VPN-providers en hun gebruik van valse (virtuele) servers

Naarmate ik dieper in de technische aspecten van VPN-services duik om hun authenticiteit te beoordelen, verbaas ik me over de complexiteitslagen die volgen. Het lijkt soms onwerkelijk.

Als gebruikers niet uitkijken voor VPN-blokken of Internet Enemy Jurisdictions, moeten ze op hun hoede zijn voor invasief loggingbeleid en WebRTC / DNS / IP-adreslekken.

Nu moet je zelfs je verdediging hoog houden voor providers die FAKE-serverlocaties gebruiken. Ja, dat is helaas ook een ding. Natuurlijk, hoe meer je weet, hoe beter.

Daarom werkt BestVPN.co nauw samen met IT- en netwerkexperts om gebruikersvragen te beantwoorden, die willen weten wat’is de beste VPN-service en die is niet riskant om te gebruiken.

In het licht hiervan heb ik deze diepgaande gids gemaakt met betrekking tot “Valse VPN-serverlocaties” verwezen naar Als “virtuele servers” door providers op de markt. Ik hoop dat het al je vragen beantwoordt!

Beste VPN-servers

 1. Is het slecht dat VPN-services virtuele servers gebruiken?
 2. Waarom gebruiken VPN-providers deze nepservers?
 3. VPN-providers en hun serverlocaties testen
 4. Providers die virtuele locaties gebruiken

Wat zijn virtuele VPN-serverlocaties?

Sommige providers op de markt zijn misschien niet helemaal eerlijk over hun serviceaanbod. Ze beweren fysieke servers op verschillende locaties aan te bieden, maar sommige zijn eigenlijk virtueel.

Dit betekent dat u verbinding maakt met een server in het ene land, maar u ontvangt een IP-adres van een toegewezen aan een ander land. Een server in China kan bijvoorbeeld uit de VS komen.

U krijgt wel een Chinees IP-adres, maar de traceerroute geeft de verbindingsroutering aan van een server in de VS. Dit vraagt ​​zich af: hebben VPN's eigenlijk servers op exotische locaties??

In veel gevallen is het antwoord nee, met name voor Free VPN Swindles. Ik vond echter wel veel premium-services daaraan schuldig, waarover ik hieronder met echte voorbeelden zal discussiëren.

Is het slecht dat services virtuele VPN virtuele locaties gebruiken?

Er is een reden waarom ik deze virtuele servers aanroep “nep”. Ze zijn slecht, omdat uw gegevens door servers in verschillende delen van de wereld gaan voordat ze de eindbestemming bereiken.

Wat wil zeggen dat deze virtuele servers beveiligd zijn tegen cybercriminelen, geheime inlichtingenbureaus of auteursrechtinbreukjagers? Er is geen garantie!

Een server kan zich in een FVEY-rechtsgebied bevinden

Een eenvoudige tool voor het traceren van routes kan aangeven waar het IP-adres vandaan komt, en je kunt dan een beetje dieper graven om het datacenter voor dat specifieke IP-adres te vinden.

Op basis van mijn tests zijn de meeste virtuele locaties afkomstig uit datacenters in rechtsgebieden met 5, 9 en 14 ogen, die hun eigen services exploiteren en die bare-metal of virtuele servers verkopen.

Dit is ongelooflijk alarmerend, aangezien landen worden bestempeld als “Internet vijanden” stellen verplichte gegevensbewaarpraktijken op voor ISP's, telecomaanbieders en datacenters.

Als gevolg hiervan, zelfs als u probeert toegang tot uw privégegevens in deze landen te vermijden, kan dit leiden tot routering van een server in de FVEY, die sessie- / activiteitenlogboeken opslaat.

Gebruikers ontvangen mogelijk slechte snelheden vanwege serverafstand

Wanneer u verbinding maakt met een nep (virtuele) server, kunt u een enorme vermindering van prestaties en snelheden verwachten. Dit komt omdat de server mogelijk ook ver verwijderd is van de locatie waarmee u verbonden bent.

Toen ik bijvoorbeeld verbinding maakte met een Pakistaanse server van VyprVPN, vond een traceerroute de echte server feitelijk in Israël. Dat is best veel afstanden.

