100 + Dasar Pembalakan VPN Terkena – 37 VPN Simpan Log Anda & 15 Jangan & rsquo;

Dalam pantas “digital” dunia yang kita buat, “privasi” sering menjadi kebimbangan umum. Kebenaran diberitahu, semua yang anda lakukan dalam talian, meninggalkan jejak digital yang menjadikannya selama beberapa dekad.

Internet tidak pernah melupakan apa-apa, dan anda akan bodoh untuk mengharapkan sebaliknya. Jika itu tidak mencukupi, anda mempunyai kerajaan, agensi rahsia, dan penggodam yang mengintai anda.

Negara-negara ke atas negara, ditambah kepada “Laporan Tanpa Sempadan” penyenaraian, dilabelkan sebagai apa yang kita panggil “musuh internet”, terlibat dalam kegiatan Pengawasan Massal terhadap warga negara.

Inilah sebabnya mengapa penggunaan VPN menjadi popular untuk memastikan identiti anda tersembunyi dan aktiviti dalam talian tanpa nama. Walau bagaimanapun, perkhidmatan pihak ketiga ini tidak semestinya selamat.

Pembekal VPN yang berbeza menikmati aktiviti pembalakan atau mengalami masalah kebocoran yang meletakkan privasi anda berisiko. Memandangkan ini, Bestvpn.co mencipta panduan komprehensif mengenai log ini. Semoga ia menjawab semua soalan anda!

Contents

37 VPN Simpan Log Anda & 15 Don’t

 1. Jenis Log VPN
 2. Mengapa Data Log VPN
 3. Mengesan VPN yang menyimpan Maklumat Pembalakan
 4. VPN yang boleh dipercayai dengan Ketat “Tiada Log” Dasar

Jenis Log VPN

Sebelum saya mendalami dengan mendalam tentang pelbagai jenis rangkaian Rangkaian Perlindungan Maya, saya beri penjelasan bahawa semua penyedia melakukan memanjakan dalam beberapa rakaman / menyimpan maklumat. Terdapat hanya beberapa contoh yang jarang berlaku, di mana pembekal telah diuji, mengesahkan tuntutan LOGLESS mereka.

Sehingga kejadian berlaku mengenai sepina dari Kerajaan, anda tidak boleh memberitahu sama ada VPN tertentu selamat atau tidak. Ini tidak bermakna anda berhenti menggunakannya sama sekali, hanya kerana ia tidak semua cahaya matahari dan pelangi, walaupun dengan produk RELIABLE.

Jenis Log VPN

Sudah tentu, terdapat beberapa VPN yang telus mengenai maklumat pembalakan yang mereka rekod. Walau apa pun, perlu menerima bahawa apabila anda mendaftar dengan VPN, anda mungkin masih dalam pemantauan. Hanya bukan dari kerajaan, tetapi penyedia itu sendiri.

Ini mungkin kerana banyak sebab (yang akan saya bincangkan di bawah). Sehingga itu, jika kita bercakap mengenai jenis log VPN, terdapat dua: Kegiatan / Log Kegunaan dan Log Sambungan. Yang pertama memberikan pencerobohan yang lebih besar terhadap privasi, sedangkan yang terakhir cenderung tidak berbahaya (dihapus setelah 1-15 hari).

Kegiatan / Log Penggunaan

Seperti namanya, log VPN ini merujuk kepada semua data yang dikumpul semasa menggunakan internet. Ini termasuk semua aktiviti dalam talian anda, iaitu penyusunan metadata, alamat IP, masa sambungan dan log trafik seperti sejarah pelayaran, mesej yang dihantar, fail yang dimuat turun, pembelian dibuat, dan perisian yang digunakan.

Sesetengah penyedia boleh merakam hanya aspek tertentu aktiviti / penggunaan anda. Lain-lain yang kurang dipercayai dapat menyimpan semua maklumat yang disebutkan di atas. Pemantauan dan rakaman data penggunaan ini dapat membuktikan merugikan dari sudut pandang privasi dan mengalahkan tujuan menggunakan VPN di tempat pertama.

Biar saya jelaskan, kebanyakan perkhidmatan VPN yang terlibat dalam aktiviti pembalakan aktiviti cenderung untuk PERCUMA. Perlu diingat bahawa perkhidmatan ini perlu membayar untuk pusat data, pengembangan pelayan, kemas kini perisian, sokongan teknikal, dan perbelanjaan tapak web. Cara paling mudah untuk melakukannya ialah menjual maklumat anda kepada perkhidmatan pihak ketiga.

Data yang menyumbang untuk membina profil di kalangan pengguna yang bervariasi adalah sangat menguntungkan. Bayangkan nilai maklumat peribadi yang bocor. Sekiranya anda tinggal dalam bidang kuasa 5/9/14, maklumat yang sama juga boleh diserahkan kepada agensi kerajaan atau rahsianya.

Oleh undang-undang, kebanyakannya “musuh internet” menjadikannya wajib bagi ISP untuk menyimpan data anda untuk mana-mana sahaja antara 6 Bulan hingga 2 Tahun. Inilah sebabnya mengapa saya sentiasa memberi nasihat kepada pengguna untuk mendapatkan perkhidmatan VPN berbayar yang disahkan, kerana mereka membuat data ini tidak dapat dilihat, sambil mengelakkan amalan pembalakan yang terdapat dalam rakan kongsi PERCUMA.

Log Sambungan

Di mana log aktiviti boleh benar-benar berakhir memusnahkan ketidaksamaan dalam talian anda, log sambungan kurang berbahaya. Walau bagaimanapun, rakaman maklumat tersebut harus dibenarkan oleh penyedia VPN dengan alasan yang sah. Belum lagi, perkhidmatan itu juga perlu menjelaskan tempoh untuk memadam log VPN ini.

Log sambungan biasanya termasuk alamat IP, masa sambungan, tarikh, dan lokasi. Ini adalah log yang paling sering dirakam oleh kebanyakan pembekal VPN. Walaupun mereka tidak secara langsung mendedahkan identiti anda, tarikh sambungan, masa, dan lokasi boleh digunakan bersama-sama.

Beberapa contoh VPN yang menyimpan log sambungan, walaupun mendakwa menyimpan NONE ialah TunnelBear, Windscribe, PureVPN, Betternet, dan ProtonVPN. Bahagian yang baik adalah log sambungan yang disimpan hanya buat sementara waktu. Mereka disimpan di mana-mana antara 1 dan 15 hari, bergantung kepada perkhidmatan.

Sesetengah mungkin melanjutkan tempohnya lagi. Sebagai contoh, HideMyAss menyimpan maklumat ini selama 6 bulan. Dari perspektif privasi, pembalakan ini hanya sedikit mengganggu, dan mungkin sukar untuk mencipta aktiviti dalam talian anda menggunakannya.

Canary Warrant

Dalam 5/9/14 Mata Bidang kuasa dan negara-negara lain, perkhidmatan ISP dan VPN boleh diterima “waran rahsia” dalam bentuk surat keselamatan kebangsaan atau sepina kerajaan. Waran-waran ini membolehkan agensi penguatkuasa undang-undang menuntut sebarang maklumat mengenai pelanggan mereka untuk disiasat.

Kebanyakan waran ini datang dengan perintah gag. Ini menghalang perkhidmatan ISP atau VPN daripada memberitahu sasaran jatuh tertakluk kepada pengawasan. Ini adalah di mana Canary Warrant datang, yang tidak berkaitan sepenuhnya dengan aktiviti penebangan / sambungan.

Halaman pendaratan yang diiklankan oleh pembekal membantu dalam menjaga privasi. Mereka telah menerbitkan pernyataan secara teratur pada halaman tertentu, mengesahkan bahawa perkhidmatan tersebut tidak menerima waran rahsia. Sekiranya halaman berhenti menerbitkan penyata tetap, pernyataan kenari dikeluarkan.

Isyarat ini bahawa sepina telah dikeluarkan, dan VPN dilarang melaporkannya. Oleh itu, pengguna yang berhati-hati dengan privasi dapat mengambil langkah-langkah yang diperlukan untuk memastikan identiti mereka tetap aman. Walau bagaimanapun, penggunaan ini a “Canary Warranty” menaikkan seperangkat soalan untuk pembekal.

Jika VPN mendakwa tidak menjadi pembekal log, mereka tidak perlu risau tentang membuat halaman tersebut, bukan? Juga, hakikat bahawa mereka hanya dikemas kini sekali sebulan jenis menjadikan mereka tidak berguna. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk memberikan wawasan dan kami akan membincangkan penyedia yang berkaitan dalam jawatan di bawah.

Mengapa Data Pengguna Log Keluar VPN dan Pergi Melawan Janji Privasi mereka?

Terima kasih kepada inisiatif seperti Bulan Kesedaran Cybersecurity dan Hari Internet yang Lebih Selamat (SID), para netizens di seluruh dunia menyedari nilai DATA ONLINE mereka. Pengguna yang berhati-hati dengan segera segera menggunakan perkhidmatan VPN, tetapi kemudian menghadapi dilema kerana menyimpan kayu balak.

Mengapa Data Pengguna Log Keluar VPN dan Pergi Melawan Janji Privasi mereka

Jadi, persoalan yang kebanyakan orang perlu menjawab adalah; kenapa data pengguna log VPN? Adakah itu tidak menentang janji privasi mereka? Saya memutuskan untuk memberikan sedikit pertimbangan, selepas berkomunikasi dengan beberapa perkhidmatan VPN pada e-mel (sudah tentu hanya beberapa yang dimasukkan untuk menyimpan log di tempat pertama).

Penyelesaian Masalah Masalah Berkaitan VPN

Sebab yang paling biasa untuk pembalakan VPN ialah untuk menyelesaikan masalah dengan perkhidmatan mereka. Contohnya, sesetengah pengguna mungkin menghadapi masalah sambungan, atau bahkan menghadapi DNS, kebocoran WebRTC.

Penyimpanan data tersebut dapat membuktikan berguna dalam mengoptimumkan rangkaian perkhidmatan VPN. Kebanyakan masalah menyelesaikan masalah memerlukan penyelenggaraan log sambungan yang minima.

Mengehadkan Sambungan Serentak

Saya secara peribadi mendapati sebab ini bercanggah, terutamanya untuk “tiada log” Perkhidmatan VPN. Semua pembekal mengenakan had ke atas bilangan sambungan serentak yang ada.

