PureVPN vs. PIA (privat internetåtkomst)

PureVPN vs PIA

Många användare möter enorm förvirring när de försöker välja ett lämpligt VPN. Denna förvirring beror främst på det faktum att användare ofta tittar på VPN-tjänster från ett otränat öga.

Om du står inför samma förvirring när det gäller två topptjänster, dvs. PureVPN och PIA, är du på rätt plats. Ta en titt på denna detaljerade jämförelseanalys för att bestämma det bättre valet:

slingor

PureVPN PIA
 1. 2000+ servrar i 140 länder
 2. Dedikerade IP: er tillgängliga
 3. 5 Samtidiga anslutningar
 4. Appar för alla plattformar / enheter
 5. Verifierad policy för inga loggar (granskad)
 1. 3300+ servrar i 30 länder
 2. AES-256 bitars kryptering
 3. 10 samtidiga anslutningar
 4. Appar för alla plattformar / enheter
 5. Verifierad policy för inga loggar (granskad)

Prissättning och rabatter

PureVPN PIA
Prenumerationsperiod 1 månad 1 månad
1 år 6 månader
2 år 1 år
Specialerbjudande 73% rabatt på en tvåårsplan 67% rabatt på en 1-årsplan
Högsta pris per månad $ 10,95 $ 6.95
Lägsta pris per månad $ 1.65 $ 3.33
Ettårspris $ 69,72 $ 34,95
Pengar tillbaka garanti 31-dagar 7 dagar

När det gäller prissättning är det en mycket nära konkurrens mellan dessa två VPN. Och ännu mer överraskande är privat internetåtkomst billigare än PureVPN om du tittar på båda deras prisplaner totalt sett.

Detta är oerhört konstigt, eftersom PureVPN är en av de sällsynta Top VPN-tjänsterna som har positionerat sig som en prisvärd VPN-tjänst, och här i denna jämförelse är det tydligt att PIA är ledande.

PureVPN’Det bästa är deras 5-åriga affär där kostnaden kommer ner till en otrolig $ 1,65 / månad. 24-månadersavtalet är också ganska prissatt till $ 3,29 / månad och är fortfarande inte inom det överkomliga priset.

Trots den låga prissättningen som implementerats av PureVPN, det’är fortfarande inte tillräckligt billigt jämfört med PIA’s prissättningsplaner.

De flesta människor tänker inte på PIA som en billig VPN-tjänst, men denna missuppfattning måste hanteras på grund av att om en Top VPN är billigare än PureVPN än det verkligen är den mest prisvärda bästa VPN där ute.

Få det bästa erbjudandet för PIA: Minska kostnaderna med 71%

Få det bästa erbjudandet för PureVPN: Spara 73% på sin 2-åriga special

Funktioner

PureVPN PIA
Samtidiga anslutningar 5 10
Operativsystem-appar Windows, MacOS, Android, iOS, Linux och Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Manuell installation av enheter Linux, routrar, Set Top Boxes Vissa routrar
Split Tunneling Ja (alla appar) Nej
Gratis tillägg Officiell Kodi-tillägg, ad-blockerare, malware-skanner, webbläsarförlängningar för Chrome och Firefox SOCKS5 Proxy- och ad / tracker-blockerare

Att välja ett VPN betyder mer än att bara titta på kostnaderna. Du måste vara säker på att du har tillgång till funktioner i en premiumtjänst. Lyckligtvis lyckas PureVPN klara sig ganska bra i detta avseende.

I jämförelse med PIA går den Hong Kong-baserade leverantören den extra milen för att erbjuda användare en enorm lista med avancerade funktioner. Du får mer tillgänglighet genom ursprungliga applikationer för alla plattformar / enheter.

För säkerhet och strömning har användare tillgängliga “Split Tunneling” som saknas med PIA’s applikationer. Som ett tillägg har du en skadlig skanner, ad-blockerare och till och med ett officiellt Kodi-tillägg.

