NordVPN vs. PIA (privat internetåtkomst)

Nordvpn vs PIA

NordVPN och PIA är båda populära namn på marknaden för VPN som används av tusentals runt om i världen. Vilken tjänst är bättre när det gäller säkerhet, sekretess, strömning, strömning?

För att lära dig vilken som framträder som segrande i alla aspekter, läs denna djupgående jämförelse av NordVPN mot PIA. Här kommer vi att analysera båda leverantörerna på 10 faktorer:

slingor
NordVPN PIA
 1. 5 200+ servrar i 58 länder
 2. AES-256-CBC-kryptering
 3. 6 samtidiga anslutningar
 4. Avblockerar alla strömningsplattformar
 5. Reviderad ingen loggpolicy
 1. 3300+ servrar i 30 länder
 2. AES-256 bitars kryptering
 3. 10 samtidiga anslutningar
 4. Appar för alla plattformar / enheter
 5. Verifierad policy för inga loggar (granskad)

Prissättning och rabatter

NordVPN PIA
Prenumerationsperiod 1 månad 1 månad
1 år 6 månader
2 år 1 år
3 år
Specialerbjudande 70% rabatt på en 3-årsplan 67% rabatt på en 1-årsplan
Högsta pris per månad $ 11,95 $ 6.95
Lägsta pris per månad $ 3.49 $ 3.33
Ettårspris $ 83,88 $ 39.5
Pengar tillbaka garanti 30 dagar 7 dagar

Prissättningen är den största försäljningsstället för leverantörer i VPN-branschen. Användare söker ofta tjänster som tenderar att vara det billigaste VPN. Men även med några dyra planer kan du dra fördel av fantastiska erbjudanden.

Till exempel börjar den månatliga prissättningen för NordVPN på $ 11,95. Om du vill utnyttja billig prissättning men du kan välja deras tvåårsplan. Det ger användare 24% rabatt, totalt endast $ 54.

Därför, ju längre abonnemangets längd är, desto billigare är prissättningen med NordVPN. Säg att du går för den årliga planen. Du måste bara betala $ 6,99 per månad, vilket innebär att du får en rabatt på 41%.

För användare som vill utnyttja det bästa värdet kan du gå till tvåårsplanen. Detta minskar de månatliga kostnaderna till $ 4,99, vilket indikerar en rabatt på 58%. Detta innebär att du bara betalar $ 119,76 för 24 månader.

PIA lyckas definitivt vara billigare än NordVPN. Det erbjuder några av de bästa priserna på marknaden. Detta gör det till ett toppval för budgetmedvetna köpare.

Den månatliga prissättningen för Private Internet Access (PIA) börjar på $ 6,95. Om du vill ha ett bättre avtal kan du gå igenom deras årliga plan. Det reducerar prissättningen till 3,33 per månad, vilket innebär att du får en massiv rabatt på 52%.

Som ett resultat kommer användare bara att betala $ 39,96. För bästa värde kan användare välja den tvååriga planen. Det reducerar den månatliga prissättningen till $ 2,91, vilket ger användare en massiv 58% rabatt.

Det betyder att du bara behöver betala 69,84 $ för två år. För återbetalning erbjuder PIA bara en 7-dagars återbetalningsgaranti. Men om du går för NordVPN kan du utnyttja en 30-dagars återbetalningsgaranti.

Funktioner

NordVPN PIA
Samtidiga anslutningar 6 5
Operativsystem-appar Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Manuell installation av enheter Set-Top-lådor, routrar och Linux Vissa routrar
Split Tunneling Inte tillgänglig Nej
Gratis tillägg Webbläsarextensions för Chrome och Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay SOCKS5 Proxy- och ad / tracker-blockerare

När det gäller att välja en VPN-tjänst måste du ha avancerade funktioner tillgängliga. NordVPN har alltid stått i framkant när det gäller innovationer om integritet.

Det erbjuder en unik uppsättning verktyg som jag har listat för din bekvämlighet nedan. Alla dessa funktioner placerar VPN högre än andra på marknaden eftersom du alltid får maximal säkerhet / integritet.

