Enkla tips om säkerhet på Internet för nybörjare | BestVPN.co

“Vi är alla nu anslutna via internet, som neuroner i en jättehjärna”


Gotta är skyldig till Stephen Hawking för att ha sammanfattat saker så exakt men ändå lämnat så mycket till vår egen fantasi. Det han sa om internet är för det mesta, SANT. Vissa kan tycka att det är prisvärt: ‘digital värld’. Vilken tid att leva, va? Samtidigt kan andra vara skeptiska till internetanvändning. Vi på BestVPN.co förstår båda sidor, men har några av våra egna tankar om ämnet.

Liksom allt annat i livet finns det vissa fördelar / nackdelar med internet. Det är en otrolig inlärningsresurs, ger tillgång till omedelbar underhållning, underlättar jobb med SaaS-verktyg och hjälper till att få exponering som en individ via sociala medier (presenterar många möjligheter att bli din egen chef). Samtidigt finns det hot mot din personliga säkerhet och integritet, vilket riskerar din familj / företag / pengar!

Cybersecurity Awareness!

Tyvärr finns det individer som’Jag kommer att utnyttja internet genom att hänge sig till kriminella aktiviteter, lura användare genom skadlig programvara, skaffa data via phishing eller skapa scheman som fuskar individer av sina pengar. Cyberbrottslingar blir smartare och mer sofistikerade i sin verksamhet med hjälp av kreativa åtgärder för att stjäla identiteter, begå bedrägeri eller till och med starta cyberattacker mot andra.

Cybersecurity Awareness

Om det inte var’tillräckligt, internet är fyllt med våld, mörka frestelser och omoral med företag / individer som aktivt söker användare ute, ALLTID! Regeringar don’t vill lita på sina egna medborgare och införa internetlagar som möjliggör övervakning / avlyssning av den vanliga mannen. Allt detta gör att du inser att det inte längre är en given upplevelse att vara säker på nätet utan en nödvändig fritidsaktivitet.

Cybersecurity Awarenes-månad

Nu vet vi vad du’tänker, allt detta verkar gibberiskt och ytligt, eller hur? Men vi kan försäkra det’t! Det är anledningen till denna nationella medvetenhetsmånad för cybersäkerhet (NCSAM), vi’Vi har tagit beslutet att gå helt och hållet med att hjälpa kunder att hålla sig säkra online. Med lite sunt förnuft och kunskap om do’s / don’ts, kan du surfa på ‘nät oskadat.

Vilka problem med internetsäkerhet möter vi idag?

Internet fungerar som ett fantastiskt verktyg för självuttryck, öka kunskapen och förmågan att hålla kontakten med människor från hela världen. Den utbredda tillgängligheten av internetaktiverade enheter ger alla dygnet runt tillgång till shopping, kredit / finansiella tjänster, omedelbar underhållning, hantera relationer, engagera sig i sexuella instinkter och till och med få hjälp / råd!

Som sådan är det ingen tvekan om att internet verkligen har förändrat / förbättrat våra liv på så många sätt att det nu är omöjligt att föreställa sig en värld utan den. Det är dock bara när du inser hur farliga saker kan komma på internet, oroar du dig för integritet / säkerhet. Nedan diskuterar vi några allvarliga personliga säkerhetsrisker som du kan hamna fast i:

