Ujian Kelajuan VPN – 5 Daripada 80 Penyedia Memiliki Keperluan untuk Speed ​​& rsquo;

VPN adalah seperti Avengers atau Liga Keadilan industri swasta, menyembunyikan maklumat IP anda dan menyulitkan sambungan anda untuk perlindungan terhadap penipu, pencuri identiti, penipu phishing, dan penggodam. Mereka adalah penting untuk menerima anonim dalam talian, bersama-sama dengan memberikan akses kepada laman web yang disekat, terlibat dalam P2P / Torrenting, dan melangkaui penyusunan ISP. Artikel ini memfokuskan kepada kes penggunaan tunggal untuk VPN: prestasi. Baca panduan Ujian Kelajuan VPN yang mendalam ini dari BestVPN.co pada VPN Terpantas!


Dengan cara ini, anda akan mendapat idea yang lebih baik tentang bagaimana VPN mempengaruhi kelajuan dan pembekal mana yang merupakan pilihan yang sempurna, berdasarkan ujian prestasi pelayan dari pelbagai lokasi. Lagipun, perkara terakhir yang anda mahukan adalah mendaftar dengan penyedia hanya untuk menyedari bahawa ia menyebarkan menyampaikan kelajuan tinggi, yang penting untuk streaming kandungan cetak rompak atau terlibat dalam P2P / Torrenting. Walaupun menerima privasi dan anonim dalam talian yang baik pasti penting, mendapat kelajuan yang munasabah bagi VPN sama pentingnya!

Adakah VPN Mempengaruhi Kelajuan?

Apabila kebanyakan orang bercakap tentang VPN, mereka biasanya menyebarkan maklumat salah mengatakan bahawa alat privasi ini sebenarnya mengurangkan kelajuan internet anda. Walaupun kami tidak bersetuju dengan pernyataan ini, terdapat keadaan yang berbeza, di mana VPN sebenarnya boleh membuat internet anda lebih cepat. Dalam metodologi asas, VPN menggunakan overhead protokol untuk enkapsulasi / de-capsulation, menambah lapisan enkripsi ke rangkaian anda.

Ini bermakna, semua lalu lintas internet anda melalui pintu masuk yang selamat, yang tidak dapat dilihat oleh ISP tempatan atau pengawasan kerajaan. Penambahan ini “terowong terenkripsi” menjadikan internet lebih perlahan hasilnya. Walau bagaimanapun, dalam keadaan di mana terdapat usaha yang disengajakan untuk menurunkan kualiti perkhidmatan yang anda terima, anda mungkin mengalami peningkatan dalam kelajuan.

ISP mungkin mengenakan pengetatan dari alamat IP asal anda. Tanpa VPN, anda akan melihat bahawa kelajuan yang anda terima tidak sama dengan RANGKAIAN yang anda mungkin telah melanggan. Apabila menyambung dengan VPN, titik akhir beralih, semasa anda menggunakan alamat IP dan DNS yang berasingan, yang memintas apa-apa jenis pembatasan kadar. Sudah tentu, terdapat faktor yang berbeza yang mempengaruhi kelajuan VPN juga.

Faktor-faktor yang mempengaruhi kelajuan VPN

Kebanyakan pengguna VPN mempunyai sedikit atau pengetahuan sifar tentang bagaimana alat privasi beroperasi untuk menjaringkan identiti anda dalam talian. Kadang kala, profesional seperti kita menghadapi masalah untuk mempercepat proses pemahaman tentang aspek teknikal. Terdapat banyak terlibat dalam mewujudkan Rangkaian Peribadi Maya, dan terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kelajuan (kebanyakannya anda akan terkejut mendengar tentang.

Jarak ke pelayan VPN

Berdasarkan di mana anda berada, kelajuan internet mungkin berbeza untuk seseorang yang tinggal lebih dekat dengan pelayan tertentu daripada orang yang tinggal jauh. Inilah sebabnya mengapa kebanyakan pelanggan VPN biasanya mempunyai “Sambung Auto” ciri, yang secara automatik mendapati pelayan VPN yang boleh dipercayai berdekatan dengan lokasi anda.

Sebagai contoh, jika anda menyambung dari China ke pelayan di Amerika Syarikat, anda boleh mengharapkan beberapa kehilangan dalam kelajuan. Begitu juga, jika anda memilih pelayan Hong Kong, anda akan menerima kelajuan lebih cepat (kerana jarak berkurang). Prestasi bervariasi mengikut lokasi adalah disebabkan oleh masa yang diperlukan untuk paket data untuk pergi bolak-balik.

