Vilka VPN erbjuder bästa Live Chat Support?

Idag’i världen har användningen av VPN: s diversifierat mycket med användningen expanderat till många olika funktioner och enheter. Från att vara en kritisk komponent för att låta användare få mer värde på sina strömningsabonnemang på webbplatser som Netflix till att skydda finansiella transaktioner på alla enheter, tjänar VPN nu en större användarbas än någonsin tidigare.


Och när sådana olika och komplexa funktioner är involverade, behöver en användare support från leverantören för att komma igenom. De flesta topp-VPN: er erbjuder livechatsupport för detta, vilket ger användare möjlighet att ställa sina frågor i realtid och få anpassade lösningar för att lösa dem, men är alla livechattfunktioner som erbjuds av olika leverantörer som erbjuder samma servicenivå?

Inte riktigt. Vissa av dem ger usel konserverade svar som ofta är till hjälp när du har en mer teknisk fråga medan andra har verkliga livechatsuppdateringar som faktiskt är utbildade för att vägleda dig genom alla typer av felsökning och andra komplexa problem.

Och om du tror att chattstöd är en sekundär funktion i ett VPN och bör inte’t väga in ditt beslut att gå till en leverantör eller inte, då måste du ompröva din tankegång.

Oavsett om du vill konfigurera ett VPN på din router eller om ditt VPN inte fungerar korrekt och ger något fel som du kan’Lösning på egen hand, livechatsupport är det enda du kommer att behöva falla tillbaka på för att få dig ur dina problem och fortsätta med en sömlös upplevelse.

Kvaliteten på livechatsupport som erbjuds av en leverantör är en stor faktor som du måste ta hänsyn till innan du tar något beslut att prenumerera på en viss leverantör eller inte.

Men kontrollera varje leverantör’s servicekvalitet när det gäller livechatsupport är ganska svårt och kan ta mycket tid som de flesta användare inte kan göra av sig själva så jag gjorde det för dem.

Jag tog topp-5 leverantörer från branschen som erbjöd tjänstefunktioner som ofta kräver att användaren interagerar med livechatsupport och ställde dem med en knepig fråga för att se hur de hanterade det.

En översikt över chattstödstjänsten sammanfattas nedan om du inte vill gå igenom hela analysen.

VPN-leverantör Respons tid Teknisk kunskap Tona Hjälpsam
Surfshark Snabb Mycket bra Välkomnande Ja
NordVPN Snabb Under par Oförskämd & mekanistisk Nej
PureVPN Snabb Medel mekanist & svag Nej
ExpressVPN Väldigt snabbt Excellent Välkomnande & hålla Ja
Cyberghost Väldigt långsam Excellent Oförskämd & kall Ja

Vilken fråga poserade jag för supportchefer för olika chatters leverantörer och varför?

För varje VPN använde jag samma fråga och det beror på att jag behövde visa användarna hur varje livechatt hanterade den. Detta gjorde det också lättare för mig att betygsätta dem.

Frågan var “Hej kan jag få din VPN att fungera på min Apple TV-enhet?”

Varför valde jag den här frågan? För jag vet att Apple TV inte gör det’t erbjuder för närvarande inbyggd VPN-funktionalitet som dess samtida för t.ex. Samsung Smart TV eller Android TV, och för att få en VPN att köra på den måste du antingen installera den på din router eller använda en strömningsenhet som Firestick som själv stöder VPN: er.

Du kan också göra det via Smart DNS, men dessa funktioner erbjuds inte av alla leverantörer.

Jag ville kontrollera om chefer som stöder cheferna förstod min fråga och hur väl de utbildades för att tillfredsställa mig på det. Jag betygsatte också deras responstid, dvs om de tog för lång tid att svara när jag först ställde frågan och om de förblev i chatten med mig i realtid eller om deras svar tog åldrar framöver.

Här’så hur varje VPN presterade:

Surfshark: Snabb och relevant

Chattsupport Betygsskala för Surfshark

Respons tid Snabb
Teknisk kunskap Mycket bra
Tona Välkomnande
Hjälpsam Ja

Jag hade många förhoppningar på denna leverantör eftersom det varit fantastiskt att erbjuda en mycket bra servicenivå och tillförlitlighet under så kort tid sedan den först introducerades.

Och för att säga sanningen, Surfshark’s livechatsupport lever upp till mina höga förväntningar med dess snabba responstid och otroligt väl lämpade svar på mina frågor.

