5 szem, 9 szem és 14 szem szövetségek – Védő a terrorizmus ellen vagy a magánélet támadói?

Contents

Ellenőrizze, hogy a VPN a biztonságos zónában található-e

Anonine VPNAvast SecureLine VPNBuffered VPNCactusVPNCyberGhostEncrypt.MeExpressVPNGoose VPNHide.meHideMyAssHola VPNIBVPNIPVanishIvacyIVPNMullvadNordVPNPIAPrivateVPNProtonVPNPureVPNStrongVPNSurfsharkTorGuard VPNTrust.ZoneTunnelBearVyprVPNWindscribe VPNZenmate érvényesítése My VPN

A digitális világ villámsebességgel bővül. Az új szolgáltatások, alkalmazások, platformok és innovációk forradalmasítják életmódunkat. Néhányan azt állítják, hogy ellenőrzés alatt tartanak minket, figyelmen kívül hagyva ősi emberi ösztöneinket. Mások vitatják, hogy az internet csak javította életünket.

Tiszteletben tartja-e a magánélethez való jogunkat? Nos, ez egy trükkös kérdés, amelyet meg kell válaszolni. A legtöbb ember tudja, hogy ha egyszer csatlakozik az internethez, akkor mindig digitális rajta lesz ÖN. Néhányan elfogadják a következményeket, kihúzzák a fényképezőgépet egy önmagáról és töltik fel a közösségi médiába a #onfleek hashtag segítségével..

“Ki érdekli, mit csinálok az életemben? Nem vagyok terrorista. Én nem’nincs mit rejteni”. Ez a szokásos válasz, amelyet a magánélettel kapcsolatos beszélgetések során kapok. Mások, akik jobban figyelnek a helyzetre, tudják, hogy ez a digitális lábnyom kockázatos, és többet szeretnének megismerni a tömeges megfigyelésről, a VPN naplózási politikáiról és a szivárgás problémáiról..

Tehát ez az útmutató a több információt éhező, magánélettudatos felhasználók számára készült. Itt külön megismerheti az internet ellenségeit (az Internet része) 5 szem / 9 szem / 14 szem szövetség), valamint a biztonságos joghatóságokkal kapcsolatos információkkal, ahol tiszteletben tartják a felhasználói adatvédelmet.

5 Szem, 9 Szem, 14 Szem Nemzet Szövetségek

 1. Öt Szem Szövetség
 2. A FVEY által működtetett felügyeleti programok
 3. Figyelemre méltó személyek, akiket a FVEY megcéloz
 4. Figyelemre méltó szervezetek, amelyeket a FVEY megcéloz
 5. Öt szem (FVEY) felügyeleti ország
 6. Kilenc szemmegfigyelő ország
 7. Tizennégy szemmel megfigyelő ország

Az Internet ellenségei - Nem biztonságos bíróságok ország és szövetség szerint

A második világháború az Egyesült Királyság / USA megállapodáshoz vezetett, amelyet hivatalosan 1946. március 5-én hajtottak végre, és amely az 1941-es atlanti charta és az 1943-as BRUSA-megállapodás eredményeként jött létre. Ennek fő célja egy multilaterális szövetség létrehozása az információs hírszerzés terén folytatott együttműködéshez.

A következő években a megállapodást kiterjesztették Új-Zélandra, Ausztráliára és Kanadára. Aztán gyors továbbvitele néhány évre, látta, hogy számos északi ország, a Fülöp-szigetek és a Nyugat-Németország bekerült - külön mechanizmusokon működő, csatlakozott egységekké..

Ezek az entitások Öt, Kilenc és Tizennégy Szem szövetség nevére mennek. És a szeptember 11-i támadások következményei óta ezen szervezetek megfigyelési képességei jelentősen növekedtek. Most, a szövetségek részét képező országok minden netizenjét folyamatosan figyeljük.

Ezeknek a szövetségeknek saját menetrendük van, és nem válaszolnak a saját országukra’törvényei. Az egymással összegyűjtött részletekkel megosztják egymást’állampolgárai. Ennek széles vonása van az internethasználókra és különösen a legfontosabb VPN-kre. Röviden: ha a 14 nemzet bármelyikében található, akkor nem vagy biztonságban!

Ezt követően meg kell ismerkednie a lakóhelye szerinti ország jogszabályaival és online törvényeivel. Tehát úgy döntöttem, hogy valóban mélyrehatóan megyek a nemzetbiztonsági joghatóságokba a szövetség és az ország között, több mint 187 szolgáltatót elemezve.. Remélem értékelni fogja az erőfeszítést &# 55357;&# 56898;

Öt Szem Szövetség

Rövidítve: “FVEY”, az Öt Szem Szövetség egészen az UKUSA-megállapodáshoz vezet, amiről már korábban beszélgettünk. Eredetileg csak a két ország közötti hírszerzési paktumról volt szó, de később további három országot is felölelt. Ez öt szemből álló ország erőműjét hozta létre:

 • Egyesült Királyság
 • Egyesült Államok
 • Új Zéland
 • Ausztrália
 • Kanada

5-szemek-9-szemét-14-szemek

Ezek az angolul beszélő országok évtizedek óta titokban tartják ezt az Öt Szem Megállapodást. El tudod képzelni, mennyi ideig járnának, ha valaki rájött? Létét csak 2003-ig fedezték fel, és a dolgok világosabbá váltak, amikor Edward Snowden kiszivárogtatta a dokumentumokat.