Protokol dan Penyulitan

Oleh kerana VPN menggunakan protokol dan penyulitan yang lebih kuat untuk meningkatkan ketidaksamaan anda secara dalam talian, anda akan melihat penurunan dalam kelajuan keseluruhan yang diterima. Sebagai contoh, jika anda memilih untuk menggunakan persediaan PPTP dengan penyulitan AES 128-bit asas, anda akan mendapat kelajuan lebih cepat.

Sebaliknya, jika anda pergi untuk OpenVPN (protokol UDP atau TCP) dengan ciphers AES-256-CBC, anda perlu membayar dengan kelajuan untuk keselamatan tambahan itu. Hanya SSTP yang menawarkan nisbah penyulitan dan kelajuan yang terbaik, tetapi protokol itu hanya tersedia pada Windows.

Nod Disambungkan ke Pelayan

VPN adalah makhluk universal yang digunakan oleh beratus-ratus orang pada satu-satu masa. Dalam kata yang mudah, bergantung kepada VPN yang anda mendaftar dengan dan jika anda menggunakan IP dinamik, anda perlu menghadapi masalah yang berkaitan dengan beban pelayan, yang secara langsung menafikan kelajuan yang anda terima.

Semakin banyak orang yang disambungkan kepada satu pelayan akan menghasilkan beban pelayan besar-besaran. Ini bermakna kelajuan yang anda terima kemungkinan besar akan dikawal. Ini sebabnya lebih suka pergi untuk pembekal yang menawarkan senarai lokasi yang baik dari negara yang sama. Sebagai contoh, NordVPN menawarkan lebih daripada 550 pelayan di UK sahaja!

Bandwidth Throttling oleh ISP

Kami telah menyebut ini sebelum ini, ISP mungkin mengenakan had laju yang boleh menghalang kelajuan internet yang anda dapatkan di tempat pertama. Sekarang, kami telah menyebut sebelum ini bahawa VPN membantu memintas batasan ini, tetapi apabila menggunakan sambungan yang dibekalkan oleh dial-up atau 3G, anda boleh menjangkakan beberapa masalah sambungan VPN.

Walaupun anda mempunyai sambungan 50 Mbps tetapi sambungan antara ISP dan penyedia VPN anda adalah miskin, anda mungkin dapat melihat penurunan dalam kelajuan. Jika tidak, kebanyakannya apabila anda mendaftar dengan VPN, anda hanya akan melihat kehilangan 10-20% dalam kelajuan jalur lebar.

Beberapa Sebab Berkaitan Komputer

Sekiranya anda benar-benar mahu menggunakan VPN pada komputer anda tanpa menerima pengurangan yang besar dalam kelajuan, anda perlu melengkapkan CPU anda dengan pemproses yang lebih cepat. Ini secara automatik akan membawa kepada peningkatan kelajuan yang lebih baik, tetapi sangat penting anda memilih penyedia yang boleh dipercayai dengan reputasi yang ditetapkan untuk 0% kehilangan paket.

Sebab lain mengapa kelajuan internet anda mungkin menderita adalah tetapan firewall anda. Sekiranya algoritma sentiasa menghalang VPN, ia akan menghalang sambungan untuk mengalir melalui secara konsisten. Apabila memilih aplikasi VPN dari senarai VPN, pastikan untuk menambah pelanggan dalam senarai perkhidmatan yang diluluskan untuk Firewall.

Tinjauan Ujian Kelajuan VPN Atas

Kami faham bahawa pengguna sentiasa mencari pembekal VPN yang boleh dipercayai yang tidak berkompromi dengan keselamatan / privasi dan prestasi. Jika anda adalah salah seorang daripada mereka, maka anda berada di tempat yang betul. Di bawah ini anda boleh menemui analisis terperinci penyedia VPN Terpantas Teratas 5 (mengikut ujian kami yang membawa kami sejumlah besar masa dan mengakibatkan kekurangan tidur).

  1. ExpressVPN
  2. NordVPN
  3. Surfshark
  4. VyprVPN
  5. VPN Buffered

Ujian Kelajuan ExpressVPN

Berasaskan di British Virgin Islands, ExpressVPN menikmati reputasi yang mantap untuk menjadi perkhidmatan VPN serba lengkap, dan tidak menafikannya! Ia terletak di tempat yang selamat dari bidang kuasa EU dan AS. Penyedia menyimpan log ZERO dan tidak pernah didapati bersalah membantu agensi kerajaan walaupun dalam kes-kes di mana mereka mempunyai pelayan mereka SEISI oleh Pihak Berkuasa Turki dalam kes pembunuhan.

