VPN szolgáltatók és hamis (virtuális) kiszolgálók használata

Ahogy mélyebben belemerültem a VPN-szolgáltatások technikai tulajdonságaiba, hogy megítéljem azok hitelességét, végül felbomlik a komplexitás rétegein, amelyek követik ezt a példát. Időnként irreálisnak tűnik.

Ha a felhasználók nem figyelnek a VPN blokkokra vagy az Internet Enemy Jurisdikciókra, akkor vigyázni kell az invazív naplózási politikákra és a WebRTC / DNS / IP cím szivárgásokra..

Most még a FAKE szerverhelyeket használó szolgáltatók védelmét is fel kell tartania. Igen, sajnos ez túl sok. Természetesen, minél többet tudsz, annál jobb.

Ez az oka annak, hogy a BestVPN.co szorosan együttműködik az informatikai és hálózati szakértőkkel a felhasználói kérdések megválaszolása érdekében, akik tudni akarják mit’Ez a legjobb VPN-szolgáltatás, melynek használata nem kockázatos.

Ennek fényében elkészítettem ezt a részletes útmutatót az alábbiakról: “Hamis VPN szerver helyek” a továbbiakban “Virtuális szerverek” a szolgáltatók által a piacon. Remélem, hogy válaszol minden kérdésére!

A legjobb VPN-kiszolgálók

 1. Rossz, hogy a VPN-szolgáltatások virtuális kiszolgálókat használnak?
 2. Miért használják a VPN szolgáltatók ezeket a hamis kiszolgálókat??
 3. A VPN-szolgáltatók és szerverhelyének tesztelése
 4. Szolgáltatók, amelyek virtuális helyszíneket használnak

Mik a virtuális VPN szerver helyei??

Előfordulhat, hogy a piacon működő egyes szolgáltatók nem igazán őszinték a szolgáltatásaik iránt. Azt állítják, hogy különféle helyeken kínálnak fizikai kiszolgálókat, ám ezek közül néhány valójában virtuális.

Ez azt jelenti, hogy csatlakozik egy szerverhez, amely egy országban található, de IP-címet kap az egyiktől egy másik országhoz rendeltől. Például egy kínai szerver valójában az Egyesült Államokból származhat.

Megkapja a kínai IP-címet, de a nyomkövetési útvonal jelzi a kapcsolat irányítását az Egyesült Államok szerveréről. Ez egy csoda: a VPN-ek valóban egzotikus helyeken vannak-e kiszolgálókkal?

Sok esetben a válasz nem, különösen a Free VPN Swindles esetén. Ugyanakkor rengeteg prémium szolgáltatást találtam bűnösnek, amelyről alább tárgyalom valódi példákkal.

Rossz, hogy a szolgáltatások virtuális VPN virtuális helyszíneket használnak?

Van egy ok, amiért hívom ezeket a virtuális szervereket “hamisítvány”. Rosszok, mivel adatai átjutnak a világ különböző részein található szerverekön, mielőtt elérnék a végső rendeltetési helyet.

Mit kell mondani, hogy ezek a virtuális szerverek biztonságosak-e a számítógépes bűnözők, titkos hírszerző ügynökségek és a szerzői jogok megsértése ellen küzdő vadászoktól? Nincs garancia!

A kiszolgáló FVEY illetékességben helyezhető el

Egy egyszerű nyomkövetési eszköz jelzi, hogy honnan származik az IP, majd kicsit mélyebben áshat, hogy megtalálja az adott IP-cím adatközpontját..

Vizsgálataim szerint a legtöbb virtuális hely az adatközpontokból származik 5, 9 és 14 szem jogrendszerében, amelyek saját szolgáltatásaikat működtetik, csupasz fém vagy virtuális szerverek értékesítésével..

Ez hihetetlenül riasztó, mivel az országot megjelölték “Internet ellenségek” kötelezővé teszik az adatmegőrzési gyakorlatokat az internetszolgáltatók, a távközlési szolgáltatók és az adatközpontok számára.

