Penyedia VPN Telus Kebanyakan – SAHAJA 4 Daripada 16 Boleh Dipercayai

Lebih ramai orang kini menyedari privasi digital mereka, yang membawa kepada kemasukan netizens yang melanggan perkhidmatan VPN di seluruh dunia.

Pada suku tahun 2018, pengguna menggunakan VPN meningkat sebanyak 18% di Amerika Utara, 18% di Eropah, 20% di Timur Tengah & Afrika, 23% di Amerika Latina, dan 30% di Asia Pasifik.

Pengguna Internet dengan VPN (2018 Statista)

Walau bagaimanapun, salah satu sebab mengapa kebanyakan orang berhenti menggunakan perkhidmatan VPN adalah kekurangan ketelusan. Tidak ramai pembekal di pasaran jujur ​​tentang persembahan mereka.

Kebanyakan mengelakkan maklumat mendedahkan mengenai ibu pejabat, pemilik, pelabur, lembaga pengarah mereka, membuat laporan canari / ketelusan, dan proses pengauditan (jika ada).

Oleh itu, BestVPN.co mencipta ini “VPN telus” panduan, di mana anda akan mendapat semua maklumat latar belakang. Saya menghampiri pelbagai pasukan sokongan VPN melalui e-mel, meminta soalan INI invasif &# 55357;&# 56841;

Penyedia VPN Telus Kebanyakan

  1. Adakah VPN Benar Menjaga Anda Selamat?
  2. Perkara-perkara Adakah Dapatkan Sedikit Complicated Walaupun!
  3. Minta Penyedia VPN mengenai Ketelusan melalui E-mel

Adakah VPN Benar Menjaga Anda Selamat?

Tidak ada keraguan bahawa VPN adalah alat yang berguna. Mereka mengenakan alamat IP anda, topeng lokasi anda, dan menyulitkan lalu lintas masuk / keluar, memberikan pengguna kunci untuk membuka pintu terkunci.

Ciri VPN ini amat sesuai untuk pengguna yang berpangkalan di negara-negara yang mempunyai undang-undang internet yang sukar, seperti Iran, Iraq, Turki, China, Rusia, UAE, dan Mesir. Di antara ini, ada yang mengharamkan Facebook, WhatsApp, Google, dan sebagainya.

Banyak perkhidmatan VoD juga mengenakan geo-limitasi. Belum lagi, pemburu pelanggaran hak cipta sentiasa mencari mereka yang memuat turun bahan cetak rompak melalui p2p / perkongsian fail.

Menggunakan VPN menawarkan perlindungan daripada pemburu ini, membuatkan anda selamat dari mata yang bersuara, membolehkan anda menyekat kandungan terhad, dan mendapatkan semula akses ke platform / aplikasi media sosial kegemaran anda.

Sesetengah netizen juga menggunakannya untuk mengakses laman / fail / perkhidmatan di tempat kerja atau untuk hanya berkomunikasi dengan rakan-rakan / keluarga di luar negara, seperti yang ditunjukkan dalam Kajian Penggunaan Sebab VPN di bawah.

Motivasi Utama untuk Penggunaan VPN (2018 Statista)

Perkara-perkara Adakah Dapatkan Sedikit Complicated Walaupun!

Di mana ada positif, ada juga negatif. Saya dapat memberitahu anda bahawa VPN menawarkan keselamatan yang lengkap kepada pengguna, tetapi itu akan menjadi dusta. Fikirkan menggunakan VPN sebagai langkah pertama anda untuk memanfaatkan privasi digital.

Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini datang dengan kerumitan mereka sendiri. Apabila menilai “keselamatan” daripada VPN, banyak faktor yang berlaku, mendorong pengguna untuk meningkatkan pengetahuan mereka.

Contohnya, perkhidmatan VPN yang berpangkalan di 5, 9, atau 14 Bidang Kuasa mungkin bukan pilihan yang paling selamat, kerana undang-undang Pengawasan Data dan Pengawasan Massal yang dikenakan pemerintah.

