Bypass Blok VPN Menggunakan Kekuatan Obfuscation

Enemies Internet seperti China, Iran, Rusia, Syria, dan Mesir kini memfokuskan kepada penyekatan VPN - satu teknik untuk menghentikan terowong protokol yang disulitkan yang membuat nama netizens tanpa nama.

Perkhidmatan dalam talian seperti Hulu, Netflix, dan BBC iPlayer juga ikut serta, menghalang akses kepada pengguna di seluruh dunia menggunakan VoDs dengan perkhidmatan VPN untuk menyekat kandungan geo-terhad.

Sudah cukup buruk bahawa pengguna terpaksa memerhatikan dasar pembalakan dan isu bocor, tetapi kini mereka juga perlu memastikan VPN yang mereka pilih selamat dari penyumbatan tersebut!

Lagipun, tujuan keseluruhan menggunakan VPN adalah untuk memastikan identiti anda tanpa nama, walaupun di negara yang umumnya ketat untuk membuat maklumat tertentu tersedia kepada orang awam.

Di sinilah ciri yang dipanggil “Pergigian” datang berguna - a.k.a. “StealthVPN” oleh kebanyakan penyedia di pasaran, yang membolehkan penyebaran penyebaran VPN.

Oleh itu, panduan BestVPN.co ini adalah untuk pengguna yang berhati-hati dalam privasi “Enemy Internet” lokasi. Di sini, saya akan memberikan maklumat mendalam mengenai masalah, bagaimana ia berfungsi, dan banyak kegunaannya!

Panduan Terperinci VPN Objektif Panduan 2019

 1. Bagaimana Penggunaan Objektif Penggunaan VPN?
 2. Bagaimana Data VPN Berubah menjadi ‘Obfuscated’ Peket
 3. Kontroversi mengenai XOR Obfuscation
 4. Apa itu Obfsproxy?
 5. VPN yang ditawarkan “Pergigian”
 6. Di mana Adakah Obfuscation VPN Datang dalam Handy?

Apa itu Obfuscation?

Dalam istilah orang awam, kebocoran melibatkan penggunaan teknologi dan kod pengaturcaraan yang berbeza untuk membuat sesuatu yang sukar difahami.

Pelbagai produk / perkhidmatan yang berbeza menggunakan kepelbagaian untuk melindungi harta intelektual dengan menghalang penyerang dari kejuruteraan terbalik perisian proprietari.

Proses ini mungkin melibatkan penyulitan kod, nama nama ubah nama kepada label yang tidak bermakna, menambah kod yang tidak digunakan ke perpustakaan aplikasi, atau mengalih keluar metadata mendedahkan.

Obfuscators biasanya digunakan untuk secara automatik menukar kod sumber lurus ke hadapan ke dalam program yang berfungsi seperti yang asalnya dimaksudkan, tetapi hanya lebih sukar untuk membaca / memahami.

Inilah sebabnya mengapa penggelapan adalah kaedah yang boleh dipercayai untuk menyembunyikan lalu lintas VPN, menampakkan lalu lintas untuk kelihatan seperti lalu lintas tanpa terenkripsi yang tetap, yang membolehkan pengguna memintas blok VPN.

Ia melakukannya dengan menyembunyikan semua permintaan yang dihantar dan diterima di belakang penyulitan HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) standard, seperti ketika menyambung ke laman web perbankan melalui port 443.

Bagaimana Penggunaan Objektif Penggunaan VPN?

VPN membolehkan sambungan internet anda melalui terowong yang selamat dan terenkripsi. Mereka juga menyembunyikan lokasi anda dengan memberi anda alamat IP baharu berdasarkan pelayan yang anda sambungkan, menjadikan anda tanpa nama dari mata-mata agensi kerajaan, penjenayah siber, dan pemburu hak cipta.

Inilah salah satu sebab mengapa alat ini sangat popular untuk nomad digital dan orang biasa, di mana terdapat penyekatan alamat IP, port, DNS, dan protokol. Walau bagaimanapun, VPN adalah sasaran mereka sendiri di negara-negara yang menggunakan Deep Packet Inspection (DPI) untuk menyekat aplikasi / protokol yang disasarkan.

Sejak DPI’bertindak berdasarkan jenis paket, bukan nombor port, anda tidak boleh menerima perlindungan lengkap dari larangan ini sehingga anda menggunakannya “Pergigian”. Di bawah ini anda dapat melihat rajah yang memaparkan bagaimana sambungan biasa menggunakan Protokol OpenVPN kelihatan seperti.