Problem med Internet-säkerhet möter vi idag

 • Ransomware - En skadlig programvara som använder cyptovirology, tar över din dator och hotar att publicera offret’s data tills en lösen betalas. Viktiga exempel inkluderar Fusob, WannaCry, Petya, Bad Rabbit och SamSam, som alla hittades med liknande mönster för kryptering av användarfiler.
 • Identitetsstöld - Såg’t tror det var möjligt rätt? Det händer dock! Imposter kan använda tekniker som phishing eller plantering av skadlig programvara för att lura dig att avslöja din ekonomiska information, som de sedan använder för att begå bedrägeri genom att efterge dig. Skit träffar taket mycket snabbt!
 • Cyberstalking - Ett mycket allvarligt brott som många kvinnor måste drabbas av trakasserier och mental tortyr! I det här scenariot använder en angripare upprepade gånger elektronisk kommunikation för att skrämma eller skrämma ett offer. Det kan också omfatta injurier, förtal, förtal och falska anklagelser.
 • Sextortion - Trodde att den verkliga världen är en b ** ch? Den digitala världen är värre! Vissa cyberbrottslingar försöker lura användare att skicka nakna / sexuella bilder av sig själva. Senare används dessa bilder för att utpressa pengar eller sexuella fördelar från offret, vilket kan leda till allvarlig depression / ångest!
 • Cybermobbning - Enkel exponering för våld, grafiska bilder / videor och småpolitik är något som sociala medier blir ganska kända för! Men saker tar bara en allvarlig vändning när människor använder den digitala världen för mobbning på nätet. Det kan handla om ärekränkning, virala memer och mer!
 • Online Predation - Internet är en farlig plats, särskilt för barn, eftersom de har förmågan att få kontakt med människor två gånger / tre gånger i sin ålder. Vissa oskyldiga ungdomar kan bli offer för manipulation / tvång av rovdjur online, som har yttre missbruk / sexuella motiv.
 • Spamming - Ofta kan du klicka någonstans du har varit när du går med på en ny social media-webbplats eller webbplats’t tänkt, och detta resulterar i att du måste ta itu med hundratusentals skräppostannonser, oönskade bulkmeddelanden, som öppnar dörren till skadlig programvara och phishing!
 • Otydligt innehåll - Internet kan vara ett lyckligt ställe för många, men det kan också vara oerhört mörkt och farligt. Det finns massor av obscen innehåll tillgängligt i form av information / bilder / videor som innehåller gore / kill / bomb sprängningar och annat obehagligt innehåll.

Problem med Internet-säkerhet

Hur kan användare utnyttja maximalt skydd online?

Vi’du är säker på att läsa om farorna ovan kan’Vi har fått dig en smula! Vem kunde ju’Men någonsin händer saker som dessa också, eller hur? Varför kan’t människor bara lära sig att vara civiliserade och inte vara smärta i a $$ för andra? Vi antar att det är något som ingen kan svara på, men om det finns en sak som BestVPN.co kan, är att utnyttja maximalt skydd online för att skydda dig mot sådana hot online!

Innan vi börjar, låt mig snälla bara lägga ut det här. Det här är inte’t en av dessa klichéer, omformulerade onlineguider där de enda TIPS du får för att skydda din integritet kretsar kring föråldrade metoder. När vi undersökte blev vi bokstavligen förvånade över vilken typ av överflödigt innehåll som finns tillgängligt på internet. Så vi hoppas att du tycker att vår forskning är imponerande eftersom vi försöker gå lite bredare!

Enkla tips om säkerhet på Internet för nybörjare | BestVPN.co

Tips om Internet-säkerhet: Grundläggande regler

 1. Liknar hur du undviker att gå från skuggiga stadsdelar, undvika att besöka farliga webbplatser online, eftersom de kan innehålla ransomware, virus eller skadlig programvara.
 2. Begränsa alltid mängden information du avslöjar online. Potentiella arbetsgivare och kunder don’t behöver veta din hemadress eller personliga relationstatus (duh!).
 3. Undvik att ladda ner programvara / applikationer från tredje part, eftersom de kan innehålla skadlig programvara eller kan försöka stjäla information. Gå till appar / programvara som certifierats / verifierats av relevanta myndigheter.
 4. Internet gör det inte’t har en raderingsknapp. När den har publicerats lever den för alltid vidare i de djupaste, mörkaste allierade cachar eller kopior som andra människor kan ha gjort, utan att du vet om det.
 5. Om du inte har det’t har redan en, använd en säkerhetskod på din telefon. Det kan vara ett lösenord, PIN eller ett upplåsningsmönster. Oavsett vad du väljer, är det nödvändigt att använda en för online-sekretess!
 6. Se till att dina sociala mediekonton är privata. Endast din nära familj och vänner ska kunna se något om dig. Det sista du behöver är en cyberstalker!
 7. Uppdatera ditt operativsystem och programvara regelbundet för att förhindra att cyberbrottslingar utnyttjar gamla fel och kryphål i din säkerhet, vilket kan leda till förlust av all personlig information.
 8. Anslut ALDRIG till offentliga Wi-Fi-nätverk på kaféer eller restauranger utan att använda en VPN-tjänst, eftersom dessa platser är där du troligen kan bli lurad / hackad / lurad av smarta cyberbrottslingar.
 9. Att memorera alla dina lösenord kan vara en enorm smärta i skinkan om du inte’Vi har exceptionella minnesförmågor. För den genomsnittliga joe, rekommenderar vi att du använder ett lösenordshanteringsprogram.
 10. Undvik att skriva hatmeddelanden eller hänge dig till någon form av bashing / rasism / våld eftersom det kan få dig i allvarliga problem. Att bara skriva ett hotande meddelande kan få dig till rättsliga krångel!