Ezeket az iratokat akkor szerezte be, amikor az NSA vállalkozója volt. Világossá tette, hogy a Szövetség megosztotta a Szovjetunióval kapcsolatos felderítéseket a “Hidegháború” majd az ECHELEON Network Disclosures. A GCHQ-t és az NSA-t e-mailek, faxok, telefonhívások és egyéb adatforgalom megérintésével vették fel.

A napirendjük drámaian megváltozott. Folyamatosan használják a “Háború a terrorizmus ellen” ürügyként kémkedni a helyiek életébe. Ez igazságos velünk? Én nem’Nem gondolom! Tartózkodnék attól, hogy itt megosszam politikai nézeteiket, de tényleg nem tudok abbahagyni, hogy azon gondolkodjak, hogy mindennek miként tűnik olykor előre megtervezése.

A FVEY által működtetett felügyeleti programok

A 911 támadás után az Öt Szem Szövetség fokozta felügyeletét és elfogadta a felhasználói összes online tevékenység figyelésének gyakorlatát. A globális megfigyelő rendszer jellemzően a teljes lakosság nemzeti határokon átnyúló kommunikációját foglalja magában.

Az Edward Snowden által kiszivárogtatott dokumentumok számos olyan megfigyelési program létezését is felfedték, amelyeket az Öt Szem ország működtet. Az alábbiakban olvashat minden információt ezekről a közösen működtetett szervezetekről, amelyek teljes mértékben figyelmen kívül hagyják a felhasználói adatvédelmet.

PRISM - Az NSA, az ASD és a GCHQ együttes működtetése

A PRIG. A SIGAD US-984XN egy NSA által üzemeltetett program. Összegyűjti / tárolja az Egyesült Államok különböző digitális vállalatainak internetes kommunikációját. Ezek a kormánynak az internetes cégekkel szemben támasztott igényein alapulnak, mint például a Google LLC, a 2008. évi FISA módosító törvény 702. szakasza alapján..

Az internetes vállalkozásoknak minden olyan adatot meg kell változtatniuk, amely megegyezik a bíróság által jóváhagyott keresési kifejezésekkel. Az NSA ezeket a PRISM kéréseket a kommunikáció célzására használja, beleértve a titkosított kérdéseket is. Az információkat ezután titkos küldetések végrehajtására használják.

XKeyscore - NSA futtatja az ASD-vel és a GCSB-vel

Az XKeyscore, rövidítve XKS, az NSA által használt titkos számítógépes rendszer. Naponta elemzi és figyeli az internetes adatokat világszerte. A programot Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Nagy-Britannia, Japán és Németország hírszerző ügynökségeivel is megosztották.

Edward Snowden szerint a bonyolult rendszer korlátlan felügyeletet biztosít a világ bármely részén tartózkodó egyének számára. Az NSA ezzel szemben azzal érvel, hogy elérhetõsége korlátozott és korlátozott. Függetlenül attól, hogy a rendszer csak még inkább bizonyítja azokat az technológiákat, amelyeket az öt szem ország használ fel arra, hogy több adatot gyűjtsön a világ bármely pontján található emberekről.

Tempora - A GCHQ irányítja az NSA-val

A GCHQ által használt titkos számítógép száloptikai kábelekből kivont internetes kommunikáció pufferolására. A rendszert 2008 óta tesztelik, és csak 2011-ben kezdték meg működését. Nagyon sok személyes adathoz fér hozzá az ügynökséghez anélkül, hogy gyanú merülne fel..

Edward Snowden szerint a rendszernek két fő összetevője van: a Global Telecoms Exploitation (GTE) és a Mastering the Internet (MTI), amelyek célja a telefonos és az online forgalom összegyűjtése. 2012 májusáig 250 NSA elemzőt és 300 GCHQ elemzőt kineveztek a gyűjtött adatok rendezésére.

MUSCULAR - A GCHQ és az NSA irányítja

Az Egyesült Királyságban található MUSCULAR DS-200B egy olyan program, amelyet a GCHQ és az NSA futtat, és amelyet megerősítették a hackelés okaként, a Google és a Yahoo! adatközpontjában. 30 napos időszak alatt a MUSCULAR 181 millió nyilvántartást gyűjtött titkos célokra.

Edward Snowden, az NSA kiszivárgott dokumentuma szerint’Az akvizíciók naponta több millió rekordot használnak a Google-tól és a Yahoo-tól’Hálózatai az adattárházakhoz Fort Meade-ben, Maryland. A program kétszer annyi adatpontot gyűjt, mint a PRISM.

STATEROOM - Futtatja a CSE, a CIA, az ASD, a GCHQ és az NSA

Az ECHELON hálózat tagjai és az UKUSA megállapodás aláírói által üzemeltetett STATEROOM egy jelölési hírszerző program, amelyet állítólag diplomáciai missziók végrehajtására használnak. A legtöbb azonban nem ismeri a program valódi célját.

