Ponudniki VPN in njihova uporaba ponarejenih (virtualnih) strežnikov

Ko se poglabljam globlje v tehnične lastnosti storitev VPN, da presodim njihovo pristnost, sem na koncu obupan nad sloji kompleksnosti, ki sledijo temu. Včasih se zdi nerealno.

Če uporabniki ne pazijo na VPN bloke ali Internet Enemy Jurisdictions, morajo biti pozorni na invazivne pravilnike beleženja in WebRTC / DNS / IP-puščanja naslovov.

Zdaj boste morali celo zaščititi ponudnike, ki uporabljajo lokacije strežnikov FAKE. Da, to je žal TOO. Seveda, več ko veš, bolje bo.

Zato BestVPN.co tesno sodeluje s strokovnjaki za IT in omrežja, da bi odgovoril na vprašanja uporabnikov, ki želijo vedeti, kaj’je najboljša storitev VPN in katere ni tvegano uporabljati.

Glede na to sem ustvaril ta poglobljeni vodnik o “Lažne lokacije strežnika VPN” omenjeno kot “Navidezni strežniki” s strani ponudnikov na trgu. Upam, da bo odgovoril na vsa vaša vprašanja!

Contents

Najboljši strežniki VPN

 1. Ali je slabo, da storitve VPN uporabljajo navidezne strežnike?
 2. Zakaj ponudniki VPN uporabljajo te ponarejene strežnike?
 3. Testiranje ponudnikov VPN in njihovih strežniških lokacij
 4. Ponudniki, ki uporabljajo virtualne lokacije

Kaj so navidezne lokacije strežnika VPN?

Nekateri ponudniki na trgu morda niso ravno pošteni glede svoje ponudbe storitev. Trdijo, da ponujajo fizične strežnike na različnih lokacijah, vendar so nekateri dejansko virtualni.

To pomeni, da se povežete s strežnikom, ki se nahaja v eni državi, vendar prejmete IP naslov iz ene dodeljene drugi državi. Na primer, strežnik na Kitajskem bi bil lahko dejansko iz ZDA.

Dobiš kitajski IP naslov, toda pot sledenja kaže na povezavo, usmerjeno s strežnika v ZDA. To se sprašuje: ali imajo VPN-ji dejansko strežnike na eksotičnih lokacijah?

V mnogih primerih je odgovor pritrdilen, zlasti pri Free VPN Swindles. Vendar sem vseeno našel veliko premijskih storitev, ki so krive za isto, o čemer bom spodaj razpravljala z resničnimi primeri.

Ali je slabo, da storitve uporabljajo navidezne lokacije VPN?

Obstaja razlog, zakaj kličem te virtualne strežnike “Lažne”. Slabi so, saj vaši podatki prehajajo skozi strežnike v različnih delih sveta, preden pridejo do končnega cilja.

Kaj naj rečem, da so ti virtualni strežniki varni pred kibernetskimi kriminalci, tajnimi obveščevalnimi agencijami ali lovci na kršitve avtorskih pravic? Garancije ni!

Strežnik se lahko nahaja v pristojnosti FVEY

Preprosto orodje poti sledenja lahko nakaže, od kod izvira IP, nato pa lahko kopate nekoliko globlje in poiščete podatkovni center za določen naslov IP.

Na podlagi mojih testov večina virtualnih lokacij izvira iz podatkovnih centrov v 5, 9 in 14 očetih, ki upravljajo s svojimi storitvami, prodajajo gole kovine ali virtualne strežnike.

To je neverjetno zaskrbljujoče, saj so države označene kot “Internetni sovražniki” uvedli obvezne prakse hrambe podatkov za ponudnike internetnih storitev, telekomunikacijske ponudnike in podatkovne centre.

Kot rezultat, tudi če se izognete dostopu do svojih zasebnih podatkov v teh državah, se lahko na koncu usmeri s strežnika v FVEY, ki shranjuje dnevnike sej / dejavnosti.

Uporabniki lahko zaradi oddaljenosti od strežnika prejmejo slabše hitrosti

Ko se povežete s ponarejenim (virtualnim) strežnikom, pričakujte veliko zmanjšanje zmogljivosti in hitrosti. To je zato, ker bi bil dejanski strežnik lahko oddaljen tudi od lokacije, na katero ste povezani.

