5 Eyes, 9 Eyes, 14 Eyes Allianties – beschermers van Terror of Invaders of Privacy?

Contents

Valideer of uw VPN in de veilige zone ligt

Anonine VPNAvast SecureLine VPNGebufferde VPNCactusVPNCyberGhostEncrypt.MeExpressVPNGoose VPNHide.meHideMyAssHola VPNIBVPNIPVanishIvacyIVPNMullvadNordVPNPIPrivateVPNProtonVPNPurnVernaatTransparnaat VPNNavigatie

De digitale wereld breidt zich razendsnel uit. Nieuwe diensten, applicaties, platforms en innovaties blijven een revolutie teweegbrengen in onze manier van leven. Sommigen beweren dat we worden beheerst en onze oerinstincten negeren. Anderen debatteren, internet heeft ons leven alleen maar verbeterd.

Respecteert het echter ons recht op privacy? Dat is een lastige vraag om te beantwoorden. De meeste mensen weten dat wanneer je eenmaal online bent, er altijd een digitaal spoor van JOU zal zijn. Sommigen accepteren de gevolgen, halen hun camera eruit voor een selfie en uploaden deze op sociale media met de hashtag #onfleek.

“Wie geeft erom wat ik in mijn leven doe? Ik ben geen terrorist. Ik don’het heeft niets te verbergen”. Dit is de gebruikelijke reactie die ik krijg tijdens gesprekken over privacy. Anderen die meer alert zijn op de situatie, weten dat deze digitale voetafdruk riskant is en willen meer weten over massabewaking, beleid voor VPN-logboekregistratie en lekproblemen..

Deze handleiding is dus bedoeld voor de meer informatiehongerige, privacybewuste gebruikers. Hier leer je specifiek over de vijanden van internet (onderdeel van de 5 ogen / 9 ogen / 14 ogen Allianties), samen met informatie over veilige rechtsgebieden waar de privacy van gebruikers wordt gerespecteerd.

5 ogen, 9 ogen, 14 ogen Nation Allianties

 1. Five Eyes Alliance
 2. Bewakingsprogramma's beheerd door FVEY
 3. Opmerkelijke personen die zijn gericht op FVEY
 4. Opmerkelijke organisaties die zijn gericht op FVEY
 5. Five Eyes (FVEY) Surveillance-landen
 6. Negen ogen bewakingslanden
 7. Veertien ogen surveillance landen

Vijanden van het internet - Onveilige rechtsgebieden per land en alliantie

De Tweede Wereldoorlog leidde tot de UK / USA-overeenkomst, officieel van kracht op 5 maart 1946, voortkomend uit de Atlantic Charter van 1941 en de BRUSA-overeenkomst van 1943. Het belangrijkste doel hiervan was het creëren van een multilaterale alliantie voor samenwerking op het gebied van signalenintelligentie.

In de daaropvolgende jaren werd de overeenkomst uitgebreid tot Nieuw-Zeeland, Australië en Canada. Toen we een paar jaar verder gingen, zagen we de integratie van verschillende Noordse landen, de Filippijnen en West-Duitsland - opererend op afzonderlijke mechanismen, als verbonden entiteiten.

Deze entiteiten hebben de namen Five, Nine en Fourteen Eyes Allianties. En sinds de nasleep van de aanslagen van 11 september zijn de bewakingsmogelijkheden van deze entiteiten aanzienlijk toegenomen. Nu wordt elke netizen in landen die deel uitmaken van deze allianties voortdurend gevolgd.

Deze allianties hebben hun eigen agenda en reageren niet op hun eigen land’s wetten. Ze delen verzamelde details door elkaar te bespioneren’s burgers. Dit heeft grote gevolgen voor internetgebruikers en vooral voor VPN's. Kortom, als u zich in een van deze 14 landen bevindt, bent u niet veilig!

Vervolgens moet u zich vertrouwd maken met de voorschriften en online wetten van het land waar u woont. Dus besloot ik echt diepgaand in te gaan op onveilige rechtsgebieden door alliantie en land, door meer dan 187 providers te analyseren. Ik hoop dat je de moeite waardeert &# 55357;&# 56898;

Five Eyes Alliance

Afgekort als “FVEY”, de Five Eyes Alliance gaat helemaal terug naar de UKUSA-overeenkomst, die we eerder hebben besproken. Het was aanvankelijk alleen bedoeld als een pact voor het delen van inlichtingen tussen de twee landen, maar omvatte er later nog drie. Dit creëerde een krachtpatser van vijf ogen landen:

 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Staten
 • Nieuw-Zeeland
 • Australië
 • Canada

5-ogen-9-ogen-14-ogen

Deze Engelstalige landen hebben deze Five Eyes Agreement tientallen jaren geheim gehouden. Kun je je voorstellen hoe ver ze zouden gaan als iemand erover zou vinden? Het bestaan ​​ervan werd pas ontdekt tot 2003 en dingen werden duidelijker gemaakt toen Edward Snowden documenten lekte.