Ennek eredményeként, még ha meg is próbálja elkerülni a hozzáférést a személyes adataihoz ezekben az országokban, az útválasztást eredményezhet a FVEY-ben lévő szerverről, amely tárolja a munkamenet / tevékenység naplóit.

A felhasználók kiszolgálói távolság miatt rossz sebességeket kaphatnak

Ha hamis (virtuális) szerverhez csatlakozik, számíthat a teljesítmény és a sebesség jelentős csökkenésére. Ennek oka az, hogy a tényleges kiszolgáló távol lehet attól a helytől, ahol Ön is csatlakozik.

Például, amikor csatlakoztam a VyprVPN pakisztáni szerveréhez, egy nyomkövetési útvonal, amely azonosította a valódi szervert, valójában Izraelben található. Ez elég sok távolságot igényel.

Ez a távolság megkülönbözteti a gyors, stabil és következetes VPN-kapcsolatokat a szabálytalanhoz képest, és sok kapcsolódási problémát okoz.

Az ügyfelek az előfizetésekért csak a hamis szerverek eléréséhez fizetnek

A szolgáltatók erőteljes marketinggel használhatják a magánélet gondolatának hamis (virtuális) helyekkel történő eladását, de az igazság állandó: az ügyfelek nem kapják meg a valódi VPN szerver helyeket, amelyekért fizettek.

Amikor feliratkozik egy VPN-szolgáltatásra és csatlakozik egy adott szerverhez, csak ésszerű, ha úgy gondolja, hogy a szerver az adott országban található..

Tehát a VPN szolgáltatók, akik valóban hazudnak a SZERVER valódi helyéről, hatalmas a bizalom árulása, és ezért felelõsséget kell vállalniuk mindazokért, különösen, ha azt állítják, hogy szervereik mind csupasz fém!

Miért használják a VPN szolgáltatók ezeket a hamis kiszolgálókat??

Nem sok szolgáltató deríti fel, hogy fiktív helyszíneket használ. Legtöbben azt állítják, hogy csupasz fém szervereket használnak ügyfeleik geo-hamisítási követelményeinek teljesítéséhez.

Ez azonban a szolgáltatótól függően változik. Például néhányan őszintén szólnak a virtuális helyek használatáról, azaz ExpressVPN, PureVPN, VyprVPN és Hide My Ass.

A szervereik áttekintése és tesztelése után rájöttem, hogy az ilyen hamis szerverek használata nagyon előnyös a szolgáltatók számára. Az alábbiakban bemutatunk néhány okot:

Költséghatékony - sok pénzt takarít meg

A virtuális helyekbe befektető szolgáltatók első és legfontosabb oka a pénz megtakarítása. A csupasz fémszerverek költségei meglehetősen költségesek lehetnek, különösen akkor, ha több helyre van szükségük.

Ennek eredményeként a VPN-szolgáltatók kiszervezik a különféle országok adatközpontjait, virtuális szervereket vásárolnak. Egy szerver használata hamis helyek eléréséhez jelentősen csökkenti a költségeket.

Maga a VPN futtatása meglehetősen drága, mivel a szolgáltatóknak fizetniük kell az alkalmazások frissítéséért / fejlesztéséért, a műszaki támogatásért, a kiszolgáló bővítéséért stb. Szóval, mely szolgáltató nem akar pénzt megtakarítani?

Gimmick marketing - Több szerver = Nagyon vonzó

Sok szolgáltató tagadhatja ezt, de hamis (virtuális) szervereket vásárol alacsonyabb költségekkel, hogy növeljék a hitelességet és minél több ügyfelet szerezzenek. Ez ismét a bizalom elárulása.

Ha egy szolgáltató hamis helyszíneket használ, akkor őszintenek kell lennie vele szemben, hasonlóan az ExpressVPN-hez, amely még a virtuális szerverek mind a 3% -át felsorolja (a teljes forgalom 1% -át képviseli).

Ellenkező esetben a számos VPN-kiszolgáló helyének reklámozása csak marketing taktika, hogy a termék vonzóbbá váljon a netizenek számára, ami több VPN-előfizetés eladását eredményezi.

