5 øyne, 9 øyne, 14 øyne allianser – beskyttere mot terror eller inntrengerne av personvern?

Contents

Valider om VPN-en din ligger i Safe Zone

Anonine VPNAvast SecureLine VPNBuffered VPNCactusVPNCyberGhostEncrypt.MeExpressVPNGoose VPNHide.meHideMyAssHola VPNIBVPNIPVanishIvacyIVPNMullvadNordVPNPIAPrivateVPNProtonVtrNVPNVP

Den digitale verden utvides med lynets hastighet. Nye tjenester, applikasjoner, plattformer og innovasjoner fortsetter å revolusjonere måten vi lever på. Noen hevder at vi blir kontrollert, og ignorerer våre primære menneskelige instinkter. Andre debatter, internett har bare forbedret livene våre.

Men respekterer det vår rett til privatliv? Nå, det er et vanskelig spørsmål å svare på. De fleste vet at når du først er online, vil det alltid være et digitalt spor etter DEG. Noen godtar konsekvensene, trekker ut kameraet sitt for en selfie og laster det opp på sosiale medier med hashtaggen, #onfleek.

“Hvem bryr seg om det jeg gjør i livet mitt? Jeg er ikke en terrorist. Jeg gjør n’Jeg har noe å skjule”. Dette er den vanlige responsen jeg får under samtaler om personvern. Andre mer våkne om situasjonen vet at dette digitale fotavtrykket er risikabelt, og ønsker å lære mer om masseovervåking, VPN-loggprinsipper og lekkasjeproblemer.

Så denne guiden er for de mer informasjonssultne, personvernbevisste brukerne. Her inne vil du lære spesifikt om fiendene til internett (en del av 5 øyne / 9 øyne / 14 øyne allianser), sammen med informasjon om sikre jurisdiksjoner, der brukernes personvern respekteres.

5 øyne, 9 øyne, 14 øyne nasjonsallianser

 1. Five Eyes Alliance
 2. Overvåkningsprogrammer som drives av FVEY
 3. Bemerkelsesverdige individer målrettet av FVEY
 4. Viktige organisasjoner målrettet av FVEY
 5. Fem øyne (FVEY) overvåkingsland
 6. Ni øyenes overvåkingsland
 7. Fjorten øyne overvåking land

Fiender på Internett - Usikre jurisdiksjoner etter land og allianse

Den andre verdenskrig førte til Storbritannia / USA-avtalen, offisielt vedtatt 5. mars 1946, og kom frem fra Atlanterhavspartiet fra 1941 og BRUSA-avtalen fra 1943. Hovedhensikten var å skape en multilateral allianse for samarbeid om signal etterretning.

I årene etter ble avtalen utvidet til å omfatte New Zealand, Australia og Canada. Så raskt fremover til noen år til, så vi inkluderingen av flere nordiske land, Filippinene og Vest-Tyskland - som opererte på separate mekanismer, som tilsluttede enheter.

Disse enhetene går under navnet Five, Nine og Fourteen Eyes Alliances. Og helt etter kjølvannene av 11. september-angrepene, har overvåkningsevnen til disse enhetene økt betydelig. Nå er alle borgere i land som er del av disse alliansene kontinuerlig overvåket.

Disse alliansene har sin egen agenda og svarer ikke til sitt eget land’s lover. De deler samlet detaljer ved å spionere på hverandre’s borgere. Dette har store implikasjoner for internettbrukere og topp VPN-er spesielt. Kort sagt, hvis du er lokalisert i noen av disse 14 nasjonene, er du ikke trygg!

Deretter må du gjøre deg kjent med regelverket og lovene på nettet i landet du bor i. Så jeg bestemte meg for å gå veldig inngående i usikre jurisdiksjoner av allianse og land, og analysere over 187 tilbydere. Håper du setter pris på innsatsen &# 55357;&# 56898;

Five Eyes Alliance

Forkortet som “FVEY”, Five Eyes Alliance går helt tilbake til UKUSA-avtalen, diskuterte vi tidligere. Det var opprinnelig bare ment å være en intelligensdelingspakt mellom de to landene, men omfattet senere tre til. Dette skapte et kraftsenter med fem øyne land:

 • Storbritannia
 • forente stater
 • New Zealand
 • Australia
 • Canada

5-øyne-9-øyne-14-eyes

Disse engelsktalende landene holdt denne Five Eyes-avtalen hemmelig i flere tiår. Kan du forestille deg lengdene de ville gå til, hvis noen fant det om det? Eksistensen ble bare oppdaget til 2003, og ting ble gjort klarere da Edward Snowden lekket dokumenter.