Na primer, ko sem se povezal s pakistanskim strežnikom VyprVPN, je pot v sledovih identificirala resnični strežnik, ki dejansko temelji na Izraelu. To je veliko razdalja, ki jo je treba prekrivati.

Ta razdalja naredi razliko med hitro in stabilno povezavo VPN v primerjavi s tisto, ki je nepravilna in povzroča veliko težav s povezljivostjo.

Stranke plačujejo naročnine samo za dostop do lažnih strežnikov

Ponudniki morda uporabljajo močan marketing za prodajo ideje o zasebnosti s ponarejenimi (virtualnimi) lokacijami, vendar resnica ostaja konstantna: stranke ne dobijo pravih lokacij strežnika VPN, za katere so plačale.

Ko se prijavite za storitev VPN in se povežete z določenim strežnikom, je smiselno le, da menite, da strežnik ima sedež v določeni državi.

Ponudniki VPN, ki dejansko lažejo resnično lokacijo strežnika, so velika izdaja zaupanja, zato bi morali biti odgovorni za to, še posebej, če trdijo, da so njihovi strežniki gola kovina!

Zakaj ponudniki VPN uporabljajo te ponarejene strežnike?

Ni veliko ponudnikov, ki razkrivajo, da uporabljajo izmišljene lokacije. Večina jih trdi, da uporabljajo strežnike iz golih kovin za izpolnjevanje zahtev svojih kupcev o geo-ponarejanju.

Vendar se to razlikuje glede na ponudnika. Nekateri so na primer iskreni glede uporabe virtualnih lokacij, tj. ExpressVPN, PureVPN, VyprVPN in Hide My Ass.

Po pregledu in testiranju njihovih strežnikov sem ugotovil, da je uporaba takšnih lažnih strežnikov za ponudnike precej koristna. Spodaj je nekaj razlogov, kako:

Stroškovno učinkovit – prihrani veliko denarja

Prvi in ​​glavni razlog za ponudnike, ki vlagajo v virtualne lokacije, je prihranek denarja. Stroški za strežnike golih kovin so lahko precej dragi, še posebej, če jih potrebujete na več lokacijah.

Zato ponudniki VPN oddajajo podatkovne centre v različnih državah in kupujejo načrte za virtualne strežnike. Uporaba enega strežnika za dostop do številnih ponarejenih lokacij znatno zmanjša stroške.

Sam zagon VPN je precej drag, saj morajo ponudniki plačati za posodobitve / razvoj aplikacij, tehnično podporo, razširitev strežnika itd. Torej, kateri ponudnik ne bi želel prihraniti denarja?

Marketinški trik – več strežnikov = velika pritožba

Mnogi ponudniki lahko to zanikajo, vendar pa kupijo ponarejene (virtualne) strežnike za manjše stroške, da bi povečali verodostojnost in pridobili več kupcev. Spet je to izdaja vašega zaupanja.

Če ponudnik uporablja ponarejene lokacije, bi morali biti do tega pošteni, podobno kot ExpressVPN – ki navaja celo 3% virtualnih strežnikov (kar predstavlja 1% njegovega celotnega prometa).

  WTF je narobe z otrokom YouTube - starši so frustrirani!

V nasprotnem primeru je oglaševanje številnih lokacij strežnikov VPN le marketinška taktika, da bo izdelek bolj privlačen za netizene, kar bo na koncu prodalo več naročnin VPN.

Zahteve strank – strežniki na težavnih lokacijah!

Ni nujno, da se vsak ponudnik, ki investira v virtualne lokacije, šteje za senčen. Potem ko sem izvedel več o različnih zakonih držav, sem ugotovil, da je pridobivanje strežnikov pravzaprav težka naloga.

Stranke ves čas zahtevajo ponudnike za izvajanje strežnikov v državah s strogimi internetnimi zakoni, kot so Iran, Irak, Turčija, Bangladeš, ZAE, Egipt, Rusija in Kitajska.

Če ponudnik ne more dobiti dostopa do dobrega strežnika, zagotovi virtualno lokacijo strežnika, da kupcem omogoči IP naslov na želenem kraju končne točke. Tukaj mora povedati ExpressVPN:

ExpressVPN ima stroge standarde za strežnike, s katerimi lahko zagotovite, da se boste lahko varno, zanesljivo in hitro povezovali. V nekaterih državah je težko najti strežnike, ki ustrezajo tem kvalifikacijam. Navidezne lokacije strežnika VPN omogočajo povezovanje s temi državami, hkrati pa zagotavljajo kakovost povezave, ki jo pričakujete od ExpressVPN.

