5 ögon, 9 ögon, 14 ögonallianser – skyddare från terrorism eller angripare av integritet?

Contents

Bekräfta om ditt VPN ligger i Safe Zone

Anonine VPNAvast SecureLine VPNBuffered VPNCactusVPNCyberGhostEncrypt.MeExpressVPNGoose VPNHide.meHideMyAssHola VPNIBVPNIPVanishIvacyIVPNMullvadNordVPNPIAPrivateVPNProtonVtrNVPNVP

Den digitala världen expanderar i ljusare hastighet. Nya tjänster, applikationer, plattformar och innovationer fortsätter att revolutionera vårt sätt att leva. Vissa hävdar att vi kontrolleras och ignorerar våra främsta mänskliga instinkter. Andra debatterar, internet har bara förbättrat våra liv.

Men respekterar det vår rätt till integritet? Det är en svår fråga att svara på. De flesta vet att när du väl går online kommer det alltid att finnas ett digitalt spår av DIG. Vissa accepterar konsekvenserna, drar ut sin kamera för en selfie och laddar upp den på sociala medier med hashtaggen, #onfleek.

“Vem bryr sig om vad jag gör i mitt liv? Jag är ingen terrorist. Jag gör inte’t har något att dölja”. Detta är det vanliga svaret jag får under samtal om integritet. Andra som är mer varna om situationen vet att detta digitala fotavtryck är riskabelt och vill lära sig mer om massövervakning, VPN-loggningspolicy och läckaproblem.

Så den här guiden är för de mer informationshungande, integritetsmedvetna användare. Här inne kommer du att lära dig specifikt om internetens fiender (del av 5 Ögon / 9 Ögon / 14 Ögonallianser), tillsammans med information om säkra jurisdiktioner, där användarens integritet respekteras.

5 ögon, 9 ögon, 14 ögon nationallianser

 1. Five Eyes Alliance
 2. Övervakningsprogram som drivs av FVEY
 3. Anmärkningsvärda individer riktade av FVEY
 4. Anmärkningsvärda organisationer riktade av FVEY
 5. Fem ögon (FVEY) övervakningsländer
 6. Nio ögonövervakningsländer
 7. Fjorton Ögonövervakningsländer

Internet fiender - Osäkra jurisdiktioner efter land och allians

Det andra världskriget ledde till Storbritannien / USA-avtalet, som officiellt antogs den 5 mars 1946, som uppstod från Atlantic Charter 1941 och BRUSA-avtalet 1943. Huvudsyftet var att skapa en multilateral allians för samarbete inom signalintelligens.

Under de följande åren utvidgades avtalet till att omfatta Nya Zeeland, Australien och Kanada. Sedan snabbspolning till några år till, såg vi införandet av flera nordiska länder, Filippinerna och Västtyskland - som arbetar på separata mekanismer, som anslutna enheter.

Dessa enheter heter fem, nio och fjorton ögonallianser. Och ända sedan efterfallet av attackerna den 11 september har övervakningskapaciteten för dessa enheter ökat avsevärt. Nu är varje netizen i länder som är del av dessa allianser under ständig övervakning.

Dessa allianser har sin egen agenda och svarar inte på sitt eget land’s lagar. De delar samlade detaljer genom att spionera på varandra’s medborgare. Detta har stora konsekvenser för Internetanvändare och särskilt VPN: s. Kort sagt, om du är belägen i någon av dessa 14 nationer, är du inte säker!

Därefter måste du bekanta dig med bestämmelserna och lagarna på nätet i det land du bor i. Så jag bestämde mig för att gå riktigt djupgående in i osäkra jurisdiktioner av allians och land, analysera över 187 leverantörer. Hoppas att du uppskattar insatsen &# 55.357;&# 56.898;

Five Eyes Alliance

Förkortat som “FVEY”, Five Eyes Alliance går hela vägen tillbaka till UKUSA-avtalet, vi diskuterade tidigare. Det var ursprungligen bara tänkt att vara en intelligensdelningspakt mellan de två länderna, men omfattade senare tre till. Detta skapade ett kraftcenter med fem ögonländer:

 • Storbritannien
 • Förenta staterna
 • Nya Zeeland
 • Australien
 • kanada

5-ögon-9-eyes-14-eyes

Dessa engelsktalande länder höll detta Five Eyes-avtal hemligt i årtionden. Kan du föreställa dig hur lång de skulle gå om någon hittade det? Dess existens upptäcktes först fram till 2003 och saker klargjordes när Edward Snowden läckte dokument.

