Enostavni nasveti za internetno varnost za začetnike | BestVPN.co

“Vsi smo zdaj povezani z internetom, kot nevroni v velikanskih možganih”

Moram dolgovati Stephenu Hawkingu, da je stvari tako natančno povzel, vendar toliko pustil svoji domišljiji. Kar je povedal o internetu, je večinoma resnično. Nekaterim se to lahko zdi pohvalno: ‘digitalni svet’. Kakšen čas je biti živ, kaj? Hkrati so drugi morda skeptični glede uporabe interneta. Na BestVPN.co razumemo obe strani, vendar imamo nekaj lastnih misli o tej temi.

Kot vse drugo v življenju, tudi na internetu obstajajo določene prednosti. Je neverjeten učni vir, omogoča dostop do takojšnje zabave, olajša delovna mesta z orodji SaaS in pomaga pri pridobivanju izpostavljenosti kot posameznik prek družbenih medijev (predstavlja veliko priložnosti, da postanete svoj šef). Hkrati obstajajo grožnje vaši osebni varnosti in zasebnosti, ki ogrožajo družino / podjetje / denar!

Zavedanje o kibernetski varnosti!

Žal obstajajo posamezniki, ki’Izkoristili boste internet z vdiranjem v kriminalne dejavnosti, norčevanjem uporabnikov z zlonamerno programsko opremo, pridobivanjem podatkov prek lažnega predstavljanja ali ustvarjanjem shem, ki posameznikom goljufajo njihov denar. Kiber kriminalci postajajo pametnejši in bolj izpopolnjeni v svojem delovanju z uporabo ustvarjalnih ukrepov za krajo identitete, zagrešitev goljufij ali celo sprožitev kibernetskih napadov na druge.

Zavedanje o kibernetski varnosti

Če to ni bilo’Dovolj je, da je internet napolnjen z nasiljem, mračnimi skušnjavami in nemoraljo s podjetji / posamezniki, ki aktivno iščejo uporabnike, VSAKO! Vlade ne’ne želijo zaupati svojim državljanom in vsiljevati internetnih zakonov, ki omogočajo spremljanje / prisluškovanje običajnemu človeku. Zaradi vsega tega se zavedate, da ostajanje VARNO na spletu ni več dano, ampak nujna izvenšolska dejavnost.

Mesec zaznavanja kibernetske varnosti

Zdaj vemo, kaj si’znova razmišljam, vse to se zdi ganljivo in površno, kajne? Vendar pa lahko zagotovimo’t! Zato smo za ta nacionalni mesec zavedanja o kibernetski varnosti (NCSAM)’Odločila sem se, da bom vse skupaj rešila in pomagala strankam, da ostanejo varne na spletu. Z malo zdrave pameti in znanja o tem’s / don’ts, lahko brskate po njih ‘neto nepoškodovana.

Kakšna vprašanja internetne varnosti se srečujemo danes?

Internet služi kot čudovito orodje za samoizražanje, povečanje znanja in sposobnost, da ostanete povezani z ljudmi z vsega sveta. Široka dostopnost naprav z internetom omogoča vsakomur dostop do nakupovanja, kreditnih / finančnih storitev, takojšnje zabave, upravljanja odnosov, vključevanja v spolne nagone in celo prejemanje pomoči / nasvetov!

Kot tak ni nobenega dvoma, da je internet res spremenil / izboljšal naše življenje na toliko načinov, da si zdaj ni mogoče zamisliti sveta brez njega. Vendar pa skrbi za zasebnost / varnost šele, ko spoznaš, kako nevarne stvari lahko pridejo po internetu. Spodaj bomo razpravljali o nekaterih resnih tveganjih za osebno varnost, zaradi katerih bi se lahko obtičali:

