PureVPN vs HideMyAss Jämförelse 2020

PureVPN vs HideMyAss

Där PureVPN står högt som en berömd “premie” VPN i branschen, HideMyAss är ett populärt val bland lekman användare mestadels på grund av dess iögonfallande namn.

Vilken tjänst är dock bättre? För att ta reda på det, läs denna djupgående jämförande analys av PureVPN vs HideMyAss, där jag kommer att utvärdera båda leverantörerna på flera viktiga aspekter:

slingor

PureVPN HMA VPN
 1. 2 000+ servrar i 140 länder
 2. Dedikerade IP: er tillgängliga
 3. 5 Samtidiga anslutningar
 4. Appar för alla plattformar / enheter
 5. Ingen loggpolicy (granskad av AltiusIT)
 1. 1000+ servrar i 190 länder
 2. AES-256-GCM-kryptering
 3. Läckfri anslutning
 4. 30-dagars pengarna tillbaka-garanti
 5. Effektivt Kill Switch-system

Prissättning och rabatter

PureVPN HMA VPN
Prenumerationsperiod 1 månad 1 månad
1 år 1 år
2 år 3 år
Specialerbjudande 73% rabatt på en tvåårsplan 67% rabatt på en treårsplan
Högsta pris per månad $ 10,95 $ 9.99
Lägsta pris per månad $ 2.91 $ 3.99
Ettårspris $ 49,92 $ 71,88
Pengar tillbaka garanti 31-dagar 30 dagar

Trots att erbjuda mer i form av funktioner, teknik och spärrfunktioner tenderar PureVPN att vara det billigare alternativet efter att ha jämfört det med HMA VPN.

Den Hong Kong-baserade leverantören erbjuder planer för tre olika varaktigheter. Månatlig börjar på $ 10,95, vilket fortfarande är $ 2 mindre än branschens genomsnittliga prissättning.

Den 1-åriga planen kostar $ 4,16 / mån, totalt till 49,92 USD. För bästa värde rekommenderar jag dock att du går för PureVPN’s 2-års prenumeration.

Denna plan börjar med en budgetvänlig $ 2,91 / mo. Som sådan betalar du bara 69,84 $ för totalt 24 månader, vilket gör det till ett av de billigaste VPN: erna.

HMA VPN, å andra sidan, börjar sin månatliga plan till $ 9,99. I likhet med PureVPN erbjuder de dock rabatter för långa prenumerationer.

Till exempel börjar 1-årsplanen på $ 5,99 / mån, vilket ger dig 50% rabatt. Som ett resultat betalar du 71,88 USD för 12 månader, vilket är $ 21 dyrare än PureVPN.

Den 3-åriga planen ger dig 67% rabatt, vilket sänker den månatliga prissättningen till $ 3,99 / mo, faktureras till $ 143,64. Detta är extremt kostsamt för en avancerad tjänst!

Så långt som pengar tillbaka’PureVPN erbjuder en 31-dagars återbetalningsgaranti. Samtidigt erbjuder HMA VPN en 30-dagars återbetalning, vilket är en dag mindre.

Få det bästa erbjudandet för PureVPN: Spara 73% på sin 2-åriga special

Få det bästa erbjudandet för HideMyAss: Spara 67% på sin 2-åriga special

Funktioner

PureVPN HMA VPN
Samtidiga anslutningar 5 5
Operativsystem-appar Windows, macOS, Android, iOS, Linux och Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux och routrar
Manuell installation av enheter Linux, routrar, Set-Top-lådor Routrar, TV-apparater och mer
Split Tunneling Ja (alla appar) Ja (alla appar)
Gratis tillägg Officiell Kodi-tillägg, ad-blockerare, malware-skanner, webbläsarförlängningar för Chrome och Firefox Smart Kill Switch, IP Shuffle, Leak Protection, DDoS Protection

HideMyAss VPN och PureVPN erbjuder båda en bra lista med avancerade funktioner. Detta ger användarna möjlighet att utnyttja bättre anonymitet / säkerhet när de utforskar internet.

Med endera leverantören har du dedikerade appar för Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, Fire TV, Android / Apple TV.