Disse filene ble innhentet da han jobbet som entreprenør for NSA. Det gjorde det klart at alliansen delte etterretning om Sovjetunionen, under “Kald krig” og deretter ECHELEON Network Disclosures. GCHQ og NSA ble fanget ved å tappe e-post, faks, telefonsamtaler og annen datatrafikk.

Nå har agendaen deres forskjøvet ganske dramatisk. De bruker hele tiden “Krig mot terrorisme” som en unnskyldning for å spionere inn i livene til lokalbefolkningen. Er det rettferdig med oss? Jeg gjør n’tror ikke det! Jeg ville avstå fra å dele mine politiske synspunkter her, men jeg kan virkelig ikke slutte å gruble over hvordan alt virker så forhåndsplanlagt noen ganger.

Overvåkningsprogrammer som drives av FVEY

Etter 911-angrepene økte Five Eyes Alliance sin overvåkning og vedtok praksis for overvåking av alle online aktiviteter fra brukere. Et globalt overvåkingssystem fanger typisk kommunikasjonen til hele befolkninger over landegrensene.

Dokumentene lekket av Edward Snowden avslørte til og med eksistensen av en rekke overvåkningsprogrammer som ble operert av Five Eyes-landene. Nedenfor kan du lese all informasjon om disse felleskontrollerte enhetene, som fullstendig ignorerer brukernes personvern.

PRISM - Drevet av NSA sammen med ASD og GCHQ

PRISM a.k.a. SIGAD US-984XN er et program som drives av NSA. Den samler / lagrer internettkommunikasjon fra forskjellige digitale selskaper i USA. Disse er basert på krav fra myndighetene til internettselskaper, for eksempel Google LLC under § 702 i FISA-endringsloven fra 2008.

Internett-baserte selskaper må snu alle data som samsvarer med domstolsgodkjente søkeord. NSA bruker disse PRISM-forespørslene for målretting av kommunikasjon, inkludert de som er kryptert. Informasjonen blir deretter brukt til å utføre hemmelige oppdrag.

XKeyscore - Drevet av NSA med ASD og GCSB

XKeyscore, abbreiviated som XKS, er et hemmelig datasystem som brukes av NSA. Den analyserer og overvåker internettdata over hele verden på daglig basis. Programmet har også blitt delt med etterretningsbyråene i Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia, Japan og Tyskland.

I følge Edward Snowden gir det kompliserte systemet ubegrenset overvåking av individer som befinner seg hvor som helst i verden. Motsatt hevder NSA at rekkevidden er begrenset og begrenset. Uansett er systemet bare et mer bevis på teknologiene som brukes av fem øyne land for å samle inn mer data om mennesker lokalisert, hvor som helst i verden.

Tempora - Drevet av GCHQ med NSA

En hemmelig datamaskin som brukes av GCHQ for å buffere internettkommunikasjon hentet fra fiberoptiske kabler. Systemet var i test siden 2008 og ble først operativt i 2011. Det gir byrået tilgang til store mengder personopplysninger, uten å ha mistanke.

Edward Snowden hevder systemet har to hovedkomponenter Global Telecoms Exploitation (GTE) og Mastering the Internet (MTI), beregnet på å samle telefon- og online trafikk. I mai 2012 ble 250 NSA-analytikere og 300 GCHQ-analytikere tildelt for å sortere dataene som ble samlet inn.

MUSKULÆR - Drevet av GCHQ og NSA

MUSCULAR a.k.a. DS-200B, som ligger i Storbritannia, er et program som drives av GCHQ og NSA, som har blitt bekreftet å være årsaken til hacks, ved datasentrene til Google og Yahoo! I en 30-dagers periode hadde MUSCULAR samlet 181 millioner poster for hemmelige formål.

I følge det lekke dokumentet fra Edward Snowden, NSA’anskaffelser bruker millioner av poster hver dag fra Google og Yahoo’s nettverk til datavarehus i Fort Meade, Maryland. Programmet samler dobbelt så mange datapunkter sammenlignet med PRISM.

STATEROOM - Drevet av CSE, CIA, ASD, GCHQ og NSA

Drevet av medlemmer av ECHELON-nettverket og underskrivere av UKUSA-avtalen, er STATEROOM et signalintelligensjonsprogram som brukes til å utføre diplomatiske oppdrag angivelig. De fleste er imidlertid ikke klar over hva den sanne hensikten med programmet er.