Z vprašanji internetne varnosti se soočamo danes

 • Odkupna programska oprema – Zlonamerna programska oprema, ki uporablja cyptovirologijo, prevzame vaš računalnik in grozi, da bo žrtev objavila’s podatki, dokler ne bo plačana odkupnina. Med pomembnimi primeri so Fusob, WannaCry, Petya, Bad Rabbit in SamSam, vsi pa so bili najdeni s podobnimi vzorci za šifriranje uporabniških datotek.
 • Kraja identitete – Didn’mislim, da je bilo to mogoče? Pa vendar se zgodi! Uvozniki lahko uporabljajo tehnike, kot je lažno predstavljanje ali zlonamerno programsko opremo, da vas zavedejo, da razkrijejo svoje finančne podatke, ki jih nato uporabijo za goljufijo, če se lažno predstavljajo. Sranje zelo hitro udari v strop!
 • Kibernetska obdelava – Zelo hudo kaznivo dejanje, zaradi katerega mora zaradi nadlegovanja in duševnih mučenj trpeti veliko žensk! V tem scenariju napadalec večkrat uporablja elektronske komunikacije za prestraševanje ali prestrašenje žrtve. Vključuje lahko tudi klevetanje, klevetanje, obrekovanje in lažne obtožbe.
 • Sextortion – Mislil, da je resnični svet b ** ch? Digitalni svet je slabši! Nekateri kibernetski kriminalci poskušajo prevarati uporabnike pri pošiljanju golih / spolnih slik. Kasneje se te slike uporabijo za izsiljevanje denarja ali spolne ugodnosti žrtve, kar lahko privede do resne depresije / tesnobe!
 • Trpinčenje – Enostavna izpostavljenost nasilju, grafične slike / video posnetki in drobna politika so nekaj, po čemer so družbeni mediji postali zelo znani! Vendar pa se stvari šele začnejo resno vrteti, ko ljudje digitalni svet uporabljajo za nasilneže v spletu. To lahko vključuje obrekovanja, virusne spomine in še več!
 • Spletno napovedovanje – Internet je nevaren kraj, zlasti za otroke, saj se lahko dvakrat / trikrat povežejo z ljudmi. Nekateri nedolžni mladostniki lahko postanejo žrtve manipulacije / prisile s strani plenilcev prek spleta, ki imajo nenavadne nasilne / spolne motive.
 • Neželena pošta – Kadar se pridružite novemu spletnemu mestu ali spletnemu mestu za družabne medije, lahko kliknete nekje, ki ste ga našli’ne bi smel, in zaradi tega se boste morali spoprijeti z več sto in tisoč neželenimi oglasi, neželenimi množičnimi sporočili, kar odpira vrata zlonamerni programski opremi in lažnemu predstavljanju!
 • Obscenska vsebina – Medtem ko je internet za mnoge lahko srečno mesto, je lahko tudi neverjetno temačen in nevaren. Na voljo je na tone nepristojne vsebine v obliki informacij / slik / videoposnetkov, ki vsebujejo eksplozije gore / ubijanja / bombe in drugo neprijetno vsebino.

Vprašanja glede internetne varnosti

Kako lahko uporabniki izkoristijo največjo zaščito na spletu?

Mi’ponovno preberite o nevarnostih zgoraj’sem te malo zafrknil! Konec koncev, kdo bi lahko’čeprav se tudi take stvari zgodijo, kajne? Zakaj lahko’t ljudje se samo naučijo civilizirati in ne smejo biti bolečina v $$ za druge? Domnevamo, da na to nihče ne more odgovoriti, toda če obstaja nekaj, kar BestVPN.co lahko, je, da izkoristite največjo zaščito v spletu, da se zaščitite pred takšnimi spletnimi grožnjami!

Preden začnemo, naj prosim, prosim, to odložite tam. To ni’t eden od teh klišejskih, preoblikovanih spletnih vodnikov, kjer se edini nasveti, ki jih dobite za zaščito zasebnosti, vrtijo okoli zastarelih metod. Med raziskovanjem nas je dobesedno presenetila vrsta odvečnih vsebin, ki so na voljo na internetu. Tako upamo, da se vam zdijo naše raziskave impresivne, saj poskušamo iti nekoliko širše!

