NordVPN mot ExpressVPN

NordVPN mot ExpressVPN

Användare stöter regelbundet på många granskningswebbplatser som listar dessa två som toppleverantörer på marknaden. Vad händer om du sätter båda VPN: erna mot varandra?

Är det möjligt att förklara en vinnare bland de två? Tja, denna NordVPN vs. ExpressVPN-guide kommer att ge dig alla saftiga detaljer. Ta en titt nedan för deras jämförelseanalys.

slingor
NordVPN ExpressVPN
 1. 5 300+ servrar i 58 länder
 2. AES-256-CBC-kryptering
 3. 6 samtidiga anslutningar
 4. Avblockerar alla strömningsplattformar
 5. Reviderad ingen loggpolicy
 1. 3 000+ servrar i 94 länder
 2. AES-256-CBC och AES-256-GCM
 3. 3 samtidiga anslutningar
 4. Appar för Windows, Mac, iOS & Android
 5. Verifierad policy för inga loggar (granskad)

Prissättning och rabatter

NordVPN ExpressVPN
Prenumerationsperiod 1 månad 1 månad
1 år 6 månader
2 år 1 år
3 år
Specialerbjudande 70% rabatt på en 3-årsplan 3-månaders gratis med en 1-årsplan
Högsta pris per månad $ 11,95 $ 12,95
Lägsta pris per månad $ 3.49 $ 8.32
Ettårspris $ 83,88 $ 99,5
Pengar tillbaka garanti 30 dagar 30 dagar

När du väljer en VPN-leverantör spelar prissättning en viktig roll i beslutsprocessen. De bästa tjänsterna kan vara lite dyra, men du kan alltid utnyttja billiga men fantastiska VPN-erbjudanden.

För NordVPN börjar den månatliga prissättningen på $ 11,95. Du kan dock alltid välja deras tvååriga prenumeration, vilket ger dig en fantastisk 24% rabatt.

Naturligtvis, ju längre varaktighet, desto billigare är prissättningen. Om du går för det årliga får du 41% rabatt. Detta innebär att du bara betalar $ 6,99 månad.

För att få det bästa värdet rekommenderar jag användarna att gå för sin 3-åriga plan, vilket minskar månatliga kostnader till $ 3,49 (faktureras en gång till $ 125,64). 

ExpressVPN tenderar att vara det dyrare alternativet bland de två och kostar $ 12,95 varje månad. På samma sätt som Nord kan du få bättre rabatter med längre löptider.

Till exempel kommer sexmånadersplanen att kosta dig $ 9,99 / mo. (faktureras som $ 59,95 var sjätte månad) och den årliga $ 8,32 / mo. (faktureras till $ 99,95 var 12: e månad).

När det gäller återbetalningsgarantier erbjuder både ExpressVPN och NordVPN 30-dagars återbetalning, som du kan använda om du inte är nöjd med någon av tjänsterna.

Få det bästa erbjudandet för NordVPN: 70% rabatt på 3-årsplanen

Få det bästa erbjudandet för ExpressVPN: Spara 35% på deras 1-års special

Funktioner

NordVPN ExpressVPN
Samtidiga anslutningar 6 3
Operativsystem-appar Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV och routrar
Manuell installation av enheter Set-Top-lådor, routrar och Linux Vissa routrar, sätta topplådor
Split Tunneling Inte tillgänglig Ja (endast skrivbordsappar)
Gratis tillägg Webbläsarextensions för Chrome och Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay Media Streamer Smart DNS, webbläsarförlängningar för Chrome, Firefox och Safari

Om vi ​​talar om apparens kompatibilitet och funktioner har ExpressVPN och NordVPN lika ståndpunkt. Naturligtvis får ExpressVPN en fördel genom sitt routerstöd.

Men där ExpressVPN erbjuder en routerapp kompatibel med DD-WRT och tomat routrar, gör NordVPN tillgängligt förkonfigurerade VPN routrar för sina användare.

När det gäller split tunneling stöder ExpressVPN det bara på stationära appar, medan NordVPN inte inkluderar denna funktion i sina VPN-klienter.

Men de gör tillgängliga en lista över användbara funktioner som CyberSec (skydd mot annonser / skadlig programvara / spårare), SmartPlay (snabb streaming) och DoubleVPN.

De flesta av dessa saknas med ExpressVPN, bortsett från den konkurrenskraftiga Media Streamer, som gör att användare kan njuta av smidigare strömning på VoD-tjänster.