Begitu juga, ada yang berbeza “dasar pembalakan” untuk setiap pembekal. Sekiranya ada yang tidak logis, kebanyakan boleh menikmati rakaman maklumat sesi / sambungan.

Kemudian, anda mempunyai masalah mengenai kebocoran alamat WebRTC / DNS / IP dan penggunaan lokasi palsu (maya), tanpa pembekal bersikap jujur ​​tentang mereka dengan pelanggan / prospek.

Paling penting, penyedia VPN tidak mendedahkan maklumat asas tentang perkhidmatan mereka, tanpa ketelusan yang diperlukan untuk pengguna mempercayai produk mereka.

Minta Penyedia VPN mengenai Ketelusan melalui E-mel

Ketiadaan ketelusan dari penyedia mendesak saya untuk menghubungi mereka secara persendirian melalui e-mel dan mengetahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan VPN yang berbeza dengan meminta mereka beberapa soalan invasif.

Saya ingin melihat bagaimana kebanyakan pembekal akan bertindak balas dengan jadual yang dibelinya. Daripada mereka meminta maklumat, saya mencipta senarai soalan untuk dijawab.

Di mana sesetengah orang menyampaikan butiran latar belakang yang selesa, yang lain adalah selektif di mana soalan-soalan yang mereka mahu menanggapi, mencipta kecurigaan.

Soalan termasuk maklumat mengenai syarikat’ibu pejabat, lokasi, pemilik dan pelabur di belakang syarikat, dan lembaga pengarah. Saya selanjutnya bertanya sama ada VPN mengeluarkan laporan ketelusan atau menjalankan audit pihak ketiga.

Saya menghantar e-mel sekitar 180+ pembekal apabila saya menjalankan penyelidikan saya untuk panduan perbandingan VPN ini. Setakat ini, saya telah menerima jawapan dari 15 dan hanya 3 pembekal benar-benar telus:

  1. Privasi yang sempurna
  2. Sembunyikan. saya
  3. CyberGhost

Saya akan terus mengemaskini senarai ini kerana saya mendapat lebih banyak respons ...

Privasi Perfect - Berasaskan di Switzerland dan Ditubuhkan pada tahun 2014

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

Ibu pejabat kami berada di Switzerland. Alamat tepat boleh didapati di jejak kami: https://www.perfect-privacy.com/en/imprint

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Ya, kami menyiarkan kenyataan Canary Warrant.

Jika ya, berapa kerap? Pautan ke URL atau fail PDF akan membantu!

Setiap bulan. Berikut adalah pautan: https://www.perfect-privacy.com/en/warrant-canary. Kami tidak menerbitkan laporan ketelusan yang kerap mengenai.

Dalam kes pertanyaan rasmi, kami sentiasa memaklumkan kepada mereka bahawa kami tidak mempunyai sebarang data yang boleh kami nyatakan. Anda juga tidak’t perlu menerbitkan setiap permintaan DCMA.

Sekiranya serangan pelayan, kami memaklumkan anda di blog kami: https://www.perfect-privacy.com/en/blog/server-seizure-in-rotterdam

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Tidak, kami tidak perlu mengaudit tuntutan kami. Nah, kadangkala kita melihat audit ini dengan pembekal lain, namun, kita boleh’t melawan perasaan mereka hanya pemasaran bullshit.

Maksud saya, anda berbohong kepada pelanggan anda, mengapa tidak juga terletak pada audit? Kenapa juga melakukan audit? Hanya menghasilkan beberapa PDF bagus yang mendakwa beberapa audit hebat.

Juga, walaupun dengan beberapa audit yang sah, apa yang menghentikan mana-mana pembekal dari hanya membolehkan pembalakan dan semua pengacau saat audit selesai?

Jika tidak, mengapa anda belum lagi diaudit? Apa-apa sebab?

