100+ VPN-loggningspolicyer exponerade – 37 VPN: er Håll dina loggar & 15 Don & rsquo; t

I det snabba “digital” världen vi har skapat, “Integritet” är ofta ett vanligt problem. Sanningen ska sägas, allt du gör på nätet lämnar ett digitalt fotavtryck som gör det märkbart i årtionden.

Internet glömmer aldrig någonting, och du kommer att vara dumt att förvänta dig annat. Om det inte räckte, har du regeringar, hemliga byråer och hackare som alla spionerar på dig.

Länder mot länder, läggs till i “Rapporter utan gränser” listning, märkt som det vi kallar “internet fiender”, hänge sig åt massövervakningsaktiviteter för medborgarna.

Därför blir användningen av VPN: er populära för att hålla din identitet dold och onlineaktiviteter anonym. Men dessa tredjeparts tjänster kanske inte exakt är också säkra.

Olika VPN-leverantörer skämmer bort sig med loggningsaktiviteter eller har problem med läckor som riskerar din integritet. Mot bakgrund av detta skapade Bestvpn.co denna omfattande guide om loggar. Hoppas att det svarar på alla dina frågor!

Contents

37 VPN: er förvara dina loggar & 15 Don’t

 1. Typer av VPN-loggar
 2. Varför loggar VPN: er
 3. Larmande VPN: er som lagrar loggningsinformation
 4. Pålitliga VPN med en strikt “Inga loggar” Politik

Typer av VPN-loggar

Innan jag fördjupar mig för att förklara de olika typerna av virtuella skyddade nätverksloggar, låt mig klargöra att alla leverantörer hänger sig åt inspelning / lagring av information. Det har bara förekommit några få sällsynta fall där leverantörer testades och verifierade sina LOGLESS-påståenden.

Tills en incident inträffar om en stämning från regeringen kan du inte riktigt säga om en viss VPN är säker eller inte. Det betyder inte att du slutar använda dem helt, bara att det kanske inte är allt solsken och regnbågar, även med en PÅLÄGGANDE produkt.

Typer av VPN-loggar

Naturligtvis finns det några VPN-filer som är öppna för loggningsinformationen de registrerar. Hur som helst är det nödvändigt att acceptera att när du registrerar dig med ett VPN kan du fortfarande vara under övervakning. Bara inte från regeringen utan själva leverantören.

Detta kan vara av många skäl (som jag kommer att diskutera nedan). Fram till dess, om vi pratar om typen av VPN-loggar, finns det två: Aktivitets- / användarloggar och anslutningsloggar. Den förstnämnda ger en större invasion av privatlivet, medan den senare tenderar att vara relativt ofarlig (utgår efter 1-15 dagar).

Aktivitets- / användarloggar

Som namnet antyder hänvisar dessa VPN-loggar till all data som samlas in när du använder internet. Detta inkluderar alla dina online-aktiviteter, som är en sammanställning av metadata, IP-adresser, anslutningstider och trafikloggar som surfhistorik, skickade meddelanden, nedladdade filer, gjorda inköp och mjukvara som används.

Vissa leverantörer kanske bara registrerar specifika aspekter av din aktivitet / användning. Andra som är mindre tillförlitliga kan lagra all information som nämns ovan. Denna övervakning och inspelning av användningsdata kan visa sig vara skadlig ur integritetssynpunkt och besegra syftet med att använda ett VPN i första hand.

Låt mig dock klargöra, de flesta av VPN-tjänsterna som är engagerade i sådan aktivitetsloggning tenderar att vara GRATIS. Kom ihåg att dessa tjänster måste betala för datacenter, serverutbyggnad, mjukvaruuppdateringar, teknisk support och webbplatsutgifter. Det enklaste sättet att göra det är att sälja din information till tjänster från tredje part.

Data som bidrar till att skapa en profil kring olika användare är mycket lönsamma. Föreställ dig värdet av läckt personlig information. Om du bor i en 5/9/14 ögon jurisdiktion, kan samma information också överlämnas till myndigheter eller hemliga organ.

Enligt lag mest “internet fiender” gör det obligatoriskt för Internetleverantörer att lagra dina data var som helst mellan 6 månader till 2 år. Det är därför jag alltid råder användarna att gå för betalda VPN-tjänster som verifieras, eftersom de gör dessa uppgifter osynliga, samtidigt som man undviker loggningspraxis som finns i GRATIS motsvarigheter..

Anslutningsloggar

Där aktivitetsloggar bokstavligen kan sluta förstöra din online anonymitet är anslutningsloggar mindre ofarliga. Visserligen bör inspelningen av sådan information motiveras av VPN-leverantören med giltiga resonemang. För att inte tala om bör tjänsten också klargöra varaktigheten för borttagning av dessa VPN-loggar.

Anslutningsloggar inkluderar vanligtvis IP-adresser, anslutningstid, datum och plats. Det här är de flesta inspelade loggarna från de flesta VPN-leverantörer. Även om de inte direkt avslöjar din identitet, kan anslutningsdatum, tider och plats användas tillsammans.

Några exempel på VPN som behåller anslutningsloggar, trots att de påstår att lagra INGEN är TunnelBear, Windscribe, PureVPN, Betternet och ProtonVPN. Den goda delen är anslutningsloggar lagras endast tillfälligt. De hålls var som helst mellan 1 och 15 dagar, beroende på tjänsten.

Vissa kan till och med förlänga längden ytterligare. Till exempel håller HideMyAss denna information under 6 månader. Ur ett integritetsperspektiv är denna loggning bara något påträngande, och det kan vara svårt att återskapa din online-aktivitet med hjälp av dem.

Warrant Kanarieöarna

I 5/9/14 Eyes jurisdiktioner och andra länder kan ISP: er och VPN-tjänster få “hemliga teckningsoptioner” i form av nationella säkerhetsbrev eller stämman från regeringen. Dessa teckningsoptioner gör det möjligt för brottsbekämpande myndigheter att kräva information om sina kunder för utredning.

De flesta av dessa teckningsoptioner kommer med en gagorder. Detta förhindrar ISP- eller VPN-tjänsten från att meddela målet om att bli föremål för övervakning. Det är här Warrant Canaries kommer in, som inte är helt relaterade till loggningsaktivitet / anslutningsinformation.

Dessa målsidor som annonseras av leverantörer hjälper till att bibehålla integriteten. De har regelbundet publicerat uttalanden på en specifik sida som bekräftar att tjänsten inte har fått någon hemlig order. Om en sida slutar publicera vanliga uttalanden tas den kanariska uttalandet bort.

Detta signalerar att en stämning har utfärdats och VPN är förbjudet att rapportera det. Som sådan kan användare som är medvetna om privatliv vidta nödvändiga åtgärder för att se till att deras identitet förblir säker. Om än, denna användning av a “Garanti Canary” tar upp sin egen uppsättning frågor för leverantörer.

Om en VPN påstår sig leverera ingen loggar, skulle de inte behöva oroa sig för att skapa en sådan sida, eller hur? Det faktum att de bara uppdateras en gång i månaden gör dem värdelösa. Ändå var det viktigt att ge insikt och vi kommer att diskutera relevanta leverantörer i inlägget nedan.

Varför loggar VPN-användare användardata och går mot deras löfte om integritet?

Tack vare initiativ som Cybersecurity Awareness Month och Safer Internet Day (SID) inser netizens runt om i världen värdet av sina ONLINE DATA. Integritetsmedvetna användare börjar omedelbart använda VPN-tjänster, men möter senare dilemma på grund av lagring av loggar.

Varför loggar VPN-användare användardata och går mot deras löfte om integritet

Så den fråga som de flesta behöver besvara är; varför loggar VPN-användare användardata? går det inte mot deras löfte om integritet? Jag bestämde mig för att ge lite resonemang, efter att ha kommunicerat med flera VPN-tjänster via e-post (naturligtvis bara några få medgett att lagra loggar i första hand).

Felsökning av VPN-relaterade problem

Det vanligaste skälet till VPN-loggning är att fixa problem med deras tjänst. Till exempel kan vissa användare stöta på anslutningsproblem eller till och med möta DNS, WebRTC-läckor.

Lagring av sådan information kan vara praktiskt när man optimerar VPN-nätverkets nätverk. Vanligtvis kräver felsökning av problem underhåll av minimala anslutningsloggar.

Begränsa samtidiga anslutningar

Jag tycker personligen att denna anledning är motsägelsefulla, särskilt för “inga loggar” VPN-tjänster. Alla leverantörer sätter gränser för antalet tillgängliga samtidiga anslutningar.

