Izpostavljeno 100+ pravilnikov za beleženje VPN – 37 VPN vodi svoje dnevnike & 15 Don & rsquo; t

V hitrem “digitalni” svet, ki smo ga ustvarili, “zasebnost” je pogosto skupna skrb. Resnici na ljubo, vse, kar počnete na spletu, pušča digitalni odtis, zaradi katerega je desetletja pečat.

Internet nikoli ničesar ne pozabi in neumno boste pričakovati drugače. Če to ne bi bilo dovolj, imate vlade, tajne agencije in hekerje, ki vas vohunijo.

Države po državah, dodajte se v “Poročila brez meja” kotiranje, označeno kot temu, kar imenujemo “internetni sovražniki”, prepustitev množičnim nadzorom državljanov.

Zaradi tega je uporaba VPN-jev postala priljubljena, da bi svojo identiteto skrili in spletne aktivnosti anonimne. Vendar tudi te tretje storitve morda niso ravno varne.

Različni ponudniki VPN se prepuščajo beleženju ali trpijo zaradi težav s puščanjem, ki ogrožajo vašo zasebnost. Glede na to je Bestvpn.co ustvaril ta celovit vodnik o dnevnikih. Upam, da bo odgovoril na vsa vaša vprašanja!

Contents

37 VPN-jev Vodite svoje dnevnike & 15 Don’t

 1. Vrste dnevnikov VPN
 2. Zakaj VPN-ji zapisujejo podatke
 3. Alarmni VPN-ji, ki shranjujejo podatke o zapisovanju
 4. Zanesljivi VPN-ji s strogim “Brez dnevnikov” Politika

Vrste dnevnikov VPN

Preden se poglobim v razlago različnih vrst dnevnikov navidezne zaščitene mreže, naj pojasnim, da se vsi ponudniki prepustite nekakšnemu zapisovanju / shranjevanju informacij. Bilo je le nekaj redkih primerov, ko so ponudniki morali preizkusiti in preveriti svoje trditve LOGLESS.

Dokler ne pride do incidenta v zvezi s sodnim pozivom vlade, ne morete zares povedati, ali je določen VPN varen ali ne. To ne pomeni, da jih ne boste več uporabljali, le da sonce in mavrice morda niso vsi, tudi z ZANESLJIVIM izdelkom.

Vrste dnevnikov VPN

Seveda obstaja nekaj VPN-jev, ki so pregledni glede podatkov beleženja, ki jih beležijo. Ne glede na to se je treba strinjati, da boste morda ob prijavi z VPN še vedno pod nadzorom. Samo ne od vlade, ampak od samega ponudnika.

To bi lahko bilo iz več razlogov (o katerih bom razpravljal spodaj). Do takrat, če govorimo o vrstah dnevnikov VPN, obstajata dva: Dnevniki dejavnosti / uporabe in Dnevniki povezav. Prvi omogočajo večji poseg v zasebnost, drugi pa so razmeroma neškodljivi (črtano po 1-15 dneh).

Dnevniki dejavnosti / uporabe

Kot že ime pove, se ti dnevniki VPN nanašajo na vse podatke, zbrane pri uporabi interneta. To vključuje vse vaše spletne dejavnosti, kar je sestava metapodatkov, IP naslovov, časov povezave in dnevnikov prometa, kot so zgodovina brskanja, poslana sporočila, naložene datoteke, nakupi in uporabljena programska oprema.

Nekateri ponudniki lahko beležijo samo določene vidike vaše dejavnosti / uporabe. Drugi, ki so manj zanesljivi, bi lahko shranili vse zgoraj omenjene informacije. To spremljanje in beleženje podatkov o uporabi se lahko izkaže za škodljivo z vidika zasebnosti in najprej porazi namen uporabe VPN-ja..

Naj pojasnim, čeprav je večina VPN storitev, ki se ukvarjajo s takim beleženjem dejavnosti, BREZPLAČNE. Upoštevajte, da morajo te storitve plačati za podatkovne centre, razširitev strežnika, posodobitve programske opreme, tehnično podporo in stroške spletnega mesta. Najlažji način je prodati svoje podatke tretjim osebam.

Podatki, ki prispevajo k oblikovanju profila okoli različnih uporabnikov, so zelo donosni. Predstavljajte si vrednost izpuščenih osebnih podatkov. Če živite v pristojnosti 5/9/14 oči, bi lahko te iste podatke posredovali tudi vladnim ali tajnim agencijam.

Po zakonu večina “internetni sovražniki” dajo ponudniki internetnih storitev obvezno shranjevanje podatkov za mesto med 6 meseci in dvema letoma. Zato uporabnikom vedno svetujem, naj si ogledajo preverjene plačljive storitve VPN, saj te podatke naredijo nevidne, obenem pa se izogibajo praksam beleženja, ki jih najdete v BREZPLAČNIH kolegah.

Dnevniki povezav

Če dnevniki dejavnosti lahko dobesedno uničijo vašo anonimnost v spletu, so dnevniki povezav manj neškodljivi. Kljub temu mora zapisovanje takšnih informacij ponudnik VPN utemeljiti z veljavno obrazložitvijo. Da ne omenjam, bi morala storitev tudi pojasniti trajanje brisanja teh dnevnikov VPN.

Dnevniki povezav običajno vključujejo naslove IP, čas povezave, datum in lokacijo. To so najpogosteje zabeleženi dnevniki večine ponudnikov VPN. Čeprav ne kažejo neposredno vaše identitete, se datumi povezave, čas in lokacija lahko uporabljajo skupaj.

Nekaj ​​primerov VPN-jev, ki vodijo dnevnike povezav, čeprav trdijo, da ne hranijo NONE, so TunnelBear, Windscribe, PureVPN, Betternet in ProtonVPN. Dober del tega je, da se dnevniki povezav shranjujejo le začasno. Hranijo se kjer koli od 1 do 15 dni, odvisno od storitve.

Nekateri lahko celo podaljšajo trajanje. HideMyAss na primer hrani te podatke 6 mesecev. Z vidika zasebnosti je to beleženje le nekoliko vsiljivo, zato je lahko z njihovo pomočjo ponovno ustvariti spletno dejavnost..

Karantirji

V 5/9/14 Oči pristojnosti in druge države bi lahko prejemali ponudnike internetnih storitev in VPN “tajni nalogi” v obliki nacionalnih varnostnih pisem ali državnih pozivov. Ti nalogi omogočajo organom pregona, da za preiskavo zahtevajo kakršne koli podatke o svojih strankah.

Večina teh nalogov je z naročilom. To preprečuje, da bi ponudnik internetnih storitev ali VPN obveščal, da je cilj padla pod nadzorom. Tu prihajajo Warrant Canaries, ki so popolnoma nepovezani z informacijami o dejavnosti / povezavi podatkov.

Te ciljne strani, ki jih oglašujejo ponudniki, pomagajo pri ohranjanju zasebnosti. Redno objavljajo izjave na določeni strani, ki potrjujejo, da služba ni prejela tajnega naloga. Če stran preneha objavljati redne izjave, se izjava kanarčka odstrani.

To pomeni, da je bil razpisan sodni poziv in VPN-ju je prepovedano poročati. Uporabniki, ki se zavedajo zasebnosti, lahko nato sprejmejo potrebne ukrepe za zagotovitev, da njihova identiteta ostane varna. Čeprav je ta uporaba a “Garancija Canary” pri ponudnikih postavlja svoj nabor vprašanj.

Če VPN trdi, da ni ponudnik dnevnikov, jim ne bi bilo treba ustvariti takšne strani, kajne? Tudi dejstvo, da se posodabljajo le enkrat na mesec, jih nekako ne uporablja. Kljub temu je bilo pomembno zagotoviti vpogled in o ustreznih ponudnikih bomo razpravljali v spodnjem prispevku.

Zakaj VPN beležijo podatke o uporabnikih in grejo proti njihovi obljubi o zasebnosti?

Zahvaljujoč pobudam, kot sta Mesec ozaveščenosti o kibernetski varnosti in Dan varnejšega interneta (SID), netiziranci po vsem svetu spoznajo vrednost svojih ONLINE PODATKOV. Uporabniki, ki se zavedajo zasebnosti, takoj začnejo uporabljati storitve VPN, vendar se pozneje soočajo z dilemami zaradi shranjevanja dnevnikov.

Zakaj VPN beležijo podatke o uporabnikih in grejo proti njihovi obljubi o zasebnosti

Torej, vprašanje, na katero večina ljudi potrebuje odgovor, je; zakaj VPN-ji beležijo uporabniške podatke? ali to ni v nasprotju z njihovimi obljubami o zasebnosti? Po komunikaciji z več storitvami VPN po e-pošti sem se odločil, da bom malo obrazložil (seveda le nekaj tistih, ki so bili sprejeti za shranjevanje dnevnikov).

Odpravljanje težav, povezanih z VPN

Najpogostejši razlog za beleženje VPN je odpravljanje težav z njihovo storitvijo. Na primer, nekateri uporabniki lahko naletijo na težave s povezljivostjo ali celo naletijo na puščanje DNS, WebRTC.

Shranjevanje takšnih podatkov se lahko izkaže za priročno pri optimizaciji omrežja storitev VPN. Večinoma odpravljanje težav zahteva vzdrževanje minimalnih dnevnikov povezav.