Bagaimana Penggunaan Objektif Penggunaan VPN

Obfuscation beroperasi agak berbeza dan menggunakan pengangkutan pluggable untuk mempercepatkan lalu lintas ke dalam terowong yang terencang, yang lebih sulit untuk identiti atau melewati.

Kebanyakan VPN menggunakan protokol OpenVPN untuk dilaksanakan “XOR Obfuscation” a.k.a. OpenVPN Scramble, yang membuktikan sangat berguna terhadap pemeriksaan paket dalam (DPI).

Scramble OpenVPN menggunakan Algoritma Penyulitan XOR untuk mengalahkan blok VPN canggih yang digunakan oleh negara seperti China, Iran, Rusia, Syria, dan Mesir.

Apakah Penyebaran VPN

XOR Cipher

Diucapkan sebagai “Ex-atau”, XOR - bermaksud Eksklusif atau. Ini adalah jenis operasi matematik yang menggunakan cip XOR, yang menggantikan setiap alfanumerik dalam rentetan, yang dimasukkan ke dalam nombor lain.

Oleh kerana algoritma itu boleh diterbalikkan, anda boleh memberi makan rentetan output kembali ke dalam cipher yang sama, berakhir dengan rentetan asal dan cipher dihapus.

Jenis cipher yang digunakan oleh XOR juga dikenali sebagai “Cip tambahan” atau ROT13, yang menggunakan juruteknik pintar untuk membuat mesej rahsia.

Bagaimana Keberkesanan Openvpn Scramble (XOR Obfuscation)?

Apabila anda menyambung ke pelayan yang menggunakan XOR Obfuscation, data yang disulitkan OpenVPN dengan cip XOR menjadikannya lebih sukar untuk DPI dan sistem seperti “Firewall Besar” kepada identiti.

Ini adalah salah satu sebab mengapa ia telah mendapat perhatian yang cukup dalam pasaran VPN, kerana ia juga mengamalkan teknik pelaksanaan mudah.

Anda juga boleh mencari pemaju perisian berani menggunakan obfuscation untuk menyembunyikan bit jahat kod mereka dari pengesanan anti-malware. Mereka menggunakan nilai 1-bait yang memainkan peranan “kunci”.

Kod tersembunyi kemudian dikodkan ke dalam setiap bait data, XOR’ing setiap bait dengan kekunci yang dipilih. Walau bagaimanapun, ada kemungkinan untuk menggunakan kekunci yang lebih lama, yang digunakan oleh kebanyakan VPN.

Kebiasaannya, keberkesanan XOR untuk data scrambling sepenuhnya bergantung pada bagaimana rawak kunci yang digunakan, oleh itu mengapa ia sangat berkesan - yang juga boleh disahkan oleh penggunaan yang meluas.

Anda juga boleh melakukan ujian. Hidupkan VPN biasa dan ujinya di Wireshark. Lalu lintas akan dilihat sebagai OpenVPN. Dengan Obfuscation diaktifkan, Wireshark tidak akan lagi mengenal pasti trafik sebagai OpenVPN.

Perebutan OpenVPN (XOR Obfuscation)

Bagaimana Data VPN Berubah menjadi ‘Obfuscated’ Peket

Apabila anda menyambung ke “Pelayan Obfuscated” atau aktifkan “StealthVPN” ciri, ia menolak ke hadapan mekanisme yang menjadikannya mustahil untuk menyekat terowong VPN.

Perlu diingat walaupun proses itu mungkin berbeza bergantung kepada jenis Obfuscation. Oleh kerana kebanyakan VPN menggunakan kaedah Obfuscation XOR, saya telah menyerlahkan langkah-langkah untuk ciri khusus ini:

Langkah # 1 - Mengaktifkan Sambungan OpenVPN yang Terenkripsi Biasa

Paket data OpenVPN terdiri daripada dua bahagian: The Header dan The Payload. Yang pertama mempunyai identifikasi paket dan maklumat penghalaan. Yang terakhir adalah bahagian yang disulitkan bagi paket data yang dikemukakan oleh pelayan VPN ke alamat web yang berkaitan.

Oleh kerana header mempunyai maklumat yang dapat dikenal pasti untuk sumber paket, ia juga termasuk nombor port (#) bersama data yang mengenali paket sebagai “OpenVPN”. Inilah yang biasanya membolehkan sistem Blok VPN dan Pemeriksaan Packet Deep (DPI) daripada mengenal pasti bahawa anda menggunakan VPN.