Seperti yang saya katakan: Ini tiada audit pembalakan yang tidak boleh digunakan. Kami’Anda telah berniaga selama lebih dari 10 tahun sekarang, dan telah ada acara seperti yang ada di Rotterdam. Adegan mengetahui bahawa anda boleh bergantung kepada kami 100 peratus.

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

Kita boleh mengesahkan kita semua manusia, semua yang terletak di Eropah, dan telah mengenali antara satu sama lain selama bertahun-tahun kerana kepentingan bersama dalam komputer, keselamatan, peretasan dan aktivisme.

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Dalam perniagaan kami, sangat penting untuk bekerja secara bebas. Itu’mengapa kami bekerja sepenuhnya tanpa pelabur. Ia’bukannya berkembang pantas sama ada.

Kami mahu menawarkan perkhidmatan VPN profesional yang menyediakan tahap keselamatan yang tertinggi. Inilah adegan yang juga menghargai kami.

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Sialan, itu akan menjadi begitu sejuk apabila kita adalah Giant Corporation dengan lembaga pengarah. Hanya Menipu, tetapi serius, tidak ada lembaga pengarah.

nVPN - Berpusat di Bosnia dan Ditubuhkan pada tahun 2010

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

Kami tidak’t mempunyai perkara seperti itu “lokasi rasmi” dan oleh itu tiada alamat sama ada. Kami adalah sekumpulan empat peminat privasi yang tersebar di rantau Eropah timur di Bosnia, Ukraine, Poland, dan Serbia.

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Kami sebenarnya berfikir untuk melakukan ini tidak lama lagi, ya, tetapi kami tidak’t mempunyai apa-apa perkara di tempat, tetapi dirancang untuk 2019 untuk membuat beberapa jenis arkib yang setiap ahli boleh mengakses dan membaca balasan kami.

Sekiranya tidak ada laporan ketelusan / pelepasan yang diterbitkan, apakah sebabnya?

Tidak ada alasan untuk tidak menerbitkan balasan kami dan penangan tangan, sungguh, kami tidak’Ada apa-apa untuk disembunyikan. Seperti yang dinyatakan di atas, kami akan mendapatkan ini yang diterbitkan dan boleh diakses oleh ahli kami pada tahun 2019.

saya boleh’t beritahu tarikh yang tepat lagi, kerana kami mempunyai banyak tugas lain untuk melakukan senarai pertama (Pelaksanaan WireGuard, IPv6 asli penuh dan pelepasan klien Linux dan Mac OS kami - 2-6 minggu akan datang).

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Saya secara peribadi, saya tidak mempunyai masalah untuk melakukan ini, persoalannya adalah bagaimana dan firma mana yang akan melakukan audit sedemikian dan bagaimana, maksud saya bagaimana audit semacam itu kelihatan seperti dalam realiti, data yang mereka mahu melihat pangkalan data, sisi pelayan.

Maksud saya, sisi pelayan tidak ada masalah yang menarik di sana anyways - tetapi pangkalan data pelanggan adalah satu lagi cerita yang kita mempunyai e-mel pelanggan di sana, jadi tidak pasti firma mana yang boleh melakukan ini yang cukup dipercayai dan bagaimana.

Kenapa anda belum lagi diaudit? Apa-apa sebab?

Tiada sebab terhadapnya, tidak pasti bagaimana ini akan dilakukan dan siapa yang cukup dipercayai untuk melaksanakan audit.

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

Kami tidak mempunyai pemilik tunggal, seperti yang dinyatakan di atas semua orang dan tiada siapa yang memiliki nVPN.net kami mempunyai empat orang.

Di mana dua daripadanya mempunyai akses Domain hanya satu daripada mereka yang mempunyai hak akses Pangkalan Data, tiada pemilik ada di sini.

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Kami tidak mempunyai pelabur sama sekali, semuanya dibuat sendiri, dan ditangani sendiri antara empat orang yang saya’telah disebutkan di atas.

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Tiada.