På en enda prenumeration tillåter vissa leverantörer 3, 5, 6 eller till och med obegränsade multi-inloggningar. Den här handlingen kräver fortfarande någon form av loggning (för att ta reda på hur många enheter som är anslutna).

Fråga därför alltid VPN-tjänsten du registrerar dig för, hur de tenderar att verkställa dessa anslutningsbegränsningar medan de påstår sig inte lagra några loggar.

De enda VPN: n hittills som följer en strikt nollloggningspolicy och tillåter användare obegränsade samtidiga anslutningar är Perfect Privacy och Surfshark.

Inga loggar = inga begränsningar. Så enkelt är det!

Att införa bandbreddbegränsningar

Precis som VPN-tjänster logginformation för att begränsa flera inloggningar, kan de också införa bandbreddbegränsningar. Detta kan innebära inspelning av vissa VPN-loggar för aktivitet / användning, vilket är ganska riskabelt.

Det är därför jag aldrig litar på leverantörer som sätter bandbreddbegränsningar, inte ens på betalda prenumerationer. Jag menar, det trotsar hela syftet med att använda ett VPN. Jag vill ha skydd när jag använder internet.

Viktigast av allt, jag vill utnyttja bra hastigheter för att strömma och ladda ner torrent. Därför, om någon VPN inför sådana begränsningar och påstår sig vara “inga loggar”, lita inte på dem.

Några exempel på VPN-tjänster som gör detta inkluderar Windscribe och TunnelBear, som båda erbjuder “fria försök” som begränsar bandbredden.

Logga med hyreservrar (VPS)

Det är en skuggig praxis, men många leverantörer använder hyreservrar idag. De lurar användare att tro att de har datacentra runt om i världen, men använder faktiskt bara Virtual Private Servers (VPS).

De tenderar att vara väldigt billigare VPN än bara metall servrar. Men de erbjuder inte samma nivå av integritet. VPS-leverantörer kommer ofta att ha loggar över serveraktiviteter.

Detta betyder att du inte bara behöver oroa dig för din VPN-inspelningsinformation, utan valfritt antal VPS-leverantörer kan få tag på dina privata uppgifter.

Samtidigt erbjuder VPS skydd från lokala myndigheter som tidigare skulle gå direkt till datacentret för att få vad de behöver.

Regeringar Lagar och underrättelsebyråer begär

Länder som utgör del av Five, Nine och Fourteen Eyes inför i synnerhet strikta lagar som kräver att företag loggar och / eller överlämnar privat användarinformation.

Till exempel föreskriver lagförslaget om utredningsmakter i Storbritannien lagring av stockar och underhåll av dem i 12 månader. Detta kan verkligen hindra din integritet.

NSA och GCHQ har till och med spionerat på teknikföretag i USA, Storbritannien och andra länder, som en del av deras PRISM-program sedan 2010.

De kräver helt enkelt loggfiler genom att utfärda en “gag order”. Detta gör det olagligt för alla teknikföretag att inte avslöja den information som krävs.

Samband mellan loggningspolicyer och jurisdiktioner

Du förstår, det finns konsekvenser av att registrera sig hos en leverantör, baserad i en riskabel jurisdiktion. Olika länder inför sina egna lagar om datalagring och övervakning.

Där vissa väljer att respektera användarnas integritet, andra försöker sitt bästa för att övervaka ALLT! Du kan lära dig allt du vill om dessa länder i den här guiden. En del deltar till och med i delning av underrättelser mellan länder för att spionera på varandra’s medborgare.

Om en VPN är baserad i en jurisdiktion som är märkt som en internetfiende, kan du vara säker på att de inför lagar som kräver registrering av data till ISP: er, telekomleverantörer och EVEN VPN: er.

Det finns ingen lösning på det. Även om de undviker uppmärksamhet, är en stämning med en gagorder från NSA, GCHQ eller FBI allt som krävs för dem att samarbeta. Därefter måste dessa leverantörer logga in all användardata, varför du måste vara försiktig med ditt land’s internetlagar.

Om du till exempel är baserad i Europeiska unionen finns det länder som ingår i de 14 Eyes Allianserna och även de som inte är och kan övervägas “Internetvänligt”.

Oavsett var du bor exakt kommer du att få skydd enligt EU: s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) i de flesta fall, vilket främjar dataskydd och integritet för alla användare inom EU! Jag slår vad om att du inte visste det förrän nu, rätt?

Larmande VPN: er som lagrar loggningsinformation

Vid det här laget hoppas jag att du har en klar uppfattning om vilka typer av loggar inspelade av VPN: er, varför de spelas in och förhållandet mellan loggning och jurisdiktioner.

Larmande VPN: er som lagrar loggningsinformation

För den viktiga delen har jag skapat en djupgående analys av VPN-loggningspolicyn för 100+ leverantörer. Nedan får du information om 24 leverantörer som spårar / lagrar data och bör undvikas.

1. Astrill VPN - Huvudkontor i Seychellerna

Trots att Seychellerna är en säker plats, bort från allianserna 5/9/14, är de fortfarande skyldiga till att registrera anslutningsloggar. Det är faktiskt roligt också!

När du besöker sidan om sekretesspolicy hävdar de först att de inför en VPN-loggpolicy. Efter att ha läst de första punkterna säger de:

“Vårt system håller reda på aktiva sessioner - anslutningstid, IP-adress, enhetstyp och Astrill VPN-applikationsversion under din VPN-session. Dessutom har vi 20 senaste anslutningsregister som inkluderar: anslutningstid, anslutningsvaraktighet, land, enhetstyp och Astrill-klientens applikationsversionsnummer”

Enligt detta uttalande “Faktisk” loggar som samlats in av Astrill: Tidsstämplar för anslutning, ditt land, din enhet och till och med din IP-adress.

I sina FAQ-avsnitt hävdar leverantören att de gör detta endast för ACTIVE sessioner för att övervaka antalet samtidiga anslutningar från ett enda prenumeration.

De hävdar att de tar bort dessa loggar direkt efter att sessionen är över. Kan du verkligen hålla ordet om dem, särskilt efter att ha tänkt på hur de först påstod sig vara “logless”?

2. AnonVPN - Huvudkontor i USA

Baserat i USA förlorar AnonVPN redan mest av sin trovärdighet (om någon). Leverantören är en del av ett land som är grundaren av Five Eyes (UKUSA-avtalet).

Som sådan kräver regeringen att ISP: er och VPN: er lagrar loggar. Naturligtvis hävdar AnonVPN att “Vi har inte loggar över IP-anslutningar, aktivitet eller ursprung. Vad vi inte gör’t samling kan inte begäras.”

Jag kan emellertid inte tro detta uttalande, när de också har en Warrant Canary som säger att den inte har någon gag order. Varför gå igenom besväret med att nämna det, när du inte har loggar?

Om du besöker deras “Användarvillkor” sidan finns det ett uttalande som klargör, “Det kan inte garanteras att andra kommunikationsmedel (t.ex. post, fax och rösttelefontjänst) någonsin kommer att vara 100% säkra. Och därför rekommenderar vi alltid att använda sunt förnuft.”

3. Anonymizer - Huvudkontor i USA

Anonymizer är en del av ett land som har betecknats som ett “Internetfiende” från Reportrar utan gränser. Det följer lagarna för en regering som är inblandad i allianserna 5/9/14.

Detta innebär att leverantören redan lagrar loggar, om de får en stämning med en gag-order - de kommer inte att kunna vägra något - eftersom det skulle vara olagligt. Villkoren för tjänstesidan har tagits bort, men en tidigare ögonblicksbild beskriver detta uttalande:

“I den maximala utsträckning som tillåts enligt tillämplig lag kan Anonymizer övervaka e-post eller annan elektronisk kommunikation och kan lämna ut sådan information om den har en god tro anledning att tro att det är nödvändigt för att säkerställa att du uppfyller detta avtal, och skydd av rättigheter, egendom och intressen för Anonymizer-parterna eller någon kund hos en Anonymizer-part.”

Kort sagt, den USA-baserade leverantören loggar allt de kan, samtidigt som han lurar av alla andra genom att ange, “Du’Jag behöver aldrig oroa dig för att hålla reda på din användning eller anslutningar” på deras hemsida. Vilken hyckleri?!

