100+ VPN-loggingbeleid blootgesteld – 37 VPN’s Houd uw logboeken bij en 15 Don & rsquo; t

In snel tempo “digitaal” wereld die we hebben gecreëerd, “privacy” is vaak een veel voorkomende zorg. De waarheid wordt verteld, alles wat je online doet, laat een digitale voetafdruk achter die het decennia lang markeert.

Het internet vergeet nooit iets, en u zult dwaas zijn om anders te verwachten. Als dat niet genoeg was, hebben jullie regeringen, geheime agentschappen en hackers jullie allemaal bespioneren.

Landen op landen, worden toegevoegd aan de “Rapporten zonder grenzen” vermelding, gelabeld als wat we noemen “internet vijanden”, zich overgeven aan massabewakingsactiviteiten op burgers.

Daarom wordt het gebruik van VPN's populair om uw identiteit verborgen te houden en online activiteiten anoniem te houden. Deze services van derden zijn echter ook niet bepaald veilig.

Verschillende VPN-providers genieten van logactiviteiten of lijden aan lekproblemen waardoor uw privacy in gevaar komt. In het licht hiervan heeft Bestvpn.co deze uitgebreide gids met betrekking tot logboeken gemaakt. Ik hoop dat het al je vragen beantwoordt!

Contents

37 VPN's houden uw logboeken bij & 15 Don’t

 1. Typen VPN-logboeken
 2. Waarom loggen VPN's gegevens
 3. Alarmerende VPN's die loginformatie opslaan
 4. Betrouwbare VPN's met een strikte “Geen logboeken” Het beleid

Typen VPN-logboeken

Voordat ik dieper inga op de verschillende soorten virtuele beveiligde netwerklogboeken, wil ik eerst duidelijk maken dat alle providers zich overgeven aan het opnemen / opslaan van informatie. Er zijn slechts enkele zeldzame gevallen geweest waarin providers werden getest om hun LOGLESS claims te verifiëren.

Totdat er zich een incident voordoet met betrekking tot een dagvaarding van de overheid, kun je niet echt zeggen of een bepaalde VPN veilig is. Dit betekent niet dat je ze helemaal niet meer gebruikt, alleen dat het misschien niet allemaal zonneschijn en regenbogen zijn, zelfs niet met een BETROUWBAAR product.

Typen VPN-logboeken

Natuurlijk zijn er enkele VPN's die transparant zijn over de loginformatie die ze registreren. Hoe dan ook, het is noodzakelijk om te accepteren dat wanneer u zich aanmeldt bij een VPN, u mogelijk nog steeds wordt gecontroleerd. Alleen niet van de overheid, maar van de aanbieder zelf.

Dit kan om vele redenen zijn (die ik hieronder zal bespreken). Tot die tijd, als we het hebben over de soorten VPN-logboeken, zijn er twee: activiteits- / gebruikslogboeken en verbindingslogboeken. De eerste biedt een grotere inbreuk op de privacy, terwijl de laatste relatief onschadelijk is (verwijderd na 1-15 dagen).

Activiteit / gebruikslogboeken

Zoals de naam al aangeeft, verwijzen deze VPN-logboeken naar alle gegevens die worden verzameld tijdens het gebruik van internet. Dit omvat al uw online activiteiten, wat een compilatie is van metadata, IP-adressen, verbindingstijden en verkeerslogboeken zoals browsegeschiedenis, verzonden berichten, gedownloade bestanden, gemaakte aankopen en gebruikte software.

Sommige providers registreren mogelijk alleen specifieke facetten van uw activiteit / gebruik. Anderen die minder betrouwbaar zijn, kunnen alle bovengenoemde informatie opslaan. Dit monitoren en vastleggen van gebruiksgegevens kan schadelijk zijn vanuit een privacystandpunt en verslaat het doel van het gebruik van een VPN in de eerste plaats.

Ik wil echter verduidelijken dat de meeste VPN-services die betrokken zijn bij dergelijke activiteitenregistratie meestal GRATIS zijn. Houd er rekening mee dat deze services moeten betalen voor datacenters, serveruitbreiding, software-updates, technische ondersteuning en website-uitgaven. De eenvoudigste manier om dit te doen, is uw informatie verkopen aan diensten van derden.

Gegevens die bijdragen aan het opbouwen van een profiel rond verschillende gebruikers zijn zeer winstgevend. Stel je de waarde voor van gelekte persoonlijke informatie. Als u in een jurisdictie van 5/9/14 ogen woont, kan dezelfde informatie ook worden overgedragen aan overheids- of geheime instanties.

Meestal volgens de wet “internet vijanden” verplicht ISP's uw gegevens gedurende 6 maanden tot 2 jaar te bewaren. Daarom adviseer ik gebruikers altijd om te gaan voor betaalde VPN-services die zijn geverifieerd, omdat ze deze gegevens onzichtbaar maken, terwijl ik logboekpraktijken vermijd die zijn gevonden in GRATIS tegenhangers.

Verbindingslogboeken

Waar activiteitenlogboeken letterlijk uw online anonimiteit kunnen vernietigen, zijn verbindingslogboeken minder onschadelijk. Hoewel het opnemen van dergelijke informatie door de VPN-provider moet worden gerechtvaardigd met een geldige redenering. Om nog maar te zwijgen, de service moet ook de duur verduidelijken voor het verwijderen van deze VPN-logboeken.

Verbindingslogboeken bevatten doorgaans IP-adressen, verbindingstijd, datum en locatie. Dit zijn de meest algemeen opgenomen logs door de meeste VPN-providers. Hoewel ze niet direct uw identiteit onthullen, kunnen verbindingsdatums, -tijden en -locatie samen worden gebruikt.

Enkele voorbeelden van VPN's die verbindingslogboeken bijhouden, ondanks dat ze GEEN opslaan, zijn TunnelBear, Windscribe, PureVPN, Betternet en ProtonVPN. Het goede deel is dat verbindingslogboeken slechts tijdelijk worden opgeslagen. Ze worden ergens tussen 1 en 15 dagen bewaard, afhankelijk van de service.

Sommigen kunnen de duur zelfs verder verlengen. HideMyAss bewaart deze informatie bijvoorbeeld 6 maanden. Vanuit privacyperspectief is deze logboekregistratie slechts licht opdringerig en kan het moeilijk zijn om uw online activiteiten opnieuw te maken met behulp van deze.

Warrant Canaries

In 5/9/14 Eyes Jurisdictions en andere landen kunnen ISP's en VPN-services ontvangen “geheime bevelen” in de vorm van nationale veiligheidsbrieven of dagvaardingen van de overheid. Met deze warrants kunnen wetshandhavingsinstanties informatie over hun klanten opvragen voor onderzoek.

De meeste van deze warrants worden geleverd met een gag-bestelling. Dit voorkomt dat de ISP- of VPN-service het doel meldt dat het onder toezicht valt. Dit is waar Warrant Canaries binnenkomen, die volledig los staan ​​van logactiviteiten / verbindingsinformatie.

Deze bestemmingspagina's geadverteerd door providers helpen bij het handhaven van de privacy. Ze hebben regelmatig verklaringen gepubliceerd op een specifieke pagina, waarin wordt bevestigd dat de service geen geheim bevel heeft ontvangen. Als een pagina stopt met het publiceren van reguliere overzichten, wordt de kanarie-instructie verwijderd.

Dit geeft aan dat er een dagvaarding is afgegeven en dat de VPN dit niet mag melden. Als zodanig kunnen privacybewuste gebruikers dan de nodige stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat hun identiteit veilig blijft. Hoewel, dit gebruik van een “Garantie Canarische” roept wel zijn eigen vragen op voor providers.

Als een VPN beweert een provider zonder logboeken te zijn, hoeven ze zich geen zorgen te maken over het maken van een dergelijke pagina, toch? Ook maakt het feit dat ze slechts eenmaal per maand worden bijgewerkt ze nutteloos. Desalniettemin was het belangrijk om inzicht te geven en we zullen relevante providers in de post hieronder bespreken.

Waarom registreren VPN's gebruikersgegevens en gaan ze in tegen hun belofte van privacy?

Dankzij initiatieven zoals de Cybersecurity Awareness Month en Safer Internet Day (SID) realiseren netizens over de hele wereld de waarde van hun ONLINE DATA. Privacybewuste gebruikers beginnen onmiddellijk VPN-services te gebruiken, maar worden later geconfronteerd met dilemma's vanwege het opslaan van logbestanden.

Waarom registreren VPN's gebruikersgegevens en gaan ze in tegen hun belofte van privacy

De vraag die de meeste mensen moeten beantwoorden is dus; waarom registreren VPN's gebruikersgegevens? druist dat niet in tegen hun belofte van privacy? Ik besloot om een ​​kleine redenering te geven, na communicatie met verschillende VPN-services via e-mail (natuurlijk hebben slechts een paar toegegeven dat ze logbestanden in de eerste plaats hebben opgeslagen).

Problemen met VPN-gerelateerde problemen oplossen

De meest voorkomende reden voor VPN-logboekregistratie is om problemen met hun service op te lossen. Sommige gebruikers kunnen bijvoorbeeld verbindingsproblemen ondervinden, of zelfs DNS, WebRTC-lekken tegenkomen.

Het opslaan van dergelijke gegevens kan handig zijn bij het optimaliseren van het netwerk van VPN-services. Meestal vereist het oplossen van problemen het onderhoud van minimale verbindingslogboeken.