Hide.Me - Berbasis di Malaysia dan Dilancarkan pada tahun 2012

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

Kami diperbadankan di Malaysia, alamat syarikat kami ialah: eVenture Limited, Pejabat 2.19, Pusat Komersial Lazenda, Wilayah Persekutuan Labuan, 87007 Malaysia. Nombor Pendaftaran: LL09685

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Ya, kami menerbitkan laporan ketelusan berkala dengan data sejarah.

Jika ya, berapa kerap? Pautan ke URL atau fail PDF akan membantu!

Yang terakhir ialah 2015, dan yang seterusnya akan diterbitkan dalam dua atau tiga minggu akan datang.

https://hide.me/en/blog/leon-juranic-certifies-hide-me-as-one-of-the-most-anonymous-vpn-provider/

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Ya, kami adalah salah satu syarikat VPN pertama yang telah diaudit oleh seorang juruaudit / syarikat yang bebas.

Jika ya, bilakah perkhidmatan VPN anda yang terakhir diaudit? Bolehkah kita mendapatkan pautan ke fail URL / PDF?

https://hide.me/en/blog/leon-juranic-certifies-hide-me-as-one-of-the-most-anonymous-vpn-provider/

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

Syarikat ini sepenuhnya dimiliki oleh pihak swasta.

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Tidak, kami tidak mempunyai pelabur pihak ketiga.

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Pengarah syarikat itu ialah Sebastian Schaub.

CyberGhost VPN - Berasaskan di Romania dan Dilancarkan pada tahun 2011

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

Kami’semula di Bucharest, Romania, di luar 5 Mata, 9 Mata, 14 Bidang kuasa persekutuan mata. Maklumat kami ada di sini: https://www.cyberghostvpn.com/en_US/imprint

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Ya, kami adalah yang pertama dalam industri VPN untuk menerbitkan Laporan Transparansi pada tahun 2011. Ia’s tradisi yang kita cintai.

Jika ya, berapa kerap? Pautan ke URL atau fail PDF akan membantu!

Laporan Transparensi tahunan kami di sini: https://www.cyberghostvpn.com/en_US/transparency-report

Permintaan undang-undang untuk Q1 2019 tidak lama lagi akan tinggal di Hab Privasi kami: https://www.cyberghostvpn.com/privacyhub/

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Tidak.

Kenapa anda belum lagi diaudit? Apa-apa sebab?

Setakat ini, kami telah memberi tumpuan kepada membina VPN terbaik untuk pengguna kami. Tetapi kami merancang untuk memiliki VPN kami yang diaudit pada masa akan datang.

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

Ini tidak biasa dalam industri VPN, tetapi semua butiran tentang kami adalah umum. Temui pasukan kami dan anjing pejabat kami di sini: https://www.cyberghostvpn.com/en_US/team

Lagi di sini: https://www.cyberghostvpn.com/en_US/transparency-report/about-us dan di sini: https://www.instagram.com/cyberghost_private_life/?hl=en

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Kami’semula sebahagian daripada Kape. Maklumat lanjut di sini: http://www.kape.com/about-us.html

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Anda boleh mendapatkan semua butiran di sini: http://investors.kape.com/board-of-directors

Perisai Hotspot - Berasaskan di Amerika Syarikat dan Dilancarkan pada tahun 2005

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

Ibu pejabat kami berada di Redwood City CA. Alamat: 1800 Seaport Blvd Redwood City CA.

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Ya, kami menerbitkan laporan ketelusan. Oleh kerana kami tidak mengumpulkan maklumat yang membolehkan kami mengesan penggunaan Internet pada VPN kami kembali kepada pengguna individu.

Kami tidak dan tidak boleh memberikan maklumat kepada kerajaan, agensi penguatkuasa undang-undang, atau pihak ketiga yang lain tentang apa yang dikunjungi pengguna laman web kami apabila menggunakan perkhidmatan kami.

Di samping itu, kami tidak dapat mengenal pasti pengguna individu berdasarkan alamat IP yang menghadap awam.

Jika ya, berapa kerap? Pautan ke URL atau fail PDF akan membantu!