PIA verkar emellertid inte heller backa upp. Leverantören, trots att han är oerhört billig, står sitt stöd mot NordVPN. Det erbjuder de flesta av samma funktioner / teknologier som finns med NordVPN.

Tyvärr misslyckas det med att erbjuda avancerade funktioner som DoubleVPN och Onion via VPN, som NordVPN-kunder åtnjuter för att utnyttja maximal säkerhet online.

Avblockera förmågor

NordVPN PIA
Netflix Ja Nej
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Nej
Amazon Prime Ja Nej
BBC iPlayer Ja Nej
magmuskler Ja Nej
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanal 4 Ja Ja

När det gäller avblockering tenderar NordVPN definitivt att vara mer proaktiv och pålitlig. Alla dess servrar använder stark krypterings- och säkerhetsteknologi för att blockera VoD: er.

Leverantören lyckas ta bort blockering av alla versioner av Netflix, samtidigt som de ger tillgång till några av de mest hitade streaming-plattformarna som Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime och mer.

PIA å andra sidan erbjuder inte mycket i vägen för att blockera. Det är ett hit och miss-scenario de flesta gånger. Det som är mest oroande är avsaknaden av Netflix-blockering.

Som sådan, om jag skulle prata på grundval av streaming, är NordVPN det bästa valet. PIA måste fortfarande förbättra sina avblockeringsfunktioner för att motivera sitt pris och kunder som köper det.

Kina

För att få en bättre uppfattning om VPV-apps för NordVPN och PIA, bestämde jag mig för att utföra ett blockeringstest. Denna process involverade anslutning till olika VPN-servrar.

Besök sedan olika blockerade webbplatser för att se om VPN framgångsrikt passerar geobegränsningar. NordVPN fungerade otroligt, speciellt när de var anslutna till deras dunklade servrar. Jag kunde lätt gå förbi “Den stora brandväggen”.

Samtidigt fick jag inga problem när jag blockerade amerikanska Netflix och dess kompletta bibliotek. För PIA var resultaten minst sagt besvikna.

PIA erbjuder ingen sådan teknik eller kryptering som gör att den kan avblockera webbplatser i Kina. Till skillnad från NordVPN som erbjuder en dedicerad kinesisk spegelwebbplats, erbjuder PIA inget incitament för den kinesiska publiken.

Användare i Kina kan ladda ner NordVPN-användare härifrån: http://nord-for-zh.com/

Installation och gränssnitt

NordVPN PIA
Guiden för automatisk installation Windows, Mac, Android, iOS och Linux, Windows, Mac, Android, iOS
Val av huvudplats Kartbaserad List-baserade
Extra inställningssidor Ja Ja
Mobilvänligt Ja Ja

NordVPN kan skryta med ett enkelt men interaktivt användargränssnitt som gör det möjligt för användare att utforska flera funktioner / tillägg, vare sig det är på skrivbordet eller mindre skärm motsvarigheter.

Skrivbordsversionerna har en kartbaserad design och en “specialitet” lista som gör det möjligt för användare att få åtkomst till dedikerade IP: er, dubbel VPN, lök över VPN och annan teknik.

Samtidigt använder mobilapparna samma design men tar bort kartan och introducerar en listbaserad design som delar servrar med “Land” och även “region (på iOS-appar).

PIA’s appar behöver fortfarande arbete och förbättringar i det övergripande användargränssnittet. Deras skrivbordsversioner sitter i aktivitetsfältet med de flesta funktioner tillgängliga direkt genom att högerklicka på ikonen.

Men eftersom appen döljer sig själv när du minimerar det, blir det en stor irritation för dem som försöker följa en installations- eller konfigurationsguide.

den’s mobilappar är dock snyggt designade och tenderar att vara rörliga. Alla alternativ listas snyggt och anslutningen tar knappt några sekunder, vilket är ganska anmärkningsvärt.