Dessa filer erhölls när han arbetade som entreprenör för NSA. Det klargjorde att alliansen delade underrättelser om Sovjetunionen under “Kalla kriget” och sedan ECHELEON Network Disclosures. GCHQ och NSA fångades genom att knacka på e-post, fax, telefonsamtal och annan datatrafik.

Nu har deras agenda förändrats ganska dramatiskt. De använder ständigt “Krig mot terrorism” som en ursäkt att spionera in i lokalbefolkningens liv. Är det rättvist med oss? Jag gör inte’t tror det! Jag skulle avstå från att dela mina politiska åsikter här, men jag kan verkligen inte sluta fundera över hur allt verkar så förplanerat ibland.

Övervakningsprogram som drivs av FVEY

Efter 911-attackerna ökade Five Eyes Alliance sin övervakning och antog metoder för att övervaka all online-aktivitet för användare. Ett globalt övervakningssystem fångar vanligtvis kommunikationer från hela befolkningen över nationella gränser.

Dokumenten läckt av Edward Snowden avslöjade till och med förekomsten av ett flertal övervakningsprogram som drivs av Five Eyes-länderna. Nedan kan du läsa all information om dessa gemensamma enheter, som helt bortser från användarnas integritet.

PRISM - Kör av NSA tillsammans med ASD och GCHQ

PRISM a.k. SIGAD US-984XN är ett program som drivs av NSA. Den samlar in / lagrar internetkommunikation från olika digitala företag i USA. Dessa är baserade på regeringens krav på internetföretag, till exempel Google LLC enligt avsnitt 702 i FISA-ändringslagen från 2008.

Internetbaserade företag måste vända all information som matchar domstolsgodkända söktermer. NSA använder dessa PRISM-förfrågningar för inriktning av kommunikation, inklusive de som är krypterade. Informationen används sedan för att utföra hemliga uppdrag.

XKeyscore - Kör av NSA med ASD och GCSB

XKeyscore, abbreiviated som XKS, är ett hemligt datorsystem som används av NSA. Den analyserar och övervakar internetdata över hela världen dagligen. Programmet har också delats med underrättelsebyråerna i Australien, Kanada, Nya Zeeland, Storbritannien, Japan och Tyskland.

Enligt Edward Snowden ger det komplicerade systemet obegränsad övervakning av individer som befinner sig var som helst i världen. Omvänt hävdar NSA att dess räckvidd är begränsad och begränsad. Hur som helst är systemet bara ett bättre bevis på den teknik som används av fem ögonländer för att samla in mer data om människor som finns, var som helst i världen.

Tempora - Kör av GCHQ med NSA

En hemlig dator som används av GCHQ för buffring av internetkommunikation extraherad från fiberoptiska kablar. Systemet var under testning sedan 2008 och startade först under 2011. Det ger byrån tillgång till stora mängder personuppgifter, utan att uppstå misstankar.

Edward Snowden hävdar att systemet har två huvudkomponenter Global Telecoms Exploitation (GTE) och Mastering the Internet (MTI), avsedda att samla telefon- och onlinetrafik. I maj 2012 tilldelades 250 NSA-analytiker och 300 GCHQ-analytiker för att sortera de insamlade uppgifterna.

MUSKULÄR - Kör av GCHQ och NSA

MUSCULAR a.k.a. DS-200B ligger i Storbritannien och är ett program som drivs av GCHQ och NSA, vilket har bekräftats vara orsaken till hacks, vid datacentra för Google och Yahoo! Under en 30-dagarsperiod hade MUSCULAR samlat 181 miljoner poster för hemliga ändamål.

Enligt det läckta dokumentet av Edward Snowden, NSA’Förvärv använder miljoner poster varje dag från Google och Yahoo’s nätverk till datalager i Fort Meade, Maryland. Programmet samlar in dubbelt så många datapunkter jämfört med PRISM.

STATEROOM - Kör av CSE, CIA, ASD, GCHQ och NSA

STATEROOM, som drivs av medlemmar i ECHELON-nätverket och undertecknare av UKUSA-avtalet, är ett signalundersökningsprogram som används för att utföra diplomatiska uppdrag påstås. De flesta är dock inte medvetna om programmets verkliga syfte.