Setiap tahun. Berikut ialah pautan https://www.hotspotshield.com/reports/AnchorFree_Transparency_Report-2018.pdf

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Ya. AVTEST

Jika ya, bilakah perkhidmatan VPN anda yang terakhir diaudit? Bolehkah kita mendapatkan pautan ke fail URL / PDF?

https://www.av-test.org/fileadmin/pdf/reports/AV-TEST_VPN_Trust_Report_August_2018_EN.pdf

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

Anda boleh mencari maklumat mengenai pasukan dan lembaga pengarah di laman Anchorfree:

https://www.pango.co/about/

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Anda boleh mencari maklumat mengenai pasukan dan lembaga pengarah di laman web Anchorfree: https://www.pango.co/about/ 

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Anda boleh mencari maklumat mengenai pasukan dan lembaga pengarah di laman web Anchorfree: https://www.pango.co/about/

VPNSecure - Berasaskan di Australia dan Ditubuhkan pada tahun 2010

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

Tahap 1/360 St Paul’s Terrace Fortitude Valley, Brisbane Queensland.

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Sehingga baru-baru ini, kami mempunyai Canary Warrant yang diterbitkan - namun di Australia, Canary Warrant adalah haram sekarang dan kami harus mengeluarkannya.

Kami sedang dalam proses memindahkan syarikat ke Hong Kong berikutan perubahan terkini dalam undang-undang Australia - apabila langkah ini selesai, kami akan menerbitkan semula Canary Warrant

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Kami mendapat audit ujian penembusan pihak ketiga yang telah siap, ujian terakhir selesai pada bulan November 2017 oleh Senseon Solutions

Setelah tuntutan kami tidak ada pembalakan yang disahkan oleh pihak ketiga seperti Senseon bukan sesuatu yang kami anggap sebelumnya, namun kami mungkin melihat untuk melakukan ini pada masa akan datang untuk memberikan pelanggan ketenangan pikiran.

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

Shayne McCulloch - Dihubungkan di https://www.linkedin.com/in/shaynem

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Tiada Pelabur.

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Shayne McCulloch.

ProtonVPN - Berasaskan di Switzerland dan Ditubuhkan pada tahun 2014

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

Ibu pejabat kami berada di Geneva, Switzerland. Chemin du Pré-Fleuri, 3 CH-1228 Plan-les-Ouates, Genève, Switzerland.

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Ya, kami mengemas kini Laporan Ketelusan kami & Canary Warranty apabila terdapat permintaan undang-undang baru yang ketara.

Jika ya, berapa kerap? Pautan ke URL atau fail PDF akan membantu!

Ia terakhir dikemas kini pada 2 Februari, 2019: https://protonvpn.com/blog/transparency-report/

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Belum lagi kita telus sepenuhnya kepada pengguna kami berhubung dengan ibu pejabat kami, pemilik, perkhidmatan, dan lain-lain.

Walau bagaimanapun, kami sedang menimbangkan audit dalam masa terdekat kerana ia telah menjadi standard industri.

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

ProtonVPN AG dimiliki sepenuhnya oleh Proton Technologies AG.

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Tiada jawapan.

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Lembaga Pengarah ProtonVPN AG adalah Antonio Gambardella.

Bercerita - Berbasis di Kanada dan Dilancarkan pada tahun 2015

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

9251 Yonge St # 8901, Richmond Hill, ON, L4C 9T3, Kanada. Sebelum anda katakan Kanada = 5 mata = buruk: https://blog.windscribe.com/i-doesnt-matter-how-many-eyes-you-have-66f59fc1e777

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Ya, kami sudi.

Jika ya, berapa kerap? Pautan ke URL atau fail PDF akan membantu!

https://windscribe.com/transparency

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Tidak.

Kenapa anda belum lagi diaudit? Apa-apa sebab?

Kami’kembali bekerja pada sistem yang akan melampaui audit pihak ketiga dan membolehkan sesiapa sahaja untuk mengesahkan tuntutan kami tanpa perlu bergantung “pakar”.