Omejevanje istočasnih povezav

Osebno se mi zdi ta razlog nasprotujoč, zlasti za “brez hlodov” VPN storitve. Vsi ponudniki namestijo omejitve glede števila sočasno dostopnih povezav.

Nekateri ponudniki pri posamezni naročnini dovolijo 3, 5, 6 ali celo neomejeno več prijav. To dejanje še vedno zahteva določeno obliko beleženja (da ugotovimo, koliko naprav je povezanih).

Zato vedno vprašajte storitev VPN, s katero ste se prijavili, kako ponavadi uveljavljajo te omejitve povezave in hkrati trdijo, da ne shranjujejo dnevnikov..

Edini VPN-ji doslej, ki sledijo strogi politiki ničelnega beleženja in omogočajo uporabnikom neomejeno hkratno povezavo, so Perfect Privacy in Surfshark.

Brez dnevnikov = brez omejitev. Tako preprosto!

Omejitev pasovne širine

Tako kot informacije dnevnika storitev VPN za omejevanje več prijav, lahko tudi oni določijo omejitve pasovne širine. To lahko vključuje beleženje nekaterih dnevnikov dejavnosti / uporabe VPN, kar je precej tvegano.

Zato nikoli ne zaupam ponudnikom, ki postavljajo omejitve pasovne širine, tudi pri plačljivih naročilih. Mislim, kljubuje celotnemu namenu uporabe VPN-ja. Želim si zaščito vsakič, ko uporabljam internet.

Najpomembneje je, da želim izkoristiti dobre hitrosti za pretakanje in nalaganje hudournikov. Zato, če katerikoli VPN nalaga takšne omejitve in trdi, da jih je “brez hlodov”, ne zaupajte jim.

Nekaj ​​primerov storitev VPN, ki to počnejo, vključujejo Windscribe in TunnelBear, ki oba ponujata “brezplačne preizkuse” ki omejujejo pasovno širino.

Prijava s strežniškimi strežniki (VPS)

To je senčna praksa, vendar danes veliko ponudnikov uporablja strežnike za izposojo. Uporabnike zavedejo, da mislijo, da imajo podatkovne centre po vsem svetu, ampak dejansko uporabljajo le virtualne zasebne strežnike (VPS).

Običajno so najcenejši vpn kot strežniki golih kovin. Vendar ne nudijo enake ravni zasebnosti. Ponudniki VPS pogosto vzdržujejo dnevnike dejavnosti strežnika.

To pomeni, da vam ni treba skrbeti samo za podatke o snemanju vašega VPN, ampak bi lahko številni ponudniki VPS dobili vaše zasebne podatke.

Hkrati uporaba VPS ponuja zaščito pri lokalnih organih, ki bi prej šle neposredno v podatkovni center, da bi pridobile vse, kar potrebujejo.

Zakoni vlade in prošnje obveščevalnih agencij

Države, ki spadajo med pet, devet in štirinajst oči, zlasti nalagajo stroge zakone, ki od podjetij zahtevajo, da se prijavijo in / ali predajo podatke zasebnih uporabnikov..

Na primer, zakon o preiskovalnih pooblastilih v Združenem kraljestvu nalaga shranjevanje hlodov in njihovo vzdrževanje 12 mesecev. To lahko resnično ovira vašo zasebnost.

NSA in GCHQ sta v okviru programa PRISM že od leta 2010 vohunili za tehnološka podjetja v ZDA, Veliki Britaniji in drugih državah..

Preprosto zahtevajo beleženje datotek z izdajo “gag red”. Zaradi tega nobeno tehnološko podjetje ne sme razkriti zahtevanih informacij.

Povezava med politikami beleženja in pristojnostmi

Vidite, posledice so podpisa s ponudnikom, ki temelji na tveganih pristojnostih. Različne države nalagajo svoje zakone o hrambi in nadzoru podatkov.

Kadar se nekateri odločijo za spoštovanje zasebnosti uporabnikov, se drugi trudijo, da spremljajo VSE! V tem priročniku se lahko naučite vsega, kar želite o teh državah. Nekateri celo sodelujejo v izmenjavi obveščevalnih podatkov med državami, da bi vohunili drug za drugim’s državljani.

Če ima VPN sedež v pristojnosti, ki je označena kot sovražnik interneta, ste lahko prepričani, da nalagajo zakone, ki nalagajo zapisovanje podatkov ponudnikom internetnih storitev, ponudnikom telekomunikacij in EVEN VPN-jem..

Tega ni mogoče rešiti. Tudi če se izognejo pozornosti, bo sodni poziv v sodni zvezi z odredbo NSA, GCHQ ali FBI potreben za sodelovanje. Posledično morajo ti ponudniki logirati vse uporabniške podatke, zato morate biti pozorni na svojo državo’s zakoni o internetu.

Če imate na primer sedež v Evropski uniji, obstajajo države, ki so del 14 zavezništev oči in tudi tiste, ki niso in jih je mogoče obravnavati “Internet prijazen”.

Ne glede na to, kje točno prebivate, boste v večini primerov zaščitili s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), ki spodbuja varstvo podatkov in zasebnost za vse uporabnike v Evropski uniji! Stavim, da tega do zdaj niste vedeli, kajne?

Alarmni VPN-ji, ki shranjujejo podatke o zapisovanju

Do sedaj upam, da imate jasno predstavo o vrstah dnevnikov, ki jih beležijo VPN, zakaj so zapisani in o razmerju med zapisovanjem in pristojnostmi.

Alarmni VPN-ji, ki shranjujejo podatke o zapisovanju

Za pomemben del sem ustvaril poglobljeno analizo politik beleženja VPN 100+ ponudnikov. Spodaj boste prejeli informacije o 24 ponudnikih, ki sledijo / shranjujejo podatke in se jih je treba izogibati.

1. Astrill VPN - s sedežem na Sejšelih

Kljub temu, da so Sejšeli varna lokacija, proč od zavezništev 5/9/14 Eyes, so še vedno krivi za snemanje dnevnikov povezav. Pravzaprav je tudi smešno!

Ko obiščete njihovo stran z načeli o zasebnosti, najprej trdijo, da so uvedli VPN pravilnik o brez dnevnikih. Ob branju prvih nekaj točk navajajo:

“Naš sistem ves čas trajanja seje VPN spremlja aktivne seje - čas povezave, IP naslov, vrsto naprave in različico aplikacije Astrill VPN. Poleg tega hranimo zadnjih 20 zapisov o povezavah, ki vključujejo: čas povezave, trajanje povezave, državo, vrsto naprave in številko različice odjemalca Astrill”

V skladu s to izjavo “Dejansko” dnevniki, ki jih je zbral Astrill: časovne žige povezave, vaša država, naprava in celo vaš IP naslov.

V svojih oddelkih s pogostimi vprašanji ponudnik trdi, da to počnejo samo za AKTIVNE seje, da bi lahko spremljal število hkratnih povezav iz ene naročnine..

Trdijo, da bodo te dnevnike odstranili takoj po končani seji. Ali res lahko obdržite njihovo besedo, še posebej, če razmislite, kako so najprej trdili “brezglavo”?

2. AnonVPN - s sedežem v ZDA

S sedežem v ZDA AnonVPN že izgubi večino svoje verodostojnosti (če sploh). Ponudnik je del države, ki je ustanoviteljica Pet oči (Sporazum UKUSA).

Vlada tako zahteva, da ponudniki internetnih storitev in VPN shranjujejo dnevnike. Seveda to trdi AnonVPN “Ne hranimo dnevnikov časov povezav, dejavnosti ali izvornih IP-jev. Kar počnemo’t zbiranja ni mogoče zahtevati.”

Vendar ne morem verjeti tej izjavi, ko imajo tudi Warrant Canary, ki navaja, da nima naročil. Zakaj bi šel skozi težave, da bi ga omenil, ko ne vodiš dnevnikov?

Če obiščete njihove “Pogoji storitve” strani, obstaja izjava, ki pojasnjuje, “Ni mogoče zagotoviti, da bodo ostala komunikacijska sredstva (npr. Pošta, faksimile in glasovna storitev) kdaj 100-odstotno varna. In zato vedno priporočamo uporabo zdrave pameti.”

3. Anonymousmizer - s sedežem v ZDA

Anonimizator je del države, ki je bila označena kot “Internet sovražnik” iz Reporteri brez meja. Upošteva zakone vlade, ki sodeluje z zavezništvi 5/9/14.

To pomeni, da ponudnik že shranjuje dnevnike, če jim bo izdal sodni poziv z naročilom, da ga ne bodo mogli zavrniti - ker bi bilo to nezakonito. Stran s pogoji storitve je bila odstranjena, vendar prejšnji posnetek osvetli to izjavo:

“Anonymousmizer lahko v največji možni meri, ki jo dovoljuje veljavna zakonodaja, spremlja e-pošto ali drugo elektronsko komunikacijo in lahko razkrije takšne podatke, če ima v dobri veri razlog, da meni, da je to potrebno za zagotavljanje skladnosti s to pogodbo, in zaščita pravic, lastnine in interesov pogodbenic Anonymousmizer ali katere koli stranke stranke Anonymousmizer.”

Skratka, ponudnik s sedežem v ZDA zabeleži vse, kar lahko, medtem ko z navajanjem naredi norca iz vseh ostalih, “Ti’Nikoli vam ne bo treba skrbeti za spremljanje uporabe ali povezav” na njihovi domači strani. Kakšna hinavščina?!