Men från vad vi vet, drivs STATEROOM av CSE, CIA, ASD, GCHQ och NSA tillsammans. Det kan inte vara annorlunda än något annat system för massövervakning.

Anmärkningsvärda individer riktade av FVEY

Många har riktats av FVEY med hjälp av delad underrättelse. Ett namn som förmodligen skulle överraska dig är det för sent, Charlie Chaplin. Komiker / filmare / kompositör placerades under övervakning för sin kommunistiska tro. Andra mål inkluderar mer kända namn som:

 • Strom Thurmond - Spionerade på sina telefonsamtal via ECHELON Surveillance System.
 • Nelson Mandela - Placeras under övervakning av brittiska SIS-agenter över terrorist rykten.
 • Jane Fonda - Kommunikationer avlyssnas av GCHQ och NSA för politisk aktivism.
 • Ali Khamenei - Mål för ett högteknologisk spionageuppdrag av GCHQ och NSA.
 • John Lennon - Sätt på övervakning av FBI och MI5 för att protestera mot Vietnam Vietnam
 • Ehud Olmert - Ingår i listan över övervakningsmål för GCHQ och NSA.
 • Susilo Bambang - Den tidigare presidenten och hans fru placerades under övervakning av ASD och NSA.
 • Angela Merkel - Telefonkommunikation övervakas från 2003 till 2013 via STATEROOM-programmet.
 • Prinsessan Diana - Topphemlig fil som innehåller mer än 1000 sidor samlade av GCHQ och NSA.
 • Kim Dotcom - GCSB genomförde olaglig övervakning av Megauploads grundare.

Anmärkningsvärda organisationer riktade av FVEY

Den delade underrättelsen som samlats in av de fem övervakningsprogrammen från Five Eyes Nations riktar sig inte bara till individer. Det har varit många fall av kända flygbolag, sändningsnätverk, finansiella institutioner och mer som blivit spionerade av NSA, GCHQ, ASD, GCSB, CSIS.

universitet

 • Tsinghua-universitetet - PRISM-program som spionerar på tusentals Hong Kong och kinesiska medborgare.
 • Racah Institute of Physics - 1 000 israeliska mål listade av amerikansk och brittisk övervakning.

Förenta nationerna

 • FN: s generalförsamling - NSA spionerar på FN: s partner, tjänstemän och hemliga pakter.
 • International Atomic Energy Agency - NSA knackade på IAEA: s telefon’s grundare.

Telekomoperatörer

 • Pacnet - Asia Pacific fiberoptiska nätoperatör hackades av USA 2009.
 • Belgacom - Utlöser en våg av upprörelse i landet, hackar GCHQ Belgacom (Operation Socialist).

Oljebolag

 • Petrobras - NSA spionerar på Petrobras-projekt för att utforska olja i djuphavsområden.

Multinationella företag

 • Thales Group - Spionerade på högsta tjänstemän i 60 nationer, inklusive ägaren till Thales Group.

Finansiella institut

 • MasterCard - NSA arbetar med att övervaka internationella betalningar från det finansiella företaget.
 • Visa Inc - En gren som heter “Följ pengarna” (FTM) skapades av NSA för att övervaka betalningar.

Fem ögon (FVEY) övervakningsländer!

Jag hoppas att avsnittet ovan hjälper dig att förstå hur invasiva länder i Five Eyes Alliance kan bli. De har inga hänsyn till användarnas integritet och fortsätter att genomföra sina avskyvärda metoder.

För att ge användarna en bättre idé har jag dissekerat varje medlem i Five Eyes Country i en separat kategori och diskuterat deras regeringslagar kring VPN-användning och digital integritet.

Amerikas förenta stater

Tillåts VPN-användning enligt lag? Ja

Trots sin aggressiva kontroll över invånarnas onlineaktiviteter förbjuder USA inte användningen av VPN: er. De är faktiskt värd för det största antalet VPN-leverantörer i hela världen, totalt 49 enligt min forskning.

Jag har listat några populära namn nedan, som alla är USA-baserade. Och de är garanterade att visa samarbete när regeringen kräver det. Detta kan vara skadligt för din integritet online.