Pada langganan tunggal, sesetengah pembekal membenarkan 3, 5, 6, atau bahkan berbilang log masuk tanpa had. Tindakan ini masih memerlukan beberapa bentuk pembalakan (untuk mengetahui berapa banyak peranti yang disambungkan).

Oleh itu, sentiasa tanya perkhidmatan VPN yang anda mendaftar dengan cara mereka cenderung untuk menguatkuasakan sekatan sambungan ini sambil mendakwa tidak menyimpan log.

Satu-satunya VPN setakat ini untuk mengikuti dasar pembalakan sifar yang ketat dan membolehkan pengguna sambungan serentak tidak terhad adalah Privasi Sempurna dan Surfshark.

Tiada log = tiada sekatan. Itulah yang mudah!

Mengadakan Sekatan Bandwidth

Sama seperti maklumat log perkhidmatan VPN untuk menghadkan pelbagai log masuk, mereka juga boleh mengenakan sekatan lebar jalur. Ini mungkin melibatkan rakaman beberapa log VPN aktiviti / penggunaan, yang agak berisiko.

Itulah sebabnya saya tidak pernah mempercayai pembekal mengenakan batasan jalur lebar, walaupun pada langganan berbayar. Maksud saya, ia menentang keseluruhan tujuan menggunakan VPN. Saya mahukan perlindungan apabila saya menggunakan internet.

Paling penting, saya ingin memanfaatkan kelajuan yang baik untuk streaming dan memuat turun torrent. Oleh itu, jika mana-mana VPN mengenakan sekatan dan tuntutan sedemikian “tiada log”, jangan percayakan mereka.

Beberapa contoh perkhidmatan VPN yang melakukan ini termasuk Windscribe dan TunnelBear, kedua-duanya menawarkan “percubaan percuma” had lebar jalur.

Pembalakan dengan Servis Sewa (VPS)

Ia adalah satu amalan rindang, tetapi banyak pembekal menggunakan pelayan sewaan sekarang. Mereka menipu pengguna ke dalam pemikiran mereka mempunyai pusat data yang terletak di seluruh dunia, tetapi sebenarnya hanya menggunakan Virtual Private Servers (VPS).

Mereka cenderung untuk menjadi vpn termurah daripada pelayan logam telanjang. Walau bagaimanapun, mereka tidak menawarkan tahap privasi yang sama. Penyedia VPS sering akan menyimpan log aktiviti pelayan.

Ini bermakna, anda bukan sahaja perlu bimbang tentang maklumat rakaman VPN anda, tetapi mana-mana bilangan penyedia VPS boleh mendapatkan maklumat peribadi anda.

Pada masa yang sama, menggunakan VPS menawarkan perlindungan dari pihak berkuasa tempatan, yang sebelum ini akan pergi terus ke datacenter untuk mendapatkan apa yang mereka perlukan.

Permintaan Undang-Undang Kerajaan dan Agensi Badan Intelijen

Negara sebahagian daripada Lima, Sembilan, dan Empat Mata Mata khususnya mengenakan undang-undang yang ketat yang memerlukan syarikat untuk log dan / atau menyerahkan maklumat pengguna swasta.

Sebagai contoh, rang undang-undang Kuasa Penyelidikan di UK mandat menyimpan kayu balak dan mengekalkannya selama 12 bulan. Ini benar-benar boleh menghalang privasi anda.

NSA dan GCHQ bahkan telah mengintip syarikat-syarikat teknologi di AS, UK dan negara-negara lain, sebagai sebahagian daripada program PRISM mereka sejak 2010.

Mereka hanya menuntut pembalakan fail dengan mengeluarkan a “perintah lelucon”. Ini menjadikannya haram bagi mana-mana syarikat teknologi untuk tidak mendedahkan maklumat yang diperlukan.

Sambungan antara Dasar Pembatalan dan Bidang Kuasa

Anda lihat, terdapat implikasi untuk mendaftar dengan pembekal, yang berpusat di bidang kuasa yang berisiko. Negara yang berbeza mengenakan undang-undang pengekalan dan pengawasan data mereka sendiri.

Di mana sesetengah memilih untuk menghormati privasi pengguna, yang lain cuba yang terbaik untuk memantau SEGALANYA! Anda boleh mempelajari semua yang anda mahu tentang negara-negara ini dalam panduan ini. Ada juga yang terlibat dalam perkongsian perisikan di antara negara-negara untuk mengintip satu sama lain’warganegara s.

Sekarang, jika VPN didasarkan dalam bidang kuasa yang dilabelkan sebagai musuh internet, anda pasti dapat mengenakan undang-undang yang mandat pembalakan data kepada ISP, pembekal telekom, dan EVEN VPN.

Tiada jalan penyelesaian untuknya. Sekalipun mereka mengelakkan perhatian, panggilan sepina dengan perintah gagah dari NSA, GCHQ, atau FBI adalah semua yang diperlukan untuk mereka bekerjasama. Seterusnya, penyedia ini secara semulajadi harus LOG semua data pengguna, oleh itu mengapa anda harus waspada terhadap negara anda’undang internet.

Sekiranya anda berpangkalan di Kesatuan Eropah, misalnya, terdapat negara-negara yang sebahagian daripada 14 Aliansi Mata dan juga yang tidak dan boleh dipertimbangkan “Internet mesra”.

Tidak kira di mana anda berada tepat, anda akan menerima perlindungan oleh Peraturan Perlindungan Data Umum EU (GDPR) dalam kebanyakan kes, yang mempromosikan perlindungan data dan privasi untuk semua pengguna dalam Kesatuan Eropah! Saya yakin anda tidak tahu sehingga sekarang, betul?

Mengesan VPN yang menyimpan Maklumat Pembalakan

Sekarang, saya berharap anda mempunyai idea yang jelas mengenai jenis log yang dicatatkan oleh VPN, mengapa ia direkodkan, dan hubungan antara pembalakan dan bidang kuasa.

Mengesan VPN yang menyimpan Maklumat Pembalakan

Untuk bahagian yang penting, saya telah membuat analisis mendalam mengenai dasar pembalakan VPN 100+ penyedia. Di bawah ini anda akan menerima maklumat mengenai 24 pembekal yang mengesan / menyimpan data dan harus dielakkan.

1. Astrill VPN - Beribu pejabat di Seychelles

Walaupun Seychelles menjadi lokasi yang selamat, jauh dari pakatan Mata 5/9/14, mereka masih bersalah mencatat log sambungan. Ia juga lucu juga!

Apabila anda melawat halaman Dasar Privasi mereka, mereka pertama kali mendakwa untuk mengenakan Dasar Tiada Log ZPN. Selepas membaca beberapa perkara pertama, mereka menyatakan:

“Sistem kami menjejaki sesi aktif - masa sambungan, alamat IP, jenis peranti dan versi aplikasi VPN Astrill semasa tempoh sesi VPN anda. Di samping itu, kami menyimpan 20 rekod sambungan terakhir yang termasuk: masa sambungan, tempoh sambungan, negara, jenis peranti dan nombor versi aplikasi pelanggan Astrill”

Mengikut pernyataan ini, “Sebenarnya” log yang dikumpulkan oleh Astrill: Sambungan timestamp, negara anda, peranti anda, dan juga alamat IP anda.

Dalam bahagian FAQnya, pembekal mendakwa mereka melakukan ini hanya untuk sesi ACTIVE, untuk memantau bilangan sambungan serentak dari langganan tunggal.

Mereka mendakwa untuk menghapuskan log ini sebaik sahaja sesi selesai. Bolehkah anda benar-benar menyimpan perkataan mereka, terutamanya selepas mempertimbangkan bagaimana mereka mendakwa “tanpa loghat”?

2. AnonVPN - Beribu pejabat di Amerika Syarikat

Berasaskan di AS, AnonVPN sudah kehilangan kebanyakan kredibiliti (jika ada). Pembekal adalah sebahagian daripada negara yang merupakan pengasas Lima Mata (Perjanjian UKUSA).

Oleh itu, kerajaan menuntut supaya ISP dan VPN menyimpan balak. Sudah tentu, AnonVPN mendakwa bahawa “Kami tidak menyimpan logs waktu sambungan, aktiviti, atau IP asal. Apa yang kita berikan’t mengumpul tidak boleh diminta.”

Walau bagaimanapun, saya tidak boleh mempercayai kenyataan ini, apabila mereka juga mempunyai Canary Warrant yang mengatakan ia tidak mempunyai perintah gagak. Mengapa pergi melalui kesulitan menyebutnya, apabila anda tidak menyimpan log?

Jika anda melawat mereka “Syarat Perkhidmatan” halaman, terdapat satu pernyataan yang menjelaskan, “Ia tidak boleh dijamin bahawa cara komunikasi lain (contohnya mel, faksimile, dan perkhidmatan telefon suara) akan menjadi 100% selamat. Oleh itu, kami sentiasa mengesyorkan menggunakan akal sehat.”

3. Anonymizer - Beribu pejabat di Amerika Syarikat

Anonymizer adalah sebahagian daripada negara yang telah dilabelkan sebagai “Enemy Internet” dari Wartawan Tanpa Sempadan. Ia mengikut undang-undang kerajaan yang terlibat dengan Perikatan 5/9/14.

Ini bermakna, pembekal sudah menyimpan log, sekiranya mereka mengeluarkan sepina dengan perintah lelucon - mereka tidak akan dapat menolak apa-apa pun - kerana ia akan menyalahi undang-undang. Syarat halaman perkhidmatan telah dialih keluar, tetapi snapshot yang lebih awal membawa cahaya kepada penyataan ini:

“Setakat yang maksimum yang dibenarkan oleh undang-undang yang diguna pakai, Anonymizer boleh memantau e-mel, atau komunikasi elektronik lain dan boleh mendedahkan maklumat tersebut sekiranya ia mempunyai sebab yang baik untuk mempercayai bahawa ia perlu untuk tujuan pematuhan anda terhadap Perjanjian ini, dan melindungi hak, harta, dan kepentingan Parti Anonymousizer atau mana-mana pelanggan Pihak Anonymousizer.”

Pendek kata, penyedia berasaskan AS mencatat semua yang mereka boleh, sambil membuat orang bodoh daripada orang lain dengan menyatakan, “Anda’Anda tidak perlu bimbang untuk mengesan penggunaan atau sambungan anda” di laman utama mereka. Apa kemunafikannya?!