Testiranje ponudnikov in njihovih lokacij strežnika VPN

S toliko negotovosti glede fizičnih in virtualnih strežnikov je pametno le, da uporabniki izvedejo ustrezen test za določitev TRUDH. Naredil sem isto in rezultati so bili navdušujoči!

Spodaj bom našteval nekaj ponudnikov, ki imajo znane virtualne lokacije, hkrati pa bom razkril rezultate za dejanske fizične strežnike. Za vsako VPN sem uporabil štiri različna orodja za preverjanje resničnih lokacij:

 1. Orodje za testiranje Ping iz sintetičnega monitorja za aplikacijo CA
 2. Orodje Traceroute iz sintetičnega monitorja za aplikacijo CA
 3. Paket orodij BGP podjetja Hurricane Electric Services
 4. Orodje ukaznega poziva A.k.a CMD v sistemu Windows 1

Da bi razumeli, kako skupaj uporabljam ta orodja, sem v spodnjih korakih izpostavil postopek testiranja. Za izvajanje lastnih testov strežnika za različne VPN lahko sledite istim navodilom.

1. korak: Pinging strežnika na 90 različnih lokacij

Postopek je sestavljen iz prvega testiranja strežnika prek orodja ping. Ima več kot 90 različnih lokacij po vsem svetu, kar olajša analizo časa potovanja (RTT) v različnih državah in mestih. Nižji je čas (ms), bližje je strežnik.

Recimo, da sem preizkusil strežnik, ki se nahaja v ZAE. Čas (ms) med testom pinga bi moral pokazati nižjo RTT za bližnja mesta, kot so Dubaj, Šarja ali Abu Dabi. Vendar je v resnici ponavadi veliko višji v primerjavi z lokacijo, ki je povsem oddaljena, v ZDA.

Če je čas RTT za ZDA nizek, višji pa za samo lokacijo ZAE – lahko ugotovite, da strežnik ima sedež nekje v ZDA in imate le dostop do naslova IP s končno destinacijo ZAE. Uporabljate strežnik VIRTUAL.

2. korak: sledenje strežnika prek ASM in CMD

Za potrditev teh ugotovitev je naslednji korak uporaba orodja za sledenje. To uporabnikom omogoča merjenje razdalje po omrežju do končnega strežnika. Na primer, sledilna vrvica do ZAE pokaže, da je strežnik VPN oddaljen 20 m, kar pomeni, da se nahaja daleč stran.

Če pa je bil oddaljen le 2 ms, lahko jasno vidite, da strežnik dejansko ima sedež v ZAE. Tukaj je CMD “sledilni zapis” pride v poštev, kar vam omogoča, da ugotovite, kje se povezava začne, preden pingujete na IP naslov končne točke.

3. korak: Preverjanje naslova IP in njegovega podatkovnega centra

Zdaj preprosto vzamem IP in ga nato prilepim v BGP-jev pripomoček Hurricane Electric Services, ki je imenik naslovov IP, razdeljen po ponudnikih internetnih storitev po vsem svetu..

Če IP naslov razkrije, da ima podatkovni center sedež v ZDA, lahko preverite, ali uporabljate FAKE ZAE SERVER. To ne pomeni, da imate težave pri odblokiranju spletnih mest, ki imajo sedež v ZAE.

Ponudniki, ki uporabljajo virtualne lokacije

  1. Lokacije strežnika VyprVPN
  2. Lokacije strežnika ExpressVPN
  3. Lokacije strežnika Surfshark
  4. Lokacije strežnika HideMyAss
  5. Lokacije strežnika PureVPN

VyprVPN

VyprVPN s sedežem v Švici in z upravljanjem Golden Frog se je na trg uveljavil leta 2009. V tem času je uspel razviti močan ugled hitrosti in zanesljivosti.

Prav tako imajo preverjeno politiko brez zapisov, ki jo je revidirala Varnostna skupina Leviathan. Ponudnik ne zanika uporabe virtualnih lokacij in ima tematsko stran.