Visst är USA mycket bra med att visa stöd för medborgerliga friheter och mänskliga rättigheter. Men deras påståenden om stöd “Ytringsfrihet och pressfrihet” är helt falsk.

Flera amerikanska byråer (listade nedan) har varit inblandade i kontroverser kring internetanvändning. NSA har en bakdörr till många stora tekniska företag.

Detta ger dem tillgång till all internetdata, inklusive från Facebook, Google, Yahoo, Microsoft för att hålla reda på onlinekommunikation av sina egna själviska skäl.

Deras regering stöder till och med ISP-övervakning och känner till alla detaljer om din utbildning, skolgång, föräldrar’ inkomst, anställningsstatus, arbetsplats, lånebetalningsstatus.

Alla dessa skäl har tillsammans lett till att USA har listats som en “Internetfiende” från Reportrar utan gränser. därför jag’d rekommenderar strikt att inte lita på företaget och deras många tjänster som påstår sig erbjuda dig anonymitet online.

Amerikanska myndigheter involverade i datadelning

 • National Security Agency (NSA)
 • Central Intelligence Agency (CIA)
 • Defense Intelligence Agency (DIA)
 • Federal Bureau of Investigation (FBI)
 • National Geospatial-Intelligence Agency (NGA)

Populära USA-baserade VPN-tjänster

Jag behöver inte utarbeta mer om varför du bör undvika USA-baserade VPN-tjänster, som de som nämns nedan. Men om du har behov av en pålitlig tjänst måste du vara beroende av leverantörer som är belägna utanför landet. Du kan läsa den bästa guide för VPN för USA för mina rekommendationer för att skydda dig i FVEY-landet.

 • Anonymizer VPN
 • Ace VPN
 • Dölj. Mig
 • Dölj min IP
 • Dölj alla IP
 • Hotspot Shield
 • Hoxx VPN
 • IPVanish
 • LiquidVPN
 • Norton Wi-Fi-sekretess
 • Privat tunnel
 • Privat internetuppkoppling
 • ProXPN
 • RA4W VPN
 • SwitchVPN
 • StrongVPN
 • Speedify
 • SlickVPN
 • TouchVPN
 • TorGuard
 • VPN Obegränsat

Storbritannien

Tillåts VPN-användning enligt lag? Ja

Storbritannien och USA är grundande medlemmar i 5, 9 och 14 Eyes-länderna. Som sådan kan du förvänta dig en stor mängd misstro och oärlighet från båda länderna.

Den konstitutionella monarkin tenderar att agera mycket oskyldig, men har antagit en mycket demokratisk styrelseform under de senaste decennierna. Precis som USA påstår de vara stödjande.

Särskilt när det gäller medborgerliga friheter, politiska rättigheter, yttrandefrihet och integritet. Men samtidigt gör de det obligatoriskt att övervaka sina invånare.

Sedan lagen om utredningsbefogenheter släpptes 2016 har ISP: er och telekom inspelat textmeddelanden, samtal, anslutningstider, webbläsarhistorik och mycket mer.

Denna information lagras i 2 år och är tillgänglig för Storbritannien’s Agenturer (listade nedan), partners och Five Eyes Allians utan någon garanti som krävs.

Storbritannien hävdar att de vidtar dessa åtgärder för att bekämpa övergrepp mot barn och terrorism, men i stället hittar de knackar på fiberoptiska kablar och hänger sig åt riktad spionering.

Att använda ett VPN är lagligt i landet, men lagarna om datalagring gäller alla leverantörer. Därför har Reportrar utan gränser listat landet som ett “Internetfiende”.

UK-byråer involverade i datadelning

 • Regeringskommunikationens högkvarter (GCHQ)
 • Secret Intelligence Service (SIS a.k.a. MI6)
 • Defense Intelligence (DI)
 • Säkerhetstjänst (MI5)

Populära UK-baserade VPN-leverantörer:

 • HideMyAss!
 • SaferVPN
 • ZoogVPN

Nya Zeeland

Tillåts VPN-användning enligt lag? Ja

Medan VPN: er är lagliga i Nya Zeeland är platsen fortfarande inte en säker plats för dina onlineaktiviteter. Landet tillämpar ganska liknande lagar som sin granne, Australien (en annan medlem av Five Eyes).