Ügyfélkérések - kiszolgálók nehéz helyekben!

Nem szükséges, hogy minden, virtuális helyekbe befektető szolgáltatót árnyasnak tekintsenek. Miután többet megtudtam a változatos ország törvényeiről, rájöttem, hogy a szerverek megszerzése valójában nehéz feladat.

Az ügyfelek folyamatosan kérik a szolgáltatókat szervereik bevezetésére olyan szigorú internetes törvényekkel rendelkező országokban, mint Irán, Irak, Törökország, Banglades, Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom, Oroszország és Kína..

Ha a szolgáltató nem tud hozzáférni egy jó szerverhez, akkor virtuális szerverhelyet biztosít, hogy az ügyfelek IP-címet adhassanak a kívánt végponthelyhez. Az ExpressVPN-nek ezt kell mondania:

Az ExpressVPN szigorú szabványokkal rendelkezik a szerverek számára annak biztosítása érdekében, hogy biztonságosan, megbízhatóan és állandóan gyors sebességgel tudjon csatlakozni. Néhány országban nehéz lehet kiszolgálókat találni, amelyek megfelelnek ezeknek a képesítéseknek. A virtuális VPN-kiszolgálók helye lehetővé teszi az ilyen országokhoz való kapcsolódást, miközben továbbra is biztosítja az ExpressVPN-től elvárt kapcsolatminőséget..

Tesztelő szolgáltatók és VPN szerver helyük

Annyira bizonytalan a fizikai és virtuális szerverekkel kapcsolatban, csak bölcs dolog, hogy a felhasználók megfelelő tesztet végezzenek az IGAZSÁG meghatározására. Ugyanezt tettem, és az eredmények lenyűgözőek voltak!

Az alábbiakban felsorolom azokat a szolgáltatókat, amelyek ismert virtuális helyszíneket mutatnak, miközben a tényleges fizikai szerverek eredményeit is felfedi. Minden VPN-hez négy különféle eszközt használtam a valódi helyek ellenőrzésére:

 1. A Ping Test eszköz a CA App Synthetic Monitor-tól
 2. A Traceroute eszköz a CA App Synthetic Monitor-tól
 3. A BGP eszközkészlet a Hurricane Electric Services cégtől
 4. A Command Prompt Tool a CMK Windows operációs rendszeren 1

Annak megértése érdekében, hogy miként használom ezeket az eszközöket együtt, az alábbiakban felvázoltam a tesztelési folyamatot. Ugyanazokat az utasításokat követheti a különféle VPN-ek saját szervertesztjeinek elvégzéséhez.

1. lépés: A szerver illesztése 90 különböző helyre

A folyamat során egy kiszolgálót először tesztelik a ping eszköz segítségével. Több mint 90 különféle világszerte működik, megkönnyítve az oda-vissza út elemzését különböző országokban és városokban. Minél rövidebb az idő (ms), annál közelebb van a szerver.

Tegyük fel például, hogy teszteltem az Egyesült Arab Emírségekben található szervert. A ping-teszt során az (ms) időnek alacsonyabb RTT-t kell mutatnia a közeli városokban, mint például Dubai, Sharjah vagy Abu Dhabi. Valójában azonban ez sokkal magasabb, mint egy teljesen távoli hely, az Egyesült Államokban.

Ha az RTT ideje alacsony az Egyesült Államokban, de magasabb az Egyesült Arab Emírségek helyén - meghatározhatja, hogy a szerver valahol az Egyesült Államokban található-e, és csak az Egyesült Arab Emírségek végpontjának rendeltetési helyével rendelkező IP-címhez férhet hozzá. VIRTUAL szervert használ.

2. lépés: A kiszolgáló nyomkövetése ASM-en és CMD-n keresztül

Ezen eredmények megerősítéséhez a következő lépés a nyomkövetési eszköz használata. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megmérjék a távolságot a hálózat és a végső szerver között. Az Egyesült Arab Emírségek felé vezető útvonal például azt mutatja, hogy a VPN-kiszolgáló 20ms távolságra van, ami azt jelenti, hogy messze van.

