ExpressVPN vs. PIA (privat internetåtkomst)

ExpressVPN vs PIA


Eftersom många utsikter tittar på VPN-tjänster från ett otränat öga, är det en svår uppgift att prenumerera på en som passar deras behov och krav..

Om du står inför samma förvirring med ExpressVPN mot PIA, är du på rätt plats. Kolla in denna detaljerade jämförelseanalys för att bestämma det bättre valet.

slingor
ExpressVPN PIA
 1. 3 000+ servrar i 94 länder
 2. AES-256-CBC och AES-256-GCM
 3. 3 samtidiga anslutningar
 4. Appar för Windows, Mac, iOS & Android
 5. Verifierad policy för inga loggar (granskad)
 1. 3300+ servrar i 30 länder
 2. AES-256 bitars kryptering
 3. 10 samtidiga anslutningar
 4. Appar för alla plattformar / enheter
 5. Verifierad policy för inga loggar (granskad)

Prissättning och rabatter

ExpressVPN PIA
Prenumerationsperiod 1 månad 1 månad
6 månader 6 månader
1 år 1 år
Specialerbjudande 35% rabatt på en 1-årsplan 67% rabatt på en 1-årsplan
Högsta pris per månad $ 12,95 $ 10,95
Lägsta pris per månad $ 8.32 $ 3.33
Ettårspris $ 99,5 $ 39,95
Pengar tillbaka garanti 30 dagar 7 dagar

När man jämför de två tjänsterna blir det tydligt att ExpressVPN är en lite dyrare tjänst. Det erbjuder tre nivåer i prenumerationer: varje månad, sex månader och årligen.

Månadsplanen börjar på höga $ 12,95. Men om du väljer ett långt abonnemang kan du få bättre värde medan du betalar mindre.

Till exempel kommer sexmånadersplanen att kosta dig $ 9,99 / mo. (faktureras som $ 59,95 var sjätte månad) och den årliga $ 8,32 / mo. (faktureras till $ 99,95 var 12: e månad).

PIA, å andra sidan, tenderar att vara mycket billigare. Leverantören erbjuder också tre nivåer i prenumerationer: månadsvis, 6 månader och årligen.

Deras månad börjar på $ 10,95, vilket är $ 2 billigare än ExpressVPN. 6-månadersplanen kostar $ 5,99 / mån, faktureras till $ 35,95, vilket innebär att den är $ 24 billigare.

För den årliga planen ger PIA en massiv 67% rabatt jämfört med ExpressVPN’s 35%. Detta innebär att du betalar $ 3,33 / mån, totalt 39,95 $ för 24 månader.

När det gäller pengarbackar erbjuder ExpressVPN en 30-dagars återbetalningsgaranti, medan PIA endast ger en 7-dagars återbetalning. Det är dock motiverat med tanke på deras låga prissättning.

Få det bästa erbjudandet för ExpressVPN: 35% rabatt på en 1-årsplan

Få det bästa erbjudandet för PIA: 67% rabatt på en 1-årsplan

Funktioner

ExpressVPN PIA
Samtidiga anslutningar 3 10
Operativsystem-appar Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, några routrar Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Manuell installation av enheter Vissa routrar, set-top boxar Vissa routrar
Split Tunneling Ja (endast skrivbordsappar) Nej
Gratis tillägg Media Streamer Smart DNS, webbläsarförlängningar för Chrome, Firefox och Safari SOCKS5 Proxy- och ad / tracker-blockerare

Både ExpressVPN och Private Internet Access (PIA) erbjuder fantastisk appkompatibilitet. Du har ursprungliga klienter för Windows, Mac, iOS, Android, Linux och till och med Fire TV-apparater.

Du har till och med webbläsarutvidgningar tillgängliga för Google Chrome och Mozilla Firefox. ExpressVPN får dock en överhand över PIA på grund av deras routersupport för Apple TV-apparater.

Den BVI-baserade leverantören är den enda på marknaden som erbjuder en inbyggd app för DD-WRT- och Tomato-routrar, tillsammans med förkonfigurerade routrar till rimliga priser.

Split Tunneling finns med skrivbordsapparna för ExpressVPN, men ingen av PIA’s appar. Detta är ganska alarmerande, eftersom funktionen är avgörande för torrenters och streamers.

PIA kompenserar dock för detta genom att erbjuda mer i vägen för samtidiga anslutningar. Där du bara har tre samtidiga anslutningar med ExpressVPN, erbjuder PIA 10 multiloggar.

Avblockera förmågor

ExpressVPN PIA
Netflix Ja Nej
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Nej
Amazon Prime Ja Nej
BBC iPlayer Ja Nej
magmuskler Ja Nej
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanal 4 Ja Ja

När det gäller avblockering lyckades ExpressVPN leverera en helt fantastisk prestanda. PIA å andra sidan misslyckades eländigt med att kringgå geo-restriktioner och VPN-förbud.