4. Ace VPN - s sedežem v ZDA

Ne bom več ponavljal tega, vendar ima Ace VPN sedež v ZDA. Zato je to že del težave in naredi ZINCH za vašo dejansko zasebnost.

Zelo spretno navajajo na svoji strani o zasebnosti, “Prometov VPN ne beležimo. Ne vohunimo za našimi uporabniki in ne spremljamo njihove pasovne širine ali uporabe interneta. Naši strežniki VPN ne hranijo nobenih osebnih identifikacijskih podatkov (PII).”

Vendar hkrati priznavajo “zbiranje osebnih podatkov, ki jih zagotavljajo uporabniki spletnega mesta. “Osebne informacije” vključuje vaše ime, naslov, telefonsko številko, podatke o kreditni ali debetni kartici, e-poštni naslov, datum rojstva, IP naslov”

Mislim, bodite iskreni, da hranite hrano. Mogoče bo preglednost prinesla več kupcev, ne pa da bi lažno prevarovali svoje lastne možnosti?

5. AirVPN - s sedežem v Italiji

Ker je Italija država 14 oči, AirVPN žal izgublja svojo verodostojnost na trgu. Ponudnik je pravzaprav precej osupljiv, saj prinaša neverjetne zmogljivosti, zanesljivost in podporo.

Vendar pa v 14 pristojnosti oči ne more preprosto zaupati nobeni državi. Še vedno nalagajo dejavnosti hrambe in nadzora podatkov, s katerimi se službe VPN ne morejo boriti.

V svojem Pogosta vprašanja, AirVPN-ju je bilo postavljeno vprašanje, “Ali hranite dnevnike sej ali katero koli drugo vrsto dnevnikov, ki jih lahko uporabite za sledenje identitete in aktivnosti Net?”

Odzvali so se z besedami, “Ne bomo’ne hranite te vrste dnevnikov”. Ko pa preverite njihove Politika zasebnosti, trdijo “Zračni strežniki in programski postopki pridobijo samo osebne podatke, ki so nujno potrebni za tehnično delovanje storitve, na primer IP naslov”

Ponudnik poudarja, da so podatki združeni v anonimni obliki in jih ni mogoče povezati s posameznim uporabnikom. Je to res res? Nihče ne ve, dokler jih ne preizkusijo, ko bodo izdali sodni poziv ali odredbo!

6. Avira Phantom VPN - s sedežem v Nemčiji

Nemčija je še ena od 14 držav oči in morda ni najbolj varna lokacija za storitev VPN. Avira Phantom je morda dobra pri ohranjanju anonimnosti v spletu.

Vendar je to država’zakoni, ki jim ne morem zaupati. Kot že neštetokrat omenjeno, bodo takšni VPN-ji morali, ko bodo zahtevali, sodelovati z vlado.

Avira Phantom tudi trdi, da ne shranjujejo dnevnikov dejavnosti / uporabe. Tako kot večina ponudnikov, tudi prodajajo dnevniki povezav, vključno z uporabljeno pasovno širino in diagnostičnimi podatki.

Čeprav to morda ne ovira vaše zasebnosti, ni podatkov, ki bi kazali, kdaj se ti dnevniki brišejo. Zato Avira Phantom ne morem smatrati za varno storitev VPN.

7. Naročeno - s sedežem v Gibraltarju

Buferiran sedež v Gibraltarju je varna storitev VPN, saj njegova lokacija ni del zavezništva 5/9/14 Eyes. Niti ponudnik ne vodi nobenih prometnih dnevnikov, zato je to še en plus.

Edina težava je, da zbirajo: vaš IP naslov, sistem OP, brskalnik, podatke o pasovni širini in časovne žige povezave, skupaj z drugimi splošnimi informacijami.

Ti dnevniki povezav so morda manj tvegani, vendar še vedno škodijo vaši digitalni zasebnosti. Glede na njihov TOC se vaš resnični naslov IP, porabljena pasovna širina in trajanje povezave shranijo 30 dni!

Seveda, ker Buffered nima sedeža v “Internet sovražnik” lokacijo, lahko verjamete, da so varni. Da ne omenjam, da niso lagali o svojih dnevnikih in so bili dejansko transparentni.

Torej, morda mi ni všeč snemanje dnevnikov povezav, vendar VSAK VPN se prepusti nekakšni dnevniki. Edini pomemben del je, da je do tega odkrit in da je Bufied VPN!

8. BolehVPN - s sedežem v Maleziji

Ker ima BolehVPN sedež v Maleziji, spada pod a “Varna pristojnost”. To ji daje prednost pred drugimi storitvami VPN. Vendar vam ne uspe varovati vaše identitete. Če obiščete njihovo stran TOC, trdijo:

“BolehVPN ne vodi dnevnikov uporabniških dejavnosti ali dostopa. Hranimo v dnevnikih splošnega pretoka prometa naših strežnikov, da bi ugotovili nalaganje in uporabo naših strežnikov, vendar ne na individualni ravni. Če pa na svojih strežnikih opazimo kakršno koli nenavadno dejavnost (velika nalaganje pasovne širine, veliko število povezav ali poraba CPE-ja), lahko začasno vklopimo dnevnike za prepoznavanje zlorabe naših storitev (na primer DDoS ali neželena pošta prek naših strežnikov).”

Preden to posodobite “Politika beleženja” naslov, BolehVPN je celo trdil, da se je to zgodilo “nekaj let našega delovanja.” To kaže, da lahko ponudnik celo sodeluje, če prejme sodni poziv za razkritje dnevnikov o določenih ciljih.

9. Betternet - s sedežem v Kanadi

Betternet s sedežem v Kanadi je morda marsikoga prevaral s “BREZPLAČNI VPN” potegavščina, vendar se bodo njihove dejavnosti pridobivanja podatkov razkrile prej ali slej.

Njegova lokacija že ovira zasebnost, saj je Kanada zavezništvo petih oči. Nato storitev dodatno shrani “Dnevniki prometa” na primer vaš IP naslov in dejavnost brskanja.

Njihova politika zasebnosti to navaja “Betternet ne zbira, ne beleži, ne hrani, ne deli nobenega dnevnika podatkov, ki pripada uporabnikom.” Hkrati pa se najde, da VPN zbira podatke o obiskanih spletnih mestih.

Sodeč po tem, da je služba “prost” in domnevno deluje na modelu prihodkov od oglasov, je tudi varno domnevati, da prodajajo dnevnike in zasebne podatke tretjim osebam.

10. FlyVPN - s sedežem v ZDA

FlyVPN je še ena storitev s sedežem v ZDA. To samodejno zmanjšuje njegovo verodostojnost, saj mora ponudnik shranjevati hlode, zakon, ki ga vlada postavi obvezno.

Vendar mi je pri ponudniku všeč to, da ne lažejo svojih podrobnosti o beleženju. Odprto navajajo na svoji strani TOC, “Ko uporabljate FlyVPN, bomo zabeležili naslednje podatke:

 • Vaš lokalni IP
 • Tvoje polno ime
 • Vaš email naslov
 • Vaša telefonska številka
 • Časovne žige povezave
 • Dodeljena številka vrat
 • Dodeljen naslov IP
 • Časovni žigi odklopa

Kot takšni so krivi, da so shranili: Dnevnike dejavnosti / uporabe in povezave, vključno z vašim IP, časovnim žigom, ciljnim IP in številko vrat, ki se lahko takoj povežejo z vami.

11. Faceless.me - s sedežem na Cipru

Ciper ni del pristojnosti 5, 9 in 14 oči. To daje Faceless.me dobro prednost na trgu, vendar žal vsebujejo podatke uporabnika.

V izjavi iz njihovih pogostih vprašanj trdi Faceless.me “Samo mi sledite uporabi podatkov vsote in vaše IP naslov, kar je potrebno za naše notranje knjigovodstvo. In tudi ti podatki se na naših strežnikih hranijo omejeno časa.”

Hkrati se ponašajo s tem, da nimajo pravilnika o VPN brez dnevnika in s ponosom navajajo svojo domačo stran, “Mi’ne vodite dnevnikov svoje dejavnosti, zato v primeru, da FBI vpraša - tam’ni nič.”

Smešno je, kako neumne so te storitve VPN in njihove nasprotujoče si izjave. Ena stvar je zagotovo, Faceless.me ni varna izbira!

12. Flow VPN - s sedežem v Kanadi

Podjetje FlowVPN s sedežem v Kanadi (del združenja Five Eyes Alliance) je razvilo velik ugled na trgu. Vendar pa tako kot mnogi tudi na spletu ne uspe zaščititi vaše identitete.

Če obiščete njihovo stran TOC, navaja ponudnik, “Pridržujemo si pravico do beleženja podatkov o naročnini (vključno z referencami transakcij), povezovalnega naslova IP, zahtevkov za preverjanje pristnosti, podatkov seje (dodeljeni IP, datum povezave, čas, trajanje itd.)“

Ta izjava je dobro skrita, tako da Flow VPN lahko prevara lastne stranke. Vendar to ni najslabši del. Nadalje nadaljujejo z navedbo:

“Za izpolnjevanje zahtev naših ponudnikov pasovne širine si pridržujemo pravico do beleženja dejavnosti po našem omrežju in uporabljamo avtomatizirane sisteme za spremljanje omrežnih aktivnosti zaradi zlorabe (kot je uporaba BitTorrent-a in podobno deljenje datotek enakovrednih datotek).”

