5 oči, 9 oči, 14 zavezništev oči – zaščitniki pred terorjem ali napadalci zasebnosti?

Contents

Preverite, če je vaša VPN v varni coni

Anonine VPNAvast SecureLine VPNBuffered VPNCactusVPNCyberGhostEncrypt.MeExpressVPNGoose VPNHide.meHideMyAssHola VPNIBVPNIPVanishIvacyIVPNMullvadNordVPNPIAPrivateVPNProtonVPNPureVPNStrongVPNSurfsharkTorGuard VPNTrust.ZoneTunnelBearVyprVPNWindscribe VPNZenmate Potrdi Moj VPN

Digitalni svet se širi s svetlobno hitrostjo. Nove storitve, aplikacije, platforme in inovacije nenehno spreminjajo življenje. Nekateri trdijo, da nas nadzirajo in ignorirajo svoje prvinske človeške nagone. Drugi razpravljajo, internet nam je samo izboljšal življenje.

Ali spoštuje našo pravico do zasebnosti? Zdaj je to težavno vprašanje. Večina ljudi ve, da ko boste stopili na splet, bo vedno prišlo do vaše digitalne sledi. Nekateri sprejmejo posledice, izvlečejo kamero za selfie in jo na socialne medije naložijo s hashtagom, #onfleek.

“Koga zanima kaj počnem v življenju? Nisem terorist. Ne vem’ne morem ničesar skriti”. To je običajni odgovor, ki ga dobim med pogovori o zasebnosti. Drugi bolj pozorni na situacijo vedo, da je ta digitalni odtis tvegan, in želijo izvedeti več o množičnem nadzoru, pravilnikih beleženja VPN in težavah s puščanjem.

Torej, ta priročnik je namenjen uporabnikom, ki bolj ozaveščajo zasebnost in so bolj osredotočeni na informacije. Tukaj boste natančneje spoznali sovražnike interneta (del 5 oči / 9 oči / 14 zavezništev za oči), skupaj z informacijami o varnih jurisdikcijah, kjer se spoštuje zasebnost uporabnikov.

5 Oči, 9 Oči, 14 Oči narodnih zvez

 1. Zavezništvo s petimi očmi
 2. Programi nadzora, ki jih upravlja FVEY
 3. Pomembni posamezniki, na katere cilja FVEY
 4. Pomembne organizacije, na katere cilja FVEY
 5. Nadzorne države s petimi očmi (FVEY)
 6. Devet opazovalnih držav
 7. Štirinajst držav za nadzor oči

Sovražniki interneta - Nevarne pristojnosti držav in zavezništev

Druga svetovna vojna je privedla do sporazuma med Združenim kraljestvom in ZDA, ki je bil uradno uveljavljen 5. marca 1946, in izhaja iz Atlantske listine iz leta 1941 in sporazuma BRUSA 1943. Glavni namen tega je bil ustvariti večstransko zavezništvo za sodelovanje v obveščevalni signali.

V naslednjih letih je bil sporazum razširjen na Novo Zelandijo, Avstralijo in Kanado. Potem smo hitro prešli na še nekaj let, videli smo vključitev več nordijskih držav, Filipinov in Zahodne Nemčije - ki delujejo na ločenih mehanizmih kot pridružene enote.

Te entitete gredo po imenih zavezništva Five, Nine in Fourteen Eyes. Vse od napadov 11. septembra so se nadzorne zmogljivosti teh subjektov znatno povečale. Zdaj je vsak netizen v državah, ki so del teh zavezništev, stalno pod nadzorom.

Ta zavezništva imajo svoj dnevni red in se ne odzivajo na svojo državo’s zakoni. Zbrane podrobnosti delijo tako, da vohunijo drug za drugim’s državljani. To ima široke posledice za uporabnike interneta in še posebej top VPN-jev. Skratka, če se nahajate v katerem koli od teh 14 držav, niste varni!

Nato se morate seznaniti s predpisi in spletnimi zakoni države, v kateri prebivate. Tako sem se odločil, da bom res poglobljeno prešel v nevarne pristojnosti po zavezništvu in državi, kjer bom analiziral več kot 187 ponudnikov. Upam, da cenite trud &# 55357;&# 56898;

Zavezništvo s petimi očmi

Skrajšano kot “FVEY”, zavezništvo Five Eyes sega vse do sporazuma UKUSA, o katerem smo že govorili. Sprva je šlo le za pakt o izmenjavi obveščevalnih podatkov med državama, kasneje pa je zajel še tri. Tako smo ustvarili elektrarno držav petih oči:

 • Združeno kraljestvo
 • Združene države
 • Nova Zelandija
 • Avstralija
 • Kanada

5-oči-9-oči-14-oči

Te angleško govoreče države so ta sporazum o petih očeh desetletja skrivale v tajnosti. Si lahko predstavljate dolžino, na katero bi šli, če bi jo kdo našel? Njegov obstoj je bil odkrit šele leta 2003, stvari pa so postale jasnejše, ko je Edward Snowden prinesel dokumente.