Deze afstand maakt het verschil tussen een VPN-verbinding die snel, stabiel en consistent is in vergelijking met een die onregelmatig is en veel verbindingsproblemen veroorzaakt.

Klanten betalen alleen voor abonnementen om toegang te krijgen tot nepservers

Aanbieders kunnen sterke marketing gebruiken om het idee van privacy te verkopen met nep (virtuele) locaties, maar de waarheid blijft constant: klanten krijgen niet de echte VPN-serverlocaties waarvoor ze hebben betaald.

Wanneer u zich aanmeldt voor een VPN-service en verbinding maakt met een specifieke server, is het niet meer dan redelijk dat u denkt dat de server in dat specifieke land is gevestigd.

Dus VPN-providers die liegen over de echte locatie van een SERVER is een enorm verraad aan vertrouwen, en je moet ze daarvoor verantwoordelijk houden, vooral als ze beweren dat hun servers allemaal bare-metal zijn!

Waarom gebruiken VPN-providers deze nepservers?

Niet veel providers onthullen dat ze fictieve locaties gebruiken. De meeste beweren dat ze bare-metal servers gebruiken om te voldoen aan de geospoofing-eisen van hun klanten.

Dit is echter afhankelijk van de provider. Sommigen zijn bijvoorbeeld eerlijk over het gebruik van virtuele locaties, d.w.z. ExpressVPN, PureVPN, VyprVPN en Hide My Ass.

Na het beoordelen en testen van hun servers, kwam ik erachter dat het gebruik van dergelijke nepservers behoorlijk voordelig is voor providers. Hieronder zijn enkele redenen hoe:

Kostenbesparend - bespaart veel geld

De eerste en belangrijkste reden voor providers die in virtuele locaties investeren, is om GELD te besparen. De kosten voor bare metal-servers kunnen behoorlijk duur zijn, vooral als u ze op meerdere locaties nodig hebt.

Als gevolg hiervan besteden VPN-providers uit aan datacenters in verschillende landen en kopen ze plannen voor virtuele servers. Het gebruik van één server voor toegang tot meerdere neplocaties verlaagt de kosten aanzienlijk.

Het runnen van een VPN zelf is vrij duur, omdat providers moeten betalen voor app-updates / ontwikkeling, technische ondersteuning, serveruitbreiding, enz. Dus welke provider zou geen geld willen besparen?

Marketing Gimmick - Meer servers = hoge aantrekkingskracht

Veel providers ontkennen dit, maar ze kopen nep (virtuele) servers voor lagere kosten om de geloofwaardigheid te vergroten en meer klanten te krijgen. Nogmaals, dit is een verraad aan je vertrouwen.

Als een provider neplocaties gebruikt, moeten ze daar eerlijk over zijn, vergelijkbaar met ExpressVPN - die zelfs alle 3% virtuele servers opsomt (die 1% van het totale verkeer vertegenwoordigt).

Anders is het adverteren van talloze VPN-serverlocaties slechts een marketingtactiek om het product aantrekkelijker te maken voor netizens, waardoor er uiteindelijk meer VPN-abonnementen worden verkocht.

Klantverzoeken - Servers op moeilijke locaties!

Het is niet nodig dat elke aanbieder die in virtuele locaties investeert, als schaduwrijk wordt beschouwd. Nadat ik meer te weten was gekomen over de verschillende landenwetten, realiseerde ik me dat het krijgen van servers een zware taak is.

Klanten vragen providers altijd om servers te implementeren in landen met strenge internetwetten zoals Iran, Irak, Turkije, Bangladesh, Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Rusland en China.

Als een provider geen toegang tot een goede server kan krijgen, bieden ze een virtuele serverlocatie om klanten een IP-adres te geven in de gewenste eindpuntlocatie. Dit is wat ExpressVPN te zeggen heeft:

ExpressVPN heeft strenge normen voor servers om ervoor te zorgen dat u veilig, betrouwbaar en met consistent hoge snelheden verbinding kunt maken. In sommige landen kan het moeilijk zijn om servers te vinden die aan deze kwalificaties voldoen. Dankzij virtuele VPN-serverlocaties kunt u verbinding maken met dergelijke landen, terwijl u toch de verbindingskwaliteit krijgt die u van ExpressVPN verwacht.