Enostavni nasveti za internetno varnost za začetnike | BestVPN.co

Nasveti za internet. Osnovna pravila

 1. Podobno kot izogibate se hoji iz senčnih sosesk, se izogibajte obisku nevarnih spletnih mest v spletu, saj lahko vsebujejo odkupno programsko opremo, viruse ali zlonamerno programsko opremo.
 2. Vedno omejite količino informacij, ki jih razkrijete v spletu. Potencialni delodajalci in kupci ne’ne bi smeli vedeti svojega domačega naslova ali statusa osebnih odnosov (duh!).
 3. Izogibajte se nalaganju programske opreme / programov drugih proizvajalcev, saj lahko vsebujejo zlonamerno programsko opremo ali poskušajo ukrasti podatke. Pojdite na aplikacije / programsko opremo, ki jih certificirajo / preverijo ustrezni organi.
 4. Internet ne’nimam tipke za brisanje. Ko je objavljen, večno živi v najtemnejših, najtemnejših zaveznikih predpomnilnikov ali kopij, ki bi jih lahko naredili drugi, ne da bi za to vedeli.
 5. Če nimaš’ga že nimate, v telefonu uporabite varnostno kodo. To je lahko geslo, koda PIN ali vzorec za odklepanje. Ne glede na to, kaj izberete, je uporaba spletne strani nujna za spletno zasebnost!
 6. Poskrbite, da bodo vaši računi v družbenih medijih zasebni. Samo ožja družina in prijatelji bi morali videti vse o vas. Zadnja stvar, ki jo potrebujete, je kiberstalker!
 7. Redno posodabljajte svoj operacijski sistem in programsko opremo, da preprečite, da kibernetski kriminalci izkoriščajo stare napake in vrzeli v vaši varnosti, kar lahko povzroči izgubo vseh osebnih podatkov.
 8. NIKOLI se ne povezujte z javnimi omrežji Wi-Fi v kavarnah ali restavracijah, ne da bi uporabljali storitev VPN, saj vas na teh krajih najverjetneje prevarajo / hakirajo / prevarijo pametni kibernetski kriminalci.
 9. Pomnjenje vseh gesel je lahko velika bolečina v zadnjici, razen če ne’dobil sem izjemne veščine priklica spomina. Za povprečnega joea svetujemo uporabo programa za upravljanje gesla.
 10. Izogibajte se pisanju sovražnih sporočil ali se prepustite kakršnemu koli pobijanju / rasizmu / nasilju, saj lahko to povzroči resne težave. Preprosto pisanje grozečega sporočila vas lahko spravi v pravne težave!

Osnovna pravila internetne varnosti

Nasveti za internetno varnost: Zaščitite se pred Ransomware

 1. Včasih življenje samo nadaljuje z dajanjem limone in tam’s tem ne morete ničesar storiti. Ransomware’s so zapletene, zato morate imeti navado, da redno varnostno kopirate svoje podatke.
 2. Uporabite protivirusno ali proti zlonamerno programsko opremo, ki vam omogoča nastavitev iskanja za skeniranje arhiviranih in stisnjenih datotek.’s kako večina ransomware prevzame nadzor nad vašim sistemom.
 3. Ne drži’ni važno, če obiskujete spletno mesto, dostopate do programske opreme ali preprosto brskate po različnih igrah / programih, ne pozabite vedno vklopiti požarni zid..
 4. Redno nameščajte posodobitve za svoj operacijski sistem in protivirusno / zlonamerno programsko opremo, tako da imate posodobljeno strojno programsko opremo, ki lahko prepreči kakršno koli sumljivo datoteko!
 5. Uporabniki so nujno pozorni, ko klikajo na povezave ali priloge, zlasti tiste, ki se zdijo sumljivi. Analizirajte povezavo, da dobite boljšo predstavo, preden jo kliknete.

Enostavni nasveti za internetno varnost za začetnike | BestVPN.co

Nasveti za internet. Varujte pred krajo identitete

 1. Vedno ne pozabite, da ne uporabljate programov P2P / File-Sharing, če ne’ne nudite varnosti podatkov in zasebnosti. Če to storite, uporabite storitev VPN, saj bo tako vaša identiteta ves čas anonimna.
 2. Kot smo že omenili, nikoli ne kupujte v spletnih trgovinah s slabim ugledom, zlasti ne v tistih, ki trpijo zaradi kršitev podatkov v ‘nedavno’ preteklost.
 3. Nujno je treba biti vedno aktiven glede svojih finančnih podatkov. Vsak mesec preverite izpiske svojih bančnih in kreditnih kartic, da boste hitro ugotovili nepravilnosti.
 4. Eden najboljših načinov za varovanje vaše identitete in informacij je vedno spreminjanje gesel vaših finančnih računov. Kršitve več tednov ostanejo neopažene!
 5. Prepričajte se, da vedno pošiljate vsa e-poštna sporočila in sporočila s šifriranjem od konca do konca ali uporabite poseben IP iz storitve VPN, da ves čas izkoristite neprekinljiv sloj varnosti.

