VPN-leverantörer och deras användning av falska (virtuella) servrar

När jag dyker djupare in i VPN-tjänsternas tekniska egenskaper för att bedöma deras äkthet, slutar jag med att bli snygg i de lager av komplexitet som följer efter. Ibland verkar det verkligt.

Om användare inte tittar på VPN-block eller Internet Enemy jurisdiktioner, måste de vara försiktiga med invasiva loggningspolicyer och WebRTC / DNS / IP-adressläckor.

Nu måste du till och med hålla dina försvar uppe för leverantörer som använder FAKE-serverplatser. Ja, det är tyvärr en sak. Naturligtvis, ju mer du vet, desto bättre.

Det är därför BestVPN.co har arbetat nära med IT- och nätverksexperter för att svara på användarfrågor som vill veta vad’är den bästa VPN-tjänsten och vilken som inte är riskfylld att använda.

Mot bakgrund av detta har jag skapat denna fördjupade guide angående “Fake VPN-serverplatser” kallad “virtuella servrar” av leverantörer på marknaden. Hoppas att det svarar på alla dina frågor!

Contents

Bästa VPN-servrar

 1. Är det dåligt att VPN-tjänster använder virtuella servrar?
 2. Varför använder VPN-leverantörer dessa falska servrar?
 3. Testa VPN-leverantörer och deras serverplatser
 4. Leverantörer som använder virtuella platser

Vad är virtuella VPN-serverplatser?

Vissa leverantörer på marknaden kanske inte exakt ärliga om sina tjänsteerbjudanden. De påstår sig erbjuda fysiska servrar på olika platser, men vissa av dem är faktiskt virtuella.

Det betyder att du ansluter till en server som finns i ett land, men du får en IP-adress från en tilldelad till ett annat land. Till exempel kan en server i Kina faktiskt komma från USA.

Du får en kinesisk IP-adress, men spårvägen indikerar anslutningsruttningen från en server i USA. Detta får en att undra: har VPN: er faktiskt servrar på exotiska platser?

I många fall är svaret nej, särskilt för gratis VPN-svindlar. Men jag hittade många premiumtjänster som är skyldiga till detsamma, vilket jag kommer att diskutera nedan med verkliga exempel.

Är det dåligt att tjänster använder virtuella VPN-virtuella platser?

Det finns en anledning till att jag ringer till dessa virtuella servrar “falsk”. De är dåliga eftersom dina data passerar servrar i olika delar av världen innan de når slutdestinationen.

Vad är det som säger att dessa virtuella servrar är skyddade mot cyberbrottslingar, hemliga underrättelsebyråer eller jakt på kränkningar av upphovsrätt Det finns ingen garanti!

En server kan finnas i en FVEY-jurisdiktion

Ett enkelt spårvägsverktyg kan indikera var IP: n kommer från, och du kan sedan gräva lite djupare för att hitta datacentret för den specifika IP-adressen.

Baserat på mina tester kommer de flesta virtuella platser från datacentra i 5, 9 och 14 ögon jurisdiktioner, som driver sina egna tjänster och säljer bara metall eller virtuella servrar.

Detta är oerhört alarmerande, som länder märkta som “Internet-fiender” införa obligatoriska metoder för datalagring för ISP: er, telekomleverantörer och datacenter.

Som ett resultat, även om du försöker undvika att ge åtkomst till dina privata data i dessa länder, kan det hamna routing från en server som finns i FVEY, vilket lagrar session / aktivitetsloggar.

Användare kan få dåliga hastigheter på grund av serveravstånd

När du ansluter till en falsk (virtuell) server kan du förvänta dig en enorm minskning av prestanda och hastigheter. Detta beror på att den faktiska servern också kan vara långt borta från den plats du är ansluten.

Till exempel när jag anslöt till en pakistansk server med VyprVPN, identifierades en spårväg som den verkliga servern faktiskt i Israel. Det är ganska mycket avstånd att täcka.

Detta avstånd gör skillnaden mellan en VPN-anslutning som är snabb, stabil och konsekvent jämfört med en som är oregelbunden och orsakar många anslutningsfrågor.

Kunder betalar endast för prenumerationer för åtkomst till falska servrar

Leverantörer kan använda stark marknadsföring för att sälja idén om integritet med falska (virtuella) platser, men sanningen förblir konstant: kunder får inte de riktiga VPN-serverplatserna de betalade för.

När du registrerar dig för en VPN-tjänst och ansluter till en specifik server är det bara rimligt att du tror att servern är baserad i det specifika landet.

