Cum să ocoliți limitarea geo-blocării și a conținutului

Nu mulți știu acest lucru, dar persoana obișnuită are acces la aproximativ 0,004% din internet. Restul celor 99,996% sunt constituite din “Internetul abisal” și practic orice alt conținut, care nu este indexat de motoarele de căutare precum Google sau Bing.

Cu toate acestea, chiar și în acest 0,004% din internet la care avem acces, multe site-uri web din întreaga lume se dedică activității de geo-blocare, limitând în continuare conținutul accesibil. Deci, acest ghid se concentrează asupra geo-blocării și a modului de ocolire a acestuia. Dar mai intai…

Ce este exact Geoblocking?

Geoblocarea implică diferite metode și tehnologii utilizate pentru activitatea de restricționare a accesului la internet, bazate pe unul singur’locația geografică. Site-urile / serviciile care configurează geo-blocarea identifică mai întâi adresele IP și apoi le verifică pe o listă neagră sau cu o listă albă.

Orice IP care nu se află în lista albă aprobată și intră pe lista neagră este imediat blocat de la completarea conexiunii cu site-ul / serverul de servicii, ceea ce duce la o eroare de genul “site-ul web nu este accesibil în locația / zona dvs..”

De ce există geoblocarea?

Geoblocarea joacă un rol esențial în restrângerea accesului la conținut multimedia premium pe internet, precum emisiuni TV și filme, din cauza problemelor legate de licență și drepturi de autor. În mod obișnuit, casele de producție pierd bani atunci când cineva din afara țării accesează conținutul său.

  Furnizorii VPN și utilizarea lor de servere false (virtuale)

Acesta este motivul pentru care vedeți multe platforme de streaming precum Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, HBO ACUM și restricționând mai mult accesul la un anumit conținut sau punând la dispoziție o versiune diferită a site-urilor lor web, pentru a împiedica utilizatorii să deblocheze biblioteca completă de titluri..

Ele merg chiar mai departe, interzicând serviciile VPN utilizate pentru ocolirea blocajelor geografice și de conținut din întreaga lume. Pe lângă aceasta, geoblocarea joacă un rol și în aplicarea discriminării prețurilor, în blocarea traficului rău intenționat, a jocurilor de noroc online, a prevenirii fraudei și a autentificării conștiente de locație.

Manevrați geoblocarea cu un proxy

În mare parte, atunci când oamenii se confruntă cu blocaje geografice, este recomandat să folosească un serviciu proxy. Aceste instrumente valoroase oferă utilizatorilor posibilitatea de a se conecta la un server dintr-o țară diferită cu o nouă adresă IP pentru deblocarea diferitelor site-uri web / servicii.

Cu toate acestea, când utilizarea unui proxy în trecut a fost o soluție ușoară pentru blocajele geografice, aceasta nu mai există ca o opțiune viabilă. Multe site-uri web / servicii pot detecta cu ușurință un serviciu proxy, blocându-le instantaneu, considerându-le inutile din punct de vedere tehnic.

Serviciile proxy schimbă doar adresa dvs. IP, dar nu oferă nicio criptare care să împiedice site-urile să afle că utilizați un proxy. Rezultatul final este că vă confruntați cu un “eroare detectată de proxy”, motiv pentru care sfătuiesc să utilizați un serviciu VPN fiabil.

Manevrați geoblocarea cu un VPN

VPN-urile de obicei vă conectează conexiunea la internet un tunel sigur și criptat, care îți ascunde activitățile online și îți păstrează identitatea privată. Tot traficul de internet care urma să treacă direct de la ISP pe site-ul pe care l-ați vizitat, trece acum printr-un strat suplimentar de criptare cu o adresă IP diferită.

  Ghid de configurare VPN pentru diferite platforme / dispozitive!

Ca atare, site-ul de destinație vede acum date de pe serverul selectat prin intermediul clientului VPN. Nu locația dvs. reală și adresa IP obținute de la ISP-ul dvs., păstrându-vă anonimatul în orice moment. Acesta este motivul pentru care geoblocarea cu un VPN este o opțiune mai viabilă și fezabilă, deși trebuie să plătiți pentru un serviciu VPN premium.

Se ocolește geoblocarea legală?

Acest lucru depinde în totalitate de țara în care vă bazați și de site-ul / serviciul pe care îl accesați. Unele țări precum China, Iran, Irak, Turcia, Egipt, etc. interzic serviciile VPN cu totul pentru că descurajează geoblocarea accesului la un internet fără restricții.

Ca atare, dacă vi se pare că utilizați un VPN pentru a evita blocajele geografice, este posibil să vă confruntați cu probleme legale și este posibil să fiți nevoit să plătiți amenzi grele. Pentru site-urile care descurajează ocolirea geoblocării, nu se întreprind acțiuni atât de stricte și nici conturile personale nu sunt suspendate.

Cu toate că, este important de menționat că majoritatea site-urilor web au o clauză despre geoblocarea în cadrul lor “condiții de utilizare / utilizare”. Așadar, dacă aveți o atenție dublă asupra activității, asigurați-vă că citiți regulile, pentru a evita interzicerea sau blocarea în afara conturilor dvs..

Alte modalități de ocolire a încuietorilor geoblocante

Pe lângă utilizarea unui proxy sau serviciu VPN, persoanele fizice se pot baza pe Tor pentru ocolirea blocajelor geografice. Tor are în mod obișnuit o rețea descentralizată protejată de mai multe straturi de criptare, direcționat traficul internet printr-o suprapunere de servere.

Această suprapunere de servere constă din mai mult de șapte mii de relee, ceea ce permite ascunderea corectă a utilizatorilor’ locația, în timp ce împiedicați pe oricine să vă monitorizeze activitatea, fie că este vorba de mesagerie instantanee, social media sau alte platforme.

  WTF este greșit cu YouTube Kids - Părinți frustrați!

Tor poate fi folosit chiar și în combinație cu VPN-urile prin intermediul a două configurații; Treceți prin VPN sau VPN prin Tor. Prima implică conectarea la serverul VPN mai întâi și apoi la rețeaua Tor, în timp ce a doua merge invers.

Vizionarea televiziunii germane peste hotare prin internet

Dacă doriți să vizionați televiziunea germană în străinătate, nu este necesară știința rachetelor. Pur și simplu urmați pașii de mai jos pentru a beneficia de acces nerestricționat oriunde:

  1. Abonati-va la un serviciu VPN fiabil precum NordVPN sau Surfshark
  2. Descarca aplicația relevantă pentru platforma / dispozitivul pe care îl utilizați
  3. Instalare aplicația, deschis s-a terminat odată și introduce datele de autentificare
  4. Conectați la orice server specific din Germania (Berlin, Munchen, Hamburg Frankfurt)
  5. Vizita ARD, ZDF, Arte, n-TV, ProSieben, Netflix DE sau orice site de televiziune german specific
  6. Veți observa acum că site-ul este accesibil și nu prezintă o eroare de locație!
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me