To neposredno pomeni, da se ob prijavi v storitev strinjate, da bodo vaši dnevniki shranjeni. Dvomim, da se ta VPN lahko šteje za varen iz katerega koli zornega kota.

13. Freedom-IP - s sedežem v Franciji

Freedom-IP ima svojo pisarno v Franciji, ki je država s 14 očmi, znana po strogih politikah uporabe interneta. Lokacija že daje VPN-ju precej negativen vtis.

Če si kdo misli, da bi prevarali kupce, so v resnici pošteni do svojih pravil glede beleženja. Izjava z njihove strani o zasebnosti pojasnjuje, da ne beležijo vsebine komunikacij.

Vendar so glede na podatke, ki jih zbirajo med posameznimi sejami, povsem enostavni, kar vključuje veliko alarmantnih informacij, ki jih je mogoče slediti vam:

 • IP naslov povezave
 • Začetni čas seje
 • Končni čas seje
 • Prejeti podatki o seji
 • Podatki so bili poslani seji
 • Čas povezave

14. HolaVPN - s sedežem v Izraelu

Izrael morda ni del zavezništva 5, 9 in 14 oči, vendar veljajo za zaveznika. Lokacija kot taka ni varno za VPN, še posebej, če iščete zasebnost.

Tako kot večina ponudnikov tudi VPN navaja, “Vaših osebnih podatkov ne delimo s tretjimi osebami, razen s posebnim soglasjem v skladu s to politiko zasebnosti ali če to zahtevajo veljavni zakoni ali sodni nalog“.

Ko pa upoštevate njihovo politiko zasebnosti, VPN trdi, da beleži podatke, kot so edinstveni identifikator, ustvarjen iz vaše naprave, mobilna številka, časi in datumi dostopa, spletna mesta, ki jih obiščete, čas, porabljen na teh straneh, vrsta brskalnika in IP naslov.

“Takšne podatke uporabljamo v zbirni obliki in jih ne kombiniramo z nobenimi osebnimi podatki.” Jasno je, da je telefonska številka PII in tako učinkovito je IP naslov.

15. HideMyAss - s sedežem v Veliki Britaniji

Združeno kraljestvo je uradni ustanovitelj sporazuma UKUSA. Lokacije in njihovih VPN storitev zagotovo ni mogoče zaupati, da bo vaša identiteta skrita.

Vladni zakoni in naročila GCHQ in drugih tajnih obveščevalnih agencij morajo ponudnikom, kot je HMA, obvezno shranjevati dnevnike.

Seveda ponudnik takšne trditve zavrača in prodaja isto zgodbo, “NE hranimo podrobnosti o virih (vključno s spletnimi mesti), s katerimi se povezujete, ali s katerim koli od podatkov, poslanih ali prejetih prek našega omrežja, in jih ne spremljamo”

Vendar je ponudnik ujet pri snemanju časovnih žigov povezave, podatkov o pasovni širini, resničnega IP naslova in naslova VPN. Leta 2011 je bila HMA vpletena v primer FBI-ja, kjer so te podrobnosti posredovali obveščevalni agenciji, da bi izsledili hekerja LulzSeca!

16. Skrij VPN - s sedežem v Moldaviji

Moldavija je varna lokacija, saj ni del invazivnih zavezništev ali je označena kot “Internet sovražnik”. Žal se sam VPN izkaže za nevaren, če ne upošteva vaše pravice do zasebnosti.

Njihov TOC navaja, “HideIPVPN ne bo namerno nadzoroval zasebnih elektronskih sporočil, ki jih pošiljajo ali prejemajo stranke, razen če to zahtevajo zakon, državni organ ali kadar je ogrožena javna varnost.”

To pomeni, da so zadružno podjetje in hranijo hlode, ki jih predajo v nujnih primerih. Najhujši del vsega pa je lastno nezaupanje do njegovih sposobnosti ponudnika.

Med preverjanjem njihove politike o zasebnosti se mi je zdel ta precej smešna izjava, “HideIPVPN svoje stranke poziva, naj domnevajo, da so vse njihove spletne komunikacije nezanesljive”.

17. Ščit za žarišče - sedež v Švici

Daleč od tajnih zavezništev, pa vendar tako nevarne službe. Hotspot Shield se je začel zelo dobro, vendar je kmalu padel navzdol - ko so se pokazale njihove senčne dejavnosti.

VPN seveda trdi, da so “zbirajo samo anonimne, zbirne podatke o tem, katera spletna mesta obiskujejo naši uporabniki in katere aplikacije uporabljajo naši uporabniki”

Vendar je to povsem napačno, saj je raziskava CSIRO dokazala, da Hotspot Shield uporablja sledilne kode za zbiranje informacij o uporabnikih, da jih prodajo oglaševalcem.

Skupina za varovanje zasebnosti je VPN obtožila tudi pritožbo kot del njihovih vprašljivih dejavnosti, ki vključujejo preusmeritev prometa prek partnerskih povezav.

18. IPVanish - s sedežem v ZDA

Sedež v ZDA ni dovolj slab, toda IPVanish je bil tudi spoznan za krivega zaradi prepuščanja informacij vladnim organom. Da, to je žalostna novica, vendar je ponudnik nezanesljiv.

Seveda je VPN najdlje trdil, da, “Naš strog pravilnik o ničelnih dnevnikih ohranja vašo identiteto v zaostanku. V povezavi z našimi aplikacijami ne beležimo nobene vaše dejavnosti, da bi ohranili vašo civilno pravico do zasebnosti.”

Vendar je to skrajno neresnično, saj je VPN izročil dnevnike ameriškemu ministrstvu za domovinsko varnost (DHS) v primeru, ki vključuje zlorabo otrok in pornografijo že leta 2016.

Za več informacij preberite to kazensko izjavo, kjer si lahko ogledate IPVanish hranjene dnevnike osumljencev’ IP naslov, časovne žige povezave / prekinitve povezave, polno ime, e-poštni naslov, uporabniško ime, stanje računa in drugi drugi osebno prepoznavni podatki.

19. IPredator - s sedežem na Cipru

Ciper je varna lokacija, saj njegova vlada ne sprejema zakonov o obveznem hrambi podatkov. Da ne omenjam, verjamejo v pravico do zasebnosti uporabnikov.

IPredator pridobiva slavo na trgu prav zaradi tega, vendar po njihovem “Pravni” strani, ponudnik opravi nekaj beleženja.

“Zmanjšujemo uporabo dnevnikov v naših sistemih in dostop do njih omogočimo le izbranemu številu osebja za odpravljanje napak, kadar je kakovost storitev težava.”

Informacije, ki jih zbira ponudnik, vključujejo vaše ime, telefonsko številko, e-poštni naslov in podatke o plačilu. Drugi podatki seje se beležijo samo za odpravljanje težav.

20. IPinator - s sedežem v ZDA

IPinator s sedežem v ZDA samodejno izgubi večino svojega dejavnika zaupanja. Država uvaja obvezne zakone o hrambi podatkov, ki jih morajo upoštevati VPN-ji, kot je IPinator.

Če preverite njihove “Pogoji storitve” strani, najprej trdijo, da ne vodijo nobenih dnevnikov. Navajajo, da ne podpirajo izmenjave zasebnih informacij s tretjimi osebami.

Če pa od vlade prejmejo kakršne koli zahteve, bo ponudnik opravil, kar zahteva zakon. Ta izjava je v nasprotju z njihovim “ni vsebinskih dnevnikov”.

Nadalje nadaljujejo z navedbo, “IPinator.com lahko spremlja določene vidike omrežja za upravljanje zlorabe, vzdrževanje in / ali izboljšanje storitev”. To pomeni, da beležijo podatke o seji.

21. IronSocket - s sedežem v Hong Kongu

Hong Kong je varna pristojnost v zvezi z zasebnostjo, vendar je IronSocket kriv, ker beleži tako: dnevniki dejavnosti kot povezljivosti..

Seveda to navajajo “Vsebine, do katere dostopate, medtem ko uporabljate našo storitev, NE DOLGIRAMO in ne zapisujemo na kakršen koli način” na njihovi strani o politiki zasebnosti.

Vendar hkrati trdijo, da uporabljajo storitve, podatke o seji povežejo 72 ur, preden se očistijo. Informacije vključujejo:

 • Čas in datum povezave in prekinitve povezave
 • Pravi naslov IP in tisti, ki je dodeljen glede na strežnik
 • Numerična predstavitev, ki prikazuje porabljeno pasovno širino na sejo

22. PureVPN - s sedežem v Hong Kongu

PureVPN s sedežem v Hong Kongu se ne drži invazivnih obveščevalnih agencij držav Pet, Devet in Štirinajst oči, kar daje precej prednosti.

Ponudnik za najdlje trdi, da ima “nič volilnih dnevnikov”. Ko pa so pred dvema letoma v primeru FBI predali podatke, so izgubili ves ugled.

Primer je razkril, da ima PureVPN zapise o vseh podatkih, ki se nanašajo na: vaše ime, e-poštni naslov, telefonsko številko, IP naslov, porabo pasovne širine in časovne žige povezave.

Tako je FBI uspel identificirati osebo, ki je odgovorna za kibernetsko napadanje in kibernetsko trpinčenje nedolžne deklice. Medtem ko zadeva postavlja moralno vprašanje: koliko več mučenja bi deklica prestala, če primera ne bi zaključili?