Så VPN-leverantörer som faktiskt ljuger om den verkliga platsen för en SERVER är ett enormt svik av förtroende, och du bör hålla dem ansvariga för det, särskilt om de hävdar att deras servrar är helt nakna metall!

Varför använder VPN-leverantörer dessa falska servrar?

Inte många leverantörer avslöjar att de använder fiktiva platser. De flesta hävdar att de använder bara metallservrar för att uppfylla sina kunders geo-spoofing-krav.

Detta varierar dock beroende på leverantören. Vissa är till exempel ärliga om att använda virtuella platser, dvs ExpressVPN, PureVPN, VyprVPN och Hide My Ass.

Efter att ha granskat och testat deras servrar, fick jag veta att att använda sådana falska servrar är ganska fördelaktigt för leverantörer. Nedan följer några anledningar till hur:

Kostnadseffektivt – sparar massor av pengar

Det första och främsta skälet för leverantörer som investerar i virtuella platser är att spara pengar. Kostnaderna för barmetalservrar kan vara ganska dyra, särskilt om du behöver dem på flera platser.

Som ett resultat lägger VPN-leverantörer ut till datacentra i olika länder och köper planer för virtuella servrar. Om du använder en server för att få tillgång till flera falska platser minskar kostnaderna betydligt.

Att driva ett VPN i sig är ganska dyrt, eftersom leverantörer måste betala för appuppdateringar / utveckling, teknisk support, serverutbyggnad osv. Så vilken leverantör som inte vill spara pengar?

Marknadsföring av gimmick – fler servrar = högt tilltalande

Många leverantörer förnekar detta, men de köper falska (virtuella) servrar för mindre kostnader för att öka trovärdigheten och få fler kunder. Återigen är detta ett svik mot ditt förtroende.

  De flesta genomskinliga VPN-leverantörer - ENDAST 4 av 16 är pålitliga

Om en leverantör använder falska platser bör de vara ärliga om det, liknande ExpressVPN – som till och med listar alla 3% virtuella servrar (som representerar 1% av dess totala trafik).

Annars är reklam för flera VPN-serverplatser bara en marknadsföringstaktik för att göra produkten mer tilltalande för netizens, vilket kommer att sälja fler VPN-abonnemang.

Kundbegäranden – servrar i svåra platser!

Det är inte nödvändigt att varje leverantör som investerar i virtuella platser betraktas som skuggig. Efter att ha lärt mig mer om olika landslagar, insåg jag att få servrar är en svår uppgift.

Kunder begär leverantörer hela tiden att implementera servrar i länder med tuffa internetlagar som Iran, Irak, Turkiet, Bangladesh, UAE, Egypten, Ryssland och Kina.

Om en leverantör inte kan få tillgång till en bra server tillhandahåller de en virtuell serverplats för att ge kunderna en IP-adress i önskad slutpunktsplats. Så här har ExpressVPN att säga:

ExpressVPN har stränga standarder för servrar för att säkerställa att du kan ansluta säkert, tillförlitligt och med konsekvent snabba hastigheter. I vissa länder kan det vara svårt att hitta servrar som uppfyller dessa kvalifikationer. Virtuella VPN-serverplatser gör det möjligt för dig att ansluta till sådana länder, medan du fortfarande tillhandahåller den anslutningskvalitet du förväntar dig från ExpressVPN.

Testa leverantörer och deras VPN-serverplatser

Med så mycket osäkerhet angående fysiska och virtuella servrar är det bara klokt att användare gör ett korrekt test för att bestämma SANNHETEN. Jag gjorde samma sak och resultaten var fascinerande!

Jag kommer att lista några leverantörer nedan som har kända virtuella platser, samtidigt som jag avslöjar resultaten för faktiska fysiska servrar. För varje VPN använde jag fyra olika verktyg för att verifiera riktiga platser:

 1. Ping Test Tool från CA App Synthetic Monitor
 2. Traceroute-verktyget från CA App Synthetic Monitor
 3. BGP Toolkit från Hurricane Electric Services
 4. Kommandotolken verktyg a.k.a. CMD på Windows 1

För att förstå hur jag använder dessa verktyg tillsammans har jag markerat testprocessen i steg nedan. Du kan följa samma instruktioner för att utföra dina egna servertest för olika VPN: er.

Steg 1: Pinga servern till 90 olika platser

Processen består av att först testa en server via pingverktyget. Den har över 90 olika platser över hela världen, vilket gör det enklare att analysera rundturstiden (RTT) i olika länder och städer. Ju lägre tid (ms), desto närmare servern.