Langkah # 2 - Menghapuskan Data VPN dari Header

Pembekal kini akan menggunakannya “XOR Obfuscation” untuk mengalih keluar semua Metadata dari pengepala paket, mengubahnya menjadi maklumat yang tidak berguna, untuk mencegah pengenalan protokol VPN.

Fikirkan ia sama seperti melihat kereta, tetapi seseorang mengeluarkan plat nombor, nombor enjin, penjenamaan dan label lain - menjadikannya mustahil untuk mengenal pasti model / membuat.

Langkah # 3 - Menyembunyikan Data VPN sebagai HTTP

Langkah 3 adalah di mana peranan “XOR Obfuscation” berakhir dan proses penyamaran bermula. Proses ini melibatkan perubahan “dihantui” lalu lintas ke trafik web HTTPS yang disulitkan.

Untuk melakukan ini, penyedia akan menggunakan dua ciri utama data https: SSL / TLS Encryption dan Port # 443, yang membolehkan pengguna meloloskan melalui firewall yang tidak dapat dikesan.

Penyulitan SSL / TLS

Paket data OpenVPN yang terabaikan kini melalui penyulitan lapisan kedua, yang menggunakan protokol SSL atau TLS. Ini mungkin berbeza-beza bergantung kepada perkhidmatan VPN.

Pelabuhan # 443

Selepas menambah lapisan penyulitan tambahan, data VPN ditugaskan ke port # 443 (digunakan oleh trafik HTTPS), menjadikan paket hampir serupa dengan data HTTPS biasa, yang mustahil untuk menghalang!

Kontroversi mengenai XOR Obfuscation

Tidak ada keraguan dalam fakta bahawa XOR Obfuscation sangat berkesan dalam meningkatkan ketidaktahuan anda dalam talian, melindungi anda daripada usaha kerajaan untuk menghalang trafik OpenVPN.

Lebih pasti rumit untuk mengenal pasti lalu lintas VPN apabila menyepadukan XOR Obfuscation, tetapi ada yang berpendapat bahawa ia tidak semestinya memberikan keberkesanan seperti itu.

Inilah sebabnya mengapa openvpn_xorpatch telah menurun pelaksanaan dalam mana-mana versi rasmi OpenVPN, sedangkan pembekal membuat patch mereka sendiri untuk mendekati masalah blok VPN.

“Kami tidak menggalakkan menggunakan pendekatan sedemikian apabila terdapat penyelesaian yang jauh lebih baik, yang digunakan oleh komuniti TOR. Ia dipanggil obfsproxy dan boleh digunakan bersama-sama dengan OpenVPN tanpa memerlukan sebarang kompilasi ulang OpenVPN.”

Tunnelblick’s Lihat

Di mana pemaju GUI OpenVPN tidak termasuk patch Obfuscation XOR, Tunnelblick masih menganggapnya sebagai pilihan yang baik, kerana pelaksanaannya mudah.

“Cuma gunakan patch untuk kedua pelayan OpenVPN dan klien OpenVPN dan tambahkan pilihan tunggal, sama kepada fail konfigurasi untuk setiap. Menggunakan obfsproksi adalah lebih rumit kerana ia melibatkan menjalankan satu lagi, program berasingan pada kedua-dua pelayan dan klien.”

Pelaksanaan kemudahan ini telah membolehkan mereka memasukkan patch diubahsuai mereka sendiri kepada semua versi OpenVPN termasuk dalam Tunnelblick membina 4420.

Patch yang diubah suai ini telah melalui semakan yang mendalam untuk keselamatan, pengekodan, dan privasi - penetapan kesilapan yang berkaitan dengan limpahan penampan, dorferen penunjuk batal, dan pengesahan parameter yang tidak mencukupi.

Kebanyakan penyedia VPN yang ditawarkan “Perjudian OpenVPN” gunakan XOR Patch yang diperbaiki ini atau buat perubahan yang serupa dengan yang asal. Walau bagaimanapun, pemaju OpenVPN berpegang pada tanggapan bahawa Obfsproksi jauh lebih baik.

Apa itu Obfsproxy?

Kaedah lain “Pergigian”, yang dibangunkan oleh Rangkaian Tor, Obfsproxy adalah alternatif yang boleh digunakan untuk cipers XOR. Ia membungkus data ke lapisan obfuscation yang menggunakan pengangkutan pluggable.