Den enda skillnaden mellan de två är att Nya Zeeland kan beskrivas som lite lättare när man reglerar internet. De lämnar inte meddelanden om borttagning för hatytringar.

De är också mer samarbetsvilliga när de handlar med invånare som handlar stötande innehåll på internet. Detta betyder emellertid inte att regeringens sida med invånarna.

Nya Zeeland utför alla övervakningsaktiviteter som alla andra Five Eyes Alliance-medlemmar. Dessutom deras skäl att hänge sig till sådana metoder för “bekämpa terrorism” har nyligen debunkats.

Landet misslyckades med att bekämpa vit nationalistisk terrorism. Det senaste exemplet var attacken den 15 mars, där femtio dödades och dussintals fler sårade.

Terrorism från vita radikaler är ett transnationellt hot, till stor del ignorerat av beslutsfattare och medlemmar i Five Eyes. En 17-minutersvideo av attacken publicerades live på terroristernas FB-profil! Hur praktiskt var övervakningen, när till och med NZ-polisen tog 20+ minuter att komma fram till platsen?

Nya Zeelands byråer involverade i datadelning

 • Nya Zeelands säkerhetsinformationstjänst (NZSIS)
 • Bureau of Government Communications Security Bureau (GCSB)
 • Directorate of Defense Intelligence and Security (DDIS)

kanada

Tillåts VPN-användning enligt lag? Ja

Som vänskapligt av ett land framställer Kanada sig att vara, tillsammans med deras premiärminister, Justin Trudeau - det hänger definitivt med vissa mörka metoder för övervakning av dess medborgare.

Det är faktiskt ganska beundransvärt hur Kanada har lyckats införa strikta policyer som övervakning, lagring av data och utvisning av nätneutralitet och fortfarande rankas som ett av de friaste territorierna.

Deras regering samarbetar regelbundet med ISP: er och implementerar samma rättsliga ram som ger sina fem ögon underrättelsetjänster (listade nedan) för att dela data med medlemsländerna.

Medan VPN: er är lagliga i landet, kan jag också garantera att de också måste dela all personlig information till regeringen. Nyligen har Kanada också haft mycket värme från andra medlemmar.

Detta speciella fall kretsar kring dess anslutning till den kinesiska högteknologiska jätten Huawei, som Five Eyes-spioner hävdar fungerar med Kina’s underrättelsebyråer.

Men människor som jag kan inte låta bli att undra. Var allt det drama och spänning om Five Eyes och Huawei, bara en gimmick för att hindra nationer från att bli beroende av deras 5G-teknik?

Kanadensiska myndigheter involverade i datadelning

 • Kanadensisk säkerhetsinformationstjänst (CSIS)
 • Anläggning för kommunikationssäkerhet (CSE)
 • Canadian Forces Intelligence Command (CFINTCOM)

Populära kanadensibaserade VPN-tjänster:

 • Betternet
 • BTGuard VPN
 • SurfEasy
 • TunnelBear
 • Windscribe

Australien

Tillåts VPN-användning enligt lag? Ja

I likhet med andra Five Eyes-länder har Australien inga begränsningar för användningen av VPN: er. Men detta hindrar dem inte för att införa invasiva lagar på grund av deras avtal om delning av underrättelser.

Australien’s konstitution förnekar den uttryckliga rätten till yttrandefrihet. EN “ kommunikation makt” klausul, tillåter till och med australiska byråer att reglera internet, telefon, telegrafiska och till och med posttjänster.

De främjar till och med mandat a “opt-in” filterprogram, som användare frivilligt accepterar för att blockera stötande, olagligt eller pornografiskt innehåll.

För att säkerställa att dessa lagar följs testas ISP: er själva av regeringen och verifieras för att uppfylla alla obligatoriska lagstatus, inklusive datalagring och delning.

Australiska byråer involverade i datadelning

 • Defense Intelligence Organization (DIO)
 • (ASD) - Direktoratet för australiska signaler
 • (ASIO) - Australiens hemliga underrättelsetjänst
 • (ASIS) - Australian Security Intelligence Organization
 • (AGO) - Australian Geospatial-Intelligence Organization

Populära Australien-baserade VPN-leverantörer:

 • Celo VPN
 • VPNSecure Me

Vad är nioögonallianser?