Prav tako vzbuja zaskrbljenost glede zaupanja potrošnikov. Takšen odmeven primer vsekakor ni bil primeren za podjetja, in PureVPN si prizadeva, da bi si pridobil zaupanje uporabnikov..

Resnici na ljubo, storitev je pravzaprav precej dobra, le če bi bili s strankami na začetku pregledni, bi PureVPN to lahko spremenil v nekaj pozitivnega!

23. proXPN - s sedežem v ZDA

Pred nekaj leti bi zaupal storitvi s sedežem v ZDA. Vendar je to še pred Edwardom Snowdnom izpuščalo dokumente, ki razkrivajo podrobnosti o zavezništvu 5, 9 in 14 Eyes.

Odkar sem prebral, kaj so agencije v teh državah sprejele, preprosto ne morem priporočiti uporabe ponudnika s sedežem v ZDA.

proXPN, čeprav ima zelo trdno podobo na trgu. VPN nikoli ni bil ujet razkrivati ​​podatke ameriškim obveščevalnim agencijam, njihova politika zasebnosti pa je precej podrobna.

Pogumno navajajo tudi na svoji domači strani, “proXPN’Programska oprema VPN vam omogoča brskanje po spletu tako, kot je bilo predvideno: “anonimno in brez beleženja in sledenja aktivnosti”

Zaenkrat nisem mogel najti nobenih informacij v zvezi s shranjevanjem dnevnikov dejavnosti / uporabe ali povezljivosti. Odločitev o prijavi pri ponudniku je na koncu pričakovati.

24. PrivateVPN - s sedežem na Švedskem

Na žalost PrivateVPN ni mogoče šteti za varnega ponudnika, saj ima sedež v štirinajstih očeh. Seveda je Švedska v zvezi z zasebnostjo uporabnikov prizanesljiva.

Če pa pride do kakršnega koli incidenta, podobnega dogodkom ExpressVPN in PIA, PrivateVPN ne bo mogel izvesti protinapada.

Vročitev sodne pozive s strani vlade in naročilnico je potreben, da ponudnik preda informacije o sečnji.

Seveda PrivateVPN zavrača shranjevanje dnevnikov, vendar tako kot večina ponudnikov na tem seznamu. Hranijo minimalne dnevnike povezav, ki se morda ne morejo povezati z vami!

25. ProtonVPN - s sedežem v Švici

S sedežem v Švici si lahko kdo misli, da je ProtonVPN varna storitev VPN. Neverjetno je, dobro je, da je brezplačno. In prav zaradi tega sem se kopal pri ponudniku.

Izkazalo se je, da se VPN trenutno bori proti navedbam, da je povezan s podjetjem za rudarjenje podatkov, znanim kot “Tesonet”, ki je celo podpisal njihovo aplikacijo za Android v trgovini Google Play.

Seveda, ProtonVPN’s stanja na domači strani, “Kot švicarski ponudnik VPN ne beležimo uporabniške dejavnosti in ne delimo podatkov s tretjimi osebami”. Vendar te trditve situacijo nekoliko zapletejo.

Ko sem nadalje raziskal njihovo politiko zasebnosti, sem izvedel, da ProtonVPN resnično ohranja časovne žige za nedoločen čas, ki so lahko povezane z uporabniškimi računi ali dejanskimi naslovi IP.

26. Seed4.me - s sedežem na Tajvanu

Kljub temu, da Seed4.me nima sedeža v “Internet sovražnik” pristojnost, še vedno vodijo dnevnike. Prav to poskušam izpopolniti povsod, kjer grem. Ne glede na storitev, se bodo PRIJAVILI!

Ni poti okoli tega. Storitev VPN se loti neke vrste beleženja, v primeru Seed4.me - pa so do tega zelo pošteni.

V blogu Seed4.me navaja, “Pogosto nas sprašujejo: “Ali hranite dnevnike?” in odgovor je “Da, imamo”. Enako kot ostali ponudniki VPN na svetu!”

Nadalje nadaljujejo z navedbo, “Če kdo reče, da podjetje VPN ne vodi nobenih dnevnikov, laže”. Seed4.me beleži nekaj dnevnikov povezljivosti, vendar se ti podatki izbrišejo po 7 dneh.

Prav tako je precej zanimivo videti, da ponudnik nima politike zasebnosti ali TOC-ja. Vse poizvedbe, povezane z VPN, naslovijo v objavi na spletnem dnevniku, na katero sem bil prej povezan.

Ta ponudnik nima pravilnika o zasebnosti in v svoji izjavi TOS ne zajema dnevnikov. Namesto tega v dnevniku objavi vprašanje dnevnikov.

27. SunVPN - s sedežem v ZDA

SunVPN temelji na pristojnosti s 5 očmi, resnično beleži podatke o povezljivosti in IP naslove. Prav tako odkrito navajajo svoje sodelovanje z organi pregona, kadar koli je to potrebno.

“Če imamo utemeljene razloge za sum, da je končni uporabnik vpleten v spletne kriminalne dejavnosti, si pridržujemo pravico, da obvestimo organe pregona.”

Njihova politika zasebnosti je zelo podrobna, vendar jedrnata, saj vsebuje vse podatke, ki jih je ponudnik zabeležil v obliki seznama, ki vključuje IP naslov, časovne žige in porabljeno pasovno širino..

28. StrongVPN - s sedežem v ZDA

Ne bom preveč poglobljeno razlagal, zakaj StrongVPN velja za nevarnega ponudnika. Če povem z enostavnimi besedami, gre za ponudnika s sedežem v ZDA, ki mu preprosto ni mogoče zaupati.

Seveda trdi politika zasebnosti ponudnikov, “StrongVPN ne zbira in ne beleži nobenega prometa ali uporabe svoje storitve navideznega zasebnega omrežja”

Vendar nihče res ne more biti prepričan, dokler te trditve iz kakršnega koli razloga ne bodo preverjene. Do takrat bi prepuščal možnostim, da se odločijo, ali bodo želeli storiti zaupanje.

29. SaferVPN - s sedežem v ZDA

SaferVPN je še ena storitev s sedežem v ZDA. Ob tem ne moremo nehati skrbeti, da bi NSA in FBI vohunili za njima.

Sam VPN nima zelo močnega ugleda na trgu, kar še dodatno zmanjša njegovo verodostojnost kot zanesljivo ali varno izbiro.

Vendar pa je ponudnik povsem jasen, ko obvesti, katere metapodatke beleži na svoji zasebnosti. To vključuje povezavo z lokacijo strežnika, porabljeno pasovno širino in časovne žige povezave / prekinitve povezave.

Nadalje zabeležijo, iz katere države ste se povezali, pri čemer pa pogumno trdijo, da ne beležijo IP naslova. Ne verjamem v to. Mogoče bi bil trik, če jim zaupate!

30. TunnelBear - s sedežem v Kanadi

Kanada je na seznamu prve države, na katero je bil razširjen sporazum UKUSA, ki je na koncu dodala še dve za oblikovanje zveze Five Eyes Alliance.

Glede na to je TunnelBear s sedežem v Kanadi komaj pozitiven znak. Da ne omenjam, prodaja isto “Brezplačni VPN Brez dnevnikov” potegavščina, ki je dejansko bolj tvegana.

Ponudnik’Politika zasebnosti trdi, da ne zbira dnevnikov prometa in ne spremlja nobene uporabniške dejavnosti. Vendar zbirajo informacije o, različici operacijskega sistema, različici aplikacije TunnelBear, aktivnem za mesec (1 ali 0) in mesečni uporabi pasovne širine.

Če sem iskren, TunnelBear, ki snema te informacije, izgleda, kot da se predvajajo “besedne igre” ko gre za hlode, da skrijejo svoje prave barve. Ponudnika ne bi priporočal, če hrepenite po zasebnosti!

31. TorGuard - s sedežem v ZDA

Bil sem malo dvomljiv glede dodajanja TorGuarda na ta seznam. Zlasti če ponudnik ponuja izjemna orodja za zasebnost, skupaj s precej izjemnim seznamom namenskih IP-jev.

Ker pa imam sedež v ZDA, se mi zdi malo nevarno, če se prijavim pri ponudniku - za vzdrževanje anonimnosti v spletu.

Njihova politika zasebnosti je bila večinoma jasna in ni bila zapolnjena s protislovji. TorGuard trdi “ne shranjuje in ne beleži nobenega prometa ali uporabe iz svojega virtualnega zasebnega omrežja (VPN) ali proxyja.”

Vendar je to mogoče preveriti le, če naletijo na sodni poziv ali odredbo pri obveščevalni agenciji ali vladi. Do takrat bi ponudniku ponudil zaupanje v možnosti!

32. TigerVPN - s sedežem na Slovaškem

TigerVPN je dokaj varen ponudnik v smislu pristojnosti. Uporabnikom ne bi bilo treba skrbeti, da bi ponudnik sodeloval z obveščevalnimi agencijami v drugih državah.

Trdijo, da so v svojem TOC-ju zavezani vaši zasebnosti, saj jamčijo, da ne bodo zbirali ali beležili podatkov o prometu. Vendar to ne velja za dnevnike povezljivosti.

“Zavezani smo k vaši zasebnosti in ne zbiramo ali beležimo podatkov o prometu ali dejavnosti brskanja od posameznih uporabnikov, ki so povezani z našim VPN.”