Ini merompak trafik VPN (atau Tor), yang membolehkan pengguna memintas “Firewall Besar” dan mengelakkan larangan geo, semuanya melindungi anda dari pengesanan VPN dan menyekat akhirnya.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, ia juga merupakan pilihan pilihan menurut pengguna OpenVPN, kerana ia tidak memerlukan kompilasi ulang OpenVPN, yang tidak berlaku untuk XOR Obfuscation.

Bagaimana Obfsproxy Work?

Sama seperti XOR, Obfsproxy menjadikan sambungan VPN anda tidak dapat dilihat dengan laman web / firewall dengan mengubah cara aliran trafik dalam talian kelihatan. Ini membantu dalam melangkau semua jenis blok VPN.

Privasi / keselamatan tetap konsisten walaupun untuk firewall yang menggunakan algoritma DPI, kerana mereka mengklasifikasikan lalu lintas internet dengan menentukan jenis lalu lintas iaitu VPN, SSL, HTTP, atau HTTP.

Oleh kerana Obfsproxy berkesan membongkar trafik OpenVPN untuk menjadikannya kelihatan seperti trafik HTTP biasa tanpa keraguan, bahkan algoritma DPI tidak dapat memikirkan sama ada pengguna berada pada VPN atau tidak.

Ia melakukannya dengan menggunakan “obfs2” modul yang menambah lapisan penyulitan tambahan di sekitar lalu lintas, sama ada OpenVPN atau Tor. Penyulitan ini menggunakan proses jabat tangan tanpa corak byte yang dikenali.

Di mana Adakah Obfuscation VPN Datang dalam Handy?

Terdapat banyak kes penggunaan untuk menggunakan Obfuscation sama ada dalam bentuk XOR atau Obfsproxy. Bagi sesetengah orang, yang sangat berhati-hati dengan privasi, teknologi ini adalah keperluan mutlak.

Orang lain ingin mengelakkan pendendaan atau melibatkan diri dalam aktiviti perkongsian p2p / fail untuk memastikan identiti mereka tersembunyi dan tanpa nama kepada maks. Bagaimanapun, pada hakikatnya penggunaan Obfuscation jauh lebih luas:

Menutup Blok di Negara dengan Ban VPN

Penggunaan VPN membolehkan netizens seperti anda dan saya untuk mengelakkan semua kerajaan dan usaha untuk mengawal selia internet, menapis maklumat, atau menikmati Pengawasan Massa.

Pertengkaran tersebut dari rakyat tidak dapat ditoleransi kepada kebanyakan agensi perisikan dan negara-negara dengan undang-undang represif yang menghalang kebebasan bersuara dan menekan.

Ini menggesa kerajaan-kerajaan yang invasif di seluruh dunia untuk membuat usaha untuk menyekat VPN. Obfuscation membantu dalam melangkau larangan ini, memberikan kebebasan anda kembali.

Di bawah ini saya telah menyenaraikan beberapa negara di mana penggunaan VPN adalah haram. Anda boleh merasa yakin bahawa dengan mengaktifkan obfuscation, anda boleh mengelakkan akibat undang-undang:

China

Negara ini berada di barisan hadapan untuk mengharamkan dan menyekat perkhidmatan VPN, mendesak hanya pembekal yang bertauliah dan berlesen oleh Kerajaan China untuk meneruskan operasi.

Satu kes walaupun melihat lelaki Cina menerima lima tahun’ hukuman penjara kerana menjalankan VPN Cina. Negara ini adalah antara beberapa yang menuntut kawalan penuh terhadap semua ISP tempatan.

Mereka juga menggunakan Deep Packet Inspection (DPI) untuk memantau semua trafik masuk ke Cybersphere Cina, mengenal pasti dan menyekat semua sambungan dari perkhidmatan VPN.

UAE

Negara dan bandarnya yang terkenal “Dubai” a.k.a. Las Vegas di Timur Tengah mungkin terkenal dengan industri pelancongannya yang besar. Walau bagaimanapun, mereka agak regresif dari segi Undang-undang Internet.

Pada tahun 2016, UAE meluluskan undang-undang yang membuat penggunaan VPN yang boleh dihukum dengan denda sehingga 2 juta dirham (kira-kira $ 540,000) dan penjara sementara.

Walaupun terdapat penggunaan tertentu untuk VPN, kerajaan mengambil privasi ke peringkat seterusnya dengan mengharamkan panggilan VoIP dan banyak laman web, termasuk NETFLIX.