Servrar och prestanda

NordVPN PIA
Serverländer 58 30
Totalt antal servrar 5200+ 3300
Snabbförlust 5% 25%

Eftersom VPN: er är avgörande verktyg för att avblockera / strömma / strömma, är det viktigt att du får bra hastigheter. Det sista du behöver är att drabbas av en sköldpaddsinternet.

Mot bakgrund av detta beslutade jag att göra en prestationsbedömning av båda leverantörerna. Det handlade om att testa högsta bandbredd för nedladdning av NordVPN och PIA för olika servrar i olika länder. Sedan noterade jag de genomsnittliga hastigheterna.

Om jag pratar om NordVPN var alla servrar mycket snabba. Naturligtvis visade de som ligger långt borta mediokra prestanda. Genomsnittet toppade dock med 43 Mbps, vilket indikerar en hastighetsförlust på 5%.

För privat internetåtkomst (PIA) var resultaten inte matchande för NordVPN. Medelhastigheterna toppade 38Mbps, vilket indikerade en hastighetsförlust på 25%. Det finns ett stort behov av förbättringar i anslutningshastigheter för PIA!

säkerhet

NordVPN PIA
VPN-protokoll PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-datakryptering AES-256 AES-128, AES-256
OpenVPN-kontrollkanalkryptering RSA-2048 RSA-4096
Cloaking Technology Obfsproxy Ingen
Appsäkerhet Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP Leak Protection Kill Switch
DNS-status PrivateDNS PrivateDNS

En av de bästa sakerna med NordVPN måste vara dess starka integritet och säkerhet. Leverantören kan helt enkelt inte upptäckas på webbplatser tack vare sin stora pool av delade IP-adresser.

Lägg till detta i NordVPN: s stöd för alla protokoll, inklusive IKEv2, L2TP / IPSec och OpenVPN. Du kan känna dig säker på att få maximal anonymitet. För datakanalen använder NordVPN 256-CBC-chiffer med HMAC SHA256-hashverifiering.

För sin kontrollkanal använder NordVPN samma hash-autentisering och chiffer ovan, med tillägg av en RSA-2048. Ett starkt nyckelutbyte DHE-4096 används för att ställa in Perfect Forward Secrecy (PFS).

Om du använder iOS-appen ändrar NordVPN kryptering. Alla anslutningar använder IKEv2-protokollet med AES-256-GCM-chiprar med HMAC SHA2-384 datainterifiering.

Trots att han är en USA-baserad leverantör, har Private Internet Access (PIA) ett oerhört starkt nätverk av servrar. De använder starka krypteringsciprar på L2TP / IPSec och OpenVPN-protokoll.

För datakanalen använder PIA den ökända militära klass; AES-256-bitars chiffer med SHA256 för datainterifiering och RSA-4096 för handskakning. PFE är tillgängligt via DHE + RSA-utbyte.

För kontrollkanalen använder PIA samma chiffer och hash-autentisering, med SHA384 för autentisering. Perfect Forward Secrecy (PFE) är tillgängligt via ECDHE + ECDSA.

Kort sagt får du stor integritet hos båda leverantörerna. NordVPN går emellertid den extra milen genom att erbjuda CyberSec-protokollet och funktioner som dedikerade IP-adresser och lök över VPN.

Integritet

NordVPN PIA
Huvudkontor Panama Förenta staterna
Anslutningsloggar Ingen Ingen
Aktivitetsloggar Ingen Ingen
Registrera dig information E-postadress E-postadress
Anonym betalning metoder Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Mint, BitPay, 32 kryptokurser inklusive Bitcoin, Ethereum och Litecoin

Om vi ​​jämför de två, tenderar NordVPN att vara ett säkrare alternativ på grund av dess jurisdiktion. Leverantören är borta från Five, Nine, Fourteen Eyes Alliances med sitt huvudkontor i det säkra Panama.

Private Internet Acess (PIA) har å andra sidan sitt högkvarter i USA. Landet är grundande medlem i Eyes Allianserna 5/9/14 och har de mest invasiva lagarna.

Det kräver massövervakning och lagring av data, oavsett om det är internetleverantörer, telekomleverantörer eller virtuella privata nätverksleverantörer.

