Den mørke siden av VPN-bransjen – skal alle VPN-er klareres?

For brukere er VPN-er deres reddere fra alle slags trusler på nettet, men er alle forpliktet til å beskytte ditt privatliv, eller spiller de mot spillereglene? La meg lede deg gjennom alle så tvilsomme VPN-tjenester som skremte meg og tvang meg til å skrive ned dette innlegget på den mørke siden av VPN-bransjen!

prolog:

Teknologi har alltid vært ment å være den underordnede sidekick av menneskeheten, og hjelper sin innsats for å vokse og realisere potensialet ytterligere. Men det de fleste ikke klarer å innse, er at teknologien er det typiske dobbeltkantede sverdet, som kan gi oss like mye skade og ødeleggelse som det kan gjøre livene våre bedre.

Einstein og hans tankeeksperimenter var aldri ment å lede oss til utviklingen av atombomben, som er det mest destruktive fysiske våpenet som noen gang er oppfunnet, men her er vi i dag’verdens verden, og vurderer hvordan vi kan avslutte denne trusselen. Men slike erkjennelser gikk først opp for oss, etter at vi brukte dem på de to japanske byene som fremdeles bærer arrene de fikk fra de ildkulene som regnet fra himmelen.

Og til tross for slike leksjoner gjennom historien, har vi fremdeles ikke klart å legge merke til og gjøre endringer i hvordan vi kan være mer proaktive når det gjelder å kontrollere ødeleggelsesstrømmen fra verktøyene vi laget til vår fordel.

Men uavhengig av hvor kraftige atombomber er og hvor spektakulær grufull tanken på en eksploderende gjenstår, kan skadene disse masseødeleggelsesvåpene forårsake forbli begrenset til en viss geografisk grense. Men mennesket er morsom skapning, fordi det aldri slutter å forbløffe seg over hvordan det kan fortsette å skape ting som kan se nyttige og godartede ut, men de brukes til å skade menneskene selv av noen av de mest kriminelle sinnene i oss..

Internett, når du ser på det først, ser ut som den perfekte drømmen. Et sted hvor du kan få tilgang til hva som helst. Fra å chatte med vennene dine til å vite om hvem som vant valget i Uganda og fra å sjekke aksjekursen til Apple på Wall Street til å kjøpe den siste klokken fra Amazon, internett er den ultimate makten i hendene på det vanlige mennesket.

Men hva folk flest ikke’Jeg skjønner ikke når de er på internett at deres tilsynelatende ufarlige aktiviteter kan lande dem i noen alvorlige problemer hvis de ikke klarer å holde seg beskyttet.

VPN-er og deres rolle i å beskytte brukere:

Aktivitetene dine på internett er en gullgruve for mennesker med nok interesse hvis de kan sikre tilgang til det.

Hackere kan rake inn noen ganske bra moolah bare ved å gli inn i datapakkene dine og vite om sensitiv økonomisk informasjon som kredittkortdetaljer, PayPal-kontokort osv..

Internett-leverandøren din kan inspisere datapakkene dine for å få tak i dine personlige surfevaner på internett og deretter selge disse dataene til annonsører.

Til og med regjeringen er ikke langt bak i dette, siden det har vært mange tilfeller av massive overvåkningsprogrammer iverksatt av dem, for å samle inn data om innbyggerne i et middel til å kontrollere dem.

Det eneste som står mellom personvernet vårt på internett og disse databrukerne er VPN-er.

VPN eller et virtuelt privat nettverk er et verktøy der det primære målet er å beskytte oss på det offentlige internett ved å utvide en sikker sky over internettforbindelsene våre gjennom en blanding av sikkerhetsteknologier som kryptering av militær karakter og personvernetikk som en eksplisitt nullloggpolicy.

Ved å aktivere en VPN via internettforbindelsen din, kan du skjule din online identitet og sikre at dataene og internettaktivitetene dine ikke blir blandet med, men er det virkelig tilfelle?