Iran

Sama seperti China, Iran meluluskan undang-undang pada 2013 yang menyekat akses kepada perkhidmatan VPN asing. Mereka mendesak bahawa hanya pembekal berlesen dari Kerajaan Iran boleh terus beroperasi.

Menjual atau mempromosikan perkhidmatan VPN adalah jenayah di negara ini dan boleh menyebabkan hukuman undang-undang, tetapi penggunaan alat tersebut masih cukup umum di kalangan pejabat dan warga negara.

Iraq

ISIS mempunyai kehadiran dalam talian yang kuat, mencipta pelbagai video yang berkaitan dengan pemenggal kepala, pengeboman, dan apa yang tidak. Untuk menangani manifestasi mereka, kerajaan Iraq telah mengambil langkah-langkah keras.

Ini termasuk melarang perkhidmatan VPN dan platform SM dan memulakan pemadaman internet secara tetap di seluruh negara. Walaupun negara ini bebas daripada pengepungan ISIS, sekatan internet masih wujud.

Oman

9 tahun yang lalu, Kerajaan Oman memperkenalkan undang-undang yang membuat penggunaan perkhidmatan VPN menyalahi undang-undang. Sesiapa yang ditangkap melanggar undang-undang ini boleh dikenakan denda 500 riyal (diterjemahkan kepada $ 1,300 secara kasar).

Perusahaan yang memerlukan penggunaan VPN boleh memohon permit untuk menggunakan salah satu yang diluluskan dari kerajaan, tetapi melanggar kitaran boleh mengakibatkan denda 1,000 riyal.

Turki

Selepas Erdogan berkuasa, kerajaan mula menyekat perkhidmatan Tor dan VPN pada 2016. Turki kini menggunakan teknik DPI, mencerminkan China’keupayaan untuk mengesan dan menghalang trafik berlapis.

Jika mana-mana individu ditemui menggunakan perkhidmatan VPN, orang itu menjadi kepentingan untuk penguatkuasaan undang-undang, namun penggunaan VPN agak meluas. Anda boleh menggunakan Blok Turki untuk pengawasan penapisan di negara ini.

Belarus

Sama seperti negara-negara lain yang ditambahkan pada senarai blok VPN ini, Kerajaan Belarusia juga bekerja keras untuk menyekat akses ke perkhidmatan / aplikasi asing, memaksakan batasan / blok kandungan.

Pada tahun 2015, negara melarang penggunaan perkhidmatan VPN dan Tor, menjadikannya haram. Walau bagaimanapun, ini tidak menghalang orang Belarus daripada melakukan apa yang mereka mahu, menghalang halangan undang-undang / teknologi.

Uganda

Uganda mungkin salah satu daripada hanya beberapa negara, di mana terdapat undang-undang yang ada, yang mengenakan cukai harian di media sosial dan perkhidmatan di atas yang paling atas.

Kerajaan Uganda bahkan mengarahkan penyekatan perkhidmatan VPN dari ISP, walaupun tidak ada undang-undang yang kukuh terhadap alat-alat privasi tersebut.

Venezuela

Pada 27 Jun, 2018 - Mengikut NGO Access Now, negara’ISP terbesar yang dikenali sebagai “CANTV” menyekat penggunaan rangkaian Tor dan VPN yang digunakan oleh Venezuela.

Ini dilakukan setelah menerima pesanan dari kerajaan, yang mendakwa telah mencipta teknik yang sangat mudah untuk menghalang kedua-dua alat tersebut.

Mesir

Selepas Revolusi Mesir pada tahun 2011, Kerajaan menggesa penggunaan Deep Packet Inspection (DPI) untuk menyekat sambungan VPN untuk menghalang rakyat daripada mengakses kandungan terhad.

Penapisan menyasarkan pelbagai protokol seperti PPTP, L2TP, dan OpenVPN, supaya pengguna tidak dapat mengakses laman-laman Media dan Koran yang tidak dapat dijawab, menurut kerajaan.

Laman web Unblocking di Sekolah / Universiti / Kerja

Di samping menghalang blok VPN di beberapa negara, masalah yang membingungkan membuktikan lebih berguna bagi mereka yang ingin menyahpasang internet di rangkaian sekolah / universiti / kerja mereka.

Oleh kerana Obfuscation menambah lapisan penyulitan tambahan yang terselubung melalui alamat HTTP, tidak mustahil untuk Network Firewall untuk menghalang sambungan anda ke perkhidmatan luar.