Providers en hun VPN-serverlocaties testen

Met zoveel onzekerheid over fysieke en virtuele servers, is het alleen verstandig dat gebruikers een juiste test uitvoeren om de WAARHEID te bepalen. Ik deed hetzelfde en de resultaten waren fascinerend!

Ik zal hieronder enkele providers vermelden die virtuele locaties hebben gekend, terwijl ik ook de resultaten onthul van echte fysieke servers. Voor elke VPN gebruikte ik vier verschillende tools om echte locaties te verifiëren:

 1. De ping-testtool van CA App Synthetic Monitor
 2. De Traceroute Tool van CA App Synthetic Monitor
 3. De BGP Toolkit van Hurricane Electric Services
 4. De opdrachtprompttool, ook bekend als CMD op Windows 1

Om te begrijpen hoe ik deze tools in combinatie gebruik, heb ik het testproces in onderstaande stappen gemarkeerd. U kunt dezelfde instructies volgen voor het uitvoeren van uw eigen servertests voor verschillende VPN's.

Stap 1: Ping de server naar 90 verschillende locaties

Het proces bestaat uit het eerst testen van een server via de ping-tool. Het heeft meer dan 90 verschillende wereldwijde locaties, waardoor het gemakkelijker wordt om de round-trip-time (RTT) in verschillende landen en steden te analyseren. Hoe lager de tijd (ms), hoe dichter de server.

Stel bijvoorbeeld dat ik een server in de VAE heb getest. De (ms) tijd tijdens de ping-test moet een lagere RTT tonen voor nabijgelegen steden zoals Dubai, Sharjah of Abu Dhabi. In werkelijkheid is het echter veel hoger in vergelijking met een locatie helemaal ver weg, in de VS..

Als de RTT-tijd laag is voor de VS, maar hoger voor de VAE-locatie zelf, kunt u bepalen dat de server ergens in de VS is gevestigd en u gewoon toegang hebt tot een IP-adres met de eindpuntbestemming van de VAE. U gebruikt een VIRTUAL-server.

Stap 2: Tracerouting van de server via ASM en CMD

Om deze bevindingen te bevestigen, is de volgende stap het gebruik van de traceroute-tool. Hiermee kunnen gebruikers de afstand langs het netwerk tot de eindserver meten. Een traceroute naar de VAE geeft bijvoorbeeld aan dat de VPN-server 20 ms weg is, wat betekent dat deze ver weg is.

Als het echter slechts 2 ms weg was, kunt u een duidelijk beeld krijgen van het feit dat de server feitelijk in de VAE is gevestigd. Dit is waar de CMD “tracert” is handig, zodat u kunt achterhalen waar de verbinding begint voordat u naar het eindpunt-IP-adres gaat pingen.

Stap 3: Controle van het IP-adres en de locatie van het datacenter

Nu neem ik het IP-adres en plak het vervolgens in de BGP-toolkit van Hurricane Electric Services, een directory met IP-adressen die door ISP's over de hele wereld worden gedeeld.

Als uit het IP-adres blijkt dat het datacenter in de VS is gevestigd, kunt u controleren of u een FAKE UAE SERVER gebruikt. Dit betekent niet dat u problemen ondervindt bij het deblokkeren van websites die zijn gevestigd in de VAE.

Providers die virtuele locaties gebruiken

  1. VyprVPN-serverlocaties
  2. ExpressVPN-serverlocaties
  3. Surfshark-serverlocaties
  4. HideMyAss serverlocaties
  5. PureVPN-serverlocaties

VyprVPN

Gevestigd in Zwitserland en geëxploiteerd door Golden Frog, heeft VyprVPN zijn weg gevonden naar de markt in 2009. Gedurende deze tijd is het erin geslaagd om een ​​sterke reputatie voor snelheid en betrouwbaarheid te ontwikkelen.

Ze hebben ook een geverifieerd beleid zonder logboeken, gecontroleerd door de Leviathan Security Group. De provider ontkent niet het gebruik van virtuele locaties en heeft een speciale pagina over het onderwerp.