4. Ace VPN - med huvudkontor i USA

Jag kommer att avstå från att upprepa detta igen, men Ace VPN har sitt huvudkontor i USA. Därför är det redan en del av problemet och gör ZINCH för din faktiska integritet.

Mycket smart säger de på sin sida om sekretesspolicy, “Vi loggar inte VPN-trafik. Vi spionerar inte på våra användare eller övervakar deras bandbredd eller Internetanvändning. Våra VPN-servrar lagrar inte någon personlig identifierande information (PII).”

Men samtidigt medger de att “samla in personlig information som tillhandahålls av webbplatsanvändare. “Personlig information” innehåller ditt namn, adress, telefonnummer, kredit- eller betalkortsinformation, e-postadress, födelsedatum, IP-adress”

Jag menar, var bara ärlig att du verkligen lagrar loggar. Kanske kommer transparensen att få fler kunder snarare än att uppenbart ljuga för att lura dina egna framtidsutsikter?

5. AirVPN - med huvudkontor i Italien

Eftersom Italien är ett 14-Eyes-land, tappar AirVPN tyvärr sin trovärdighet på marknaden. Leverantören är faktiskt ganska fantastisk och levererar fantastiska prestanda, tillförlitlighet och support.

Man kan dock inte helt enkelt lita på något land i de 14 Eyes jurisdiktionerna. De kräver fortfarande datalagring och övervakningsaktiviteter, som VPN-tjänster inte kan bekämpa.

I dess Vanliga frågor, AirVPN ställdes en fråga, “Har du sessionloggar eller någon annan typ av loggar som kan användas för att spåra identitet och nätaktivitet?”

De svarade med att säga, “Nej, vi gör inte’t föra loggar av den typen”. Men när du kolla in deras Integritetspolicy, de hävdar “Luftservrar och mjukvaruprocedurer förvärvar endast personuppgifter som är strikt nödvändiga för teknisk funktion av tjänsten, till exempel IP-adress”

De leverantörer betonar att uppgifterna är aggregerade i anonym form och inte kan kopplas till en enskild användare. Stämmer det dock riktigt? Ingen vet förrän de får testas när en stämning eller en gag order beställts!

6. Avira Phantom VPN - Baserat i Tyskland

Tyskland är ett annat land med 14 ögon och det kanske inte är den säkraste platsen för en VPN-tjänst. Avira Phantom kan vara bra när det gäller att behålla din anonymitet online.

Men det är landet’s lagar som jag inte kan lita på. Som nämnts otaliga gånger tidigare kommer sådana VPN att behöva samarbeta med regeringen när de kräver det.

Avira Phantom hävdar också att de inte lagrar aktivitets- / användarloggar. Precis som de flesta leverantörer lagrar de dock anslutningsloggar, inklusive bandbredd och diagnostikdata.

Även om detta inte nödvändigtvis hindrar din integritet, finns det ingen information som anger när dessa loggar tas bort. Därför kan jag inte betrakta Avira Phantom som en säker VPN-tjänst.

7. Buffrat - Huvudkontor i Gibraltar

Baserat i Gibraltar är Buffered en säker VPN-tjänst, eftersom dess plats inte är en del av 5/9/14 Eyes-allianserna. Leverantören har inte heller några trafikloggar, så det är ett annat plus.

Det enda problemet är att de samlar in: din IP-adress, OP-system, webbläsare, bandbredd och tidsstämplar för anslutning, tillsammans med annan allmän information.

Dessa anslutningsloggar kan vara mindre riskfyllda, men är fortfarande skadliga för din digitala integritet. Enligt deras TOC lagras din verkliga IP-adress, förbrukad bandbredd och anslutningsvaraktighet under 30 dagar!

Naturligtvis eftersom Buffered inte är baserat på en “Internetfiende” plats, kan du tro att de är säkra. För att inte tala, de ljugade inte om sina stockar och var faktiskt transparenta.

Så jag kanske inte gillar inspelningen av anslutningsloggar, men ALLA VPN hänger med någon slags loggning. Den enda viktiga delen är att vara ärlig om det och det är buffert VPN!

8. BolehVPN - Huvudkontor i Malaysia

Eftersom BolehVPN har sitt huvudkontor i Malaysia, omfattas det av en “Säker jurisdiktion”. Detta ger det en fördel gentemot andra VPN-tjänster. Men det misslyckas med att hålla din identitet säker. Om du besöker deras TOC-sida påstår de:

“BolehVPN behåller inte loggar över användaraktivitet eller åtkomst. Vi håller loggar över allmänna trafikgenomströmningar för våra servrar för att fastställa lastning och användning av våra servrar men inte på en individuell nivå. Men om vi märker någon ovanlig aktivitet på våra servrar (hög bandbreddbelastning, högt antal anslutningar eller CPU-användning) kan vi tillfälligt aktivera loggar för att identifiera missbruk av våra tjänster (som DDoS eller skräppost via våra servrar).”

Innan du uppdaterar detta “Loggningspolicy” rubrik hävdade BolehVPN till och med att detta hände “en handfull gånger i många års drift.” Vad detta antyder är att leverantören till och med kan samarbeta om de får en stämning om att avslöja loggar på specifika mål.

9. Betternet - Huvudkontor i Kanada

Baserat i Kanada kan Betternet ha lurat många med “GRATIS VPN” svindlar, men deras dataledningsaktiviteter kommer att avslöjas förr eller senare.

Platsen hindrar redan integriteten, eftersom Kanada är en del av Five Eyes Alliance. Sedan lagrar tjänsten ytterligare “Trafikloggar” till exempel din IP-adress och surfaktivitet.

Deras integritetspolicy anger det “Betternet samlar inte in, loggar, lagrar, delar inte någon datalogg som tillhör användare.” Men samtidigt hittar VPN aggregerar data om besökta webbplatser.

Att döma att tjänsten är “fri” och förmodligen körs på en annonsintäktsmodell, är det också säkert att anta att de säljer loggar och privat information till tredje part.

10. FlyVPN - Huvudkontor i USA

FlyVPN är en annan USA-baserad tjänst. Detta minskar automatiskt dess trovärdighet, eftersom leverantören måste lagra loggar, en lag som är obligatorisk av regeringen.

Men vad jag gillar med leverantören är att de inte ljuger om sina loggningsuppgifter. De anger öppet på sin TOC-sida, “När du använder FlyVPN registrerar vi följande information:

 • Din lokala IP
 • Ditt fullständiga namn
 • din e-postadress
 • Ditt telefonnummer
 • Anslutningsstämplar
 • Tilldelat portnummer
 • Tilldelad IP-adress
 • Avstängningstidsstämplar

Som sådan är de skyldiga till att lagra både: Aktivitets- / användnings- och anslutningsloggar, inklusive din IP, tidsstämplar, destinations-IP och portnummer, som direkt kan koppla tillbaka till dig.

11. Faceless.me - Huvudkontor på Cypern

Cypern är inte en del av jurisdiktionerna för 5, 9 och 14 ögon. Detta ger Faceless.me en god fördel på marknaden, men tyvärr loggar användarinformation.

I ett uttalande från deras vanliga frågor hävdar Faceless.me “Vi bara spåra din dataanvändning totala och din IP-adress, vilket krävs för vår interna bokföring. Och till och med denna information lagras på våra servrar under en begränsad tid.”

Samtidigt skryter de med att ha en VPN-loggpolicy och anger stolt på sin hemsida, “Vi’håller inte loggar över din aktivitet, så om FBI frågar - där’är ingenting.”

Det är lustigt hur häpnadsväckande dessa VPN-tjänster och deras motstridiga uttalanden är. En sak är säker, Faceless.me är inte ett säkert val!

12. Flow VPN - med huvudkontor i Kanada

Baserat i Kanada (del av Five Eyes Alliance) har FlowVPN utvecklat ett riktigt rykte på marknaden. Men precis som många kan det inte skydda din identitet online.

Om du besöker deras TOC-sida anger leverantören, “Vi förbehåller oss rätten till att logga prenumerationsinformation (inklusive transaktionsreferenser), ansluta IP-adress, autentiseringsbegäranden, sessiondata (tilldelad IP, anslutningsdatum, tid, varaktighet etc)“

Detta uttalande är väl dold, så att Flow VPN kan lura sina egna kunder. Detta är dock inte den värsta delen. De fortsätter vidare med att ange:

“För att uppfylla kraven från våra leverantörer av bandbredd förbehåller vi oss rätten att logga in aktivitet i vårt nätverk och använda automatiserade system för att övervaka nätverksaktivitet för missbruk (t.ex. användning av BitTorrent och liknande peer-to-peer-fildelning).”