Deze bestanden werden verkregen toen hij als aannemer voor NSA werkte. Het maakte duidelijk dat het Bondgenootschap tijdens de “Koude Oorlog” en dan de ECHELEON Network Disclosures. GCHQ en NSA werden betrapt op het tikken op e-mails, faxen, telefoontjes en ander dataverkeer.

Nu is hun agenda behoorlijk dramatisch verschoven. Ze gebruiken constant de “Oorlog tegen terrorisme” als een excuus om het leven van de lokale bevolking te bespioneren. Is dat eerlijk met ons? Ik don’dat denk ik niet! Ik onthoud mij van het delen van mijn politieke opvattingen hier, maar ik kan echt niet stoppen met nadenken over hoe alles soms zo gepland lijkt.

Bewakingsprogramma's beheerd door FVEY

Na de 911-aanvallen verhoogde de Five Eyes Alliance hun surveillance en keurde ze praktijken goed voor het monitoren van alle online activiteiten van gebruikers. Een wereldwijd surveillancesysteem registreert doorgaans de communicatie van hele populaties over nationale grenzen heen.

Uit de door Edward Snowden gelekte documenten bleek zelfs dat er tal van bewakingsprogramma's waren die door de Five Eyes-landen werden beheerd. Hieronder kunt u alle informatie lezen over deze gezamenlijk beheerde entiteiten, die de privacy van gebruikers volledig negeren.

PRISM - Gerund door NSA samen met ASD en GCHQ

PRISM ook bekend als SIGAD US-984XN is een programma beheerd door NSA. Het verzamelt / bewaart internetcommunicatie van verschillende digitale bedrijven in de VS. Deze zijn gebaseerd op eisen van de overheid aan internetbedrijven, zoals Google LLC onder artikel 702 van de FISA Amendments Act van 2008.

Internetbedrijven zullen gegevens moeten omzetten die overeenkomen met door de rechter goedgekeurde zoektermen. De NSA gebruikt deze PRISM-verzoeken voor gerichte communicatie, inclusief die welke zijn gecodeerd. De informatie wordt vervolgens gebruikt om geheime missies uit te voeren.

XKeyscore - Gerund door NSA met ASD en de GCSB

XKeyscore, afgekort als XKS, is een geheim computersysteem dat door de NSA wordt gebruikt. Het analyseert en bewaakt internetgegevens wereldwijd dagelijks. Het programma is ook gedeeld met de inlichtingendiensten van Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Japan en Duitsland.

Volgens Edward Snowden biedt het gecompliceerde systeem onbeperkte surveillance van personen overal ter wereld. Omgekeerd stelt de NSA dat haar bereik beperkt en beperkt is. Hoe dan ook, het systeem is gewoon meer een bewijs van de technologieën die door vijf ogenlanden worden gebruikt voor het verzamelen van meer gegevens van mensen die zich overal ter wereld bevinden.

Tempora - Gerund door GCHQ met de NSA

Een geheime computer die door GCHQ wordt gebruikt voor het bufferen van internetcommunicatie afkomstig van glasvezelkabels. Het systeem werd getest sinds 2008 en werd pas in 2011 operationeel. Het geeft het bureau toegang tot grote hoeveelheden persoonlijke gegevens, zonder argwaan te wekken.

Edward Snowden beweert dat het systeem twee hoofdcomponenten heeft Global Telecoms Exploitation (GTE) en Mastering the Internet (MTI), bedoeld om telefoon- en online verkeer te verzamelen. Tegen mei 2012 waren 250 NSA-analisten en 300 GCHQ-analisten toegewezen om de verzamelde gegevens te sorteren.

MUSCULAR - Gerund door GCHQ en de NSA

MUSCULAR a.k.a. DS-200B is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en is een programma dat wordt uitgevoerd door GCHQ en NSA, waarvan is bevestigd dat het de oorzaak is van hacks, in de datacenters van Google en Yahoo! In een periode van 30 dagen had MUSCULAR 181 miljoen records verzameld voor geheime doeleinden.

Volgens het gelekte document van Edward Snowden, NSA’s acquisities gebruiken dagelijks miljoenen records van Google en Yahoo’s netwerken naar data warehouses in Fort Meade, Maryland. Het programma verzamelt twee keer zoveel datapunten in vergelijking met PRISM.

STATEROOM - Gerund door de CSE, CIA, ASD, GCHQ en NSA

Het STATEROOM wordt beheerd door leden van het ECHELON-netwerk en ondertekenaars van de UKUSA-overeenkomst. Het is een programma voor signaalintelligentie dat wordt gebruikt om naar verluidt diplomatieke missies uit te voeren. De meeste zijn zich echter niet bewust van het ware doel van het programma.