För webbläsarkompatibilitet erbjuder både ExpressVPN och NordVPN tillägg för Google Chrome, Mozilla Firefox och Safari. Så det är ett slips här igen.

När det gäller samtidiga anslutningar stöder ExpressVPN endast 3 flerloggningar, medan NordVPN erbjuder möjligheten att upprätta 6 flerloggningar!

Avblockera förmågor

NordVPN ExpressVPN
Netflix Alla Netflix-bibliotek 13 bibliotek
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Ja Ja
BBC iPlayer Ja Ja
magmuskler Ja Ja
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanal 4 Ja Ja

ExpressVPN och NordVPN kan båda blockera alla populära VoD: er på marknaden. ExpressVPN har lite problem med att avblockera VoD: er på vissa servrar.

Men de kan fortfarande låsa upp 13 olika Netflix-bibliotek. NordVPN tenderar å andra sidan att vara mycket bättre för att strömma och avblockera olika plattformar.

Om du närmar dig deras supportteam ger de dig en lista över “arbetssätt” servrar. hur som helst, jag’Vi har testat servrar exklusive listan och Nord kunde fortfarande strömma smidigt på alla kanaler.

Kina

Om jag är helt opartisk är NordVPN och ExpressVPN bra val för dem som bor i Kina, men inte för expats som kanske vill komma åt kinesiskt innehåll någon annanstans.

Detta beror på att både Nord och Express inte erbjuder servrar i Kina. De erbjuder dock bättre funktionalitet för invånarna, eftersom de erbjuder dedikerade kinesiska sidor.

Användare i Kina kan ladda ner ExpressVPN från deras dedikerade kinesiska sida här: http://exp4links4.net/ och NordVPN-användare härifrån: http://nord-for-zh.com/

Installation och gränssnitt

NordVPN ExpressVPN
Guiden för automatisk installation Windows, Mac, Android, iOS och Linux, Windows-, Mac-, Android-, iOS-, Linux-, tomat- och DD-WRT-routrar
Val av huvudplats Kartbaserad List-baserade
Extra inställningssidor Ja Ja
Mobilvänligt Ja Ja

Om vi ​​jämför de två tjänsterna tenderar ExpressVPN att anta ett enklare men ändå användarvänligt utseende. De håller sig vid sin traditionella syn, med en blandning av rött och vitt i färger.

Detta förblir konsekvent i alla stationära och mobila appar. Huvudskärmen är fri från röran och har en tydlig och synlig anslutningsknapp i mitten för enkel anslutning.

Landval och smarta platsalternativ placeras längst ner för att enkelt hitta servrar, som du kan använda för att avblockera VoD: er eller delta i p2p-torrenting.

För mobila enheter är konfigurationsalternativ mindre än deras skrivbordsversion. Dödsbrytare och val av protokoll saknas också, tillsammans med delade tunnelfunktioner.

ExpressVPN-gränssnitt

NordVPN har å andra sidan ett mer bredare gränssnitt. Windows-appen startas genom att visa sina många serverplatser på en dynamisk karta.

De erbjuder också en separat “Specialitet” där du kan välja servrar för specifika uppgifter: P2P / fildelning, åtkomst till en dedikerad IP, DoubleVPN eller Onion via VPN.

Om du klickar på “inställningar”, du får tillgång till en lista med funktioner som CyberSec, Internet Kill Switch, Invisibility på LAN, som ökar din integritet online.

NordVPN’s mobilappar är lika användarvänliga, genom att svepa upp ger du åtkomst till den kompletta listan över servrar och du kan till och med aktivera obuskerade servrar direkt.

NordVPN-gränssnitt

Servrar och prestanda

NordVPN ExpressVPN
Serverländer 58 94
Totalt antal servrar 5300+ 3000

ExpressVPN har en enorm lista med över 3000 servrar i 94 länder och 160 platser runt om i världen. Detta är redan mer än många av sina konkurrenter på marknaden.

Prestanda på varje server är också ganska fantastiskt och ExpressVPN lyckas leverera i genomsnitt 85,29 Mbps i nedladdningar och 76,92 Mbps i uppladdningar, baserat på min hastighetstest.

NordVPN erbjuder å andra sidan det näst största nätverket på marknadsplatsen för VPN: er (först CyberGhost), totalt 5 300 servrar i 58 länder i världen

Hastigheterna är också ganska rimliga och berör samma medelvärden som levereras av ExpressVPN. Båda till och med framgångsrikt blockerar strömningsplattformar och arbetar i Kina.