Gelijktijdige verbindingen beperken

Persoonlijk vind ik deze reden tegenstrijdig, vooral voor “geen logboeken” VPN-services. Alle providers leggen beperkingen op aan het aantal beschikbare gelijktijdige verbindingen.

Bij één abonnement staan ​​sommige providers 3, 5, 6 of zelfs onbeperkte multi-logins toe. Voor deze handeling is nog steeds een vorm van logboekregistratie vereist (om erachter te komen hoeveel apparaten zijn aangesloten).

Vraag daarom altijd aan de VPN-service waarmee u zich aanmeldt, hoe deze neiging hebben deze verbindingsbeperkingen af ​​te dwingen terwijl ze beweren geen logs op te slaan.

De enige VPN's die tot nu toe een strikt nulregistratiebeleid volgen en gebruikers onbeperkte gelijktijdige verbindingen toestaan, zijn Perfect Privacy en Surfshark.

Geen logs = geen beperkingen. Zo simpel is het!

Bandbreedtebeperkingen opleggen

Net als VPN-logboekgegevens voor het beperken van multi-logins, kunnen ze ook bandbreedtebeperkingen opleggen. Dit kan het opnemen van sommige activiteit / gebruik VPN-logboeken inhouden, wat vrij riskant is.

Daarom vertrouw ik nooit op providers die bandbreedtebeperkingen opleggen, zelfs niet bij betaalde abonnementen. Ik bedoel, het tart het hele doel van het gebruik van een VPN. Ik wil bescherming wanneer ik internet gebruik.

Het belangrijkste is dat ik goede snelheden wil gebruiken voor het streamen en downloaden van torrent. Daarom, als een VPN dergelijke beperkingen oplegt en beweert te zijn “geen logboeken”, vertrouw hen niet.

Een paar voorbeelden van VPN-services die dit doen, zijn Windscribe en TunnelBear, die beide bieden “gratis proeven” die de bandbreedte beperken.

Loggen met Rental Servers (VPS)

Het is een schaduwrijke praktijk, maar tegenwoordig gebruiken veel providers verhuurservers. Ze houden gebruikers voor de gek door te denken dat ze datacenters over de hele wereld hebben, maar gebruiken eigenlijk alleen Virtual Private Servers (VPS).

Ze zijn meestal veel goedkoper VPN dan bare metal-servers. Ze bieden echter niet hetzelfde privacyniveau. VPS-providers houden vaak logboeken bij van serveractiviteiten.

Dit betekent dat u zich niet alleen zorgen hoeft te maken over uw VPN-opnamegegevens, maar dat een willekeurig aantal VPS-providers uw privégegevens in handen kan krijgen.

Tegelijkertijd biedt het gebruik van VPS bescherming van lokale autoriteiten, die eerder rechtstreeks naar het datacenter zouden gaan om te krijgen wat ze nodig hadden.

Regeringen Wetten en inlichtingendiensten verzoeken

Vooral landen die deel uitmaken van de Five, Nine en Fourteen Eyes leggen strikte wetten op die bedrijven verplichten om private gebruikersinformatie te registreren en / of over te dragen.

De wet inzake onderzoeksbevoegdheden in het VK bijvoorbeeld verplicht het opslaan en bewaren van logboeken gedurende 12 maanden. Dit kan uw privacy echt belemmeren.

De NSA en GCHQ bespioneren zelfs technologiebedrijven in de VS, het VK en andere landen, als onderdeel van hun PRISM-programma sinds 2010.

Ze eisen eenvoudig logbestanden door een “prop orde”. Dit maakt het illegaal voor een techbedrijf om de vereiste informatie niet openbaar te maken.

Verbinding tussen logbeleid en rechtsgebieden

U ziet, er zijn implicaties van het aanmelden bij een provider, gevestigd in een riskant rechtsgebied. Verschillende landen leggen hun eigen gegevensbewarings- en toezichtswetten op.

Waar sommigen ervoor kiezen om de privacy van gebruikers te respecteren, proberen anderen hun best om ALLES te volgen! Je kunt alles wat je wilt over deze landen leren in deze gids. Sommigen delen zelfs informatie over landen om elkaar te bespioneren’s burgers.

Als een VPN is gevestigd in een rechtsgebied dat is gemarkeerd als een internetvijand, kunt u er zeker van zijn dat ze wetten opleggen die het loggen van gegevens opleggen aan ISP's, telecomaanbieders en ZELFS VPN's.

Er is geen oplossing voor. Zelfs als ze de aandacht vermijden, is een dagvaarding met een propbevel van NSA, GCHQ of FBI alles wat ze nodig hebben om mee te werken. Vervolgens moeten deze providers natuurlijk alle gebruikersgegevens LOGBOEKEN, vandaar dat u op uw hoede moet zijn voor uw land’s internetwetten.

Als u bijvoorbeeld in de Europese Unie bent gevestigd, zijn er landen die deel uitmaken van de 14 Eyes Allianties en ook die welke niet zijn en kunnen worden overwogen “Internet vriendelijk”.

Ongeacht waar u precies woont, u ontvangt in de meeste gevallen bescherming door de EU Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die gegevensbescherming en privacy voor alle gebruikers binnen de Europese Unie bevordert! Ik wed dat je dat tot nu toe niet wist, toch?

Alarmerende VPN's die loginformatie opslaan

Inmiddels hoop ik dat je een duidelijk idee hebt van de soorten logs die door VPN's worden geregistreerd, waarom ze worden geregistreerd en de relatie tussen logboekregistratie en rechtsgebieden.

Alarmerende VPN's die loginformatie opslaan

Voor het belangrijkste deel heb ik een diepgaande analyse gemaakt van het VPN-logboekbeleid van 100+ providers. Hieronder ontvangt u informatie over 24 providers die gegevens bijhouden / opslaan en die moeten worden vermeden.

1. Astrill VPN - Hoofdkantoor in Seychellen

Ondanks dat de Seychellen een veilige locatie zijn, weg van de 5/9/14 Eyes-allianties, zijn ze nog steeds schuldig aan het opnemen van verbindingslogboeken. Het is eigenlijk ook grappig!

Wanneer u hun pagina Privacybeleid bezoekt, beweren ze eerst dat ze een VPN-beleid zonder logboeken opleggen. Bij het lezen van de eerste paar punten, verklaren zij:

“Ons systeem houdt actieve sessies bij - verbindingstijd, IP-adres, apparaattype en Astrill VPN-applicatieversie tijdens uw VPN-sessie. Daarnaast houden we de laatste 20 verbindingsrecords bij, waaronder: verbindingstijd, verbindingsduur, land, apparaattype en versienummer van de Astrill-clienttoepassing”

Volgens deze verklaring, de “werkelijk” logs verzameld door Astrill: verbindingstempels, uw land, uw apparaat en zelfs uw IP-adres.

In de FAQ-secties beweert de provider dat ze dit alleen doen voor ACTIVE-sessies, om het aantal gelijktijdige verbindingen van een enkel abonnement te controleren.

Ze beweren dat ze deze logboeken onmiddellijk na de sessie verwijderen. Kun je echt hun woord houden, vooral nadat je hebt overwogen hoe ze het eerst beweerden te zijn “logless”?

2. AnonVPN - Hoofdkantoor in de VS.

AnonVPN is gevestigd in de VS en verliest al het grootste deel van zijn geloofwaardigheid (indien aanwezig). De provider maakt deel uit van een land dat de oprichter is van de Five Eyes (UKUSA-overeenkomst).

Als zodanig eist de overheid dat ISP's en VPN's logs opslaan. Natuurlijk beweert AnonVPN dat “We houden geen logboeken bij van verbindingstijden, activiteit of herkomst-IP's. Wat we niet doen’t afhalen kan niet worden aangevraagd.”

Ik kan deze verklaring echter niet geloven als ze ook een Warrant Canary hebben waarin staat dat ze geen gag-orders heeft. Waarom zou u het noemen, als u geen logboeken bijhoudt??

Als u hun bezoekt “Servicevoorwaarden” pagina, er is een verklaring die verduidelijkt, “Er kan niet worden gegarandeerd dat andere communicatiemiddelen (bijv. E-mail, fax en spraaktelefoonservice) ooit 100% veilig zullen zijn. En daarom raden we altijd aan gezond verstand te gebruiken.”

3. Anonymizer - Hoofdkantoor in de VS.

Anonymizer maakt deel uit van een land dat is gelabeld als een “Internet vijand” van de Reporters Without Borders. Het volgt de wetten van een regering die betrokken is bij de 5/9/14 Allianties.

Dit betekent dat de provider al logboeken opslaat, voor het geval ze een dagvaarding krijgen met een gag-bestelling - ze kunnen sowieso niet weigeren - omdat het illegaal zou zijn. De servicevoorwaardenpagina is verwijderd, maar een eerdere momentopname licht deze verklaring toe:

“Voor zover toegestaan ​​door de toepasselijke wetgeving, kan Anonymizer e-mail of andere elektronische communicatie monitoren en dergelijke informatie bekendmaken in het geval dat het te goeder trouw een reden heeft om aan te nemen dat dit noodzakelijk is om te verzekeren dat u aan deze Overeenkomst voldoet, en bescherming van de rechten, eigendom en belangen van de Anonymizer-partijen of een klant van een Anonymizer-partij.”