Voor zover we weten, wordt STATEROOM echter beheerd door CSE, CIA, ASD, GCHQ en NSA gecombineerd. Het mag niet anders zijn dan enig ander Mass Surveillance-systeem.

Opmerkelijke personen die zijn gericht op FVEY

De FVEY is het doelwit geworden met behulp van gedeelde intelligentie. Een naam die je waarschijnlijk zou verbazen is die van de late, Charlie Chaplin. De cabaretier / filmmaker / componist werd onder toezicht geplaatst vanwege zijn communistische overtuigingen. Andere doelen zijn meer bekende namen zoals:

 • Strom Thurmond - Bespioneerd zijn telefoontjes via het ECHELON Surveillance System.
 • Nelson Mandela - Onder toezicht van Britse SIS-agenten geplaatst vanwege geruchten over terroristen.
 • Jane Fonda - Communicatie onderschept door GCHQ en NSA voor politiek activisme.
 • Ali Khamenei - Doelwit voor een hightech spionagemissie door GCHQ en NSA.
 • John Lennon - FBI en MI5 bewaken wegens protest tegen Vietnam Wa
 • Ehud Olmert - Opgenomen in lijst met bewakingsdoelen van GCHQ en NSA.
 • Susilo Bambang - De voormalige president en zijn vrouw werden onder ASD en NSA-surveillance geplaatst.
 • Angela Merkel - Telefonische communicatie bewaakt van 2003 tot 2013 via het STATEROOM-programma.
 • Prinses Diana - Topgeheim bestand met meer dan 1000 pagina's verzameld door GCHQ en NSA.
 • Kim Dotcom - GCSB voerde illegaal toezicht uit op de oprichter van Megaupload.

Opmerkelijke organisaties die zijn gericht op FVEY

De gedeelde intelligentie verzameld door de vele bewakingsprogramma's van de Five Eyes Nations is niet alleen gericht op individuen. Er zijn veel voorbeelden geweest van beroemde luchtvaartmaatschappijen, omroepnetwerken, financiële instellingen en meer die worden bespioneerd door NSA, GCHQ, ASD, GCSB, CSIS.

universiteiten

 • Tsinghua universiteit - PRISM-programma bespioneert duizenden Hongkongse en Chinese burgers.
 • Het Racah Institute of Physics - 1.000 Israëlische doelen vermeld door Amerikaanse en Britse surveillance.

Verenigde Naties

 • Algemene Vergadering van de Verenigde Naties - NSA bespioneert VN-partners, ambtenaren en geheime pacten.
 • Internationaal Agentschap voor Atoomenergie - De NSA tikte op de telefoon van IAEA’s oprichter.

Telecom operators

 • Pacnet - Asia Pacific glasvezelnetwerkexploitant gehackt door de VS in 2009.
 • Belgacom - GCHQ veroorzaakt een golf van verontwaardiging in het land en hackt Belgacom (Operation Socialist).

Oliebedrijven

 • Petrobras - NSA bespioneert Petrobras-ondernemingen voor het onderzoeken van olie in diepzeegebieden.

Multinationale bedrijven

 • Thales Group - Bespioneerd topambtenaren in 60 landen, waaronder de eigenaar van Thales Group.

Financiële instellingen

 • MasterCard - NSA houdt zich bezig met het toezicht op internationale betalingen van het financiële bedrijf.
 • Visa Inc - Een tak genaamd “Volg het geld” (FTM) is gemaakt door NSA voor het bewaken van betalingen.

Five Eyes (FVEY) Surveillance-landen!

Ik hoop dat het bovenstaande gedeelte je helpt te begrijpen hoe invasieve landen in de Five Eyes Alliance kunnen worden. Ze houden geen rekening met de privacy van gebruikers en blijven hun sluwe praktijken uitvoeren.

Om gebruikers een beter idee te geven, heb ik elk lid van het Five Eyes Country onderverdeeld in een aparte categorie, waar ze hun overheidswetgeving rond VPN-gebruik en digitale privacy bespreken.

Verenigde Staten van Amerika

Is VPN-gebruik wettelijk toegestaan? Ja

Ondanks de agressieve controle over online activiteiten van bewoners, verbiedt de VS het gebruik van VPN's niet. In feite hosten zij het grootste aantal VPN-providers ter wereld, een totaal van 49 volgens mijn onderzoek.

Ik heb hieronder enkele populaire namen opgesomd, die allemaal in de VS zijn gevestigd. En ze zullen gegarandeerd samenwerken wanneer de overheid daarom vraagt. Dit kan schadelijk zijn voor uw online privacy.