Apabila anda menggunakan VPN tanpa masalah, firewall masih boleh mendapat petunjuk lalu lintas VPN dan menyekat alamat IP anda. Obfuscation menghalang perkara ini daripada berlaku dengan membuat anda tanpa nama.

Pentadbir Rangkaian tidak akan menjadi lebih bijak dan tidak akan dapat mengesan IP tepat anda, juga kerana peralihan lokasi, jadi tidak perlu risau tentang mendapatkan dipanggil ke mesyuarat yang janggal!

Ramai orang memilih menggunakan VPN di rangkaian sekolah atau kerja untuk mengakses laman web yang mungkin disekat oleh firewall Rangkaian (contohnya ialah Facebook, YouTube, atau laman web perjudian).

Cegah Bandwidth / Throttling Data dari ISP

Ia menjadi semacam biasa bagi ISP untuk melambatkan rangkaian, walaupun banyak negara menangkis undang-undang Neutraliti Bersih, yang membolehkan mereka mengenakan apa sahaja yang mereka mahukan untuk perkhidmatan yang berbeza.

Sebagai contoh, jika anda ingin terlibat dalam hiburan, anda perlu membeli pakej yang berasingan untuk menerima lebih banyak bandwidth / data.

Bagaimanapun, walaupun perubahan ini ISP telah memperlambat lebar jalur anda. Situasi agak teruk di tempat di mana anda perlu membeli akses internet di sebuah hotel.

Dengan mengaktifkan XOR Obfuscation atau pelayan StealthVPN sekalipun, anda boleh mengelakkan pembekuan paket VPN, menjaga kelajuan anda pada max sambil mengekalkan konsistensi.

Menerima Extra Privacy / Anonymity Online

Untuk orang ramai yang menyedari privasi tambahan, ciri seperti StealthVPN (Obfuscation), DoubleVPN, Bawang atas VPN adalah cara untuk menerima lebih banyak kesamaan dan privasi dalam talian.

Ini mungkin untuk orang yang secara amnya agak rahsia, atau menikmati perkara yang memerlukan privasi yang besar, yang melibatkan menghantar dokumen melalui rangkaian persendirian yang boleh diakses di seluruh dunia.

Sebaik sahaja anda mengaktifkan pelayan Stealth / Obfuscated, bahkan agensi pengintip kebangsaan seperti NSA tidak akan dapat mengenali anda, kerana semua lalu lintas melewati terowong HTTPS.

Bukan sahaja ini melindungi anda daripada agensi perisikan rahsia, tetapi ia juga memastikan anda tetap tidak dapat dilihat dengan pemburu hak cipta dan penjenayah siber.

VPN yang ditawarkan “Pergigian”

Anda mungkin mempunyai idea yang baik sekarang tentang apa “penyimpangan” dan bagaimana ia meningkatkan privasi anda dalam talian, tetapi bagaimana pula dengan VPN yang sebenarnya menawarkan ciri ini?

Untuk kemudahan anda, saya telah menyenaraikan beberapa penyedia terbaik yang menawarkan StealthVPN, mod obfuscation, atau pelayan penggantungan terpilih di negara yang berbeza:

 1. NordVPN
 2. ExpressVPN
 3. VPN.AC
 4. VPNArea
 5. VyprVPN

NordVPN

Berasaskan di Panama (jauh dari Jurisdiksi Enemy Internet), NordVPN cenderung untuk menjadi perkhidmatan VPN serba lengkap, membanggakan semua ciri / teknologi canggih yang relevan untuk meningkatkan ketidaktahuan anda.

Pelayan-pelencongan mereka hanya tersedia pada peranti Windows dan Android, seperti yang saya telah dibincangkan dalam ulasan NordVPN 2019 ini. Ikuti langkah di bawah untuk mengaktifkan ciri ini (pada Windows):

Bagaimana Menghidupkan Pelayan yang Diubah oleh NordVPN

 1. Muat turun aplikasi Windows NordVPN
 2. Masukkan kelayakan log masuk anda untuk menggunakan VPN
 3. Pergi kepada “Tetapan” dan klik pada “Tetapan lanjutan”
 4. Semak yang “Saya tahu apa yang saya lakukan” kotak
 5. Dayakan yang “Pelayan yang Diambil Alih” pilihan
 6. Nikmati memintas Blok VPN di negara yang terhad.