Mindazonáltal, amiről tudjuk, a STATEROOM-ot a CSE, a CIA, az ASD, a GCHQ és az NSA üzemelteti. Lehet, hogy nem különbözik bármely más tömegmegfigyelő rendszertől.

Figyelemre méltó személyek, akiket a FVEY megcéloz

A FVEY rengeteg célt célozott megosztott intelligencia felhasználásával. Az egyik név, amely valószínűleg meglepni fog, a késő neve, Charlie Chaplin. A komikus / filmkészítő / zeneszerző megfigyelés alá került a kommunista hiedelme miatt. Más célok között szerepel több híres név, például:

 • Strom Thurmond - Az ECHELON felügyeleti rendszeren keresztül kérte telefonhívásait.
 • Nelson Mandela - A brit SIS-ügynökök terrorista pletykákkal szembeni felügyelete alatt álltak.
 • Jane Fonda - A GCHQ és az NSA által a politikai aktivizmus érdekében elfogott kommunikáció.
 • Ali Khamenei - Cél egy csúcstechnológiás kémkedési küldetés számára a GCHQ és az NSA részéről.
 • John Lennon - Az FBI és az MI5 felügyelete alá kerül a Vietnam Wa elleni tiltakozásért
 • Ehud Olmert - A GCHQ és az NSA felügyeleti céljainak listáján szerepel.
 • Susilo Bambang - Az egykori elnököt és feleségét ASD és NSA felügyelete alatt állták.
 • Angela Merkel - A telefonos kommunikációt a STATEROOM program segítségével figyelték 2003 és 2013 között.
 • Diana hercegnő - Szigorúan titkos fájl, amely több mint 1000 oldalt tartalmaz, és amelyeket a GCHQ és az NSA gyűjtött össze.
 • Kim Dotcom - A GCSB illegális felügyeletet folytatott a Megaupload alapítóján.

Figyelemre méltó szervezetek, amelyeket a FVEY megcéloz

Az Öt Szem Nemzetek számos megfigyelési programja által összegyűjtött információk nemcsak az egyéneket célozzák meg. Rengeteg eset létezett híres légitársaságok, műsorszóró hálózatok, pénzügyi intézmények és más szervezetek körében, amelyeket az NSA, a GCHQ, az ASD, a GCSB, a CSIS kémkedett..

egyetemek

 • Tsinghua Egyetem - A PRISM program hongkongi és kínai polgárok ezreit kémkedett.
 • A Racah Fizikai Intézet - 1000 izraeli célpontot sorol fel az amerikai és brit megfigyelés.

Egyesült Nemzetek

 • ENSZ Közgyűlés - Az NSA kémkedett az ENSZ partnerei, tisztviselői és titkos paktumai ellen.
 • Nemzetközi Atomenergia Ügynökség - Az NSA meghallotta a NAÜ telefonját’alapítója.

Távközlési szolgáltatók

 • Pacnet - Az ázsiai-csendes-óceáni üvegszálas optikai hálózat üzemeltetője 2009-ben csapkodott az Egyesült Államokba.
 • Belgacom - A felháborodást hullámzó országban a GCHQ megtámadja a Belgacomot (szocialista művelet).

Olajvállalatok

 • Petrobras - Az NSA kémek a Petrobras vállalkozásai számára, amelyek olajfeltárást végeznek a mélytengeri területeken.

Multinacionális vállalatok

 • Thales csoport - Kedvezte a 60 nemzet felső tisztviselőit, köztük a Thales Group tulajdonosát.

Pénzintézetek

 • MasterCard - Az NSA a pénzügyi társaságtól származó nemzetközi kifizetések ellenőrzésével foglalkozik.
 • Visa Inc - Egy fióktelepet hívtak “Kövesse a pénzt” (FTM) az NSA hozta létre a kifizetések megfigyelésére.

Öt szem (FVEY) felügyeleti ország!

Remélem, hogy a fenti szakasz segít megérteni, hogy az Öt Szem Szövetség invazív országai bekerülhetnek. Nem törődnek a felhasználói adatvédelemmel, és továbbra is folytatják tisztességtelen gyakorlataikat.

Annak érdekében, hogy a felhasználók jobb ötletet kapjanak, az Öt Szem Ország minden tagját külön kategóriába bontottam, megvitatva a VPN használatával és a digitális magánélettel kapcsolatos kormányzati törvényeiket..

Amerikai egyesült államok

A VPN használatát törvény engedélyezi? Igen

Annak ellenére, hogy agresszív ellenőrzése alatt tartják a lakosok online tevékenységeit, az Egyesült Államok nem tiltja a VPN-ek használatát. Valójában a világon a legtöbb VPN-szolgáltatót üzemeltetik, összesen 49 kutatásom szerint.

Az alábbiakban felsoroltam néhány népszerű nevet, amelyek mindegyike amerikai székhelyű. És garantáltan megmutatják az együttműködést, amikor a kormány megköveteli. Ez káros lehet az online adatvédelem szempontjából.