Ha azonban csak 2ms-re volt, akkor egyértelmű pillantást vehet arra, hogy a szerver valójában az Egyesült Arab Emírségekben található. Itt áll a CMD “tracert” hasznos, lehetővé téve, hogy a végpont IP-címére való pingálás előtt kitalálhassa, hol kezdődik a kapcsolat.

3. lépés: Az IP-cím és annak adatközpontjának ellenőrzése

Most egyszerűen elviszem az IP-t, majd beillesztem a BGP eszközkészletbe a Hurricane Electric Services-ből, amely az IP-címek könyvtára, amelyet az internetszolgáltatók osztanak meg szerte a világon..

Ha az IP-cím azt mutatja, hogy az adatközpont az Egyesült Államokban található, akkor ellenőrizheti, hogy FAKE UAE SERVER-et használ-e. Ez nem azt jelenti, hogy gondjai vannak az Egyesült Arab Emírségek székhelyű webhelyeinek feloldásával.

Szolgáltatók, amelyek virtuális helyszíneket használnak

  1. VyprVPN szerver helyek
  2. ExpressVPN szerver helyek
  3. Surfshark szerver helyek
  4. HideMyAss Server helyek
  5. PureVPN szerver helyek

VyprVPN

A Svájcban székhellyel rendelkező és az Arany Béka üzemeltetett VyprVPN 2009-ben bejutott a piacra. Ezen idő alatt sikerült erős hírnevet szereznie a sebesség és a megbízhatóság szempontjából..

Emellett ellenőrzött naplózási politikájuk is van, amelyet a Leviathan Security Group ellenőrzött. A szolgáltató nem tagadja a virtuális helyek használatát, és rendelkezik egy külön oldallal a témában.

VyprVPN szerver címek

Végül a szolgáltatónál történő feliratkozás a fogyasztók feladata, én csak megmutatom, hogy néz ki egy virtuális szerver. Ehhez először megismertem a VyprVPN szerver címeit a támogatási oldalukról.

A tesztelés céljából a pakisztáni - karachi szervert választottam: pk1.vpn.goldenfrog.com. Másoltam és beillesztettem ezt a kiszolgálót az ASM Ping Test eszközébe.

VyprVPN ASM Ping Test - pakisztáni szerver

Az eszköz több mint 90 különböző helyre rögzítette a szervert, de egyik sem volt Dél-Ázsia vagy akár a szomszédos ország, India közvetlen közelében..

Ne feledje, minél alacsonyabb az RTT, annál közelebb van a szerver. És a min.rtt a pakisztáni szerverről egy izraeli helyről - Kiryat-Matalon - jött.

VyprVPN ASM ping teszt - pakisztáni szerver 2

Ennek igazolására először egy útmutatót vezettem egy pakisztáni szerverről, de az RTT elég magas volt. Ezután úgy döntöttem, hogy újabb útvonalat hajtok végre, de ezúttal Izraelből - Kiryat-Matalonból.

Mint láthatja az alábbiakban, a ping-idők hihetetlenül gyorsak voltak, alacsony (ms) jelezve az Izrael - Kiryat-Matalon IP-címet. Ez megerősíti, hogy a szerver valóban Izraelben található.

VyprVPN ASM Traceroute Test - pakisztáni szerver

További ellenőrzés céljából újabb útvonal-tesztet hajtottam végre a CMD eszközből közvetlenül a “tracert” parancs. Ez megkönnyíti a kiszolgáló teljes pinging-folyamatának megértését.

VyprVPN CMD Traceroute Test - pakisztáni szerver

Egyszerűen elviszem az IP-címet, mielőtt a végső ping megtörténne, és most a Hurricane Electric Services BGP eszközkészletét használom az adatközpont helyének meghatározására..

Ha kíváncsi vagyok, hogy miért hiányoznak néhány IP-cím a ping-tesztből, elmostam őket, hogy megvédjem a saját adatvédelmemet és helyem, de a BGP eredményei ellenőrzik az összes tesztet:

VyprVPN BGP Toolkit Test - pakisztáni szerver Izraelben

Így ellenőrizheti a kiszolgálók hitelességét, és azt, hogy a kiszolgálók valóban az általuk igényelt helyen vannak-e. A pakisztáni szerver egy virtuális hely, ahol a fizikai szerver Izraelben található.