Grundläggande säkerhetsregler för Internet

Tips om Internet-säkerhet: Skydda dig från Ransomware

 1. Ibland fortsätter livet bara att ge dig citroner och där’ingenting du kan göra åt det. Ransomware’s är svåra, så du måste göra det till en vana att säkerhetskopiera dina data regelbundet.
 2. Använd ett antivirusprogram eller antivirusprogram som ger dig möjlighet att konfigurera sökningen för att skanna arkiverade och komprimerade filer, eftersom det’s hur de flesta ransomware tar kontroll över ditt system.
 3. Det gör det inte’oavsett om du besöker en webbplats, öppnar en programvara eller bara bläddrar i olika spel / program, se till att hålla din brandvägg påslagen hela tiden.
 4. Se till att regelbundet installera uppdateringar för ditt operativsystem och antivirus / skadlig programvara, så att du har en uppdaterad firmware som kan motverka alla misstänkta filer!
 5. Det är viktigt att användare är extra vaksamma när de klickar på länkar eller bilagor, särskilt de som verkar misstänkta. Analysera länken för att få en bättre idé innan du klickar på den.

Enkla tips om säkerhet på Internet för nybörjare | BestVPN.co

Tips om internetsäkerhet: Håll dig skyddad mot identitetsstöld

 1. Kom alltid ihåg att inte använda P2P / fildelningsappar om de inte gör det’t erbjuder datasäkerhet och integritet. Se till att använda en VPN-tjänst om du gör det, eftersom detta alltid håller din identitet anonym.
 2. Som tidigare nämnts, ska du aldrig handla från onlinebutiker som har ett dåligt rykte, särskilt de som har haft historik om att ha lider av dataintrång ‘nyligen’ dåtid.
 3. Det är viktigt att alltid vara aktiv med din finansiella information. Kontrollera dina bank- och kreditkortsuppgifter varje månad för att snabbt identifiera oegentligheter.
 4. Ett av de bästa sätten att hålla din identitet och information hela tiden säkra är att byta lösenord för dina finansiella konton regelbundet. Brott går ofta obemärkt i veckor!
 5. Se till att du alltid skickar alla e-postmeddelanden och meddelanden med end-to-end-kryptering eller använder en dedicerad IP från en VPN-tjänst för att utnyttja ett obrottligt säkerhetslager hela tiden.

Enkla tips om säkerhet på Internet för nybörjare | BestVPN.co

Tips om Internet-säkerhet: Lär dig hur du hanterar cyberstalking

 1. Om du blir cybbetad är det viktigt att du sparar all kommunikation med gärningsmannen för bevis. Det kan låta hårt, men du måste rapportera det till brottsbekämpande organ.
 2. Om du bryter med en intim partner, se till att du återställer alla dina e-postkonton, sociala medier och bankinformation så att de inte kan manipulera dig på något sätt.
 3. När det gäller att använda sociala medier, e-postmeddelanden eller chattrum är det viktigt att du är försiktig med den information du delar, annars kan du göra det lättare för förföljare att samla dina bilder / inlägg!
 4. Om det inte är obligatoriskt, undvik att fylla i fält som ber om din personliga information som din födelsedatum när du registrerar dig eller registrerar dig för något online. Vem vet hur den informationen kan användas!
 5. När du lägger ut en bild online (särskilt om du har tvivel om att bli cybbetad), se till att den inte avslöjar din plats. Gå efter en med vanlig bakgrund.