Zeker, de VS doen geweldig in het tonen van steun voor burgerlijke vrijheden en mensenrechten. Echter, hun claims van ondersteuning “Vrijheid van meningsuiting en van de pers” is helemaal fout.

Verschillende Amerikaanse agentschappen (hieronder vermeld) zijn betrokken geweest bij controverses rond internetgebruik. NSA heeft een achterdeur naar tal van GROTE technologische bedrijven.

Dit geeft hen toegang tot alle internetgegevens, inclusief van Facebook, Google, Yahoo, Microsoft om online communicatie bij te houden om hun eigen zelfzuchtige redenen.

Hun regering ondersteunt zelfs ISP-monitoring en kent alle details met betrekking tot uw opleiding, scholing, ouders’ inkomen, arbeidsstatus, werkplek, status van leningbetalingen.

Al deze redenen samen hebben ertoe geleid dat de VS als een “Internet vijand” van Reporters zonder Grenzen. daarom, ik’d raden ten strengste af om het bedrijf en hun vele diensten die beweren u online anonimiteit te bieden te vertrouwen.

Amerikaanse agentschappen die betrokken zijn bij het delen van gegevens

 • National Security Agency (NSA)
 • Central Intelligence Agency (CIA)
 • Defence Intelligence Agency (DIA)
 • Federal Bureau of Investigation (FBI)
 • National Geospatial-Intelligence Agency (NGA)

Populaire in de VS gevestigde VPN-services

Ik hoef niet dieper in te gaan op waarom u in de VS gebaseerde VPN-services zou moeten vermijden, zoals hieronder vermeld. Als u echter behoefte heeft aan een betrouwbare service, moet u afhankelijk zijn van providers buiten het land. Je kunt deze beste VPN voor VS-gids lezen voor mijn aanbevelingen om je veilig te houden in het FVEY-land.

 • Anonymizer VPN
 • Ace VPN
 • Verbergen. Me
 • Mijn IP verbergen
 • Alles verbergen IP
 • Hotspot-schild
 • Hoxx VPN
 • IPVanish
 • LiquidVPN
 • Norton Wi-Fi Privacy
 • Prive-tunnel
 • Prive internettoegang
 • proXPN
 • RA4W VPN
 • SwitchVPN
 • StrongVPN
 • Speedify
 • SlickVPN
 • TouchVPN
 • TorGuard
 • VPN onbeperkt

Verenigd Koninkrijk

Is VPN-gebruik wettelijk toegestaan? Ja

Het VK en de VS zijn de oprichters van de 5, 9 en 14 Eyes-landen. Als zodanig kun je van beide landen veel wantrouwen en oneerlijkheid verwachten.

De constitutionele monarchie heeft de neiging zeer onschuldig te handelen, maar heeft de afgelopen decennia een zeer democratische regeringsvorm aangenomen. Net als de VS, beweren ze ondersteunend te zijn.

Vooral op het gebied van burgerlijke vrijheden, politieke rechten, vrijheid van meningsuiting en privacy. Tegelijkertijd maken ze het echter verplicht om toezicht uit te oefenen op hun bewoners.

Sinds de Investigatory Powers Act in 2016 is uitgebracht, hebben ISP's en telecommunicatie sms-berichten, oproepen, verbindingstijden, browsergeschiedenis en nog veel meer vastgelegd.

Deze gegevens worden 2 jaar bewaard en beschikbaar voor het VK’s Agentschappen (hieronder vermeld), partners en Five Eyes Allianties zonder enige garantie.

UK beweert dat ze deze maatregelen nemen om kindermishandeling en terrorisme te bestrijden, maar in plaats daarvan worden aangetroffen op glasvezelkabels en toegeven aan gerichte spionage.

Het gebruik van een VPN is legaal in het land, maar de wetgeving inzake gegevensbewaring is van toepassing op alle providers. Dit is de reden waarom de Reporters Without Borders het land als een hebben vermeld “Internet vijand”.

Britse agentschappen die betrokken zijn bij het delen van gegevens

 • Hoofdkantoor overheidscommunicatie (GCHQ)
 • Secret Intelligence Service (SIS a.k.a. MI6)
 • Defensie Intelligentie (DI)
 • Beveiligingsservice (MI5)

Populaire Britse VPN-providers:

 • HideMyAss!
 • SaferVPN
 • ZoogVPN

Nieuw-Zeeland

Is VPN-gebruik wettelijk toegestaan? Ja

Hoewel VPN's legaal zijn in Nieuw-Zeeland, is de locatie nog steeds geen veilige plek voor uw online activiteiten. Het land legt vrij vergelijkbare wetten op, als zijn buurland, Australië (een ander lid van Five Eyes).

Het enige verschil tussen de twee is dat Nieuw-Zeeland kan worden omschreven als iets soepeler bij het reguleren van internet. Ze geven geen verwijderingsberichten voor haatdragende taal.