Te datoteke so bile pridobljene, ko je delal kot izvajalec NSA. Jasno je kazalo, da je zavezništvo v obdobju med EU delilo obveščevalne podatke o Sovjetski zvezi “Hladna vojna” in nato razkritja mreže ECHELEON. GCHQ in NSA sta ujela prisluškovanje e-poštnih sporočil, faksov, telefonskih klicev in drugega podatkovnega prometa.

Zdaj se je njihov dnevni red precej spremenil. Nenehno uporabljajo “Vojna proti terorizmu” kot izgovor, da vohuni v življenje domačinov. Je to pošteno pri nas? Ne vem’mislim, da! Tu bi se vzdržal delitve svojih političnih stališč, vendar res ne morem nehati razmišljati o tem, kako se včasih zdi tako vnaprej načrtovano.

Programi nadzora, ki jih upravlja FVEY

Po napadih 911 je zveza Five Eyes povečala svoj nadzor in sprejela prakse za spremljanje vseh spletnih dejavnosti uporabnikov. Globalni nadzorni sistem običajno zajema komunikacijo celotnega prebivalstva prek državnih meja.

Dokumenti, ki jih je objavil Edward Snowden, so celo razkrili obstoj številnih programov nadzora, ki jih upravljajo države Pet oči. Spodaj si lahko preberete vse informacije o teh skupnih podjetjih, ki popolnoma ne upoštevajo zasebnosti uporabnikov.

PRISM - Vodi jih NSA skupaj z ASD in GCHQ

PRISM a.k.a. SIGAD US-984XN je program, ki ga upravlja NSA. Zbira / shranjuje internetne komunikacije različnih digitalnih podjetij v ZDA. Te temeljijo na zahtevah vlade do internetnih podjetij, kot je Google LLC v skladu z oddelkom 702 zakona o spremembah FISA iz leta 2008.

Internetna podjetja bodo morala spremeniti vse podatke, ki ustrezajo iskalnim pogojem, ki jih je odobril sodišče. NSA te zahteve PRISM uporablja za ciljno komunikacijo, vključno s šifriranimi. Informacije se nato uporabijo za izvajanje tajnih nalog.

XKeyscore - Vodi NSA z ASD in GCSB

XKeyscore, ki ga skrajšujejo kot XKS, je tajni računalniški sistem, ki ga uporablja NSA. Vsakodnevno analizira in spremlja internetne podatke po vsem svetu. Program je bil deljen tudi z obveščevalnimi agencijami Avstralije, Kanade, Nove Zelandije, Velike Britanije, Japonske in Nemčije.

Po besedah ​​Edwarda Snowdena zapleten sistem omogoča neomejen nadzor posameznikov, ki se nahajajo kjerkoli po svetu. Nasprotno NSA trdi, da je njegov doseg omejen in omejen. Ne glede na to, je sistem le še bolj dokaz tehnologij, ki jih uporabljajo države s petimi očmi za zbiranje več podatkov o ljudeh, kjer koli po svetu.

Tempora - Vodi GCHQ z NSA

Tajni računalnik, ki ga GCHQ uporablja za varovanje internetnih komunikacij, izvlečenih iz optičnih kablov. Sistem je bil v testiranju od leta 2008, začel pa je delovati šele leta 2011. Agenciji omogoča dostop do velike količine osebnih podatkov, ne da bi pri tem vzbujal sum..

Edward Snowden trdi, da ima sistem dve glavni komponenti Global Telecoms Exploitation (GTE) in obvladovanje interneta (MTI), namenjeni sodelovanju telefonskega in spletnega prometa. Do maja 2012 je bilo za razvrščanje zbranih podatkov dodeljenih 250 analitikov NSA in 300 analitikov GCHQ.

GLASBENO - Vodita GCHQ in NSA

MUSCULAR a.k.a. DS-200B je v Združenem kraljestvu program, ki ga vodita GCHQ in NSA, za katerega je bilo potrjeno, da je povzročitelj krasov, v podatkovnih centrih Googla in Yahoo! V 30 dneh je MUSCULAR zbral 181 milijonov plošč za skrivne namene.

Glede na izpuščen dokument Edwarda Snowdena, NSA’S pridobitvami vsak dan uporabljajo milijone zapisov iz Googla in Yahooja’omrežja do podatkovnih skladišč v Fort Meade, Maryland. Program zbere dvakrat več podatkovnih točk v primerjavi z PRISM.