hur man hanterar Cyberstalking

Tips om internetsäkerhet: Håll dig uppmärksam på Sextortion

 1. Sextortion är inte bara begränsad till äldre män, utan även tonåringar har befunnits skyldiga till sådana handlingar. Svartsjuk exer kan göra livet till ett levande helvete. Don’tveka inte att rapportera dem omedelbart!
 2. Internet är fyllt med prylar och appar som har det konstigaste användningsområdet. Visste du att det finns spyware-appar också? Förbättra din säkerhet online genom att installera ett antispionprogram. Uppdatera det dagligen!
 3. Det är absolut nödvändigt att du inser denna värdefulla lektion i livet: människor kan låtsas vara de’är inte. Var fräsch mot de människor du väljer att lägga till på dina sociala medier.
 4. Som nämnts tidigare måste föräldrarna vara involverade i sina barns liv. Bestäm vilka appar och SM-plattformar som passar dem och granska regelbundet deras aktivitet på alla.
 5. Gör det till en vana att stänga av elektroniska enheter och webbkameror, särskilt när du inte använder dem. Hackare / cyberbrottslingar kan hacka in kameran, spela in videor och sedan utpressa dig!

Håll vaksam om Sextortion

Tips om internetsäkerhet: Hur man hanterar cybermobbning

 1. den’är viktigt att människor själva har en moralisk kompass. Om du ser någon du känner som är ett offer för cybermobbning, don’t sitta tyst! Rapportera det till en vuxen så snart du kan.
 2. När du använder en offentlig dator eller någon annan’s telefon för att få åtkomst till dina sociala mediekonton / e-post, se till att logga ut, eftersom de kan använda ditt konto för sina egna yttre motiv.
 3. Undvik att dela dina lösenord och kontoinformation med någon, eftersom de kan dra nytta av din vänlighet och hänge dig åt aktiviteter som kan komma att bita din skinka senare!
 4. Det är viktigt för människor att vara medvetna om konsekvenserna av det de skriver eller publicerar online. Avstå från att dela allt som kan skada / genera dig i framtiden. Internet är en trasslad plats!
 5. Så mycket som vi’d vill ventilera ut vår frustration och ilska mot människor som skickar hotande och kränkande meddelanden, det är viktigt att vara tolerant och inte ge två skit. Ingenting kan skada mer än att blockera dem direkt.

Hur man hanterar cybermobbning

Tips om Internet-säkerhet: Lär dig att förhindra online-predation

 1. Var extra vaksam och involverad med dina barn, särskilt om de använder sociala medier. Fråga dem om det’s alla som får dem att känna sig obekväma online så att du kan rapportera den enskilda ASAP!
 2. När vi pratar om att föräldrar är extra försiktiga med att titta på sina barn på sociala medier, gör vi inte’t betyder att du bör invadera deras integritet. Övervaka bara deras användning av internetanslutna enheter.
 3. Berätta för dina barn att aldrig prata med individer som verkar vara äldre i ålder och undvika att öppna / ladda ner bilder som skickats av personer som de inte har’t vet.
 4. Det är viktigt att du lär barn att göra det’s och don’ts av sociala medier, som inkluderar att undvika främlingar. Gör det klart att de aldrig ska träffas ansikte mot ansikte med någon från internet!
 5. Träna dina barn att vara smarta om att dela sin personliga information. Lär dem att aldrig prata om deras skola, hus och andra personliga saker. De bör avsluta konversationen direkt.

Enkla tips om säkerhet på Internet för nybörjare | BestVPN.co

Tips om Internet-säkerhet: Det’s Tid att bli av med skräppost

 1. Använd en sekundär e-postadress ibland där du är osäker på att besöka en viss offentlig katalog, sociala medienätverk eller chattrum för att undvika att skräppost får ditt ursprungliga ID.
 2. Många användare är’Det är medvetet men det finns sätt att undvika att ta emot skräppost. En av de viktigaste och beprövade hackarna inkluderar installation av ett spamfiltreringsverktyg.
 3. Spammare är mycket knepiga med sin taktik att skicka mer skräppost. Klicka aldrig på “säga upp” länka i e-postmeddelanden till varje pris, eftersom de kan bekräfta att din e-postadress är aktiv.
 4. Don’ge din e-postadress till nästan vem som helst. Dessa detaljer ska vara privata och endast ges till de individer som du litar helt och hållet på.
 5. När du registrerar dig på olika tjänster, se till att hålla din e-postadress dold genom att konfigurera inställningarna och flytta exponeringen till “Bara jag” eller något liknande.