Detta innebär direkt att när du registrerar dig med tjänsten samtycker du till att lagra dina loggar. Jag tvivlar på att detta VPN kan betraktas som säkert från alla vinklar.

13. Freedom-IP - Huvudkontor i Frankrike

Freedom-IP har sitt kontor i Frankrike, som är ett 14-Eyes-land, känt för sin strikta policy kring internetanvändning. Platsen ger redan VPN ganska negativt intryck.

Där man kan tro att de skulle lura kunder är de faktiskt ärliga om sin loggningspolicy. Ett uttalande från deras integritetssida klargör att de inte registrerar innehåll i kommunikation.

Men de är ganska okomplicerade när det gäller vilken information de samlar in under varje session, som innehåller mycket oroväckande information som kan spåras tillbaka till dig:

 • IP-adress för anslutning
 • Starttid för sessionen
 • Sluttid för sessionen
 • Mottagna data från sessionen
 • Data skickas från sessionen
 • Anslutningens tidsstämpel

14. HolaVPN - Huvudkontor i Israel

Israel kanske inte ingår i 5, 9 och 14 Eyes Allianser, men de betraktas som en allierad. Som sådan är platsen inte en säker plats för VPN: er, särskilt om du söker integritet.

Precis som de flesta leverantörer säger VPN, “Vi delar inte din personliga information med tredje part förutom med specifikt samtycke enligt denna sekretesspolicy eller om det krävs enligt tillämpliga lagar eller domstolsbeslut“.

Men när du följer deras integritetspolicy påstår VPN att de loggar information, till exempel den unika identifieraren som genererats från din enhet, mobilnummer, åtkomsttider och datum, webbplatser du besöker, tidsbruk på dessa sidor, webbläsartyp och IP adress.

“Vi använder sådana uppgifter i dess aggregerade form och kombineras inte med någon personlig information.” Det är uppenbart att ett telefonnummer är PII, och så effektivt är det en IP-adress.

15. HideMyAss - Huvudkontor i Storbritannien

Storbritannien är den officiella grundaren av UKUSA-avtalet. Platsen och deras VPN-tjänster kan definitivt inte lita på för att hålla din identitet dold.

Regeringslagar och gagorder från GCHQ och andra hemliga underrättelsebyråer gör det obligatoriskt för leverantörer som HMA att lagra loggar.

Naturligtvis avvisar leverantören sådana påståenden och säljer samma historia, “Vi lagrar INTE information om, eller övervakar, resurserna (inklusive webbplatser) du ansluter till eller någon av de data som skickas eller mottagits via vårt nätverk”

Emellertid har leverantören fångats och registrerar anslutningsstämplar, bandbredddata, verklig IP-adress och VPN-adress. Tillbaka 2011 var HMA involverad i ett FBI-fall, där de överlämnade dessa detaljer till underrättelsetjänsten för att spåra en LulzSec-hacker!

16. HideIP VPN - Huvudkontor i Moldavien

Moldavien är en säker plats, eftersom den inte är en del av de invasiva allianserna eller betecknas som en “Internetfiende”. Tyvärr visar sig VPN själv vara osäker och bortser från din rätt till integritet.

Deras TOC-stater, “HideIPVPN kommer inte avsiktligt att övervaka privata elektroniska e-postmeddelanden som skickas eller tas emot av sina kunder såvida det inte krävs enligt lag, myndighet eller när allmän säkerhet står på spel.”

Detta innebär att de är ett kooperativt företag och lagrar loggar för att överlämna vid nödsituationer. Det värsta av allt är dock deras egen misstro mot dess förmågor som leverantör.

När jag kollade deras sekretesspolicy hittade jag detta ganska roliga uttalande, “HideIPVPN uppmanar sina kunder att anta att all on-line-kommunikation är osäker”.

17. Hotspot Shield - Huvudkontor i Schweiz

Bort från de hemliga allianserna, men ändå en sådan osäker tjänst. Hotspot Shield började riktigt bra, men tumlade snart neråt - när deras skuggiga aktiviteter visades.

Naturligtvis hävdar VPN att de “samla bara anonym, sammanlagd information om vilka webbplatser våra användare besöker och vilka appar våra användare använder”

Detta är emellertid rent falskt eftersom en CSIRO-studie visade att Hotspot Shield använder spårningskoder för att samla in information om användare för att sälja dem till annonsörer.

En grupp för integritetsskydd har också anklagat VPN för ett klagomål, som en del av deras tvivelaktiga aktiviteter, som involverar omdirigering av trafik via affiliate-länkar.

18. IPVanish - Huvudkontor i USA

Att vara baserat i USA är inte tillräckligt dåligt, men IPVanish har också befunnits skyldigt att läcka information till myndigheterna. Ja, det är sorgliga nyheter men leverantören är opålitlig.

Naturligtvis hävdade VPN för det längsta, “Vår strikta nollloggpolicy håller din identitet under omslagen. Vi registrerar inte någon av dina aktiviteter när vi är anslutna till våra appar för att bevara din civilrättsliga rätt till integritet.”

Detta är emellertid extremt osant, eftersom VPN överlämnade loggar till US Department of Homeland Security (DHS), i ett fall som rör barnmissbruk och pornografi redan 2016.

Läs den här kriminella förklaringen för mer information, där du kan se IPVanish uppdaterade loggar av misstänkta’ IP-adress, tidsstämplar för anslutning / frånkoppling, fullt namn, e-postadress, användarnamn, kontostatus och olika andra personligt identifierbara data.

19. IPredator - Huvudkontor på Cypern

Cypern är en säker plats, eftersom dess regering inte godkänner lagar om lagring av uppgifter. För att inte tala, de tror på rätten till användarens integritet.

IPredator får beröm på marknaden just av denna anledning, men enligt deras “Rättslig” sidan, tillhandahåller leverantören lite loggning.

“Vi minimerar användningen av loggar i våra system och ger endast åtkomst till dem till ett utvalt antal medarbetare för felsökning när servicekvalitet är ett problem.”

Information som samlas in av uppgifterna inkluderar ditt namn, telefonnummer, e-postadress och betalningsuppgifter. Andra sessiondata registreras endast för felsökning.

20. IPinator - Huvudkontor i USA

Baserat i USA förlorar IPinator automatiskt det mesta av sin förtroendefaktor. Landet föreskriver obligatoriska lagar om datalagring, som VPN: er som IPinator måste följa.

Om du kolla in deras “Användarvillkor” sidan, hävdar de först att inte behålla några loggar. De säger att de inte stöder delning av privat information till tredje part.

Men om de får några krav från regeringen, kommer leverantören att göra vad som krävs enligt lag. Detta uttalande strider mot deras “inga innehållsloggar”.

De fortsätter vidare med att ange, “IPinator.com kan övervaka vissa aspekter av nätverket för att hantera missbruk, underhålla och / eller förbättra tjänsten”. Detta indikerar att de registrerar sessioninformation.

21. IronSocket - med huvudkontor i Hong Kong

Hong Kong är säker jurisdiktion när det gäller integritet, men IronSocket i sig är skyldig att logga både: aktivitets- och anslutningsloggar.

Naturligtvis säger de det “Vi LOGGAR INTE eller registrerar på något sätt det innehåll du får åt när du använder vår tjänst” på deras sekretesspolicy sida.

Men samtidigt påstår de att de använder tjänster, de kopplar samman sessioninformation i 72 timmar innan de rensas. Informationen inkluderar:

 • Tid och datum för anslutning och frånkoppling
 • Riktig IP-adress och de tilldelade enligt servern
 • Numerisk representation som visar bandbredd konsumerad per session

22. PureVPN - Huvudkontor i Hong Kong

Baserat i Hong Kong lyckas PureVPN hålla sig borta från de invasiva underrättelsebyråerna i fem, nio och fjorton Eyes-länderna, vilket ger det ganska förkanten.

Leverantören hävdade längst att ha en “noll loggar politik”. Men när de överlämnade data i ett FBI-fall för två år sedan, förlorade de allt sitt rykte.

Fallet avslöjade att PureVPN har register över all information om: ditt namn, e-postadress, telefonnummer, IP-adress, bandbreddförbrukning och tidsstämplar för anslutning.

Det var så FBI kunde identifiera den person som var ansvarig för cyberstalking och cybermobbning av en oskyldig tjej. Medan fallet väcker en moralisk fråga: hur mycket mer tortyr skulle flickan gå igenom om ärendet inte hade avslutats?