Ze zijn ook coöperatiever in het omgaan met bewoners die aanstootgevende inhoud op internet verhandelen. Dit betekent echter niet dat de overheid de kant van de inwoners kiest.

Nieuw-Zeeland voert alle bewakingsactiviteiten uit, net als elk ander lid van de Five Eyes Alliance. Ook hun reden om zich over te geven aan dergelijke praktijken voor “terrorisme bestrijden” is onlangs ontkracht.

Het land slaagde er niet in het blanke nationalistische terrorisme te bestrijden. Het meest recente voorbeeld is de aanval van 15 maart, waarbij vijftig doden en tientallen gewonden vielen.

Terrorisme van witte radicalen is een transnationale dreiging, grotendeels genegeerd door beleidsmakers en leden van Five Eyes. Een video van de aanval van 17 minuten werd live op het FB-profiel van terroristen geplaatst! Hoe handig was de bewaking, toen zelfs de NZ-politie meer dan 20 minuten nodig had om op het toneel te verschijnen?

Nieuw-Zeelandse agentschappen die betrokken zijn bij het delen van gegevens

 • Nieuw-Zeeland Security Intelligence Service (NZSIS)
 • Government Communications Security Bureau (GCSB)
 • Directoraat van Defensie Intelligentie en Veiligheid (DDIS)

Canada

Is VPN-gebruik wettelijk toegestaan? Ja

Zo vriendelijk van een land dat Canada portretteert zichzelf te zijn, samen met hun premier, Justin Trudeau - het laat zich overgeven aan enkele duistere praktijken voor toezicht op zijn burgers.

Het is eigenlijk heel bewonderenswaardig hoe Canada erin is geslaagd strikte beleidsmaatregelen op te leggen, zoals bewaking, gegevensbewaring en verwijdering van netneutraliteit, en toch een van de meest vrije gebieden zijn.

Hun regering werkt regelmatig samen met ISP's en implementeert hetzelfde wettelijke kader dat haar vijf ogen inlichtingendiensten (hieronder vermeld) machtigt om gegevens te delen met lidstaten.

Hoewel VPN's in het land legaal zijn, kan ik ook garanderen dat ze alle persoonlijke gegevens aan de overheid moeten delen. Onlangs heeft Canada ook te maken gehad met veel hitte van andere leden.

Deze specifieke zaak draait om de relatie met de Chinese hightech gigant Huawei, waarvan Five Eyes spionnen beweren dat ze samenwerken met China’s Inlichtingendiensten.

Mensen zoals ik kunnen het niet helpen, maar vragen zich af. Was al dat drama en spanning over Five Eyes en Huawei, gewoon een gimmick om te voorkomen dat landen afhankelijk worden van hun 5G-technologie?

Canadese agentschappen die betrokken zijn bij het delen van gegevens

 • Canadese Security Intelligence Service (CSIS)
 • Communicatiebeveiligingsbedrijf (CSE)
 • Canadian Forces Intelligence Command (CFINTCOM)

Populaire op Canada gebaseerde VPN-services:

 • Betternet
 • BTGuard VPN
 • SurfEasy
 • TunnelBear
 • Windscribe

Australië

Is VPN-gebruik wettelijk toegestaan? Ja

Net als andere Five Eyes-landen legt Australië geen beperkingen op voor het gebruik van VPN's. Dit weerhoudt hen er echter niet van om invasieve wetten op te leggen vanwege hun overeenkomsten voor het delen van inlichtingen.

Australië’De grondwet ontkent het expliciete recht op vrije meningsuiting. EEN “ communicatie kracht” clausule, laat zelfs Australische agentschappen toe om het internet, telefonische, telegrafische en zelfs postdiensten te reguleren.

Ze promoten en bevelen zelfs een “opt-in” filterprogramma, dat gebruikers vrijwillig accepteren voor het blokkeren van aanstootgevende, illegale of pornografische inhoud.

Om ervoor te zorgen dat deze wetten worden nageleefd, worden ISP's zelf getest door de overheid en gecontroleerd op het voldoen aan alle vereiste wettelijke voorschriften, waaronder het bewaren en delen van gegevens.

Australische agentschappen die betrokken zijn bij het delen van gegevens

 • Defensie-inlichtingenorganisatie (DIO)
 • (ASD) - Directoraat Australische signalen
 • (ASIO) - Australische geheime inlichtingendienst
 • (ASIS) - Australische beveiligingsinformatieorganisatie
 • (AGO) - Australische Geospatial-Intelligence Organisation

Populaire in Australië gevestigde VPN-providers:

 • Celo VPN
 • VPNS Beveilig mij

Wat is Nine Eyes Allianties?