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

https://www.crunchbase.com/organization/windscribe#section-overview

https://angel.co/windscribe

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Tiada pelabur.

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Yegor sak.

ibVPN - Berasaskan di Romania dan Ditubuhkan pada tahun 2003

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

Syarikat kami terletak di Tirgu-Mures, Romania. Alamat ini boleh didapati di laman web kami di kawasan footer: https://www.ibvpn.com

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Tidak

Jika ya, berapa kerap? Pautan ke URL atau fail PDF akan membantu!

N / A

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Tidak

Kenapa anda belum lagi diaudit? Apa-apa sebab?

Syarikat kami mesti mematuhi GDPR, dan kami telah menghabiskan tahun sebelum 25 Mei 2018 untuk menyediakan dan bulan-bulan berikut untuk melaksanakan mekanisme perlindungan data yang menjamin pelanggan kami bahawa data mereka selamat. Objektif tahun 2019 adalah untuk berjaya melaksanakan ISO 27001 (pengurusan keselamatan maklumat) dan 9001 (pengurusan kualiti).

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

SC Amplusnet SRL adalah syarikat yang memiliki pemilikan penuh terhadap ibVPN. Pemilik syarikat adalah orang perseorangan yang terlibat dalam membangun dan mengekalkan perkhidmatan ibVPN.

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Kami tidak mempunyai pelabur.

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Anda boleh menyemak maklumat umum mengenai syarikat SC Amplusnet SRL.

KeepSolid - Berasaskan di Amerika Syarikat dan Ditubuhkan pada tahun 2013

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

KeepSolid’ibu pejabat di New York. Alamat kami ialah 3220 Arlington Ave. Suite 5A Bronx, NY 10463, Amerika Syarikat

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Tidak.

Jika ya, berapa kerap? Pautan ke URL atau fail PDF akan membantu!

N / A

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Tidak.

Jika ya, bilakah perkhidmatan VPN anda yang terakhir diaudit? Bolehkah kita mendapatkan pautan ke fail URL / PDF?

N / A

Atau jika tidak, mengapa anda belum lagi diaudit? Apa-apa sebab?

Ini adalah di atas rancangan kami tahun ini.

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

Pemilik kami ialah Vasiliy Ivanov dan Oleg Bocharnikov. Anda boleh menyemak maklumat lanjut di sini di https://www.keepsolid.com/pressroom/board-of-members

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Tidak, kami tidak mempunyai sebarang pelabur. Kami’semula syarikat bootstrap.

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Sila semak maklumat lebih lanjut mengenai Lembaga Pengarah kami di www.keepsolid.com/pressroom/board-of-members

Mullvad - Berasaskan di Sweden dan Dilancarkan pada tahun 2009

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

Amagicom AB, Box 53049, 40014 Gothenburg, Sweden.

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Tidak, tidak ada undang-undang di Sweden yang mengharuskan kami untuk mengumpul / log / bertindak terhadap pengguna kami apa-apa data yang terpakai kepada kami, baca lebih lanjut: https://www.mullvad.net/guides/swedish-legislation/

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Ya.

Jika ya, bilakah perkhidmatan VPN anda yang terakhir diaudit? Bolehkah kita mendapatkan pautan ke fail URL / PDF?

https://mullvad.net/blog/2018/9/24/read-results-security-audit-mullvad-app/

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

Amagicom adalah 100% dimiliki oleh pengasas: Fredrik Strömberg dan Daniel Berntsson.

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Tidak.

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Fredrik Strömberg, Daniel Berntsson, dan Jan Jonsson (CEO)

SigaVPN - Berasaskan di Amerika Syarikat dan Dilancarkan pada tahun 2017

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

PO Box 1722, Southaven, MS, 38671, Amerika Syarikat. Kerana ia menjadi pemilik tunggal dan sesuatu yang saya lakukan di sisi, tidak ada sebab untuk menyewa pejabat.