Naslovi strežnika VyprVPN

Konec koncev je prijava ponudnika odvisna od potrošnikov, pravkar pokažem, kako izgleda virtualni strežnik. Za to sem najprej dobil dostop do naslovov strežnikov VyprVPN s njihove strani za podporo.

Za testiranje sem izbral njihov pakistanski – Karačijev strežnik: pk1.vpn.goldenfrog.com. Ta strežnik sem kopiral in prilepil v orodje Ping Test iz ASM-a.

VyprVPN ASM Ping test - pakistanski strežnik

Orodje je strežnik streljalo na več kot 90 različnih lokacij, vendar nobena ni bila v neposredni bližini držav v Južni Aziji ali celo sosednje države, Indije.

Upoštevajte, da nižji kot je RTT, bližje je strežniku. In min.rtt s pakistanskega strežnika je prišel iz izraelske lokacije – Kiryat-Matalon.

VyprVPN ASM Ping test - pakistanski strežnik 2

Da bi to preveril, sem najprej opravil sledenje s strežnika v Pakistanu, vendar je bil RTT precej visok. Nato sem se odločil, da bom izvedel še eno sledenje, vendar tokrat iz Izraela – Kiryat-Matalon.

Kot lahko vidite spodaj, so bili časi pinga neverjetno hitri in so pokazali nizek (ms) IP-naslov Izrael – Kiryat-Matalon. To potrjuje, da strežnik res ima sedež v Izraelu.

VyprVPN ASM Traceroute Test - pakistanski strežnik

Za nadaljnje preverjanje sem neposredno preko orodja CMD opravil še en preskus sledenja iz orodja CMD “sledilni zapis” ukaz. Tako je lažje razumeti celoten postopek pinginga za strežnik.

  Enostavni nasveti za internetno varnost za začetnike | BestVPN.co

VyprVPN CMD Traceroute Test - pakistanski strežnik

Preprosto vzamem naslov IP pred končnim pingom in zdaj za določitev lokacije podatkovnega centra uporabim komplet orodij BGP od Hurricane Electric Services..

Če se sprašujete, zakaj v ping testu manjka nekaj naslovov IP, sem jih zabrisal, da bi zaščitil svojo zasebnost in lokacijo, vendar rezultati BGP preverjajo vse naše teste:

VyprVPN BGP Test Toolkit - Pakistanski strežnik v Izraelu

Tako preverite pristnost strežnikov in ali dejansko temeljijo na lokaciji, za katero trdijo. Pakistanski strežnik je virtualna lokacija s fizičnim strežnikom, ki je prisoten v Izraelu.

Za VyprVPN dejansko razkrivajo uporabo navideznih lokacij na svojem naslovu seznama strežnikov VPN, tako da je vse dobro. Tukaj so poleg njihovega pakistanskega strežnika še druge fiktivne lokacije strežnika VPN, ki jih najdemo pri VyprVPN.

Avstralija (prek Singapurja) Nemčija (prek Nizozemske) Portugalska (prek Nizozemske)
Avstrija (prek Nizozemske) Indonezija (prek Singapurja) Poljska (prek Nizozemske)
Argentina (prek ZDA) Italija (prek Nizozemske) Filipini (prek Singapurja)
Alžirija (prek Izraela) Islandija (prek ZDA) Panama City (prek ZDA)
Brazilija (prek ZDA) Indija (prek ZAE) Katar (prek ZAE)
Bahrajn (prek ZAE) Irska (prek ZDA) Rusija (prek Nizozemske)
Bolgarija (prek Nizozemske) Latvija (prek Singapurja) Romunija (prek Nizozemske)
Belgija (prek Nizozemske) Luksemburg (prek Nizozemske) Španija (prek Nizozemske)
Češka (prek Nizozemske) Litva (prek Nizozemske) Slovaška (prek Nizozemske)
Kostarika (preko ZDA) Lihtenštajn (prek Nizozemske) Slovenija (prek Nizozemske)
Kolumbija (prek ZDA) Malezija (prek Singapurja) Švedska (prek Nizozemske)
Danska (prek Nizozemske) Mehika (prek ZDA) Savdska Arabija (prek ZAE)
Egipt (prek Izraela) Maldivi (prek Singapurja) Tajvan (preko Hong Konga)
Francija (prek Nizozemske) Macao (preko Hong Konga) Turčija (prek Nizozemske)
Finska (prek Nizozemske) Maršalovi otoki (prek Singapurja) Tajska (prek Singapurja)
Grčija (prek Izraela) Norveška (prek Nizozemske) Ukrajina (prek Nizozemske)
Vietnam (prek Singapurja)

Edino, kar je sumljivo glede VyprVPN’Lokacije so večinoma, da jih večina prebiva na Nizozemskem in v Singapurju s svojimi podatkovnimi centri v ZDA.