4. Ace VPN - Beribu pejabat di Amerika Syarikat

Saya akan berhenti daripada mengulangi ini lagi, tetapi Ace VPN mempunyai ibu pejabat di Amerika Syarikat. Oleh itu, ia sudah menjadi sebahagian daripada masalah ini, dan melakukan ZINCH untuk privasi sebenar anda.

Sangat bijak mereka menyatakan pada halaman Dasar Privasi mereka, “Kami tidak log trafik VPN. Kami tidak mengintip pengguna kami atau memantau jalur lebar atau penggunaan Internet mereka. Pelayan VPN kami tidak menyimpan maklumat pengenalpastian peribadi (PII).”

Walau bagaimanapun, pada masa yang sama, mereka mengakui “mengumpul maklumat peribadi yang disediakan oleh pengguna tapak. “Maklumat peribadi” termasuk nama, alamat, nombor telefon, maklumat kad kredit atau kad debit, alamat e-mel, tarikh lahir, alamat IP”

Maksud saya, semestinya jujur ​​anda memang menyimpan kayu balak. Mungkin ketelusan akan membawa lebih ramai pelanggan daripada berbohong secara terang-terangan untuk menipu prospek anda sendiri?

5. AirVPN - Beribu pejabat di Itali

Oleh kerana Itali adalah negara 14-Mata, AirVPN sedih kehilangan kredibiliti di pasaran. Pembekal sebenarnya agak luar biasa, memberikan prestasi, keandalan, dan sokongan yang menakjubkan.

Walau bagaimanapun, orang tidak boleh hanya mempercayai mana-mana negara dalam 14 Bidang Kuasa Mata. Mereka masih mandat aktiviti pengekalan dan pengawasan data, yang perkhidmatan VPN tidak dapat bertarung.

Dalamnya Soalan Lazim, AirVPN telah dipersoalkan, “Adakah anda menyimpan log sesi atau jenis log lain yang boleh digunakan untuk menjejaki identiti dan aktiviti Bersih?”

Mereka menjawab dengan berkata, “Tidak, kami tidak’t menyimpan log jenis itu”. Walau bagaimanapun, apabila anda menyemaknya Dasar Privasi, mereka mendakwa “Pelayan udara dan prosedur perisian memperoleh hanya data peribadi yang sangat diperlukan untuk fungsi teknikal perkhidmatan, contohnya alamat IP”

Pembekal mereka memberi penekanan bahawa data diagregatkan dalam bentuk tanpa nama dan tidak boleh dikaitkan dengan pengguna individu. Adakah itu benar? Tiada siapa yang tahu sehingga mereka diuji apabila mengeluarkan sepina atau perintah lelucon!

6. Avira Phantom VPN - Berasaskan di Jerman

Jerman adalah 14 Mata Negara dan mungkin bukan lokasi yang paling selamat untuk perkhidmatan VPN. Avira Phantom mungkin baik dalam mengekalkan anonimiti anda dalam talian.

Walau bagaimanapun, ia adalah negara’undang-undang yang saya tidak boleh percaya. Seperti yang disebutkan sebelum ini, VPN tersebut perlu bekerjasama dengan kerajaan, apabila mereka menuntutnya.

Avira Phantom juga mendakwa bahawa mereka tidak menyimpan log aktiviti / penggunaan. Sama seperti kebanyakan penyedia, mereka menyimpannya log sambungan, termasuk data jalur lebar yang digunakan dan diagnostik.

Walaupun ini mungkin tidak menghalang kerahsiaan anda, tidak ada maklumat yang menunjukkan apabila log ini dihapuskan. Oleh itu, saya tidak boleh menganggap Avira Phantom sebagai perkhidmatan VPN yang selamat.

7. Buffered - Beribu pejabat di Gibraltar

Berpangkalan di Gibraltar, Buffered adalah perkhidmatan VPN yang selamat, kerana lokasinya bukan sebahagian dari aliansi Mata 5/9/14. Tidak juga pembekal menyimpan sebarang log masuk, jadi itu adalah satu lagi.

Satu-satunya masalah ialah mereka mengumpul: alamat IP anda, sistem OP, penyemak imbas, data jalur lebar, dan cap waktu sambungan, bersama dengan maklumat am yang lain.

Log sambungan ini mungkin kurang berisiko, tetapi masih membuktikan keburukan privasi digital anda. Menurut TOC mereka, alamat IP sebenar anda, jalur lebar yang digunakan, dan tempoh sambungan disimpan selama 30 hari!

Sudah tentu, sejak Buffer tidak berasaskan dalam “Enemy Internet” lokasi, anda boleh percaya mereka selamat. Belum lagi, mereka tidak berbohong mengenai kayu balak mereka, dan sebenarnya telus.

Jadi, saya mungkin tidak suka rakaman log sambungan, tetapi SETIAP VPN memanjakan dalam beberapa jenis pembalakan. Satu-satunya bahagian yang penting adalah jujur ​​mengenainya, dan VPN Buffer adalah!

8. BolehVPN - Beribu pejabat di Malaysia

Sejak BolehVPN mempunyai ibu pejabatnya di Malaysia, ia datang di bawah a “Bidang kuasa yang selamat”. Ini memberikan kelebihan ke atas perkhidmatan VPN yang lain. Walau bagaimanapun, ia gagal memastikan identiti anda selamat. Jika anda melawat laman TOC mereka, mereka mendakwa:

“BolehVPN tidak menyimpan log aktiviti atau akses pengguna. Kami mengekalkan log masuk melalui pangkalan trafik umum untuk memastikan kami memuatkan dan menggunakan pelayan kami tetapi tidak pada tahap individu. Walau bagaimanapun, jika kami melihat sebarang aktiviti luar biasa di pelayan kami (memuatkan jalur lebar yang tinggi, bilangan sambungan yang tinggi atau penggunaan CPU), kami boleh menghidupkan log sementara untuk mengenal pasti penyalahgunaan perkhidmatan kami (seperti DDoS atau spam melalui pelayan kami).”

Sebelum mengemas kini ini “Dasar Pembalakan” tajuk, BolehVPN bahkan mengklaim ini terjadi “beberapa kali dalam operasi kami bertahun-tahun.” Apa yang dicadangkan ini adalah bahawa pembekal mungkin juga koperasi jika mereka menerima sepina mengenai mendedahkan balak pada sasaran tertentu.

9. Betternet - Beribu pejabat di Kanada

Berpangkalan di Kanada, Betternet mungkin telah banyak menipu dengannya “VPN PERCUMA” penipuan, tetapi aktiviti perlombongan data mereka akan didedahkan lambat laun.

Lokasinya telah menghalang privasi, kerana Kanada adalah sebahagian daripada Perikatan Lima Mata. Kemudian, perkhidmatan ini terus disimpan “Log Lalulintas” seperti alamat IP dan aktiviti penyemakan imbas anda.

Dasar privasi mereka menyatakannya “Betternet tidak mengumpul, log, menyimpan, berkongsi sebarang log data yang dimiliki pengguna.” Pada masa yang sama walaupun, VPN dijumpai mengumpul data mengenai laman web yang dikunjungi.

Menilai bahawa perkhidmatan itu “percuma” dan kononnya berjalan pada model pendapatan iklan, juga selamat untuk menganggap mereka menjual log dan maklumat peribadi kepada pihak ketiga.

10. FlyVPN - Beribu pejabat di Amerika Syarikat

FlyVPN adalah perkhidmatan lain yang berasaskan AS. Ini secara automatik mengurangkan kredibiliti, kerana pembekal perlu menyimpan log, undang-undang yang dibuat wajib oleh kerajaan.

Walau bagaimanapun, apa yang saya suka mengenai pembekal adalah bahawa mereka tidak berbohong mengenai butiran pembalakan mereka. Mereka menyatakan secara terbuka pada halaman TOC mereka, “Apabila anda menggunakan FlyVPN, kami akan merakamkan maklumat berikut:

 • IP tempatan anda
 • Nama penuh anda
 • Alamat e-mel anda
 • Nombor telefon anda
 • Sambutan Masa Sambungan
 • Nombor Port yang Ditugaskan
 • Alamat IP yang Ditugaskan
 • Pemotongan Masa Pemotongan

Oleh itu, mereka bersalah menyimpan kedua-dua: Kegiatan / Kegunaan dan Log Konektiviti, termasuk IP anda, cap waktu, IP destinasi, dan nombor port, yang boleh segera dihubungkan kembali kepada anda.

11. Faceless.me - Beribu pejabat di Cyprus

Cyprus bukan sebahagian daripada Bidang Kuasa 5, 9, dan 14 Mata. Ini memberikan Faceless.me kelebihan yang bagus di pasaran, tetapi malangnya mereka log maklumat pengguna.

Dalam satu kenyataan dari FAQ mereka, tuntutan Faceless.me “Kami sahaja menjejaki penggunaan data anda jumlah dan jumlah anda alamat IP, yang diperlukan untuk pembukuan dalaman kami. Dan bahkan data ini disimpan pada pelayan kami untuk waktu yang terhad.”

Pada masa yang sama, mereka berbangga mempunyai dasar log tanpa VPN dan dengan bangga menyatakan di laman utama mereka, “Kami’tidak menyimpan log aktiviti anda, jadi sekiranya FBI bertanya - di sana’tiada apa-apa.”

Sangat menggembirakan bagaimana perkhidmatan VPN dan pernyataan yang bertentangan adalah sangat menggembirakan. Satu perkara yang pasti, Faceless.me bukan pilihan yang selamat!

12. Flow VPN - Beribu pejabat di Kanada

Berdasarkan di Kanada (sebahagian daripada Alliance Alliance), FlowVPN telah membangun reputasi yang cukup di pasaran. Bagaimanapun, seperti ramai, ia tidak melindungi identiti anda dalam talian.

Jika anda melawat laman TOC mereka, negara penyedia, “Kami berhak untuk log maklumat langganan (termasuk rujukan urus niaga), menyambung alamat IP, permintaan pengesahan, data sesi (IP yang diperuntukkan, tarikh sambungan, masa, tempoh dll)“

Kenyataan ini disembunyikan dengan baik, supaya Flow VPN dapat menipu pelanggannya sendiri. Walau bagaimanapun, ini bukan bahagian yang paling teruk. Mereka terus menyatakan:

“Untuk mematuhi keperluan penyedia jalur lebar kami, kami berhak untuk log aktiviti di seluruh rangkaian kami dan menggunakan sistem automatik untuk memantau aktiviti rangkaian untuk penyalahgunaan (seperti penggunaan BitTorrent dan perkongsian fail peer-to-peer yang sama).”