Ponudnik hrani podatke o časovnih žigovih povezave / prekinitve povezave in podatkov o pasovni širini. Dobra stvar je, da VPN ne shranjuje resničnih uporabniških IP naslovov.

Kot takšni ste še vedno precej varni s storitvijo VPN. Seveda je prijava pri ponudniku v celoti na poti. Sem samo informator!

33. VPNSecure - s sedežem v Avstraliji

VPNSecure ima svoj sedež v Avstraliji, ki je država s petimi očmi. Kot taka to morda ni najbolj vredna možnost, saj se država prepušča množičnemu nadzoru in izmenjavi obveščevalnih podatkov.

Tako je za ponudnike internetnih storitev, telekomunikacij in VPN obvezno hraniti podatke, do katerih lahko vlada ali tajne agencije dostopajo, kadar je to potrebno, z izdajo sodnega poziva,.

Ponudnik sam poskuša zagotoviti, da ne hranijo nobenih osebnih podatkov, in jamči, da ne beležijo vašega IP naslova, časovnih žigov, uporabljene pasovne širine ali zahtevkov DNS.

Kljub temu da dnevniki niso posneti, so včasih ponujali “Warrant Canary”, ki trenutno daje “Mi lahko’zdi se, da najdete stran, ki jo najdete’iščete” napaka, kar kaže na to, da bi lahko vlada izdala sodni poziv ali naročilo za gag s strani vlade ali DIO, ASD, ASIO ali ASIS.

34. VPN Neomejeno - s sedežem v ZDA

VPN Neomejeno, ki ga ponuja KeepSolid Inc, temelji na pristojnosti s 5 očmi, za mnoge morda ni varna možnost. Lokacija sama nalaga obvezne zakone o hrambi podatkov.

Seveda VPN Unlimited na svoji strani s pravilnikom o zasebnosti trdi drugače, kot zgoraj navedena imena. Vendar je resničnost precej drugačna.

“KeepSolid Inc. NE zbira in ne beleži nobenih uporabniških dejavnosti, medtem ko uporablja katero koli od njihovih VPN storitev, razen skupne količine spletnega prometa za vsako sejo in datume seje za njihovo prikazovanje uporabniku’s spletnim kabinetom in znotraj aplikacij za odjemalce VPN.”

Ta izjava je v nasprotju z njihovim “NE zbira in ne beleži” trdijo, saj še vedno hranijo podatke o spletnem prometu, časovnih žigovih povezav, vrsti naprave in šifriranju.

35. Vrata VPN - s sedežem na Japonskem

Vrata VPN se lahko nahajajo na Japonskem, vendar zasebnosti uporabnikov ne jemljejo resno. Dobra stvar pa je, da so odprti za svoje politike beleženja.

Če obiščete njihovo politiko proti zlorabi, trdi ponudnik “Dnevno hranimo dnevnike povezav VPN javnih relejnih strežnikov VPN za tri ali več mesecev.”

Podatki, ki jih zabeleži storitev, vključujejo časovne žige povezave, IP naslov, ciljni strežnik VPN, neobdelan IP in ime gostitelja odjemalca itd..

36. Windscribe - s sedežem v Kanadi

Ker ima Windscribe sedež v pristojnosti Five Eyes Jurisdiction, ga ni mogoče šteti za varno možnost, še posebej, če želite izkoristiti popolno digitalno zasebnost.

Na voljo imajo brezplačne in plačane načrte. Za prve beležijo skupno količino pasovne širine, porabljene v enem mesecu.

Vendar pa ponudnik najde tudi snemanje časovnih žigov uporabnikov. Trdijo, da te informacije niso povezane z računi ali naslovi IP, vendar morda nikoli ne vemo zagotovo.

Na svoji strani s poročili o preglednosti objavljajo zahteve organov pregona v realnem času na podlagi podatkov. Vendar glede teh obvestil ni na voljo veliko informacij.

37. ZenMate - s sedežem v Nemčiji

S sedežem v Nemčiji je ZenMate izgubil svojo verodostojnost zaradi povezave z državo 14 Oči. Ponudnik je tako kot številne zgoraj navedene trditve, da deluje s pravilnikom brez dnevnika.

Toda glede na to, da imajo na voljo brezplačen načrt, je to težko verjeti. Za sledenje lahko vodijo dnevnike prometa in pasovne širine.

Na svoji strani o politiki zasebnosti omenjajo tudi snemanje naslovov IP, vendar navajajo, da se obdelujejo le začasno. Na koncu je zaupanje v VPN odvisno od možnosti.

Zanesljivi ponudniki s strogim pravilnikom o VPN brez dnevnikov

Zdaj, ko se zavedate, katerim storitvam VPN se morate izogniti. Ugotovil sem, da bi bilo pomembno, da vam ponudim informacije o ponudnikih, ki so manj tvegani v zvezi z beleženjem.

Zanesljivi VPN-ji s strogim & ldquo; brez dnevnikov & rdquo; Politika

Seveda je le nekaj z VERIFIED “brez hlodov” politike, zato bodo bolj poglobljene. Upam, da cenite trud, saj sem potreboval 72 ur, da sem opravil raziskavo in pisanje!

1. Avast SecureLine - s sedežem na Češkem

Oddaljeno od 5, 9 in 14 pristojnosti oči, ima Avast SecureLine sedež na Češkem, ki je internet prijazna država. To povečuje njegovo verodostojnost na trgu.

Seveda je tudi sam ponudnik precej neverjeten, saj ponuja nabor orodij za zasebnost, s katerimi lahko svojo identiteto skrijete na trgu.

Ali Avast VPN vodi dnevnike? Vsekakor je ponudnik varen pred vsemi dnevniki dejavnosti / uporabe. Edino, kar zabeležijo, je čas in omrežna lokacija VPN povezav.

Ti podatki se izbrišejo po 30 dneh in ne bodo resnično povezani z vašo identiteto. Zato lahko Avast smatrate kot varno možnost za svojo spletno zasebnost.

Počakajte: preberite naš pregled Avast SecureLine VPN za več podrobnosti.

2. CyberGhost - s sedežem v Romuniji

CyberGhost je verjetno eden najvarnejših VPN-jev na trgu s sedežem v Romuniji, ki je internetno prijazna lokacija. Tisti, ki verjame v zasebnost uporabnikov (precej redko).

Tako ponudnik sam ni dolžan hraniti dnevnikov uporabnikom. To jim omogoča, da izpolnijo svoje obljube o zasebnosti, ki je morda to, kar VSEB posamezniki hrepenijo.

CyberGhost v svoji politiki zasebnosti zadovoljuje,

S svojo strogo politiko brez dnevnika zagotavljamo, da NE sledimo uporabniškemu prometu v tunelu CyberGhost VPN, kot so: zgodovina brskanja, cilj prometa, nastavitve iskanja, podatkovna vsebina, IP naslovi ali poizvedbe DNS.

Edino, kar snemajo, je “poskusi povezave” ugotoviti, ali so bili uspešni ali ne. Vendar tudi ti podatki niso vezani na uporabniške račune. Nedvomno je CyberGhost odlična izbira za uporabnike, ki se zavedajo zasebnosti po vsem svetu!

3. ExpressVPN - ima sedež na Britanskih Deviških otokih

Osebno menim, da je ExpressVPN najvarnejša izbira na trgu. VPN, ki ne’ne hranite dnevnikov in ni stran “Internet sovražnik” pristojnosti, vsekakor spada pod “spoštuje zasebnost uporabnikov” kategorija.

Januarja 2017 so turške oblasti preiskale podatkovne centre ExpressVPN, da bi preiskale atentat na Andreja Karlova (ruskega veleposlanika v Turčiji), ki se je 19. decembra 2016 zgodil Mevlüt Mert Altıntaş (policist, ki ni dežuren).

Čeprav je to veliko jasno, se preiskava ni ustavila. Organi so poskušali najti povezave z drugimi vpletenimi osebami, le da bi izvedeli policista’s Facebook in Gmail sta bila izbrisana.

Odkrite so bile digitalne sledi, dejanje je bilo storjeno prek zasebne povezave, ki jo je upravljal ExpressVPN. Po zasegu zadevnega strežnika in temeljitem pregledu ni bilo razkritih nobenih koristnih informacij.

To je prisililo preiskovalce, da se za dnevnike obrnejo neposredno na ExpressVPN. Ponudnik je omenil svojo politiko NO LOGS, ki stoji na čelu za zasebnost na trgu VPN-jev.

V izjavi, služba VPN piše,

Kot smo turškim oblastem navedli januarja 2017, ExpressVPN nima in še nikoli ni imel nobenih dnevnikov o povezavi s strankami, ki bi nam omogočili, da bi vedeli, katera stranka uporablja posebne IP-je, ki so jih navedli preiskovalci.

4. FrootVPN - s sedežem na Švedskem

Ker ima FrootVPN sedež v pristojnosti 14 oči, ga ni mogoče šteti za zaupanja vredno storitev. Ponudnik bo moral na zahtevo sodelovati z organi pri razkrivanju dnevnikov.

Tega ni naokoli, zato uporabnikom vedno svetujem, naj se ne držijo stran “Internet sovražnik” lokacije. Preprosto niso vredni.

FrootVPN očitno precej pogumno izjavlja, da dnevnikov ne shranjujejo,

Skrbimo za vašo internetno zasebnost. Vaši podatki ne bodo nikoli posredovani nobeni tretji osebi.

