som garanterar ingen oönskad inkommande trafik genom att dekryptera paketrubriker. IPVanish behöver dock förbättra sina erbjudanden!

Kundservice

Surfshark IPVanish
Videoguider Ja Ja
Sökbar kunskapsbas  Ja Ja
Telefonstöd Nej Nej
E-poststöd Ja Ja
Genomsnittlig svarstid för e-post 31 minuter 55 minuter
Biljettstöd Ja Ja
Support för livechatt Ja Ja

Surfshark’Kundsupport har blivit något av ett riktmärke i VPN-branschen. De är varma och professionella när de hanterar förfrågningar.

Oavsett hur generisk eller teknisk en fråga kan vara, hanterar teamet varje fråga med professionalism och förblir kontinuerligt i kontakt för att fråga om jag har andra problem.

IPVanish har ingen dedikerad sökbar databas, vilket gör det svårare än det borde vara att hitta relevant information om tjänsten.

Det finns inga videoguider eller sådant som gör det allt svårare att bedöma vilket gränssnitt eller funktioner som de kan förvänta sig när användare köper produkten.

Surfshark

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Är Surfshark lämplig för Android? 25 minuter 1 Ja
Fungerar Surfshark med Netflix? 39 minuter 1 Ja
Kan jag använda Surfshark på flera enheter? 20 minuter 1 Ja
Hur man aktiverar obfuscation på Surfshark? 27 minuter 1 Ja

IPVanish

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Varför är IPVanish baserat i USA (Five Eyes Member)? 30 minuter 1 Ja
Är IPVanish ett bra alternativ för spel? 42 minuter 1 Ja
Fungerar IPVanish med Netflix och andra VoD: er? 37 minuter 1 Ja
Hur får jag återbetalning från IPVanish? 52 minuter 1 Ja

Vinnaren: Surfshark

Surfshark är vinnaren

I slutet av denna häftiga duell överträffar Surfshark sin konkurrent i varje avdelning. Med enkla ord ger det användare bättre värde för sina pengar.

Det finns ingen anledning till att du inte ska välja Surfshark eftersom det är topp i varje kategori, vilket gör det till en av de bästa VPN-leverantörerna på marknaden idag.

Похожие статьи

 • PureVPN vs HideMyAss Jämförelse 2020

  Där PureVPN står högt som en berömd “premie” VPN i branschen, HideMyAss är ett populärt val bland lekman användare mestadels på grund av dess iögonfallande namn....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me