Volgens Edward Snowden heeft de NSA een “enorm lichaam” bekend als het directoraat Buitenlandse Zaken, verantwoordelijk voor het aangaan van partnerschappen met andere bondgenoten en landen.

Tegen 1956 werden nog drie landen toegevoegd aan de UKUSA-overeenkomst, waarmee de Five Eyes Alliance werd opgericht. Later werden er meer leden aan de lijst toegevoegd, genaamd 9 of 14 Eyes Landen.

Ze fungeren als een uitbreiding van de FVEY en profiteren van een vergelijkbare samenwerking door het delen en verzamelen van Mass Surveillance-gegevens.

Van wat ik echter heb geleerd, gebruiken leden van FVEY een gecentraliseerd, automatisch bijgewerkt systeem met de bijnaam “Stone Ghost” voor het delen van naties’ intelligentie-.

Nine Eyes is anders in die zin dat hun kanalen voor het delen van informatie smaller zijn en geen toegang bieden tot technologieën zoals de Stone Ghost.

Negen ogen bewakingslanden!

Landen die deel uitmaken van de Nine Eyes Allianties hebben misschien niet dezelfde autonomie voor het delen van intelligentie, maar zijn even riskantere locaties, in termen van digitale privacy.

Zie ze als de Negen ogen in de James Bond-film “SPOOK” voor een goede weergave, die alle voorgaande Five Eyes-landen omvat, plus:

 1. Noorwegen
 2. Nederland
 3. Frankrijk
 4. Denemarken

9 Nine Eyes Nation Alliance

Noorwegen

Is VPN-gebruik wettelijk toegestaan? Ja

Gebruikers die zich zorgen maken over hun digitale privacy, kunnen een VPN-service in Noorwegen gebruiken. Zorg er gewoon voor dat u kiest voor een die zich niet in het land zelf bevindt, zoals Opera VPN (gratis service - lastig, toch?).

Met uitzondering van de VPN-talk staat Noorwegen bekend om een ​​open omgeving voor media en vrijheid van meningsuiting. Ze leggen geen enkele vorm van filtering op, geverifieerd door ONI in 2009.

Als zodanig heeft het land geen ONI-landenprofiel, maar u kunt de naam nog steeds vinden in het regionale overzicht voor Scandinavische landen door het OpenNet Initiative.

Noorwegen verleent het publiek wel toegang tot overheidsinformatie, maar in ruil daarvoor dringen ze wel door op internet en genieten ze van surveillance.

Hoewel er geen beperkingen of censuur zijn voor inhoud, gebruiken grote ISP's wel DNS-filters voor het blokkeren van kinderpornografie, The Pirate Bay en andere vergelijkbare websites.

Populaire op Noorwegen gebaseerde VPN-services:

 • Opera VPN

Nederland

Is VPN-gebruik wettelijk toegestaan? Ja

VPN's zijn volkomen legaal in Nederland en bewoners genieten van een van de meest soepele internetsystemen. De overheid legt geen censuur of beperkingen op aan internettoegang.

Natuurlijk trekken ze een grens als het gaat om inbreuk op het auteursrecht en verbieden sites zoals de Pirate Bay - in 2017 door de Nederlandse rechtbank besteld.

De overname in de lijst van Nine Eyes-leden vormt echter een delicaat precedent voor bewoners. Gebruikers voelen zich niet veilig bij het delen van hun gegevens of genieten van eenvoudig browsen.

Dit komt omdat het land hetzelfde kader voor het delen van inlichtingen gebruikt, waar leden elektronische gegevens over burgers verzamelen en delen.

Populaire Nederlandse VPN-providers:

 • Goose VPN
 • ShadeYouVPN
 • VPN4All
 • WifiMask
 • WASEL Pro
 • proXPN
 • RootVPN

Frankrijk

Is VPN-gebruik wettelijk toegestaan? Ja

Frankrijk legt geen strikte regels op voor VPN-services. Het land bevordert grotendeels de vrijheid van pers en meningsuiting online.

Het geeft bewoners ongefilterde toegang tot inhoud, met uitzondering van websites die terrorisme / haat / racistisch geweld en kinderporno promoten.

Tegelijkertijd implementeren ze echter wel een “three-strikes” wetgeving en een wet die administratieve filtering bevordert om een “beschaafd” internet.

Als reactie op deze wetten werden de ambtenaren van verschillende journalisten en mediabedrijven overvallen voor dagvaardingen, die hen onder druk zetten om hun bronnen te identificeren.

Het land implementeert zelfs artikel 18, vanwege een ontwerp-uitvoeringsbesluit dat in juni 2011 werd vrijgegeven, waardoor ministeries de mogelijkheid krijgen om online inhoud te beperken;

“in geval van overtreding, of wanneer er een ernstig risico op overtreding bestaat, van de handhaving van de openbare orde, de bescherming van minderjarigen, de bescherming van de volksgezondheid, het behoud van de belangen van de nationale defensie of de bescherming van fysieke personen”.