Enligt Edward Snowden har NSA en “massiv kropp” känd som utrikesdirektoratet, ansvarig för att skapa partnerskap med andra allierade och länder.

År 1956 tillkom ytterligare tre länder till UKUSA-avtalet och skapade Five Eyes Alliance. Senare fler medlemmar läggs till i listan, gå med namnen 9 eller 14 ögonländer.

De fungerar som en förlängning av FVEY och drar nytta av liknande samarbete genom att dela och samla in massövervakningsdata.

Från vad jag har lärt mig använder medlemmar av FVEY ett centraliserat, automatiskt uppdaterat system med smeknamn “Sten spöke” för att dela nationer’ intelligens.

Nine Eyes är annorlunda i den meningen att deras kanaler för intelligensdelning är smalare och inte inkluderar tillgång till teknik som Stone Ghost.

Nio ögonövervakningsländer!

Länder som ingår i Nine Eyes-allianserna kanske inte har samma autonomi för att dela intelligens, men är lika mer riskfyllda platser när det gäller digital integritet.

Tänk på dem som Nine Eyes i James Bond-filmen “SPÖKE” för en nära representation, som inkluderar alla de tidigare Five Eyes-länderna, plus:

 1. Norge
 2. nederländerna
 3. Frankrike
 4. Danmark

9 Nine Eyes Nation Alliance

Norge

Tillåts VPN-användning enligt lag? Ja

Användare som är oroliga för sin digitala integritet kan använda en VPN-tjänst i Norge. Se bara till att du väljer en som inte finns i själva landet, som Opera VPN (gratis service - knepigt, va?).

Exklusive VPN-samtalet är Norge känt för att ha en öppen miljö för media och yttrandefrihet. De inför inte någon form av filtrering, verifierad av ONI 2009.

Som sådan har landet ingen ONI-landsprofil, men du kan fortfarande hitta dess namn i den regionala översikten för Norden av OpenNet Initiative.

Norge ger allmänheten tillgång till myndighetsinformation, men i utbyte tränger de in på internet och hänger sig övervakade.

Även om det inte finns några begränsningar eller censur för innehåll, använder stora Internetleverantörer DNS-filter för att blockera barnpornografi, The Pirate Bay och andra liknande webbplatser.

Populära Norge-baserade VPN-tjänster:

 • Opera VPN

nederländerna

Tillåts VPN-användning enligt lag? Ja

VPN: er är helt lagliga i Nederländerna och invånarna njuter av ett av de lättaste internetsystemen. Regeringen ålägger ingen censur eller begränsningar för internetåtkomst.

Naturligtvis drar de en linje när det gäller intrång i upphovsrätten, och förbjuder webbplatser som Pirate Bay - beställd av nederländska domstolen 2017.

Däremot är dess förvärv i listan över Nine Eyes Members en delikat prejudikat för invånarna. Användare känner sig inte säkra på att dela sina data eller hänge sig åt i enkel surfning.

Detta beror på att landet använder samma ram för delning av underrättelser, där medlemmarna samlar in och delar elektronisk information om medborgarna.

Populära Nederländerna-baserade VPN-leverantörer:

 • Goose VPN
 • ShadeYouVPN
 • VPN4All
 • WifiMask
 • WASEL Pro
 • ProXPN
 • RootVPN

Frankrike

Tillåts VPN-användning enligt lag? Ja

Frankrike inför inga stränga bestämmelser mot VPN-tjänster. Landet främjar främst press- och talefriheten online.

Det ger invånare ofiltrerad tillgång till innehåll, med undantag för webbplatser som främjar terrorism / hat / rasvåld och barnpornografi.

Men samtidigt genomför de en “tre strikes” lagstiftning och en lag som främjar administrativ filtrering för att skapa en “civiliserad” internet.

Som svar på dessa lagar attackerades tjänstemän i flera journalister och medieföretag för domstolstämning, och pressade dem att identifiera sina källor.

Landet genomför till och med artikel 18 på grund av ett utkast till verkställande beslut som släpptes i juni 2011, vilket ger ministerierna befogenhet att begränsa onlineinnehåll;

“i händelse av överträdelse, eller om det finns en allvarlig risk för överträdelse, av upprätthållandet av den allmänna ordningen, skyddet av minderåriga, skyddet av folkhälsan, bevarandet av det nationella försvarets intressen eller skyddet av fysiska personer”.