Imidlertid, fra det vi vet, styres STATEROOM av CSE, CIA, ASD, GCHQ og NSA kombinert. Det kan ikke være annerledes enn noe annet Mass Surveillance-system.

Bemerkelsesverdige individer målrettet av FVEY

Mange har blitt målrettet av FVEY ved hjelp av delt etterretning. Et navn som sannsynligvis vil overraske deg er det avdøde, Charlie Chaplin. Komikeren / filmskaperen / komponisten ble overvåket for sin kommunistiske tro. Andre mål inkluderer mer kjente navn som:

 • Strom Thurmond - Spionerte på sine telefonsamtaler via ECHELON Surveillance System.
 • Nelson Mandela - Plassert under overvåking av britiske SIS-agenter over terror ryktene.
 • Jane Fonda - Kommunikasjoner som ble oppfanget av GCHQ og NSA for politisk aktivisme.
 • Ali Khamenei - Mål for et høyteknologisk spionasjeoppdrag fra GCHQ og NSA.
 • John Lennon - Påfør overvåking av FBI og MI5 for å protestere mot Vietnam-Vietnam
 • Ehud Olmert - Inkludert i listen over overvåkingsmål for GCHQ og NSA.
 • Susilo Bambang - Den tidligere presidenten og kona ble satt under overvåking av ASD og NSA.
 • Angela Merkel - Telefonkommunikasjon overvåket fra 2003 til 2013 via STATEROOM-programmet.
 • Prinsesse Diana - Topp hemmelig fil som inneholder mer enn 1000 sider samlet av GCHQ og NSA.
 • Kim Dotcom - GCSB gjennomførte ulovlig overvåking av Megaupload-grunnleggeren.

Viktige organisasjoner målrettet av FVEY

Den delte etterretningen samlet inn av de mange overvåkningsprogrammene til Five Eyes Nations, retter seg ikke bare mot enkeltpersoner. Det har vært mange tilfeller av kjente flyselskaper, kringkastingsnett, finansinstitusjoner og mer som blir spionert på av NSA, GCHQ, ASD, GCSB, CSIS.

universiteter

 • Tsinghua University - PRISM-programmet som spionerer mot tusenvis av Hong Kong og kinesiske borgere.
 • Racah Institute of Physics - 1000 israelske mål oppført av amerikansk og britisk overvåking.

forente nasjoner

 • FNs generalforsamling - NSA spionerer etter FN-partnere, tjenestemenn og hemmelige pakter.
 • International Atomic Energy Agency - NSA banket på telefonen til IAEA’grunnlegger.

Telekomoperatører

 • Pacnet - Asia Pacific fiberoptisk nettverksoperatør hacket av USA i 2009.
 • Belgacom - Utløser en bølge av forargelse i landet, hacker GCHQ Belgacom (Operation Socialist).

Oljeselskaper

 • Petrobras - NSA spionerer på Petrobras-tiltak for å utforske olje i havområder.

Multinasjonale selskaper

 • Thales Group - Spionerte på toppfunksjonærer i 60 nasjoner, inkludert eieren av Thales Group.

Finansinstitusjoner

 • MasterCard - NSA er engasjert i å overvåke internasjonale betalinger fra det finansielle selskapet.
 • Visa Inc - En gren som heter “Følg pengene” (FTM) ble opprettet av NSA for å overvåke betalinger.

Fem øyne (FVEY) overvåkingsland!

Jeg håper at avsnittet ovenfor hjelper deg å forstå hvor inngripende land i Five Eyes Alliance kan bli. De har ingen hilsen for brukernes personvern og fortsetter å utføre sin uekte praksis.

For å gi brukerne en bedre ide, har jeg dissekert hvert medlem av Five Eyes Country i en egen kategori, og diskuterte myndighetene deres om VPN-bruk og digitalt personvern..

Amerikas forente stater

Er VPN-bruk lov lov? Ja

Til tross for sin aggressive kontroll over innbyggernes aktiviteter på nettet, forbyr ikke USA bruk av VPN-er. Faktisk er de vert for det største antallet VPN-leverandører i hele verden, totalt 49 i følge min forskning.

Jeg har listet opp noen populære navn nedenfor, som alle er USA-baserte. Og de er garantert å vise samarbeid når regjeringen krever det. Dette kan være skadelig for ditt personvern online.