A VyprVPN esetében valóban felfedik a virtuális helyek használatát a VPN-kiszolgálói címlistájukban, tehát minden jó. A pakisztáni szerverükön kívül itt találhatók a VyprVPN-vel talált többi fiktív VPN-kiszolgálóhely is.

Ausztrália (Szingapúron keresztül) Németország (Hollandián keresztül) Portugália (Hollandián keresztül)
Ausztria (Hollandián keresztül) Indonézia (Szingapúron keresztül) Lengyelország (Hollandián keresztül)
Argentína (az USA-n keresztül) Olaszország (Hollandián keresztül) Fülöp-szigetek (Szingapúron keresztül)
Algéria (Izrael útján) Izland (az USA-n keresztül) Panamaváros (az USA-n keresztül)
Brazília (az USA-n keresztül) India (Egyesült Arab Emírségek útján) Katar (Egyesült Arab Emírségek útján)
Bahrein (Egyesült Arab Emírségek útján) Írország (az USA-n keresztül) Oroszország (Hollandián keresztül)
Bulgária (Hollandián keresztül) Lettország (Szingapúron keresztül) Románia (Hollandián keresztül)
Belgium (Hollandián keresztül) Luxemburg (Hollandián keresztül) Spanyolország (Hollandián keresztül)
Cseh Köztársaság (Hollandián keresztül) Litvánia (Hollandián keresztül) Szlovákia (Hollandián keresztül)
Costa Rica (az USA-n keresztül) Liechtenstein (Hollandián keresztül) Szlovénia (Hollandián keresztül)
Kolumbia (az USA-n keresztül) Malajzia (Szingapúron keresztül) Svédország (Hollandián keresztül)
Dánia (Hollandián keresztül) Mexikó (az USA-n keresztül) Szaúd-Arábia (az Egyesült Arab Emírségekön keresztül)
Egyiptom (Izrael útján) Maldív-szigetek (Szingapúron keresztül) Tajvan (Hongkongon keresztül)
Franciaország (Hollandián keresztül) Makaó (Hongkongon keresztül) Törökország (Hollandián keresztül)
Finnország (Hollandián keresztül) Marshall-szigetek (Szingapúron keresztül) Thaiföld (Szingapúron keresztül)
Görögország (Izrael útján) Norvégia (Hollandián keresztül) Ukrajna (Hollandián keresztül)
Vietnam (Szingapúron keresztül)

Az egyetlen gyanús kérdés a VyprVPN kapcsán’Székhelye az, hogy többségük Hollandiában és Szingapúrban lakik, adatközpontjaik pedig az Egyesült Államokban találhatók.

Miután sok végpont IP-címet elemeztek több kiszolgálón, olyan nevek, mint a SoftLayer, az Data Foundry és a Powerhouse Management, ismételten megjelentek.

Ne feledje, hogy az Egyesült Államok adatközpontjainak be kell tartaniuk a kötelező adatmegőrzési törvényeket. Nem is említve, hogy az ország FVEY szövetség.

ExpressVPN

A Brit Virgin-szigeteken székhellyel rendelkező ExpressVPN mindenki számára elérhető a VPN-k piacán, kivételes szolgáltatásokat / eszközöket, teljesítményt, megbízhatóságot és anonimitást kínálva a felhasználók számára.

A VyprVPN-hez hasonlóan az ExpressVPN sem rejti el, hogy virtuális helyeket használ. Valójában van egy dedikált oldaluk, amely minden információt tartalmaz a szerverükről.

Az ExpressVPN kevesebb, mint 3% -áig’Szerverszám esetén a regisztrált IP-cím megegyezik azzal az országgal, amelyhez csatlakozni választott, míg a szerver fizikailag egy másik országban található, általában a közelben. Ezeket virtuális VPN szerver helyeknek nevezzük, és segítik a gyors, biztonságos és megbízható kapcsolat létesítését.