Till exempel, säg att jag testade en server i UAE. Tiden (ms) under pingtestet bör visa en lägre RTT för närliggande städer som Dubai, Sharjah eller Abu Dhabi. Men i verkligheten tenderar det att vara mycket högre jämfört med en plats helt långt borta i USA.

Om RTT-tiden är låg för USA, men högre för UAE-platsen själv – kan du bestämma att servern är baserad någonstans i USA, och att du bara har tillgång till en IP-adress med UAE: s slutpunktdestination. Du använder en VIRTUAL server.

Steg 2: Spåra servern via ASM och CMD

För att bekräfta dessa resultat är nästa steg att använda traceroute-verktyget. Detta gör det möjligt för användare att mäta avståndet längs nätverket till den slutliga servern. Till exempel visar en traceroute till UAE VPN-servern är 20 ms bort, vilket innebär att den ligger långt borta.

Men om det bara var 2 ms bort kan du få en tydlig inblick att servern faktiskt är baserad i Förenade Arabemiraten. Det är här CMD “tracert” är praktiskt, så att du kan ta reda på var anslutningen börjar innan du pingar till IP-adressen till slutpunkten.

Steg 3: Kontrollera IP-adressen och dess datacenterplats

Nu tar jag helt enkelt IP-adressen och klistrar sedan in den i BGP-verktygssatsen från Hurricane Electric Services, som är en katalog med IP-adresser dividerat med internetleverantörer runt om i världen.

Om IP-adressen avslöjar att datacentret är baserat i USA kan du verifiera att du använder en FAKE UAE SERVER. Det här betyder inte att du får problem med att avblockera webbplatser som är baserade i Förenade Arabemiraten.

Leverantörer som använder virtuella platser

  1. VyprVPN-serverplatser
  2. ExpressVPN-serverplatser
  3. Surfshark Server Locations
  4. HideMyAss-serverplatser
  5. PureVPN-serverplatser

VyprVPN

Baserat i Schweiz och drivs av Golden Frog, tog VyprVPN sin väg till marknaden under 2009. Under denna tid har det lyckats utveckla ett starkt rykte för snabbhet och tillförlitlighet.

De har också en verifierad policy för inga loggar, granskad av Leviathan Security Group. Leverantören förnekar inte att använda virtuella platser och har en särskild sida om ämnet.

VyprVPN-serveradresser

I slutändan är det en konsument att registrera sig hos leverantören, jag visar bara hur en virtuell server ser ut. För detta fick jag först tillgång till VyprVPN-serveradresser från deras supportsida.

Jag valde deras pakistanska – Karachi-server för testning: pk1.vpn.goldenfrog.com. Jag kopierade och klistrade in den här servern i Ping Test-verktyget från ASM.

VyprVPN ASM Ping Test - pakistansk server

Verktyget pingade servern till över 90 olika platser, men ingen var i närheten av länder i Sydasien eller till och med grannlandet, Indien.

Tänk på att ju lägre RTT, desto närmare är servern. Och min.rtt från den pakistanska servern kom från en israelisk plats – Kiryat-Matalon.

VyprVPN ASM Ping Test - Pakistani Server 2

För att verifiera detta genomförde jag först en traceroute från en server i Pakistan, men RTT var ganska hög. Jag bestämde mig sedan att utföra en annan traceroute, men den här gången från Israel – Kiryat-Matalon.

Som ni kan se nedan var pingtiderna otroligt snabba och visade en låg (ms) från IP-adressen Israel – Kiryat-Matalon. Detta bekräftar att servern verkligen är baserad i Israel.

VyprVPN ASM Traceroute Test - pakistansk server

För ytterligare verifiering utförde jag ett annat traceroute-test från CMD-verktyget direkt via “tracert” kommando. Detta gör det lättare att förstå hela pingprocessen för servern.

  Hur man förbi geo-blockering och begränsningar av innehåll

VyprVPN CMD Traceroute Test - pakistansk server

Jag tar helt enkelt IP-adressen före den sista pingen och använder nu BGP-verktygssatsen från Hurricane Electric Services för att bestämma datacentrets plats.

Om du undrar varför vissa IP-adresser saknas i ping-testet har jag suddig dem för att skydda min egen integritet och plats, men resultaten från BGP verifierar alla våra test:

VyprVPN BGP Toolkit Test - Pakistansk server i Israel

Så här kontrollerar du äktheten hos servrar och om de faktiskt är baserade på den plats de påstår. Den pakistanska servern är en virtuell plats där den fysiska servern finns i Israel.