Sebaik sahaja anda mendaftar dengan ExpressVPN, anda mendapat akses ke 2000+ 140 pelayan di lebih 90 negara di seluruh dunia. Ini memberikan anda keupayaan untuk membuka kunci untuk laman web geo-terhad seperti Netflix, Hulu, dan BBC iPlayer. Bahagian terbaik dari semua: anda menerima kelajuan yang luar biasa tanpa mengira pelayan mana yang anda sambungkan. Di bawah ini anda dapat melihat hasil analisis menyeluruh pembekal’ prestasi di lima lokasi.

VPN mempunyai paling sedikit kehilangan kelajuan di antara 80 + penyedia yang kami tinjau untuk tugas itu, memberikan purata kelajuan muat turun 82.45 Mbps dan kelajuan muat naik 64,13 Mbps pada sambungan 100 Mbps anda.

Ujian Kelajuan ExpressVPN

Ujian Kelajuan ExpressVPN
Pelayan AS UK Australia Jerman Perancis Purata
Muat turun 95.23 Mbits / s 79.43 Mbits / s 85.18 Mbits / s 70.89 Mbits / s 81.55 Mbits / s 82.45 Mbits / s
Muat naik 69.21 Mbits / s 60.49 Mbits / s 70.99 Mbits / s 60.72 Mbits / s 59.27 Mbits / s 64.13 Mbits / s
Ping 105 ms 111 ms 62 ms 79 ms 70 ms 85.4 ms

Ringkasan Prestasi (Kelajuan Purata)

Kelajuan muat turun: 82.45Mbps (17.55% lebih perlahan)

Kelajuan muat naik: 64.13Mbps (35.87% lebih perlahan)

Ping: 85 ms

Ujian Kelajuan VPN - 5 Daripada 80 Penyedia Memiliki Keperluan untuk Speed ​​& rsquo;

Ujian Kelajuan NordVPN

Penyedia berasaskan Panamanian terkenal dengan reputasinya sebagai perkhidmatan yang sangat terjamin, menikmati lokasi strategik, yang membedakannya dari persaingan. Tambah ini kepada dasar log tidak ada dan penyedianya bukanlah satu masalah, terutamanya jika anda ingin kekal dilindungi daripada pencuri identiti, penipu, pancingan data, dan penjenayah siber.

Ciri yang anda terima dari penyedia termasuk Perlindungan Leak DNS, Suis Bunuh Otomatis, dan Bawang Lebih VPN. Untuk teknologi canggih, anda mempunyai DoubleVPN, yang melangkau semua lalu lintas rangkaian melalui dua pelayan yang terletak di negara yang berbeza. CyberSec yang menghalang ancaman siber, laman web yang berbahaya, dan perisian hasad daripada menyebarkan pada peranti anda.

Anda mempunyai akses ke lebih 5150+ pelayan di 62 negara. Ujian kelajuan di bawah menunjukkan prestasi luar biasa dengan kelajuan muat turun menyentuh rata-rata 80.00 Mbps dan muat naik pada 56.68 Mbps.

Ujian Kelajuan NordVPN

Ujian Kelajuan NordVPN
Pelayan AS UK Australia Jerman Perancis Purata
Muat turun 91.71 Mbits / s 83.96 Mbits / s 75.81 Mbits / s 65.98 Mbits / s 82.55 Mbits / s 80.00 Mbits / s
Muat naik 60.63 Mbits / s 49.99 Mbits / s 50.19 Mbits / s 59.88 Mbits / s 62.72 Mbits / s 56.68 Mbits / s
Ping 128 ms 92 ms 117 ms 99 ms 55 ms 98.2 ms

Ringkasan Prestasi (Kelajuan Purata)

Kelajuan muat turun: 80.00 Mbps (20.00% lebih perlahan)

Kelajuan muat naik: 56.68 Mbps (43.32% lebih perlahan)

Ping: 98.2 ms

Ujian Kelajuan VPN - 5 Daripada 80 Penyedia Memiliki Keperluan untuk Speed ​​& rsquo;

Ujian Kelajuan Surfshark

Sama seperti ExpressVPN, Surfshark berpusat di British Virgin Islands (satu bidang kuasa mesra VPN), bermakna ia menikmati kelebihan strategik berbanding perkhidmatan lain. Tiada undang-undang pengekalan data dalam BVI dan anda tidak perlu bimbang tentang pakatan 5 mata atau 14 mata. Pembekal menawarkan dua ciphers penyulitan kuat: AES-256-CBC dan AES-256-GCM.