Még mindig teszteltem őket, hogy tájékoztassam a felhasználókat arról, hogy függetlenül attól, hogy mennyire megbízható / népszerű egy szolgáltatás, továbbra is számíthat arra, hogy különféle árnyas gyakorlatokkal telik el, hogy terméküket továbbra is futtassák.

Ehhez bejelentkeztem az ExpressVPN-fiókomba, és rákattintottam “Állítsa be az ExpressVPN-t” gombra, majd “Kézi konfigurálás”. Itt találhatók az OpenVPN és a PPTP kiszolgálói címei & L2TP / IPSec kapcsolatok.

ExpressVPN szerver címek

A szervercímek már elérhetőek a PPTP számára & L2TP / IPSec kapcsolatok. Ezért, ha tesztelni szeretne egy szervert, egyszerűen válasszon ki egy helyet, és használja az ASM ping eszközt a fordulási idő teszteléséhez.

Ha letölt egy .ovpn fájlt, akkor egyszerűen elindíthatja azt a Chrome böngészőn, hogy megtalálja a szerver címét. A folyamat meglehetősen egyszerű és nem igényel további erőfeszítéseket.

ExpressVPN .ovpn szervercím azonosítása

A teszteléshez először egy indonéz szervert választottam a PPTP-ből & L2TP / IPSec kategória. A kiszolgáló címe a következő: indonesia-ubuntu-l2tp.xvnet.net.

Beillesztettem a szerver címét az App Synthetic Monitor Ping Test alkalmazásba, és megvártam, amíg az eszköz a szervert a világ több mint 90 különböző helyére rögzíti..

ExpressVPN ASM ping teszt - indonéz szerver

Ami a várt eredményeket illeti, ha tesztelök egy szervert Indonéziában, annak az országban kell lennie. Ugyanakkor az RTT’egy teljesen más történetet mutatnak.

Noha az RTT Indonéziában meglehetősen kevésbé, mint a világ legtöbb országában, a legszembetűnőbb eredményeket egy szingapúri Ping énekestől kaptam..

ExpressVPN ASM ping teszt - indonéz szerver 2

Ha lent látja, akkor észreveszi az indonéz szerver minimális, átlagos és maximális fordulási idejét Szingapúrban, mint maga Indonéziában..

Ahol Indonézia maximálisan 15,904–16,683 (ms) volt, a szingapúri szerverhez érkező ping maximálisan 2,042–2,208 (ms) érinti..

ExpressVPN ASM ping teszt - indonéz szerver 3

Ez azt jelenti, hogy a szerver Szingapúrban található, és ennek igazolására az egyetlen útvonalválasztást hajt végre az ASM-ből és a CMD-ből egyaránt.

Az ASM-en valójában útmutatót vezettem Szingapúrból. Mint láthatja, a nyomvonal azt jelzi, hogy a szingapúri RTT (ms) alig vesz körül 1,877-et.

ExpressVPN ASM Traceroute Test - Indonéz szerver

A CMD-n láthatja, hogy anélkül, hogy megadná a nyomkövetési útvonalat, ahonnan a végpont IP megegyezik az ASM Traceroute teszttel: 174.133.118.131.

ExpressVPN CMD nyomvonal-teszt - indonéz szerver

További ellenőrzés céljából beillesztem ezt az IP-címet a Hurricane Electric Services szolgáltató BGP eszközkészletébe, hogy meghatározzam az adatközpont helyét.

Az eredmények megerősítik a spekulációnkat. ExpressVPN’Az indonéz szerver valójában VIRTUAL, Szingapúrból érkezik, de az Egyesült Államok adatközpontján keresztül: http://www.softlayer.com.

ExpressVPN BGP Toolkit - indonéz szerver az Egyesült Államokban

Indonézia mellett itt találhatók más Express VPN szerver helyek is (fiktív). A lista 33 szerverre terjed ki, amely a szolgáltatók 3% -át teszi ki’ teljes szerver a világ minden tájáról.