Ini secara langsung bermakna bahawa apabila anda mendaftar dengan perkhidmatan, anda bersetuju untuk mendapatkan log anda disimpan. Saya ragu bahawa VPN ini boleh dianggap selamat dari sudut mana-mana.

13. Kebebasan-IP - Beribu pejabat di Perancis

Freedom-IP mempunyai pejabatnya di Perancis, yang merupakan 14-Eyes Country, yang terkenal dengan dasarnya yang ketat di sekeliling penggunaan internet. Lokasi sudah memberikan VPN agak kesan negatif.

Di mana orang mungkin berfikir mereka akan menipu pelanggan, mereka sebenarnya jujur ​​tentang dasar pembalakan mereka. Kenyataan dari halaman privasi mereka menjelaskan bahawa mereka tidak merekodkan kandungan komunikasi.

Walau bagaimanapun, mereka agak mudah mengenai apa data yang mereka kumpulkan semasa setiap sesi, yang termasuk banyak maklumat yang membimbangkan yang dapat dikesan kembali kepada anda:

 • Sambungan Alamat IP
 • Mula masa sesi
 • Masa tamat sesi
 • Data diterima sesi
 • Data dihantar sesi
 • Masa capaian sambungan

14. HolaVPN - Beribu pejabat di Israel

Israel tidak boleh menjadi sebahagian daripada Perikatan Mata 5, 9, dan 14, tetapi mereka dianggap sekutu. Oleh itu, lokasi bukan tempat yang selamat untuk VPN, terutamanya jika anda mencari privasi.

Sama seperti pembekal yang paling, negeri VPN, “Kami tidak berkongsi Maklumat Peribadi anda dengan pihak ketiga kecuali dengan persetujuan khusus menurut Dasar Privasi ini atau jika dikehendaki oleh undang-undang atau perintah mahkamah yang berkenaan“.

Walau bagaimanapun, apabila anda mematuhi Dasar Privasi mereka, VPN mendakwa bahawa mereka log maklumat, seperti pengecam unik yang dihasilkan dari peranti anda, nombor telefon mudah alih, masa dan tarikh akses, tapak web yang anda lawati, masa yang dibelanjakan untuk halaman, jenis penyemak imbas, dan IP alamat.

“Kami menggunakan data sedemikian dalam bentuk agregatnya dan tidak digabungkan dengan sebarang Maklumat Peribadi.” Jelas sekali nombor telefon adalah PII, dan begitu berkesan adalah alamat IP.

15. HideMyAss - Beribu pejabat di UK

UK adalah pengasas rasmi Perjanjian UKUSA. Lokasi dan perkhidmatan VPN mereka pastinya tidak boleh dipercayai untuk memastikan identiti anda tersembunyi.

Undang-undang Kerajaan dan perintah gag dari GCHQ dan agensi perisikan rahsia lain, menjadikannya wajib bagi penyedia seperti HMA untuk menyimpan kayu balak.

Sudah tentu, pembekal membantah tuntutan tersebut dan menjual cerita yang sama, “Kami TIDAK menyimpan butiran, atau memantau, sumber-sumber (termasuk laman web) yang anda sambungkan ke atau mana-mana data yang dihantar atau diterima melalui rangkaian kami”

Walau bagaimanapun, penyedia telah ditangkap merakam cap waktu sambungan, data jalur lebar, alamat IP sebenar, dan alamat VPN. Kembali pada tahun 2011, HMA terlibat dalam kes FBI, di mana mereka menyerahkan butir-butir ini kepada agensi perisik untuk mengesan seorang Hacker LulzSec!

16. HideIP VPN - Beribu pejabat di Moldova

Moldova adalah lokasi yang selamat, kerana ia bukan sebahagian daripada persekutuan invasif atau dilabelkan sebagai “Enemy Internet”. Malangnya, VPN itu sendiri terbukti tidak selamat, tanpa menghiraukan hak anda untuk privasi.

TOC mereka menyatakan, “HideIPVPN tidak sengaja memantau mesej mel elektronik swasta yang dihantar atau diterima oleh kliennya kecuali jika diperlukan untuk melakukannya oleh undang-undang, pihak berkuasa kerajaan, atau apabila keselamatan awam dipertaruhkan.”

Ini bermakna, mereka adalah syarikat koperasi dan menyimpan log untuk diserahkan dalam kes-kes kecemasan. Sedikit yang paling buruk sekalipun adalah ketidakpercayaan mereka sendiri dalam kebolehannya sebagai pembekal.

Semasa menyemak Dasar Privasi mereka, saya dapati kenyataan yang agak lucu ini, “HideIPVPN menggesa pelanggannya untuk menganggap bahawa semua komunikasi dalam talian mereka tidak selamat”.

17. Hotspot Shield - Beribu pejabat di Switzerland

Jauh dari pakatan rahsia, namun begitu perkhidmatan yang tidak selamat. Hotspot Shield bermula dari kebaikan sebenar, tetapi tidak lama lagi jatuh ke bawah - apabila aktiviti rendang mereka dibawa ke cahaya.

Sudah tentu, VPN mendakwa mereka “hanya mengumpul data agregat tanpa nama tentang laman web mana yang dikunjungi oleh pengguna kami dan aplikasi mana yang digunakan oleh pengguna kami”

Walau bagaimanapun, ini semata-mata palsu kerana kajian CSIRO membuktikan bahawa Hotspot Shield menggunakan kod pengesanan untuk mengumpulkan maklumat mengenai pengguna untuk menjualnya kepada pengiklan.

Kumpulan advokasi privasi turut mengenakan VPN dengan aduan, sebagai sebahagian daripada aktiviti yang dipersoalkan, yang melibatkan mengalihkan trafik melalui pautan afiliasi.

18. IPVanish - Beribu pejabat di Amerika Syarikat

Berasaskan di Amerika Syarikat tidak cukup buruk, tetapi IPVanish juga didapati bersalah membocorkan maklumat kepada pihak berkuasa kerajaan. Ya, berita yang menyedihkan tetapi pembekal tidak boleh dipercayai.

Sudah tentu, VPN mendakwa yang paling lama itu, “Dasar ketat sifar kami menyimpan identiti anda di bawah bungkus. Kami tidak merakam sebarang aktiviti anda semasa disambungkan ke aplikasi kami untuk mengekalkan hak awam anda untuk privasi.”

Bagaimanapun, ini tidak benar, kerana VPN menyerahkan balak kepada Jabatan Keselamatan Dalam Negeri AS (DHS), dalam kes yang melibatkan penyalahgunaan kanak-kanak dan pornografi pada 2016.

Bacalah afidavit jenayah ini untuk mendapatkan maklumat lanjut, di mana anda boleh melihat IPVanish menyimpan log suspek’ Alamat IP, cap waktu sambungan / pemutusan, nama penuh, alamat e-mel, nama pengguna, status akaun, dan pelbagai data lain yang dapat dikenal pasti secara peribadi.

19. IPredator - Beribu pejabat di Cyprus

Cyprus adalah lokasi yang selamat, kerana kerajaannya tidak lulus undang-undang pengekalan data mandatori. Belum lagi, mereka percaya kepada privasi pengguna.

IPredator mendapat kemasyhuran di pasaran kerana alasan ini, tetapi menurut mereka “Undang-undang” halaman, pembekal tidak menikmati beberapa pembalakan.

“Kami meminimumkan penggunaan log dalam sistem kami dan hanya memberi akses kepada mereka kepada beberapa kakitangan yang dipilih untuk debug apabila kualiti perkhidmatan adalah isu.”

Maklumat yang dikumpul oleh menyediakan termasuk nama anda, nombor telefon, alamat e-mel, dan data pembayaran. Data sesi lain direkodkan hanya untuk menyelesaikan masalah.

20. IPinator - Beribu pejabat di Amerika Syarikat

Berdasarkan di Amerika Syarikat, IPinator secara automatik kehilangan sebahagian besar faktor kepercayaannya. Negara ini mengenakan undang-undang pengekalan data mandatori, yang VPN seperti IPinator harus mengikutinya.

Sekiranya anda melihatnya “Syarat Perkhidmatan” halaman, mereka terlebih dahulu mendakwa tidak menyimpan sebarang log. Mereka menyatakan mereka tidak menyokong perkongsian maklumat peribadi kepada mana-mana pihak ketiga.

Walau bagaimanapun, jika mereka menerima apa-apa tuntutan daripada kerajaan, pembekal akan melakukan apa yang dikehendaki oleh undang-undang. Kenyataan ini bercanggah dengan mereka “tiada log kandungan”.

Mereka terus menyatakan, “IPinator.com boleh memantau aspek tertentu rangkaian untuk menguruskan penyalahgunaan, mengekalkan dan / atau meningkatkan perkhidmatan”. Ini menunjukkan bahawa mereka melakukan maklumat sesi rekod.

21. IronSocket - Beribu pejabat di Hong Kong

Hong Kong adalah bidang kuasa yang selamat dari segi privasi, tetapi IronSocket sendiri didapati bersalah melakukan pembalakan kedua-dua: aktiviti dan log penyambungan.

Sudah tentu, mereka menyatakannya “Kami JANGAN LOG atau merekodkan dengan cara apapun kandungan yang anda akses semasa menggunakan Perkhidmatan kami” pada halaman Dasar Privasi mereka.

Walau bagaimanapun, pada masa yang sama, mereka mendakwa apabila menggunakan perkhidmatan, mereka menyambung maklumat sesi selama 72 jam sebelum dibersihkan. Maklumat ini termasuk:

 • Masa dan tarikh sambungan dan pemotongan
 • Alamat IP sebenar dan yang diberikan mengikut pelayan
 • Perwakilan berangka menunjukkan jalur lebar yang digunakan setiap sesi

22. PureVPN - Beribu pejabat di Hong Kong

Berasaskan di Hong Kong, PureVPN berjaya menjauhkan diri daripada agensi-agensi perisikan yang menyerang negara-negara Lima, Sembilan, dan Empat Mata, dengan memberikan kelebihan.

Pembekal untuk yang paling lama mendakwa mempunyai “dasar log sifar”. Walau bagaimanapun, apabila mereka menyerahkan data dalam kes FBI 2 tahun yang lalu, mereka kehilangan semua reputasi mereka.