För VyprVPN avslöjar de faktiskt användningen av virtuella platser i sin VPN-serveradresslista, så det är bra. Förutom deras pakistanska server är här de andra fiktiva VPN-serverplatserna som finns med VyprVPN.

Australien (via Singapore) Tyskland (via Nederländerna) Portugal (via Nederländerna)
Österrike (via Nederländerna) Indonesien (via Singapore) Polen (via Nederländerna)
Argentina (via USA) Italien (via Nederländerna) Filippinerna (via Singapore)
Algeriet (via Israel) Island (via USA) Panama City (via USA)
Brasilien (via USA) Indien (via Förenade Arabemiraten) Qatar (via Förenade Arabemiraten)
Bahrain (via Förenade Arabemiraten) Irland (via USA) Ryssland (via Nederländerna)
Bulgarien (via Nederländerna) Lettland (via Singapore) Rumänien (via Nederländerna)
Belgien (via Nederländerna) Luxemburg (via Nederländerna) Spanien (via Nederländerna)
Tjeckien (via Nederländerna) Litauen (via Nederländerna) Slovakien (via Nederländerna)
Costa Rica (via USA) Liechtenstein (via Nederländerna) Slovenien (via Nederländerna)
Colombia (via USA) Malaysia (via Singapore) Sverige (via Nederländerna)
Danmark (via Nederländerna) Mexiko (via USA) Saudiarabien (via Förenade Arabemiraten)
Egypten (via Israel) Maldiverna (via Singapore) Taiwan (via Hong Kong)
Frankrike (via Nederländerna) Macao (via Hong Kong) Turkiet (via Nederländerna)
Finland (via Nederländerna) Marshallöarna (via Singapore) Thailand (via Singapore)
Grekland (via Israel) Norge (via Nederländerna) Ukraina (via Nederländerna)
Vietnam (via Singapore)

Det enda misstänkta med VyprVPN’Platserna är att majoriteten av dem är bosatta i Nederländerna och Singapore med sina datacenter baserade i USA.

Efter att ha analyserat många slutpunkter IP-adresser på flera servrar, kom namn som SoftLayer, Data Foundry och Powerhouse Management upp flera gånger.

Tänk på att datacentra i USA måste följa lagar om obligatorisk lagring av uppgifter. För att inte tala, landet är en FVEY-allians.

ExpressVPN

Baserat på Brittiska Jungfruöarna finns ExpressVPN som en allroundare på marknaden för VPN: er, som erbjuder exceptionella funktioner / verktyg, prestanda, tillförlitlighet och anonymitet för användare.

I likhet med VyprVPN döljer inte ExpressVPN att det använder virtuella platser. De har faktiskt en dedikerad sida som ger all information om deras servrar.

För mindre än 3% av ExpressVPN’s serverantal, den registrerade IP-adressen matchar det land du har valt att ansluta till, medan servern fysiskt finns i ett annat land, vanligtvis i närheten. Dessa kallas virtuella VPN-serverplatser, och de hjälper till att se till att din anslutning är snabb, säker och pålitlig.

Jag testade dem fortfarande för att informera användare om att oavsett hur tillförlitlig / populär en tjänst du kan ändå förvänta sig att de hänger sig åt olika skuggiga metoder för att hålla deras produkt igång.

För detta loggade jag in på mitt ExpressVPN-konto och klickade på “Ställ in ExpressVPN” -knappen och sedan “Manuell konfig”. Här kan du hitta serveradresser för OpenVPN och PPTP & L2TP / IPSec-anslutningar.

ExpressVPN-serveradresser

Serveradresser är redan tillgängliga för PPTP & L2TP / IPSec-anslutningar. Därför, om du vill testa en server, väljer du bara en plats och använder ASM-pingverktyg för att testa dess rundturstider.

Om du laddar ner en .ovpn-fil kan du helt enkelt starta den via din Chrome-webbläsare för att hitta serverns adress. Processen är ganska enkel och kräver ingen extra ansträngning.

ExpressVPN .ovpn-serveradressidentifiering

För min testning valde jag först en indonesisk server från PPTP & L2TP / IPSec-kategori. Serveradressen är som följer: indonesia-ubuntu-l2tp.xvnet.net.

Jag klistrade in serveradressen i App Synthetic Monitor Ping Test och väntade tills verktyget pingade servern till över 90 olika platser runt om i världen.