Örményország (Hollandián keresztül) Laosz (Szingapúron keresztül)
Andorra (Hollandián keresztül) Macedónia (Hollandián keresztül)
Brunei (Szingapúron keresztül) Montenegró (Hollandián keresztül)
Bhután (Szingapúron keresztül) Monaco (Hollandián keresztül)
Fehéroroszország (Hollandián keresztül) Mianmar (Szingapúron keresztül)
Banglades (Szingapúron keresztül) Mongólia (Szingapúron keresztül)
Bosznia és Hercegovina (Hollandián keresztül) Málta (Hollandián keresztül)
Kambodzsa (Szingapúron keresztül) Nepál (Szingapúron keresztül)
Ecuador (Kolumbián keresztül) Peru (Kolumbián keresztül)
Guatemala (Kolumbián keresztül) Fülöp-szigetek (Szingapúron keresztül)
Indonézia (Szingapúron keresztül) Pakisztán (Szingapúron keresztül)
Man-sziget (Hollandián keresztül) Srí Lanka (Szingapúron keresztül)
India (az Egyesült Királyságon keresztül) * Törökország (Hollandián keresztül)
Jersey (Hollandián keresztül) Uruguay (Argentínán keresztül)
Kazahsztán (Szingapúron keresztül) Vietnam (Szingapúron keresztül)
Liechtenstein (Hollandián keresztül) Venezuela (Brazílián keresztül)

Surfshark

A Surfshark, amelynek székhelye a Brit Virgin-szigetek, egy újonnan megjelenő VPN-szolgáltatás, amely 2018 tavaszán jelent meg a piacon. Ez a rövid idő alatt a szolgáltató meglehetősen híres lett.

Alkalmazásokat kínál minden platformon / eszközön, fejlett eszközöket az adatvédelemhez, erőteljes műszaki támogatást és mindent, amit elvárhat a sikeres VPN-szolgáltatásoktól. A Surfshark azonban nem őszinte.

Surfshark virtuális helyek - Chat átirat

Az élő csevegési támogatásukhoz fordultam, hogy többet megtudjak a virtuális / fizikai szerver kínálatáról, de a képviselő teljesen tagadta, hogy bármilyen fiktív helyszín lenne..

Ez hazugság volt, mert a Surfshark valóban virtuális szervereket használ. Tesztet végeztem az indiai szerverükön in-mum.prod.surfshark.com először ASM-en keresztül’s Ping teszt eszköz.

Surfshark ASM Ping Test - indiai szerver

A fenti teszteredményekhez hasonlóan az RTT Indiában - Mumbai magasabb volt, mint az RTT Hollandiában - Amszterdam. Miért történne ez másképpen, ha a szerver székhelye nem Hollandiában található?

Surfshark ASM Ping Test - Indian Server 2

Ellenőrizze a ping-idő különbségét fent és lent. Indiában, Mumbaiban (a szerver helye) az RTT átlag: 118,977 (ms) és 119,709 (ms), Hollandiában pedig 3,349 (ms) és 5,066 (ms)..

Surfshark ASM Ping Test - Indian Server 3

Most csak egy útvonal-tesztet kellett lefolytatnom annak megállapítására, hogy ez igaz-e, és az alábbi eredmények azt mutatják, hogy egy Hollandiától (Amszterdam) Indiához vezető útvonal valójában meglehetősen közelebb van.

Surfshark ASM Traceroute Test - indiai szerver

A CMD-n is nyomkövetési parancsot futtattam. Ha megnézi az alábbi képernyőképet, észreveszi, hogy a végpont IP-je megegyezik az ASM nyomkövetési IP-címével (annak ellenére, hogy nem említi, ahonnan kell elvégezni a nyomkövetést).

Surfshark CMD Traceroute Test - indiai szerver

Az IP-cím: 5.225.86.229 beillesztésekor a Hurricane Electric Services-ből a BGP eszközkészletbe, az adatközpont helye Hollandiában is kiderült..