Populaire op Frankrijk gebaseerde VPN-services:

 • ActiVPN

Denemarken

Is VPN-gebruik wettelijk toegestaan? Ja

Denemarken heeft nog geen ONI-profiel, maar het is nog steeds opgenomen in het regionale overzicht voor Noordse landen. ONI beweert dat het land geen filtering oplegt.

Dit geldt echter niet voor kinderpornografie, illegale muziek, gereguleerde drugs en illegale bestandsuitwisseling. Als zodanig hebben sites als The Pirate Bay en All of MP3 geen toegang in het land.

Volgens WikiLeaks op 23 december 2008 werden een enorm aantal van 3.863 andere websites gefilterd in Denemarken. De meeste hiervan omvatten nepdiensten, inclusief lokale en buitenlandse sites.

Het lidmaatschap van Nine Eyes bindt Denemarken ook aan het delen van elektronische gegevens van inwoners met andere landen. Als zodanig kan de locatie niet als een worden beschouwd “Veilig” jurisdictie.

Populaire in Denemarken gevestigde VPN-providers:

 • BeeVPN
 • CitizenVPN
 • Unlocator

Wat is Fourteen Eyes Alliance?

Na de opname van de vier bovengenoemde landen in de UKUSA-overeenkomst, sloten de inlichtingendiensten van verschillende anderen zich aan bij de zaak en vochten tegen de vermeende “War of Terror”.

De alliantie werd verder uitgebreid tot vijf nieuwe lidstaten, die vormden  “14 Eyes-landen” a.k.a. SIGINT Seniors Europe (SSEUR), volgens Edward Snowden’s gelekte documenten.

Waar men echter kan denken dat deze alliantie nog dodelijker is dan de FVEY, is het zelfs nog minder “intiem” dan Nine Eyes Alliance-leden.

Het enige dat consistent blijft met deze acquisitie is dat de regeringen profiteren van toegang tot middelen en inlichtingen, waar ze voorheen geen toegang tot hadden.

Veertien ogen surveillance landen!

Met de UKUSA-overeenkomst die zich uitstrekt tot 14 landen, kan ik niet anders dan verklaren hoe slim de VS en het VK zijn. Ze hebben de Stone Ghost-technologie niet gedeeld met nieuwe leden.

Dit betekent direct dat ze hun gegevensverzameling hebben uitgebreid, terwijl ze dingen uitkiezen om te delen met andere leden van de bredere alliantie, vandaar dat je op de beste VPN's buiten 14 Eyes moet vertrouwen.

De 14 Eyes surveillance-landen omvatten alle voorgaande Nine Eyes-landen, plus:

 1. Italië
 2. Zweden
 3. Duitsland
 4. Spanje
 5. België

Italië

Is VPN-gebruik wettelijk toegestaan? Ja

Italië is misschien mild als het gaat om VPN's, maar omdat ze deel uitmaken van 14 Eyes-landen, kan ik het niet helpen dat ik me afvraag of diensten in het land samenwerken met de overheid.

Als u de veiligheid wilt benutten, kunt u natuurlijk kiezen voor VPN's buiten het land (die geen lid zijn van de 5, 9 en 14 Eyes-landen).

Voor het grootste deel promoot Italië Vrijheid van meningsuiting. Volgens zijn ONI-profiel, de overheid is erg traag in het aanpakken van bezorgdheden over online privacy.

Er is ook enige regelgeving opgemerkt, met name in bepaalde categorieën websites die reclame maken voor gokken, schending van het auteursrecht, en kinderpornografie.

OpenNet-labels Italië’s transparantie bij “hoog”, maar hun consequent in “laag”. Dit bevestigt alleen maar het feit dat de overheid momenteel aan wetten werkt om online toegang te censureren / controleren.

Populaire in Italië gevestigde VPN-services:

 • AirVPN

Zweden

Is VPN-gebruik wettelijk toegestaan? Ja

Zweden heeft het geluk dat het door ONI is geclassificeerd zonder bewijs van filtering, maar het land is nog steeds opgenomen in het regionale overzicht voor Scandinavische landen.

Het land is een welvarende Europese monarchie, maar volgt een parlementaire regeringsvorm, vergelijkbaar met Nieuw-Zeeland. Zweden promoot een onbeperkt internet.

Ze verlenen toegang tot burgerlijke vrijheden en verbieden inmenging in zaken van vrijheid van meningsuiting, pers en zaken betreffende privacy / anonimiteit.

De regering respecteert deze rechten, maar verleent rechterlijke bevelen voor het monitoren van gerichte individuen, in zaken die betrekking hebben op de nationale veiligheid.