STATEROOM - Vodijo CSE, CIA, ASD, GCHQ in NSA

Pod vodstvom članov mreže ECHELON in podpisnikov sporazuma UKUSA je STATEROOM signalno-obveščevalni program, ki se domnevno izvaja za diplomatske misije. Vendar se večina ne zaveda pravega namena programa.

Vendar, od tistega, kar vemo, STATEROOM vodijo CSE, CIA, ASD, GCHQ in NSA skupaj. Morda se ne razlikuje od katerega koli drugega sistema množičnega nadzora.

Pomembni posamezniki, na katere cilja FVEY

FVEY je ciljal na številne cilje s pomočjo skupne inteligence. Eno ime, ki bi vas verjetno presenetilo, je ime pokojnega, Charlie Chaplin. Komik / filmski ustvarjalec / skladatelj je bil pod nadzorom zaradi svojih komunističnih prepričanj. Drugi cilji vključujejo bolj znana imena, kot so:

 • Strom Thurmond - Vohun na svoje telefonske klice prek nadzornega sistema ECHELON.
 • Nelson Mandela - Britanski agenti SIS so bili pod nadzorom nad terorističnimi govoricami.
 • Jane Fonda - Komuniciranje, ki sta ga prestregla GCHQ in NSA zaradi političnega aktivizma.
 • Ali Khamenei - Cilj za visokotehnološko vohunsko misijo GCHQ in NSA.
 • John Lennon - Nadzirajte FBI in MI5 zaradi protesta proti Vietnamu Wa
 • Ehud Olmert - Vključeno na seznam ciljev nadzora GCHQ in NSA.
 • Susilo Bambang - Nekdanji predsednik in njegova žena sta bila pod nadzorom ASD in NSA.
 • Angela Merkel - Telefonske komunikacije so spremljale od leta 2003 do 2013 prek programa STATEROOM.
 • Princesa Diana - Zgoraj skrivna datoteka, ki vsebuje več kot 1000 strani, ki sta jih zbrala GCHQ in NSA.
 • Kim Dotcom - GCSB je izvajal nezakonit nadzor nad ustanoviteljem Megaupload.

Pomembne organizacije, na katere cilja FVEY

Skupna inteligenca, ki so jo zbrali številni programi nadzora pet oči, ne cilja samo na posameznike. Bilo je veliko primerov znanih letalskih družb, oddajnih omrežij, finančnih institucij in še več vohuni NSA, GCHQ, ASD, GCSB, CSIS.

Univerze

 • Univerza Tsinghua - Program PRISM vohuni pred tisoči državljanov Hong Konga in Kitajske.
 • Inštitut za fiziko v Rači 1.000 izraelskih tarč, ki jih navaja ameriški in britanski nadzor.

Združeni narodi

 • Generalna skupščina Združenih narodov - NSA vohuni za partnerje, uradnike in tajne pakte ZN.
 • Mednarodna agencija za atomsko energijo - NSA je prisluhnila telefonu IAEA’s ustanovitelj.

Telekomunikacijski operaterji

 • Pacnet - Leta 2009 so ZDA vdrle v omrežje operaterja z optičnim omrežjem Asia Pacific.
 • Belgacom - V državi sproži val ogorčenja, GCHQ vdre v Belgacom (operacija Socialist).

Naftne korporacije

 • Petrobras - Vojaki NSA na Petrobras podvigih raziskovanja nafte v globokomorskih območjih.

Multinacionalne korporacije

 • Thales Group - Vohun najvišjih uradnikov v 60 državah, vključno z lastnikom skupine Thales.

Finančne ustanove

 • MasterCard - NSA se ukvarja s spremljanjem mednarodnih plačil s strani finančne družbe.
 • Visa Inc - Podružnica se imenuje “Sledite denarju” (FTM) je ustvaril NSA za spremljanje plačil.

Nadzorne države s petimi očmi (FVEY)!

Upam, da vam zgornji odsek pomaga razumeti, kako lahko invazivne države v zavezništvu Pet oči. Nimajo skrbi za zasebnost uporabnikov in še naprej izvajajo svoje odkrito ravnanje.

Da bi uporabnikom omogočil boljšo predstavo, sem razstavil vsakega člana države Pet oči v ločeno kategorijo in razpravljal o njihovih vladnih zakonih v zvezi z uporabo VPN in digitalne zasebnosti.

Združene države Amerike

Ali je uporaba VPN dovoljena z zakonom? Da

Kljub svojemu agresivnemu nadzoru nad spletnimi aktivnostmi prebivalcev ZDA ne prepovedujejo uporabe VPN-jev. Dejansko gostijo največje število ponudnikov VPN na vsem svetu, skupno 49, po moji raziskavi.

Spodaj sem naštela nekaj priljubljenih imen, vsa pa imajo sedež v ZDA. In zagotovljeno je, da bodo sodelovanje pokazali, kadar koli to zahteva vlada. To lahko škodi vaši spletni zasebnosti.