Visserligen får PureVPN en fördel gentemot HMA VPN genom att erbjuda ett inbyggt tillägg för Kodi. För att inte tala, erbjuder leverantören även manuella installationsguider och förkonfigurerade routrar.

När det gäller samtidiga anslutningar stöder båda tjänsterna bara inloggningar på fem enheter. Men installationen av appar är ganska enkel och okomplicerad.

När det gäller extrafunktioner erbjuder PureVPN NAT-brandvägg, Split Tunneling, Ad / Tracker-blockering, IPv6 Leak Protection, Port Forwarding, DDoS-skydd och dedikerade IP-adresser.

HMA VPN å andra sidan ger användare tillgång till funktioner som Smart Kill Switch, IP Shuffle, Leak Protection, DDoS Protection och Split Tunneling.

Avblockera förmågor

PureVPN HMA VPN
Netflix Ja Nej
Hulu Ja Nej
Sky Go Ja Nej
Amazon Prime Ja Nej
BBC iPlayer Ja Nej
magmuskler Ja Nej
CBS Ja Nej
NBC Ja Nej
ITV Ja Nej
Kanal 4 Ja Nej

Många granskningswebbplatser och leverantören själv hävdar att HMA fungerar för att blockera strömningsplattformar och kringgå geografiska begränsningar eller VPN-förbud.

Ingenting kunde vara längre bort från sanningen, eftersom mina tester på deras servrar avslöjade att ingen av dem fungerar smidigt för att avblockera populära VoD: er på marknaden.

PureVPN, å andra sidan, var mycket mer framgångsrikt i att kringgå geo-restriktioner på Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar och till och med Disney Plus.

Alla appar har utrustning med en “populära webbplatser” menyn som visar alla kända strömningsplattformar som ovan. Klicka bara på ikonen för tjänsten som du vill avblockera.

Det bästa av allt: den här menyn är också tillgänglig på Chrome och Mozilla och gör att användare kan avblockera även Netflix direkt från webbläsaren!

Kina

Kina tar inte lätt blockering av VPN: n och “Den stora brandväggen” använder många tekniker och algoritmer för att hindra invånare / expats från att använda en.

Tyvärr misslyckas HMA VPN med att erbjuda någon fördel för endera publiken. Den brittiska baserade leverantören ger inte åtkomst till en spegelwebbplats, och den har inte heller kinesiska servrar.

PureVPN, å andra sidan, fungerar för båda: de som vill ha en VPN till Kina för att få tillgång till lokalt innehåll och de i landet, som behöver en fungerande VPN.

Leverantören är det enda namnet i branschen som erbjuder 12 kinesiska servrar (6 i Peking och 6 i Shanghai). Samtidigt erbjuder det appar som fungerar i landet.

Men för närvarande är listan endast begränsad till Windows, macOS och Android. Detta är ändå ganska en prestation, emellertid eftersom många VPN: n inte lyckas ge tillgång i Kina!

Installation och gränssnitt

PureVPN HMA VPN
Guiden för automatisk installation Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Val av huvudplats List-baserade List-baserade
Extra inställningssidor Ja Ja
Mobilvänligt Ja Ja

PureVPN är bland de få leverantörerna på marknaden som stöder nästan alla plattformar / enheter, inklusive Xbox One, PS4, Nvidia Shield och till och med Nintendo Switch.

När det gäller användargränssnittet är deras appar ganska lätta att använda och intuitiva, och serverar båda: nybörjare och tekniska VPN-användare, med en snygg och ren design.

Som ett extra incitament, PureVPN’s-app har till och med ett portändringsalternativ, som hjälper till att kringgå geo-restriktioner och VPN-förbud i länder med tuffa lagar.

Mobilapparna har också samma uppsättning funktioner men tenderar att vara annorlunda i utseende. De har en mörkare design och användargränssnitt, men en som är oerhört användarvänlig.

PureVPN Mac-app

Jämfört med PureVPN har den ökända HMA VPN ett bredare gränssnitt och styling. Deras app täcker minst hälften av skärmen på stationära / bärbara datorer.