Kortom, de in de VS gevestigde provider registreert alles wat hij kan, terwijl hij iedereen voor schut zet door te stellen, “U’U hoeft zich nooit zorgen te maken over het bijhouden van uw gebruik of verbindingen” op hun startpagina. Wat een hypocrisie?!

4. Ace VPN - Hoofdkantoor in de VS.

Ik zal me onthouden van herhaling, maar Ace VPN heeft zijn hoofdkantoor in de VS. Daarom is het al een deel van het probleem en doet ZINCH voor uw werkelijke privacy.

Heel slim staat dat op hun Privacybeleid-pagina, “We registreren geen VPN-verkeer. We bespioneren onze gebruikers niet en monitoren hun bandbreedte of internetgebruik niet. Onze VPN-servers slaan geen persoonlijke identificatiegegevens (PII) op.”

Tegelijkertijd geven ze echter toe “het verzamelen van persoonlijke informatie die wordt verstrekt door sitegebruikers. “Persoonsgegevens” omvat uw naam, adres, telefoonnummer, creditcard- of betaalpasinformatie, e-mailadres, geboortedatum, IP-adres”

Ik bedoel, wees gewoon eerlijk dat je inderdaad logs opslaat. Misschien zal de transparantie meer klanten opleveren dan flagrant liegen om uw eigen prospects voor de gek te houden?

5. AirVPN - Hoofdkantoor in Italië

Aangezien Italië een 14-Eyes land is, verliest AirVPN helaas zijn geloofwaardigheid in de markt. De provider is eigenlijk vrij verbluffend en levert verbluffende prestaties, betrouwbaarheid en ondersteuning.

Je kunt echter niet zomaar een land vertrouwen in de 14 Eyes Jurisdictions. Ze vereisen nog steeds dataretentie- en bewakingsactiviteiten, waartegen VPN-services niet kunnen vechten.

In zijn Veelgestelde vragen, AirVPN werd een vraag gesteld, “Bewaart u sessielogboeken of andere soorten logboeken die kunnen worden gebruikt om identiteit en netto-activiteit bij te houden?”

Ze reageerden door te zeggen, “Nee dat doen we niet’t houdt dergelijke logboeken bij”. Wanneer u echter hun uitcheckt Privacybeleid, ze beweren “Luchtservers en softwareprocedures verzamelen alleen persoonlijke gegevens die strikt noodzakelijk zijn voor de technische werking van de service, bijvoorbeeld het IP-adres”

De aanbieder benadrukt dat de gegevens anoniem worden verzameld en niet aan een individuele gebruiker kunnen worden gekoppeld. Klopt dat echt wel? Niemand weet het totdat ze worden getest wanneer ze een dagvaarding of een gag-order krijgen!

6. Avira Phantom VPN - gevestigd in Duitsland

Duitsland is nog een 14 Eyes Country en het is misschien niet de veiligste locatie voor een VPN-service. Avira Phantom is misschien goed in het online bewaren van uw anonimiteit.

Het is echter het land’s wetten die ik niet kan vertrouwen. Zoals ontelbare keren eerder vermeld, zullen dergelijke VPN's moeten samenwerken met de overheid, wanneer zij erom vragen.

Avira Phantom beweert ook dat ze geen activiteits- / gebruikslogboeken opslaan. Net als de meeste providers slaan ze echter wel op verbindingslogboeken, inclusief de gebruikte bandbreedte en diagnostische gegevens.

Hoewel dit uw privacy mogelijk niet noodzakelijkerwijs belemmert, is er geen informatie die aangeeft wanneer deze logboeken worden verwijderd. Daarom kan ik Avira Phantom niet als een veilige VPN-service beschouwen.

7. Gebufferd - Hoofdkantoor is gevestigd in Gibraltar

Buffered is gevestigd in Gibraltar en is een veilige VPN-service, omdat de locatie geen deel uitmaakt van de 5/9/14 Eyes-allianties. De provider houdt ook geen verkeerslogboeken bij, dus dat is nog een pluspunt.

Het enige probleem is dat ze wel verzamelen: uw IP-adres, OP-systeem, browser, bandbreedtegegevens en verbindingstempels, samen met andere algemene informatie.

Deze verbindingslogboeken zijn mogelijk minder risicovol, maar blijven schadelijk voor uw digitale privacy. Volgens hun TOC worden uw echte IP-adres, verbruikte bandbreedte en verbindingsduur 30 dagen bewaard!

Natuurlijk, omdat Buffered niet is gebaseerd op een “Internet vijand” locatie, je kunt geloven dat ze veilig zijn. Om nog maar te zwijgen, ze logen niet over hun logboeken en waren eigenlijk transparant.

Dus ik hou misschien niet van het opnemen van verbindingslogboeken, maar ELKE VPN houdt zich bezig met een soort logboekregistratie. Het enige belangrijke deel is eerlijk zijn, en dat is Buffered VPN!

8. BolehVPN - Hoofdkantoor in Maleisië

Aangezien BolehVPN zijn hoofdkantoor in Maleisië heeft, valt het onder een “Veilige jurisdictie”. Dit geeft het een voorsprong op andere VPN-services. Het slaagt er echter niet in uw identiteit veilig te houden. Als u hun TOC-pagina bezoekt, beweren zij:

“BolehVPN houdt geen logboeken bij van gebruikersactiviteit of toegang. We houden logboeken bij van de algemene doorvoersnelheid van onze servers om het laden en gebruik van onze servers vast te stellen, maar niet op individueel niveau. Als we echter ongebruikelijke activiteit op onze servers opmerken (hoge bandbreedte laden, hoog aantal verbindingen of CPU-gebruik), kunnen we logboeken tijdelijk inschakelen om misbruik van onze services te identificeren (zoals DDoS of spammen via onze servers).”

Voordat u dit bijwerkt “Logbeleid” BolehVPN beweerde zelfs dat dit gebeurde “een handvol keren in onze vele jaren van werking.” Wat dit suggereert, is dat de aanbieder zelfs kan meewerken als hij een dagvaarding ontvangt over het onthullen van logs over specifieke doelen.

9. Betternet - Hoofdkantoor in Canada

Betternet is gevestigd in Canada en heeft misschien velen voor de gek gehouden met de “GRATIS VPN” oplichting, maar hun dataminingactiviteiten zullen vroeg of laat worden onthuld.

De locatie belemmert de privacy al, omdat Canada deel uitmaakt van de Five Eyes Alliance. Vervolgens slaat de service verder op “Verkeerslogboeken” zoals uw IP-adres en browse-activiteit.

Hun privacybeleid stelt dat wel “Betternet verzamelt, logt, bewaart en deelt geen gegevenslog van gebruikers.” Tegelijkertijd wordt echter gevonden dat de VPN gegevens verzamelt over bezochte websites.

Te oordelen dat de dienst is “vrij” en zogenaamd op een advertentie-inkomstenmodel draait, is het ook veilig om aan te nemen dat ze logs en privé-informatie verkopen aan derden.

10. FlyVPN - Hoofdkantoor in de VS.

FlyVPN is een andere Amerikaanse dienst. Dit vermindert automatisch de geloofwaardigheid, omdat de provider logboeken moet opslaan, een wet die door de overheid verplicht is gesteld.

Wat ik echter leuk vind aan de provider is dat ze niet liegen over hun loggegevens. Ze vermelden openlijk op hun TOC-pagina, “Wanneer u FlyVPN gebruikt, registreren we de volgende informatie:

 • Uw lokale IP
 • Je volledige naam
 • jouw e-mailadres
 • Jouw telefoon nummer
 • Tijdstempels voor verbinding
 • Toegewezen poortnummer
 • Toegewezen IP-adres
 • Tijdstempels voor ontkoppeling

Als zodanig maken ze zich schuldig aan het opslaan van zowel: activiteits- / gebruiks- als verbindingslogboeken, inclusief uw IP, tijdstempels, bestemmings-IP en poortnummer, die direct naar u kunnen worden teruggekoppeld.

11. Faceless.me - Hoofdkantoor in Cyprus

Cyprus maakt geen deel uit van de 5, 9 en 14 Eyes-rechtsgebieden. Dit geeft Faceless.me een goede voorsprong op de markt, maar helaas registreren ze gebruikersinformatie.

In een verklaring in hun veelgestelde vragen beweert Faceless.me “Wij alleen houd uw gegevensgebruik bij totalen en uw IP adres, die nodig is voor onze interne boekhouding. En zelfs deze gegevens worden voor een beperkte tijd op onze servers bewaard.”

Tegelijkertijd scheppen ze op met een VPN geen logboekbeleid en vermelden ze trots op hun startpagina, “Wij’houd geen logboeken bij van uw activiteit, dus voor het geval de FBI hierom vraagt’is niets.”

Het is hilarisch hoe verbluffend deze VPN-services en hun tegenstrijdige verklaringen zijn. Eén ding is zeker, Faceless.me is geen veilige keuze!

12. Flow VPN - Hoofdkantoor in Canada

FlowVPN is gevestigd in Canada (onderdeel van Five Eyes Alliance) en heeft een behoorlijke reputatie in de markt ontwikkeld. Net als velen beschermt het uw identiteit echter niet online.