Zagotovo so ZDA odlične pri podpiranju državljanskih svoboščin in človekovih pravic. Vendar pa njihove trditve v podporo “Svoboda govora in tiska” je popolnoma napačno.

Več ameriških agencij (naštetih spodaj) je bilo vpletenih v polemike glede uporabe interneta. NSA ima zakulisje številnih MAJOR tehnoloških podjetij.

To jim omogoča dostop do vseh internetnih podatkov, vključno s Facebooka, Googla, Yahooa, Microsofta, da zaradi svojih sebičnih razlogov sledijo spletnim komunikacijam..

Njihova vlada celo podpira spremljanje ponudnika internetnih storitev in pozna vse podrobnosti v zvezi z vašim izobraževanjem, šolanjem, starši’ dohodek, zaposlitveni status, kraj dela, status plačila posojila.

Vsi ti vzroki skupaj so privedli do tega, da so ZDA uvrščene na seznam “Internet sovražnik” od Reporteri brez meja. Zato sem’d strogo odsvetujem zaupanje podjetju in njihovim številnim storitvam, ki trdijo, da vam ponujajo anonimnost v spletu.

Ameriške agencije, vključene v izmenjavo podatkov

 • Nacionalna varnostna agencija (NSA)
 • Centralna obveščevalna agencija (CIA)
 • Obrambna obveščevalna agencija (DIA)
 • Zvezni preiskovalni urad (FBI)
 • Nacionalna geoprostorsko-obveščevalna agencija (NGA)

Priljubljene storitve VPN s sedežem v ZDA

Ni mi treba podrobneje opisovati, zakaj se morate izogibati VPN storitvam s sedežem v ZDA, kot so spodaj navedene. Če pa potrebujete zanesljivo storitev, boste morali biti odvisni od ponudnikov, ki se nahajajo zunaj države. Za moja priporočila si lahko preberete ta najboljši vodnik VPN za ZDA, da boste varni v državi FVEY.

 • Anonimizator VPN
 • Ace VPN
 • Skrij se Jaz
 • Skrij moj IP
 • Skrij vse IP
 • Ščit omrežne točke
 • Hoxx VPN
 • IPVanish
 • Tekočina VPN
 • Zasebnost Norton Wi-Fi
 • Zasebni predor
 • Zasebni dostop do interneta
 • ProXPN
 • RA4W VPN
 • SwitchVPN
 • MočanVPN
 • Pospeši
 • SlickVPN
 • TouchVPN
 • TorGuard
 • VPN Neomejeno

Združeno kraljestvo

Ali je uporaba VPN dovoljena z zakonom? Da

Združeno kraljestvo in ZDA sta ustanovni članici 5, 9 in 14 držav oči. Tako lahko obe državi pričakujete veliko nezaupanja in nepoštenosti.

Ustavna monarhija ponavadi deluje nedolžno, vendar je v zadnjih desetletjih sprejela zelo demokratično obliko vladanja. Tako kot ZDA tudi oni trdijo, da podpirajo.

Predvsem glede državljanskih svoboščin, političnih pravic, svobode izražanja in zasebnosti. Vendar hkrati obvezno izvajajo nadzor nad svojimi prebivalci.

Od leta 2016 objavljenega zakona o preiskovalnih pooblastilih ponudniki internetnih storitev in telekomunikacij beležijo besedilna sporočila, klice, čase povezav, zgodovino brskalnika in druge načine.

Ti podatki se hranijo 2 leti in so na voljo v Veliki Britaniji’s agencijami (spodaj naštetimi), partnerji in združenji Five Eyes Alliance, brez kakršne koli garancije.

Združeno kraljestvo trdi, da sprejemajo te ukrepe za boj proti zlorabam otrok in terorizmu, vendar so namesto tega preiskali optične kable in se prepuščali usmerjenemu vohunjenju.

Uporaba VPN je zakonita v državi, vendar zakoni o hrambi podatkov veljajo za vse ponudnike. Zato so poročevalci brez meja državo našteli kot “Internet sovražnik”.

Agencije Združenega kraljestva, vključene v izmenjavo podatkov

 • Sedež vladnih komunikacij (GCHQ)
 • Tajna obveščevalna služba (SIS a.k.a. MI6)
 • Obrambna inteligenca (DI)
 • Varnostna služba (MI5)

Priljubljeni ponudniki VPN s sedežem v Veliki Britaniji:

 • SkrijMyAss!
 • Varnejši VPN
 • ZoogVPN

Nova Zelandija

Ali je uporaba VPN dovoljena z zakonom? Da

Čeprav so VPN zakoniti na Novi Zelandiji, lokacija še vedno ni varno za vaše spletne aktivnosti. Država nalaga precej podobne zakone, kot jih ima soseda Avstralija (še en član s petimi očmi).