Pozabijo pa razjasniti, ali bodo ob izdaji sodnega poziva ali izdaje odredbe z vladnimi organi ali obveščevalnimi agencijami delili kakršne koli informacije!

Njihova stran za beleženje in politika zasebnosti sta tudi precej nejasna in navajata le, da ni shranjenih dnevnikov povezav, kot so časovne žige. Kaj pa drugi osebni podatki (PII)?

5. HIDE.me - S sedežem v Maleziji

Malezija je varna internetna pristojnost, proč od zavezništev 5, 9, 14 oči. To daje Hide.me precej prednost pred drugimi imeni na trgu. VPN spoštuje uporabnike’ pravica do zasebnosti.

Kot tak ne vodi dnevnikov prometa in ne spremlja dejavnosti uporabnikov. Seveda so stvari drugačne, če se prijavite na njihov brezplačni načrt, ki je z omejitvijo pasovne širine 2 GB.

Nato ponudnik hrani dnevnike dejavnosti (izbrisane po nekaj urah). Če pa se prijavite s premijskim načrtom, lahko od ponudnika pričakujete večjo varnost.

Lahko si ogledate njihovo potrdilo, ki ga je izdal neodvisni varnostni analitik, in preveri, ali ni zahtevan. V notranjosti si lahko skozi leta ogledate številne prošnje.

Ponudniki’ odgovor na vsako zahtevo je bil:

hid.me ne more in ne vodi nobenih dnevnikov; zato vam ne bomo mogli posredovati nobenih dodatnih informacij o tej zadevi.

6. IVPN - S sedežem v Gibraltarju

Gibraltar spada tudi pod pristojne internetne pristojnosti. Državljanom ne nalaga nobenih obveznih zakonov o hrambi podatkov ali prepuščanja množičnim nadzorom.

To samo po sebi daje IVPN prednost na trgu, kjer ima več kot 80+ ponudnikov sedež “Internet sovražnik” pristojnosti. Če to ne bi bilo dovolj, IVPN nalaga strogo politiko brez prijave.

Ponudnik ne shranjuje nobenih podatkov o seji / povezavi, kot so časovne žige, pasovna širina ali podatki o aktivnosti / uporabi, kot so obiskana spletna mesta, IP naslov itd..

Ni bilo niti enega primera prepuščanja informacij IVPN nobeni vladi ali obveščevalni agenciji. Za več podrobnosti o njihovi beležitvi si lahko ogledate to podrobnost “Politika zasebnosti” stran!

7. Ivacy - s sedežem v Singapurju

Ivacy, ustanovljena leta 2007, je bila v ospredju zasebnosti, še preden je postala stvar. S sedežem v Singapurju je ponudnik precej varen pred invazivnim nadzorom in hrambo podatkov.

Strogo ne beležimo in ne spremljamo, dejavnosti spletnega brskanja, dnevniki povezav, dodeljeni IP-ji VPN, izvirni IP naslovi, zgodovina brskanja, odhodni promet, čas povezave, podatki, do katerih ste dostopali, in / ali poizvedbe DNS, ustvarjene s svojim koncem.

Edini podatek, ki ga ponudnik VPN beleži, je vaše ime, e-poštni naslov in način plačila ob prijavi. Seveda lahko uporabite psevdo id in imena, da svojo identiteto še dodatno skrijete.

Vse to uporabnikom omogoča, da ostanejo popolnoma varni na spletu, saj noben podatek ne more povezati s specifičnimi dejavnostmi določenega uporabnika njihove storitve. Za več informacij si lahko preberete njihove podrobnosti “Politika zasebnosti”.

8. Mullvad - s sedežem na Švedskem

Čeprav ima Mullvad sedež v pristojnosti 14 oči, ga ni bilo mogoče najti, da bi vladnim organom predal kakršne koli dnevnike. Ponudnik večinoma svojo identiteto skriva.

Ne vodi nobenih evidenc osebno prepoznavnih podatkov (PII). Vendar ob analizi njihovih “Politika zasebnosti”, Odkril sem, da Mullvad spremlja druge meritve.

To vključuje skupno pasovno širino na strežniku, obremenitev procesorja na jedro in skupno število trenutnih povezav, od katerih nobena ne more povezati nazaj do vaše identitete.

Kot tak menim, da Mullvad velja za varnega ponudnika, vendar je izbira prijave spet odvisna od možnosti. Zaupanje je zelo pomemben dejavnik pri izbiri VPN-ja.

9. NordVPN - S sedežem v Panami

Osebno menim, da je NordVPN ena najboljših storitev VPN No Logs na trgu. Ponudnik s sedežem v Romuniji pridobi strateško prednost pred drugimi imeni.

Lokacija je zelo varna in internetno prijazna pristojnost. Ali Nord VPN Log? Ne, oni “zagotovite strogo politiko brez zapisov”, ki ga preveri večje računovodsko podjetje.

Novembra 2018 je bila zaključena varnostna revizija, med katero se je “Velika 4” računsko podjetje je imelo dostop do strežnikov, podatkovnih baz NordVPN, pregledovanja konfiguracij, operacij opazovalcev in zaposlenih.

Rezultati so razkrili, da NordVPN ne hrani dnevnikov prometa, IP naslovov, dnevnikov povezav ali informacij o internetni dejavnosti, ki bi se lahko povezale nazaj do uporabnika.

Ker ponudnik naloži šest omejitev hkrati, imajo določene mehanizme za spremljanje. Vendar nobena ne ogroža zasebnosti ali varnosti uporabnikov.

10. Popolna zasebnost - s sedežem v Švici

Storitev VPN s sedežem v Švici ponuja napredne spletne anonimnosti in varnostne funkcije. Sama lokacija je bila nekoč “Internet prijazen” pristojnost tudi.

Toda po sprejetju novega zakona septembra 2017 lahko Švico zdaj štejemo za a “zadruga” pristojnost, ki bo opravljala ciljno usmerjen nadzor.

To ne vpliva na popolno zasebnost in zavezanost, da vas bodo anonimni. Ponudnik izvaja vse svoje strežnike v načinu diska RAM, kot to pojasnjujejo na svoji strani pravilnikov dnevnika.

Prav tako ne shranjujejo / shranjujejo nobenih informacij, razen celotne uporabe na strežnikih. Najboljši del tega: te trditve so preverjene. Nizozemski organi so avgusta 2016 v Rotterdamu na Nizozemskem zasegli enega od strežnikov ponudnikov.

Čeprav razlog za zaseg strežnika ni bil nikoli naveden, je Perfect Privacy potrdil, da niso bili predani nobeni podatki o potrošniku:

Ker ne beležimo nobenih podatkov, trenutno ni razloga za domnevo, da so bili kateri koli podatki o uporabniku ogroženi.… Zdaj lahko sklepamo, da zaradi zasega niso bili ogroženi nobeni podatki o strankah. Lokacija v Rotterdamu bo še naprej delovala z uporabo nadomestnih strežnikov.

11. Zasebni dostop do interneta (PIA) - s sedežem v ZDA

PIA je storitev VPN s sedežem v ZDA, ki ponuja poceni in uporabniku prijazno izkušnjo. Je tudi edini ponudnik s sedežem v ZDA, kar menim, da je varna izbira.

Ne glede na zakone o obveznem hrambi in nadzoru podatkov se je PIA izkazala za “brez hlodov” ponudnika, v zadnjih 4 letih ne enkrat, ampak dvakrat.

“Nedvoumno lahko trdimo, da naše podjetje nima in še vedno ne vodi dnevnikov metapodatkov o tem, kdaj naročnik dostopa do storitve VPN, koliko časa je naročnik’s uporabo in kakšen IP naslov je naročnik izviral. Poleg tega nam šifrirni sistem ne omogoča ogleda in s tem beleženja, katere IP naslove je naročnik obiskal ali jih je obiskal.”

V prvi sodni zadevi iz leta 2016 je bil FBI vročil sodni poziv ponudniku, ki je zahteval dnevnike uporabnika, ki je domnevno objavljal grožnje z bombo med uporabo PIA VPN.

Po uradnih sodnih dokumentih je edini podatek, ki ga lahko ponudnik ponudi, ta je, da se grozd IP naslovov uporablja iz vzhodnih stroškov ZDA.

“Sodni poziv v London je bil poslan zasebnemu dostopu do interneta v Londonu (Trust Media) in edina informacija, ki so jo lahko posredovali, je, da se je skupina IP naslovov uporabljala z vzhodne obale ZDA.”

V drugem primeru iz leta 2018 je bil vpleten spletni heker Ross M. Colby, ki je obtožen treh prekrškov in dveh prekrškov v zvezi z domnevnimi vdori v računalnik.

FBI je potrdil, da je osumljenec za opravljanje te nezakonite dejavnosti uporabljal zlasti storitve VPN ali PIA, ter od ponudnika zahteval dnevnike, a v zameno ni prejel ničesar.

“London Trust Media upravlja z blagovno znamko Zasebni dostop do interneta (PIA), ki ima v lasti več naslovov IP, ki se uporabljajo za kramp Embarcadero Media. Zasebni dostop do interneta ne beleži dejavnosti uporabnika, na primer do datotek, do katerih so dostopali, ali sprememb, ki so jih naredili na spletnem mestu.”

Zdi se mi kot precej trdna politika ničelnih dnevnikov, še posebej če upoštevamo, da PIA svoje uporabnike lahko zaščiti, tudi ko se obveščevalne agencije, kot je FBI, pojavijo!