Sikkert, USA gjør det ypperlig med å vise støtte til sivile friheter og menneskerettigheter. Deres påstander om støtte “Ytringsfrihet og presse” er helt falsk.

Flere amerikanske byråer (listet nedenfor) har vært involvert i kontroverser rundt internettbruk. NSA har en bakdør til mange store teknologiske selskaper.

Dette gir dem tilgang til all internettdata, inkludert fra Facebook, Google, Yahoo, Microsoft for å holde oversikt over online kommunikasjon av sine egne egoistiske grunner.

Deres regjering støtter til og med ISP-overvåking og kjenner alle detaljer om utdanning, skolegang og foreldre’ inntekt, ansettelsesstatus, arbeidssted, status på lånebetalinger.

Alle disse årsakene samlet har ført til at USA er oppført som et “Internett-fiende” fra Reportere uten grenser. Derfor gjør jeg’d absolutt fraråde å stole på selskapet og deres mange tjenester som hevder å tilby deg anonymitet på nettet.

Amerikanske byråer involvert i datadeling

 • Nasjonalt sikkerhetsbyrå (NSA)
 • Central Intelligence Agency (CIA)
 • Defense Intelligence Agency (DIA)
 • Federal Bureau of Investigation (FBI)
 • National Geospatial-Intelligence Agency (NGA)

Populære amerikanske baserte VPN-tjenester

Jeg trenger ikke utdype mer om hvorfor du bør unngå USA-baserte VPN-tjenester, som de som er nevnt nedenfor. Imidlertid, hvis du har behov for en pålitelig tjeneste, må du være avhengig av leverandører lokalisert utenfor landet. Du kan lese denne beste VPN for USA-guiden for anbefalingene mine for å beskytte deg i FVEY-landet.

 • Anonymizer VPN
 • Ess VPN
 • Gjemme seg. Meg
 • Skjul min IP
 • Skjul alt IP
 • Hotspot Shield
 • Hoxx VPN
 • IPVanish
 • LiquidVPN
 • Norton Wi-Fi-personvern
 • Privat tunnel
 • Privat internettilgang
 • ProXPN
 • RA4W VPN
 • SwitchVPN
 • StrongVPN
 • Speedify
 • SlickVPN
 • TouchVPN
 • TorGuard
 • VPN Ubegrenset

Storbritannia

Er VPN-bruk lov lov? Ja

Storbritannia og USA er grunnleggende medlemmer i øyene 5, 9 og 14. Som sådan kan du forvente en stor mengde mistillit og uærlighet fra begge land.

Det konstitusjonelle monarkiet har en tendens til å opptre veldig uskyldig, men har vedtatt en veldig demokratisk styreform de siste tiårene. Akkurat som USA hevder de å være støttende.

Spesielt når det gjelder sivile friheter, politiske rettigheter, ytringsfrihet og personvern. Samtidig gjør de det obligatorisk å overvåke beboerne.

Siden etterforskningsmakten ble gitt ut i 2016, har Internett-leverandører og telekommisjoner tatt opp tekstmeldinger, samtaler, tilkoblingsstider, nettleserhistorikk og mye mer.

Denne informasjonen er lagret i 2 år og er tilgjengelig for Storbritannia’s Byråer (listet nedenfor), partnere og Five Eyes Allianser uten noen garanti nødvendig.

Storbritannia hevder de tar disse tiltakene for å bekjempe overgrep mot barn og terrorisme, men i stedet blir funnet å tappe fiberoptiske kabler og hengi seg til målrettet spionering.

Å bruke en VPN er lovlig i landet, men lovene om lagring av data gjelder for alle leverandører. Dette er grunnen til at Reporters Without Borders har oppført landet som et “Internett-fiende”.

UK-byråer involvert i datadeling

 • Government Communications Headquarters (GCHQ)
 • Secret Intelligence Service (SIS a.k.a. MI6)
 • Defense Intelligence (DI)
 • Sikkerhetstjeneste (MI5)

Populære UK-baserte VPN-leverandører:

 • HideMyAss!
 • SaferVPN
 • ZoogVPN

New Zealand

Er VPN-bruk lov lov? Ja

Mens VPN-er er lovlige i New Zealand, er stedet fremdeles ikke et trygt sted for dine online aktiviteter. Landet innfører ganske like lover, som nabo, Australia (et annet Five Eyes-medlem).