Az Egyesült Államoknak természetesen nagyszerű eredményei vannak az állampolgári szabadságjogok és az emberi jogok támogatásáról. Támogatási igényük azonban “A szólás és a sajtó szabadsága” teljesen hamis.

Számos amerikai ügynökség (alább felsorolva) vett részt az internethasználatot érintő vitákban. Az NSA hátsó ajtónál számos MAJOR technológiai vállalat működik.

Ez hozzáférést biztosít számukra az összes internetes adathoz, beleértve a Facebook-ot, a Google-t, a Yahoo-t és a Microsoft-ot is, hogy önző okokból nyomon követhessék az online kommunikációt..

Kormányuk még az ISP megfigyelését is támogatja, és ismeri az oktatás, az iskola és a szülők összes részletét’ jövedelem, foglalkoztatási státusz, munkahely, hitelfizetési státus.

Mindezek az okok együttesen azt eredményezték, hogy az Egyesült Államokat az Egyesült Államokba sorolták “Internet ellenség” a Hatóság nélküli Riporterek részéről. Ezért én’d szigorúan javasoljuk, hogy ne bízzon a vállalatban és számos olyan szolgáltatásban, amelyek állítólag online névtelenséget kínálnak Önnek.

Az adatmegosztásban részt vevő amerikai ügynökségek

 • Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA)
 • Központi Hírszerző Ügynökség (CIA)
 • Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA)
 • Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI)
 • Nemzeti Földrajzi-Intelligencia Ügynökség (NGA)

Népszerű amerikai alapú VPN-szolgáltatások

Nem kell részletesebben foglalkoznom azzal, hogy miért kellene kerülnie az Egyesült Államokban működő VPN-szolgáltatásokat, mint például az alábbiakban említettek. Ha azonban megbízható szolgáltatásra van szüksége, akkor az országon kívüli szolgáltatótól kell függnie. Elolvashatja ezt a legjobb VPN USA útmutatót az ajánlásaimhoz, hogy biztonságban maradj a FVEY országban.

 • Anonymizer VPN
 • Ace VPN
 • Elrejt. Nekem
 • Az IP elrejtése
 • Az összes IP elrejtése
 • Hotspot pajzs
 • Hoxx VPN
 • IPVanish
 • LiquidVPN
 • Norton Wi-Fi adatvédelem
 • Saját alagút
 • Privát internet-hozzáférés
 • ProXPN
 • RA4W VPN
 • SwitchVPN
 • StrongVPN
 • Speedify
 • SlickVPN
 • TouchVPN
 • TorGuard
 • VPN korlátlan

Egyesült Királyság

A VPN használatát törvény engedélyezi? Igen

Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok az 5, a 9 és a 14 szemmel rendelkező ország alapító tagjai. Mint ilyen, számtalan bizalmatlanság és becstelenség várható el mindkét országtól.

Az alkotmányos monarchia általában ártatlanul viselkedik, ám az elmúlt néhány évtizedben nagyon demokratikus kormányzási formát alkalmazott. Csakúgy, mint az Egyesült Államok, állítólag támogatóak.

Különösen a polgári szabadságjogok, a politikai jogok, a szólásszabadság és a magánélet vonatkozásában. Ugyanakkor kötelezővé teszik a lakóik felügyeletét.

A 2016-ban kiadott, a nyomozati jogokról szóló törvény óta az internetszolgáltatók és a távközlési szolgáltatók szöveges üzeneteket, hívásokat, csatlakozási időket, böngészőelőzményeket és még sok másat rögzítettek..

Ezeket az adatokat 2 évig tárolják, és az Egyesült Királyság rendelkezésére állnak’s Ügynökségek (alább felsorolva), partnerek és Öt Szem Szövetség, garancia nélkül.

Az Egyesült Királyság azt állítja, hogy megteszi ezeket az intézkedéseket a gyermekekkel szembeni visszaélés és a terrorizmus leküzdése érdekében, ám ehelyett száloptikai kábelek megcsavarásával találják magukat, és elkötelezik magukat a célzott kémkedés mellett.

A VPN használata az országban törvényes, de az adatmegőrzési törvények minden szolgáltatóra vonatkoznak. Ez az oka annak, hogy a Riporterek Újságírók felsorolták az országot “Internet ellenség”.

Az adatmegosztásban részt vevő brit ügynökségek

 • Kormányzati Kommunikációs Központ (GCHQ)
 • Titkos hírszerző szolgálat (SIS a.k.a. MI6)
 • Védelmi hírszerzés (DI)
 • Biztonsági szolgálat (MI5)

Népszerű brit alapú VPN-szolgáltatók:

 • HideMyAss!
 • SaferVPN
 • ZoogVPN

Új Zéland

A VPN használatát törvény engedélyezi? Igen

Noha a VPN-ek Új-Zélandon legálisak, a hely továbbra sem biztonságos hely az online tevékenységekhez. Az ország meglehetősen hasonló törvényeket ír elő, mint a szomszédja, Ausztrália (egy másik öt szemű tag).