Enostavni nasveti za internetno varnost za začetnike | BestVPN.co

Nasveti za internetno varnost: Naučite se, kako se lotiti spletnega staranja

 1. Če imate kibernetsko žrtev, je ključnega pomena, da shranite vso komunikacijo s storilcem za dokaze. Morda se sliši hudo, vendar morate to sporočiti organom pregona.
 2. Če se ločite z intimnim partnerjem, poskrbite, da boste ponastavili vse svoje e-poštne račune, družbene medije in bančne podatke, tako da z njimi ne morejo na noben način manipulirati..
 3. Kadar gre za uporabo socialnih medijev, e-poštnih sporočil ali klepetalnic, je treba biti pozoren na podatke, ki jih delite, sicer lahko zalezovalcem olajšate zbiranje slik / objav!
 4. Če to ni obvezno, se pri prijavi / registraciji za nekaj v spletu izogibajte poljem, ki zahtevajo vaše osebne podatke, na primer datum rojstva. Kdo ve, kako se lahko uporabijo te informacije!
 5. Ko objavljate sliko v spletu (še posebej, če dvomite, da je kibernetska pošta), se prepričajte, da ne razkrije vaše lokacije. Pojdite po enega z navadnim ozadjem.

kako se lotiti spletnega staranja

Nasveti za internet. Bodite pozorni na odstranjevanje

 1. Sextortion ni omejen samo na starejše moške, ampak celo najstniki so bili spoznani za kriva za taka dejanja. Ljubosumni bivši lahko življenje naredijo pekel. Don’ne oklevajte in jih takoj prijavite!
 2. Internet je napolnjen s pripomočki in aplikacijami, ki imajo najbolj čudno uporabo. Ste vedeli, da obstajajo tudi vohunske aplikacije? Izboljšajte svojo varnost v spletu z namestitvijo programa za preprečevanje vohunske programske opreme. Posodabljajte ga vsak dan!
 3. Nujno morate spoznati to dragoceno življenjsko lekcijo: ljudje se lahko pretvarjajo, da so nekateri’ne Bodite izbirčni za ljudi, ki jih želite dodati v svoje družbene medije.
 4. Kot smo že omenili, je treba starše vključiti v življenje svojih otrok. Odločite se, katere aplikacije in SM platforme so zanje primerne, ter redno pregledujte njihovo aktivnost na vseh.
 5. Naj bo navada izklopiti elektronske naprave in spletne kamere, še posebej, če jih ne uporabljate. Hekerji / kibernetski kriminalci lahko vdrejo v kamero, snemajo videoposnetke in vas nato izsiljujejo!

Bodite pozorni na Sextortion

Nasveti za internetno varnost: Kako ravnati v spletnem napadu

 1. To je’Pomembno je, da imajo ljudje moralni kompas. Če vidite nekoga, ki ga poznate, ki je žrtev kibernetskega ustrahovanja, ne’tiho sedi! To sporočite odrasli osebi takoj, ko lahko.
 2. Pri uporabi javnega računalnika ali koga drugega’s telefonom, da dostopate do svojih računov / e-poštnih sporočil v socialnih omrežjih, se odjavite, saj bodo lahko vaš račun uporabili za svoje zadnje motive.
 3. Izogibajte se deljenju gesla in podatkov o računu z nikomer, saj bi lahko izkoristili vašo prijaznost in se prepustite dejavnostim, ki bodo kasneje morda ugriznile zadnjico!
 4. Ključnega pomena je, da se ljudje zavedajo posledic tega, kar pišejo ali objavljajo na spletu. Ne delite ničesar, kar bi vas v prihodnosti lahko prizadelo / osramotilo. Internet je zmedeno mesto!
 5. Toliko kot mi’bi radi izžarevali svojo frustracijo in jezo na ljudi, ki pošiljajo grozeča in žaljiva sporočila, je ključnega pomena biti strpen in ne smeti dvomiti. Nič ne more škodovati, kot da jih takoj blokira.