Det väcker också oro för konsumenternas förtroende. Ett sådant högt profilerat fall var definitivt inte bra för affärer, och jag kan se PureVPN försöka vinna tillbaka sitt förtroende från användare.

Sanningen sägs, tjänsten är faktiskt ganska bra, bara om de hade varit transparenta med sina kunder till att börja med, kan PureVPN ha förvandlat detta till något positivt!

23. proXPN - Baserat i USA

För några år sedan skulle jag ha litat på en USA-baserad tjänst. Det var dock innan Edward Snowden läckte dokument som avslöjade detaljer om 5, 9 och 14 Eyes Allianser.

Ända sedan jag läste om vilka byråer i dessa länder var upp till, kan jag bara inte rekommendera att använda en leverantör som är baserad i USA.

proXPN har dock en mycket stark bild på marknaden. VPN har aldrig fångats och avslöjar information till amerikanska underrättelsebyråer, och deras integritetspolicy är ganska detaljerad.

De uppger också djärvt på sin hemsida, “proXPN’s VPN-programvara låter dig surfa på webben så som den var avsedd: “anonymt och utan att logga in och spåra din aktivitet”

Hittills kunde jag inte hitta någon information om lagring av aktivitets- / användnings- eller anslutningsloggar. I slutändan är beslutet att registrera sig hos leverantören framtidsutsikter.

24. PrivatVPN - Baserat i Sverige

Tyvärr kan PrivateVPN inte betraktas som en säker leverantör, eftersom den har sitt huvudkontor i en fjorton ögon jurisdiktion. Naturligtvis kan Sverige vara försiktigt när det gäller användarnas integritet.

Men om det finns någon händelse som liknar vad ExpressVPN och PIA var tvungna att möta kommer PrivateVPN inte att kunna motverka.

En stämning från regeringen åtföljd av en munkningsorder är det som krävs för leverantören att överlämna loggningsinformation.

Naturligtvis nekar PrivateVPN att lagra loggar, men precis som de flesta leverantörer i denna lista. De lagrar minimala anslutningsloggar, som kanske / inte kan länka tillbaka till dig!

25. ProtonVPN - Baserat i Schweiz

Baserat i Schweiz kan man tro att ProtonVPN är en säker VPN-tjänst. Det är fantastiskt, orsak, det är gratis. Och det är exakt det som fick mig att gräva i leverantören.

Det visar sig att VPN kämpar för närvarande anklagelser om att ha kopplats till ett datagruvföretag känt som “Tesonet”, som till och med har undertecknat sin Android-app i Google Play Store.

Naturligtvis ProtonVPN’s hemsida anger, “Som schweizisk VPN-leverantör loggar vi inte användaraktivitet eller delar data med tredje parter”. Men dessa anklagelser gör situationen lite knepig.

Genom att gräva in i deras integritetspolicy fick jag veta att ProtonVPN faktiskt upprätthåller anslutningsstämplar på obestämd tid, vilket kan vara länkat till användarkonton eller faktiska IP.

26. Seed4.me - Huvudkontor i Taiwan

Trots att Seed4.me inte är baserad i en “Internetfiende” jurisdiktion behåller de fortfarande loggar. Det är precis vad jag försöker utarbeta överallt där jag går. Oavsett tjänst kommer de att logga in!

Det finns ingen väg runt det. En VPN-tjänst hänger sig åt någon slags loggning, och när det gäller Seed4.me - de är väldigt ärliga om det.

I en blogg säger Seed4.me, “Vi blir ofta frågade: “Har du loggar?” och svaret är “Ja det gör vi”. Samma som de andra VPN-leverantörerna i världen!”

De fortsätter vidare med att ange, “Om någon säger att VPN-företaget inte har några loggar, ljuger de”. Seed4.me registrerar vissa anslutningsloggar, men den informationen tas bort efter 7 dagar.

Det är också ganska intressant att se att leverantören inte har en integritetspolicy eller en TOC. De adresserar alla VPN-relaterade frågor i blogginlägget jag hyperlänkte tidigare.

Denna leverantör har inte en integritetspolicy och täcker inte loggar i sitt TOS-uttalande. Istället behandlar det frågan om loggar i ett blogginlägg.

27. SunVPN - Huvudkontor i USA

Baserat på en 5-Eyes jurisdiktion registrerar SunVPN faktiskt anslutningsinformation och IP-adresser. De uppger också öppet om sitt samarbete med brottsbekämpande organ när det behövs.

“Om vi ​​har rimliga skäl att misstänka att en slutanvändare är involverad i online kriminell verksamhet förbehåller vi oss rätten att meddela brottsbekämpande myndigheter.”

Deras integritetspolicy är mycket detaljerad men ändå kortfattad och innehåller all information som registrerats av leverantören i form av en lista, som inkluderar IP-adress, tidsstämplar och förbrukad bandbredd.

28. StrongVPN - Huvudkontor i USA

Jag kommer inte att gå för djupgående i att förklara varför StrongVPN betraktas som en osäker leverantör. Om jag säger det i enkla ord, är det en USA-baserad leverantör, som helt enkelt inte kan lita på.

Naturligtvis hävdar leverantörernas integritetspolicy, “StrongVPN samlar inte in eller loggar ingen trafik eller användning av sin virtuella privata nätverkstjänst”

Ingen kan dock vara säker på förrän dessa påståenden har verifierats av någon anledning. Fram till dess överlämnar jag det till förmånerna att avgöra om de vill lita på tjänsten eller inte.

29. SaferVPN - Huvudkontor i USA

SaferVPN är en annan USA-baserad tjänst. Med det sagt kan man aldrig sluta oroa sig för att NSA och FBI spionerar på dem.

VPN själv har inte ett särskilt starkt rykte på marknaden, och detta minskar dess trovärdighet ytterligare som ett pålitligt eller säkert val.

Leverantören är dock ganska tydlig när det gäller att informera vilka metadata de registrerar på sin sekretessida. Detta inkluderar serverplatsanslutning, förbrukad bandbredd och tidsstämplar för anslutning / frånkoppling.

De loggar vidare vilket land du har anslutit till, medan de med frimodighet hävdar att de inte registrerar IP-adress. Jag tror dock inte detta. Kan lika bra vara en gimmick att lita på dem!

30. TunnelBear - Huvudkontor i Kanada

Kanada kommer under listan över det första landet, som UKUSA-avtalet utvidgades till och till slut lägger till ytterligare två för att bilda Five Eyes Alliance.

Med tanke på detta är TunnelBear baserat i Kanada knappast ett positivt tecken. För att inte tala, det säljer samma sak “Gratis VPN-loggar” svindel, vilket faktiskt är mer riskfylld.

Leverantören’sekretesspolicy hävdar att den inte samlar in trafikloggar eller övervakar någon användaraktivitet. De samlar dock in information om, operativsystemversion, TunnelBear-appversion, Aktiv för månaden (1 eller 0) och månadsvis bandbreddanvändning.

För att vara rättvis ser TunnelBear-inspelningen av denna information ut som om de spelar “ordlekar” när det gäller loggar, för att dölja deras verkliga färger. Jag skulle inte rekommendera leverantören om integritet är det du önskar!

31. TorGuard - Huvudkontor i USA

Jag var lite tvistig över att lägga till TorGuard till denna lista. Speciellt med tanke på att leverantören erbjuder exceptionella integritetsverktyg, tillsammans med en anmärkningsvärd dedikerad IP-lista.

Bara för att de är baserade i USA känner jag mig dock lite osäker när jag registrerar mig hos leverantören - för att behålla min anonymitet online.

Deras integritetspolicy var för det mesta tydlig och inte fylld med motsägelser. TorGuard hävdar det “lagrar eller loggar inte någon trafik eller användning från dess Virtual Private Network (VPN) eller Proxy.”

Detta kan emellertid endast verifieras om de stöter på en stämning eller en gagorder från en underrättelsebyrå eller regeringen. Fram till dess skulle jag lita på att leverantören skulle lita på möjligheterna!

32. TigerVPN - Huvudkontor i Slovakien

TigerVPN är ganska säker leverantör när det gäller jurisdiktion. Användare skulle inte behöva oroa sig för att leverantören samarbetar med underrättelsebyråerna i andra länder.

De påstår sig vara engagerade i din integritet i deras TOC, och garanterar att de inte samlar in eller loggar trafikdata. Detta omfattar dock inte anslutningsloggar.