Edina razlika med obema je, da lahko Novo Zelandijo pri urejanju interneta opišemo kot malo bolj prizanesljivo. Ne izdajajo obvestil o odvzemu sovražnega govora.

Prav tako bolj sodelujejo pri reševanju prebivalcev, ki na spletu trgujejo z neupravičeno vsebino. Vendar to ne pomeni, da se vlada spopada s prebivalci.

Nova Zelandija kot vse druge članice zveze Five Eyes Alliance izvaja vse nadzorne dejavnosti. Tudi njihov razlog za popuščanje takšnim praksam za “boj proti terorizmu” je bil pred kratkim razveljavljen.

Država se ni borila proti belem nacionalističnemu terorizmu. Zadnji primer je napad 15. marca, v katerem je bilo ubitih petdeset in več deset ranjenih.

Terorizem belih radikalov je nadnacionalna grožnja, ki jo oblikovalci politike in člani Five Eyes večinoma ignorirajo. 17-minutni videoposnetek napada je bil objavljen v živo na FB profilu teroristov! Kako priročen je bil nadzor, ko je celo policija NZ potrebovala 20+ minut, da je prispela na kraj dogodka?

Novozelandske agencije, vključene v izmenjavo podatkov

 • Novozelandska varnostno-obveščevalna služba (NZSIS)
 • Vladni urad za varnost komunikacij (GCSB)
 • Direktorat za obrambno inteligenco in varnost (DDIS)

Kanada

Ali je uporaba VPN dovoljena z zakonom? Da

Kot prijazna država Kanade predstavlja, da je skupaj s svojim premierjem Justinom Trudeaujem premier - vsekakor se prepušča nekaterim temnim praksam za nadzor svojih državljanov.

Pravzaprav je čudovito, kako je Kanadi uspelo naložiti stroge politike, kot so nadzor, hramba podatkov in izgon nevtralnosti omrežja, in še vedno velja za eno najbolj prostih ozemelj.

Njihova vlada redno sodeluje z ponudniki internetnih storitev in izvaja isti pravni okvir, ki pooblašča svoje obveščevalne agencije s petimi očmi (spodaj navedene) za izmenjavo podatkov z državami članicami.

Čeprav so VPN v državi zakoniti, lahko zagotovim, da morajo tudi vsi osebne podatke deliti vladi. V zadnjem času se Kanada sooča tudi z veliko vročino drugih članic.

Ta poseben primer se vrti okoli njegove pripadnosti kitajskemu visokotehnološkemu velikanu Huawei, za katerega špijoni Five Eyes trdijo, da deluje s Kitajsko’s obveščevalne agencije.

Vendar se ljudje, kot sem jaz, ne morejo ničesar čuditi. Je bila vsa tista drama in napetost v zvezi s Petimi očmi in Huaweijem le trik, s katerim lahko države preprečijo, da bi postale odvisne od njihove 5G tehnologije?

Kanadske agencije, vključene v izmenjavo podatkov

 • Kanadska varnostno-obveščevalna služba (CSIS)
 • Ustanovitev varnosti komunikacij (CSE)
 • Obveščevalni poveljstvo kanadskih sil (CFINTCOM)

Priljubljene VPN storitve s sedežem v Kanadi:

 • Betternet
 • BTGuard VPN
 • SurfEasy
 • TunnelBear
 • Windscribe

Avstralija

Ali je uporaba VPN dovoljena z zakonom? Da

Tako kot druge države s petimi očmi tudi Avstralija ne uporablja nobenih omejitev za uporabo VPN-jev. Vendar pa to ne preprečuje vsiljevanja invazivnih zakonov zaradi dogovorov o izmenjavi obveščevalnih podatkov.

Avstralija’s ustava zanika izrecno pravico do svobode govora. A “ komunikacijska moč” klavzulo, avstralskim agencijam celo omogoča, da urejajo internet, telefonske, telegrafske in celo poštne storitve.

Sploh promovirajo in pooblastijo a “prijavite se” filtrirni program, ki ga uporabniki prostovoljno sprejmejo za blokiranje žaljivih, nezakonitih ali pornografskih vsebin.

Da bi zagotovili upoštevanje teh zakonov, vlada sama preskusi ponudnike internetnih storitev in preverijo, ali izpolnjujejo vse zahtevane zakonske predpise, ki vključujejo hrambo in izmenjavo podatkov.

Avstralske agencije, vključene v izmenjavo podatkov

 • Obrambna obveščevalna organizacija (DIO)
 • (ASD) - Avstralska uprava za signale
 • (ASIO) - Avstralska tajna obveščevalna služba
 • (ASIS) - Avstralska varnostno-obveščevalna organizacija
 • (AGO) - Avstralska geoprostorna-obveščevalna organizacija

Priljubljeni ponudniki VPN s sedežem v Avstraliji:

 • Celo VPN
 • VPNSecure Me

Kaj je zavezništvo za devet oči?