12. Trust.Zone - s sedežem na Sejšelih

Ker Trust.Zone deluje zunaj Sejšelov, so že pridobili prednost za sedež v a “prijazen do interneta” pristojnost. Ponudnik se tudi sam osredotoča na zagotavljanje popolne anonimnosti.

“Vsi naši VPN strežniki po vsem svetu NE shranjujejo nobenih dnevniških datotek, da bi zaščitili vašo zasebnost. Vsi podatki o uporabi so anonimni in niso povezani z vašim resničnim javnim naslovom IP”

Čeprav te trditve še ni treba preveriti, se Trust.Zone večinoma zdi varna storitev. Sumim, da hranijo neke oblike dnevnikov sej, vendar tiste, ki ne povezujejo nazaj z uporabnikom.

13. VyprVPN - s sedežem v Švici

S sedežem v Švici, Zlata žaba’s VyprVPN si je vložil veliko truda, da bi postal zanesljiv ponudnik. Tudi lokacija je pozitivno prispevala k ponudniku.

Leta 2010 je Zvezno vrhovno sodišče Švice prepoznalo naslove IP kot osebne podatke, ki jih ni mogoče slediti, ne da bi o tem obvestili vpletenega posameznika.

Tako je VyprVPN prevzel prednost. Švica’s ugodnimi zakoni o zasebnosti, ki zagotavljajo tudi najvišjo varnost ponudnika in njegovih uporabnikov. Vendar je septembra 2017 začel veljati nov zakon.

Ta zakon, po poročanju Swissinfo.ch, omogoča FIS, da se prepusti usmerjenemu nadzoru, hroščanju zasebnih nepremičnin, telefonskih linij in prisluškovalnim računalnikom, ki so bili prej onemogočeni.

V tem času je VyprVPN naredil podatke o povezavi (vključno z naslovi IP), shranjene 30 dni. Vendar pa si ponudnik zdaj želi bolj prizadevati za zaščito zasebnosti uporabnikov.

Posledično je septembra 2018 podjetje VyprVPN začelo sodelovati z varnostno skupino Leviathan pri pregledu in posvetovanju, da bi njihove storitve prešli v polno “brez hlodov” VPN storitev.

Za razliko od revizije NordVPN, ki je bila opravljena na spletnem mestu VyprVPN, je na voljo javnosti za analizo, nanjo pa se lahko sklicuje z deljenjem povezave. Tu je razdelek iz poročila:

“Pregledali smo vse sestavne dele projekta v skladu z oceno ogroženosti. Zlata žaba je sodelovala pri odpravljanju vseh ugotovitev, ki niso povezane z logom, hkrati z oceno. Ko je to končalo, smo opravili ponovni preizkus in preverili, ali so vsi popravki učinkoviti.”

14. VPNArea - s sedežem v Bolgariji

Bolgarsko VPNArea je daleč od pristojnosti 5, 9 in 14 oči odlična izbira za uporabnike, ki želijo doseči anonimnost na spletu.

Pravilnik o zasebnosti ohranja stališče brez zapisovanja in uporabnikom zagotavlja, da njihove dejavnosti ostanejo varne pri uporabi VPNArea - še posebej, če prebivate v državi s strogimi internetnimi zakoni.

“Dnevnikov ne spremljamo, ne beležimo in ne hranimo’s VPN aktivnost. Ne spremljamo, ne beležimo in ne hranimo nobenih prijavnih datumov, časovnih žigov, vhodnih in odhodnih naslovov IP, statistike pasovne širine ali kakršnih koli drugih prepoznavnih podatkov uporabnikov VPN, ki uporabljajo naše VPN strežnike.”

Proti ponudniku je bilo tudi nič primerov, kar še dodatno preveri njihove trditve. Od prometa, povezave do dnevnikov IP naslova VPNArea ne beleži nobenih podatkov PII.

15. ZoogVPN - s sedežem na otoku Man

ZoogVPN deluje na otoku Man, ki je pristojna za varen internet. Država’s zakoni ne nalagajo hrambe podatkov ali množičnega nadzora državljanov.

Ponudnik tudi trdi, da ponuja ničelno beleženje,

“Strogo ne zbiramo in ne hranimo nobenih informacij o dejavnosti uporabnikov, spletnih mestih ali aplikacijah, ki jih uporabnik uporablja, uporabniških naslovih IP ali sejah za prijavo / odjavo uporabnikov..”

Če preverite njihove politika zasebnosti, ZoogVPN se ponavadi zelo nazorno ukvarja in česa ne. Dejansko imamo še enega ponudnika ničelnih dnevnikov.

Edina stvar, ki jo zabeležijo, je skupna poraba pasovne širine na njenih strežnikih. Uporabnikom / potencialnim strankam ni treba skrbeti za beleženje spletnih aktivnosti ali metapodatkov, ki bi jih lahko povezali nazaj.

VPN-ji, ki ne beležijo vitalnih podatkov / informacij!

Zdaj ste seznanjeni s 30+ storitvami VPN, ki jih je mogoče šteti “nezanesljiv” in več kot 15+, ki zagotavljajo popolno anonimnost. Vendar je treba še vedno upoštevati veliko imen.

Sem spadajo tudi tisti VPN-ji, ki se na sredini zasujejo. Ponudniki, ki imajo sedež v SAFE jurisdikciji, vendar še vedno beležijo minimalne podatke o povezavi, ki morda ne bodo nujno povezali z vašo identiteto.

Tako sem se odločil, zakaj ne ustvarim ločenega seznama zanje! Spodaj so navedena imena ponudnikov, ki ne beležijo sledljivih informacij / podatkov. Če se boste prijavili z njimi, je odvisno samo od vas.

 1. Anonimni VPN - Nahaja se na Sejšelih
 2. BlackVPN - Nahaja se v Hong Kongu
 3. BulletVPN - Nahaja se v Estoniji
 4. BolehVPN - Nahaja se v Maleziji
 5. Boxpn - Nahaja se v Turčiji
 6. CactusVPN - Nahaja se v Moldaviji
 7. CyberSilent - Nahaja se na Poljskem
 8. CryptoStorm - Nahaja se na Islandiji
 9. Doublehop - Nahaja se na Sejšelih
 10. DotVPN - Nahaja se v Hong Kongu
 11. DathoVPN - Nahaja se v Panami
 12. DefenceVPN - Nahaja se na Barbadosu
 13. CitizenVPN - Nahaja se na Danskem
 14. EarthVPN - Nahaja se na Cipru
 15. Easy Hide IP - Nahaja se na Sejšelih
 16. F-Secure Freedome - Nahaja se na Finskem
 17. Jaz - Nahaja se na Cipru
 18. FinchVPN - Nahaja se v Maleziji
 19. SkrijIPVPN - Nahaja se v Moldaviji
 20. ibVPN - Nahaja se v Romuniji
 21. Preobleka - Nahaja se v Belizeju
 22. IdentityCloaker - Češka
 23. IronSocket - Nahaja se v Hong Kongu
 24. Keenow Unblocker - Nahaja se v Izraelu
 25. Kepard - Nahaja se v Moldaviji
 26. Le VPN - Nahaja se v Hong Kongu
 27. LimeVPN - Nahaja se v Hong Kongu
 28. Moja zasebna mreža - Hong Kong
 29. nVPN - Nahaja se v Bosni
 30. RezanciVPN - Nahaja se v Maleziji
 31. OneVPN - Nahaja se v Hong Kongu
 32. Privatoria - Nahaja se na Češkem
 33. PandaPow - Nahaja se v Hong Kongu
 34. sh - Nahaja se na Sejšelih
 35. SpyOFF VPN - Nahaja se v San Marinu
 36. SmartVPN - Nahaja se na Sejšelih
 37. SecurityKISS - Nahaja se na Irskem
 38. SwissVPN - Nahaja se v Švici
 39. VPNLUX - Nahaja se v Belizeju
 40. AC - Nahaja se v Romuniji
 41. VPN Baron - Nahaja se v Romuniji
 42. ht - Nahaja se v Belizeju
 43. VersaVPN - Nahaja se na Filipinih
 44. azija - Nahaja se v Belizeju
 45. VPNBook - Nahaja se v Švici
 46. ZenVPN - Nahaja se v Dominiki
 47. ZorroVPN - Nahaja se v Belizeju
 48. ZPN - Nahaja se v ZAE

Zavijanje stvari

Verjetno imate dobro predstavo o spremembah v pravilnikih beleženja storitev VPN. Kjer večina trdi, da je brez rokovanja, jih zbirajo osebno prepoznavni podatki (PII).

Seveda so nekateri bolj civilizirani in ob kopanju globlje razkrijejo le beleženje minimalnih podatkov o povezavi. Če pa govorimo o popolni anonimnosti. Le nekaj se jih dejansko izkaže za LOGLESS.

V vseh teh merilih sem poskušal zagotoviti čim več informacij za VPN’s. To pa zato, ker vem, da je včasih težko razumeti, kakšne so politike in pravila beleženja.

Poleg različnih strategij ponudniki na različne načine sporočajo uporabnikom te politike, pogosto pa svoje resnične barve skrivajo za zapleteno igro besed.

Kakor koli že, upam, da se bo ta priročnik izkazal za koristnega pri razkrivanju resnice. Če imate kakršna koli vprašanja ali pomisleke, komentirajte spodaj. Odzval se bom osebno. Naj vam bo lep dan brez roba!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me