Enkla tips om säkerhet på Internet för nybörjare | BestVPN.co

Tips om internetsäkerhet: Blockera stötande / obscent innehåll

 1. Det finns inget mer irriterande än att besöka en webbplats bara för att hitta nakna bilder och annat obscen innehåll i form av annonser. Använd ett annonsblockeringsverktyg för att bli av med dem.
 2. Om du vill blockera explicita sökresultat eftersom du har barn hemma eller helt enkelt hatar den oönskade exponeringen av sådant innehåll, är det klokt att slå på “Säker sökning” på Google.
 3. Om du finner något innehåll som kan komma att vara stötande / rasistiskt / nedsättande, är det ditt jobb att rapportera det till den relevanta administratören direkt för att undvika ytterligare spridning av hatprat.
 4. Sociala medier laddas med obsena foton, pornografiska bilder och ibland stort innehåll. Rapportera dem omedelbart för att få de inlägg som tas bort, och samtidigt eliminera liknande resultat.
 5. Det kan bli svårt för människor att se upp för stötande / obscen innehåll på webbplatser eftersom de dyker upp så oväntat. Det är ett klokt alternativ att installera ett webbfiltreringsverktyg.

Enkla tips om säkerhet på Internet för nybörjare | BestVPN.co

Tips om internetsäkerhet: erkänna falska från riktiga (phishing)

 1. Phishing är oerhört knepigt, eftersom det använder kopior av officiella webbplatser för att lura kunder när de ger sin information. Installera en anti-phishing-programvara eller webbläsartillägg för att omedelbart varna dig om sådana webbplatser!
 2. En tumregel: skickar ALDRIG NÅGONSIN I DIN LIVE din ekonomiska information till någon person via e-post, oavsett hur mycket du litar på dem. Helt enkelt för att det inte är ett säkert sätt att överföra sådan information.
 3. De flesta människor är’jag är medveten om detta tills de faktiskt luras att klicka på en popup-länk. Några av dessa knepiga pop-ups är vanligtvis phishing-försök. Slå alltid nära för att förhindra någon incident.
 4. När det gäller att utnyttja högsta säkerhet från phishing-attacker måste du använda en stark brandväggsprogramvara. Detta förhindrar dem från att få åtkomst till ditt nätverk / dator.
 5. Om du inte gör det’känner inte avsändaren som skickar e-post till dig, undvik att klicka på några länkar och viktigast av allt DON’T ladda ner alla filer, om de är synliga. Otillförlitliga avsändare får inte röra sig med!

Enkla tips om säkerhet på Internet för nybörjare | BestVPN.co

Tips om internetsäkerhet: förstöra skadlig programvara och skydda dina data!

 1. Om du vill hålla din smartphone / bärbar dator säker hela tiden, installera en kraftfull antivirus- / antivirusprogramvara för omedelbar hotdetektering och radering.
 2. Anslut aldrig till webbplatser som inte gör det’t använder HTTPS. De “S” i slutet står för säkert. Använd HTTPS Everywhere för webbplatser som inte gör det’t implementera det. Detta kommer att hålla din online kommunikation säker!
 3. Vad de flesta gör efter att ha installerat ett antivirusprogram / antivirusprogram är att glömma att de någonsin funnits. Don’vara den slarviga personen och se till att köra skanningar med jämna mellanrum.
 4. Vissa länkar kan ta dig till en webbplats som ser identisk med originalet. Var försiktig med socialteknik som phishing. Se till att du alltid läser länkadressen för att få en bättre idé.
 5. Ändra standard SSID (namnet på ditt Wi-Fi-nätverk) och använd WPA2-kryptering för att förhindra att obehöriga användare får åtkomst till din anslutning och planterar något misstänkt.