VyprVPN-serveradressen

Uiteindelijk is het aan de consument om zich aan te melden bij de aanbieder. Ik laat alleen zien hoe een virtuele server eruitziet. Hiervoor kreeg ik eerst toegang tot de VyprVPN-serveradressen vanaf hun ondersteuningspagina.

Ik heb hun Pakistani - Karachi-server gekozen om te testen: pk1.vpn.goldenfrog.com. Ik heb deze server gekopieerd en in de Ping Test-tool van ASM geplakt.

VyprVPN ASM Ping Test - Pakistaanse server

De tool piste de server naar meer dan 90 verschillende locaties, maar geen enkele was in de nabijheid van landen in Zuid-Azië of zelfs het buurland, India.

Houd er rekening mee dat hoe lager de RTT, hoe dichter de server is. En de min.rtt van de Pakistaanse server kwam van een Israëlische locatie, Kiryat-Matalon.

VyprVPN ASM Ping Test - Pakistaanse server 2

Om dit te verifiëren, voerde ik eerst een traceroute uit vanaf een server in Pakistan, maar de RTT was vrij hoog. Ik besloot toen om nog een traceroute uit te voeren, maar deze keer uit Israël - Kiryat-Matalon.

Zoals je hieronder kunt zien, waren de ping-tijden ongelooflijk snel, met een laag (ms) van het Israel - Kiryat-Matalon IP-adres. Dit bevestigt dat de server inderdaad in Israël is gevestigd.

VyprVPN ASM Traceroute-test - Pakistaanse server

Voor verdere verificatie heb ik een andere traceroute-test uitgevoerd vanuit de CMD-tool rechtstreeks via de “tracert” commando. Dit maakt het gemakkelijker om het volledige pingproces voor de server te begrijpen.

VyprVPN CMD Traceroute-test - Pakistaanse server

Ik neem gewoon het IP-adres, vóór de laatste ping en gebruik nu de BGP-toolkit van Hurricane Electric Services om de locatie van het datacenter te bepalen.

Als je je afvraagt ​​waarom sommige IP-adressen ontbreken in de ping-test, heb ik ze vervaagd om mijn eigen privacy en locatie te beschermen, maar de resultaten van BGP verifiëren al onze tests:

VyprVPN BGP Toolkit Test - Pakistaanse server in Israël

Zo controleert u de authenticiteit van servers en of ze daadwerkelijk zijn gebaseerd op de locatie die ze claimen. De Pakistaanse server is een virtuele locatie met de fysieke server in Israël.

Voor VyprVPN onthullen ze eigenlijk het gebruik van virtuele locaties in hun VPN-serveradreslijst, dus het is allemaal goed. Naast hun Pakistaanse server zijn hier de andere fictieve VPN-serverlocaties die bij VyprVPN worden gevonden.

Australië (via Singapore) Duitsland (via Nederland) Portugal (via Nederland)
Oostenrijk (via Nederland) Indonesië (via Singapore) Polen (via Nederland)
Argentinië (via de VS) Italië (via Nederland) Filippijnen (via Singapore)
Algerije (via Israël) IJsland (via de VS) Panama City (via de VS)
Brazilië (via de VS) India (via VAE) Qatar (via VAE)
Bahrein (via de VAE) Ierland (via de VS) Rusland (via Nederland)
Bulgarije (via Nederland) Letland (via Singapore) Roemenië (via Nederland)
België (via Nederland) Luxemburg (via Nederland) Spanje (via Nederland)
Tsjechische Republiek (via Nederland) Litouwen (via Nederland) Slowakije (via Nederland)
Costa Rica (via de VS) Liechtenstein (via Nederland) Slovenië (via Nederland)
Colombia (via de VS) Maleisië (via Singapore) Zweden (via Nederland)
Denemarken (via Nederland) Mexico (via de VS) Saoedi-Arabië (via de VAE)
Egypte (via Israël) Malediven (via Singapore) Taiwan (via Hong Kong)
Frankrijk (via Nederland) Macao (via Hong Kong) Turkije (via Nederland)
Finland (via Nederland) Marshalleilanden (via Singapore) Thailand (via Singapore)
Griekenland (via Israël) Noorwegen (via Nederland) Oekraïne (via Nederland)
Vietnam (via Singapore)

Het enige verdachte aan VyprVPN’s locaties is dat de meerderheid van hen woont in Nederland en Singapore met hun datacenters gevestigd in de VS..