Untuk penyambungan, penyedia menyampaikan kelajuan yang menakjubkan pada senarai pelayannya yang meluas, meregangkan hingga 500+ di 45 negara dalam masa 2 bulan sahaja. Anda mempunyai aplikasi untuk semua platform / peranti juga, bersama dengan aplikasi Router. Berhubung dengan harga, Surfshark cenderung sangat kos efektif dan dompet mesra. Jika anda pergi untuk rancangan tahunan, anda hanya membayar $ 5.99 sebulan, yang berjumlah $ 71.88 setiap 12 bulan

Seperti yang anda lihat di bawah, prestasi dari VPN juga mengagumkan juga, memberikan kelajuan muat turun 76.22 Mbps secara rata-rata, bersama-sama dengan muat naik 66.19 Mbps.

Ujian Kelajuan VPN

 

Ujian Kelajuan Surfshark
Pelayan AS UK Australia Jerman Perancis Purata
Muat turun 87.52 Mbits / s 80.23 Mbits / s 75.61 Mbits / s 67.96 Mbits / s 69.78 Mbits / s 76.22 Mbits / s
Muat naik 77.91 Mbits / s 71.18 Mbits / s 63.73 Mbits / s 60.11 Mbits / s 57.98 Mbits / s 66.18 Mbits / s
Ping 120 ms 144 ms 220 ms 115 ms 102 ms 140 ms

 

Ringkasan Prestasi (Kelajuan Purata)

Kelajuan muat turun: 76.22 Mbps (23.78% lebih perlahan)

Kelajuan muat naik: 66.18 Mbps (33.82% lebih perlahan)

Ping: 140 ms

Ujian Kelajuan VPN - 5 Daripada 80 Penyedia Memiliki Keperluan untuk Speed ​​& rsquo;

Ujian Kelajuan VyprVPN

Dicipta oleh Golden Frog dan terletak di Switzerland, VyprVPN adalah satu lagi yang boleh dipercayai FAST VPN yang menawarkan pangkalan data yang besar 700 pelayan di seluruh dunia, bersama-sama dengan faedah seperti DPI Protection, NAT Firewall, dan Teknologi Chameleon, untuk keselamatan yang lebih baik, ketika terlibat dalam meresap / streaming aktiviti. Lagipun, lebih banyak ciri yang anda ada untuk privasi, lebih baik!

Setelah menguji prestasi penyedia, kami menerima kelajuan yang sangat pantas pada sambungan 100 Mbps kami yang tidak terjejas dengan banyaknya dengan memilih pelayan yang berbeza atau trafik rangkaian yang meningkat, memaparkan hanya penurunan sebanyak 25.61%. Ini mungkin kerana VyprVPN menguruskan rangkaiannya sendiri, kerana ia tersedia untuk memberikan kelajuan yang sangat baik sentiasa!

Walaupun dihubungkan ke pelayan yang berbeza, kelajuannya konsisten dengan sedikit kerugian. Kami menerima purata 74.39 Mbps dalam muat turun dan 61.87 Mbps dalam muat naik.

Ujian Kelajuan VyprVPN

VyprVPN
Pelayan AS UK Australia Jerman Perancis Purata
Muat turun 84.69 Mbits / s 74.63 Mbits / s 75.15 Mbits / s 64.96 Mbits / s 72.55 Mbits / s 74.39 Mbits / s
Muat naik 74.18 Mbits / s 61.51 Mbits / s 57.82 Mbits / s 52.26 Mbits / s 63.59 Mbits / s 61.87 Mbits / s
Ping 192 ms 209 ms 175 ms 240 ms 140 ms 191.2 ms


Kelajuan muat turun:
74.39 Mbps (25.61% lebih perlahan)

Ringkasan Prestasi (Kelajuan Purata)

Kelajuan muat naik: 61.87 Mbps (38,13% lebih lambat)

Ping: 191.2 ms

Ujian Kelajuan VPN - 5 Daripada 80 Penyedia Memiliki Keperluan untuk Speed ​​& rsquo;

Uji Ujian VPN Buffered

Baru-baru ini membuka jalan ke pasaran VPN, penyedia berasaskan Gibraltar adalah nama lain yang terkenal kerana menawarkan prestasi dan kelajuan yang luar biasa kepada mereka yang mendambakannya. Walaupun terdapat beberapa pembalakan sesi / sambungan, VPN cukup selamat, kerana pelayan pusatnya berpusat di Belanda, di mana anda tidak dapat melihat rekod data tanpa waran yang sepatutnya!