De första chattfönstren från Surfshark kräver att du anger ditt namn, e-postadress och din första fråga. När du anger dessa kommer du att läggas i que, men väntetiden är inte’t lång.

Det tog knappast chatten exec lite mer än en minut att komma på livechatten.

Här kan du se att jag frågade dem om hur du ställer in VPN på Apple TV och som svar chefen frågade Bryan mig om vilken typ av streamingtjänst vill jag nå?

Svaret passar bra till den fråga som jag ställde för eftersom chansen för chattstödet visste att jag letade efter ett VPN på Apple TV eftersom jag ville gå ut för att blockera strömningswebbplatser på enheten. Bra start!

surfshark kundtjänst

Jag svarade att jag vill nå webbplatser som Netflix, Amazon Prime och till och med få lite sportströmning till det.

Sedan kom Bryan’s svar där han sa till mig att jag skulle behöva ställa in VPN på min router om jag vill avmarkera webbplatser på min Apple TV. Perfekt svar.

Jag svarade att jag vill nå webbplatser som Netflix, Amazon Prime och till och med få lite sportströmning till det.

Sedan kom Bryan’s svar där han sa till mig att jag skulle behöva ställa in VPN på min router om jag vill avmarkera webbplatser på min Apple TV. Perfekt svar.

surfshark support

Jag ställde sedan en annan knepig fråga om deras iTunes-app fungerar på Apple TV eller inte. Naturligtvis gör det inte’t, men om någon inte är utbildad kan det skapa en blandning av detta och funktionaliteten hos Android-appar som kan köras på båda, Android-mobila enheter och Android TV.

Men Bryan visste vad jag pratade om så han retorterade att de inte gjorde det’Jag har inte en app för Apple TV än. Ett sannolikt svar verkligen.

Sedan frågar jag honom om jag kan använda deras Firestick-app på min FireTV-enhet medan den är ansluten till en Apple TV. Detta fungerar uppenbart eftersom FireTV-enheter är avsedda att erbjuda strömningstjänster på större skärmar.

Och Bryan visste det och han sa till mig att det kan hända men att casting inte gör det’t fungerar ännu.surfshark vpn-stöd

Surfshark’s livechatsupport upprätthåller de standarder som anges av tjänsten i sin VPN-prestanda. Det finns inte bots som bemannar chatten utan faktiska människor som är väl insatta i vad de gör.

Svarstiden var också stor eftersom jag inte upplevde någon försening i några svar när jag ställde någon fråga. Sammantaget är dess livechatsupport stort, men inte utmärkt eftersom svaren var bra men inte till nivån som jag förväntade mig. Jag berättar senare om vad jag menar med detta.

NordVPN: Bra svarstid men svaren var kalla

Chattsupport Betygsskala för NordVPN

Respons tid Snabb
Teknisk kunskap Under par
Tona Oförskämd & Mekanistisk
Hjälpsam Nej

En annan topp VPN-tjänst, NordVPN gjorde det inte’t erbjuder alltid livechattfunktion och de har precis lagt till den här funktionen under de senaste åren.

Jag ställde dem med samma fråga och på grund av deras uttömmande supportförvar som de erbjöd mig länkar till guider relaterade till varje fråga.

Här’hur samtalet gick:

De ursprungliga fönstren ser ungefär ut som Surfshark’s och kräver samma detaljer för att börja, dvs. namn, e-post och meddelande.

Jag ställde min fråga i meddelandet och det tog bra två minuter innan någon kom online.

Svaret som Harper, deras livechatsupport-exek, gav mig var omfattande och det erbjöd mig länkar till att ställa in ett VPN på en router och hur jag speglar min VPN-anslutning från min PC. Båda var relevanta men svaret var lite opersonligt och mekaniserat. Surfshark’s svar å andra sidan hade en mer mänsklig sida av det.

nordvpn kundtjänstgranskning

De mekaniserade svaren fortsatte och när support exec hade att säga nej, gav det ett mycket opersonligt svar som kändes kallt.

nordvpn användarstödgranskning

Återigen, när jag frågade Harper om deras FireTV-app fungerar på min FireTV-enhet med AppleTV, så fick jag detta svar, som berättade för mig hur man installerar och konfigurerar NordVPN’s FireTV-app på min FireTV-enhet men det gjorde det inte’t svarar exakt på min fråga.