Det är dock värt att notera att ExpressVPN använder virtuella platser. 33 av deras servrar är virtuella, medan hela NordVPN’s servrar är fysiska och erhållna från tredje part.

Men detta fungerade inte till förmån för dem, som nyligen NordVPN’s Finlands server från Creanova hackades, vilket resulterade i att deras privata nycklar exponerades (läs mer i avsnittet nedan).

säkerhet

NordVPN ExpressVPN
VPN-protokoll PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, OpenVPN
OpenVPN-datakryptering AES-256 AES-256
OpenVPN-kontrollkanalkryptering RSA-2048 RSA-4096
Cloaking Technology Obfsproxy Cipher Block Chaining
Extra skydd Double-Hop-rutter och lök över VPN
Appsäkerhet Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP Leak Protection Kill Switch
DNS-status PrivateDNS Privat DNS

Både NordVPN och ExpressVPN erbjuder fantastisk sekretess och säkerhet för användare. De använder några av de bästa och avancerade teknologierna för att hålla kundernas identitet anonym.

NordVPN erbjuder support för alla protokoll, inklusive OpenVPN, L2TP och IKEv2. För datakanalen använder leverantören en AES-256-CBC-kodning med HMAC SHA256-hashverifiering.

För sin kontrollkanal använder NordVPN samma chiffer och hashverifiering ovan, med en RSA-2048. Perfect Forward Secrecy (PFS) konfigureras med det starka DHE-4096-nyckelutbytet.

VPN: s iOS-appar, å andra sidan, använder IKEv2 med en AES-256-GCM-kodning och HMAC SHA2-384 dataverifiering. PFE tillhandahålls av ett DHE-3075-utbyte.

För användare som registrerar sig med ExpressVPN kan du förvänta dig samma starka säkerhet som NordVPN. Tjänsten stöder OpenVPN, SSTP, L2TP / IPSec och PPTP-protokoll.

För säkerhet får du skydd via AES-256-CBC och AES-256-GCM-chiffer. Skillnaden mellan de två är av något som heter “valda chiffertextattacker”. AES-256-CBC använder en säker meddelandeautentiseringskod (MAC).

Omvänt har AES-256-GCM inbyggda autentiseringskoder, vilket gör processen mycket snabbare! För extra säkerhet använder ExpressVPN Perfect Forward-sekretess via DH-2048 Diffie-Hellman-nyckelutbytet.

Eftersom båda leverantörerna anonymt lyckas anonymisera din IP-adress och avslöjar inga läckage av WebRTC, DNS eller IPv6 är det svårt att besluta om en vinnare inom sekretesssegmentet. Så det är 2 poäng vardera för tillfället!

Teknologi

När det gäller cloaking-teknik använder ExpressVPN chiffer blockering chaining och NordVPN den ökända Obfsproxy, som visar VPN-trafik som vanlig HTTPS-trafik.

Som sådan är det senare (Nord) definitivt bättre, även när det gäller funktioner, som erbjuder Kill switch, Wi-Fi och DNS / WebRTC / IP läckeskydd.

Tyvärr hjälpte dessa funktioner inte NordVPN att få försvar från ett hackförsök, vilket resulterade i att deras privata nycklar blivit utsatta. Du kan läsa om hela händelsen här.

Integritet

NordVPN ExpressVPN
Huvudkontor Panama Brittiska Jungfruöarna
Anslutningsloggar Ingen Ingen
Aktivitetsloggar Ingen Ingen
Registrera dig information E-postadress E-postadress
Anonym betalning metoder Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Bitcoin och mynt

NordVPN och ExpressVPN har båda sitt huvudkontor i säkra jurisdiktioner, borta från de nyfikna ögonen för de fem, nio och fjorton ögonallianserna.

Där ExpressVPN ligger på Brittiska Jungfruöarna, har NordVPN sitt högkvarter i det otroligt säkra Panama. Båda platserna är fria från obligatorisk lagring av data och massövervakning.

Som sådan kan du förvänta dig att de ska vara mer defensiva än de VPN, som finns i USA, Kanada, Australien, etc., som måste följa gag order och förfrågningar från regeringen.

När det gäller anonyma betalningsmetoder stöder ExpressVPN endast Bitcoin och Mint, medan NordVPN accepterar Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin och andra.