Den eneste forskjellen mellom de to er at New Zealand kan beskrives som lite mildere når man regulerer internett. De gir ikke kunngjøringer om fjerning av hatefulle ytringer.

De er også mer samarbeidsvillige når de arbeider med innbyggere som handler kritisk innhold på internett. Dette betyr imidlertid ikke at regjeringen slutter seg med innbyggerne.

New Zealand utfører alle overvåkningsaktivitetene, som ethvert annet medlem av Five Eyes Alliance. Også deres grunn til å hengi seg til slik praksis for “bekjempelse av terrorisme” har nylig blitt debunked.

Landet klarte ikke å bekjempe hvit nasjonalistisk terrorisme. Det siste eksemplet var angrepet 15. mars, der femti ble drept og flere titalls såret.

Terrorisme fra hvite radikaler er en transnasjonal trussel, i stor grad ignorert av politikere og medlemmer av Five Eyes. En 17-minutters video av angrepet ble lagt ut live på terroristenes FB-profil! Hvor nyttig var overvåkningen, da til og med NZ-politiet tok 20+ minutter å komme fram til åstedet?

New Zealand-byråer involvert i datadeling

 • New Zealand Security Intelligence Service (NZSIS)
 • Government Communications Security Bureau (GCSB)
 • Directorate of Defense Intelligence and Security (DDIS)

Canada

Er VPN-bruk lov lov? Ja

Som vennlig av et land skildrer Canada seg selv å være, sammen med statsministeren, Justin Trudeau - det gir seg absolutt noen mørke metoder for overvåking av innbyggerne.

Det er faktisk ganske beundringsverdig hvordan Canada har klart å innføre strenge politikker som overvåking, oppbevaring av data og bortvisning av nettnøytralitet, og fremdeles rangeres som et av de frieste territoriene.

Regjeringen deres samarbeider regelmessig med Internett-leverandører og implementerer de samme juridiske rammene som gir sine fem øyne etterretningsbyråer (listet nedenfor) for å dele data med medlemslandene.

Mens VPN-er er lovlige i landet, kan jeg garantere at de også, er pålagt å dele alle personopplysninger til regjeringen. Nylig har Canada også fått mye varme fra andre medlemmer.

Denne spesielle saken dreier seg om tilknytningen til den kinesiske høyteknologigiganten Huawei, som Five Eyes-spioner hevder jobber med Kina’s Etterretningsbyråer.

Folk som meg kan imidlertid ikke la være å undre seg. Var alt det dramaet og spenningen rundt Five Eyes og Huawei, bare en gimmick for å hindre nasjoner i å falle avhengig av deres 5G-teknologi?

Kanadiske byråer involvert i datadeling

 • Canadian Security Intelligence Service (CSIS)
 • Kommunikasjonssikkerhetsetablering (CSE)
 • Canadian Forces Intelligence Command (CFINTCOM)

Populære kanadisk-baserte VPN-tjenester:

 • Betternet
 • BTGuard VPN
 • SurfEasy
 • TunnelBear
 • Windscribe

Australia

Er VPN-bruk lov lov? Ja

I likhet med andre Five Eyes-land legger Australia ingen begrensninger for bruken av VPN-er. Dette hindrer dem imidlertid ikke for å innføre invasive lover på grunn av deres avtaler om etterretningsdeling.

Australia’grunnloven nekter den eksplisitte retten til ytringsfrihet. EN “ kommunikasjonsmakt” klausul, tillater til og med australske byråer å regulere internett, telefonisk, telegrafisk og til og med posttjenester.

De fremmer til og med mandat a “melde deg på” filterprogram, som brukere frivillig godtar for å blokkere støtende, ulovlig eller pornografisk innhold.

For å sikre at disse lovene blir fulgt, testes ISP-er selv av myndighetene og bekreftes for å oppfylle alle nødvendige juridiske statuer, som inkluderer datalagring og deling.

Australske byråer involvert i datadeling

 • Defense Intelligence Organization (DIO)
 • (ASD) - Australian Signal Directorate
 • (ASIO) - Australian Secret Intelligence Service
 • (ASIS) - Australian Security Intelligence Organization
 • (AGO) - Australian Geospatial-Intelligence Organization

Populære Australia-baserte VPN-leverandører:

 • Celo VPN
 • VPNSecure Me

Hva er Nine Eyes Allianser?

I følge Edward Snowden har NSA en “massiv kropp” kjent som UD, med ansvar for å opprette partnerskap med andre allierte og land.