Als u hun TOC-pagina bezoekt, vermeldt de provider, “We behouden ons het recht voor om abonnementsinformatie (inclusief transactiereferenties), verbindings-IP-adres, authenticatieverzoeken, sessiegegevens (toegewezen IP, verbindingsdatum, tijd, duur, enz.) Te loggen“

Deze verklaring is goed verborgen, zodat Flow VPN zijn eigen klanten kan misleiden. Dit is echter niet het ergste. Ze zeggen verder:

“Om te voldoen aan de vereisten van onze bandbreedteproviders behouden wij ons het recht voor om activiteiten in ons netwerk te loggen en geautomatiseerde systemen te gebruiken om netwerkactiviteit te controleren op misbruik (zoals het gebruik van BitTorrent en soortgelijke peer-to-peer bestandsuitwisseling).”

Dit betekent direct dat wanneer u zich aanmeldt bij de service, u ermee akkoord gaat dat uw logboeken worden opgeslagen. Ik betwijfel of deze VPN vanuit elke hoek kan worden beschouwd als veilig.

13. Freedom-IP - Hoofdkantoor in Frankrijk

Freedom-IP heeft zijn kantoor in Frankrijk, een 14-Eyes Country, beroemd om zijn strikte beleid rondom internetgebruik. De locatie geeft de VPN al een behoorlijk negatieve indruk.

Waar men denkt dat ze klanten voor de gek houden, zijn ze eigenlijk eerlijk over hun logbeleid. Een verklaring van hun privacypagina verduidelijkt dat zij geen inhoud van communicatie opnemen.

Ze zijn echter vrij eenvoudig met betrekking tot welke gegevens ze tijdens elke sessie verzamelen, waaronder veel alarmerende informatie die tot u herleidbaar is:

 • IP-adres van de verbinding
 • Starttijd van sessie
 • Eindtijd van sessie
 • Gegevens ontvangen van sessie
 • Gegevens verzonden van sessie
 • Tijdstempel van verbinding

14. HolaVPN - Hoofdkantoor in Israël

Israël maakt misschien geen deel uit van de 5, 9 en 14 Eyes Allianties, maar ze worden beschouwd als een bondgenoot. Als zodanig is de locatie geen veilige plek voor VPN's, vooral als u privacy zoekt.

Net als de meeste providers, verklaart de VPN, “We delen uw persoonlijke gegevens niet met derden, behalve met specifieke toestemming op grond van dit privacybeleid of indien vereist door de toepasselijke wetgeving of gerechtelijk bevel“.

Wanneer u echter hun privacybeleid in acht neemt, beweert de VPN dat ze informatie loggen, zoals de unieke identificatie die is gegenereerd op basis van uw apparaat, mobiel nummer, toegangstijden en -datums, websites die u bezoekt, tijd doorgebracht op die pagina's, browsertype en IP adres.

“We gebruiken dergelijke gegevens in de geaggregeerde vorm en worden niet gecombineerd met enige persoonlijke informatie.” Het is duidelijk dat een telefoonnummer PII is, en zo effectief is een IP-adres.

15. HideMyAss - Hoofdkantoor in VK

UK is de officiële oprichter van de UKUSA-overeenkomst. De locatie en hun VPN-services kunnen zeker niet worden vertrouwd om uw identiteit verborgen te houden.

Overheidswetten en gag-orders van GCHQ en andere geheime inlichtingendiensten, maken het verplicht voor providers zoals HMA om logs op te slaan.

Natuurlijk weerlegt de aanbieder dergelijke claims en verkoopt hij hetzelfde verhaal, “We slaan GEEN details op van of controleren de bronnen (inclusief websites) waarmee u verbinding maakt of de gegevens die via ons netwerk worden verzonden of ontvangen”

De provider is echter betrapt op het opnemen van verbindingstempels, bandbreedtegegevens, echt IP-adres en VPN-adres. In 2011 was HMA betrokken bij een FBI-zaak, waar ze deze details aan het inlichtingenbureau overhandigden om een ​​LulzSec-hacker op te sporen!

16. HideIP VPN - Hoofdkantoor in Moldavië

Moldavië is een veilige locatie, omdat het geen deel uitmaakt van de invasieve allianties of wordt aangeduid als een “Internet vijand”. Helaas blijkt de VPN zelf onveilig te zijn en wordt uw recht op privacy buiten beschouwing gelaten.

Hun TOC-staten, “HideIPVPN zal niet opzettelijk privé-e-mailberichten die door haar klanten zijn verzonden of ontvangen monitoren, tenzij dit door de wet, de overheid of wanneer de openbare veiligheid op het spel staat.”

Dit betekent dat ze een coöperatief bedrijf zijn en logboeken opslaan om af te geven in noodgevallen. Het ergste van alles is echter hun eigen wantrouwen in haar mogelijkheden als aanbieder.

Tijdens het bekijken van hun Privacybeleid vond ik deze nogal grappige verklaring, “HideIPVPN dringt er bij zijn klanten op aan om aan te nemen dat al hun online communicatie onveilig is”.

17. Hotspot Shield - Hoofdkantoor in Zwitserland

Weg van de geheime allianties, maar toch zo'n onveilige dienst. Hotspot Shield begon heel goed, maar viel al snel naar beneden - toen hun duistere activiteiten aan het licht werden gebracht.

Natuurlijk beweert de VPN dat “verzamel alleen anonieme, verzamelde gegevens over welke websites onze gebruikers bezoeken en welke apps onze gebruikers gebruiken”

Dit is echter puur onjuist omdat een CSIRO-onderzoek heeft aangetoond dat Hotspot Shield trackingcodes gebruikt om informatie over gebruikers te verzamelen om ze aan adverteerders te verkopen.

Een privacybelangengroep heeft de VPN ook aangeklaagd voor een klacht, als onderdeel van hun twijfelachtige activiteiten, waarbij verkeer wordt omgeleid via gelieerde links.

18. IPVanish - Hoofdkantoor in de VS.

Gevestigd zijn in de VS is niet erg genoeg, maar IPVanish is ook schuldig bevonden aan het lekken van informatie aan overheidsinstanties. Ja, het is triest nieuws, maar de provider is onbetrouwbaar.

Natuurlijk beweerde de VPN dat het langst, “Ons strikte zero-logs beleid houdt uw identiteit verborgen. We registreren geen van uw activiteiten terwijl we verbonden zijn met onze apps om uw burgerrecht op privacy te behouden.”

Dit is echter uiterst onwaar, aangezien de VPN logboeken overhandigde aan het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS), in een zaak met kindermishandeling en pornografie in 2016.

Lees deze criminele verklaring voor meer informatie, waar u IPVanish-logboeken van de verdachten kunt zien’ IP-adres, tijdstempels voor verbinding / verbreking, volledige naam, e-mailadres, gebruikersnaam, accountstatus en diverse andere persoonlijk identificeerbare gegevens.

19. IPredator - Hoofdkantoor in Cyprus

Cyprus is een veilige locatie, aangezien de overheid geen verplichte wetten voor het bewaren van gegevens hanteert. Om nog maar te zwijgen, zij geloven in het recht op gebruikersprivacy.

IPredator krijgt om deze reden bekendheid op de markt, maar volgens hun “wettelijk” pagina, geeft de provider zich over aan logboekregistratie.

“We minimaliseren het gebruik van logs in onze systemen en verlenen alleen toegang tot een geselecteerd aantal medewerkers voor foutopsporing wanneer servicekwaliteit een probleem is.”

Informatie verzameld door de verstrekking omvat uw naam, telefoonnummer, e-mailadres en betalingsgegevens. Andere sessiegegevens worden alleen vastgelegd voor probleemoplossing.

20. IPinator - Hoofdkantoor in de VS.

IPinator is gevestigd in de VS en verliest automatisch het grootste deel van zijn vertrouwensfactor. Het land legt verplichte gegevensbewaarwetten op, waaraan VPN's zoals IPinator moeten voldoen.

Als je hun bekijkt “Servicevoorwaarden” pagina, beweren ze eerst geen logboeken bij te houden. Ze verklaren dat ze het delen van privéinformatie aan derden niet ondersteunen.

Als ze echter eisen van de overheid ontvangen, zal de aanbieder doen wat wettelijk verplicht is. Deze verklaring is in tegenspraak met hun “geen inhoudslogboeken”.

Ze blijven verder zeggen, “IPinator.com kan bepaalde aspecten van het netwerk volgen om misbruik te beheren, service te onderhouden en / of te verbeteren”. Dit geeft aan dat ze sessie-informatie opnemen.

21. IronSocket - gevestigd in Hong Kong

Hong Kong is een veilige jurisdictie op het gebied van privacy, maar IronSocket zelf is schuldig bevonden aan zowel logging: activiteits- en connectiviteitslogs.

Dat stellen ze natuurlijk wel “We loggen of registreren op geen enkele manier de inhoud waartoe u toegang hebt terwijl u onze Service gebruikt” op hun Privacybeleid-pagina.

Tegelijkertijd beweren ze bij het gebruik van services echter dat ze 72 uur lang sessie-informatie verbinden voordat ze worden verwijderd. De informatie omvat:

 • Tijd en datum van verbinding en verbreking
 • Echt IP-adres en degenen die zijn toegewezen volgens de server
 • Numerieke weergave van verbruikte bandbreedte per sessie

22. PureVPN - Hoofdkantoor in Hong Kong

PureVPN is gevestigd in Hong Kong en slaagt er toch in om weg te blijven van de invasieve inlichtingendiensten van de landen Five, Nine en Fourteen Eyes, waardoor het een voorsprong heeft.

De aanbieder die het langst beweerde een “nul logboekbeleid”. Toen ze echter twee jaar geleden gegevens in een FBI-zaak overdroegen, verloren ze al hun reputatie.