Konfiguration

NordVPN ExpressVPN
Adressallokering Delad / Statisk Delad
Statiska IP: er 40+ Platser Ingen
DDoS-skydd Ja Ingen
NAT-brandvägg Ja Ja

För konfigurationer får NordVPN en överhand över Express. Där den BVI-baserade leverantören antar en delad infrastruktur och adressallokering, stöder Nord både: dynamisk och statisk.

Detta hjälper den Panama-baserade leverantören erbjuda mer incitament för sina användare, särskilt expater / resenärer som vill ha fjärråtkomst till kontorsfiler och skydda samtidigt som de får tillgång till bankinformation.

Det gör det till och med lättare för NordVPN att kringgå geografiska begränsningar för streamingplattformar, eftersom du använder en IP-adress som är privat och som inte används av många olika användare på en gång..

Dedikerade IP: er finns som tillägg av NordVPN, vilket innebär att du måste betala extra för dem, med funktioner som DDoS-skydd som kostar dig mer. Nedan finns en översikt över priser och platser där du kan få en dedikerad IP:

NordVPN dedikerade IP: er

Kundservice

NordVPN ExpressVPN
Videoguider Ja Ja
Sökbar kunskapsbas  Ja Ja
Telefonstöd Nej Nej
E-poststöd Ja Ja
Genomsnittlig svarstid för e-post 30 minuter 33 minuter
Biljettstöd Ja Ja
Support för livechatt Ja Ja (outsourcad)

Konkurrenter inom VPN-branschen bör lära sig en sak eller två från NordVPN och ExpressVPN. Båda leverantörerna gör ett bra jobb med att leverera omedelbar och användbar kundsupport.

Du har en hel del alternativ tillgängliga för att få hjälp, exklusive en telefonlinje. Hur som helst kan du fortfarande lita på livechatt, e-poststöd och kunskapsbas för svar.

Jag genomförde till och med ett test på responstiderna från varje leverantör. Processen inkluderade att skicka båda leverantörerna fyra frågor via e-post. Se statistiken för varje VPN nedan:

NordVPN

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Fungerar NordVPN med Netflix? 12 minuter 1 Ja
Är NordVPN bra för Torrenting? 40 minuter 1 Ja
Vilken kryptering använder NordVPN? 38 minuter 1 Ja
Hur aktiverar NordVPN’s dolda servrar? 30 minuter 1 Ja

ExpressVPN

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Kan ExpressVPN spåras? 15 minuter 1 Ja
Lagrar ExpressVPN loggar? 18 minuter 1 Ja
Hur man tittar på Netflix med ExpressVPN? 55 minuter 1 Ja
Vilka funktioner erbjuder ExpressVPN för strömning? 47 minuter 1 Ja

Vinnaren: ExpressVPN

ExpressVPN vinner

Det råder ingen tvekan om att NordVPN är lika bra som ExpressVPN. Tyvärr har den senaste skandalen för att det hackades resulterat i att den förlorat all sin trovärdighet och rykte.

Det är därför jag rekommenderar att man går efter det mycket säkrare och tillförlitliga alternativet ExpressVPN, eftersom det aldrig har hackats och inte lagrar loggar (verifieras när de turkiska myndigheterna grep sina servrar).

VPN är en allround-tjänst som är värt de höga kostnaderna. Men om du letar efter ett billigare alternativ kan du överväga att registrera dig med Hong Kong-baserade, PureVPN!

Похожие статьи

 • NordVPN vs. Surfshark

  Där Surfshark representerar den nya rasen av topp-VPN-tjänster, är NordVPN en gammal stridshäst som människor har lita på i åldrar. Nedan har jag puttat...

 • ExpressVPN vs. TunnelBear

  Där ExpressVPN står som ledande på marknaden för “premie” VPN: er, TunnelBear är en favorit bland freebies under en längre tid. I dag kommer jag att vara det...

 • ExpressVPN vs. IPVanish

  Att välja en VPN-tjänst har blivit en svår uppgift, med en mängd alternativ tillgängliga online, som alla påstår sig vara det bästa på marknaden....

 • ExpressVPN vs. TorGuard

  ExpressVPN och TorGuard är båda kända VPN-tjänster som arbetar med att skapa ny teknik och avancerade funktioner för att maximera online...

 • ExpressVPN vs. PIA (privat internetåtkomst)

  Eftersom många utsikter tittar på VPN-tjänster från ett otränat öga, är det svårt att prenumerera på en som passar deras behov och krav....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me