Jag kunde komma åt Netflix och andra VoD: er, men prestandan var ganska “inkonsekvent”. Att få dessa strömningsplattformar att fungera krävdes för att byta till många olika VPN-servrar.

Omvänt gav ExpressVPN inga sådana problem, och levererade en obehindrad avblockering av upplevelser i Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar och till och med på Disney Plus.

Kina

Kinesiska invånare och utlänningar söker alltid efter “arbetssätt” VPN-tjänster som kan kringgå de många tekniker som används av “Stor brandvägg” i Kina.

Lyckligtvis för ExpressVPN-användare erbjuder leverantören en dedikerad kinesisk sida. Detta gör att invånare i landet kan ladda ner sina appar och prenumerera på en lämplig plan.

PIA erbjuder å andra sidan inga sådana incitament för kinesiska användare. De har ingen kinesisk spegelwebbplats, vilket gör det omöjligt för människor att använda sin tjänst.

Installation och gränssnitt

ExpressVPN PIA
Guiden för automatisk installation Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Val av huvudplats List-baserade List-baserade
Extra inställningssidor Ja Ja
Mobilvänligt Ja Ja

ExpressVPN har nyligen genomgått en fullständig översyn av sin appdesign och utseende. Från föregående “större” och rörig styling har de valt något minimalistiskt.

Desktop-appen är ganska kompakt med en platsmeny och anslutningsknapp tillgänglig när programmet startas på Windows, Mac eller Linux.

För att ändra konfigurationer finns det en hamburgarknapp i det övre vänstra hörnet av sidan. Om du klickar på den får du tillgång till alla viktiga inställningar och funktioner.

Vad gäller mobilappar upprätthåller ExpressVPN samma design och konsistens i det totala användargränssnittet, vilket inte störs även när det används på en större skärm.

ExpressVPN-gränssnitt

Å andra sidan PIA’s applikationer kräver fortfarande lite arbete i det totala användargränssnittet och utseendet. Deras skrivbordsversioner sitter i aktivitetsfältet, som är tillgängligt genom att högerklicka på ikonen.

Även om detta är en trevlig design, ger det också med sig lite krångel. Appen döljer sig i grund och botten när du trycker på minimera-knappen. Som sådan måste du ständigt öppna appen igen.

Detta kan vara ganska tröttsamt och frustrerande, särskilt om du försöker följa en installations- eller konfigurationsguide, eftersom det kan vara en svår uppgift att följa en enorm lista med steg.

den’s mobilappar är dock snyggt designade och tenderar att vara rörliga. Alla alternativ listas snyggt och anslutningen tar knappt några sekunder, vilket är ganska anmärkningsvärt.

PIA Windows-app

Servrar och prestanda

ExpressVPN PIA
Serverländer 94 30
Totalt antal servrar 3000 3300

Både ExpressVPN och PIA använder ett sortiment av fysiska och virtuella platser för sin nätverksinfrastruktur för att möta användarnas krav i olika länder.

Det är inte så mycket skillnad i serverantalet. Där ExpressVPN erbjuder 3 000+ servrar lägger PIA till 300 fler till listan, vilket ger den en fördel över den BVI-baserade leverantören.

Men vad ExpressVPN saknar i antal kompenserar det för det genom att täcka fler länder. Samtidigt erbjuder PIA bara servrar i 30 länder, vilket är ganska mindre.

Hastighet

ExpressVPN PIA
Snabbförlust 9% 25%

ExpressVPN och PIA är båda kända för att vara oerhört tillförlitliga tjänster. Men erbjuder de tillräckligt bra prestanda för att du ska kunna njuta av alla internetrelaterade aktiviteter?

För att ta reda på det genomförde jag en djupgående hastighetsanalys på båda leverantörerna. Genom denna process testades 5 servrar från olika platser i ExpressVPN och PIA.

Dessa servrar var baserade i USA, Storbritannien, Frankrike, Australien och Kanada. I nakna hastighetstester klockade PIA in med en hastighetsförlust på cirka 25% medan ExpressVPN var något bättre på 9% i genomsnitt.

säkerhet

ExpressVPN PIA
VPN-protokoll PPTP, L2TP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-datakryptering AES-256-CBC AES-128, AES-256
OpenVPN-kontrollkanalkryptering RSA-4096  RSA-4096
Cloaking Technology Cipher Block Chaining Ingen
Appsäkerhet Kill Switch Kill Switch
DNS-status Privat DNS Privat DNS

ExpressVPN erbjuder stöd för tre protokoll: PPTP, L2TP och OpenVPN. Samtidigt lägger PIA mer till listan genom att stödja IKEv2 och IPSec-protokoll också.

Den BVI-baserade leverantören använder OpenVPN som standardprotokoll för alla enheter. Den använder AES-256-CBC-chiffer med HMAC SHA-256 datautentisering på datakanalen.

För kontrollkanalen använder den AES-256-GCM-chiffer med RSA-384-handskakning och HMAC SHA-256-datainterifiering.

