Hur man förbi geo-blockering och begränsningar av innehåll

Inte många vet detta, men den genomsnittliga personen har bara tillgång till cirka 0,004% av internet. Resten av 99,996% utgörs av “Deep Web” och i princip allt annat innehåll som inte indexeras av sökmotorer som Google eller Bing.

Men även på denna 0,004% av internet som vi har tillgång till, är det många webbplatser runt om i världen som hänger sig åt geo-blockering, vilket ytterligare begränsar tillgängligt innehåll. Så den här guiden fokuserar på geo-blockering och hur man går förbi den. Men först…

Vad exakt är Geoblocking?

Geoblocking involverar olika metoder och tekniker som används för att begränsa tillgång till internet, baserat på en’geografiskt läge. Webbplatser / tjänster som installerar geo-blockering identifierar först IP-adresser och sedan verifierar dem mot en svartlista eller vitlista.

Varje IP som inte finns i den godkända vitlistan och kommer in i svartlistan blockeras omedelbart från att slutföra anslutningen till webbplatsen / tjänstservern, vilket resulterar i att du får ett fel som “webbplats inte tillgänglig i din plats / område.”

Varför finns Geoblocking?

Geoblockering spelar en viktig roll när det gäller att begränsa tillgången till premium multimediainnehåll på internet, till exempel TV-program och filmer, på grund av licens- och upphovsrättsrelaterade frågor. Produktionshus tappar vanligtvis pengar när någon utanför landet har tillgång till innehållet.

Det är därför du ser många strömningsplattformar som Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, HBO NU och mer begränsa åtkomst till visst innehåll eller göra en annan version av sina webbplatser tillgängliga, för att förhindra användare från att blockera hela biblioteket med titlar.

  De flesta genomskinliga VPN-leverantörer - ENDAST 4 av 16 är pålitliga

De går till och med genom att förbjuda VPN-tjänster som används för att kringgå geografiska blockader och innehållsblockader runt om i världen. Utöver detta spelar geoblockering också en roll i att upprätthålla prisdiskriminering, blockera skadlig trafik, onlinespel, bedrägeriförebyggande och platsmedveten autentisering.

Hantera geoblockering med en proxy

Oftast när människor stöter på geografiska blockader rekommenderas det att de använder en proxyservice. Dessa värdefulla verktyg ger användare möjlighet att ansluta till en server i ett annat land med en ny IP-adress för att avblockera olika webbplatser / tjänster.

Men när en proxy tidigare var en enkel lösning på geografiska blockader existerar det inte längre som ett genomförbart alternativ. Många webbplatser / tjänster kan enkelt upptäcka en proxytjänst, omedelbart blockera dem och anser att de är tekniskt värdelösa.

Proxy-tjänster ändrar bara din IP-adress, men erbjuder inte någon kryptering som hindrar webbplatser från att ta reda på att du använder en proxy. Slutresultatet är att du står inför a “proxy upptäckt fel”, varför jag rekommenderar att du använder en pålitlig VPN-tjänst.

Hantera geoblockering med en VPN

VPN: er dirigerar din internetanslutning vanligtvis en säker och krypterad tunnel, som döljer dina onlineaktiviteter och håller din identitet privat. All internettrafik som skulle gå direkt från Internetleverantören till den webbplats du besökte, går nu igenom ett extra krypteringslager med en annan IP-adress.

Som sådan ser destinationswebbplatsen nu data från servern du valt via VPN-klienten. Inte din verkliga plats och IP-adress som erhållits från din internetleverantör, vilket håller dig anonym hela tiden. Det är därför geoblockering med VPN är ett mer genomförbart och genomförbart alternativ, även om du måste betala för en premium VPN-tjänst.

  VPN-leverantörer och deras användning av falska (virtuella) servrar

Är förbikoppling av geoblockering laglig?

Det beror helt på det land du är baserat på och webbplatsen / tjänsten du kommer åt. Vissa länder som Kina, Iran, Irak, Turkiet, Egypten, etc. förbjuder VPN-tjänster helt och hållet eftersom de avskräcker geoblockering för att få åtkomst till ett obegränsat internet.

Som sådan, om du hittar en VPN för att kringgå geografiska blockader, kan du få juridiska krångel och kanske behöva betala stora böter. För webbplatser som avskräcker att kringgå geoblockering vidtas inte så stränga åtgärder, och inte heller dina personliga konton avstängs.

Det är riktigt viktigt att nämna att de flesta webbplatser har en klausul om geoblockering i deras “användarvillkor”. Så om du är dubbelinriktad om aktiviteten, se till att läsa om reglerna för att undvika att bli förbjudna eller låsta utanför dina konton.

Andra sätt att kringgå geoblockeringslås

Förutom att använda en proxy- eller VPN-tjänst kan individer lita på Tor för att kringgå geografiska blockeringar. Tor har vanligtvis ett decentraliserat nätverk skyddad av flera krypteringslager, riktad internettrafik genom ett överlag av servrar.

Denna överläggning av servrar består av mer än sju tusentals reläer, vilket gör det möjligt för användare att dölja korrekt’ plats, medan du förhindrar att någon annan övervakar din aktivitet, vare sig det är på snabbmeddelanden, sociala medier eller andra plattformar.

Tor kan till och med användas i samband med VPN via två konfigurationer; Tor genom VPN eller VPN genom Tor. Den förstnämnda handlar om att ansluta till VPN-servern först och sedan Tor-nätverket, medan den senare går tvärtom.

Titta på tysk TV utomlands via Internet

Om du vill titta på tysk TV utomlands krävs ingen raketvetenskap. Följ bara stegen nedan för att njuta av obegränsad åtkomst var som helst:

  1. Prenumerera till en pålitlig VPN-tjänst som NordVPN eller Surfshark
  2. Ladda ner den relevanta appen för den plattform / enhet du använder
  3. Installera ansökan, öppen en gång gjort det, och stiga på dina inloggningsuppgifter
  4. Ansluta till någon specifik server i Tyskland (Berlin, München, Hamburg Frankfurt)
  5. Besök ARD, ZDF, Arte, n-TV, ProSieben, Netflix DE eller någon tysk TV-webbplats
  6. Du kommer nu att märka att webbplatsen är tillgänglig och inte visar ett platsfel!
  VPN-leverantörer och deras användning av falska (virtuella) servrar
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me