Som sådan kan det inte exakt betraktas som användarvänligt. De bästa apparna har en minimalistisk design men uppfyller alla aspekter av användarvänlighet, som inte finns med HMA.

Det finns inte mycket synlig skillnad mellan desktop / laptop och smartphoneapplikationer, eftersom deras färgtema, tillgänglighet och navigeringar är ganska identiska.

Bara storleken på VPN-klienterna varierar från enhet till enhet och plattform till plattform. Till exempel har webbläsarutvidgningarna ett mer minimalistiskt utseende.

HMA Pro VPN-gränssnitt

servrar

PureVPN HMA VPN
Serverländer 140+ 190+
Totalt antal servrar 2000 1000+

Jämfört med PureVPN erbjuder den brittiska HMA VPN mer i “serverländer”. Faktum är att deras nätinfrastruktur är den största.

Du har tillgång till 1000+ servrar i över 190 länder över hela världen. Detta höga serverantal ger en jämn distribution av användare på olika servrar.

PureVPN, å andra sidan, skryter mer i vägen för “serverantal”. Den har 2 000+ servrar i 140+ länder världen över, vilket är ganska en prestation.

Hastighet

PureVPN HMA VPN
Snabbförlust 9% 29,28%

För att få en bättre uppfattning om båda leverantörernas prestanda genomförde jag en hastighetsanalys. Denna process krävde testning av olika servrar från båda leverantörerna på många olika aspekter.

I nakna hastighetstester på en 100 Mbps-anslutning lyckades PureVPN leverera i genomsnitt 91 Mbps i uppladdningar och nedladdningar, vilket indikerar en hastighetsförlust på 9%.

HMA VPN å andra sidan levererade medelmåttig hastighet i genomsnitt på 70,72 Mbps. Detta indikerar en hastighetsförlust på över 29,28%, vilket inte är lämpligt för någon VPN-användare!

säkerhet

PureVPN HMA VPN
VPN-protokoll PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN OpenVPN, PPTP, IKEv2 / IPSec
OpenVPN-datakryptering AES-256-CBC AES-256-GCM
OpenVPN-kontrollkanalkryptering RSA-4096 RSA-4096
Cloaking Technology Ingen Ingen
Appsäkerhet Dödsbrytare och läckageskydd Dödsbrytare och läckageskydd
DNS-status Privat DNS Privat DNS

PureVPN stöder en mängd olika protokoll. Dessa inkluderar PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP och OpenVPN (TCP och UDP) för att ge användare av alla typer av valfrihet.

Som standard distribuerar PureVPN OpenVPN-protokollet på alla enheter, med undantag för iOS-enheter som använder IKEv2-protokollet för snabbare hastigheter och säkerhet.

För kryptering använder leverantören AES-256-CBC-chiffer med HMAC SHA1-hashverifiering för datakanalen, vilket är ganska imponerande och mycket säkert.

Samtidigt distribuerar det AES-256-CBC-chifferet med HMAC SHA384-hashverifiering och RSA-4096-handskakning för kontrollkanalen.

HMA VPN stöder å andra sidan endast PPTP-, IKEv2 / IPSec- och OpenVPN-protokollet på alla dess enheter. Som standard använder alla sina appar OpenVPN.

För kryptering på Windows och Android använder den AES-256-GCM tillsammans med SHA-256-autentisering och den starkaste 4096-bitars RSA-nyckeln för handskakning.

På Mac och iOS använder HMA samma Galois Counter Mode-chiffer, men med IKEV2 / IPSec, för att ge användare bättre hastigheter och prestanda.

Läcktest

För att få en bättre uppfattning om appens säkerhet genomförde jag ett läcktest på PureVPN och HMA VPN. Processen involverade användningen av 6 olika verktyg för att leta efter;

WebRTC och HTTP begär läckor:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS-läckor:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 och Torrent IP-läckor:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Både HMA VPN och PureVPN lyckades rensa testerna från de 6 olika verktygen ovan och avslöjade inte vår ursprungliga IP-, DNS- eller WebRTC-information.