PureVPN erbjuder också en unik uppsättning verktyg, som jag kommer att diskutera nedan för din bekvämlighet nedan. Alla dessa funktioner placerar VPN högre än PIA och andra på marknaden.

Avblockera förmågor

PureVPN PIA
Netflix Ja Nej
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Nej
Amazon Prime Ja Nej
BBC iPlayer Ja Nej
magmuskler Ja Nej
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanal 4 Ja Ja

Om vi ​​pratar om “avblockering”, det finns inget bättre alternativ än PureVPN. Alla dess servrar använder stark krypterings- och säkerhetsteknologi som möjliggör omedelbar förbikoppling av geobegränsningar.

Detta gör det möjligt för användare att avblockera alla versioner av Netflix, tillsammans med andra hitplattformar som Amazon Prime, BBC iPlayer, Hulu och nu till och med Disney +, medan PIA misslyckas med att erbjuda samma tillgänglighet.

För att inte tala om, är PureVPN den enda leverantören på marknaden som möjliggör avblockering av alla populära VoD-skivor direkt genom webbläsarutvidgningarna på Chrome och Mozilla Firefox.

Du har en “populära webbplatser” tillgängligt alternativ som listar alla kända webbplatser du kanske vill komma åt. När du väljer den du vill avblockera, omdirigerar PureVPN dig direkt till den lokala versionen, minus krångel.

Kina

Eftersom PureVPN har sitt huvudkontor i Hong Kong, det fungerar bättre för båda: Kinesiska utlandsstationerade och de som bor i landet. I själva verket erbjuder det också 12 kinesiska servrar.

Detta är något som inte ens de bästa leverantörerna på marknaden lyckas erbjuda. Många VPN: n säger att de arbetar i Kina, och medan de gör det, glömmer de att tillgodose “expats” marknadsföra.

Till exempel erbjuder PIA inga kinesiska servrar och den har inte heller en särskild kinesisk sida för användare att ladda ner sina appar. Som ett resultat verkar PureVPN definitivt vara det bättre alternativet.

Installation och gränssnitt

PureVPN PIA
Guiden för automatisk installation Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Val av huvudplats List-baserade List-baserade
Extra inställningssidor Ja Ja
Mobilvänligt Ja Ja

PureVPN skiljer sig från andra leverantörer på marknaden genom att erbjuda otroligt användarvänliga och lättanvända appar på flera plattformar / enheter, inklusive Android / Apple TV och Firestick.

Windows / Mac-versionen har en snygg och ren syn med många konfigurerbara alternativ som är tillgängliga för de tekniska sinnade individerna. Samtidigt har du det “direkt” tillgängliga alternativ för nybörjare.

Samtidigt använder mobilapparna a “mörkare” utseende, men en som är lika imponerande. Du har specialiserade serverlistor för alla dina VPN-relaterade behov, tillsammans med tillgång till dedikerade IP: er.

PureVPN Mac-app

PIA’s appar behöver fortfarande arbete och förbättringar i det övergripande användargränssnittet. Deras skrivbordsversioner sitter i aktivitetsfältet med de flesta funktioner tillgängliga direkt genom att högerklicka på ikonen. Det här är trevligt, men också besväret.

Eftersom appen döljer sig i det andra du minimerar blir det en stor irritation för de som försöker följa en installations- eller konfigurationsguide, eftersom du ständigt måste klicka på ikonen för att öppna appen igen.

den’s mobilappar är dock snyggt designade och tenderar att vara rörliga. Alla alternativ listas snyggt och anslutningen tar knappt några sekunder, vilket är ganska anmärkningsvärt.

PIA Windows-app

servrar

PureVPN PIA
Serverländer 140+ 30
Totalt antal servrar 2000 3300

När det gäller att jämföra VPN-leverantörer på deras serverinfrastruktur, måste vi ta hänsyn till många olika aspekter som totala serverräkningar, antal platser över hela världen, dedikerade torrenting-servrar bland andra.