nordvpn

Och de mekaniserade svaren fortsätter också för mina andra frågor.

nordvpn cs

Efter att ha fått exakt samma svar när jag frågade dem om de hade stöd för andra TV-apparater, frågade jag dem om de gav konserverade svar eftersom båda svaren var desamma men mina frågor var olika, så Harper sa att ja de båda var konserverade svar som de hade bara Android och Samsung TV-stöd.

nordvpn cs

NordVPN’s livechatsupport låt mig släppas eftersom det inte uppfyllde standarderna för att en tjänst på denna nivå bekvämt skulle uppfylla. Jag förväntade mig inte ett sådant kallt svar från deras livechatsupport men det’det är vad jag fick, så enligt mig, NordVPN’s livechatsupport är inte nära de standarder som ställts in av leverantörer som Surfshark.

Jag skulle betygsätta NordVPN’s livechat som bäst under pari i bästa fall.

PureVPN: Relevanta svar men behöver arbeta med ton

Chattsupport Betygsskala för PureVPN

Respons tid Snabb
Teknisk kunskap Medel
Tona Mekanistisk & Svag
Hjälpsam Nej

Medan chattstödet förblir snabbt, måste PureVPN arbeta mycket med hur det får användare att känna på sitt livechatsupport. Återigen, som NordVPN, PureVPN’chattstödet var kallt och gjorde det inte’Jag får mig att känna att jag pratade med en människa som var tillräckligt bekymrad för att verkligen lösa min fråga.

Utöver detta förblir grammatik en viktig fråga, ett problem som en VPN med sådan kapacitet aldrig borde ha. Svaren från chattstödet exec kändes som att de kommer från en person som bara har ett rudimentärt kommando på engelska.

Här’hur min konversation med deras chattstöd gick:

Jag ställde dem med samma fråga om hur jag behöver använda en VPN på min Apple TV och svaret innehöll information om hur jag kommer att behöva konfigurera en VPN på router för att lösa min fråga. Tillräckligt bra, men återigen, chattstödet exec var bara att ge svar och inte ha en verklig konversation, något Surfshark fick nästan rätt.

PureVPN kundtjänst granskning

granskning av ren service

Och som jag sa tidigare, PureVPN måste gå igenom konversationsfärdigheterna och grammatiken i chattstödet execs. Inga skiljetecken, inte ens på livechatt’t lämnar ett gott intryck.

Purevpn cs

Purevpn cs

Livechec exec höll saker platt och det’s vad’är fel med andra leverantörer liksom NordVPN. För att få någon att känna sig bekväm och välkommen på en sådan opersonlig kommunikationsplattform, måste du vara överst i ditt spel men tyvärr är PureVPN inte’t möter det.

I bästa fall PureVPN’s chattstöd kan också klassificeras under pari.

ExpressVPN: Snabb, relevant och den bästa kundsupporten enligt mina tester

Chattsupport Betygsskala för ExpressVPN

Respons tid Väldigt snabbt
Teknisk kunskap Excellent
Tona Välkomnande och tillmötesgående
Hjälpsam Ja

Branschens bästa tjänsteleverantör gjorde det inte’låt mig inte när jag kontaktar supporten för livechatt. Det var plats på, precis som hur leverantören är i andra aspekter av sin tjänst.

ExpressVPN’s livechatt var inte bara artigt men det gav också relevanta lättförståeliga svar på varje fråga jag ställde och lämnade mig helt nöjd.

Här’så hur chatten med dem gick:

När jag först frågade dem med min fråga frågade de mig om jag har ett konto eller inte.

expressvpn kundtjänst granskning

Jag svarade negativt, så livechec exec ställde mig en mycket liknande fråga till vad Surfshark ställde, dvs vad jag vill komma åt genom att använda VPN på Apple TV.

Jag sa till honom att jag ville titta på Netflix, Amazon Prime och lite sport också, samma svar som jag gav Surfshark, men deras svar därifrån skiljer dem från alla, även Surfshark.

expressvpn kundtjänst granskning

Phil, deras chattstöd exec, berättade för mig i detalj att Apple TV: er inte’t stöder VPN: s infödda, därför gör de inte’t erbjuder en app för det. Men han berättade då för mig att ExpressVPN’s Smart DNS passade bäst för mina krav och hur.