Kes itu mendedahkan bahawa PureVPN mempunyai rekod semua data berkenaan: nama anda, alamat e-mel, nombor telefon, alamat IP, penggunaan jalur lebar dan cap waktu sambungan.

Begitulah cara FBI dapat mengenal pasti individu yang bertanggungjawab untuk cyberstalking dan cyberbullying seorang gadis yang tidak bersalah. Walaupun kes itu menimbulkan persoalan moral: berapa banyak lagi penyeksaan yang akan dilakukan gadis itu, jika kes itu tidak ditutup?

Ia juga menimbulkan kebimbangan mengenai kepercayaan pengguna. Kes itu berprofil tinggi pasti tidak baik untuk perniagaan, dan saya dapat melihat PureVPN berusaha untuk memulihkan kepercayaannya dari pengguna.

Kebenaran diberitahu, perkhidmatan itu sebenarnya agak baik, hanya jika mereka telah telus dengan pelanggan mereka untuk bermula dengan, PureVPN mungkin telah mengubahnya menjadi sesuatu yang positif!

23. proXPN - Berbasis di Amerika Syarikat

Beberapa tahun yang lalu, saya akan mempercayai perkhidmatan berasaskan AS. Walau bagaimanapun, sebelum Edward Snowden membocorkan dokumen-dokumen yang mendedahkan butiran tentang 5, 9, dan 14 Alian Mata.

Sejak saya membaca mengenai agensi-agensi yang ada di negara-negara ini, saya tidak boleh mengesyorkan menggunakan pembekal yang berpusat di Amerika Syarikat.

proXPN walaupun mempunyai imej yang sangat kuat di pasaran. VPN tidak pernah ditangkap mendedahkan data kepada agensi perisikan AS, dan Dasar Privasi mereka agak terperinci.

Mereka juga berani menyatakan di halaman utama mereka, “proXPN’perisian VPN s membolehkan anda melayari web dengan cara yang dimaksudkan: “tanpa nama dan tanpa penebangan dan menjejaki aktiviti anda”

Setakat ini saya tidak dapat mencari sebarang maklumat yang berkaitan dengan menyimpan aktiviti / penggunaan atau log sambungan. Pada akhirnya, keputusan untuk mendaftar dengan pembekal adalah untuk prospek.

24. PrivateVPN - Berpusat di Sweden

Malangnya, PrivateVPN tidak boleh dianggap sebagai penyedia yang selamat, kerana ia mempunyai ibu pejabat dalam bidang kuasa empat belas mata. Sudah tentu, Sweden mungkin lemah dari segi privasi pengguna.

Walau bagaimanapun, jika terdapat sebarang kejadian yang serupa dengan apa yang harus ditemui oleh ExpressVPN dan PIA, PrivateVPN tidak akan dapat membalas balas.

Satu sepina dari kerajaan yang disertai dengan perintah lelucon adalah semua yang diperlukan untuk penyedia untuk menyerahkan maklumat pembalakan.

Sudah tentu, PrivateVPN menafikan menyimpan log, tetapi seperti kebanyakan pembekal dalam senarai ini. Mereka menyimpan log sambungan minimum, yang mungkin / tidak boleh dihubungkan kembali kepada anda!

25. ProtonVPN - Berbasis di Switzerland

Berpusat di Switzerland, seseorang mungkin berfikir ProtonVPN adalah perkhidmatan VPN yang selamat. Ia luar biasa, sebab baik, ia adalah percuma. Dan, inilah yang membuat saya menggali pembekal.

Ternyata, VPN sedang menentang tuduhan yang dikaitkan dengan syarikat perlombongan data yang dikenali sebagai “Tesonet”, yang telah pun menandatangani aplikasi Android mereka di Google Play Store.

Sudah tentu, ProtonVPN’negeri laman utama, “Sebagai pembekal VPN Switzerland, kami tidak melog masuk aktiviti pengguna atau berkongsi data dengan pihak ketiga”. Walau bagaimanapun, tuduhan-tuduhan ini membuat keadaan agak rumit.

Menggali Dasar Privasi mereka dengan lebih lanjut, saya mengetahui bahawa ProtonVPN memang mengekalkan cap waktu sambungan selama-lamanya, yang mungkin dikaitkan dengan akaun pengguna atau IP sebenar.

26. Seed4.me - Beribu pejabat di Taiwan

Walaupun Seed4.me tidak berasaskan dalam “Enemy Internet” bidang kuasa, mereka tetap menyimpan kayu balak. Inilah yang saya cuba elaborasikan di mana-mana saya pergi. Tidak kira perkhidmatan, mereka AKAN LOG!

Tiada jalan di sekelilingnya. Perkhidmatan VPN tidak semestinya terlibat dalam pembalakan, dan dalam hal Seed4.me - mereka sangat jujur ​​mengenainya.

Dalam blog, Seed4.me menyatakan, “Kita sering ditanya: “Adakah anda menyimpan log?” dan jawapannya “Ya, kami sudi”. Sama seperti penyedia VPN lain di dunia!”

Mereka terus menyatakan, “Jika sesiapa kata syarikat VPN tidak menyimpan apa-apa log, mereka berbohong”. Seed4.me mencatatkan beberapa log penyambungan, tetapi maklumat tersebut dipadamkan selepas 7 hari.

Ia juga agak menarik untuk melihat bahawa pembekal tidak mempunyai dasar privasi atau TOC. Mereka menangani semua pertanyaan berkaitan VPN dalam catatan blog yang saya hubungkan dahulu.

Pembekal ini tidak mempunyai dasar privasi dan tidak melindungi log dalam pernyataan TOSnya. Sebaliknya, ia menangani isu log dalam catatan blog.

27. SunVPN - Beribu pejabat di Amerika Syarikat

Berpusat di Bidang Kuasa 5-Mata, SunVPN memang mencatatkan maklumat sambungan dan alamat IP. Mereka juga secara terbuka menyatakan kerjasama mereka dengan agensi penguatkuasa undang-undang apabila diperlukan.

“Jika kami mempunyai alasan yang munasabah untuk mengesyaki bahawa pengguna akhir terlibat dalam aktiviti jenayah dalam talian, kami berhak untuk memberitahu agensi penguatkuasa undang-undang.”

Dasar privasi mereka adalah sangat terperinci namun ringkas, meletakkan semua maklumat yang dicatatkan oleh pembekal dalam bentuk senarai, yang termasuk alamat IP, cap waktu, dan lebar jalur yang digunakan.

28. StrongVPN - Beribu pejabat di Amerika Syarikat

Saya tidak akan terlalu mendalam untuk menjelaskan mengapa StrongVPN dianggap penyedia yang tidak selamat. Jika saya meletakkannya dalam kata-kata mudah, ia adalah penyedia berasaskan AS, yang semestinya tidak boleh dipercayai.

Sudah tentu, tuntutan dasar privasi pembekal, “StrongVPN tidak mengumpul atau melog masuk lalu lintas atau menggunakan perkhidmatan Rangkaian Peribadi Mayanya”

Walau bagaimanapun, tiada siapa yang benar-benar boleh yakin sehingga tuntutan ini disahkan atas apa-apa sebab. Sehingga itu, saya akan meninggalkannya kepada prospek untuk memutuskan sama ada mereka mahu mempercayai perkhidmatan atau tidak.

29. SaferVPN - Beribu pejabat di Amerika Syarikat

SaferVPN adalah perkhidmatan lain yang berasaskan AS. Dengan itu dikatakan, seseorang tidak boleh berhenti bimbang tentang NSA dan FBI mengintip mereka.

VPN itu sendiri tidak mempunyai reputasi yang sangat kuat di pasaran, dan ini seterusnya mengurangkan kredibilitinya sebagai pilihan yang boleh dipercayai atau selamat.

Walau bagaimanapun, pembekal agak jelas dalam memaklumkan metadata yang mereka rekod pada halaman privasi mereka. Ini termasuk sambungan lokasi pelayan, jalur lebar yang digunakan, dan sambungan waktu sambungan / pemecatan.

Mereka kemudian log negara mana yang anda sambungkan, sambil berani menuntut mereka tidak merakamkan alamat IP. Saya tidak percaya ini walaupun. Mungkin juga gimik untuk mempercayai mereka!

30. TunnelBear - Beribu pejabat di Kanada

Kanada berada di bawah senarai negara pertama, yang Perjanjian UKUSA dilanjutkan, akhirnya menambah dua lagi membentuk Persatuan Lima Mata.

Dengan itu, TunnelBear yang berpusat di Kanada tidak semestinya tanda positif. Belum lagi, ia menjual yang sama “Tiada VPN Tiada Log” penipuan, yang sebenarnya lebih berisiko.

Pembekal’dasar privasi s tidak menuntut bahawa ia tidak mengumpul log trafik atau memantau sebarang aktiviti pengguna. Walau bagaimanapun, mereka mengumpulkan maklumat mengenai, versi sistem operasi, versi aplikasi TunnelBear, Aktif untuk bulan (1 atau 0), dan penggunaan jalur lebar Bulanan.

Untuk bersikap adil, TunnelBear mencatat maklumat ini kelihatan seperti mereka sedang bermain “permainan perkataan” apabila ia datang kepada kayu balak, untuk menyembunyikan warna sebenar mereka. Saya tidak akan mengesyorkan pembekal, jika privasi adalah apa yang anda inginkan!

31. TorGuard - Beribu pejabat di Amerika Syarikat

Saya sedikit berfikir tentang menambah TorGuard ke senarai ini. Terutama memandangkan pembekal menawarkan alat privasi yang luar biasa, bersama-sama dengan senarai IP yang sangat istimewa.

Walau bagaimanapun, hanya kerana mereka berpangkalan di Amerika Syarikat, saya merasa sedikit tidak selamat tentang mendaftar dengan penyedia - untuk mengekalkan nama saya yang tidak dikenali.

Dasar privasi mereka untuk sebahagian besar jelas dan tidak dipenuhi dengan percanggahan. TorGuard mendakwa ia “tidak menyimpan atau log sebarang lalu lintas atau penggunaan dari Rangkaian Peribadi Maya (VPN) atau Proksi.”

Walau bagaimanapun, ini hanya dapat disahkan jika mereka menghadapi perintah panggilan atau panggilan dari agensi perisikan atau kerajaan. Sehingga itu, saya akan meninggalkan kepercayaan penyedia kepada prospek!