Som sådan är PIA inte ett pålitligt alternativ om du vill förbli säker och säker från regeringens, underrättelsebyråernas och intrångsersökare som är nyfikna..

Konfiguration

NordVPN PIA
Adressallokering Delad / Statisk Delad
Statiska IP: er 40+ Platser Nej
DDoS-skydd Ja Nej
NAT-brandvägg Ja Ja

För konfigurationer får NordVPN en överhand över USA-baserade PIA. Där PIA antar en delad infrastruktur och adressallokering, stöder Nord både: dynamisk och statisk.

Detta hjälper den Panama-baserade leverantören erbjuda mer incitament för sina användare, särskilt expaterade / resenärer som vill ha fjärråtkomst till kontorsfiler och skydda samtidigt som bankinformation.

Dedikerade IP: er finns som tillägg av NordVPN, vilket innebär att du måste betala extra för dem, med funktioner som DDoS-skydd som kostar dig mer. Nedan finns en översikt över priser och platser där du kan få en dedikerad IP:

NordVPN dedikerade IP: er

Kundservice

NordVPN PIA
Videoguider Ja Ja
Sökbar kunskapsbas  Ja Ja
Telefonstöd Nej Nej
E-poststöd Ja Ja
Genomsnittlig svarstid för e-post 30 minuter 39 minuter
Biljettstöd Ja Ja
Support för livechatt Ja Ja

När det gäller support gör NordVPN ett mycket bättre jobb med att hjälpa kunder jämfört med PIA. Leverantören erbjuder 6 olika medier för att få hjälp, där PIA bara ger dig tillgång till 4.

Lägg till detta till det otroligt snabba 24-timmars livechatt-stödet, och NordVPN ger det bästa slaget för ditt pengar. Omvänt erbjuder PIA trots att de är i branschen under ganska många år inte livechatt som ett supportalternativ. Detta är minst sagt en besvikelse.

Den USA-baserade leverantören erbjuder endast e-post- och biljettstöd, och till och med i detta ger de sent svar. Deras genomsnittliga responstid är någonstans mellan 7 och 8 timmar, vilket är ganska mycket, särskilt med tanke på att användare behöver omedelbar hjälp till frågor.

När det gäller kunskapsbasen använder PIA skärmdumpar för att utarbeta i sina tutorials, medan NordVPN erbjuder omfattande genomgång av video för specifika uppgifter som att fixa anslutningsfrågor.

Jag genomförde till och med ett test på responstiderna från varje leverantör på e-postsupport. Processen inkluderade att skicka båda leverantörerna fyra frågor via e-post. Se statistiken för varje VPN nedan:

NordVPN

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Vad är din koppling till “CloudVPN”? 12 minuter 1 Ja
Är det möjligt att konfigurera NordVPN på Raspberry Pi? 40 minuter 1 Ja
Hur man fixar “Anslutningen avbröts” Fel? 38 minuter 1 Ja
Hur aktiverar NordVPN’s dolda servrar? 30 minuter 1 Ja

Privat internetåtkomst (PIA)

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Varför ligger PIA i ett land med fem ögon? 1 timme 1 Ja
Har privat internetåtkomst loggar? 45 minuter 1 Ja
Fungerar privat internetåtkomst med Netflix? 50 minuter 1 Ja
Hur får jag återbetalning från privat internetåtkomst? 44 minuter 1 Ja

Andra jämförelser att kolla in

  1. ExpressVPN vs. IPVanish
  2. ExpressVPN vs. PureVPN
  3. PureVPN vs. IPVanish
  4. NordVPN mot ExpressVPN

Vinnaren: NordVPN

Det är ingen tvekan om att både NordVPN och PIA är stora namn på marknaden. Men när det gäller att bestämma en vinnare bland de två blir saker ganska tydliga. Jag tror att NordVPN övermakar PIA i en mängd aspekter.

Dess läge är också otroligt strategiskt, medan PIA har sin bas i verksamheten i USA (en osäker plats). Från en sekretesssynpunkt skulle jag rekommendera att du använder NordVPN!

Похожие статьи

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me