Kako zaobiti geografsko blokiranje in omejitve vsebine

Tega ne vedo mnogi, a povprečen človek ima dostop le do približno 0,004% interneta. Preostalih 99,996% sestavljajo “Globok splet” in v bistvu katero koli drugo vsebino, ki je ne indeksirajo iskalniki, kot sta Google ali Bing.

Kljub temu pa tudi v teh 0,004% interneta, do katerega imamo dostop, se mnoga spletna mesta po vsem svetu prepustijo dejavnosti geo-blokade, kar še dodatno omeji dostopno vsebino. Torej, ta vodnik se osredotoča na geo blokiranje in kako ga zaobiti. Ampak najprej ...

Točno je Geoblocking?

Geoblokiranje vključuje različne metode in tehnologije, ki se uporabljajo za omejevanje dostopa do interneta, ki temeljijo na enem samem’s geografsko lego. Spletna mesta / storitve, ki nastavljajo geo blokiranje, najprej prepoznajo naslove IP in jih nato preverijo na črnem seznamu ali seznamu dovoljenih.

Vsakemu IP-ju, ki ni v odobrenem seznamu in je na črnem seznamu, se takoj prepreči dokončanje povezave s strežnikom spletnega mesta / storitve, zaradi česar dobite napako, kot npr. “spletno mesto ni dostopno na vaši lokaciji / območju.”

Zakaj obstaja Geoblocking??

Geoblocking ima ključno vlogo pri omejevanju dostopa do vrhunske multimedijske vsebine na internetu, kot so televizijske oddaje in filmi, zaradi licenčnih in avtorskih pravic. Običajno produkcijske hiše izgubijo denar, ko nekdo zunaj države dostopa do njihove vsebine.

Zato vidite številne platforme za pretakanje, kot so Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, HBO NOW, in bolj omejujejo dostop do določene vsebine ali dajejo na voljo drugačno različico svojih spletnih mest, da bi uporabnikom preprečili, da bi odblokirali celotno knjižnico naslovov.

Celo dlje s prepovedjo storitev VPN, ki se uporabljajo za obhod zemljepisnih in vsebinskih blokad po vsem svetu. Poleg tega igra geoblocking tudi vlogo pri uveljavljanju cenovne diskriminacije, preprečevanju zlonamernega prometa, spletnih iger na srečo, preprečevanju goljufij in preverjanju pristnosti.

Ravnajte z geoblokiranjem s proxyjem

Večinoma, ko ljudje naletijo na geografske blokade, jim svetujemo, da uporabljajo proxy storitev. Ta dragocena orodja uporabnikom omogočajo, da se povežejo s strežnikom v drugi državi z novim IP-naslovom za deblokiranje različnih spletnih mest / storitev.

Če pa je bila uporaba proxyja v preteklosti enostavna rešitev za geografske blokade, ta ne obstaja več kot izvedljiva možnost. Mnoga spletna mesta / storitve zlahka zaznajo proxy storitev in jih takoj blokirajo ter se jim zdijo tehnično neuporabna.

Proxy storitve samo premaknejo vaš IP naslov, vendar ne ponujajo nobenega šifriranja, ki bi spletnim mestom preprečilo, da bi ugotovili, da uporabljate proxy. Končni rezultat je, s katerim se soočate “proxy zaznana napaka”, zato svetujem uporabo zanesljive storitve VPN.

Rokovanje s Geoblockingom z VPN

VPN-ji običajno usmerjajo vašo internetno povezavo varen in šifriran predor, ki skriva vaše spletne aktivnosti in ohranja vašo identiteto zasebno. Ves internetni promet, ki naj bi prešel neposredno iz ponudnika internetnih storitev na spletno mesto, ki ste ga obiskali, zdaj poteka preko dodane plasti šifriranja z drugačnim naslovom IP.

Tako ciljno spletno mesto zdaj vidi podatke s strežnika, ki ste ga izbrali prek odjemalca VPN. Ne vaša resnična lokacija in IP naslov, pridobljen pri vašem ponudniku internetnih storitev, vas vedno znova anonimno. Zato je geoblokiranje z VPN bolj izvedljiva in izvedljiva možnost, čeprav morate za vrhunsko storitev VPN plačati..

Je obhod Geoblocking zakonit?

To je v celoti odvisno od države, v kateri imate sedež, in spletnega mesta / storitve, do katere dostopate. Nekatere države, kot so Kitajska, Iran, Irak, Turčija, Egipt itd., V celoti prepovedujejo storitve VPN, ker odvračajo od geblokiranja do neomejenega interneta.

Če vas tako najdejo, da boste uporabljali VPN, da boste zaobšli geografske blokade, se boste morda soočili s pravnimi težavami in morda morali plačati zajetne globe. Za spletna mesta, ki odvračajo od geoblokiranja, se tako stroga dejanja ne izvajajo in tudi osebni računi ne začasno ukinjajo.

Pomembno je omeniti, da ima večina spletnih mest klavzulo o geblokiranju “pogoji storitve / uporabe”. Če ste o dejavnosti dvomljivi, se prepričajte, da preberete pravila, da ne boste bili prepovedani ali zaklenjeni zunaj svojih računov.

Drugi načini za obhod ključavnic

Poleg uporabe strežnika proxy ali VPN se lahko posamezniki zanesejo na Tor za obhod zemljepisnih blokad. Tor ima običajno decentralizirano omrežje, zaščiteno z več plasti šifriranja, usmerjen internetni promet prek prekrivanja strežnikov.

Ta prekrivni strežnik sestavlja več kot sedem tisoč relejev, kar omogoča pravilno prikrivanje uporabnikov’ lokacijo, hkrati pa preprečuje, da bi kdo drug spremljal vašo aktivnost, pa naj bo to v takojšnjem sporočilu, družabnih medijih ali drugih platformah.

Tor lahko celo uporabljamo v povezavi z VPN prek dveh konfiguracij; Tor prek VPN ali VPN prek Tor. Prvi vključuje povezavo najprej s strežnikom VPN in nato z omrežjem Tor, drugi pa obratno.

Gledanje nemške televizije v tujini prek interneta

Če želite gledati nemško televizijo v tujini, raketna znanost ni potrebna. Preprosto sledite spodnjim korakom in uživajte v neomejenem dostopu kjer koli:

  1. Naročite se do zanesljive VPN storitve, kot sta NordVPN ali Surfshark
  2. Prenesi ustrezno aplikacijo za platformo / napravo, ki jo uporabljate
  3. Namestite Prijava, odprto je to enkrat storil, in vnesti vaše poverilnice
  4. Povežite se na kateri koli določen strežnik v Nemčiji (Berlin, München, Hamburg Frankfurt)
  5. Obiščite ARD, ZDF, Arte, n-TV, ProSieben, Netflix DE ali katero koli nemško spletno mesto za televizijo
  6. Zdaj boste opazili, da je spletno mesto dostopno in ne prikazuje napake na lokaciji!
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me