Surfshark BGP Toolkit - indiai szerver Hollandiában

Teszteredményeink azt mutatják, hogy az indiai szerver valójában virtuális a hollandiai adatközpontban található csupasz fém (fizikai) szerverrel. Ez azt jelenti, Surfshark’Az állítások hamisak.

Még azt is megkérdeztem tőlük, hogy garantálja-e, hogy minden szerverük fizikai - mondták “Igen”, de ezeknek a teszteknek az eredménye másként mutatkozik. Szerencsére ez csak KÉT szerverre vonatkozott.

Az első szerver Indiából származik, amelyre csak kiderítettem a teszteket. Egy másik a Surfshark’s Vietnam - Ho Si Minh-város szerver, amely Belgiumból egy Hollandiában található adatközponton keresztül vezet.

Személyes véleményem a virtuális helyekről

Sóhaj ... Mindez a tesztelés nagyon fáradt. Ez szintén növeli a csalódottságomat, különösen amikor olyan szolgáltatókkal találkozom, amelyek nem állnak becsületesen ajánlataival kapcsolatban.

Minden olyan virtuális helynél, ahol találtam, láthatom az általam használt eszközöket, hogy felfedjék ugyanazt a helyet, miközben megmutatják, hol található az Adatközpont..

Nem számít, melyik szerverhez csatlakozik, a virtuális hálózat infrastruktúrájában mindig lehetnek különböző változók és kommentek, és ez problémát jelenthet, ha azt akarja:

 1. Tartózkodjon bizonyos országoktól (mint például az 5, 9 és 14 Eyes joghatóságban található országok).
 2. Jó VPN teljesítmény elérése, ami nem lehetséges, ha a szerver messze van.
 3. A blokkolt / korlátozott tartalom eléréséhez, de nem azért, mert hamis szervert használ.

A legfontosabb, hogy csalódás lehet, ha azt várja el, hogy a szerver ott van, ahova a VPN állítja, de valójában hazudnak.

A virtuális VPN-kiszolgáló helyei valaha is elfogadhatók lesznek?

Igazat mondva, nem hiszem, hogy a virtuális helyek olyan nagy üzlet. Természetesen vannak hátrányai is, de körülmények között is hasznosnak bizonyulnak:

 1. Ahol a szolgáltató nem férhet hozzá távoli régiókhoz vagy fejlődő országokhoz.
 2. A VPN-szolgáltatások a VPN-kiszolgálókat tároló problémákkal szembesülhetnek a kötelező adatmegőrzési törvények miatt.

Például a NordVPN nemrégiben eltávolította orosz szervereiket, miután értesítést kapott a kormánygal való együttműködésről, és minden adatot feltárt (ha van ilyen) csupasz fém szervereiről..

A nap végén azt hiszem, hogy igazságos az igazság és átláthatóság kérdése. Ha virtuális helyszíneket használ, tájékoztassa a felhasználókat erről, ahelyett, hogy szemmel láthatóan hazudnának.

Ilyen módon a felhasználók maguk választhatják ki a VPN-re a legjobb szerverhelyeket, és eldönthetik, hogy adataikkal megbíznak-e a szolgáltatónál.!

A dolgok csomagolása

Ezzel véget vet a virtuális helymeghatározási útmutatónak. Ennek fő előfeltétele, hogy a felhasználókat a regisztráció előtt tájékoztassa a VPN-kiszolgáló címéről, és hogyan kérje meg a szolgáltatókat a fizikai és virtuális kiszolgálói kínálatukkal kapcsolatban..

Végül is nem akarja kockáztatni, hogy kapcsolódik egy szerverhez egy országban, csak hogy rájönjön, hogy nem ott található, és kockáztathatja a magánéletét / névtelenségét.

Ha bármilyen kérdése vagy kérdése van, ne habozzon megjegyezni az alábbiakat. Személyesen válaszolok, és megpróbálok megadni a lehető legtöbb segítséget.

Segítsen egy testvérnek is, ha ezt az útmutatót megosztja másokkal, akik többet szeretnének megismerni a fizikai és virtuális VPN-kiszolgálókról. Köszönöm és kellemes napot kívánunk Önnek!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me