ExpressVPN ASM Ping Test - Indonesisk server

När det gäller de förväntade resultaten, om jag testar en server i Indonesien, borde den vara belägen i landet. Men RTT’s visar en helt annan historia.

Även om RTT är ganska mindre för Indonesien än de flesta länder runt om i världen, var de mest framträdande resultaten jag fick från en Ping-sångare från Singapore.

ExpressVPN ASM Ping Test - Indonesian Server 2

Om du ser nedan kommer du att märka att minimi, genomsnitt och maximal tur-retur-tid för den indonesiska servern är mycket mindre i Singapore än i själva Indonesien.

Där Indonesien rörde 15.904 till 16.683 (ms) vid max, rörde pingen till en Singapore-server vid ett mäktigt 2.042 till 2.208 (ms) vid max.

ExpressVPN ASM Ping Test - Indonesian Server 3

Detta betyder att servern är belägen i Singapore och det enda sättet att verifiera detta är att genomföra en traceroute från ASM och CMD båda.

På ASM genomförde jag faktiskt en traceroute från Singapore. Som ni ser indikerar traceroute att RTT (ms) från Singapore knappt tar cirka 1.877.

ExpressVPN ASM Traceroute Test - Indonesisk server

På CMD kan du se att utan att ange var man ska utföra traceroute från är slutpunkten IP densamma från ASM Traceroute test: 174.133.118.131.

ExpressVPN CMD Traceroute Test - Indonesisk server

För ytterligare verifiering klistrar jag in denna IP-adress i BGP-verktygssatsen från Hurricane Electric Services för att bestämma platsen för datacentret.

Resultaten bekräftar våra spekulationer. ExpressVPN’s indonesiska server är faktiskt VIRTUAL, dirigerar från Singapore men genom ett datacenter från USA: http://www.softlayer.com.

ExpressVPN BGP Toolkit - Indonesisk server i USA

Förutom Indonesien finns här andra Express VPN-serverplatser (som är fiktiva). Listan sträcker sig till 33 servrar och står för 3% av leverantörerna’ övergripande servrar runt om i världen.

Armenien (via Nederländerna) Laos (via Singapore)
Andorra (via Nederländerna) Makedonien (via Nederländerna)
Brunei (via Singapore) Montenegro (via Nederländerna)
Bhutan (via Singapore) Monaco (via Nederländerna)
Vitryssland (via Nederländerna) Myanmar (via Singapore)
Bangladesh (via Singapore) Mongoliet (via Singapore)
Bosnien och Hercegovina (via Nederländerna) Malta (via Nederländerna)
Kambodja (via Singapore) Nepal (via Singapore)
Ecuador (via Colombia) Peru (via Colombia)
Guatemala (via Colombia) Filippinerna (via Singapore)
Indonesien (via Singapore) Pakistan (via Singapore)
Isle of Man (via Nederländerna) Sri Lanka (via Singapore)
Indien (via Storbritannien) * Turkiet (via Nederländerna)
Jersey (via Nederländerna) Uruguay (via Argentina)
Kazakstan (via Singapore) Vietnam (via Singapore)
Liechtenstein (via Nederländerna) Venezuela (via Brasilien)
  WTF är fel med YouTube-barn - föräldrar frustrerade!

Surfshark

Med huvudkontor på Brittiska Jungfruöarna är Surfshark en nykomling VPN-tjänst som tar sig in på marknaden under våren 2023. Under denna korta tid har leverantören blivit ganska känd.

Det erbjuder appar för alla plattformar / enheter, avancerade verktyg för integritet, stark teknisk support och allt du kan förvänta dig av en hit VPN-tjänst. Surfshark är dock inte ärlig.

Surfshark Virtual Locations - Chat Transcript

Jag kontaktade deras livechatsupport för att lära mig mer om virtuella / fysiska servererbjudanden, men representanten förnekade fullständigt att ha några fiktiva platser.

Detta var en lögn, eftersom Surfshark faktiskt använder virtuella servrar. Jag genomförde ett test på deras indiska server in-mum.prod.surfshark.com först via ASM’s Ping Test Tool.

Surfshark ASM Ping Test - indisk server

I likhet med ovanstående testresultat var RTT i Indien – Mumbai själv högre än RTT i Nederländerna – Amsterdam. Varför skulle det annars hända om servern inte var baserad i Nederländerna?