Net als de meeste Noordse landen heeft Zweden actie ondernomen om de toegang tot The Pirate Bay te blokkeren door een nucleair beveiligd datacenter in de buurt van Stockholm te plunderen.

Populaire in Zweden gevestigde VPN-providers:

 • AzireVPN
 • FrootVPN
 • IPredator
 • proxyst
 • Mullvad
 • OVPN
 • PRQ
 • PrivateVPN

Duitsland

Is VPN-gebruik wettelijk toegestaan? Ja

Beoordeeld “Vrij” in Freedom on the Net en vermeld als “geen bewijs” op alle vier gebieden (internettools, conflict / veiligheid, sociaal, politiek) van ONI is Duitsland een ander verrassend lid van Fourteen Eyes.

Ik denk dat het niet zo was’Als Edward Snowden die documenten lekte, zouden we niet eens weten of Duitsland lid was van de UKUSA-overeenkomst.

Ze zijn vrij open en beweren dat ze hun burgers het recht op privacy verdedigen. Natuurlijk hebben ze in de loop der jaren geprobeerd het internet te censureren.

Duitsland beweert echter dat dit alleen werd gedaan om aan terrorisme gerelateerd extremisme te beteugelen, nepnieuws te onderdrukken, haatzaaien uit te roeien en minderjarigen te beschermen.

Populaire in Duitsland gevestigde VPN-services:

 • Avira Phantom
 • ZenMate
 • ChillGlobal
 • GoVPN
 • me
 • Steganos
 • me

Spanje

Is VPN-gebruik wettelijk toegestaan? Ja

Spanje staat niet vermeld in Reporters Without Borders, niet geclassificeerd door ONI en evenmin in Freedom on the Net’s 2013-rapport, dat aangeeft dat het een redelijk veilige locatie is.

Zo ver ik’heb onderzocht, de overheid legt geen beperkingen op aan het internet. Sommigen beweren zelfs dat ze geen e-mails of internetchatrooms kunnen volgen, zonder relevant wettelijke toestemming.

De wet verbiedt echter verheerlijking of ondersteuning van terrorisme, rassendiscriminatie of haat voor seksuele geaardheid, nationale afkomst, enz.

Tot voor kort is de enige openbare blokkering gedaan voor de P2P / Torrenting-site, de Pirate Bay. In maart 2015 werd TBP op meerdere URL's geblokkeerd.

Aangezien Spanje echter deel uitmaakt van de Fourteen Eyes Alliance, zou ik bij mijn overtuiging blijven dat de locatie geen veilige plek is. Dit gaat uit, vooral als je op zoek bent naar volledige digitale privacy.

België

Is VPN-gebruik wettelijk toegestaan? Ja

België heeft geen ONI-profiel, maar het land is opgenomen in het regionale overzicht van Europa. VPN-gebruik is legaal in het land, waar nogal wat censuur is.

Talloze telecomaanbieders zoals Tele2, Versatel, Vikings, Mobistar, Proximus, Belgacom en Telenet filteren sinds april 2009 verschillende websites op DNS-niveau.

België beweert dat dit wordt gedaan om illegaal delen van bestanden, gokken zonder licentie en het promoten van Bigotry en antisemitisme te voorkomen, als onderdeel van hun internetcensuurcampagne.

Aangezien het land echter lid is van Fourteen Eyes, zou ik het niet aanbevelen om een ​​veilige locatie te vinden voor online activiteiten. Uw informatie kan op dagelijkse basis worden bewaakt!

Dingen inpakken

Ik hoop dat deze uitgebreide gids gebruikers helpt meer te begrijpen over 5/9/14 Eyes Allianties. Samenvattend: vertrouw nooit op landen die deel uitmaken van de UKUSA-overeenkomst.

Ga alleen voor VPN-services die zich in derde landen bevinden, omdat deze online anonimiteit en veiligheid garanderen, in plaats van massabewaking en inbreuk op de privacy.

Dat brengt me bij mijn andere vraag: denk je dat na het lezen van deze hele gids deze allianties daadwerkelijk een rol hebben gespeeld in de strijd tegen “Oorlog tegen terreur?” - een reden die ze constant gebruiken voor het binnendringen van UW privacy! Lijkt dit niet een bijbedoeling??

Ik zal niet eens over terreuraanslagen praten vanaf 2000 (toen de bewakingsmogelijkheden werden uitgebreid), maar laten’s praten over 2010 tot heden. Hoeveel van deze landen hebben bomaanslagen / schietpartijen gestopt via de online surveillance die ze uitvoeren op miljarden / triljoenen mensen over de hele wereld?

Het lijkt alsof het enige waar deze bureaus naar streven, is INFORMATIE over elkaar, beroemdheden, de gewone man of grote organisaties.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me