Å andra sidan använder PIA AES-256-bitars ciprar med SHA256 för dataverifiering och RSA-4096 för handskakning på datakanalen.

För kontrollkanalen använder PIA samma chiffer och hash-autentisering, med SHA384 för autentisering. Perfect Forward Secrecy (PFE) är tillgängligt via ECDHE + ECDSA.

ExpressVPN är emellertid det säkrare alternativet, eftersom de använder chiffer block chaining och deras TrustedServer Infrastructure flyttar alla hårddiskar till en RAM-modell och tar bort alla loggar direkt.

Integritet

ExpressVPN PIA
Huvudkontor Brittiska Jungfruöarna Förenta staterna
Anslutningsloggar Ingen Ingen
Aktivitetsloggar Ingen Ingen
Registrera dig information E-postadress E-postadress
Anonym betalning metoder Bitcoin och mynt 32 kryptokurser

En titt på tabellen ovan och det blir tydligt vilken leverantör som är säkrare. ExpressVPN har sitt huvudkontor i Brittiska Jungfruöarna medan PIA är beläget i USA.

Eftersom BVI är en autonom nation med sin egen uppsättning lagar, är den fri från den invasiva taktiken som antogs av Eyes-allianserna 5/9/14, som massövervakning och lagring av data.

Detsamma kan inte sägas om Förenta staterna, som är en grundande medlem av Five Eyes. Som sådan, även om en leverantör kan skryta med en ingen loggpolicy, är det svårt att lita på dem.

När det gäller anonyma betalningsmetoder stöder ExpressVPN endast Bitcoin och Mint. PIA erbjuder å andra sidan möjligheten att registrera sig via 32 kryptokurser.

Konfiguration

ExpressVPN PIA
Adressallokering Delad Delad
Statiska IP: er Ingen Ingen
DDoS-skydd Nej Nej
NAT-brandvägg Ja Ja

För konfigurationer använder både ExpressVPN och PIA en delad nätverksinfrastruktur. Som ett resultat kan de betraktas som lika i denna aspekt.

Bristen på dedikerade IP-adresser är fortfarande ganska alarmerande, med tanke på att många VPN-användare har behov som kräver att de ska få tillgång till lokala nätverk, utanför sitt hem.

Kundservice

ExpressVPN PIA
Videoguider Ja Ja
Sökbar kunskapsbas  Ja Ja
Telefonstöd Nej Nej
E-poststöd Ja Ja
Genomsnittlig svarstid för e-post 33 minuter 45 minuter
Biljettstöd Ja Ja
Support för livechatt Ja (outsourcad) Ja (outsourcad)

Både PIA och ExpressVPN erbjuder support via livechatt, e-post och ett biljettsystem. Test av livechattjänsterna avslöjade att svaren var ganska snabba.

E-post / biljettstöd tog lite tid med PIA (i genomsnitt 45 minuter per svar), medan ExpressVPN kortade det (i genomsnitt 33 minuter).

Vi genomförde dessa tester genom att skicka varje VPN tre frågor via e-post. Bland dem var två allmänna frågor och två var lite mer tekniska. Se statistiken nedan:

ExpressVPN

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Kan ExpressVPN spåras? 15 minuter 1 Ja
Lagrar ExpressVPN loggar? 18 minuter 1 Ja
Hur man tittar på Netflix med ExpressVPN? 55 minuter 1 Ja
Vilka funktioner erbjuder ExpressVPN för strömning? 47 minuter 1 Ja

PIA

Fråga Inledande responstid Antal e-postmeddelanden Fråga besvarad
Varför ligger PIA i ett land med fem ögon? 1 timme 1 Ja
Har privat internetåtkomst loggar? 45 minuter 1 Ja
Fungerar privat internetåtkomst med Netflix? 50 minuter 1 Ja
Hur får jag återbetalning från privat internetåtkomst? 44 minuter 1 Ja

Vinnaren: ExpressVPN

ExpressVPN vinner

Medan båda de granskade VPN: n levererar fantastiska prestanda, säkerhet, integritet och funktioner, ExpressVPN tenderar definitivt att vara det bättre alternativet.

Det erbjuder ett större nätverk av servrar, med framgång blockerar Netflix, fungerar i Kina och erbjuder även en router-app som fungerar på DD-WRT- och Tomato-routrar.

Похожие статьи

 • Surfshark vs. privat internetåtkomst (PIA)

  Där Surfshark representerar en ny ras av VPN-tjänster har Private Internet Access (PIA) fått några mil på sig och står som ett populärt val för många....

 • PureVPN vs. PIA (privat internetåtkomst)

  Många användare möter enorm förvirring när de försöker välja ett lämpligt VPN. Denna förvirring beror främst på det faktum att användare ofta tittar på VPN-tjänster...

 • NordVPN vs. PIA (privat internetåtkomst)

  NordVPN och PIA är båda populära namn på marknaden för VPN som används av tusentals runt om i världen. Vilken tjänst är bättre när det gäller säkerhet,...

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me