Uit de casus bleek dat PureVPN gegevens heeft over: uw naam, e-mailadres, telefoonnummer, IP-adres, bandbreedteverbruik en tijdstempels voor de verbinding.

Zo kon de FBI de persoon identificeren die verantwoordelijk was voor cyberstalking en cyberpesten van een onschuldig meisje. Hoewel de zaak een morele vraag oproept: hoeveel marteling zou het meisje nog meer ondergaan als de zaak niet was afgesloten?

Het roept ook zorgen op over het vertrouwen van de consument. Zo'n spraakmakende zaak was absoluut niet goed voor het bedrijfsleven en ik zie PureVPN proberen zijn vertrouwen van gebruikers terug te winnen.

De waarheid is dat de service eigenlijk best goed is, alleen als ze in het begin transparant waren geweest met hun klanten, zou PureVPN hier misschien iets positiefs van hebben gemaakt!

23. proXPN - Gevestigd in de VS.

Een paar jaar geleden had ik een Amerikaanse dienst vertrouwd. Dat was echter voordat Edward Snowden documenten had uitgelekt met details over de 5, 9 en 14 Eyes Allianties.

Sinds ik heb gelezen wat bureaus in deze landen aan het doen waren, kan ik het gewoon niet aanbevelen om een ​​provider te gebruiken die in de VS is gevestigd.

proXPN heeft echter een zeer sterk imago in de markt. De VPN is nooit betrapt op het vrijgeven van gegevens aan Amerikaanse inlichtingendiensten en hun privacybeleid is vrij gedetailleerd.

Ze vermelden ook moedig op hun startpagina, “proXPN’Met de VPN-software kunt u op internet surfen zoals het was bedoeld: “anoniem en zonder uw activiteit te registreren en bij te houden”

Tot dusverre kon ik geen informatie vinden over het opslaan van activiteits- / gebruiks- of verbindingslogboeken. Uiteindelijk is de beslissing om zich aan te melden bij de aanbieder aan de prospects.

24. PrivateVPN - Gevestigd in Zweden

Helaas kan PrivateVPN niet als een veilige provider worden beschouwd, omdat het hoofdkantoor is gevestigd in een rechtsgebied met veertien ogen. Zweden kan natuurlijk mild zijn wat betreft de privacy van gebruikers.

Als er echter een incident is dat vergelijkbaar is met wat ExpressVPN en PIA moesten tegenkomen, kan PrivateVPN geen tegenaanval uitvoeren.

Een dagvaarding van de overheid vergezeld van een gag-bestelling volstaat voor de aanbieder om loginformatie te overhandigen.

Natuurlijk weigert PrivateVPN het opslaan van logboeken, maar net als de meeste providers in deze lijst. Ze slaan minimale verbindingslogboeken op, die wel of niet naar u terug linken!

25. ProtonVPN - Gevestigd in Zwitserland

Gevestigd in Zwitserland, zou men kunnen denken dat ProtonVPN een veilige VPN-service is. Het is geweldig, goed, het is gratis. En dit is precies waarom ik bij de provider ben gaan graven.

Het blijkt dat de VPN momenteel vecht tegen beschuldigingen van een koppeling met een dataminingbedrijf dat bekend staat als “Tesonet”, die zelfs hun Android-app in de Google Play Store heeft ondertekend.

Natuurlijk, ProtonVPN’s startpagina staten, “Als een Zwitserse VPN-provider registreren we geen gebruikersactiviteit of delen we gegevens met derden”. Deze beschuldigingen maken de situatie echter een beetje lastig.

Ik heb verder ingegaan op hun privacybeleid en heb geleerd dat ProtonVPN inderdaad onbeperkt verbindingstijdstempels handhaaft, die kunnen worden gekoppeld aan gebruikersaccounts of werkelijke IP's.

26. Seed4.me - Hoofdkantoor in Taiwan

Ondanks dat Seed4.me niet gebaseerd is op een “Internet vijand” jurisdictie, ze houden nog steeds logboeken bij. Dit is precies wat ik overal probeer uit te werken. Ongeacht de service, ZULLEN ZE LOGBOEKEN!

Er is geen weg omheen. Een VPN-service houdt zich bezig met een soort logboekregistratie en in het geval van Seed4.me zijn ze daar heel eerlijk over.

In een blog stelt Seed4.me, “Ons wordt vaak gevraagd: “Houd je logboeken bij?” en het antwoord is “Ja dat doen we”. Hetzelfde als de rest VPN-providers ter wereld!”

Ze blijven verder zeggen, “Als iemand zegt dat het VPN-bedrijf GEEN logbestanden bijhoudt, liegen ze”. Seed4.me registreert enkele connectiviteitslogboeken, maar die informatie wordt na 7 dagen verwijderd.

Het is ook heel interessant om te zien dat de provider geen privacybeleid of TOC heeft. Ze behandelen alle VPN-gerelateerde vragen in de blogpost die ik eerder hyperlinkte.

Deze aanbieder heeft geen privacybeleid en dekt geen logboeken in zijn TOS-verklaring. In plaats daarvan wordt het probleem van logboeken in een blogpost aangepakt.

27. SunVPN - Hoofdkantoor in de VS.

SunVPN is gebaseerd op een rechtsgebied met 5 ogen en registreert inderdaad connectiviteitsinformatie en IP-adressen. Ze geven ook openlijk hun medewerking aan wetshandhavingsinstanties wanneer dat nodig is.

“Als we redelijke gronden hebben om te vermoeden dat een eindgebruiker betrokken is bij online criminele activiteiten, behouden we ons het recht voor om wetshandhavingsinstanties op de hoogte te stellen.”

Hun privacybeleid is zeer gedetailleerd maar beknopt en bevat alle informatie die door de provider is vastgelegd in de vorm van een lijst met IP-adres, tijdstempels en verbruikte bandbreedte.

28. StrongVPN - Hoofdkantoor in de VS.

Ik zal niet te diep ingaan op de uitleg waarom StrongVPN als een onveilige provider wordt beschouwd. Als ik het in eenvoudige woorden verwoord, is het een in de VS gevestigde provider, die gewoon niet te vertrouwen is.

Natuurlijk claimt het privacybeleid van de provider, “StrongVPN verzamelt of registreert geen verkeer of gebruik van zijn Virtual Private Network-service”

Niemand kan echter echt zeker zijn totdat deze claims om welke reden dan ook zijn geverifieerd. Tot die tijd zou ik het aan potentiële klanten overlaten om te beslissen of ze de service willen vertrouwen of niet.

29. SaferVPN - Hoofdkantoor in de VS.

SaferVPN is een andere Amerikaanse dienst. Dat gezegd hebbende, kan men nooit stoppen zich zorgen te maken dat de NSA en de FBI hen bespioneren.

De VPN zelf heeft geen zeer sterke reputatie op de markt en dit vermindert zijn geloofwaardigheid als een betrouwbare of veilige keuze.

De provider geeft echter vrij duidelijk aan welke metadata ze op hun privacy-pagina vastleggen. Dit omvat een serverlocatieverbinding, verbruikte bandbreedte en verbinding / verbindingstijdstempels.

Ze registreren verder vanuit welk land u bent verbonden, terwijl ze stoutmoedig beweren dat ze geen IP-adres registreren. Ik geloof dit echter niet. Het kan net zo goed een gimmick zijn om hen te vertrouwen!

30. TunnelBear - Hoofdkantoor in Canada

Canada staat op de lijst van het eerste land, waartoe de UKUSA-overeenkomst is uitgebreid, en voegt er uiteindelijk nog twee toe om de Five Eyes Alliance te vormen.

Met dat in gedachten is TunnelBear in Canada nauwelijks een positief teken. Om nog maar te zwijgen, het verkoopt hetzelfde “Gratis VPN Geen logboeken” oplichting, wat eigenlijk riskanter is.

De provider’Het privacybeleid beweert wel dat het geen verkeerslogboeken verzamelt of gebruikersactiviteiten controleert. Ze verzamelen echter wel informatie over, versie van besturingssysteem, versie van TunnelBear-app, actief voor de maand (1 of 0) en maandelijks bandbreedtegebruik.

Om eerlijk te zijn, lijkt het erop dat TunnelBear deze info opneemt alsof ze spelen “Woordspellen” als het gaat om logs, om hun ware kleuren te verbergen. Ik zou de provider niet aanbevelen als privacy uw wens is!

31. TorGuard - gevestigd in de VS.

Ik was een beetje dubbelzinnig over het toevoegen van TorGuard aan deze lijst. Vooral gezien het feit dat de provider uitzonderlijke privacytools biedt, samen met de opmerkelijke speciale IP-lijst.

Alleen omdat ze in de VS zijn gevestigd, voel ik me een beetje onveilig om me aan te melden bij de provider - om mijn anonimiteit online te behouden.

Hun privacybeleid was grotendeels duidelijk en niet vol tegenstrijdigheden. TorGuard beweert het “slaat geen verkeer of gebruik op van zijn Virtual Private Network (VPN) of Proxy.”

Dit kan echter alleen worden geverifieerd als ze een dagvaarding of gag-opdracht van een inlichtingendienst of de overheid tegenkomen. Tot dan zou ik de provider laten vertrouwen in prospects!

32. TigerVPN - Hoofdkantoor in Slowakije

TigerVPN is een vrij veilige aanbieder op het gebied van jurisdictie. Gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken dat de provider samenwerkt met de inlichtingendiensten in andere landen.