I 1956 ble ytterligere tre land lagt til UKUSA-avtalen, og opprettet Five Eyes Alliance. Senere flere medlemmer lagt til listen, gå under navnene 9 eller 14 Eyes Countries.

De fungerer som en utvidelse av FVEY, og drar nytte av lignende samarbeid ved deling og innsamling av Mass Surveillance-data.

Fra det jeg har lært, bruker medlemmer av FVEY et sentralisert, automatisk oppdatert system med kallenavnet “Stone Ghost” for å dele nasjoner’ intelligens.

Nine Eyes er forskjellige i den forstand at kanalene deres for deling av etterretning er smalere, og ikke inkluderer tilgang til teknologier som Stone Ghost.

Ni øyenes overvåkingsland!

Land som er en del av Nine Eyes Alliances, har kanskje ikke den samme autonomien til å dele intelligens, men er like risikobare steder når det gjelder digitalt personvern.

Tenk på dem som Nine Eyes omtalt i James Bond-filmen “SPEKTER” for en nær representasjon, som inkluderer alle de foregående Five Eyes-landene, pluss:

 1. Norge
 2. Nederland
 3. Frankrike
 4. Danmark

9 Nine Eyes Nation Alliance

Norge

Er VPN-bruk lov lov? Ja

Brukere som er bekymret for sitt digitale personvern, kan bruke en VPN-tjeneste i Norge. Bare sørg for at du velger en som ikke er lokalisert i selve landet, som Opera VPN (gratis service - vanskelig, ikke sant?).

Ekskludert VPN-samtalen, er Norge kjent for å ha et åpent miljø for medier og ytringsfrihet. De pålegger ikke noen form for filtrering, bekreftet av ONI i 2009.

Som sådan har ikke landet en ONI-landsprofil, men du kan fremdeles finne navnet i den regionale oversikten for Norden av OpenNet Initiative.

Norge gir allmennheten tilgang til informasjon fra myndighetene, men til gjengjeld trenger de gjennom internett og unner seg overvåking.

Selv om det ikke er noen begrensninger eller sensur for innhold, bruker store Internett-leverandører DNS-filtre for å blokkere barnepornografi, The Pirate Bay og andre lignende nettsteder.

Populære Norge-baserte VPN-tjenester:

 • Opera VPN

Nederland

Er VPN-bruk lov lov? Ja

VPN-er er helt lovlige i Nederland, og innbyggerne har glede av et av de mildeste internett-systemene. Regjeringen pålegger ingen sensur eller begrensninger for internettilgang.

Selvfølgelig trekker de en strek når det gjelder brudd på opphavsretten, og forbyr nettsteder som Pirate Bay - beordret av den nederlandske domstolen i 2017.

Anskaffelsen av den på listen over Nine Eyes Members gir imidlertid en delikat presedens for innbyggerne. Brukere føler seg ikke trygge på å dele dataene sine eller kose seg med enkel surfing.

Dette er fordi landet bruker de samme rammene for deling av etterretning, der medlemmene samler og deler elektroniske data om innbyggerne.

Populære Nederland-baserte VPN-leverandører:

 • Goose VPN
 • ShadeYouVPN
 • VPN4All
 • WifiMask
 • WASEL Pro
 • ProXPN
 • RootVPN

Frankrike

Er VPN-bruk lov lov? Ja

Frankrike pålegger ikke strenge regler mot VPN-tjenester. Landet fremmer for det meste presse- og ytringsfriheten på nettet.

Det gir innbyggere ufiltrert tilgang til innhold, med unntak av nettsteder som fremmer terrorisme / hat / rasevold og barnepornografi.

Imidlertid implementerer de samtidig en “tre-streik” lovgivning og en lov som fremmer administrativ filtrering for å opprette en “sivilisert” internett.

Som svar på disse lovene ble tjenestemennene til flere journalister og mediefirmaer raidet for stevning av domstolen, og presset dem til å identifisere kildene sine.

Landet gjennomfører til og med artikkel 18 på grunn av et utkast til utøvende pålegg som ble frigitt i juni 2011, og som gir departementene makt til å begrense innhold på nettet;

“i tilfelle brudd, eller der det er alvorlig fare for brudd, for å opprettholde offentlig orden, beskyttelse av mindreårige, beskyttelse av folkehelse, bevare interessene til det nasjonale forsvaret eller beskyttelse av fysiske personer”.