Så detta gjorde det svårt att analysera båda dessa tjänster på det här kontot eftersom siffrorna från varje VPN staplade så här:

PureVPN erbjuder för närvarande cirka 2000+ servrar världen över, inklusive dedikerade Torrenting- och P2P-servrar, men faktorn där den slår alla andra VPN är antalet länder som stöds, vilket överstiger 140 räkningen.

PIA erbjuder å andra sidan många fler servrar än PureVPN, dvs. 3300 totala servrar, men platserna som det erbjuder är för begränsade för att ge någon form av en tydlig ledning över PureVPN.

Den har bara servrar i 33 länder, vilket inte ens är 1/4 av de platser som PureVPN erbjuder. Dom: De är båda nacke till hals när det gäller deras serverinfrastruktur, så det är svårt att avgöra en vinnare.

Hastighet

PureVPN PIA
Snabbförlust 9% 25%

PureVPN och PIA är två grundade tjänster när det gäller att stödja strömningsaktiviteter på webbplatser som Netflix och BBC iPlayer, så båda erbjuder definitivt optimala hastigheter.

Men när vi körde hastighetstest på båda dessa tjänster fann vi att PureVPN toppade på 4 slumpvis utvalda servrar i vår analys jämfört med PIA.

Dessa servrar var baserade i USA, Storbritannien, Frankrike och Kanada. I nakna hastighetstester klockade PIA in med en hastighetsförlust på cirka 25% medan PureVPN var något bättre på 9% i genomsnitt.

Snabbbedömning: PureVPN är segern här och vi rekommenderar användare att de går för det om hastighet är en av deras främsta problem när de prenumererar på en VPN-tjänst.

säkerhet

PureVPN PIA
VPN-protokoll PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-datakryptering AES-256-CBC AES-128, AES-256
OpenVPN-kontrollkanalkryptering RSA-4096 RSA-4096
Cloaking Technology Ingen Ingen
Appsäkerhet Kill Switch och DNS Leak Protection Kill Switch
DNS-status Privat DNS Privat DNS

PureVPN lägger till PPTP, L2TP, OpenVPN (TCP och UDP), SSTP och IKEv2, i listan över protokoll som stöds. SSTP används mest på Windows-enheter och IKEv2 är ett användbart tillägg för mobila enheter.

Den använder AES-256-CBC-chiffer med HMAC SHA1-hashverifiering för datakanalen och AES-256-CBC-chiffer med HMAC SHA384-hash-autentisering och RSA-4096-handskakningskodning för kontrollkanalen.

Om vi ​​dock pratar om säkerhet totalt sett, tenderar PureVPN definitivt att vara starkare. Det erbjuder förbättrade säkerhetsalternativ som Double VPN and Split Tunneling, NAT Firewall och DDoS Protection.

Å andra sidan erbjuder PIA endast support på L2TP / IPSec och OpenVPN-protokoll. För datakanalen använder PIAAES-256-bitars ciprar med SHA256 för dataverifiering och RSA-4096 för handskakning.

PFE är tillgängligt via DHE + RSA-utbyte. För kontrollkanalen använder PIA samma chiffer och hash-autentisering, med SHA384 för autentisering. Perfect Forward Secrecy (PFE) är tillgängligt via ECDHE + ECDSA.

Kort sagt får du stor integritet hos båda leverantörerna. PureVPN går dock den extra milen genom att erbjuda ytterligare funktioner för att ge bättre säkerhet för användare runt om i världen.

Integritet

PureVPN PIA
Huvudkontor Hong Kong Förenta staterna
Anslutningsloggar Ingen Ingen
Aktivitetsloggar Ingen Ingen
Registrera dig information E-postadress E-postadress
Anonym betalning metoder Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin och mer Mint, BitPay, 32 kryptokurser inklusive Bitcoin, Ethereum och Litecoin

PureVPN får en fördel gentemot PIA, tack vare sitt strategiska läge i Hong Kong, som är borta från de nyfikna ögonen på de fem, nio och fjorton ögonallianserna (hänvisa till datalagring och massövervakning)

PIA har sitt huvudkontor i USA, som bokstavligen är symbolen för all invasiv verksamhet både: online och offline. Som sådan, om vi pratar om “förtroendefaktor”, PureVPN verkar definitivt vara ett mer privat alternativ, med tanke på att de är en ingen loggar-tjänst också. .