Po analizi številnih naslovov IP končne točke na več strežnikih so se večkrat pojavila imena, kot so SoftLayer, Data Datary in Powerhouse Management.

Upoštevajte, da morajo podatkovni centri v ZDA upoštevati zakone o obveznem hrambi podatkov. Da ne omenjam, država je zveza FVEY.

ExpressVPN

Podjetje ExpressVPN s sedežem na Britanskih Deviških otokih obstaja kot vsestranski uporabnik na trgu VPN-jev, ki uporabnikom ponuja izjemne funkcije / orodja, zmogljivost, zanesljivost in anonimnost.

Podobno kot VyprVPN tudi ExpressVPN ne skriva, da uporablja navidezne lokacije. Pravzaprav imajo namensko stran, ki vsebuje vse informacije o njihovih strežnikih.

Za manj kot 3% ExpressVPN’s štetja strežnika, se registrirani IP naslov ujema z državo, v katero ste se izbrali, medtem ko je strežnik fizično v drugi državi, običajno v bližini. Temu se rečejo virtualne lokacije strežnika VPN in pomagajo zagotoviti, da je vaša povezava hitra, varna in zanesljiva.

Še vedno sem jih preizkusil, da uporabnike obveščam, da ne glede na to, kako zanesljiva / priljubljena je storitev, lahko še vedno pričakujete, da se bodo prepuščali različnim senčnim praksam, da bi njihov izdelek še naprej deloval.

Zaradi tega sem se prijavil v svoj račun ExpressVPN in kliknil “Nastavite ExpressVPN” gumb in nato “Ročna konfiguracija”. Tu najdete naslove strežnikov za OpenVPN in PPTP & L2TP / IPSec povezave.

Naslovi strežnika ExpressVPN

Naslovi strežnikov so že na voljo za PPTP & L2TP / IPSec povezave. Če želite preizkusiti strežnik, preprosto izberite eno lokacijo in uporabite ASM ping orodje, da preizkusite njegove krožne poti.

Če prenesete datoteko .ovpn, jo lahko preprosto zaženete prek brskalnika Chrome in poiščete naslov strežnika. Postopek je precej preprost in ne zahteva dodatnih naporov.

Identifikacija naslova strežnika ExpressVPN .ovpn

Za testiranje sem iz PPTP najprej izbral indonezijski strežnik & L2TP / IPSec kategorija. Naslov strežnika je naslednji: indonesia-ubuntu-l2tp.xvnet.net.

Naslov strežnika sem prilepil v App Synthetic Monitor Ping Test in čakal, da bo orodje strežnik prelistalo na več kot 90 različnih lokacij po svetu.

ExpressVPN test ASM Ping - indonezijski strežnik

Kar zadeva pričakovane rezultate, če testiram strežnik v Indoneziji, bi moral biti v državi. Vendar pa RTT’prikažemo povsem drugo zgodbo.

Čeprav je RTT za Indonezijo precej manjši od večine držav po svetu, so bili najbolj vidni rezultati pri pevcu Pinga iz Singapurja.

ExpressVPN test ASM ping - indonezijski strežnik 2

Če vidite spodaj, boste opazili najmanjši, povprečni in največji čas povratne poti za indonezijski strežnik v Singapurju veliko manj kot v sami Indoneziji.

Kjer se je Indonezija dotaknila največ 15.904 do 16.683 (ms), se je ping do Singapurjevega strežnika dotaknil pri vrtoglavih 2.042 do 2.208 (ms).

ExpressVPN test ASM ping - indonezijski strežnik 3

To pomeni, da se strežnik nahaja v Singapurju in edini način, da to preverite, je vodenje sledenja iz ASM in CMD tako.

Na ASM sem dejansko vodil sled iz Singapurja. Kot vidite, sledilna sled kaže, da RTT (ms) iz Singapurja komajda traja približno 1.877.