“Vi är engagerade i din integritet och samlar inte in eller loggar inte trafikdata eller surfaraktivitet från enskilda användare som är anslutna till vårt VPN.”

Leverantören behåller tidsstämplar för anslutning / frånkoppling och information om bandbredddata. Det bästa är att VPN inte lagrar verkliga IP-adresser för användare.

Som sådan är du fortfarande ganska säker med VPN-tjänsten. Att registrera sig hos leverantören är naturligtvis helt på utsikterna. Jag är bara informatören!

33. VPNSecure - Huvudkontor i Australien

VPNSecure har sitt huvudkontor i Australien, som är ett Five Eyes Country. Som sådan är det kanske inte det mest pålitliga alternativet, eftersom landet hänger sig åt massövervakning och delning av underrättelser.

Detta gör det obligatoriskt för ISP: er, telekom och VPN-tjänster att behålla data, som regeringen eller hemliga byråer kan komma åt när så krävs, genom att utfärda en stämning eller gag order.

Leverantören själv försöker se till att de inte lagrar någon personlig information och garanterar att de inte loggar din IP-adress, tidsstämplar, bandbredd eller DNS-förfrågningar.

Trots att inga loggar har spelats in brukade de emellertid erbjuda en “Warrant Canary”, som för närvarande ger “Vi kan’Det verkar inte hitta sidan du’åter letar efter” fel, vilket indikerar att tjänsten kan ha utfärdats en stämning eller gag order av regeringen eller DIO, ASD, ASIO eller ASIS.

34. VPN Unlimited - Huvudkontor i USA

Baserat på en 5-ögons jurisdiktion, VPN Unlimited tillhandahållen av KeepSolid Inc, kanske inte är ett säkert alternativ för många. Platsen i sig inför obligatoriska lagar om datalagring.

Naturligtvis hävdar VPN Unlimited något annat på sin sekretesspolicy sida, precis som namnen ovan. Men verkligheten är helt annorlunda.

“KeepSolid Inc. samlar INTE in och loggar några användaraktiviteter medan de använder någon av deras VPN-tjänster, förutom den totala mängden webbtrafik för varje session och sessiondatum, för att visa dem i användaren’s webbskåp och inom VPN-klientapparna.”

Detta uttalande strider mot deras “samlar INTE in och loggar in” hävdar, eftersom de fortfarande lagrar information om webbtrafik, anslutningsstämplar, enhetstyp och krypteringstyp.

35. VPN Gate - Huvudkontor i Japan

VPN Gate kanske finns i Japan, men de tar inte användarskyddet på allvar. Det goda är dock att de är öppna om sin loggpolicy.

Om du besöker deras policy för missbruk, hävdar leverantören “Vi har alltid VPN-anslutningsloggar för VPN Gate Public VPN Relay Servers i tre eller fler månader.”

Informationen som registreras av tjänsten inkluderar anslutningsstämplar, IP-adress, destination VPN-server, rå IP och värdnamn för klienten, etc..

36. Windscribe - Huvudkontor i Kanada

Eftersom Windscribe har sitt huvudkontor i en Five Eyes jurisdiktion, kan det inte betraktas som ett säkert alternativ, särskilt om du vill utnyttja fullständig digital integritet.

De har gratis och betalda planer tillgängliga. För de förstnämnda registrerar de den totala mängden bandbredd som konsumeras under en månad.

Emellertid hittas leverantören också inspelningstidsstämplar för användare. De hävdar att denna information inte är länkad till konton eller IP-adresser, men vi kanske aldrig vet säkert.

De publicerar information i realtid från datatillsynsmyndigheter på deras sida med insynsrapporter. Det finns dock inte mycket information om dessa meddelanden.

37. ZenMate - Huvudkontor i Tyskland

Baserat i Tyskland förlorar ZenMate sin trovärdighet på grund av att det är kopplat till ett 14 Eyes-land. Leverantören precis som de många ovan hävdar att han arbetar med en loggförsäkring.

Men med tanke på att de har en gratis plan tillgänglig är detta lite svårt att tro. De kan hålla trafik- och bandbreddsloggar för spårning.

På sin sida om sekretesspolicy nämner de också inspelningen av IP-adresser, men anger att de endast behandlas tillfälligt. I slutändan är det möjligt att lita på VPN.

Pålitliga leverantörer med en strikt VPN-policy för loggar

Nu när du är medveten om vilka VPN-tjänster du ska undvika. Jag tänkte att det skulle vara viktigt att ge dig information om leverantörer som är mindre riskfyllda när det gäller loggning.

Pålitliga VPN: er med strikta & ldquo; Inga loggar & rdquo; Politik

Naturligtvis finns det bara ett fåtal med VERIFIED “inga loggar” politik, så de kommer att bli mer djupgående. Hoppas att du uppskattar ansträngningen, eftersom det tog mig 72 timmar att få den här forskningen och skrivningen klar!

1. Avast SecureLine - Baserat i Tjeckien

Bort från 5, 9 och 14 Eyes jurisdiction har Avast SecureLine sitt huvudkontor i Tjeckien, som är ett internetvänligt land. Detta ökar dess trovärdighet på marknaden.

Naturligtvis är leverantören själv ganska fantastisk också och erbjuder en svit med sekretessverktyg för att hålla din identitet dold på marknaden.

Håller Avast VPN loggar? Leverantören är gärna säker från alla aktiviteter / användarloggar. Det enda de registrerar är tiden och nätverksplatsen för VPN-anslutningar.

Denna information raderas efter 30 dagar och kommer inte riktigt att länka tillbaka till din identitet. Därför kan du betrakta Avast som ett säkert alternativ för din integritet online.

Vänta lite: Läs vår Avast SecureLine VPN-granskning för mer information.

2. CyberGhost - Baserat i Rumänien

CyberGhost är förmodligen en av marknadens säkraste VPN: er med sitt huvudkontor i Rumänien, som är ett internetvänligt läge. En som tror på användar-integritet (ganska sällsynt).

Som sådan har leverantören själv ingen skyldighet att lagra loggar på användare. Detta gör att de kan uppfylla sitt löfte om integritet, vilket kanske är vad ALLA individer önskar.

I sin integritetspolicy anger CyberGhost,

Genom vår stränga policy för icke-loggar säkerställer vi att vi INTE spårar användartrafik som utförs i CyberGhost VPN-tunneln, som: surfhistorik, trafikdestination, sökpreferenser, datainnehåll, IP-adresser eller DNS-frågor.

Det enda de registrerar är “anslutningsförsök” för att avgöra om de lyckades eller inte. Men även denna information är inte knuten till användarkonton. Utan tvekan är CyberGhost ett utmärkt val för integritetsmedvetna användare runt om i världen!

3. ExpressVPN - Baserat på Brittiska Jungfruöarna

Jag anser personligen ExpressVPN som det säkraste valet på marknaden. En VPN som inte gör det’t föra loggar och är borta från “Internetfiende” jurisdiktioner, faller definitivt under “respekterar användarnas integritet” kategori.

I januari 2017 attackerade turkiska myndigheter ExpressVPN-datacentra för att utreda mordet på Andrei Karlov (den ryska ambassadören i Turkiet), som inträffade den 19 december 2016 av Mevlüt Mert Altıntaş (en polisansvarig tjänsteman).

Även om så mycket är klart kom utredningen inte till stopp. Myndigheterna försökte hitta länkar till andra inblandade personer, bara för att ta reda på polisen’s Facebook och Gmail raderades.

Digitala spår avslöjade, åtgärden gjordes via en privat anslutning, som drivs av ExpressVPN. Efter att ha tagit tag i servern i fråga och genomfört en grundlig inspektion avslöjades ingen användbar information.

Detta tvingade utredare att kontakta ExpressVPN direkt för loggar. Leverantören nämnde om sin NO LOGS-policy och står i framkant för privatlivet på VPN: s marknadsplats.

I ett vittnesmål, VPN-tjänsten skrivningar,

Som vi sade till turkiska myndigheter i januari 2017, har ExpressVPN inte och har aldrig haft några loggar för kundförbindelser som skulle göra det möjligt för oss att veta vilken kund som använde de specifika IP: er som citerades av utredarna..

4. FrootVPN - Baserat i Sverige

Eftersom FrootVPN har sitt huvudkontor i en 14 Eyes jurisdiktion, kan det inte betraktas som en pålitlig tjänst. Leverantören kommer att behöva samarbeta med myndigheter för att avslöja loggar när det krävs.