Po besedah ​​Edwarda Snowdena ima NSA a “masivno telo” znan kot Direktorat za zunanje zadeve, odgovoren za ustvarjanje partnerstev z drugimi zavezniki in državami.

Do leta 1956 so k sporazumu UKUSA dodale še tri države, ki so ustanovile zavezništvo Five Eyes. Kasneje na seznam dodajo še več članov, ki se imenujejo 9 ali 14 držav oči.

Delujejo kot razširitev FVEY, ki imajo koristi od podobnega sodelovanja z izmenjavo in zbiranjem podatkov o množičnem nadzoru.

Iz tega, kar sem se naučil, člani FVEY uporabljajo centraliziran, samodejno posodobljen sistem, ki mu je bil vzdevek “Kameni duh” za deljenje narodov’ inteligenca.

Nine Eyes je drugačen v smislu, da so njihovi kanali za izmenjavo obveščevalnih informacij ožji in ne vključujejo dostopa do tehnologij, kot je Stone Ghost.

Devet opazovalnih držav!

Države, ki so del zavezništva Nine Eyes, morda nimajo enake avtonomije izmenjave obveščevalnih podatkov, vendar so enako tvegane lokacije, kar zadeva digitalno zasebnost.

Zamislite si jih kot Devet oči iz filma o Jamesu Bondu “SPEKTER” za natančno zastopanje, ki vključuje vse prejšnje države Pet oči, ter:

 1. Norveška
 2. Nizozemska
 3. Francija
 4. Danska

9 Nine Eyes Nation Alliance

Norveška

Ali je uporaba VPN dovoljena z zakonom? Da

Uporabniki, ki jih skrbi njihova digitalna zasebnost, lahko uporabljajo storitev VPN na Norveškem. Prepričajte se le za tistega, ki se ne nahaja v sami državi, na primer Opera VPN (brezplačna storitev - zapleteno, kajne?).

Če izvzamemo pogovor o VPN, Norveška slovi po tem, da ima odprto okolje za medije in svobodo izražanja. Ne nalagajo nobenega filtriranja, ki ga je ONI preveril leta 2009.

Država tako nima profila države ONI, vendar lahko njeno ime še vedno najdete v regionalnem pregledu nordijskih držav s pobudo OpenNet.

Norveška javnosti omogoča dostop do informacij vlade, v zameno pa prodrejo po internetu in prepuščajo nadzor.

Medtem ko za vsebino ni omejitev ali cenzure, večji ponudniki internetnih storitev uporabljajo filtre DNS za preprečevanje otroške pornografije, The Pirate Bay in drugih podobnih spletnih mest.

Priljubljene VPN storitve na Norveškem:

 • Opera VPN

Nizozemska

Ali je uporaba VPN dovoljena z zakonom? Da

VPN-ji so na Nizozemskem popolnoma zakoniti in prebivalci uživajo v enem najbolj prizanesljivih internetnih sistemov. Vlada ne nalaga cenzure ali omejitev dostopa do interneta.

Seveda se lotijo ​​črte, ko gre za kršitve avtorskih pravic, prepovedujejo spletna mesta, kot je Pirate Bay - po ukazu nizozemskega sodišča leta 2017.

Vendar pa je pridobitev na seznamu devetih članov oči postavila občutljiv precedens za prebivalce. Uporabniki se ne počutijo varno pri skupni rabi svojih podatkov ali privajanju na preprosto brskanje.

To je zato, ker država uporablja enak okvir za izmenjavo obveščevalnih podatkov, kjer članice zbirajo in delijo elektronske podatke o državljanih.

Priljubljeni ponudniki VPN na Nizozemskem:

 • Gos VPN
 • ShadeYouVPN
 • VPN4Vse
 • WifiMask
 • WASEL Pro
 • ProXPN
 • RootVPN

Francija

Ali je uporaba VPN dovoljena z zakonom? Da

Francija ne nalaga nobenih strogih predpisov zoper storitve VPN. Država večinoma spodbuja svobodo tiska in govora na spletu.

Prebivalcem omogoča nefiltriran dostop do vsebine, razen spletnih mest, ki spodbujajo terorizem / sovraštvo / rasno nasilje in otroško pornografijo.

Vendar hkrati izvajajo a “tri-udarni” zakonodaja in zakon, ki spodbuja filtriranje uprav, da bi ustvarili “civilizirano” internet.

Kot odziv na te zakone so uradniki več novinarjev in medijskih podjetij ugrabili sodne pozive, ki so pritiskali na njihovo identifikacijo virov.