Populära Frankrike-baserade VPN-tjänster:

 • ActiVPN

Danmark

Tillåts VPN-användning enligt lag? Ja

Danmark har ingen ONI-profil ännu, men den ingår fortfarande i den regionala översikten för Norden. ONI hävdar att landet inte innebär någon filtrering.

Detta omfattar dock inte barnpornografi, olaglig musik, reglerade droger och piratkopierad fildelning. Som sådant nekas webbplatser som The Pirate Bay och All of Mp3 tillgång i landet.

Enligt WikiLeaks den 23 december 2008 filtrerades ett stort antal 3 863 andra webbplatser i Danmark. De flesta av dessa inkluderade falska tjänster, inklusive lokala och utländska webbplatser.

Dess medlemskap i Nine Eyes binder också Danmark till att dela elektroniska uppgifter om invånare till andra medlemsländer. Som sådan kan platsen inte betraktas som en “Säker” jurisdiktion.

Populära Danmark-baserade VPN-leverantörer:

 • BeeVPN
 • CitizenVPN
 • Unlocator

Vad är Fourteen Eyes Alliance?

Efter införandet av de fyra länderna ovan i UKUSA-avtalet anslöt sig flera underrättelsebyråer till orsaken och bekämpade “Krig av terror”.

Alliansen utvidgades ytterligare till att omfatta ytterligare fem medlemsländer som bildades  “14 ögonländer” a.k.a. SIGINT Seniors Europe (SSEUR), enligt Edward Snowden’s läckte dokument.

Men där man kan tro att denna allians är ännu dödligare än FVEY, är den faktiskt ännu mindre “intima” än Nine Eyes Alliance-medlemmar.

Det enda som förblir konsekvent med detta förvärv är att gynna regeringarna av tillgång till resurs och underrättelse, de hade tidigare inte tillgång till.

Fjorton Ögonövervakningsländer!

När UKUSA-avtalet sträcker sig till att omfatta 14 länder kan jag inte låta bli att säga hur smart USA och Storbritannien är. De bry sig inte om att dela Stone Ghost-tekniken med nya medlemmar.

Detta innebär direkt att de har utvidgat sin insamling av data, medan körsbärsplockande saker att dela med andra medlemmar i den bredare alliansen, varför du måste lita på de bästa VPN: erna utanför 14 Eyes.

De 14 Ögonövervakningsländerna inkluderar alla tidigare Nine Eyes-länder, plus:

 1. Italien
 2. Sverige
 3. Tyskland
 4. Spanien
 5. belgien

Italien

Tillåts VPN-användning enligt lag? Ja

Italien kan vara försiktigt när det gäller VPN, men eftersom de ingår i 14 Eyes-länder kan jag inte låta bli att undra om tjänster i landet samarbetar med myndigheterna.

Naturligtvis, om du vill utnyttja säkerheten kan du välja VPN utanför landet (som inte är medlemmar i 5, 9 och 14 Eyes-länderna).

För det mesta marknadsför Italien Yttrandefrihet. Men enligt dess ONI-profil, regeringen är mycket långsam när det gäller att ta itu med frågor som rör privatliv.

Det finns också någon reglering som märks, särskilt i vissa kategorier av webbplatser som hittats som främjar spel, upphovsrättsintrång, och barnpornografi.

OpenNet etiketter Italien’s transparens kl “hög”, men deras konsekvent kl “låg”. Detta verifierar bara det faktum att regeringen för närvarande arbetar med lagar för att censurera / övervaka tillgång till nätet.

Populära Italien-baserade VPN-tjänster:

 • AirVPN

Sverige

Tillåts VPN-användning enligt lag? Ja

Sverige har tur att klassificeras av ONI utan bevis för filtrering, men landet är fortfarande inkluderat i den regionala översikten för Norden.

Landet är en rik europeisk monarki, men följer en parlamentarisk regeringsform, liknande Nya Zeeland. Sverige främjar ett obegränsat internet.

De ger tillgång till medborgerliga friheter och förbjuder inblandning i frågor om yttrandefrihet, press och ärenden om integritet / anonymitet.

Regeringen respekterar dessa rättigheter, men ger domstolsbeslut om övervakning av riktade individer i frågor som rör nationella säkerhetshot.