VPN yang menawarkan Obfuscation

ExpressVPN

Beribu pejabat di British Virgin Islands, ExpressVPN adalah salah satu alat privasi terkemuka di pasaran, menawarkan keselamatan dan privasi yang tidak dapat ditandingi kepada pengguna di seluruh dunia.

Mereka menawarkan “StealthVPN” hanya pada pelayan di Hong Kong, yang direka khas untuk mengalahkan penapisan di tanah besar China, tetapi harus berguna di negara lain di mana VPN disekat.

Bagaimana Mengaktifkan Pengumpalan di ExpressVPN

 1. Muat turun aplikasi Windows ExpressVPN
 2. Log ke dalam akaun anda dan masukkan kod pengaktifan
 3. Sambungkan kepada pelayan yang ditetapkan untuk Pengguna China (meminta pasukan sokongan)
 4. Contohnya, Hong Kong - 2 menggunakan Obfuscation
 5. Nikmati memintas blok VPN!

Bagaimana Mengaktifkan Pengumpalan di ExpressVPN

VPN. Ac

Berasaskan di Romania, VPN. AC adalah penyedia fokus keselamatan yang menyampaikan prestasi yang baik dan keupayaan membuka kunci. Ia adalah antara beberapa perkhidmatan yang sebenarnya bekerja di China.

Pembekal menawarkan obfuscation dalam tetapan lanjutan mereka, yang sekali lagi mengubah lalu lintas VPN ke trafik HTTPS untuk membuat Anda tidak dapat dilihat dengan teknik Deep Packing Inspection (DPI).

Bagaimana Mengaktifkan Obfuscation di VPN. AC

 1. Muat turun VPN yang berkenaan. Aplikasi AC untuk peranti anda
 2. Log ke dalam aplikasi dengan memasukkan kelayakan anda
 3. Dalam aplikasinya, pergi kepada “Advanced” menu
 4. Togol pada “Saya berada di China atau negara lain yang disensor”
 5. Hit “Sambungkan” dan pilih pelayan dari “CHINA OPTIMIZED” penyenaraian
 6. Nikmati memintas blok VPN dan mempunyai internet yang tidak terhad

Bagaimana Mengaktifkan Obfuscation di VPN. AC

VPNArea

Berbasis di Bulgaria (jauh dari Jurisdiksi Enemy Internet), VPNArea mempunyai rating Trustpilot 7.9 dan terkenal dengan harga vpn termurah dan penyenaraian IP berdedikasi

Pembekal menawarkan obfuscasi dalam bentuk pelayan X-Stunnel, yang bermakna mereka tidak menggunakan kaedah Obfuscation XOR atau Obfsproxy untuk mengubah trafik VPN ke HTTPS.

Bagaimana Mengaktifkan Pengumpalan di VPNArea

 1. Dapatkan aplikasi VPN yang sesuai untuk peranti anda
 2. Buka aplikasi dan masukkan butiran login anda
 3. Klik pada “Pelayan” dan pilih “Khas”
 4. Pilih salah satu daripada “X-Stunnel” pelayan disediakan
 5. Nikmati memintas blok VPN di mana-mana negara!

Bagaimana Mengaktifkan Pengumpalan di VPNArea

VyprVPN

Berbasis di Switzerland, VyprVPN adalah antara satu-satunya penyedia yang telah diaudit oleh syarikat pihak ketiga, yang boleh dilihat untuk orang ramai.

Penyedia menggunakan kaedah pengungsian canggih dalam protokol yang dibangunkan sendiri yang dikenali sebagai “Protokol Boneka”, yang menghalang semua lalu lintas VPN untuk kelihatan seperti lalu lintas HTTPS biasa.

Bagaimana Mengaktifkan Obfuscation dalam VyprVPN

 1. Muat turun aplikasi VyprVPN untuk peranti yang berkaitan
 2. Masukkan nama pengguna dan kata laluan anda untuk log masuk
 3. Klik pada “Pilihan / Keutamaan” pilihan
 4. Pilih “Bunglon” untuk protokol VPN
 5. Sambungkan ke pelayan yang lebih cepat yang ada
 6. Bypass Blok VPN di negara-negara yang terhad!

Bagaimana Mengaktifkan Obfuscation dalam VyprVPN

Alternatif untuk OpenVPN Scramble

Tidak ada keraguan bahawa XOR Obfuscation atau keselamatan yang disediakan oleh Obfsproxy adalah luar biasa dalam menjaga identiti anda tersembunyi, merangsangkan data anda dan menamakan semua aktiviti.