Az egyetlen különbség a kettő között az, hogy Új-Zélandot kissé enyhébbnek lehet leírni az internet szabályozása során. Nem adnak ki gyűlöletbeszédre vonatkozó eltávolító értesítéseket.

Azok a szövetkezetesebbek is, amikor olyan lakosokkal foglalkoznak, akik kifogásolható tartalmat keresnek az interneten. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a kormány kapcsolatban áll a lakosokkal.

Új-Zéland az összes megfigyelési tevékenységet elvégzi, mint bármelyik Öt Szem Szövetség tagja. Ezenkívül az oka annak, hogy megengedik maguknak az ilyen gyakorlatokat “a terrorizmus elleni küzdelem” a közelmúltban debunked.

Az ország nem tudta legyőzni a fehér nacionalista terrorizmust. A legfrissebb példa a március 15-i támadás, amelyben ötvenöt öltek meg és még tucatnyi megsebesült.

A fehér gyökök által termelt terrorizmus transznacionális fenyegetés, amelyet a politikai döntéshozók és az Öt Szem tagjai nagyrészt figyelmen kívül hagynak. A támadás 17 perces videóját élőben közzétették a terroristák FB profiljában! Mennyire volt praktikus a megfigyelés, amikor még az NZ rendõrsége is több mint 20 percet vett igénybe, hogy megérkezzen a helyszínre?

Az adatmegosztással foglalkozó új-zélandi ügynökségek

 • Új-zélandi biztonsági hírszerző szolgálat (NZSIS)
 • Kormányzati Kommunikációs Biztonsági Iroda (GCSB)
 • Védelmi Hírszerzés és Biztonság Igazgatósága (DDIS)

Kanada

A VPN használatát törvény engedélyezi? Igen

Mintha barátságos egy ország, Kanada azt mutatja be, hogy miniszterelnökével, Justin Trudeau-val együtt él - minden bizonnyal elkötelezi magát bizonyos sötét gyakorlatokkal, hogy állampolgárait megfigyelje..

Nagyon csodálatos, hogy Kanadának hogyan sikerült szigorú politikákat bevezetni, mint például a megfigyelés, az adatok megőrzése és a hálózatsemlegesség kiutasítása, és továbbra is az egyik legszabadább terület.

Kormányuk rendszeresen együttműködik az internetszolgáltatókkal és ugyanazt a jogi keretet hajtja végre, amely felhatalmazza öt (az alább felsorolt) hírszerző ügynökséget az adatok megosztására a tagországokkal..

Noha a VPN-ek az országban legálisak, garantálom, hogy ők is kötelesek minden személyes adatot megosztani a kormánygal. A közelmúltban Kanadában a többi tag is sok meleget szenved.

Ez a különleges eset a Kínai csúcstechnológiával, a Huawei-vel való kapcsolatának körül forog, amely az Five Eyes kémek állítása szerint Kínával működik.’s hírszerző ügynökségek.

Azonban az emberek, mint én, nem tudnak bánni. Az a dráma és feszültség az Five Eyes és a Huawei kapcsán volt, csak egy trükk, hogy megakadályozzák a nemzeteket attól, hogy 5G technológiájuktól függjenek?

Az adatmegosztásban részt vevő kanadai ügynökségek

 • Kanadai biztonsági hírszerző szolgálat (CSIS)
 • Kommunikációs biztonsági létesítmény (CSE)
 • A kanadai erők hírszerzési parancsnoka (CFINTCOM)

Népszerű kanadai VPN szolgáltatások:

 • Betternet
 • BTGuard VPN
 • SurfEasy
 • TunnelBear
 • Windscribe

Ausztrália

A VPN használatát törvény engedélyezi? Igen

A többi öt szemhöz hasonlóan Ausztrália semmi nem korlátozza a VPN-k használatát. Ez azonban nem akadályozza meg őket az invazív törvények bevezetésében, az intelligencia megosztási megállapodásaik miatt.

Ausztrália’Az alkotmány megtagadja a szólásszabadság kifejezett jogát. A “ kommunikációs erő” A záradék lehetővé teszi még az ausztrál ügynökségek számára az internetes, telefonos, távíró és még a postai szolgáltatások szabályozását.

Még elősegítik és megbízják a “opt-in” szűrőprogram, amelyet a felhasználók önként elfogadnak a sértő, illegális vagy pornográf tartalmak blokkolása érdekében.

Annak biztosítása érdekében, hogy ezeket a törvényeket betartják, a kormány teszteli magukat az internetszolgáltatókat, és ellenőrzi, hogy megfelelnek-e az összes szükséges jogi státusnak, beleértve az adatok megőrzését és megosztását.

Az adatmegosztásban részt vevő ausztrál ügynökségek

 • Védelmi hírszerző szervezet (DIO)
 • (ASD) - Ausztrál Jeljelző Igazgatóság
 • (ASIO) - Ausztrál titkos hírszerző szolgálat
 • (ASIS) - ausztrál biztonsági hírszerző szervezet
 • (AGO) - Ausztrál Földrajzi-Intelligencia Szervezet

Népszerű ausztráliai VPN szolgáltatók:

 • Celo VPN
 • VPNSecure Me

Mi a Nine Eyes szövetség??