Kako ravnati v spletnem napadu

Nasveti za internetno varnost: Naučite se preprečiti spletno napovedovanje

 1. Bodite še posebej pozorni in sodelujte s svojimi otroki, še posebej, če uporabljajo socialne medije. Vprašajte jih, če obstajajo’nikomur, ki se počuti neprijetno v spletu, tako da lahko o tem takoj sporočite!
 2. Ko govorimo o tem, da so starši še posebej pozorni pri gledanju svojih otrok na družbenih medijih, ne’t pomeni, da bi morali posegati v njihovo zasebnost. Samo nadzorujte njihovo uporabo internetno povezanih naprav.
 3. Povejte svojim otrokom, naj se nikoli ne pogovarjajo s posamezniki, ki se zdijo starejši v starosti, in se izogibajte odpiranju / prenašanju slik, ki jih pošljejo ljudje,’ne vem.
 4. Nujno morate otroke naučiti tega’s in ne’ts družbenih medijev, ki vključujejo izogibanje tujcem. Pojasnite, da se ne smejo nikoli srečati z nekom iz interneta!
 5. Usposobite svoje otroke, da bodo pametni pri izmenjavi svojih osebnih podatkov. Naučite jih, naj nikoli ne govorijo o svoji šoli, hiši in drugih osebnih stvareh. Takoj naj končajo pogovor.

Enostavni nasveti za internetno varnost za začetnike | BestVPN.co

Nasveti za internet’s Čas, da se znebite neželene vsebine

 1. Uporabite sekundarni e-poštni naslov v trenutkih, ko niste prepričani o obisku določenega javnega imenika, omrežja družabnih medijev ali klepetalnice, da ne boste prejeli neželene pošte na izvirnem ID.
 2. Mnogi uporabniki niso’ne vem, vendar obstajajo načini, kako se izogniti prejemanju neželene pošte. Eden najpomembnejših in najbolj preizkušenih hekerjev vključuje namestitev orodja za filtriranje neželene pošte.
 3. Neželena pošta je zelo zahtevna s svojo taktiko pošiljanja več neželene pošte. Nikoli ne kliknite “odjavite se” povezavo v e-poštnih sporočilih za vsako ceno, saj lahko potrdijo, da je vaš e-poštni naslov aktiven.
 4. Don’ne pošljite svojega e-poštnega naslova nikomur. Te podrobnosti bi morale biti zasebne in jih morate dati samo tistim osebam, ki jim popolnoma in slepo zaupate.
 5. Ko se prijavljate v različne storitve, poskrbite, da bo vaš e-poštni naslov skrit s konfiguracijo nastavitev in premikom izpostavljenosti “Samo jaz” ali kaj podobnega.

Enostavni nasveti za internetno varnost za začetnike | BestVPN.co

Nasveti za varnost v internetu: Blokirajte žaljivo / nespodobno vsebino

 1. Nič bolj ne draži kot obiskati spletno mesto samo zato, da najdete gole slike in drugo nespodobno vsebino v obliki oglasov. Če se jih želite znebiti, uporabite orodje za blokiranje oglasov.
 2. Če želite blokirati eksplicitne rezultate iskanja, ker imate otroke doma ali preprosto sovražite neželeno izpostavljenost takšne vsebine, je pametno vklopiti “Varno iskanje” v Googlu.
 3. Če se vam zdi vsebina, ki se lahko zdi kot žaljiva / rasistična / ponižujoča, je vaše delovno mesto, da jo takoj prijavite ustreznemu skrbniku, da se izognete nadaljnjemu širjenju sovražnega govora.
 4. Družbeni mediji so obremenjeni z nespodobnimi fotografijami, pornografskimi slikami in včasih gorečo vsebino. Takoj jih prijavite, da bodo objave odstranjene, hkrati pa odpravite podobne rezultate.
 5. Ljudje lahko postanejo pozorni na žaljive / nespodobne vsebine na spletnih mestih, saj se pojavijo tako nepričakovano. Modra možnost je namestiti orodje za spletno filtriranje.