Populære Frankrike-baserte VPN-tjenester:

 • ActiVPN

Danmark

Er VPN-bruk lov lov? Ja

Danmark har ikke en ONI-profil ennå, men den er fortsatt inkludert i den regionale oversikten for Norden. ONI hevder at landet ikke pålegger filtrering.

Dette omfatter imidlertid ikke barnepornografi, ulovlig musikk, regulerte medikamenter og piratkopiert fildeling. Som sådan blir nettsteder som The Pirate Bay og All of Mp3 nektet tilgang i landet.

I følge WikiLeaks 23. desember 2008 ble et stort antall 3.863 andre nettsteder filtrert i Danmark. De fleste av disse inkluderte falske tjenester, inkludert lokale og utenlandske nettsteder.

Medlemskapet i Nine Eyes binder også Danmark til å dele elektroniske data fra innbyggerne til andre medlemsland. Som sådan kan plasseringen ikke betraktes som en “Sikker” jurisdiksjon.

Populære Danmark-baserte VPN-leverandører:

 • BeeVPN
 • CitizenVPN
 • Unlocator

Hva er Fourteen Eyes Alliance?

Etter inkluderingen av de fire landene ovenfor i UKUSA-avtalen, ble etterretningsbyråene til flere andre med på saken, og kjempet mot den antatte “Terror War”.

Alliansen ble videre utvidet til å omfatte ytterligere fem medlemsland  “14 øyne land” a.k.a. SIGINT Seniors Europe (SSEUR), ifølge Edward Snowden’s lekket dokumenter.

Men der man kan tro at denne alliansen er enda dødeligere enn FVEY, er den faktisk enda mindre “intime” enn medlemmer av Nine Eyes Alliance.

Det eneste som forblir konsistent med dette oppkjøpet er fordelene for regjeringer fra tilgang til ressurs og etterretning, de hadde tidligere ikke tilgang til.

Fjorten øyne overvåking land!

Med UKUSA-avtalen som omfatter 14 land, kan jeg ikke la være å si hvor smarte USA og Storbritannia er. De gadd ikke dele Stone Ghost-teknologien med nye medlemmer.

Dette betyr direkte at de har utvidet sin innsamling av data, mens de plukker ut kirsebær for å dele med andre medlemmer av den bredere alliansen, og derfor må du stole på de beste VPN-ene utenfor 14 øyne.

De 14 øyenovervåkingslandene inkluderer alle de tidligere Nine øyne-landene, pluss:

 1. Italia
 2. Sverige
 3. Tyskland
 4. Spania
 5. Belgia

Italia

Er VPN-bruk lov lov? Ja

Italia kan være mild når det gjelder VPN-er, men siden de er en del av 14 Eyes-land, kan jeg ikke la være å lure på om tjenester i landet samarbeider med myndighetene.

Hvis du vil utnytte sikkerheten, kan du selvfølgelig velge VPN-er utenfor landet (som er ikke-medlemmer i 5, 9 og 14 øyne land).

For det meste promoterer Italia Ytringsfrihet. Imidlertid, i henhold til dens ONI-profil, regjeringen går veldig tregt med å håndtere bekymringer knyttet til personvern på nettet.

Det er også lagt merke til noen reguleringer, spesielt i visse kategorier nettsteder som er funnet å fremme spill, brudd på opphavsretten, og barnepornografi.

OpenNet merker Italia’s åpenhet kl “høy”, men deres konsistente kl “lav”. Dette bekrefter bare det faktum at regjeringen for tiden jobber med lover for å sensurere / overvåke tilgang på nettet.

Populære Italia-baserte VPN-tjenester:

 • AirVPN

Sverige

Er VPN-bruk lov lov? Ja

Sverige er heldig som blir klassifisert av ONI uten bevis på filtrering, men landet er fremdeles inkludert i den regionale oversikten for nordiske land.

Landet er et velstående europeisk monarki, men følger en parlamentarisk regjeringsform, lik New Zealand. Sverige reklamerer for et ubegrenset internett.

De gir tilgang til sivile friheter, og forbyr innblanding i ytrings-, pressefrihetssaker og saker om personvern / anonymitet.

Regjeringen respekterer disse rettighetene, men gir dommer pålegg om overvåking av målrettede personer, i saker som angår trusler om nasjonal sikkerhet.