Edward Snowden szerint az NSA rendelkezik a “masszív test” más néven a Külügyek Igazgatósága, amelynek feladata partneri kapcsolatok létrehozása más szövetségesekkel és országokkal.

1956-ra további három ország csatlakozott az UKUSA megállapodáshoz, létrehozva az Öt Szem Szövetséget. Később további tagokat adtak hozzá a listához, a 9 vagy 14 szem szemszögéből indulva.

Ezek a FVEY kiterjesztését szolgálják, részesülve a hasonló együttműködésből a tömegfelügyeleti adatok megosztása és gyűjtése révén.

Amit megtanultam, a FVEY tagjai egy központosított, automatikusan frissülő rendszert használnak becenevével “Kő szellem” a nemzetek megosztására’ intelligencia.

A Nine Eyes abban különbözik abban az értelemben, hogy az intelligencia-megosztás csatornái szűkebbek, és nem tartalmazzák a technológiához való hozzáférést, mint például a Stone Ghost.

Kilenc szemmegfigyelő ország!

A kilenc szemű szövetségbe tartozó országoknak nem biztos, hogy ugyanolyan autonómiájuk van az intelligencia megosztása, de a digitális adatvédelem szempontjából ugyanolyan kockázatos helyek..

Gondolj rájuk, mint a James Bond filmben szereplő Kilenc Szemre “KÍSÉRTET” szoros képviseletre, amely magában foglalja az összes korábbi öt szem országot, plusz:

 1. Norvégia
 2. Hollandia
 3. Franciaország
 4. Dánia

9 Nine Eyes Nation Alliance

Norvégia

A VPN használatát törvény engedélyezi? Igen

A digitális adatvédelem miatt aggódó felhasználók Norvégiában használhatnak VPN szolgáltatást. Csak győződjön meg arról, hogy úgy dönt, hogy nem magában az országban található, mint például az Opera VPN (ingyenes szolgáltatás - trükkös, ugye?).

A VPN-beszélgetés kivételével Norvégia híres, hogy nyitott környezetet teremt a média számára és a véleménynyilvánítás szabadságát. Nem írnak elő semmiféle szűrést, amelyet az ONI 2009-ben ellenőrzött.

Mint ilyen, az országnak nincs ONI országprofilja, de a nevét az OpenNet kezdeményezés az északi országok regionális áttekintésében megtalálhatja..

Norvégia ténylegesen biztosítja a nyilvánosság számára a kormányzati információkhoz való hozzáférést, ám ezek cserébe az internetet behatolják és megfigyelést igényelnek.

Noha a tartalomra nincs korlátozás vagy cenzúra, a nagyobb internetszolgáltatók DNS-szűrőket használnak a gyermekpornográfia, a The Pirate Bay és más hasonló webhelyek blokkolására.

Népszerű norvég VPN szolgáltatások:

 • Opera VPN

Hollandia

A VPN használatát törvény engedélyezi? Igen

A VPN-k Hollandiában teljesen legálisak, és a lakosok élvezik az egyik legkevésbé érzékeny internetes rendszert. A kormány nem ír elő cenzúrát vagy korlátozásokat az internet-hozzáférésre.

Természetesen vonalba kerülnek a szerzői jogok megsértésekor, betiltva az olyan oldalakat, mint a Kalóz-öböl - a holland bíróság 2017-ben elrendelte..

A kilenc szemet képviselõk listáján való felvétel azonban kényes precedenst teremt a lakosok számára. A felhasználók nem érzik magukat biztonságosan az adatok megosztásával, vagy nem vesznek részt az egyszerű böngészésben.

Ennek oka az, hogy az ország ugyanazt az intelligencia-megosztási keretet használja, ahol a tagok elektronikus adatokat gyűjtnek és osztanak meg a polgárokról.

Népszerű hollandiai VPN-szolgáltatók:

 • Liba VPN
 • ShadeYouVPN
 • VPN4All
 • WifiMask
 • WASEL Pro
 • ProXPN
 • RootVPN

Franciaország

A VPN használatát törvény engedélyezi? Igen

Franciaország nem ír elő szigorú szabályokat a VPN-szolgáltatásokkal szemben. Az ország nagyrészt az online sajtó- és szólásszabadságot támogatja.

Ez lehetővé teszi a lakosok számára szűrés nélküli hozzáférést a tartalomhoz, a terrorizmust / gyűlölet / faji erőszakot és a gyermekpornográfiát előmozdító webhelyek kivételével.

Ugyanakkor végrehajtják a “három sztrájkok” törvény és egy törvény, amely elősegíti az adminisztratív szűrést a “civilizált” Internet.

E törvényekre reagálva több újságíró és médiacég tisztviselőit bíróság elé hívták, hogy nyomás alá helyezzék a forrásaikat.

Az ország még a 18. cikket is végrehajtja a 2011. júniusban kiadott végrehajtási rendelettervezet miatt, amely felhatalmazza a minisztériumokat az online tartalom korlátozására;

“a közrend fenntartása, a kiskorúak védelme, a közegészség védelme, a nemzetvédelem érdekeinek megőrzése vagy a fizikai személyek védelme megsértése esetén, vagy ha fennáll a súlyos megsértés veszélye,”.