32. TigerVPN - Beribu pejabat di Slovakia

TigerVPN adalah pembekal yang selamat dari segi bidang kuasa. Pengguna tidak perlu bimbang tentang pembekal yang bekerjasama dengan agensi perisikan di negara lain.

Mereka mendakwa akan komited terhadap privasi anda di TOC mereka, menjamin mereka tidak mengumpul atau log data lalu lintas. Walau bagaimanapun, ini tidak meliputi log penyambungan.

“Kami komited untuk privasi anda dan tidak mengumpul atau log data trafik atau menyemak imbas aktiviti daripada pengguna individu yang disambungkan ke VPN kami.”

Penyedia tidak menyimpan maklumat sambungan jalur lebar / sambungan dan maklumat jalur lebar. Perkara yang baik ialah VPN tidak menyimpan alamat IP pengguna sebenar.

Oleh itu, anda masih selamat dengan perkhidmatan VPN. Sudah tentu, mendaftar dengan pembekal sepenuhnya pada prospek. Saya hanya pemberi maklumat!

33. VPNSecure - Beribu pejabat di Australia

VPNSecure mempunyai HQ di Australia, yang merupakan Negara Mata Lima. Oleh itu, ia tidak mungkin menjadi pilihan yang paling boleh dipercayai, memandangkan negara ini memantau pengawasan secara besar-besaran dan perkongsian perisikan.

Ini menjadikan ia wajib bagi ISP, telekom, dan perkhidmatan VPN untuk menyimpan data, yang mana kerajaan atau agensi rahsia boleh mengakses apabila diperlukan, dengan mengeluarkan suatu perintah subpoena atau gag.

Penyedia itu sendiri cuba memastikan bahawa mereka tidak menyimpan maklumat peribadi dan menjamin mereka tidak melog masuk alamat IP, cap waktu, jalur lebar yang digunakan atau permintaan DNS.

Walau bagaimanapun, walaupun tidak ada log yang direkodkan, mereka pernah menawarkan “Canary Warrant”, yang pada masa ini memberi “Kita boleh’t nampaknya mencari halaman awak’cari semula” kesilapan, menunjukkan perkhidmatan itu mungkin telah dikeluarkan oleh subpoena atau perintah oleh kerajaan atau DIO, ASD, ASIO, atau ASIS.

34. VPN Unlimited - Beribu pejabat di Amerika Syarikat

Berasaskan dalam bidang kuasa 5 mata, VPN Unlimited yang disediakan oleh KeepSolid Inc, mungkin bukan pilihan yang selamat untuk banyak orang. Lokasi itu sendiri mengenakan undang-undang pengekalan data mandatori.

Sudah tentu, tuntutan VPN Unlimited sebaliknya pada halaman dasar privasi mereka, seperti nama di atas. Walau bagaimanapun, realiti agak berbeza.

“KeepSolid Inc. TIDAK mengumpul dan log apa-apa aktiviti pengguna semasa menggunakan mana-mana perkhidmatan VPN mereka, kecuali jumlah lalu lintas web untuk setiap sesi dan tarikh sesi, untuk memaparkannya dalam pengguna’kabinet web s dan dalam aplikasi klien VPN.”

Kenyataan ini bercanggah dengan mereka “TIDAK mengumpul dan log” tuntutan, kerana mereka masih menyimpan maklumat tentang lalu lintas web, cap waktu sambungan, jenis peranti, dan jenis penyulitan.

35. VPN Gate - Beribu pejabat di Jepun

VPN Gate mungkin terletak di Jepun, tetapi mereka tidak mengambil privasi pengguna dengan serius. Walau bagaimanapun, perkara yang baik adalah bahawa mereka terbuka tentang dasar pembalakan mereka.

Jika anda melawat halaman dasar Anti-Penyalahgunaan mereka, tuntutan pembekal “Kami sentiasa menyimpan Log Sambungan VPN VPN Gate Public VPN Relay Server selama tiga atau lebih bulan.”

Maklumat yang direkodkan oleh perkhidmatan itu termasuk cap waktu sambungan, alamat IP, pelayan VPN destinasi, IP mentah dan nama hos pelanggan, dan lain-lain.

36. Windscribe - Beribu pejabat di Kanada

Memandangkan Windscribe mempunyai ibu pejabatnya dalam Bidang Kuasa Lima Mata, ia tidak boleh dianggap sebagai pilihan yang selamat, terutamanya jika anda mahu memanfaatkan sepenuhnya privasi digital.

Mereka mempunyai rancangan percuma dan berbayar. Bagi yang pertama, mereka merekodkan jumlah jalur lebar yang digunakan dalam tempoh 1 bulan.

Walau bagaimanapun, pembekal juga didapati cap masa rakaman pengguna. Mereka mendakwa maklumat ini tidak dikaitkan dengan akaun atau alamat IP, tetapi kami mungkin tidak pasti.

Mereka menghantar permintaan data masa nyata dari agensi penguatkuasa undang-undang pada halaman laporan ketelusan mereka. Walau bagaimanapun, tidak banyak maklumat mengenai notis ini.

37. ZenMate - Beribu pejabat di Jerman

Berpusat di Jerman, ZenMate kehilangan kredibilitinya, kerana dikaitkan dengan negara Mata 14. Pembekal seperti banyak tuntutan di atas untuk beroperasi dengan dasar tidak log.

Walau bagaimanapun, memandangkan mereka mempunyai pelan percuma, ini agak sukar untuk dipercayai. Mereka mungkin menyimpan log trafik dan jalur lebar untuk penjejakan.

Di halaman dasar privasi mereka, mereka juga menyebutkan rakaman alamat IP, tetapi menyatakan bahawa mereka hanya diproses buat sementara waktu. Pada akhirnya, mempercayai VPN terpulang kepada prospek.

Penyedia yang boleh dipercayai dengan Dasar VPN Ketat Tiada Dasar Log

Sekarang anda sedar tentang apa perkhidmatan VPN untuk dielakkan. Saya fikir ia adalah penting untuk memberi anda maklumat mengenai pembekal yang kurang berisiko dari segi pembalakan.

VPN yang boleh dipercayai dengan Strict & ldquo; Tiada Log & rdquo; Dasar

Sudah tentu, hanya terdapat beberapa dengan VERIFIED “tiada log” dasar, jadi mereka akan lebih mendalam. Semoga anda menghargai usaha ini, kerana saya mengambil masa 72 jam untuk mendapatkan penyelidikan dan penulisan ini!

1. Avast SecureLine - Berbasis di Republik Czech

Jauh dari 5, 9, dan 14 Mata Bidang Kuasa, Avast SecureLine mempunyai ibu pejabatnya di Republik Czech, yang merupakan sebuah negara yang mesra internet. Ini meningkatkan kredibiliti di pasaran.

Sudah tentu, penyedia itu sendiri juga sangat mengagumkan, menawarkan suite alat privasi untuk memastikan identiti anda tersembunyi di pasaran.

Adakah Avast VPN menyimpan log? Dengan senang hati, pembekal selamat dari mana-mana log aktiviti / penggunaan. Satu-satunya perkara yang mereka rekod ialah lokasi masa dan rangkaian sambungan VPN.

Maklumat ini dipadamkan selepas 30 hari, dan tidak akan benar-benar dikaitkan dengan identiti anda. Oleh itu, anda boleh mempertimbangkan Avast pilihan yang selamat untuk privasi dalam talian anda.

Tunggu Sec: Baca Avast SecureLine VPN Review kami untuk maklumat lanjut.

2. CyberGhost - Berbasis di Romania

Mungkin salah satu VPN yang paling selamat di pasaran, CyberGhost mempunyai ibu pejabat di Romania, yang merupakan lokasi yang mesra internet. Orang yang percaya kepada privasi pengguna (agak jarang berlaku).

Oleh itu, penyedia itu sendiri tidak mempunyai kewajipan menyimpan log pengguna. Hal ini membolehkan mereka memenuhi janji privasi mereka, yang mungkin adalah PERHATIAN orang yang mahukan.

Dalam Dasar Privasinya, CyberGhost sates,

Melalui polisi tanpa log yang ketat, kami memastikan bahawa kami TIDAK mengesan trafik pengguna yang dilakukan di dalam terowong CyberGhost VPN seperti: sejarah pelayaran, destinasi lalai, pilihan carian, kandungan data, alamat IP atau pertanyaan DNS.

Satu-satunya perkara yang mereka buat ialah “percubaan sambungan” untuk menentukan sama ada mereka berjaya atau tidak. Walau bagaimanapun, walaupun maklumat ini tidak terikat pada akaun pengguna. Tidak syak lagi, CyberGhost adalah pilihan yang hebat untuk pengguna yang menyedari privasi di seluruh dunia!

3. ExpressVPN - Berpusat di British Virgin Islands

Saya secara peribadi mempertimbangkan ExpressVPN sebagai pilihan paling selamat di pasaran. VPN yang tidak’t menyimpan log dan jauh dari “Enemy Internet” bidang kuasa, pasti jatuh di bawah “menghormati privasi pengguna” kategori.

Pada Januari 2017, pihak berkuasa Turki menyerbu pusat data ExpressVPN untuk menyiasat pembunuhan Andrei Karlov (Duta Rusia Turki), yang berlaku pada 19 Disember 2016 oleh Mevlüt Mert Altıntaş (pegawai polis luar pejabat).

Walaupun begitu jelas, penyiasatan itu tidak terhenti. Pihak berkuasa cuba mencari pautan kepada individu lain yang terlibat, hanya untuk mengetahui pegawai polis’Facebook dan Gmail telah dipadam.

Jejak digital mendedahkan, tindakan itu dilakukan melalui sambungan persendirian, yang dikendalikan oleh ExpressVPN.Selepas merebut pelayan yang bersangkutan dan melakukan pemeriksaan menyeluruh, tiada maklumat yang berguna diturunkan.

Ini memaksa penyiasat menghubungi ExpressVPN secara langsung untuk log. Pembekal yang disebut mengenai dasar NO LOGSnya, berdiri di barisan hadapan untuk privasi di pasaran VPN.

Dalam testimoni, perkhidmatan VPN menulis,

Seperti yang kita nyatakan kepada pihak berkuasa Turki pada Januari 2017, ExpressVPN tidak dan tidak pernah memiliki sebarang log sambungan pelanggan yang akan membolehkan kita mengetahui pelanggan mana yang menggunakan IP tertentu yang dikutip oleh penyiasat.