Test traceroute ExpressVPN ASM - indonezijski strežnik

Na CMD-ju lahko vidite, da je ne glede na to, od kod izvesti sledilno sled, IP končne točke enak preskusu ASM Traceroute: 174.133.118.131.

Test traceroute ExpressVPN CMD - indonezijski strežnik

Za nadaljnje preverjanje sem prilepil ta IP naslov v orodni komplet BGP podjetja Hurricane Electric Services, da določim lokacijo podatkovnega centra.

Rezultati potrjujejo naša ugibanja. ExpressVPN’s indonezijski strežnik je pravzaprav VIRTUAL, ki poteka iz Singapurja, vendar prek podatkovnega centra iz ZDA: http://www.softlayer.com.

ExpressVPN BGP Toolkit - indonezijski strežnik v ZDA

Poleg Indonezije so tukaj še druge lokacije strežnika Express VPN (ki so izmišljene). Seznam se razteza na 33 strežnikov, kar predstavlja 3% ponudnikov’ celotni strežniki po vsem svetu.

Armenija (prek Nizozemske) Laos (prek Singapurja)
Andora (prek Nizozemske) Makedonija (prek Nizozemske)
Brunej (prek Singapurja) Črna gora (prek Nizozemske)
Butan (prek Singapurja) Monako (prek Nizozemske)
Belorusija (prek Nizozemske) Mjanmar (prek Singapurja)
Bangladeš (prek Singapurja) Mongolija (prek Singapurja)
Bosna in Hercegovina (prek Nizozemske) Malta (prek Nizozemske)
Kambodža (prek Singapurja) Nepal (prek Singapurja)
Ekvador (prek Kolumbije) Peru (prek Kolumbije)
Gvatemala (prek Kolumbije) Filipini (prek Singapurja)
Indonezija (prek Singapurja) Pakistan (prek Singapurja)
Otok Man (prek Nizozemske) Šrilanka (prek Singapurja)
Indija (prek Združenega kraljestva) * Turčija (prek Nizozemske)
Jersey (prek Nizozemske) Urugvaj (prek Argentine)
Kazahstan (prek Singapurja) Vietnam (prek Singapurja)
Lihtenštajn (prek Nizozemske) Venezuela (prek Brazilije)
  Kateri VPN-ji ponujajo najboljšo podporo v klepetu v živo?

Surfshark

S sedežem na Britanskih Deviških otokih je Surfshark novomeška storitev VPN, ki se je na tržišče pomerila spomladi 2023. V tem kratkem času je ponudnik postal precej znan.

Ponuja aplikacije za vse platforme / naprave, napredna orodja za zasebnost, močno tehnično podporo in vse, kar bi pričakovali od uspešnega servisa VPN. Surfshark sicer ni iskren.

Surfshark Virtual Locations - Prepis klepeta

Pristopil sem k njihovi podpori za klepet v živo, da sem izvedel več o ponudbah virtualnih / fizičnih strežnikov, vendar je predstavnik popolnoma zanikal kakršne koli fiktivne lokacije.

To je bila laž, saj Surfshark resnično uporablja virtualne strežnike. Opravil sem test na njihovem indijskem strežniku in-mum.prod.surfshark.com najprej preko ASM’s Ping Test Tool.

Surfshark ASM Ping test - indijski strežnik

Podobno kot zgornji rezultati testov je bil RTT v Indiji – Bombaju sam višji kot RTT na Nizozemskem – Amsterdam. Zakaj bi se drugače zgodilo, če strežnik ne bi imel sedeža na Nizozemskem?

Surfshark ASM Ping test - indijski strežnik 2

Preverite razliko v časih pinga zgoraj in pod. Za Indijo, Bombaj (lokacija strežnika) je RTT povprečno med 118.977 (ms) in 119.709 (ms), za Nizozemsko pa 3.349 (ms) in 5.066 (ms).

Surfshark ASM Ping test - indijski strežnik 3

Zdaj sem moral opraviti test sledenja, da sem ugotovil, ali je to res, in spodnji rezultati kažejo, da je sledilna pot od Nizozemske (Amsterdam) do Indije dejansko precej bližja.

Surfshark ASM Traceroute Test - indijski strežnik

Tudi na CMD sem vodil ukaz za sledenje. Če pogledate posnetek zaslona spodaj, boste opazili, da je IP končne točke enak tistemu v sledilniku ASM (kljub temu, da ne omenjate, od kod voditi sledilno vrstico).