Népszerű francia VPN-szolgáltatások:

 • ActiVPN

Dánia

A VPN használatát törvény engedélyezi? Igen

Dániának még nincs ONI profilja, ám ez még mindig szerepel az északi országok regionális áttekintésében. Az ONI állítása szerint az ország nem ír elő szűrést.

Ez azonban nem terjed ki a gyermekpornográfiára, az illegális zenére, a szabályozott drogokra és a kalóz fájlmegosztásra. Mint ilyen, az olyan webhelyekhez, mint a The Pirate Bay és az All Mp3, megtagadják a belépést az országban.

A WikiLeaks 2008. december 23-i adatai szerint Dániában hatalmas számú, 3863 egyéb webhely szűrése történt meg. Ezek többsége tartalmazza a hamis szolgáltatásokat, ideértve a helyi és külföldi webhelyeket is.

A Nine Eyes tagsága azt is kötelezi Dániát, hogy megosztja a lakosok elektronikus adatait más tagországokkal. Mint ilyen, a hely nem tekinthető a “Biztonságos” igazságszolgáltatás.

Népszerű dán VPN-szolgáltatók:

 • BeeVPN
 • CitizenVPN
 • Unlocator

Mi az a Tizennégy Szem Szövetség??

Miután a fenti négy országot beillesztették az UKUSA megállapodásba, több másik hírszerző ügynökség csatlakozott az ügyhöz, és harcolt a feltételezett ellen “Terror háború”.

A szövetséget tovább bővítették további öt tagországra, amelyek alkotják  “14 Szem Országok” Edward Snowden szerint a SIGINT Seniors Europe (SSEUR)’s kiszivárogtatta a dokumentumokat.

Ha azonban azt gondolhatjuk, hogy ez a szövetség még halálosabb, mint a FVEY, valójában még kevésbé is “meghitt” mint a Nine Eyes Alliance tagjai.

Az egyetlen dolog, amely összhangban áll ezen akvizícióval, az, hogy a kormányok részesülnek az erőforrásokhoz és az intelligenciához való hozzáférés előnyeiből, korábban nem voltak hozzáférésük a.

Tizennégy szemmel megfigyelő ország!

Mivel az UKUSA megállapodás 14 országra kiterjed, nem tudom mondani, mennyire okosak az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság. Nem zavarta a Stone Ghost technológia új tagokkal történő megosztása.

Ez közvetlenül azt jelenti, hogy kibővítették az adatgyűjtésüket, miközben csemegeválogatási dolgokat osztottak meg a tágabb szövetség többi tagjával, ezért miért kell támaszkodni a legjobb VPN-kre a 14 szemön kívül.

A 14 szemmegfigyelő ország magában foglalja a korábbi kilenc szemű országot, valamint:

 1. Olaszország
 2. Svédország
 3. Németország
 4. Spanyolország
 5. Belgium

Olaszország

A VPN használatát törvény engedélyezi? Igen

Előfordulhat, hogy Olaszország enyhén szól a VPN-k vonatkozásában, de mivel ezek a 14 Eyes-ország részét képezik, nem tudom csodani, hogy az országon belüli szolgálatok együttműködnek-e a kormányzati hatóságokkal.

Természetesen, ha növelni szeretné a biztonságot, akkor az országon kívüli VPN-ket is választhatja (amelyek nem tagjai az 5, 9 és 14 szemnek).

Nagyrészt Olaszország támogatja A szólásszabadság. Ennek megfelelően azonban ONI profil, a kormány nagyon lassan kezeli az adatvédelemmel kapcsolatos online aggályokat.

Van bizonyos szabályozás is, különösen a szerencsejátékot népszerűsítő webhelyek bizonyos kategóriáiban, szerzői jogok megsértése, és gyermekpornográfia.

Az OpenNet címkéi Olaszország’átláthatósága a “magas”, de állandóak a “alacsony”. Ez csak azt igazolja, hogy a kormány jelenleg törvényeken dolgozik az online hozzáférés cenzúrázására / ellenőrzésére.

Népszerű olasz VPN-szolgáltatások:

 • AirVPN

Svédország

A VPN használatát törvény engedélyezi? Igen

Svédország szerencsés, hogy az ONI osztályozza, és nincs szűrési bizonyítéka, ám az ország továbbra is szerepel az északi országok regionális áttekintésében.

Az ország gazdag európai monarchia, de parlamenti kormányzati formát követ, hasonlóan Új-Zélandhoz. Svédország támogatja a korlátlan internetet.

Hozzáférést biztosítanak a polgári szabadságjogokhoz, megtiltják a beavatkozást a szólásszabadság, a sajtószabadság és a magánélettel / névtelenséggel kapcsolatos ügyekben..

A kormány tiszteletben tartja ezeket a jogokat, de bírósági végzéseket ad a megcélzott egyének megfigyelésére a nemzetbiztonsági fenyegetésekkel kapcsolatos ügyekben.