Ze beweren dat ze in hun inhoudsopgave op uw privacy zijn toegewijd en garanderen dat ze geen verkeersgegevens verzamelen of registreren. Dit geldt echter niet voor verbindingslogboeken.

“We zijn toegewijd aan uw privacy en verzamelen of registreren geen verkeersgegevens of browseactiviteit van individuele gebruikers die zijn verbonden met onze VPN.”

De provider houdt wel tijdstempels voor verbinding / verbreking en gegevens over bandbreedte bij. Het goede is dat de VPN geen echte IP-adressen van gebruikers opslaat.

Als zodanig bent u nog steeds redelijk veilig met de VPN-service. Natuurlijk is aanmelden bij de provider volledig in het vooruitzicht. Ik ben slechts de informant!

33. VPNSecure - Hoofdkantoor in Australië

VPNSecure heeft haar hoofdkantoor in Australië, een land met vijf ogen. Als zodanig is het misschien niet de meest betrouwbare optie, omdat het land zich overgeeft aan massale surveillance en het delen van inlichtingen.

Dit maakt het voor ISP's, telecombedrijven en VPN-services verplicht om gegevens te bewaren waartoe de overheid of geheime instanties toegang hebben wanneer dat nodig is, door een dagvaarding of gag-opdracht te geven.

De provider probeert zelf ervoor te zorgen dat ze geen persoonlijke informatie opslaan en garanderen dat ze uw IP-adres, tijdstempels, gebruikte bandbreedte of DNS-aanvragen niet registreren.

Hoewel er echter geen logbestanden zijn geregistreerd, bood deze altijd een “Kanarie rechtvaardigen”, die momenteel de geeft “We kunnen’het lijkt je de pagina te vinden’ben op zoek naar” fout die aangeeft dat de service mogelijk een dagvaarding of gag-opdracht heeft gekregen van de overheid of DIO, ASD, ASIO of ASIS.

34. VPN onbeperkt - gevestigd in de VS.

Gevestigd in een rechtsgebied met 5 ogen is VPN Unlimited van KeepSolid Inc voor velen misschien geen veilige optie. De locatie zelf legt verplichte gegevensbewaarwetten op.

Natuurlijk claimt VPN Unlimited anders op hun privacybeleidpagina, net zoals de namen hierboven. De realiteit is echter heel anders.

“KeepSolid Inc. verzamelt en registreert GEEN gebruikersactiviteiten tijdens het gebruik van een van hun VPN-services, behalve de totale hoeveelheid webverkeer voor elke sessie en sessiedata, voor weergave in de gebruiker’s webkast en binnen de VPN-client-apps.”

Deze verklaring is in tegenspraak met hun “verzamelt en logt NIET” claimen, omdat ze nog steeds informatie opslaan over webverkeer, verbindingstempels, apparaattype en coderingstype.

35. VPN Gate - Hoofdkantoor in Japan

VPN Gate bevindt zich misschien in Japan, maar neemt privacy van gebruikers niet serieus. Het goede is echter dat ze open zijn over hun logbeleid.

Als u hun beleidspagina tegen misbruik bezoekt, beweert de provider “We bewaren altijd VPN-verbindingslogboeken van VPN Gate Public VPN Relay Servers gedurende drie of meer maanden.”

De informatie die door de service wordt vastgelegd, omvat verbindingstempels, IP-adres, bestemmings VPN-server, onbewerkte IP en hostnaam van client, enz..

36. Windscribe - Hoofdkantoor in Canada

Omdat Windscribe zijn hoofdkantoor heeft in een Five Eyes-rechtsgebied, kan het niet als een veilige optie worden beschouwd, vooral als u gebruik wilt maken van volledige digitale privacy.

Ze hebben gratis en betaalde abonnementen beschikbaar. Voor de eerstgenoemden, registreren ze de totale hoeveelheid bandbreedte die is verbruikt in een periode van 1 maand.

De provider kan echter ook tijdstempels van gebruikers opnemen. Ze beweren dat deze informatie niet is gekoppeld aan accounts of IP-adressen, maar we weten het misschien nooit zeker.

Ze plaatsen realtime gegevensverzoeken van wetshandhavingsinstanties op hun pagina met transparantierapporten. Over deze kennisgevingen is echter niet veel informatie beschikbaar.

37. ZenMate - Hoofdkantoor in Duitsland

ZenMate is gevestigd in Duitsland en verliest zijn geloofwaardigheid door te zijn gekoppeld aan een 14 Eyes-land. De provider, net als de vele hierboven genoemde beweert te werken met een no-logs beleid.

Aangezien ze echter een gratis abonnement hebben, is dit een beetje moeilijk te geloven. Ze kunnen logboeken voor verkeer en bandbreedte bijhouden voor tracking.

Op hun privacybeleidpagina vermelden ze ook de opname van IP-adressen, maar geven aan dat ze slechts tijdelijk worden verwerkt. Uiteindelijk is het vertrouwen van de VPN aan de prospects.

Betrouwbare providers met een strikt VPN-beleid zonder logboeken

Nu u weet welke VPN-services u moet vermijden. Ik vond het belangrijk om je informatie te geven over providers die minder risicovol zijn op het gebied van loggen.

Betrouwbare VPN's met een strikte & ldquo; Geen logboeken & rdquo; Het beleid

Natuurlijk zijn er maar een paar met VERIFIEERD “geen logboeken” beleid, zodat ze dieper zullen ingaan. Ik hoop dat je de moeite waardeert, want het kostte me 72 uur om dit onderzoek en dit schrijven te voltooien!

1. Avast SecureLine - gevestigd in Tsjechië

Afgezien van 5, 9 en 14 Eyes rechtsgebieden, heeft Avast SecureLine haar hoofdkantoor in de Tsjechische Republiek, een internetvriendelijk land. Dit verhoogt de geloofwaardigheid in de markt.

Natuurlijk is de provider zelf ook behoorlijk verbluffend en biedt een reeks privacytools om uw identiteit verborgen te houden op de markt.

Houdt Avast VPN logboeken bij? Gelukkig is de provider beschermd tegen logboeken van activiteiten / gebruik. Het enige dat ze opnemen is de tijd en netwerklocatie van VPN-verbindingen.

Deze informatie wordt na 30 dagen verwijderd en linkt niet echt terug naar uw identiteit. Daarom kunt u Avast beschouwen als een veilige optie voor uw online privacy.

Wacht eens even: lees onze Avast SecureLine VPN Review voor meer informatie.

2. CyberGhost - gevestigd in Roemenië

Waarschijnlijk een van de veiligste VPN's op de markt, CyberGhost heeft zijn hoofdkantoor in Roemenië, een internetvriendelijke locatie. Een die gelooft in gebruikersprivacy (vrij zeldzaam).

Als zodanig is de aanbieder zelf niet verplicht om logbestanden van gebruikers op te slaan. Dit stelt hen in staat om hun belofte van privacy na te komen, dat is misschien waar ELKE individuen naar hunkert.

In haar Privacybeleid stelt CyberGhost stand,

Via ons strikte no-logs-beleid, zorgen we ervoor dat we GEEN gebruikersverkeer volgen dat binnen de CyberGhost VPN-tunnel wordt uitgevoerd, zoals: browsegeschiedenis, verkeersbestemming, zoekvoorkeuren, gegevensinhoud, IP-adressen of DNS-zoekopdrachten.

Het enige dat ze opnemen is “verbindingspogingen” om te bepalen of ze succesvol waren. Zelfs deze informatie is echter niet gebonden aan gebruikersaccounts. CyberGhost is ongetwijfeld een geweldige keuze voor privacybewuste gebruikers over de hele wereld!

3. ExpressVPN - Gevestigd op Britse Maagdeneilanden

Persoonlijk beschouw ik ExpressVPN als de veiligste keuze op de markt. Een VPN die dat niet doet’t houdt logboeken bij en is weg van “Internet vijand” rechtsgebieden, valt zeker onder de “respecteert de privacy van gebruikers” categorie.

In januari 2017 plunderden de Turkse autoriteiten ExpressVPN-datacenters om de moord op Andrei Karlov (Russische ambassadeur van Turkije) te onderzoeken, die plaatsvond op 19 december 2016 door Mevlüt Mert Altıntaş (een politieambtenaar buiten dienst).

Hoewel zoveel duidelijk is, is het onderzoek niet tot stilstand gekomen. Autoriteiten probeerden links te vinden naar andere betrokken personen, alleen om de politieagent te vinden’s Facebook en Gmail zijn verwijderd.

Digitale sporen onthuld, de actie werd uitgevoerd via een privéverbinding, geëxploiteerd door ExpressVPN. Na het in beslag nemen van de server in kwestie en het uitvoeren van een grondige inspectie, werd geen nuttige informatie onthuld.

Dit dwong onderzoekers om rechtstreeks contact op te nemen met ExpressVPN voor logboeken. De provider vermeldde zijn NO LOGS-beleid en stond op de voorgrond voor privacy op de markt van VPN's.

In een getuigenis, de VPN-service schrijft,

Zoals we in januari 2017 aan de Turkse autoriteiten hebben gemeld, heeft ExpressVPN geen klantverbindingslogboeken die nooit in staat waren om te weten welke klant de specifieke IP's gebruikte die door de onderzoekers werden aangehaald.