Surfshark CMD Traceroute Test - indijski strežnik

Po vstavitvi tega naslova IP: 5.225.86.229 v BGP orodje iz Hurricane Electric Services se je izkazalo, da je lokacija podatkovnega centra tudi na Nizozemskem.

Surfshark BGP Toolkit - indijski strežnik na Nizozemskem

Naši rezultati testov kažejo, da je indijski strežnik dejansko virtualni s strežnikom gole kovine (fizični), ki je prisoten v podatkovnem centru, ki se nahaja na Nizozemskem. To pomeni, Surfshark’s trditve so napačne.

Vprašal sem jih celo, ali je zagotovilo, da so vsi njihovi strežniki fizični in so rekli “da”, vendar rezultati teh testov kažejo drugače. Na srečo je bilo to le za dva strežnika.

Prvi strežnik je Indija, za katero sem pravkar razkril teste. Druga je Surfshark’s Vietnam – Ho Chi Minh City server, ki iz Belgije potuje prek podatkovnega centra, ki se nahaja na Nizozemskem.

Moje osebno mnenje o virtualnih lokacijah

Vdihnite … vse to testiranje me resnično utrudi. Poveča tudi mojo frustracijo, še posebej, če naletim na ponudnike, ki niso pošteni do svoje ponudbe.

Z vsake virtualne lokacije, ki sem jo našel, lahko vidite orodja, ki sem jih uporabila, priročna za razkrivanje iste lokacije, hkrati pa vam celo pokažem, kje je DATA CENTER.

Ni pomembno, s katerim strežnikom se povezujete, v infrastrukturi virtualnega omrežja lahko vedno obstajajo različne spremenljivke in skoki in to bi lahko bil problem, če želite:

 1. Izogibati se določenim državam (na primer tistim s sedežem v pristojnostih 5, 9 in 14 Oči).
 2. Če želite dobiti dobro zmogljivost VPN, kar ni mogoče, če se strežnik nahaja daleč stran.
 3. Dostop do blokirane / omejene vsebine, vendar ne morete, ker uporabljate ponarejen strežnik.

Najpomembneje je, da je lahko razočaranje, če pričakujete, da bo strežnik tam, kjer VPN pravi, da je, v resnici pa dejansko lažejo.

Ali so lokacije virtualnega VPN strežnika kdaj sprejemljive?

Resnici na ljubo, mislim, da navidezne lokacije niso tako zelo pomembne. Seveda imajo nekaj slabosti, vendar se izkažejo tudi koristne v okoliščinah:

 1. Kadar ponudnik ne more dobiti dostopa do oddaljenih regij ali držav v razvoju.
 2. Storitve VPN lahko naletijo na težave, ki gostijo strežnike VPN, zaradi zakonov o obveznem hrambi podatkov.

Na primer, NordVPN je nedavno odstranil ruske strežnike, potem ko je prejel obvestilo o sodelovanju z vlado in razkril vse podatke (če obstajajo) s strežnikov gole kovine..

Na koncu dneva verjamem, da je res PRAVO O ČISTOSTI IN PROZORNOSTI. Če uporabljate virtualne lokacije, o tem obvestite uporabnike, ne pa da bi lažno lagali.

Tako bodo uporabniki sami lahko izbrali najboljše lokacije strežnika za VPN in se odločili, ali želijo svoje podatke zaupati ponudniku ali ne.!

Zavijanje stvari

S tem zaključim ta priročnik za virtualne lokacije. Glavna predpostavka je, da uporabnike obvestijo, kaj je naslov strežnika VPN in kako vprašati ponudnike glede njihove fizične in virtualne ponudbe strežnikov, preden se prijavijo..

Navsezadnje ne bi želeli tvegati, da bi se povezali s strežnikom v eni državi, samo da bi spoznali, da se tam ne nahaja in bi lahko tvegal vašo zasebnost / anonimnost.

Če imate kakršna koli vprašanja ali vprašanja, ne odlašajte s komentarji spodaj. Odzval se bom osebno in poskušal zagotoviti čim več pomoči.

Pomagajte tudi bratu, tako da ta vodič delite z drugimi, ki želijo izvedeti več o fizičnih in virtualnih strežnikih VPN. Hvala in lep dan naprej!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me