Det finns inget arbete med det, varför jag alltid råder användarna att hålla sig borta från “Internetfiende” platser. De är helt enkelt inte värda det.

FrootVPN säger uppenbarligen ganska djärvt att de inte lagrar loggar,

Vi bryr oss om din integritet på internet. Dina detaljer kommer aldrig att delas med någon tredje part.

De glömmer emellertid att klargöra om de kommer att dela någon information med myndigheter eller underrättelsebyråer, när de utfärdas en stämning eller gag order!

Deras inloggningssida och sekretesspolicy är också ganska vaga och anger endast att det inte finns några anslutningsloggar, t.ex. tidsstämplar lagrade. Vad sägs om annan personlig identifierbar information (PII)?

5. HIDE.me - Baserat i Malaysia

Malaysia är en säker jurisdiktion på internet, borta från allianserna mellan 5, 9, 14 ögon. Detta ger Hide.me en mycket fördel över andra namn på marknaden. VPN respekterar användare’ rätt till integritet.

Som sådan behåller det inte trafikloggar eller övervakar användaraktivitet. Naturligtvis är saker annorlunda om du registrerar dig för deras gratis plan, som kommer med en bandbreddgräns på 2 GB.

Därefter behåller leverantören aktivitetsloggar (raderas efter några timmar). Om du registrerar dig med premiumplanen kan du dock förvänta dig bättre säkerhet från leverantören.

Du kan se deras certifikat utfärdat av en oberoende säkerhetsanalytiker som verifierar deras anspråk på loggar. Inuti kan du se många förfrågningar genom åren.

Leverantörerna’ svaret för varje begäran var:

hide.me kan inte och behåller inga loggar; Därför kommer vi inte att kunna ge dig ytterligare information om denna fråga.

6. IVPN - Baserat i Gibraltar

Gibraltar omfattas också av säkra internet jurisdiktioner. Det införs inte några obligatoriska lagar om datalagring eller hänge sig till massövervakningsaktiviteter för medborgarna.

Detta ger IVPN en överhand på en marknad där över 80 leverantörer är baserade “Internetfiende” jurisdiktioner. Om det inte räcker, inför IVPN en strikt politik för att inte logga ut.

Leverantören lagrar inte några session- / anslutningsdata, såsom tidsstämplar, bandbreddanvändning eller aktivitets- / användningsdata, som besökta webbplatser, IP-adress osv.

Det har inte ens funnits en enda instans av IVPN som läcker information till någon regering eller underrättelsebyrå. För mer information om deras loggning kan du kolla in den här detaljerade “Integritetspolicy” sida!

7. Ivacy - Baserat i Singapore

Ivacy grundades 2007 och har varit i framkant av privatlivet, redan innan det blev en sak. Baserat i Singapore är leverantören ganska säker från invasiv övervakning och datalagring.

Vi loggar eller övervakar strängt inte, surfareaktiviteter online, anslutningsloggar, tilldelade VPN-IP: er, ursprungliga IP-adresser, surfhistorik, utgående trafik, anslutningstider, data som du har åtkomst till och / eller DNS-frågor genererade av ditt slut.

Den enda information som VPN-leverantören registrerar är ditt namn, e-postadress och betalningsmetod när du registrerar dig. Naturligtvis kan du använda pseudo-id och namn för att ytterligare hålla din identitet dold.

Allt detta tillåter användare att hålla sig helt säkra online, eftersom inga data kan länka till den specifika verksamheten för en viss användare av sin tjänst. För mer information kan du läsa deras detaljerade “Integritetspolicy”.

8. Mullvad - Baserat i Sverige

Även om Mullvad är baserad i en 14 Eyes jurisdiktion, har den aldrig hittats som överlämnar några loggar till myndigheterna. Leverantören håller för det mesta din identitet dold.

Det finns inga loggar med personlig identifierbar information (PII). Men vid analys av deras “Integritetspolicy”, Jag avslöjade Mullvad spårar andra mätvärden.

Detta inkluderar total bandbredd per server, CPU-belastning per kärna och totalt antal aktuella anslutningar, varav ingen kan koppla tillbaka till din identitet.

Som sådant anser jag Mullvad som en säker leverantör, men då är valet att registrera sig upp till utsikterna. Förtroende är en mycket viktig faktor när du väljer ett VPN.

9. NordVPN - Baserat i Panama

Jag anser personligen att NordVPN är en av de bästa VPN-tjänsterna för loggar på marknaden. Baserat i Rumänien får leverantören en strategisk fördel jämfört med andra namn.

Platsen är mycket säker och en internetvänlig jurisdiktion. Loggar Nord VPN? Nej, de “garantera en strikt policy för icke-loggar”, vilket verifieras av ett större bokföringsföretag.

En säkerhetsrevision avslutades november 2018, under vilken “Stora 4” kontoföretaget hade tillgång till NordVPNs servrar, databaser, inspektera konfigurationer, observatörsoperationer och anställda.

Resultaten avslöjade att NordVPN inte lagrar trafikloggar, IP-adresser, anslutningsloggar eller någon internetaktivitetsinformation som kan länka tillbaka till en användare.

Eftersom leverantören sätter en begränsning på sex samtidiga anslutningar har de vissa mekanismer på plats för övervakning. Ingen utgör emellertid ett hot mot användarnas integritet eller säkerhet.

10. Perfekt integritet - Baserat i Schweiz

Den Schweiz-baserade VPN-tjänsten erbjuder avancerad anonymitet och säkerhetsfunktioner online. Platsen i sig brukade vara en “Internetvänligt” jurisdiktion också.

Men efter antagandet av en ny lag i september 2017 kan Schweiz nu betraktas som en “kooperativ” jurisdiktion, som kommer att delta i riktad övervakning.

Detta påverkar inte perfekt integritet och dess åtagande att hålla dig anonym. Leverantören kör alla sina servrar i RAM-skivläge, som de förklarar på sin loggpolicy-sida.

De registrerar / lagrar inte heller någon information, förutom den totala användningen på servrar. Det bästa av allt: dessa påståenden verifieras. I augusti 2016 grep de nederländska myndigheterna en av leverantörens servrar i Rotterdam, Nederländerna.

Även om anledningen till anfallet av server aldrig anges bekräftade Perfect Privacy att ingen konsumentinformation lämnades:

Eftersom vi inte loggar in några data finns det för närvarande ingen anledning att tro att någon användardata kompromitterades ... Vi kan nu dra slutsatsen att ingen kundinformation kompromitterades på grund av beslag. Rotterdam-platsen kommer att fortsätta arbeta med ersättningsservrar.

11. Privat internetåtkomst (PIA) - Baserat i USA

PIA är en USA-baserad VPN-tjänst som erbjuder en billig och användarvänlig upplevelse. Det är också den enda leverantören med sitt huvudkontor i USA, vilket jag anser vara ett säkert val.

Oavsett lagar om obligatorisk lagring av data och övervakning har PIA visat sig vara en “inga loggar” leverantör, inte en gång utan två gånger under de senaste fyra åren.

“Vi kan på ett entydigt sätt säga att vårt företag inte har och fortfarande inte behåller metadata-loggar angående när en abonnent får åtkomst till VPN-tjänsten, hur länge en abonnent’användningen var och vilken IP-adress en abonnent härstammar från. Dessutom tillåter inte krypteringssystemet oss att se och logga på vilken IP-adress en abonnent besöker eller har besökt.”

Det första rättsfallet från 2016 involverade FBI som gav en stämning till leverantören som krävde loggar av en användare, som påstås ha gjort bombhot medan han använde PIA VPN.

Enligt de officiella domstolsdokumenten var den enda information som leverantören kunde ge är att klustret med IP-adresser användes från USA: s östra kostnad.

“En stämning skickades till London Trust Media [Private Internet Access] och den enda informationen de kunde ge är att klustret med IP-adresser som användes var från USA: s östkust.”

Det andra fallet från 2018 involverade en onlinehacker Ross M. Colby, som är anklagad för tre förseelser och två brott i samband med påstådda datorintrång.

FBI bekräftade att den misstänkte använde VPN-tjänster eller PIA särskilt för att bedriva denna olagliga aktivitet och krävde loggar från leverantören, men fick ingenting i gengäld.

“London Trust Media driver märket Private Internet Access (PIA), som äger flera IP-adresser som används för att hacka Embarcadero Media. Privat internetåtkomst loggar inte användaraktivitet, till exempel vilka filer de öppnade eller ändringar de gjort på en webbplats.”