4. FrootVPN - Berasaskan di Sweden

Memandangkan FrootVPN mempunyai ibu pejabatnya dalam Bidang 14 Mata, ia tidak boleh dianggap sebagai perkhidmatan yang boleh dipercayai. Pembekal perlu bekerjasama dengan pihak berkuasa untuk mendedahkan balak apabila dituntut.

Tiada kerja di sana, oleh itu mengapa saya sentiasa menasihatkan pengguna untuk menjauhkan diri “Enemy Internet” lokasi. Mereka sememangnya tidak berbaloi.

FrootVPN jelas menyatakan dengan berani bahawa mereka tidak menyimpan log,

Kami peduli dengan privasi internet anda. Butiran anda tidak akan dikongsi dengan mana-mana pihak ketiga.

Walau bagaimanapun, mereka lupa untuk memperjelaskan sama ada mereka akan berkongsi apa-apa maklumat dengan pihak berkuasa kerajaan atau agensi perisikan, apabila mengeluarkan perintah sepina atau gag!

Halaman penebangan dan Dasar Privasi mereka juga agak kabur dan hanya menyatakan bahawa tidak ada log sambungan seperti timestamp yang disimpan. Bagaimana dengan Maklumat Pengenalan Peribadi lain (PII)?

5. HIDE.me - Berasaskan di Malaysia

Malaysia adalah bidang kuasa internet yang selamat, jauh dari pakatan mata 5, 9, 14. Ini memberikan Hide.me agak kelebihan ke atas nama lain di pasaran. VPN menghormati pengguna’ hak privasi.

Oleh itu, ia tidak menyimpan log trafik atau memantau aktiviti pengguna. Sudah tentu, perkara-perkara yang berbeza, jika anda mendaftar untuk pelan percuma mereka, yang dilengkapi dengan had lebar 2 GB.

Seterusnya, pembekal menyimpan log aktiviti (dihapuskan selepas beberapa jam). Walau bagaimanapun, jika anda mendaftar dengan pelan premium, anda boleh mengharapkan keselamatan yang lebih baik daripada pembekal.

Anda boleh melihat sijil mereka yang dikeluarkan oleh analysist keselamatan bebas yang mengesahkan tiada tuntutan log mereka. Di dalam, anda boleh melihat banyak permintaan sepanjang tahun.

Pembekal’ sambutan untuk setiap permintaan adalah:

hide.me tidak boleh dan tidak menyimpan sebarang log; oleh itu kami tidak akan dapat memberikan anda maklumat lanjut mengenai perkara ini.

6. IVPN - Berbasis di Gibraltar

Gibraltar juga berada di bawah bidang kuasa internet yang selamat. Ia tidak mengenakan sebarang undang-undang pengekalan data mandatori atau memanjakan aktiviti pemantauan besar-besaran terhadap rakyat.

Ini sendiri memberikan IVPN satu bahagian atas dalam pasaran, di mana lebih daripada 80 + pembekal berasaskan “Enemy Internet” bidang kuasa. Jika itu tidak mencukupi, IVPN mengenakan dasar pembalakan tidak ketat.

Pembekal tidak menyimpan sebarang data sesi / sambungan, seperti cap waktu, penggunaan bandwidth atau data aktiviti / penggunaan, seperti laman web yang dikunjungi, alamat IP, dan lain-lain.

Tidak ada satu pun pun maklumat IVPN yang bocor kepada mana-mana agensi kerajaan atau risikan. Untuk butiran lanjut mengenai pembalakan mereka, anda boleh menyemak terperinci ini “Dasar Privasi” halaman!

7. Ivacy - Berpusat di Singapura

Ditubuhkan pada tahun 2007, Ivacy berada di barisan hadapan privasi, bahkan sebelum ia menjadi satu perkara. Berasal di Singapura, pembekal agak selamat dari pengawasan dan penyimpanan data invasif.

Kami tidak log masuk atau memantau, aktiviti penyemakan imbas dalam talian, log sambungan, IP VPN yang diberikan, alamat IP asal, sejarah pelayaran, lalu lintas keluar, masa sambungan, data yang anda akses dan / atau pertanyaan DNS yang dihasilkan oleh penghujung anda.

Satu-satunya maklumat yang rekod pembekal VPN ialah nama, alamat e-mel dan kaedah pembayaran anda semasa mendaftar. Sudah tentu, anda boleh menggunakan id dan nama pseudo untuk terus mengekalkan identiti anda.

Semua ini membolehkan pengguna untuk kekal selamat dalam talian, kerana tiada data yang boleh dikaitkan dengan aktiviti tertentu pengguna tertentu perkhidmatan mereka. Untuk maklumat lanjut, anda boleh membaca terperinci mereka “Dasar Privasi”.

8. Mullvad - Berpusat di Sweden

Walaupun Mullvad berpusat di 14 Bidang Kuasa, ia tidak pernah didapati menyerahkan apa-apa kayu kepada pihak berkuasa kerajaan. Pembekal untuk sebahagian besar membuat identiti anda tersembunyi.

Ia tidak menyimpan apa-apa log Maklumat Pengenalan Peribadi (PII). Walau bagaimanapun, apabila menganalisis mereka “Dasar Privasi”, Saya telah mendedahkan Mullvad tidak mengesan metrik lain.

Ini termasuk jumlah jalur lebar bagi setiap pelayan, beban CPU bagi setiap teras, dan jumlah sambungan semasa, yang mana tidak boleh dikaitkan dengan identiti anda.

Oleh itu, saya menimbangkan Mullvad sebagai pembekal yang selamat, tetapi sekali lagi pilihan untuk mendaftar adalah untuk prospek. Amanah merupakan faktor yang sangat penting apabila memilih VPN.

9. NordVPN - Berasaskan di Panama

Saya secara peribadi menganggap NordVPN menjadi salah satu perkhidmatan VPN No Log Terbaik di pasaran. Berpusat di Romania, penyedia memperoleh kelebihan strategik atas nama-nama lain.

Lokasi sangat selamat dan bidang kuasa mesra internet. Adakah Log VPN Nord? Nah, mereka “menjamin dasar tidak sah log”, yang diverifikasi oleh firma perakaunan utama.

Satu audit keselamatan telah siap pada November 2018, di mana “Besar 4” firma akaun mempunyai akses kepada pelayan NordVPN, pangkalan data, konfigurasi pemeriksaan, operasi pemerhati, dan pekerja.

Hasilnya mendedahkan bahawa NordVPN tidak menyimpan log trafik, alamat IP, log sambungan, atau sebarang maklumat aktiviti internet yang boleh dihubungkan kembali kepada pengguna.

Kerana pembekal mengenakan enam sambungan sambungan serentak, mereka mempunyai beberapa mekanisme untuk pemantauan. Walau bagaimanapun, tiada ancaman kepada privasi atau keselamatan pengguna.

10. Privasi Sempurna - Berbasis di Switzerland

Perkhidmatan VPN yang berpangkalan di Switzerland menawarkan ciri-ciri keselamatan tanpa nama dan canggih dalam talian. Lokasi itu sendiri digunakan untuk menjadi “Internet mesra” bidang kuasa juga.

Bagaimanapun, selepas berlalu undang-undang baru pada September 2017, Switzerland kini boleh dianggap sebagai “koperasi” bidang kuasa, yang akan melibatkan pengawasan yang disasarkan.

Ini tidak menjejaskan Privasi Sempurna dan komitmennya untuk menjadikan anda tanpa nama. Pembekal menjalankan semua pelayan mereka dalam mod cakera RAM, seperti yang dijelaskan pada halaman dasar log mereka.

Mereka juga tidak merakam / menyimpan sebarang maklumat, selain daripada jumlah penggunaan pada pelayan. Sebahagian besar daripada semua: tuntutan ini disahkan. Pada bulan Ogos 2016, pihak berkuasa Belanda merampas salah satu pelayan penyedia di Rotterdam, Belanda.

Walaupun alasan penyitaan pelayan tidak pernah diberikan, Privasi Sempurna mengesahkan bahawa tiada data pengguna telah diserahkan:

Oleh kerana kita tidak melog masuk apa-apa data pada masa ini tidak ada sebab untuk mempercayai bahawa mana-mana data pengguna telah dikompromikan ... Sekarang kita boleh membuat kesimpulan bahawa tiada maklumat pelanggan dikompromikan kerana penyitaan. Lokasi Rotterdam akan terus beroperasi menggunakan pelayan gantian.

11. Akses Internet Persendirian (PIA) - Berasaskan di Amerika Syarikat

PIA adalah perkhidmatan VPN berasaskan AS yang menawarkan pengalaman yang murah dan mesra pengguna. Ia juga merupakan satu-satunya penyedia dengan ibu pejabatnya di Amerika Syarikat, yang saya anggap sebagai pilihan yang selamat.

Tanpa mengira undang-undang pengekalan dan pengawasan data mandatori, PIA telah membuktikan dirinya sebagai “tiada log” penyedia, tidak sekali tetapi dua kali dalam 4 tahun yang lalu.

“Kami dapat dengan tegas menyatakan bahawa syarikat kami tidak dan masih tidak mengekalkan log metadata mengenai apabila pelanggan mengakses perkhidmatan VPN, berapa lama pelanggan’penggunaannya adalah, dan apa alamat IP pelanggan berasal dari. Selain itu, sistem penyulitan tidak membenarkan kami melihat dan dengan itu log alamat IP pelanggan yang sedang dikunjungi atau telah dikunjungi.”

Kes pengadilan pertama dari 2016 melibatkan FBI yang memberikan sepina kepada pembekal yang menuntut log pengguna, yang didakwa membuat ancaman bom ketika menggunakan PIA VPN.

Menurut dokumen-dokumen mahkamah rasmi, satu-satunya maklumat yang boleh diberikan oleh pembekal adalah bahawa alamat IP yang digunakan dari kos timur AS.

“Sapina dihantar ke London Trust Media [Akses Internet Persendirian] dan satu-satunya maklumat yang mereka dapat berikan adalah bahawa alamat IP yang digunakan adalah dari pantai timur Amerika Syarikat.”

Kes kedua dari 2018 melibatkan penggodam dalam talian, Ross M. Colby, yang didakwa dengan tiga kesalahan dan dua jenayah yang berkaitan dengan dakwaan pencerobohan komputer.