Država celo izvaja člen 18 zaradi osnutka izvršilne odredbe, objavljenega junija 2011, ki ministrstvom daje pooblastilo za omejevanje spletnih vsebin;

“v primeru kršitve ali kadar obstaja resna nevarnost kršitve vzdrževanja javnega reda, varstva mladoletnikov, varovanja javnega zdravja, ohranjanja interesov nacionalne obrambe ali zaščite fizičnih oseb”.

Priljubljene VPN storitve s sedežem v Franciji:

 • ActiVPN

Danska

Ali je uporaba VPN dovoljena z zakonom? Da

Danska še nima ONI profila, vendar je še vedno vključena v regionalni pregled za nordijske države. ONI trdi, da država ne nalaga filtriranja.

Vendar pa to ne velja za otroško pornografijo, nezakonito glasbo, regulirano drogo in piratsko izmenjavo datotek. Tako so spletna mesta, kot sta The Pirate Bay in All of Mp3, v državi prepovedana.

Po podatkih WikiLeaksa 23. decembra 2008 je bilo na Danskem filtrirano ogromno 3.863 drugih spletnih mest. Večina teh je vključevala lažne storitve, vključno z lokalnimi in tujimi spletnimi stranmi.

Članstvo v Nine Eyes Dansko prav tako zavezuje k deljenju elektronskih podatkov prebivalcev z drugimi državami članicami. Tako lokacije ni mogoče šteti za “Varno” pristojnost.

Priljubljeni ponudniki VPN na Danskem:

 • BeeVPN
 • CitizenVPN
 • Sprostitveni mehanizem

Kaj je zveza štirinajstih oči?

Po vključitvi štirih zgoraj omenjenih držav v sporazum UKUSA so se obveščevalne agencije več drugih pridružile tej zadevi in ​​se borile proti domnevnemu “Vojna terorizma”.

Zavezništvo je bilo razširjeno na še pet držav članic  “14 držav oči” a.k.a. SIGINT Seniors Europe (SSEUR), po Edward Snowden’s puščali dokumente.

Če pa kdo misli, da je to zavezništvo še bolj smrtonosno kot FVEY, je pravzaprav še manj “intimno” kot članice zveze Nine Eyes.

Edina stvar, ki ostaja skladna s to pridobitvijo, je to, da imajo vlade dostop do virov in obveščevalnih podatkov, prej niso imele dostopa do.

Štirinajst držav za nadzor oči!

S sporazumom UKUSA, ki vključuje 14 držav, ne morem ničesar poudariti, kako pametni sta ZDA in Velika Britanija. Niso se trudili, da bi tehnologijo Stone Ghost delili z novimi člani.

To neposredno pomeni, da so razširili svojo zbirko podatkov, medtem ko nabirajo češnje, da jih bodo delili z drugimi člani širše zveze, zato se morate zanesti na najboljše VPN-je zunaj 14 oči.

14 držav za spremljanje oči vključuje vse prejšnje države Devet oči in:

 1. Italija
 2. Švedska
 3. Nemčija
 4. Španija
 5. Belgija

Italija

Ali je uporaba VPN dovoljena z zakonom? Da

Italija je lahko prizanesljiva pri VPN-jih, a ker so del 14 držav oči, se ne morem vprašati, ali službe v državi sodelujejo z vladnimi organi.

Če želite izkoristiti varnost, se lahko odločite za VPN zunaj države (ki niso članice 5, 9 in 14 držav oči).

Italija večinoma promovira Svoboda govora. Vendar glede na svoje Profil ONI, vlada se zelo počasi ukvarja s spletnimi skrbmi glede zasebnosti.

Opaziti je tudi nekaj predpisov, zlasti pri določenih kategorijah spletnih mest, ki oglašujejo igre na srečo, kršitev avtorskih pravic, in otroška pornografija.

Oznake OpenNet Italija’s preglednostjo na “visoko”, toda njihovi dosledni na “nizka”. To samo potrjuje dejstvo, da vlada trenutno dela na zakonih za cenzuriranje / spremljanje spletnega dostopa.

Priljubljene VPN storitve s sedežem v Italiji:

 • AirVPN

Švedska

Ali je uporaba VPN dovoljena z zakonom? Da

Švedska ima srečo, da jo ONI uvrsti brez dokazov o filtriranju, vendar je država še vedno vključena v regionalni pregled za nordijske države.

Država je bogata evropska monarhija, vendar sledi parlamentarni obliki vlade, podobni Novi Zelandiji. Švedska spodbuja neomejen internet.

Omogočajo dostop do državljanskih svoboščin, prepovedujejo vmešavanje v zadeve svobode govora, tiska in primerov v zvezi z zasebnostjo / anonimnostjo.

Vlada spoštuje te pravice, vendar izda sodne naloge za spremljanje ciljno usmerjenih posameznikov v zadevah, ki zadevajo grožnje nacionalni varnosti.