Na analyse van vele eindpunt-IP-adressen op meerdere servers, kwamen namen als SoftLayer, Data Foundry en Powerhouse Management herhaaldelijk naar voren.

Houd er rekening mee dat datacenters in de VS moeten voldoen aan verplichte wetten voor het bewaren van gegevens. Om nog maar te zwijgen, het land is een FVEY-alliantie.

ExpressVPN

Gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, bestaat ExpressVPN als een allrounder op de markt van VPN's, met uitzonderlijke functies / tools, prestaties, betrouwbaarheid en anonimiteit voor gebruikers.

Net als VyprVPN verbergt ExpressVPN niet dat het virtuele locaties gebruikt. Ze hebben zelfs een speciale pagina met alle informatie over hun servers.

Voor minder dan 3% van ExpressVPN’s aantal servers, komt het geregistreerde IP-adres overeen met het land waarmee u verbinding wilt maken, terwijl de server zich fysiek in een ander land bevindt, meestal in de buurt. Dit worden virtuele VPN-serverlocaties genoemd en ze helpen ervoor te zorgen dat uw verbinding snel, veilig en betrouwbaar is.

Ik heb ze nog steeds getest om gebruikers te informeren dat het niet uitmaakt hoe betrouwbaar / populair een service is, je kunt nog steeds verwachten dat ze zich laten verwennen met verschillende schaduwpraktijken om hun product draaiende te houden.

Hiervoor logde ik in op mijn ExpressVPN-account en klikte op “ExpressVPN instellen” knop en vervolgens “Handmatige configuratie”. Hier vindt u serveradressen voor OpenVPN en PPTP & L2TP / IPSec-verbindingen.

ExpressVPN-serveradressen

Serveradressen zijn al beschikbaar voor PPTP & L2TP / IPSec-verbindingen. Als u daarom een ​​server wilt testen, kiest u eenvoudigweg één locatie en gebruikt u ASM-ping-tool om de round-trip-tijden te testen.

Als u een .ovpn-bestand downloadt, kunt u het eenvoudig starten via uw Chrome-browser om het serveradres te vinden. Het proces is vrij eenvoudig en vereist geen extra inspanningen.

ExpressVPN .ovpn Server adres identificatie

Voor mijn testen koos ik eerst een Indonesische server van de PPTP & L2TP / IPSec-categorie. Het serveradres is als volgt: indonesia-ubuntu-l2tp.xvnet.net.

Ik heb het serveradres in de App Synthetic Monitor Ping-test geplakt en gewacht tot de tool de server naar meer dan 90 verschillende locaties over de hele wereld piste.

ExpressVPN ASM Ping-test - Indonesische server

Wat betreft de verwachte resultaten, als ik een server in Indonesië test, moet deze zich in het land bevinden. De RTT’s tonen een heel ander verhaal.

Hoewel de RTT voor Indonesië aanzienlijk minder is dan de meeste landen over de hele wereld, waren de meest prominente resultaten die ik ontving van een Ping-zanger uit Singapore.

ExpressVPN ASM Ping-test - Indonesische server 2

Als je hieronder ziet, zul je merken dat de minimale, gemiddelde en maximale retourtijden voor de Indonesische server in Singapore veel minder zijn dan in Indonesië zelf.

Waar Indonesië maximaal 15.904 tot 16.683 (ms) aanraakte, raakte de ping naar een server in Singapore een minimale 2.042 tot 2.208 (ms).

ExpressVPN ASM Ping-test - Indonesische server 3

Dit betekent dat de server zich in Singapore bevindt en de enige manier om dit te verifiëren is door een traceroute uit te voeren van de ASM en CMD beide.

Op ASM heb ik eigenlijk een traceroute uitgevoerd vanuit Singapore. Zoals u kunt zien, geeft de traceroute aan dat de RTT (ms) vanuit Singapore nauwelijks 1.877 duurt.