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Burung kenari waran TIDAK selalu boleh dipercayai. Kerajaan AS boleh memaksa seseorang untuk mengemas kininya. Pada pendapat saya tentang pemikiran tentang burung kenangan untuk tempoh masa yang panjang.

Saya menentukan ia hanya mewujudkan rasa aman palsu. Saya tidak’t mempunyai laporan ketelusan kerana terdapat sifar permintaan kerajaan yang disampaikan kepada saya.

Saya akan menerbitkan satu sekiranya menerima permintaan kerajaan.

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Tidak.

Kenapa anda belum lagi diaudit? Apa-apa sebab?

Pengauditan adalah mahal.

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

Saya’m pentadbir sistem dan penyokong privasi.

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Donator membantu menjalankan perkhidmatan ini. Untuk melindungi privasi mereka, saya tidak’t berkongsi maklumat mereka.

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Hanya saya.

PrivateVPN - Berasaskan di Sweden dan Ditubuhkan pada tahun 2009

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

Sweden - Sollentuna.

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Tidak

Jika ya, berapa kerap? Pautan ke URL atau fail PDF akan membantu!

N / A

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Tidak.

Jika ya, bilakah perkhidmatan VPN anda yang terakhir diaudit? Bolehkah kita mendapatkan pautan ke fail URL / PDF?

N / A

Kenapa anda belum lagi diaudit? Apa-apa sebab?

Tidak ada sebab tertentu. Terdapat rancangan untuk melancarkan audit apabila kami memasang persekitaran baru kami.

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai syarikat di sini: https://www.allabolag.se/5568951486/privat-kommunikation-sverige-ab

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Tidak ada pelabur luar!

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai syarikat di sini: https://www.allabolag.se/5568951486/privat-kommunikation-sverige-ab

WASEL Pro Berasaskan di Belanda dan Ditubuhkan pada tahun 2012

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

Alamat di www.bvpn.com footer. Laanzichtweg 60-B 4847 SJ Teteringen (Breda), Belanda.

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Ya, bagaimanapun, kami tidak’t mempunyai sebarang kejadian dalam operasi selama 9 tahun.

Jika ya, berapa kerap? Pautan ke URL atau fail PDF akan membantu!

Kami mempunyai 0 kejadian.

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Tidak.

Kenapa anda belum lagi diaudit? Apa-apa sebab?

Kami tidak’t telah didekati oleh mana-mana organisasi yang boleh dipercayai.

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

Perkhidmatan ini dimiliki dan dijumpai oleh sekumpulan kecil pemaju yang mendapati internet pada pertengahan tahun 90-an dan melakukan segala yang mereka dapat untuk memastikan ia terbuka seperti dahulu.

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Tidak, Perkhidmatan ini dibina, dibiayai, dijalankan oleh kumpulan pemaju yang sama, tiada pelabur, tiada pemilikan bank.

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

3 pemaju yang sama.

Seed4Me - Berasaskan di Taiwan dan Dilancarkan pada tahun 2012

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

Perkhidmatan VPN Seed4.Me sedang dibangunkan oleh pasukan pemaju yang diedarkan. Kami lebih suka menyimpan butir-butir mengenai struktur kami sebagai satu lagi perlindungan untuk pelanggan kami.

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Tidak.

Jika ya, berapa kerap? Pautan ke URL atau fail PDF akan membantu!

N / A

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Tidak.

Jika ya, bilakah perkhidmatan VPN anda yang terakhir diaudit? Bolehkah kita mendapatkan pautan ke fail URL / PDF?

N / A

Kenapa anda belum lagi diaudit? Apa-apa sebab?

Pengguna kami tidak meminta kami untuk perkara ini. Kebanyakan orang memerlukan sambungan VPN yang cepat dan stabil pada harga yang rendah - inilah yang kami tawarkan.

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

Kami memilih untuk tidak mendedahkan maklumat ini.

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Kami memilih untuk tidak mendedahkan maklumat ini sama ada.

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Kami memilih untuk tidak mendedahkan maklumat ini sama ada.