Podobno kot večina nordijskih držav je tudi Švedska sprejela ukrepe za preprečitev dostopa do Piratskega zaliva, tako da je napadla podatkovni center, odporen na jedrsko energijo v bližini Stockholma.

Priljubljeni ponudniki VPN s sedežem na Švedskem:

 • AzireVPN
 • FrootVPN
 • IPredator
 • proxyst
 • Mullvad
 • OVPN
 • PRQ
 • ZasebnoVPN

Nemčija

Ali je uporaba VPN dovoljena z zakonom? Da

Ocenjeno “prost” v Svobodo v omrežju in naveden kot “nobenih dokazov” na vseh štirih področjih (internetna orodja, konflikt / varnost, socialno, politično) ONI je Nemčija še ena presenetljiva članica štirinajstih oči.

Mislim, da če ni bilo’t za Edwarda Snowdena, ki je puščal te dokumente, sploh ne bi vedeli, ali je Nemčija članica sporazuma UKUSA.

Precej odprti so v trditvah, da branijo svoje državljane pravico do zasebnosti. Seveda so z leti poskušali cenzurirati internet.

Vendar Nemčija trdi, da je bilo to storjeno samo za omejitev ekstremizma, povezanega s terorizmom, zatiranje lažnih novic, izkoreninjenje sovražnega govora in zaščita mladoletnikov.

Priljubljene VPN storitve s sedežem v Nemčiji:

 • Avira Phantom
 • ZenMate
 • ChillGlobal
 • GoVPN
 • jaz
 • Steganos
 • jaz

Španija

Ali je uporaba VPN dovoljena z zakonom? Da

Španija ni uvrščena med Reporterje brez meja, ki jih ONI ne uvršča in niti v Svobodo na internetu’s poročila za leto 2013, ki navaja, da gre za povsem varno lokacijo.

Kar se mene tiče’V raziskavi vlada na internetu ne nalaga nobenih omejitev. Nekateri celo trdijo, da ne morejo nadzirati e-poštnih sporočil ali internetnih klepetalnic, brez ustreznega pravno dovoljenje.

Vendar zakon prepoveduje poveličevanje ali podpiranje terorizem, rasna diskriminacija ali sovraštvo do spolne usmerjenosti, nacionalnega porekla itd.

Do nedavnega je bilo edino javno blokiranje storjeno za mesto P2P / Torrenting, Pirate Bay. Marca 2015 je bil TBP blokiran na več naslovih.

Ker pa je Španija del zavezništva štirinajstih oči, bi se držal svojega prepričanja, da lokacija ni varen kraj. To drži, še posebej, če hrepenite po popolni digitalni zasebnosti.

Belgija

Ali je uporaba VPN dovoljena z zakonom? Da

Belgija nima ONI profila, vendar je država vključena v regionalni pregled Evrope. Uporaba VPN je zakonita v državi, kjer je cenzura precej.

Številni ponudniki telekomunikacij, kot so Tele2, Versatel, Vikings, Mobistar, Proximus, Belgacom in Telenet, od aprila 2009 filtrirajo več spletnih mest na ravni DNS..

Belgija trdi, da je to storjeno zato, da se prepreči nezakonito deljenje datotek, nelicencirano igranje na srečo in spodbujanje bigojstva in antisemitizma v okviru kampanje za internetno cenzuro..

Ker je država štirinajsta članica, ne priporočam, da je varna lokacija za spletne aktivnosti. Vaše podatke lahko ogrozi vsakodnevno spremljanje!

Zavijanje stvari

Upam, da bo ta poglobljen vodič pomagal uporabnikom razumeti več o 5. 5. 9. Eyes Alliance. Če povzamem, državam, ki so del sporazuma UKUSA, nikoli ne zaupate.

Uporabljajte samo storitve VPN, ki se nahajajo v državah nečlanicah, saj ti zagotavljajo anonimnost in varnost na spletu, namesto množičnega nadzora in vdorov v zasebnost.

Kar me pripelje do mojega drugega vprašanja: Ali po branju tega celotnega vodnika menite, da so ta zavezništva dejansko igrala vlogo v boju proti “Vojna proti terorizmu?” - razlog, ki ga nenehno uporabljajo za poseganje v VAŠO zasebnost! Ali se ne zdi, da obstaja vsepovsod motiv vsega tega?

Ne bom razpravljal niti o terorističnih napadih od leta 2000 (ko so se povečale nadzorne zmogljivosti), ampak naj’govorimo o letu 2010 do danes. Številne od teh držav so prek spletnega nadzora, ki ga izvajajo na milijarde / bilijone ljudi po vsem svetu, ustavile bombardiranje / streljanje?

Zdi se, da je edino, za kar te agencije skrbijo, INFORMACIJE o drugem drugem, o zvezdnikih, običajnem človeku ali velikih organizacijah.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me