Enostavni nasveti za internetno varnost za začetnike | BestVPN.co

Nasveti za internetno varnost: prepoznajte ponaredke iz pravega (lažno predstavljanje)

 1. Lažno predstavljanje je zelo težavno, saj uporablja kopije uradnih spletnih mest, da prevara kupce pri posredovanju svojih podatkov. Namestite programsko opremo proti lažnemu predstavljanju ali razširitev brskalnika, da vas takoj opozori na takšna mesta!
 2. PRAVILO palca: NIKOLI V ŽIVLJENJU ne pošiljajte svojih finančnih podatkov katerikoli osebi po e-pošti, ne glede na to, koliko jim zaupate. Preprosto zato, ker to ni varen način za prenos takšnih informacij.
 3. Večina ljudi ni’Tega se zavedajo, dokler se dejansko ne zavedejo, da kliknejo pojavno povezavo. Nekateri od teh zapletenih pojavnih oken so ponavadi poskusi lažnega predstavljanja. Vedno udarite blizu, da preprečite kakršen koli incident.
 4. Če želite izkoristiti najvišjo varnost pred lažnimi napadi, morate uporabiti močno programsko opremo za požarni zid. To jim bo preprečilo dostop do vašega omrežja / računalnika.
 5. Če ne’ne poznam pošiljatelja, ki vam pošilja e-pošto, izogibajte se kliki na povezave in najpomembneje DON’T lahko naložite datoteke, če so vidne. Nezaupljivih pošiljateljev se ne bo zmedlo!

Enostavni nasveti za internetno varnost za začetnike | BestVPN.co

Nasveti za internetno varnost: uničite zlonamerno programsko opremo in zaščitite svoje podatke!

 1. Če želite svoj pametni telefon / prenosni računalnik / računalnik ves čas varovati, namestite zmogljivo protivirusno / proti zlonamerno programsko opremo za takojšnje odkrivanje in brisanje groženj.
 2. Nikoli se ne povezujte s spletnimi mesti, ki jih ne’ne uporabljajte HTTPS. The “S” na koncu stoji za varno. Uporabite HTTPS Povsod za spletna mesta, ki jih ne’t izvajati. Tako bodo vaše spletne komunikacije varne!
 3. Kar večina ljudi stori po namestitvi protivirusne / anti-malware programske opreme, je pozabiti, da so kdaj obstajali. Don’naj bo ta neprevidna oseba in se prepričajte, da izvajate preglede v rednih presledkih.
 4. Nekatere povezave vas bodo morda pripeljale do strani spletnega mesta, ki je enaka originalu. Pazite na taktike socialnega inženiringa, kot je lažno predstavljanje. Za boljšo predstavo vedno preberite naslov povezave.
 5. Spremenite privzeti SSID (ime vašega omrežja Wi-Fi) in uporabite šifriranje WPA2, da nepooblaščenim uporabnikom preprečite dostop do vaše povezave in posadijo vse sumljivo.

Enostavni nasveti za internetno varnost za začetnike | BestVPN.co

Nasveti za internetno varnost: Don’t Zmedite se s spletnimi prevarami

 1. To se morda sliši nekoliko ostro, če upoštevamo, da so družbeni mediji namenjeni mreženju, vendar se izogibajte nepotrebnim prijateljevanjem (zlasti z ljudmi, ki jih nimate’se nisem srečal ali ne vem o tem).
 2. Ne drži’t je pomembno, če imate prijatelja tehnotehnika ali osebo, ki pozna drugo osebo, edina oseba, ki bi ji moral biti omogočen dostop do računalnika na daljavo, je vaš lokalni ponudnik internetnih storitev.
 3. Dandanes se odpira veliko novih spletnih mest za e-trgovino, vendar niso vsa varna. Spletnemu nakupovanju se privoščite le iz zakonitih virov, kot so eBay, Ali Express ali Amazon!
 4. Goljufiji zlahka ponarejajo osebne številke klicatelja in vas zavedejo v dajanje finančnih podatkov. Če nekdo pokliče in zahteva vaše kreditne podatke, prekini in pokliči nazaj, da preveri, ali je klicatelj resničen.
 5. Nikoli ne zaupajte spletnim storitvam, da lahko s klikom gumba zagotovijo odpis dolga in hipotekarno pomoč. Najverjetneje so storitve prevare, zato se izogibajte napakam pri plačilu vnaprej!