I likhet med de fleste nordiske land har Sverige iverksatt tiltak for å blokkere tilgangen til The Pirate Bay ved å angripe et kjernefysisk datasenter i nærheten av Stockholm.

Populære Sverige-baserte VPN-leverandører:

 • AzireVPN
 • FrootVPN
 • IPredator
 • proxyst
 • Mullvad
 • OVPN
 • PRQ
 • PrivateVPN

Tyskland

Er VPN-bruk lov lov? Ja

Vurdert “Gratis” i frihet på nettet og oppført som “ingen bevis” på alle fire områdene (internettverktøy, konflikt / sikkerhet, sosialt, politisk) av ONI, er Tyskland et annet overraskende Fourteen Eyes Member.

Jeg tror at hvis det ikke var’Hvis Edward Snowden lekker disse dokumentene, ville vi ikke engang vite om Tyskland var medlem av UKUSA-avtalen.

De er ganske åpne når de hevder at de forsvarer innbyggerne sine rett til privatliv. De har selvfølgelig forsøkt å sensurere internett opp gjennom årene.

Imidlertid hevder Tyskland at dette bare ble gjort for å dempe terrorrelatert ekstremisme, undertrykke falske nyheter, utrydde hatefulle ytringer og beskytte mindreårige.

Populære Tyskland-baserte VPN-tjenester:

 • Avira Phantom
 • ZenMate
 • ChillGlobal
 • GoVPN
 • meg
 • Steganos
 • meg

Spania

Er VPN-bruk lov lov? Ja

Spania er ikke oppført i Reporters Without Borders, ikke klassifisert av ONI, og heller ikke i Freedom on the Net’rapporten fra 2013, som indikerer at det er ganske det trygge stedet.

så langt som jeg’Etter å ha undersøkt, pålegger regjeringen ingen begrensninger på internett. Noen hevder til og med at de ikke kan overvåke e-post eller nettpratrom uten relevant lovlig tillatelse.

Loven forbyr imidlertid glorifisering eller støtte av terrorisme, rasediskriminering, eller hat mot seksuelle orienteringer, nasjonal opprinnelse osv.

Frem til nylig er den eneste offentlige blokkeringen gjort for P2P / Torrenting-området, Pirate Bay. I mars 2015 ble TBP blokkert på flere nettadresser.

Siden Spania er en del av Fourteen Eyes Alliance, vil jeg imidlertid tro på at min beliggenhet ikke er et trygt sted. Dette går i oppfyllelse, spesielt hvis du ønsker fullstendig digitalt personvern.

Belgia

Er VPN-bruk lov lov? Ja

Belgia har ikke en ONI-profil, men landet er inkludert i den regionale oversikten over Europa. VPN-bruk er lovlig i landet, hvor det er ganske mye sensur.

Flere telekomleverandører som Tele2, Versatel, Vikings, Mobistar, Proximus, Belgacom og Telenet har filtrert flere nettsteder på DNS-nivå siden april 2009.

Belgia hevder dette er gjort for å forhindre ulovlig fildeling, ulisensiert spill og promotering av bigotry og antisemittisme, som en del av deres internettsensur-kampanje.

Siden landet er et Fourteen Eyes-medlem, vil jeg ikke anbefale at det er et trygt sted for aktiviteter på nettet. Informasjonen din kan være i fare for overvåking på daglig basis!

Pakk inn ting

Jeg håper denne dybdeveiledningen hjelper brukere med å forstå mer om 5/9/14 Eyes Alliances. For å oppsummere, må du aldri stole på land som er en del av UKUSA-avtalen.

Gå bare for VPN-tjenester som er lokalisert i ikke-medlemsland, da de garanterer anonymitet og sikkerhet på nettet, i stedet for masseovervåking og invasjon av personvern.

Som får meg til mitt andre spørsmål: Tror du at disse alliansene faktisk har spilt en rolle i kampen mot “Krig mot terror?” - en grunn de stadig bruker for å invadere DITT privatliv! Virker det ikke som om det er et ytre motiv for alt dette?

Jeg vil ikke engang diskutere terrorangrep fra 2000 og framover (da overvåkingsevnen ble økt), men la’s snakk om 2010 å presentere. Hvor mange av disse landene har STOPPET bombeangrep / skuddveksling via onlineovervåkningen de utfører på milliarder / billioner mennesker rundt om i verden?

Det virker som om det eneste disse byråene er ute etter er INFORMASJON om hverandre, kjendiser, den vanlige mannen eller store organisasjoner.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me