Mereka menyembunyikan hakikat bahawa lalu lintas anda disulitkan, tetapi kekurangan obfuscation tidak boleh menolak VPN sebaliknya yang sangat baik. Berikut adalah beberapa cara lain untuk menyembunyikan lalu lintas VPN anda:

Tunnel SSL / TLS A.k.a. Stunnel

Ini adalah satu lagi taktik penyingkiran pepejal yang beroperasi dengan mengarahkan lalu lintas VPN anda melalui terowong TLS / SSL yang selamat dan disulitkan, yang digunakan oleh sambungan HTTPS.

Oleh itu, apabila laluan sambungan OpenVPN melalui penyulitan yang sama, anda tidak boleh memberitahu mereka selain trafik HTTPS biasa, sama seperti menggunakan XOR Obfuscation atau Obfsproxy.

Oleh kerana data OpenVPN sendiri membungkus dalam lapisan tambahan penyulitan TLS / SSL, walaupun Deep Packet Inspect (DPIs) tidak dapat menembus rangkaian ini, menjadikan anda tanpa nama pada setiap masa.

Pelayar Tor

Ringkasan untuk “Router Bawang” (juga digambarkan dalam logo penyemak imbas), Tor pada mulanya dibangunkan untuk Tentera Laut A.S. pada 20 September 2002. Ia menampilkan rangkaian pelayan global yang membolehkan orang ramai melayari internet dengan selamat dan tanpa nama.

Sekarang, produk telah beralih ke bahagian bukan keuntungan, menyebarkan kepentingan pembangunan dan penyelidikan alat privasi dalam talian. Ia menggunakan rangkaian yang terdesentralisasi, yang menawarkan beberapa lapisan perlindungan untuk data pengguna.

Ia mengarahkan trafik internet menerusi overlay pelayan di seluruh dunia yang terdiri daripada lebih daripada tujuh ribu relay. Ini membolehkan penyembunyikan pengguna yang betul’ lokasi, menghalang sesiapa pun daripada memantau aktiviti anda.

Terowong SSH

Tunnel SSH adalah satu lagi kaedah yang digunakan oleh VPN untuk menutup data dengan lapisan penyulitan tambahan, memintas perkhidmatan penapisan tidak dapat dikesan.

Ia boleh didapati dalam pelbagai aplikasi yang berbeza. Sebagai contoh, apabila anda menghantar dan menerima fail melalui FTP, terowong SSH selamat memindahkan semua data, tanpa memantau atau menyekat.

Satu-satunya masalah dengan terowong SSH adalah bahawa ia mungkin mempunyai kesan ke atas kelajuan yang anda terima, oleh itu mengapa ia bukan pilihan yang sesuai untuk mereka yang ingin menikmati streaming.

Proksi SOCKS5 (ShadowSocks)

Diperkenalkan sebagai penyelesaian untuk mendapatkan akses bebas larangan di negara-negara seperti China, Iran, Iraq, Turki, Mesir, dan UAE, yang menggunakan teknik DPI - proksi SOCKS5 menggunakan protokol Socket Secure 5.

Protokol ini sangat selamat dan membolehkan pemindahan data dengan lancar menggunakan perkhidmatan proksi, sambil menambah lapisan pengesahan hanya pengguna yang dimaksudkan boleh mengakses.

Bukan sahaja ini membuktikan berguna untuk pengguna yang terlibat dalam perkongsian P2P / fail, tetapi ia juga cenderung lebih dipercayai dan lebih cepat daripada beberapa kaedah yang telah kita teliti di atas.

Membungkus Perkara

Di negara-negara yang mempunyai undang-undang internet yang sukar dan blok VPN, ciri-ciri seperti perbuatan obfuscation sebagai ksatria dalam perisai bersinar untuk individu yang menyedari privasi, dan mereka yang ingin memintas sekatan.

Pastikan anda mengaktifkan ciri ini, jika anda tinggal di negara regresif. Cadangan VPN di atas memberi anda maklumat yang cukup untuk memilih salah satu yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Sudah tentu, jika anda mempunyai pertanyaan / pertanyaan, jangan teragak-agak untuk mengulas di bawah. Saya akan bertindak balas secara peribadi dan memberikan bantuan sebanyak mungkin.

Juga, membantu abang dengan berkongsi panduan ini dengan netizens yang berpusatkan privasi lain yang mencari penyelesaian untuk meningkatkan ketidaktahuan mereka dalam talian. Mempunyai hari yang indah di hadapan!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me