I likhet med de flesta nordiska länder har Sverige vidtagit åtgärder för att blockera tillgången till The Pirate Bay genom att attackera ett kärnkraftsdatacenter i närheten av Stockholm.

Populära Sverige-baserade VPN-leverantörer:

 • AzireVPN
 • FrootVPN
 • Ipredator
 • proxyst
 • mullvad
 • OVPN
 • PRQ
 • PrivateVPN

Tyskland

Tillåts VPN-användning enligt lag? Ja

Märk “Fri” i frihet på nätet och listas som “inga bevis” på alla fyra områden (internetverktyg, konflikt / säkerhet, socialt, politiskt) av ONI är Tyskland en annan överraskande Fourteen Eyes-medlem.

Jag tror att om det inte var’För Edward Snowden som läcker dessa dokument, skulle vi inte ens veta om Tyskland var medlem i UKUSA-avtalet.

De är ganska öppna och hävdar att de försvarar sina medborgares rätt till integritet. Naturligtvis har de försökt censurera internet genom åren.

Men Tyskland hävdar att detta endast gjordes för att begränsa terrorrelaterad extremism, undertrycka falska nyheter, utrota hatprat och skydda minderåriga.

Populära Tyskland-baserade VPN-tjänster:

 • Avira Phantom
 • ZenMate
 • ChillGlobal
 • GoVPN
 • mig
 • Steganos
 • mig

Spanien

Tillåts VPN-användning enligt lag? Ja

Spanien är inte listat i Reportrar utan gränser, inte klassificerat av ONI, och inte heller i Freedom on the Net’2013 års rapport, vilket indikerar att det är ganska säkert.

så långt som jag’Efter att ha undersökt, inför regeringen inga begränsningar på internet. Vissa hävdar till och med att de inte kan övervaka e-postmeddelanden eller chatta på internet, utan att det är relevant lagligt tillstånd.

Lagen förbjuder dock förhärligande eller stöd för terrorism, rasdiskriminering eller hat mot sexuella inriktningar, nationellt ursprung osv.

Fram till nyligen är den enda offentliga blockeringen som gjorts för P2P / Torrenting-webbplatsen, Pirate Bay. I mars 2015 blockerades TBP på flera webbadresser.

Eftersom Spanien är en del av Fourteen Eyes Alliance skulle jag dock hålla fast vid min tro på att platsen inte är en säker plats. Detta går sant, särskilt om du önskar fullständig digital integritet.

belgien

Tillåts VPN-användning enligt lag? Ja

Belgien har ingen ONI-profil, men landet ingår i den regionala översikten över Europa. VPN-användning är lagligt i landet, där det finns ganska mycket censur.

Många telekomleverantörer som Tele2, Versatel, Vikings, Mobistar, Proximus, Belgacom och Telenet har filtrerat flera webbplatser på DNS-nivå sedan april 2009.

Belgien hävdar att detta görs för att förhindra olagligt fildelning, olicensierat spel och främjande av bigotry och antisemitism, som en del av deras internetcensurskampanj.

Eftersom landet dock är Fourteen Eyes-medlem rekommenderar jag inte att det är en säker plats för online-aktiviteter. Din information kan riskera att övervakas dagligen!

Inpackning av saker

Jag hoppas att den här fördjupade guiden hjälper användare att förstå mer om 5/9/14 Eyes Allianser. För att sammanfatta, får du aldrig lita på en del av UKUSA-avtalet.

Gå bara för VPN-tjänster som finns i tredje land, eftersom de garanterar anonymitet och säkerhet online istället för massövervakning och invasion av sekretess.

Som får mig till min andra fråga: tror du att dessa allianser faktiskt har spelat en roll i kampen mot “Krig mot terror?” - en anledning som de ständigt använder för att invadera din integritet! Verkar det inte som om det finns ett yttre motiv till allt detta?

Jag kommer inte ens diskutera terrorattacker från och med 2000 (när övervakningskapaciteten ökades), men låt’s prata om 2010 att presentera. Hur många av dessa länder har STOPPAT bombningar / skjutningar via onlineövervakningen de utför på miljarder / biljoner människor runt om i världen?

Det verkar som om det enda dessa byråer är efter är INFORMATION om varandra, kändisar, den vanliga mannen eller stora organisationer.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me