Surfshark - Berpusat di BVI dan Dilancarkan pada 2018

Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?

Surfshark adalah cap dagang berdaftar Surfshark Ltd., sebuah entiti undang-undang dari British Virgin Islands. Alamat rasmi Surfshark Ltd. adalah seperti berikut:

Surfshark Limited

Vanterpool Plaza, Tingkat 2, Wickhams Cay I, Jalan Bandar, VG 1110

Kepulauan British Virgin

Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?

Kerajaan Kepulauan Virgin British tidak memerlukan Surfshark untuk menerbitkan laporan Ketelusan / Pelepasan; oleh itu kita tidak melakukan itu.

Surfshark adalah sebuah syarikat swasta, dengan itu menerbitkan laporan semacam itu tidak wajib. Oleh kerana Surfshark tidak disenaraikan secara terbuka di mana-mana bursa saham, kami menggunakan amalan biasa untuk tidak mendedahkan maklumat tersebut kepada orang ramai.

Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?

Surfshark adalah salah satu penyedia perkhidmatan VPN yang sangat sedikit yang telah diaudit secara bebas. Audit terakhir dijalankan pada November 2018 oleh syarikat keselamatan Jerman yang diakui

Jika ya, bilakah perkhidmatan VPN anda yang terakhir diaudit? Bolehkah kita mendapatkan pautan ke fail URL / PDF?

Surfshark VPN diaudit oleh Cure53.

https://cure53.de/pentest-report_surfshark.pdf

Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?

Surfshark menyediakan perkhidmatannya kepada orang di seluruh dunia, termasuk negara-negara yang sangat ketat dan rejim yang membolehkan akses ke internet dikawal, menentang media dianiaya, dan NGO dikekang. Kami adalah salah satu daripada beberapa pembekal VPN yang berjaya mengatasi Great Firewall China. Selagi kita bertekad untuk melabur masa serta usaha dalam membangunkan penyelesaian pintar yang dapat mengatasi sekatan.

Mengenai CEO kami, beliau dikenali sebagai Par Kaz. Dia menubuhkan Surfshark sebagai usaha sendiri untuk membuat alat perlindungan privasi yang lebih baik yang lain. Beliau adalah seorang rahsia privasi latar belakang teknologi, yang telah menghabiskan kerjayanya bekerja dengan produk keselamatan siber serta pentadbir sistem di pelbagai bahagian dunia. Mengenai Magnus, ia diketahui di lapangan dan dikutip dalam beberapa penerbitan Surfshark.

Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?

Surfshark Ltd. dimiliki oleh pemegang saham swasta yang memilih untuk tidak mendedahkan maklumat peribadi mereka kepada orang ramai kerana ia tidak diperlukan secara sah.

Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Surfshark adalah syarikat swasta yang tidak dikehendaki mempunyai dan tidak mempunyai Lembaga Pengarah. Ia dijalankan oleh pasukan pengurusan, termasuk Ketua Eksekutif, Ketua Pemasaran, Ketua Pegawai Teknologi, serta beberapa Pemilik Produk.

Membungkus Perkara

Dengan ini, kami dapat menamatkan panduan VPN telus ini. Tujuan utamanya adalah untuk membantu pengguna mempelajari lebih lanjut mengenai pelbagai pembekal dan maklumat latar belakang mereka.

Ingatlah bahawa perkhidmatan samar-samar tidak boleh dipercayai. Hanya penyedia yang mempunyai reputasi kejujuran yang mantap dapat membantu anda dalam mencapai privasi digital yang lengkap.

Saya harap panduan ini membantu anda menerima semua maklumat yang anda perlukan. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai pertanyaan / pertanyaan atau memerlukan saya untuk mewawancarai penyedia tertentu, lakukan komen di bawah.

Juga, bantu seorang saudara keluar dengan berkongsi panduan ini dengan pengguna berteknologi tinggi atau pengguna yang berhati-hati dengan privasi, ia akan sangat dihargai. Terima kasih dan mempunyai hari yang baik! J

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me