A legtöbb skandináv országhoz hasonlóan Svédország intézkedéseket tett a Pirate-öbölbe való belépés megakadályozására is, egy stockholmi szomszédos nukleáris-biztonságos adatközponttal.

Népszerű svéd VPN-szolgáltatók:

 • AzireVPN
 • FrootVPN
 • IPredator
 • proxyst
 • Mullvad
 • OVPN
 • PRQ
 • PrivateVPN

Németország

A VPN használatát törvény engedélyezi? Igen

Névleges “Ingyenes” a Freedom on the Net webben, és a következőként szerepelnek: “nincs bizonyíték” mind a négy területen (internetes eszközök, konfliktusok / biztonság, társadalmi, politikai) az ONI által, Németország egy újabb meglepő tizennégy szem tagja.

Azt hiszem, ha nem lett volna’Edward Snowdennek azért, hogy kiszivárogtassa ezeket a dokumentumokat, nem is tudhatnánk, hogy Németország tagja-e az UKUSA megállapodásnak.

Nagyon nyitottak állítják, hogy a polgárok magánélethez való jogát védik. Természetesen az évek során megpróbálták cenzúrálni az internetet.

Németország azonban azt állítja, hogy ezt csak a terrorizmushoz kapcsolódó szélsőségesség visszaszorítására, a hamis hírek elnyomására, a gyűlöletbeszéd felszámolására és a kiskorúak védelmére tették..

Népszerű németországi VPN szolgáltatások:

 • Avira Phantom
 • ZenMate
 • ChillGlobal
 • GoVPN
 • nekem
 • Steganos
 • nekem

Spanyolország

A VPN használatát törvény engedélyezi? Igen

Spanyolország nem szerepel a Határozatok nélküli Riporterek listájában, az ONI nem osztályozza, és a Freedom on the Net sem’2013. évi jelentése, jelezve, hogy ez elég biztonságos hely.

Amennyire én’Kutatásom szerint a kormány nem korlátozza az internetet. Néhányan azt állítják, hogy releváns nélkül nem tudják ellenőrizni az e-maileket vagy az internetes csevegőszobákat törvényes engedély.

A törvény azonban tiltja az emberek dicsőítését vagy támogatását terrorizmus, faji megkülönböztetés vagy gyűlölet a szexuális irányultság, a nemzeti eredet stb.

A közelmúltban az egyetlen nyilvános blokkolás történt a P2P / Torrenting helyszínen, a Pirate Bay-n. 2015. márciusban a TBP-t több URL blokkolta.

Mivel azonban Spanyolország része a Tizennégy Szem Szövetségnek, ragaszkodnék ahhoz a hitemhez, hogy a hely nem biztonságos hely. Ez igaz, különösen, ha teljes digitális magánéletre vágyik.

Belgium

A VPN használatát törvény engedélyezi? Igen

Belgiumnak nincs ONI profilja, de az ország szerepel Európa regionális áttekintésében. A VPN használata legális az országban, ahol nagyon nagy cenzúra érvényes.

Számos telekommunikációs szolgáltató, mint például a Tele2, a Versatel, a Vikings, a Mobistar, a Proximus, a Belgacom és a Telenet, 2009. áprilisa óta több weboldalt szűrt DNS-szinten..

Belgium azt állítja, hogy ezt az illegális fájlmegosztás, az engedély nélküli szerencsejátékok, valamint a nagyszabadság és az antiszemitizmus előmozdítása érdekében hajtják végre az internetes cenzúra-kampányuk részeként..

Mivel az ország azonban tizennégy szemű tag, nem javaslom, hogy biztonságos hely legyen az online tevékenységekhez. Az Ön adatait veszélyeztetheti a napi megfigyelés!

A dolgok csomagolása

Remélem, hogy ez a részletes útmutató segít a felhasználóknak jobban megérteni az 5/9/14 szemi szövetségeket. Összefoglalva: soha nem szabad bízni az UKUSA megállapodásban részt vevő országokban.

Csak a harmadik országokban található VPN-szolgáltatásokra vonatkozik, mivel online anonimitást és biztonságot garantálnak a tömegmegfigyelés és a magánélet megsértése helyett..

Ami felveti a másik kérdésemre: Miután elolvasta ezt a teljes útmutatót, gondol-e Ön szerint ezek a szövetségek valóban szerepet játszottak a “Háború a terror ellen?” - egy ok, amelyet folyamatosan használnak a magánélet megsértésére! Nem tűnik úgy, hogy mindez hátsó indítékot rejt magában?

Még a 2000-től kezdődő terrortámadásokról sem fogok beszélni (amikor a megfigyelési képességek növekedtek), de hagyom’Beszélünk a 2010-es évről. Ezek közül az országok közül hányan állítottak le bombázásokat / lövöldözőket az online megfigyelés révén, amelyet milliárd / billió embert végeznek szerte a világon?

Úgy tűnik, hogy ezeknek az ügynökségeknek az egyetlen dolga az egymással, a hírességekkel, a hétköznapi emberrel vagy a nagy szervezetekkel kapcsolatos információk.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me