4. FrootVPN - Gevestigd in Zweden

Omdat FrootVPN zijn hoofdkantoor heeft in een 14 Eyes-rechtsgebied, kan het niet als een betrouwbare service worden beschouwd. De aanbieder zal met autoriteiten moeten samenwerken bij het vrijgeven van logboeken wanneer daarom wordt gevraagd.

Er is geen werk aan de hand, daarom raad ik gebruikers altijd aan om weg te blijven “Internet vijand” locaties. Ze zijn het gewoon niet waard.

FrootVPN zegt duidelijk vrij moedig dat ze geen logs opslaan,

Wij geven om uw internetprivacy. Uw gegevens worden nooit gedeeld met derden.

Ze vergeten echter om te verduidelijken of ze al dan niet informatie zullen delen met overheidsinstanties of inlichtingendiensten, wanneer ze een dagvaarding of gag-opdracht krijgen!

Hun logboekpagina en privacybeleid zijn ook vrij vaag en stellen alleen dat er geen verbindingslogboeken zoals tijdstempels zijn opgeslagen. Hoe zit het met andere persoonlijke identificeerbare informatie (PII)?

5. HIDE.me - Gevestigd in Maleisië

Maleisië is een veilige jurisdictie op internet, weg van de allianties van 5, 9, 14 ogen. Dit geeft Hide.me een voorsprong op andere namen op de markt. De VPN respecteert gebruikers’ recht op privacy.

Als zodanig houdt het geen verkeerslogboeken bij en bewaakt het geen gebruikersactiviteit. Natuurlijk zijn de dingen anders, als u zich aanmeldt voor hun gratis abonnement, dat een bandbreedte van 2 GB heeft.

Vervolgens houdt de provider activiteitenlogboeken bij (na enkele uren verwijderd). Als u zich echter aanmeldt bij het premium-abonnement, kunt u een betere veiligheid van de aanbieder verwachten.

U kunt hun certificaat bekijken dat is uitgegeven door een onafhankelijke beveiligingsanalysist en controleert of ze geen logbestanden hebben. Binnenin zie je in de loop der jaren veel aanvragen.

De aanbieders’ antwoord voor elk verzoek was:

hide.me kan en houdt geen logboeken bij; daarom kunnen we u hierover geen verdere informatie verstrekken.

6. IVPN - Gevestigd in Gibraltar

Gibraltar valt ook onder veilige internet-rechtsgebieden. Het legt geen verplichte gegevensbewaringswetten op en geeft zich niet over aan massale surveillance-activiteiten voor burgers.

Dit geeft IVPN zelf de overhand in een marktplaats, waar meer dan 80 providers zijn gevestigd “Internet vijand” rechtsgebieden. Als dat niet genoeg was, legt IVPN een strikt beleid voor niet-loggen op.

De provider slaat geen sessie- / verbindingsgegevens op, zoals tijdstempels, bandbreedtegebruik of activiteit / gebruiksgegevens, zoals bezochte websites, IP-adres, enz..

Er is zelfs geen enkel geval van IVPN-informatie naar een overheid of inlichtingendienst gelekt. Voor meer informatie over hun logboekregistratie, kunt u dit gedetailleerd bekijken “Privacybeleid” bladzijde!

7. Ivacy - Gevestigd in Singapore

Ivacy, opgericht in 2007, loopt voorop in privacy, nog voordat het iets werd. Gevestigd in Singapore, is de provider vrij veilig van invasieve surveillance en gegevensbewaring.

We registreren of monitoren strikt niet, online browse-activiteiten, verbindingslogs, toegewezen VPN IP's, originele IP-adressen, browsegeschiedenis, uitgaand verkeer, verbindingstijden, gegevens die u hebt bezocht en / of DNS-zoekopdrachten die door uw eind zijn gegenereerd.

De enige informatie die de VPN-provider registreert, is uw naam, e-mailadres en betaalmethode bij het aanmelden. Natuurlijk kunt u pseudo-id's en namen gebruiken om uw identiteit verder verborgen te houden.

Dit alles stelt gebruikers in staat om volledig veilig online te blijven, omdat geen gegevens kunnen worden gekoppeld aan de specifieke activiteiten van een bepaalde gebruiker van hun service. Voor meer informatie kunt u hun gedetailleerde lezen “Privacybeleid”.

8. Mullvad - Gevestigd in Zweden

Hoewel Mullvad is gevestigd in een 14 Eyes Jurisdiction, is het nooit gevonden om logboeken over te dragen aan de overheid. De provider houdt grotendeels uw identiteit verborgen.

Het houdt geen logboeken bij van persoonlijk identificeerbare informatie (PII). Bij het analyseren van hun “Privacybeleid”, Ik heb ontdekt dat Mullvad andere statistieken bijhoudt.

Dit omvat de totale bandbreedte per server, de CPU-belasting per kern en het totale aantal huidige verbindingen, die niet allemaal kunnen worden gekoppeld aan uw identiteit.

Als zodanig beschouw ik Mullvad als een veilige provider, maar nogmaals, de keuze voor aanmelding is aan de prospects. Vertrouwen is een zeer belangrijke factor bij het selecteren van een VPN.

9. NordVPN - Gevestigd in Panama

Persoonlijk beschouw ik NordVPN als een van de beste VPN No Logs-services op de markt. Gevestigd in Roemenië, krijgt de aanbieder een strategisch voordeel ten opzichte van andere namen.

De locatie is zeer veilig en een internetvriendelijke jurisdictie. Logt Nord VPN in? Nee, zij “garanderen een strikt beleid zonder logboeken”, die wordt geverifieerd door een groot accountantskantoor.

Een beveiligingsaudit is voltooid in november 2018, tijdens welke de “Grote 4” accountfirma had toegang tot NordVPNs-servers, databases, inspecteer configuraties, waarnemersactiviteiten en werknemers.

Uit de resultaten bleek dat NordVPN geen verkeerslogboeken, IP-adressen, verbindingslogboeken of informatie over internetactiviteiten opslaat die terug kunnen linken naar een gebruiker.

Omdat de provider een limiet van zes gelijktijdige verbindingen oplegt, beschikken ze over enkele mechanismen voor monitoring. Geen enkele vormt echter een bedreiging voor de privacy of beveiliging van gebruikers.

10. Perfecte privacy - gebaseerd in Zwitserland

De in Zwitserland gevestigde VPN-service biedt geavanceerde online anonimiteit en beveiligingsfuncties. De locatie zelf was vroeger een “Internet vriendelijk” jurisdictie ook.

Na het aannemen van een nieuwe wet in september 2017 kan Zwitserland nu worden beschouwd als een “coöperatieve” jurisdictie, die zich bezighoudt met gerichte surveillance.

Dit heeft geen invloed op Perfect Privacy en haar verplichting om u anoniem te houden. De provider draait al hun servers in RAM-schijfmodus, zoals ze uitleggen op hun logboekpagina.

Ze registreren / slaan ook geen informatie op, behalve het totale gebruik op servers. Het beste van alles: deze claims zijn geverifieerd. In augustus 2016 hebben de Nederlandse autoriteiten een van de providerservers in Rotterdam, Nederland in beslag genomen.

Hoewel de reden voor de inbeslagname van de server nooit werd gegeven, bevestigde Perfect Privacy dat er geen consumentengegevens werden overgedragen:

Omdat we geen gegevens registreren, is er momenteel geen reden om aan te nemen dat gebruikersgegevens zijn aangetast ... We kunnen nu concluderen dat er geen klantinformatie is aangetast vanwege de inbeslagname. De locatie in Rotterdam blijft werken met behulp van de vervangende servers.

11. Private Internet Access (PIA) - gevestigd in de VS.

PIA is een in de VS gevestigde VPN-service die een goedkope en gebruikersvriendelijke ervaring biedt. Het is ook de enige aanbieder met zijn hoofdkantoor in de VS, wat ik als een veilige keuze beschouw.

Ongeacht de verplichte gegevensbewarings- en bewakingswetgeving heeft PIA bewezen een “geen logboeken” aanbieder, niet één maar twee keer in de afgelopen 4 jaar.

“We kunnen ondubbelzinnig stellen dat ons bedrijf geen metadatalogs heeft en nog steeds bijhoudt over wanneer een abonnee toegang heeft tot de VPN-service, hoe lang een abonnee’het gebruik was en van welk IP-adres een abonnee afkomstig was. Bovendien kunnen we met het coderingssysteem niet bekijken en dus registreren welke IP-adressen een abonnee bezoekt of heeft bezocht.”

De eerste rechtszaak uit 2016 betrof de FBI die een dagvaarding gaf aan de provider die logboeken eiste van een gebruiker, die naar verluidt bomdreigingen had gemaakt tijdens het gebruik van PIA VPN.

Volgens de officiële gerechtelijke documenten is de enige informatie die de provider kon geven dat het cluster van IP-adressen werd gebruikt tegen de oostelijke kosten van de VS.

“Er is een dagvaarding gestuurd naar London Trust Media [Private Internet Access] en de enige informatie die ze konden geven, is dat het gebruikte cluster van IP-adressen afkomstig was van de oostkust van de Verenigde Staten.”

De tweede zaak uit 2018 betrof een online hacker Ross M. Colby, die wordt beschuldigd van drie misdrijven en twee misdrijven met betrekking tot vermeende computerinbraken.

FBI bevestigde dat de verdachte met name VPN-services of PIA gebruikte om deze illegale activiteit uit te voeren, en eiste logboeken van de provider, maar ontving er niets voor terug.