När det gäller betalningsmetoder, där PIA stöder Mint, BitPay, 32 cryptocurrencies inklusive Bitcoin, Ethereum och Litecoin, lägger PureVPN mer till listan genom att inkludera PaymentWall inc i deras registrering.

Konfiguration

PureVPN PIA
Adressallokering Delad / Statisk Delad
Statiska IP: er 7+ länder Nej
DDoS-skydd Ja Nej
NAT-brandvägg Ja Ja

När det gäller konfiguration får PureVPN återigen en överhand över PIA. Detta beror på att den USA-baserade leverantören bara stöder en delad infrastruktur med tillgängliga dynamiska IP: er.

PureVPN å andra sidan erbjuder mer incitament för sina användare, och stöder båda; en delad och statisk infrastruktur. De har dedikerade IP: er tillgängliga i mer än 7 länder över hela världen.

Det är dock viktigt att nämna att dedikerade IP: er finns som tillägg med separat prissättning. Om du väljer DDoS-skydd kan du till och med behöva betala högre för den dedikerade IP-adressen.

Kundsupport

PureVPN PIA
Videoguider Ja Ja
Sökbar kunskapsbas  Ja Ja
Telefonstöd Nej Nej
E-poststöd Ja Ja
Genomsnittlig svarstid för e-post 39 minuter 45 minuter
Biljettstöd Ja Ja
Support för livechatt Ja Ja

Den bästa typen av kundsupport är via alternativet för livechatsupport eftersom det är mycket mer personligt, lättanvänt och tekniskt än e-postsupport vilket är besvärligt.

Och om detta är värdet för att bedöma bästa kundsupport, ger PureVPN utmärkta kundhänder jämfört med PIA. Det erbjuder ett otroligt proaktivt livechatt-system.

Å andra sidan är PIA fortfarande fast i mitten av 2010-talet med sitt e-postbaserade stöd. PIA’s kundsupportmetod är inte relevant i dag’s värld, så vi kommer att rekommendera den att uppgradera sig själv.

Eftersom e-poststöd fortfarande är ett alternativ för båda leverantörerna, bestämde jag mig för att sätta dem på testet. Nedan finns information om responstiderna från varje leverantör på e-postsupport.

PureVPN

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Är PureVPN bra för Torrenting? 25 minuter 1 Ja
Fungerar PureVPN med Netflix? 39 minuter 1 Ja
Kan jag installera PureVPN på LibreELEC 50 minuter 1 Ja
Hur du ställer in PureVPN på Firestick? 44 minuter 1 Ja

Privat internetåtkomst (PIA)

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Varför ligger PIA i ett land med fem ögon? 1 timme 1 Ja
Har privat internetåtkomst loggar? 45 minuter 1 Ja
Fungerar privat internetåtkomst med Netflix? 50 minuter 1 Ja
Hur får jag återbetalning från privat internetåtkomst? 44 minuter 1 Ja

Andra jämförelser att kolla in

  1. ExpressVPN vs. IPVanish
  2. ExpressVPN vs. PureVPN
  3. PureVPN vs. IPVanish
  4. NordVPN mot ExpressVPN

Vinnaren: PureVPN

PureVPN är vinnaren

Utan tvekan är PureVPN en mycket större tjänst jämfört med PIA och de flesta användare kommer att tro att det är orättvist att vi jämför de två un-lika tjänsterna i samma mätvärden.

Eftersom de är bland toppnamnen behövs emellertid en opartisk jämförelse. Och trots skillnaden i servrar kan vissa saker inte ignoreras som bristen på livechatt och Kill Switch.

PIA är en utmärkt VPN-tjänst, men vi måste förklara PureVPN som vinnaren här eftersom det har kommit fram som mer “Skicklig” VPN-tjänst enligt dagens användarkrav än den förra.

Похожие статьи

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me