Surfshark ASM Ping Test - Indian Server 2

Kontrollera skillnaden i pingtiderna ovan och nedan. För Indien, Mumbai (serverplatsen), är RTT i genomsnitt mellan 118.977 (ms) och 119.709 (ms), men för Nederländerna är 3.349 (ms) och 5.066 (ms).

Surfshark ASM Ping Test - Indian Server 3

Nu var jag bara tvungen att utföra ett traceroute-test för att avgöra om detta är sant, och resultaten nedan visar att en traceroute från Nederländerna (Amsterdam) till Indien faktiskt är ganska närmare.

Surfshark ASM Traceroute Test - Indian Server

Jag körde också ett tracert-kommando på CMD. Om du tittar på skärmdumpen nedan kommer du att märka att slutpunktens IP-adress är densamma som i ASM-tracert (trots att du inte nämner var du ska leda traceroute från).

Surfshark CMD Traceroute Test - Indian Server

Efter att ha klistrat in denna IP-adress: 5.225.86.229 i BGP-verktygssatsen från Hurricane Electric Services, visade sig datacentrets plats också vara i Nederländerna.

Surfshark BGP Toolkit - Indian Server i Nederländerna

Våra testresultat visar att den indiska servern faktiskt är virtuell med den bara metall (fysiska) servern som finns i ett datacenter i Nederländerna. Det här betyder Surfshark’s påståenden är falska.

Jag frågade dem till och med om det är garanterat att alla deras servrar är fysiska och de sa “ja”, men resultaten från dessa tester visar annars. Lyckligtvis var detta bara för två servrar.

Den första servern är från Indien, vilket jag precis avslöjade testerna för. En annan är Surfshark’s Vietnam – Ho Chi Minh City-server, som går från Belgien genom ett datacenter i Nederländerna.

Min personliga åsikt om virtuella platser

Suck … all denna testning blir mig riktigt trött. Det ökar också min frustration, särskilt när jag stöter på leverantörer som inte är ärliga om sina erbjudanden.

Med alla virtuella platser jag hittade kan du se de verktyg jag använde var praktiska för att avslöja samma plats, samtidigt som du visade var DATA CENTER är.

Det spelar ingen roll vilken server du ansluter till, det kan alltid finnas olika variabler och humle i infrastrukturen i ett virtuellt nätverk och det kan vara ett problem om du vill:

 1. Att hålla sig borta från vissa länder (som de som är baserade i 5, 9 och 14 Eyes jurisdiktioner).
 2. För att få bra VPN-prestanda, vilket inte är möjligt om servern ligger långt borta.
 3. För att få åtkomst till blockerat / begränsat innehåll, men inte för att du använder en falsk server.

Det viktigaste är att det kan vara en fråga om besvikelse, om du förväntar dig att servern ska vara där VPN säger att den är, men i verkligheten ligger de faktiskt.

Kommer virtuella VPN-serverplatser någonsin att vara acceptabla?

Sanningen ska sägas, jag tror inte att virtuella platser är så stora en DEAL. Naturligtvis har de vissa nackdelar, men de visar sig också vara användbara under omständigheter:

 1. Där en leverantör inte kan få tillgång till avlägsna regioner eller utvecklingsländer.
 2. VPN-tjänster kan stöta på problem som är värd för VPN-servrar på grund av obligatoriska lagar om datalagring.

Till exempel har NordVPN nyligen tagit bort sina ryska servrar efter att ha fått ett meddelande om att samarbeta med regeringen och avslöjat all information (om någon) från deras bara-metall-servrar.

I slutet av dagen tror jag att det verkligen är bara om ärlighet och överföring. Om du använder virtuella platser, informera användare om det, snarare än att ligga uppenbart.

På så sätt kan användarna själva välja de bästa serverplatserna för ett VPN och bestämma om de vill lita på deras data med leverantören eller inte!

Inpackning av saker

Med detta avslutar jag den här guiden för virtuella platser. Huvudförutsättningen är att informera användare om vad som är en VPN-serveradress och hur man frågar leverantörer om deras fysiska och virtuella servererbjudanden innan de registrerar sig.

När allt kommer omkring skulle du inte riskera att ansluta till en server i ett land, bara för att inse att den inte finns där och kan riskera din integritet / anonymitet.

Om du har några frågor / frågor, tveka inte att kommentera nedan. Jag kommer att svara personligen och försöka ge så mycket hjälp jag kan.

Hjälp också en bror genom att dela den här guiden till andra som vill lära sig mer om fysiska och virtuella VPN-servrar. Tack och ha en trevlig dag framöver!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me