Enkla tips om säkerhet på Internet för nybörjare | BestVPN.co

Tips om Internet-säkerhet: Don’t Bli lurad av online-bedrägerier

 1. Det här låter kanske lite hårt, eftersom sociala medier är avsedda för nätverk, men undvik att få onödiga vänner (särskilt med människor du inte har’inte träffat eller har ingen kunskap om).
 2. Det gör det inte’Oavsett om du har en tech-geek vän eller en person som känner en annan person, den enda personen som ska få åtkomst till din dator på distans är din lokala internetleverantör.
 3. Det finns många nya e-handelswebbplatser som öppnas nuförtiden, men inte alla är säkra. Skäm dig bara åt online-shopping från legitima resurser som eBay, Ali Express eller Amazon!
 4. Scammers kan enkelt förfalska anrops-ID och lura dig att ge din ekonomiska information. Om någon ringer och ber om dina kredituppgifter, lägg på och ring tillbaka för att kontrollera om den som ringer är äkta.
 5. Lita aldrig på onlinetjänster så att de kan erbjuda skuldlättnad och inteckningshjälp med ett klick på en knapp. De är troligen bedrägeritjänster, så undvik att göra misstag att betala på förhand!

Enkla tips om säkerhet på Internet för nybörjare | BestVPN.co

Tips om internetsäkerhet: Hur man kan förhindra att Wi-Fi-avlyssnande tas bort

 1. För resenärer som ofta använder Wi-Fi-nätverk i offentliga utrymmen som pubar, kaféer och restauranger, se alltid till att använda ett VPN för att hålla din identitet anonym och anslutningskrypterad.
 2. Som nämnts tidigare, undvik alla osäkra webbplatser som bara har “HTTP” före adressen. Se till att webbplatserna du besöker använder “HTTPS” märka. Detta indikerar en säker anslutning.
 3. När du använder allmän Wi-Fi’s inaktivera aldrig ditt antivirusprogram, anti-malware eller brandväggsprogram, eftersom det finns många virus / skadlig programvara som kan komma in via nätverket.
 4. Vissa hackare går den extra milen för att lura kunder genom att ställa in falska Wi-Fi-hotspots nära legitima offentliga nätverk. De stjäl sedan användardata och fortsätter att hänge sig åt identitetsstöld.
 5. Använd alltid trådlösa hotspots som du kan lita på. Prata med chefen / representanten på kaféet eller restaurangen för att lära dig mer om deras säkerhetsåtgärder när du är ansluten till Wi-Fi.

Enkla tips om säkerhet på Internet för nybörjare | BestVPN.co

Tips om internetsäkerhet: Håll dina barn säkra online!

 1. Behåll dina barn’s dator och andra internetaktiverade enheter i ett gemensamt område, inte enskilda sovrum. Det kan låta lite hårt, men är faktiskt ett bra sätt att övervaka användningen.
 2. Dela ett socialt medie- eller e-postkonto med dina barn, så att du kan övervaka meddelanden och kontrollera om han / hon inte tittar på obsent innehåll på YouTube Kids eller pratar med främlingar!.
 3. Berätta för dina barn’Det är aldrig okej att köpa något från online utan att fråga dig först! Vissa annonser kan lura dig genom att erbjuda gratis saker för att locka dig att avslöja din personliga information.
 4. Följ säkerhetsriktlinjerna från Facebook, Twitter, Instagram och andra sociala medieplattformar och se till att dina barn endast går med i dem, efter att ha uppfyllt minimikraven för ålder.
 5. Träna dina barn att vara smart på nätet. Lär dem att aldrig posta eller handla personliga fotografier, avslöja personlig information, gå med på att träffa en främling eller svara på hotande meddelanden!

Internetsäkerhet för barn

Inpackning av saker

Med detta kommer vi till slut i den här guiden för säkerhetstips för Internet för Cyber ​​Security Awareness Month. Vi hoppas att du uppskattar vårt bidrag till att sprida meddelandet om att vara säker på internet. Låt oss klargöra att vi inte gör det’t förnekar användbarheten och effektiviteten på Internet.

Det har banat väg för viktiga framsteg i det ekonomiska, tekniska och sociala landskapet. Men du behöver skydd från de mörka sidorna också för en sådan plattform, och det är precis vad vårt uppdrag är! Don’tveka inte att dela guiden vidare. Ha en trevlig dag och njut av ett säkrare internet!

Enkla tips om säkerhet på Internet för nybörjare | BestVPN.co

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me