FBI mengesahkan bahawa suspek menggunakan perkhidmatan VPN atau PIA khususnya untuk menjalankan aktiviti haram ini, dan menuntut log dari penyedia, tetapi tidak menerima apa-apa balasan.

“London Trust Media mengendalikan jenama Akses Internet Swasta (PIA), yang memiliki beberapa alamat IP yang digunakan untuk menggodam Embarcadero Media. Akses Internet Swasta tidak melog masuk aktiviti pengguna, seperti apa fail yang mereka akses atau perubahan yang dibuat ke laman web.”

Bunyi seperti dasar sifar log yang padat kepada saya, terutamanya memandangkan PIA berjaya mengekalkan pengguna mereka dilindungi, walaupun agensi risikan seperti FBI muncul!

12. Trust.Zone - Berbasis di Seychelles

Sejak Trust.Zone beroperasi di luar Seychelles, mereka sudah mendapat kelebihan untuk didasarkan pada a “mesra internet” bidang kuasa. Penyedia itu sendiri juga memberi tumpuan kepada penyerahan tanpa nama.

“Semua pelayan VPN kami di seluruh dunia TIDAK menyimpan sebarang fail log untuk memastikan privasi anda selamat. Semua data penggunaan tidak dikenali dan tidak disambungkan ke alamat IP awam anda yang sebenar”

Walaupun tuntutan ini masih belum disahkan, Trust.Zone untuk sebahagian besar kelihatan seperti perkhidmatan yang selamat. Saya mengesyaki bahawa mereka menyimpan beberapa bentuk sesi log, tetapi yang tidak dihubungkan kembali kepada pengguna.

13. VyprVPN - Berbasis di Switzerland

Beribu pejabat di Switzerland, Golden Frog’s VyprVPN telah meletakkan banyak usaha untuk menjadi penyedia yang boleh dipercayai. Lokasi juga telah memberi sumbangan positif kepada pembekal.

Pada tahun 2010, Mahkamah Agung Persekutuan Switzerland mengiktiraf alamat IP sebagai maklumat peribadi, yang tidak dapat dikesan, tanpa memberitahu individu yang terlibat.

Ini memberi VyprVPN satu bahagian atas. Switzerland’undang-undang privasi yang menggalakkan, juga menjamin keselamatan tertinggi bagi penyedia dan penggunanya. Bagaimanapun, pada September 2017, undang-undang baru berkuatkuasa.

Undang-undang ini, menurut Swissinfo.ch, membenarkan FIS untuk mengawasi pengawasan yang disasarkan, penyusunan sifat-sifat persendirian, talian telefon, dan komputer penyadapan, yang sebelum ini tidak dibenarkan.

Pada masa ini, VyprVPN melakukan log data sambungan (termasuk alamat IP), disimpan selama 30 hari. Walau bagaimanapun, penyedia mahu bekerja lebih keras untuk melindungi privasi pengguna sekarang.

Akibatnya, pada September 2018, VyprVPN mula bekerja dengan Kumpulan Keselamatan Leviathan untuk pengauditan dan perundingan untuk memindahkan perkhidmatan mereka menjadi penuh “tiada log” Perkhidmatan VPN.

Tidak seperti audit NordVPN, yang dilakukan pada VyprVPN tersedia untuk dianalisis oleh orang awam dan boleh dirujuk dengan berkongsi pautan. Berikut adalah bahagian dari laporan:

“Kami memeriksa semua komponen projek mengikut penilaian ancaman. Golden Frog bekerja untuk menyegerakan semua penemuan tanpa log yang bersamaan dengan penilaian. Setelah selesai, kami melakukan pemeriksaan semula dan mengesahkan bahawa semua pembetulan adalah berkesan.”

14. VPNArea - Berpusat di Bulgaria

Jauh daripada bidang kuasa 5, 9, dan 14 mata, VPNArea yang berpusat di Bulgaria adalah pilihan yang baik untuk pengguna yang ingin mendapatkan tidak mahu dikenali dalam talian.

Dasar privasi mengekalkan pendirian kosong pembalakan, memastikan pengguna aktiviti mereka tetap selamat, apabila menggunakan VPNArea - terutamanya jika anda tinggal di negara dengan undang-undang internet yang sukar.

“Kami tidak memantau, merekod atau menyimpan log untuk mana-mana pelanggan tunggal’aktiviti VPN s. Kami tidak memantau, merekod atau menyimpan sebarang tarikh log masuk, cap waktu, alamat IP masuk dan keluar, statistik lebar jalur atau apa-apa data yang boleh dikenalpasti mana-mana pengguna VPN menggunakan pelayan VPN kami.”

Terdapat juga sifar kes terhadap pembekal, yang selanjutnya mengesahkan tuntutan mereka. Dari lalu lintas, sambungan, ke log alamat IP, VPNArea tidak merakam sebarang data PII.

15. ZoogVPN - Berpusat di Isle of Man

ZoogVPN beroperasi di Isle of Man, yang merupakan bidang kuasa internet yang selamat. Negara’undang-undang s tidak mandat pengekalan data atau pengawasan massa terhadap rakyat.

Pembekal juga mendakwa menawarkan pembalakan kosong,

“Kami tidak mengumpul atau menyimpan apa-apa maklumat mengenai aktiviti pengguna, laman web atau apl pengguna yang menggunakan, alamat IP pengguna, atau log masuk pengguna / log keluar.”

Sekiranya anda melihatnya dasar privasi, ZoogVPN juga cenderung sangat jelas mengenai apa yang ia lakukan dan tidak menjejaki. Malah, kami mempunyai pembekal sifar lain.

Satu-satunya perkara yang mereka lakukan adalah penggunaan bandwidth total di pelayannya. Pengguna / prospek tidak perlu bimbang tentang pembalakan aktiviti dalam talian atau metadata yang boleh dihubungkan kembali kepada mereka.

VPN Itu Tidak Log Data Penting / Info!

Anda kini biasa dengan 30+ perkhidmatan VPN yang boleh disifatkan “tidak boleh dipercayai” dan lebih dari 15+ yang menjamin tanpa nama yang lengkap. Walau bagaimanapun, masih terdapat banyak nama yang ditinggalkan untuk dipertimbangkan.

Ini termasuk VPN yang terkumpul di tengah. Penyedia yang berpusat di bidang kuasa SAFE tetapi masih log maklumat sambungan minimum, yang mungkin tidak semestinya menghubungkan kembali kepada identiti anda.

Oleh itu, saya memutuskan mengapa tidak membuat senarai berasingan untuk mereka! Di bawah ini anda dapat melihat nama pembekal yang tidak log maklumat / data yang boleh dikesan. Mendaftar dengan mereka sepenuhnya terpulang kepada anda.

 1. VPN tanpa nama - Terletak di Seychelles
 2. BlackVPN - Terletak di Hong Kong
 3. BulletVPN - Terletak di Estonia
 4. BolehVPN - Terletak di Malaysia
 5. Boxpn - Terletak di Turki
 6. CactusVPN - Terletak di Moldova
 7. CyberSilent - Terletak di Poland
 8. CryptoStorm - Terletak di Iceland
 9. Doublehop - Terletak di Seychelles
 10. DotVPN - Terletak di Hong Kong
 11. DathoVPN - Terletak di Panama
 12. DefenceVPN - Terletak di Barbados
 13. CitizenVPN - Terletak di Denmark
 14. EarthVPN - Terletak di Cyprus
 15. Mudah Sembunyikan IP - Terletak di Seychelles
 16. F-Secure Freedome - Terletak di Finland
 17. Saya - Terletak di Cyprus
 18. FinchVPN - Terletak di Malaysia
 19. HideIPVPN - Terletak di Moldova
 20. ibVPN - Terletak di Romania
 21. In-Disguise - Terletak di Belize
 22. IdentityCloaker - Republik Czech
 23. IronSocket - Terletak di Hong Kong
 24. Keenow Unblocker - Terletak di Israel
 25. Kepard - Terletak di Moldova
 26. Le VPN - Terletak di Hong Kong
 27. LimeVPN - Terletak di Hong Kong
 28. Rangkaian Persendirian saya -Hong Kong
 29. nVPN - Terletak di Bosnia
 30. NoodleVPN - Terletak di Malaysia
 31. OneVPN - Terletak di Hong Kong
 32. Privatoria - Terletak di Republik Czech
 33. PandaPow - Terletak di Hong Kong
 34. sh - Terletak di Seychelles
 35. SpyOFF VPN - Terletak di San Marino
 36. SmartVPN - Terletak di Seychelles
 37. SecurityKISS - Terletak di Ireland
 38. SwissVPN - Terletak di Switzerland
 39. VPNLUX - Terletak di Belize
 40. AC - Terletak di Romania
 41. VPN Baron - Terletak di Romania
 42. ht - Terletak di Belize
 43. VersaVPN - Terletak di Filipina
 44. asia - Terletak di Belize
 45. VPNBook - Terletak di Switzerland
 46. ZenVPN - Terletak di Dominica
 47. ZorroVPN - Terletak di Belize
 48. ZPN - Terletak di UAE

Membungkus Perkara

Anda mungkin mempunyai idea yang baik sekarang mengenai variasi dalam dasar pembalakan perkhidmatan VPN. Di mana yang paling mendakwa tidak logik, mereka didapati mengumpulkan Maklumat Pengenalan Peribadi (PII).

Sudah tentu, sesetengahnya lebih bertamadun dan apabila menggali mendedahkan lebih mendalam, mereka hanya mencatatkan maklumat sambungan yang minimum. Walau bagaimanapun, jika kita bercakap tentang tanpa nama yang lengkap. Hanya segelintir sahaja yang terbukti menjadi LOGLESS.

Saya cuba memberikan seberapa banyak maklumat yang mungkin untuk VPN dalam semua kriteria ini’s. Ini kerana saya tahu bahawa kadang-kadang ia boleh menjadi sukar untuk memahami selok-belok dasar pembalakan.

Selain daripada strategi yang berlainan, pembekal mempunyai pelbagai cara untuk menyampaikan dasar-dasar ini kepada pengguna, seringkali menyembunyikan warna sebenar mereka di sebalik wordplay rumit.

Apa-apa pun, harap panduan ini membuktikan berguna dalam memikirkan kebenaran. Lakukan komen di bawah, jika anda mempunyai pertanyaan / kebimbangan. Saya akan menjawab secara peribadi. Mempunyai hari yang indah, tanpa batas!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me