Integritet

PureVPN HMA VPN
Huvudkontor Hong Kong Storbritannien
Anslutningsloggar Ingen Ingen
Aktivitetsloggar Ingen Ingen
Registrera dig information E-postadress E-postadress
Anonym betalning metoder Olika kryptokurser Ingen

När det gäller integritet är det en enkel uppgift att bestämma vinnaren. PureVPN har sitt huvudkontor i kassaskåpet, Hong Kong, medan HMA VPN är baserat i Storbritannien.

Som ni säkert vet är Storbritannien en grundande medlem av Five Eyes Alliance, som hänger sig åt delning av underrättelser genom att införa obligatorisk lagstiftning om massövervakning och lagring av data.

Därför kanske det inte är ett bra alternativ exakt att registrera sig hos HMA, trots att de påstår sig vara en “noll loggar” leverantören. De kommer att behöva följa sitt land’s lagar!

Detta har verifierats under två omständigheter; ett med ett trakasseringsfall, vilket ledde till gripanden av gärningsmannen efter att HMA överlämnade stockar.

I ett annat fall avslöjade HMA personliga uppgifter om en av sina kunder, Cody Kretsinger, en medlem som anklagas för att hackingat Sony Pictures.

Konfiguration

PureVPN HMA VPN
Adressallokering Delad / Statisk Delad
Statiska IP: er 8+ länder Ingen
DDoS-skydd Ja Nej
NAT-brandvägg Ja Ja

Där PureVPN stöder en delad / statisk nätverksinfrastruktur, håller HMA VPN fast vid det traditionella delade IP-adresssystemet.

Detta är ganska problematiskt, eftersom statiska IP: er tjänar ett viktigt syfte i VPN-industrin. De tillåter användare att få tillgång till känslig bankinformation och komma åt sina LAN-nätverk.

Lyckligtvis för dig har PureVPN statiska IP-adresser i 8+ länder. Dessa inkluderar USA, Storbritannien, Australien, Kanada, Tyskland, Malta, Hong Kong, Singapore.

PureVPN dedikerade IP: er

Kundsupport

PureVPN HMA VPN
Videoguider Ja Ja
Sökbar kunskapsbas  Ja Ja
Telefonstöd Nej Nej
E-poststöd Ja Ja
Genomsnittlig svarstid för e-post 39 minuter 30 minuter
Biljettstöd Ja Ja
Support för livechatt Ja Ja

PureVPN och HMA VPN erbjuder båda bra stöd genom flera kanaler. Dessa inkluderar biljetter, e-post, livechatt, vanliga frågor, kunskapsbas och videoguider.

Eftersom e-poststöd fortfarande är go-to-alternativet för många genomförde jag ett litet test för deras svarstider. Detta var bara för att se hur proaktiva deras kundrepresentanter är.

Nedan kan du se statistiken för båda leverantörerna på grundval av fyra olika frågor. Vanligtvis har PureVPN en genomsnittlig responstid på 39 minuter och HMA 30 minuter!

PureVPN

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Är PureVPN bra för Torrenting? 25 minuter 1 Ja
Fungerar PureVPN med Netflix? 39 minuter 1 Ja
Kan jag installera PureVPN på LibreELEC 50 minuter 1 Ja
Hur du ställer in PureVPN på Firestick? 44 minuter 1 Ja

HideMyAss

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Hur stark är HMA VPN? 35 minuter 1 Ja
Hur mycket kostar HideMyAss? 27 minuter 1 Ja
Fungerar HMA med Netflix? 22 minuter 1 Ja
Hur köper jag HMA VPN? 33 minuter 1 Ja

Vinnaren: PureVPN

PureVPN är vinnaren

Efter att ha jämfört båda leverantörerna är det säkert att säga att PureVPN är vinnaren. VPN, trots att han är otroligt budgetvänlig, står som en allrounder.

Den står inför inga problem med att blockera plattformar som Netflix, har ett bra serverantal, fungerar i Kina och till och med erbjuder dedikerade IP: er. Kort sagt, det är en bra tjänst att köpa!

Похожие статьи

 • Surfshark mot IPVanish jämförelse 2020

  Trots att Surfshark är en relativt ny tjänst, har den fått ett rykte för att vara ett djur på en budget, tack vare dess mängd tillgängliga funktioner...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me