Hogyan lehet megkerülni a földrajzi blokkolást és a tartalmi korlátozásokat

Nem sokan tudják ezt, de az átlag ember csak az internet kb. 0,004% -ához fér hozzá. A 99.996% fennmaradó része a “Deep Web” és alapvetően bármilyen más tartalmat, amelyet nem indexelnek olyan keresőmotorok, mint a Google vagy a Bing.

Ugyanakkor még az internet ezen 0,004% -ánál is hozzáférünk, szerte a világon sok webhely elkötelezi magát a földrajzi blokkolás tevékenysége mellett, korlátozva tovább a hozzáférhető tartalmat. Tehát ez az útmutató a geo-blokkolásra és annak megkerülésére összpontosít. De először…

Pontosan mi a geoblokkolás?

A geoblokkolás különféle módszereket és technológiákat foglal magában, amelyek felhasználhatók az internet-hozzáférés korlátozására, az egyik alapján’földrajzi elhelyezkedése. A földrajzi blokkolást beállító webhelyek / szolgáltatások először azonosítják az IP-címeket, majd ellenőrzik őket a feketelistához vagy a feketelistához viszonyítva.

Minden olyan IP-t, amely nem szerepel a jóváhagyott balos listában, és amely bekerül a fekete listába, azonnal blokkolják a webhelyhez / szolgáltatási kiszolgálóhoz való kapcsolódás befejezése, és olyan hibát kap, mint például “olyan webhely, amely nem érhető el az Ön tartózkodási helyén / területén.”

Miért létezik a geoblocking??

A geoblokkolás alapvető szerepet játszik az internet prémium multimédiás tartalmakhoz, például TV-műsorokhoz és filmekhez való hozzáférés korlátozásában az engedélyezési és a szerzői jogokkal kapcsolatos kérdések miatt. A termelő házak általában pénzt veszítenek, amikor valaki országon kívül hozzáfér hozzá tartalmához.

Ez az oka annak, hogy sok olyan streaming platformot lát, mint a Netflix, a BBC iPlayer, az Amazon Prime, a HBO MOST, és korlátozza az egyes tartalmakhoz való hozzáférést vagy webhelyeik egy másik verziójának elérhetővé tételét, hogy megakadályozza a felhasználókat, hogy feloldják a címek teljes könyvtárát..

Még tovább mennek a VPN szolgáltatások betiltásával, amelyeket a földrajzi és tartalmi blokádok megkerülésére használnak szerte a világon. Ezen felül a geoblokkolás szerepet játszik az ármegkülönböztetés érvényesítésében, a rosszindulatú forgalom blokkolásában, az online szerencsejátékokban, a csalások megelőzésében és a helymeghatározó hitelesítésben..

Kezelje a geoblokkolást egy proxyval

Leginkább, amikor az emberek földrajzi blokádokkal találkoznak, tanácsos számukra proxy szolgáltatást igénybe venni. Ezek az értékes eszközök lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy csatlakozzanak egy másik országbeli szerverhez új IP-címmel a különböző webhelyek / szolgáltatások feloldásához.

Ha azonban a múltban a proxy használata egyszerű megoldás volt a földrajzi blokádokra, akkor már nem létezik életképes lehetőség. Számos webhely / szolgáltatás könnyen észlelheti a proxy szolgáltatást, azonnal blokkolja őket, és technikailag használhatatlannak tartja őket.

A proxyszolgáltatások csak az IP-címet mozgatják, de nem nyújtanak olyan titkosítást, amely megakadályozza a webhelyeket abban, hogy kiderítsék, hogy proxyt használ. A végeredmény a “proxy hibát észlelt”, ezért javasolom egy megbízható VPN szolgáltatás használatát.

Kezelje a földrajzi blokkolást egy VPN segítségével

A VPN-k általában az internetkapcsolatát vezetik át biztonságos és titkosított alagút, amely elrejti online tevékenységeit, és személyesen kezeli személyazonosságát. Az összes internetes forgalom, amelyet közvetlenül az internetszolgáltatóról kellett továbbítania a meglátogatott webhelyre, most egy új titkosítási rétegen megy keresztül, más IP-címmel.

Mint ilyen, a cél webhely most látja a VPN kliensen keresztül kiválasztott szerver adatait. Nem a valós tartózkodási helyét és az IP-címet szerezte be az internetszolgáltatójától, anonimként tartva magát. Ezért a VPN-vel történő geoblokkolás életképes és megvalósítható lehetőség, bár fizetnie kell egy prémium VPN-szolgáltatásért.

Megkerüli a Geoblocking legális alkalmazását?

Ez teljesen attól függ, hogy melyik országban tartózkodik, és a meglátogatott webhelytől / szolgáltatástól. Néhány ország, például Kína, Irán, Irak, Törökország, Egyiptom stb. Egyáltalán tiltja a VPN-szolgáltatásokat, mivel ezek akadályozzák a geoblokkolást korlátlan internet eléréséhez.

Mint ilyen, ha VPN-t használ a földrajzi blokádok megkerülésére, törvényes nehézségekbe ütközhet, és valószínűleg nagy bírságot kell fizetnie. Azon webhelyek esetében, amelyek elkerülik a geoblokkolás megkerülését, nem születik ilyen szigorú intézkedés, és a személyes számlákat sem függesztik fel.

Fontos azonban megemlíteni, hogy a legtöbb weboldal tartalmaz záradékot a geoblokkolásról “szolgáltatási / használati feltételek”. Tehát, ha kettős gondolkodásúak a tevékenységekről, feltétlenül olvassa el a szabályokat, hogy elkerülje a tiltást vagy a fiókokon kívüli zárolást..

A geoblokkoló zárak megkerülésének egyéb módjai

Proxy vagy VPN szolgáltatás igénybevétele mellett az egyének támaszkodhatnak a Tor-ra is a földrajzi akadályok megkerülése érdekében. A Tor rendszerint egy olyan decentralizált hálózattal rendelkezik, amelyet több réteg titkosítás védett, és a kiszolgálók fedvényén keresztül irányítja az internetes forgalmat.

Ez a kiszolgálók overlay több mint hét ezer relét tartalmaz, lehetővé téve a felhasználók megfelelő elrejtését’ miközben megakadályozza, hogy bárki más is figyelemmel kísérje tevékenységét, legyen az azonnali üzenetküldés, közösségi média vagy más platform.

A Tor a két konfiguráción keresztül VPN-kel együtt használható; Tor VPN-n keresztül vagy VPN Tor-on keresztül. Az előbbi magában foglalja a VPN szerverhez való csatlakozást, majd a Tor hálózathoz, míg az utóbbi fordítva.

Német TV nézése külföldön az interneten keresztül

Ha német tévét szeretne nézni külföldön, nincs szükség rakétatudományra. Egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket, hogy bárhol korlátlanul hozzáférhessen:

  1. Iratkozz fel egy megbízható VPN szolgáltatáshoz, mint például a NordVPN vagy a Surfshark
  2. Letöltés a használt platformon / eszközön található alkalmazás
  3. Telepítés az alkalmazás, nyisd ki egyszer megtette, és belép bejelentkezési adatait
  4. Csatlakozás bármely meghatározott szerverre Németországban (Berlin, München, Hamburg Frankfurt)
  5. Látogatás ARD, ZDF, Arte, n-TV, ProSieben, Netflix DE vagy bármely német televíziós webhely
  6. Most észre fogja venni, hogy a webhely elérhető és nem mutat helymeghatározási hibát!
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me