Han förklarade till och med deras smarta DNS / mediastreamer-tjänst i detalj och berättade till och med om dess begränsningar. Ett ganska omfattande svar.

expressvpn cs

Efter det frågade jag honom om FireV-appen för ExpressVPN och om den fungerar lika bra på AppleTV.

expressvpn

Svaret, återigen, var oerhört användbart eftersom han sa till mig att ja, de erbjuder en FireTV-app och om vår FireTV-enhet var från andra generationen, så kunde jag få det jag ville genom att prenumerera på deras VPN-tjänst.

expressvpn

ExpressVPN’s svar på livechatt är väldigt välkomnande och det känns som chatt execen faktiskt förstår vad användaren behöver och frågar efter. Svaren är skräddarsydda för att exakt möta kraven i dina frågor.

där’det är en stor anledning till varför ExpressVPN fortfarande är minst 2-3 gånger så dyra som andra VPN: n, trots att det fortfarande reglerar utkastet. Prestandanivåerna på varje front är exemplifierande och leverantören gör det inte’t lämnar till och med ett enda område där en användare kan känna sig missnöjd.

CyberGhost: Brutally ärlig och engagerad men trög

Chattsupport Betygsskala för CyberGhostVPN:

Respons tid Väldigt långsam
Teknisk kunskap Excellent
Tona Rude and Cold
Hjälpsam Över medel

Gör inget misstag, CyberGhost VPN förblir en toppleverantör trots att den faller bakom sina samtida som NordVPN när det gäller att lägga till fler unika säkerhetsfunktioner och ett större servernätverk.

Det är fortfarande en av de få leverantörerna som du kan lita på att låsa upp Netflix USA varje gång du använder det. Inga säkerhetsproblem eller IP-läckor hindrar det heller. Men upplevelsen jag hade med sitt livechatsupport var lite annorlunda.

Jag hade min längsta chatt med CyberGhost’s live chat support stöder alla VPN som jag engagerade för detta ändamål. Anledningen till detta är att leverantören sa till mig exakt att det finns en brist i sin tjänst som inte tillåter mig att göra en viss aktivitet.

Och genom att göra detta visade leverantören otrolig ärlighet som jag uppskattar mycket men de frustrerande väntetiderna mellan varje svar och den lite kalla tonen fungerade som stora avstängningar.

Här’Så hur gick chatten:

Det inledande chattstödfönstret var detsamma som någon annan’s med lite info krävs innan du kan komma igång.

När jag först ställde en fråga var svaret från deras team ganska kallt och välkomnande. Chatten kunde’Vi slutade då och där, men jag gav dem fler frågor för att se hur bra de kan hantera mer svårare frågor.

cyberghost kundtjänst granskning

När jag frågade om det finns en lösning på min fråga, berättade Marta, deras chattstöd exec, att jag skulle behöva konfigurera VPN på en router eftersom det’det enda sättet. Men chattstödet exec erbjöd mig ingen länk till hur jag kan ställa in deras VPN på en router.

cyberghost kundtjänst granskning

Jag ställde igen en fråga om min användning av FireTV-enheten på Apple TV och om deras VPN kunde fungera på det sättet. Svaret Marta gav på detta var inte bara bra, det var fantastiskt.

cyberghost cs

Hon berättade för mig att min Amazon FireTV-enhet inte fungerar på Apple TV om jag hade en VPN på grund av protokollbaserade problem.

cyberghost cs

Hon berättade för mig att CyberGhost VPN inte gör det’t erbjuder rätt protokoll som behövs för att köra sin tjänst på Firestick med Apple TV, deras tjänst fungerar inte med Apple TV.

Ärlighet här var brutalt bra som Marta gjorde’t försöka konvertera mig till en abonnent genom falska löften men ledde mig till vad som var rätt.

Cyberghost

Cyberghost

Vem vinner?

ExpressVPN har det bästa livechattstödet med Surfshark på nära håll.

Andra leverantörer som PureVPN, NordVPN och till och med resten av VPN-befolkningen i den ständigt växande industrin måste på allvar uppgradera sitt spel om de vill tillfredsställa sina användare samtidigt som de erbjuder support.

Dåligt stöd på livechatt kan stänga av alla användare oavsett hur bra den faktiska VPN-tjänsten är. Och om du erbjuder en tjänst som syftar till att tillgodose användare från hela världen måste du vara föredömlig för hur du hjälper dem när de fastnar eller när de står inför ett problem.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me