Sudah tentu, balak yang tinggal akan dipadam selepas 30 hari. Kami menghargai ketelusan yang dibawa oleh VPN kepada produk, kerana ia lebih baik daripada terkejut / terkejut di kemudian hari, sama seperti pengalaman kami dengan PureVPN beberapa ketika dahulu. Untuk penyambungan, Buffered menawarkan Pelayan di 41 Negara di Seluruh Dunia untuk membuka kunci atau memasuki P2P / Torrenting.

Kelajuan yang anda terima sangat mengagumkan dengan VPN clocking pada muat turun 72.35 Mbps dan muat naik 64.71 Mbps secara rata-rata, setelah melakukan ujian di lima lokasi pelayan yang berbeza!

Uji Ujian VPN Buffered

VPN Buffered
Pelayan AS UK Australia Jerman Perancis Purata
Muat turun 85.27 Mbits / s 79.53 Mbits / s 71.82 Mbits / s 65.92 Mbits / s 59.21 Mbits / s 72.35 Mbits / s
Muat naik 76.17 Mbits / s 69.79 Mbits / s 62.91 Mbits / s 60.98 Mbits / s 53.74 Mbits / s 64.71 Mbits / s
Ping 85 ms 189 ms 222 ms 127 ms 259 ms 176.4 ms

Ringkasan Prestasi (Kelajuan Purata)

Kelajuan muat turun: 72.35 Mbps (27.65% lebih perlahan)

Kelajuan muat naik: 64.71 Mbps (35.29% lebih perlahan)

Ping: 176.4 ms

Ujian Kelajuan VPN - 5 Daripada 80 Penyedia Memiliki Keperluan untuk Speed ​​& rsquo;

Perbandingan Ujian Kelajuan VPN

Kedudukan Penyedia VPN Kelajuan muat turun Kelajuan muat naik
# 1 ExpressVPN 82.45Mbps (17.55% lebih perlahan) 64.13Mbps (35.87% lebih perlahan)
# 2 NordVPN 80.00 Mbps (20.00% lebih perlahan) 56.68 Mbps (43.32% lebih perlahan)
# 3 Surfshark 76.22 Mbps (23.78% lebih perlahan) 66.18 Mbps (33.82% lebih perlahan)
# 4 VyprVPN 74.39 Mbps (25.61% lebih perlahan) 61.87 Mbps (38,13% lebih lambat)
# 5 VPN Buffered 72.35 Mbps (27.65% lebih perlahan) 64.71 Mbps (35.29% lebih perlahan)

Cara Semak Kelajuan Internet | Kaedah Belakang Ujian

BestVPN.co menggunakan alat uji kelajuan khusus khusus untuk menganalisis prestasi VPN yang berbeza pada pelayan bervariasi di seluruh dunia. Hasilnya kemudian secara automatik diplotkan kepada struktur grafis untuk membaca tepat, yang penting untuk mengetahui penyedia terbaik. Alat ini tidak tersedia kepada orang awam, tetapi orang yang ingin memeriksa kelajuan internet mereka boleh selalu bergantung pada alternatif.

Terdapat banyak alat dalam talian yang tersedia yang memberikan hasil yang tepat apabila menguji kelajuan internet anda. Sebenarnya, hampir apa-apa laman web privasi yang anda lawati pasti akan mendedahkan maklumat mengenai identiti anda yang bocor dalam talian, yang menandakan lokasi sebenar berdasarkan alamat IP anda. ExpressVPN, CyberGhost, PureVPN hanyalah beberapa contoh laman web VPN yang memberikan maklumat sedemikian.

Jika anda memerlukan alat yang boleh dipercayai untuk hanya menyemak kelajuan internet anda, maka anda mungkin ingin memeriksa Ujian Kelajuan oleh Oakla, Ujian Kelajuan KeyCDN, Google PageSpeed ​​Insights, GTmetrix, WebPageTest, Varvy PagesPeed Optimization, UpTrends, dotcom-monitor, Yellow Lab Alat, Penguji Masa Beban Sucuri, Pagelocity, dan YSlow.

Membungkus Perkara

Kami berharap panduan ini membantu pengguna dalam mencari VPN Terpantas yang dapat membantu dengan streaming dengan lancar atau memuat turun torrents tanpa sebarang masalah. Ia membawa banyak masa untuk menguji setiap perkhidmatan, tetapi pendapat pengguna sentiasa berada di kedudukan yang lebih tinggi. Jika anda telah mendaftar dengan mana-mana pembekal di atas, jangan teragak-agak untuk mengulas di bawah untuk memberikan ulasan yang tidak berat sebelah. Juga, berasa bebas untuk berkongsi panduan dengan geek teknologi lain, mencari perkhidmatan VPN yang cepat. Semoga hari anda indah. Cheerio

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me