Enostavni nasveti za internetno varnost za začetnike | BestVPN.co

Nasveti za internetno varnost: Kako preprečiti prisluškovanje Wi-Fi

 1. Za popotnike, ki pogosto uporabljajo omrežja Wi-Fi v javnih prostorih, kot so gostilne, kavarne in restavracije, vedno uporabite VPN, da bo vaša identiteta anonimna in povezava šifrirana.
 2. Kot smo že omenili, se izogibajte vsem nezaščitenim spletnim mestom “HTTP” pred naslovom. Prepričajte se, da spletna mesta, ki jih obiščete, uporabljajo “HTTPS” oznaka. To kaže na varno povezavo.
 3. Ko uporabljate javni Wi-Fi’nikoli ne onemogočite svojih protivirusnih programov, programov proti zlonamerni programski opremi ali požarnega zidu, saj v omrežje lahko vstopi veliko virusov / zlonamerne programske opreme..
 4. Nekateri hekerji so še dodatno miljo v norčevanju strank s postavitvijo ponarejenih Wi-Fi Hotspots v bližini zakonitih javnih omrežij. Nato ukradejo podatke uporabnikov in nadaljujejo z razvajanjem kraje identitete.
 5. Vedno uporabljajte brezžične vroče točke, ki jim lahko zaupate. Pogovorite se z upravnikom / predstavnikom v kavarni ali restavraciji, če želite izvedeti več o njihovih varnostnih ukrepih, ko so povezani na Wi-Fi.

Enostavni nasveti za internetno varnost za začetnike | BestVPN.co

Nasveti za internet. Varujte otroke na spletu!

 1. Ohranite svoje otroke’računalnik in druge naprave z internetom v skupnem prostoru, ne pa v posameznih spalnicah. To morda zveni nekoliko ostro, vendar je pravzaprav dober način za spremljanje njihove uporabe.
 2. Dajte otrokom v skupno rabo družabni medij ali e-poštni račun, da boste lahko spremljali sporočila in preverjali, ali ne gleda nepristojne vsebine na YouTube Kids ali se pogovarja z neznanci!.
 3. Povej svojim otrokom’nikoli ni v redu, da bi karkoli kupili od spleta, ne da bi te prej vprašali! Nekateri oglasi vas lahko zavedejo, če ponudite brezplačne stvari, da bi vas vabili v razkritje svojih osebnih podatkov.
 4. Upoštevajte varnostna navodila Facebook, Twitterja, Instagrama in drugih platform za socialne medije in poskrbite, da se bodo vaši otroci le pridružili, potem ko bodo izpolnili minimalne starostne zahteve.
 5. Trenirajte svoje otroke, da bodo pametni v spletu. Naučite jih, da nikoli ne objavljajo ali trgujejo osebnih fotografij, ne razkrivajo osebnih podatkov, se strinjajo, da bodo srečali neznanca ali se odzivali na grozeča sporočila!

Internetna varnost za otroke

Zavijanje stvari

S tem smo zaključili ta navodila za varnost interneta za mesec zavedanja o kibernetski varnosti. Upamo, da cenite naš prispevek k širjenju sporočila o varnosti na internetu. Pojasnimo, da ne’ne zanikati uporabnosti in učinkovitosti interneta.

To je utrlo pot vitalnemu napredku na ekonomskem, tehnološkem in družbenem področju. Vendar pa takšne platforme potrebujete tudi zaščito pred temnimi stranmi in prav to je naše poslanstvo! Don’t ne odlašajte z nadaljnjo delitvijo priročnika. Lep dan in uživajte v varnejšem internetu!

Enostavni nasveti za internetno varnost za začetnike | BestVPN.co

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me