ExpressVPN ASM Traceroute-test - Indonesische server

Op de CMD kunt u zien dat zonder eindpunt waar de traceroute wordt uitgevoerd, het eindpunt-IP hetzelfde is als de ASM Traceroute-test: 174.133.118.131.

ExpressVPN CMD Traceroute-test - Indonesische server

Voor verdere verificatie plak ik dit IP-adres in de BGP-toolkit van Hurricane Electric Services om de locatie van het datacenter te bepalen.

De resultaten bevestigen onze speculatie. ExpressVPN’s De Indonesische server is eigenlijk VIRTUAL en routeert vanuit Singapore, maar via een datacenter uit de VS: http://www.softlayer.com.

ExpressVPN BGP Toolkit - Indonesische server in de VS.

Naast Indonesië zijn hier andere Express VPN-serverlocaties (die fictief zijn). De lijst is uitgebreid tot 33 servers, goed voor 3% van de providers’ algemene servers over de hele wereld.

Armenië (via Nederland) Laos (via Singapore)
Andorra (via Nederland) Macedonië (via Nederland)
Brunei (via Singapore) Montenegro (via Nederland)
Bhutan (via Singapore) Monaco (via Nederland)
Wit-Rusland (via Nederland)) Myanmar (via Singapore)
Bangladesh (via Singapore) Mongolië (via Singapore)
Bosnië en Herzegovina (via Nederland) Malta (via Nederland)
Cambodja (via Singapore) Nepal (via Singapore)
Ecuador (via Colombia) Peru (via Colombia)
Guatemala (via Colombia) Filippijnen (via Singapore)
Indonesië (via Singapore) Pakistan (via Singapore)
Isle of Man (via Nederland) Sri Lanka (via Singapore)
India (via het VK) * Turkije (via Nederland)
Jersey (via Nederland) Uruguay (via Argentinië)
Kazachstan (via Singapore) Vietnam (via Singapore)
Liechtenstein (via Nederland) Venezuela (via Brazilië)

Surfshark

Surfshark, met hoofdkantoor op de Britse Maagdeneilanden, is een nieuwe VPN-service die zijn intrede doet in de markt in het voorjaar van 2018. Gedurende deze korte tijd is de provider behoorlijk beroemd geworden.

Het biedt apps voor alle platforms / apparaten, geavanceerde tools voor privacy, krachtige technische ondersteuning en alles wat u zou verwachten van een succesvolle VPN-service. Surfshark is echter niet eerlijk.

Virtuele locaties van Surfshark - chat-transcriptie

Ik benaderde hun live chat-ondersteuning om meer te leren over virtuele / fysieke serveraanbiedingen, maar de vertegenwoordiger ontkende volledig fictieve locaties te hebben.

Dit was een leugen, omdat Surfshark inderdaad gebruik maakt van virtuele servers. Ik heb een test uitgevoerd op hun Indiase server in-mum.prod.surfshark.com eerst via ASM’s Ping-testtool.

Surfshark ASM Ping-test - Indiase server

Vergelijkbaar met de bovenstaande testresultaten, was de RTT in India - Mumbai zelf hoger dan de RTT in Nederland - Amsterdam. Waarom zou dit anders gebeuren als de server niet in Nederland was gevestigd??

Surfshark ASM Ping-test - Indiase server 2

Controleer het verschil in de ping-tijden boven en onder. Voor India, Mumbai (de serverlocatie), is de RTT gemiddeld tussen 118.977 (ms) en 119.709 (ms), maar voor Nederland is 3.349 (ms) en 5.066 (ms).

Surfshark ASM Ping-test - Indiase server 3

Nu moest ik gewoon een traceroute-test uitvoeren om te bepalen of dit waar is, en de onderstaande resultaten laten zien dat een traceroute van Nederland (Amsterdam) naar India eigenlijk vrij dichterbij is.

Surfshark ASM Traceroute-test - Indiase server

Ik heb ook een tracert-commando op CMD uitgevoerd. Als u de onderstaande schermafbeelding bekijkt, ziet u dat het eindpunt-IP hetzelfde is als dat in de ASM-tracert (ondanks het feit dat niet wordt vermeld waar de traceroute vandaan moet worden uitgevoerd).