Låter som en ganska solid nollloggpolitik för mig, särskilt med tanke på att PIA lyckas hålla sina användare skyddade, även när underrättelsebyråer som FBI dyker upp!

12. Trust.Zone - Baserat i Seychellerna

Eftersom Trust.Zone verkar från Seychellerna, får de redan en fördel för att vara baserade i en “internet vänlig” jurisdiktion. Leverantören själv fokuserar också på att leverera fullständig anonymitet.

“Alla våra VPN-servrar runt om i världen lagrar INTE några loggfiler för att skydda din integritet. All användningsinformation är anonym och inte ansluten till din verkliga offentliga IP-adress”

Även om dessa påståenden ännu inte ska verifieras, verkar Trust.Zone för det mesta som en säker tjänst. Jag misstänker att de lagrar någon form av sessionloggar, men de som inte länkar tillbaka till en användare.

13. VyprVPN - Baserat i Schweiz

Huvudkontor i Schweiz, Golden Frog’s VyprVPN har lagt ned mycket arbete på att bli en pålitlig leverantör. Platsen har också bidragit positivt till leverantören.

2010 erkände den federala högsta domstolen i Schweiz IP-adresser som personlig information som inte kan spåras utan att informera den berörda personen.

Detta gav VyprVPN en överhand. schweiz’s gynnsamma sekretesslagar, garanterade också högsta säkerhet för leverantören och dess användare. I september 2017 trädde dock en ny lag i kraft.

Enligt lagen, enligt Swissinfo.ch, tillåter FIS att hänge sig åt riktad övervakning, buggning av privata fastigheter, telefonlinjer och avlyssningsdatorer, som tidigare inte tillåtits.

Under denna tid loggade VyprVPN anslutningsdata (inklusive IP-adresser), lagrade i 30 dagar. Leverantören vill dock arbeta hårdare för att skydda användarnas integritet nu.

Som ett resultat, i september 2018, började VyprVPN samarbeta med en Leviathan Security Group för revision och samråd för att överföra deras tjänster till en fullständig “inga loggar” VPN-tjänst.

Till skillnad från NordVPNs granskning är den som utförs på VyprVPN tillgänglig för analys av allmänheten och kan refereras genom att dela länken. Här är ett avsnitt från rapporten:

“Vi undersökte alla komponenter i projektet enligt hotbedömningen. Golden Frog arbetade för att åtgärda alla resultat utan loggning samtidigt med bedömningen. När den hade slutfört detta utförde vi en omprövning och kontrollerade att alla korrigeringar var effektiva.”

14. VPNArea - Baserat i Bulgarien

Bort från domstolarna 5, 9 och 14 ögon är den bulgariska baserade VPNArea ett bra val för användare som vill få anonymitet online.

Sekretesspolicyn upprätthåller en noll-loggningssituation, vilket säkerställer användarna att deras aktiviteter förblir säker när de använder VPNArea - särskilt om du bor i ett land med tuffa internetlagar.

“Vi övervakar, registrerar inte eller lagrar loggar för en enda kund’s VPN-aktivitet. Vi övervakar, registrerar eller lagrar inga inloggningsdatum, tidsstämplar, inkommande och utgående IP-adresser, bandbreddstatistik eller någon annan identifierbar data för VPN-användare som använder våra VPN-servrar.”

Det har också förekommit noll fall mot leverantören, vilket ytterligare verifierar sina fordringar. Från trafik, anslutning till IP-adressloggar registrerar VPNArea inga PII-data.

15. ZoogVPN - Baserat på Isle of Man

ZoogVPN verkar i Isle of Man, som är en säker internet jurisdiktion. Landet’s lagar kräver inte lagring av data eller massövervakning av medborgarna.

Leverantören påstår sig också erbjuda noll loggning,

“Vi samlar eller håller strikt inte information om användaraktivitet, webbplatser eller appar som användaren använder, IP-adresser för användare eller inloggnings- / utloggningssessioner för användare.”

Om du kolla in deras integritetspolicy, ZoogVPN tenderar också att vara mycket uttryckliga om vad den gör och inte spårar. Vi har faktiskt en annan leverantör av nollloggar.

Det enda de loggar är total bandbreddanvändning på dess servrar. Användare / utsikter behöver inte oroa sig för att logga in onlineaktiviteter eller metadata som kan länka tillbaka till dem.

VPN som inte loggar vitala data / information!

Du är nu bekant med 30+ VPN-tjänster som kan anses “opålitlig” och över 15+ som garanterar fullständig anonymitet. Men det finns fortfarande många namn kvar att tänka på.

Dessa inkluderar de VPN-skivor som går runt i mitten. Leverantörer som är baserade i SAFE jurisdiktioner men fortfarande loggar minimal anslutningsinformation, som kanske inte nödvändigtvis länkar tillbaka till din identitet.

Så jag bestämde varför inte skapa en separat lista för dem! Nedan kan du se namnen på leverantörer som inte loggar spårbar information / data. Att registrera dig med dem är helt upp till dig.

 1. Anonym VPN - Ligger i Seychellerna
 2. BlackVPN - Ligger i Hong Kong
 3. BulletVPN - Ligger i Estland
 4. BolehVPN - Ligger i Malaysia
 5. Boxpn - Ligger i Turkiet
 6. CactusVPN - Ligger i Moldavien
 7. CyberSilent - Beläget i Polen
 8. CryptoStorm - Beläget på Island
 9. Doublehop - Ligger i Seychellerna
 10. DotVPN - Ligger i Hong Kong
 11. DathoVPN - Ligger i Panama
 12. DefenceVPN - Beläget i Barbados
 13. CitizenVPN - Ligger i Danmark
 14. EarthVPN - Ligger på Cypern
 15. Easy Hide IP - ligger i Seychellerna
 16. F-Secure Freedome - Ligger i Finland
 17. Mig - ligger på Cypern
 18. FinchVPN - Ligger i Malaysia
 19. HideIPVPN - Ligger i Moldavien
 20. ibVPN - Ligger i Rumänien
 21. In-Disguise - Beläget i Belize
 22. IdentityCloaker - Tjeckien
 23. IronSocket - Beläget i Hong Kong
 24. Keenow Unblocker - Ligger i Israel
 25. Kepard - Beläget i Moldavien
 26. Le VPN - Beläget i Hong Kong
 27. LimeVPN - Ligger i Hong Kong
 28. Mitt privata nätverk - Hong Kong
 29. nVPN - Ligger i Bosnien
 30. NoodleVPN - Ligger i Malaysia
 31. OneVPN - Ligger i Hong Kong
 32. Privatoria - Ligger i Tjeckien
 33. PandaPow - Beläget i Hong Kong
 34. sh - Ligger i Seychellerna
 35. SpyOFF VPN - Ligger i San Marino
 36. SmartVPN - Beläget i Seychellerna
 37. SecurityKISS - Beläget i Irland
 38. SwissVPN - Beläget i Schweiz
 39. VPNLUX - Beläget i Belize
 40. AC - Beläget i Rumänien
 41. VPN Baron - Beläget i Rumänien
 42. ht - Beläget i Belize
 43. VersaVPN - Ligger i Filippinerna
 44. asien - Beläget i Belize
 45. VPNBook - Ligger i Schweiz
 46. ZenVPN - Beläget i Dominica
 47. ZorroVPN - Beläget i Belize
 48. ZPN - Ligger i Förenade Arabemiraten

Inpackning av saker

Du har förmodligen en bra idé nu om variationerna i loggningspolicyn för VPN-tjänster. Där de flesta påstår sig vara loggfria hittas de samla in personlig information (PII).

Naturligtvis är vissa mer civiliserade och när de gräver djupare avslöjar registrerar de bara minimal anslutningsinformation. Men om vi talar om fullständig anonymitet. Endast ett fåtal visar sig vara LOGLÖS.

Jag försökte tillhandahålla så mycket information som möjligt för VPN: er i alla dessa kriterier’s. Det beror på att jag vet att det ibland kan bli svårt att förstå inloggningspolitiken.

Bortsett från de olika strategierna har leverantörer olika sätt att kommunicera denna policy till användare, och döljer ofta sina verkliga färger bakom knepiga ordspel.

Hur som helst, hoppas att den här guiden visar sig vara användbar för att ta reda på sanningen. Kommentera nedan om du har frågor / frågor. Jag kommer att svara personligen. Ha en härlig, logfri dag framöver!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me