“London Trust Media beheert het merk Private Internet Access (PIA), dat verschillende IP-adressen bezit die worden gebruikt om Embarcadero Media te hacken. Private Internet Access registreert geen gebruikersactiviteit, zoals tot welke bestanden ze toegang hebben of wijzigingen die ze in een website hebben aangebracht.”

Klinkt als een behoorlijk solide zero-logs beleid voor mij, vooral gezien het feit dat PIA erin slaagt om hun gebruikers te beschermen, zelfs wanneer inlichtingendiensten zoals de FBI opdagen!

12. Trust.Zone - Gevestigd in Seychellen

Omdat Trust.Zone vanuit Seychellen opereert, hebben ze al een voorsprong omdat ze zijn gevestigd in een “internet vriendelijk” jurisdictie. De provider zelf richt zich ook op het leveren van volledige anonimiteit.

“Al onze VPN-servers over de hele wereld slaan GEEN logbestanden op om uw privacy te beschermen. Alle gebruiksgegevens zijn anoniem en niet verbonden met uw echte, openbare IP-adres”

Hoewel deze claims nog moeten worden geverifieerd, lijkt Trust.Zone voor het grootste deel als een veilige service. Ik vermoed wel dat ze een of andere vorm van sessielogboeken opslaan, maar degenen die niet naar een gebruiker linken.

13. VyprVPN - Gevestigd in Zwitserland

Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland, Golden Frog’s VyprVPN heeft veel moeite gedaan om een ​​betrouwbare aanbieder te worden. Ook de locatie heeft positief bijgedragen aan de aanbieder.

In 2010 erkende het Federale Hooggerechtshof van Zwitserland IP-adressen als persoonlijke informatie, die niet kan worden gevolgd, zonder de betrokken persoon te informeren.

Dit gaf VyprVPN de overhand. Zwitserland’De gunstige privacywetgeving, ook gegarandeerd topbeveiliging voor de provider en zijn gebruikers. In september 2017 werd echter een nieuwe wet van kracht.

Volgens deze wet, volgens Swissinfo.ch, kan de FIS zich overgeven aan gerichte bewaking, afluisteren van privé-eigendommen, telefoonlijnen en afluisteren van computers, die eerder niet waren toegestaan.

Gedurende deze tijd logde VyprVPN verbindingsgegevens (inclusief IP-adressen), opgeslagen gedurende 30 dagen. De provider wil nu echter harder werken aan het beschermen van de privacy van gebruikers.

Als gevolg hiervan begon VyprVPN in september 2018 samen te werken met een Leviathan Security Group voor auditing en consultatie om hun service volledig om te zetten “geen logboeken” VPN-service.

In tegenstelling tot de audit van NordVPN, is de audit op VyprVPN beschikbaar voor analyse door het publiek en kan ernaar worden verwezen door de link te delen. Hier is een sectie uit het rapport:

“We hebben alle componenten van het project onderzocht volgens de dreigingsanalyse. Golden Frog werkte samen met de beoordeling om alle niet-loggerelateerde bevindingen te herstellen. Nadat dit was voltooid, hebben we een hertest uitgevoerd en hebben we gecontroleerd of alle oplossingen effectief waren.”

14. VPNArea - Gevestigd in Bulgarije

Buiten de jurisdicties met 5, 9 en 14 ogen is de in Bulgarije gevestigde VPNArea een uitstekende keuze voor gebruikers die online anonimiteit willen verkrijgen.

Het privacybeleid handhaaft een nulloggedrag en verzekert gebruikers dat hun activiteiten veilig blijven bij het gebruik van VPNArea - vooral als u woont in een land met strenge internetwetten.

“We controleren, registreren of bewaren geen logboeken voor een enkele klant’s VPN-activiteit. We controleren, registreren of bewaren geen inlogdatums, tijdstempels, inkomende en uitgaande IP-adressen, bandbreedtestatistieken of andere identificeerbare gegevens van VPN-gebruikers die onze VPN-servers gebruiken.”

Er zijn ook nul zaken tegen de aanbieder geweest, die hun claims verder verifieert. Van verkeer, verbinding tot IP-adreslogboeken, VPNArea neemt geen PII-gegevens op.

15. ZoogVPN - Gevestigd in Isle of Man

ZoogVPN is actief op Isle of Man, een veilig rechtsgebied op internet. Het land’s wetten vereisen geen bewaring van gegevens of massale surveillance van burgers.

De provider beweert ook nulregistratie aan te bieden,

“We verzamelen of bewaren strikt geen informatie over gebruikersactiviteit, de websites of apps die de gebruiker gebruikt, IP-adressen van gebruikers of inlog- / uitlogsessies van gebruikers.”

Als je hun bekijkt privacybeleid, ZoogVPN is ook vaak erg expliciet over wat het wel en niet bijhoudt. Inderdaad, we hebben een andere zero-logs provider.

Het enige dat ze loggen, is het totale bandbreedtegebruik op de servers. Gebruikers / prospects hoeven zich geen zorgen te maken over het loggen van online activiteiten of metadata die naar hen kunnen linken.

VPN's die vitale gegevens / info niet registreren!

U bent nu bekend met 30+ VPN-services die kunnen worden beschouwd “onbetrouwbaar” en meer dan 15+ die volledige anonimiteit garanderen. Er zijn echter nog veel namen om te overwegen.

Deze omvatten die VPN's die zich in het midden bevinden. Aanbieders die zijn gevestigd in VEILIGE rechtsgebieden maar nog steeds minimale verbindingsinformatie vastleggen, die mogelijk niet noodzakelijkerwijs een link bevat naar uw identiteit.

Dus besloot ik waarom geen aparte lijst voor hen te maken! Hieronder ziet u de namen van providers die geen traceerbare info / gegevens registreren. Aanmelden bij hen is helemaal aan jou.

 1. Anonieme VPN - Gelegen in Seychellen
 2. BlackVPN - Gelegen in Hong Kong
 3. BulletVPN - Gelegen in Estland
 4. BolehVPN - Gelegen in Maleisië
 5. Boxpn - Gelegen in Turkije
 6. CactusVPN - Gelegen in Moldavië
 7. CyberSilent - Gelegen in Polen
 8. CryptoStorm - Gelegen in IJsland
 9. Doublehop - Gelegen in Seychellen
 10. DotVPN - Gelegen in Hong Kong
 11. DathoVPN - Gelegen in Panama
 12. DefenceVPN - Gelegen in Barbados
 13. CitizenVPN - Gevestigd in Denemarken
 14. EarthVPN - Gelegen in Cyprus
 15. Easy Hide IP - Gelegen in Seychellen
 16. F-Secure Freedome - Gevestigd in Finland
 17. Me - Gelegen in Cyprus
 18. FinchVPN - Gelegen in Maleisië
 19. HideIPVPN - Gelegen in Moldavië
 20. ibVPN - Gevestigd in Roemenië
 21. In-Vermomming - Gelegen in Belize
 22. IdentityCloaker - Tsjechische Republiek
 23. IronSocket - Gelegen in Hong Kong
 24. Keenow Unblocker - Gelegen in Israël
 25. Kepard - Gelegen in Moldavië
 26. Le VPN - Gelegen in Hong Kong
 27. LimeVPN - Gelegen in Hong Kong
 28. Mijn privénetwerk - Hong Kong
 29. nVPN - Gelegen in Bosnië
 30. NoodleVPN - Gelegen in Maleisië
 31. OneVPN - Gelegen in Hong Kong
 32. Privatoria - Gelegen in Tsjechië
 33. PandaPow - Gelegen in Hong Kong
 34. sh - Gelegen in Seychellen
 35. SpyOFF VPN - Gelegen in San Marino
 36. SmartVPN - Gelegen in Seychellen
 37. SecurityKISS - gevestigd in Ierland
 38. SwissVPN - Gelegen in Zwitserland
 39. VPNLUX - Gelegen in Belize
 40. AC - Gevestigd in Roemenië
 41. VPN Baron - Gevestigd in Roemenië
 42. ht - Gelegen in Belize
 43. VersaVPN - Gelegen in Filipijnen
 44. Azië - Gelegen in Belize
 45. VPNBook - Gelegen in Zwitserland
 46. ZenVPN - Gelegen in Dominica
 47. ZorroVPN - Gelegen in Belize
 48. ZPN - Gelegen in de VAE

Dingen inpakken

U hebt waarschijnlijk nu een goed idee over de variaties in het logboekbeleid van VPN-services. Waar de meeste mensen beweren logloos te zijn, vinden ze het verzamelen van persoonlijk identificeerbare informatie (PII).

Natuurlijk zijn sommige beschaafder en bij diepere onthulling registreren ze slechts minimale verbindingsinformatie. Als we het echter hebben over volledige anonimiteit. Slechts een paar blijken feitelijk LOGLESS te zijn.

Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk informatie te verstrekken voor VPN's in al deze criteria’s. Dit komt omdat ik weet dat het soms moeilijk kan worden om de ins en outs van het logboekbeleid te begrijpen.

Afgezien van de verschillende strategieën, hebben providers verschillende manieren om dit beleid aan gebruikers te communiceren, vaak verbergen ze hun ware kleuren achter lastig woordspel.

Hoe dan ook, ik hoop dat deze gids nuttig is om de waarheid te achterhalen. Geef hieronder commentaar als u vragen / opmerkingen heeft. Ik zal persoonlijk reageren. Heb een mooie, logloze dag vooruit!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me