Surfshark CMD Traceroute-test - Indiase server

Bij het plakken van dit IP-adres: 5.225.86.229 in de BGP-toolkit van Hurricane Electric Services, bleek de locatie van het datacenter ook in Nederland te zijn.

Surfshark BGP Toolkit - Indiase server in Nederland

Onze testresultaten tonen aan dat de Indiase server feitelijk virtueel is met de bare-metal (fysieke) server die aanwezig is in een datacenter in Nederland. Dit betekent, Surfshark’s claims zijn onjuist.

Ik vroeg ze zelfs of het een garantie is dat al hun servers fysiek zijn en ze zeiden “Ja”, maar de resultaten van deze tests tonen anders aan. Gelukkig was dit alleen voor TWEE servers.

De eerste server is van India, waarvoor ik zojuist de tests heb onthuld. Een andere is Surfshark’s Vietnam - Ho Chi Minh City-server, die vanuit België via een datacenter in Nederland routes.

Mijn persoonlijke mening over virtuele locaties

Zucht ... al dit testen maakt me echt moe. Het verhoogt ook mijn frustratie, vooral wanneer ik aanbieders tegenkom die niet eerlijk zijn over hun aanbod.

Bij elke virtuele locatie die ik vond, kun je zien dat de tools die ik gebruikte handig waren bij het onthullen van dezelfde locatie, terwijl je zelfs kon zien waar het DATA CENTER is.

Het maakt niet uit met welke server u verbinding maakt, er kunnen altijd verschillende variabelen en hops zijn in de infrastructuur van een virtueel netwerk en dit kan een probleem zijn als u wilt:

 1. Om weg te blijven van bepaalde landen (zoals die gevestigd in rechtsgebieden 5, 9 en 14 Eyes).
 2. Om goede VPN-prestaties te ontvangen, wat niet mogelijk is als de server zich ver weg bevindt.
 3. Toegang krijgen tot geblokkeerde / beperkte inhoud, maar dit kan niet omdat u een nep-server gebruikt.

Het belangrijkste is dat het een kwestie van teleurstelling kan zijn, als je verwacht dat de server is waar de VPN zegt dat het is, maar in werkelijkheid liegen ze eigenlijk.

Worden virtuele VPN-serverlocaties ooit acceptabel??

De waarheid wordt verteld, ik denk niet dat virtuele locaties zo'n grote DEAL zijn. Natuurlijk hebben ze enkele nadelen, maar ze zijn ook nuttig in omstandigheden:

 1. Waar een provider geen toegang kan krijgen tot afgelegen regio's of ontwikkelingslanden.
 2. VPN-services kunnen problemen ondervinden bij het hosten van VPN-servers vanwege verplichte gegevensbewaarwetten.

NordVPN heeft bijvoorbeeld onlangs hun Russische servers verwijderd, nadat ze een melding hadden ontvangen van samenwerking met de overheid en alle gegevens (indien aanwezig) van hun bare-metal servers had onthuld.

Aan het einde van de dag geloof ik dat het echt ENKEL OVER EERLIJKHEID EN TRANSPARANTIE is. Als u virtuele locaties gebruikt, informeer gebruikers daarover in plaats van overduidelijk te liegen.

Op deze manier kunnen gebruikers zelf de beste serverlocaties voor een VPN selecteren en beslissen of ze hun gegevens al dan niet willen vertrouwen bij de provider!

Dingen inpakken

Hiermee beëindig ik deze virtuele locatiegids. Het belangrijkste uitgangspunt is om gebruikers te informeren wat een VPN-serveradres is en hoe ze providers kunnen vragen naar hun fysieke en virtuele serveraanbod voordat ze zich aanmelden.

U wilt tenslotte niet het risico lopen om verbinding te maken met een server in één land, alleen om te beseffen dat deze zich daar niet bevindt en uw privacy / anonimiteit zou kunnen riskeren.

Als u vragen / vragen heeft, aarzel dan niet om hieronder te reageren. Ik zal persoonlijk reageren en proberen zoveel mogelijk hulp te bieden als ik kan.

Help een broer ook door deze gids te delen met anderen die meer willen weten over fysieke en virtuele VPN-servers. Bedankt en een mooie dag verder!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me