Ikke helt og det’fordi fordi jeg har en høy erfaring med å være tilknyttet VPN-bransjen de siste årene, med autoritet kan si at denne bransjen definitivt har en mørk side, noe de fleste brukere ikke er klar over.

Og i denne definerende bloggen tar jeg sikte på å få frem dette usettede aspektet av VPN-bransjen før et bredere publikum for å la dem forstå omfanget som denne bransjen har blitt infiltrert av kriminelle og andre enheter, som under arbeidsklassen og som leverer tjenester i bransjen, serverer noen spennende nydelige formål.

HoneyTrap VPN-er:

VPN-er er etter sin bransje’myndighet, veldig pålitelig for brukerne. Dette tilsvarer at du ser noen sikkerhetsvakter på sidevandringen av huset ditt. Du ville ikke’t mistenker dem for å være farlige, men føler seg tryggere i deres nærvær.

Men kan’er det slik at en kriminell gjemmer seg i sin midte, som har som mål ikke å beskytte, men skade med den pistolen? Definitivt mulig, men de fleste av oss ikke’t tenk på denne måten og sånn’er det største forsvaret disse HoneyTrap VPN-ene har for å operere fritt i bransjen.

Men hva er egentlig en HoneyTrap VPN? Jeg sminket dette navnet etter at jeg så en film med samme navn tilbake i 2014. Selv om filmen i seg selv ble spekket, men den utførte et veldig viktig, men ofte ignorert konsept av vår tid, som lokker folk til å tilsynelatende ufarlig, til og med fordelaktige ting, bare for å dupe dem senere.

HoneyTrap VPN-er fungerer på et lignende premiss. Brukere går ofte til VPN-er for å skaffe seg mer privatliv over internettforbindelsene sine eller for å oppnå andre mål som å fjerne blokkering av geobegrensede nettsteder og støtte for sikker Torrenting. Og for det utrente øye, kan mange av VPN-nettstedene der ute gi en følelse av at de leverer en tjeneste som ingen andre.

Disse VPN-nettstedene ser ut som de gjennomsnittlige VPN-leverandørene som er der ute for å gi deg tilgang til internett på en tryggere, sikrere måte, med markedsførte gimmicky språk, prangende prisplaner, noen gode design og logoer. Men de er i faktiske honningrapper, ved at de lokker folk inn under påskudd av å tilby en VPN-tjeneste, men vanligvis utfører noen uetiske aktiviteter som kan skade brukeren ekstremt.

De uetiske aktivitetene inkluderer data mining ved å overvåke mennesker’aktiviteter på nettet, implanterer sporingskoder på enhetene sine, bruker enheten din som en nod i et større system for bitcoin-gruvedrift osv..

Jeg var faktisk ganske uvitende om omfanget av dette problemet før jeg lastet ned en tilsynelatende ufarlig VPN Android-app av en tjeneste kjent som EasyVPN. Jeg er en anmelder, så jeg må teste ut ting før jeg kan komme ned mot å skrive om det. EasyVPN var på oppgavelisten min, da jeg trodde at jeg ikke hadde gitt Android VPN-apper en rimelig andel av anmeldelser, så denne prøvelsen begynte.

enkel vpn honeytrap

Denne aktiviteten, som jeg unner meg så ofte med lignende VPN-tjenester, kostet meg så dårlig at jeg ikke klarte å bruke Samsung S5-telefonen min i to minutter i strekk. Pinlige pop-ups fra hovedsakelig outlandish pornosider kommer stadig opp, og hvis jeg jogger for fort med mobilen, ville jeg sitte igjen med enheten min hengt.

enkel vpn android app

Det gikk så opp for meg at denne appen var infested, og før jeg gjorde noen undersøkelser av meg, gikk jeg online og sjekket om det faktisk var VPN-appen som gjorde alt dette eller en annen app. Men mistankene mine stemte da jeg så en undersøkelse som hadde merket denne appen som den nest mest malware-infiserte VPN-appen i Play Store.

android berørte app

Men det er ikke bare en sjelden eller to VPN-leverandør som gjør dette, snarere, den slags omvendt i disse dager da de fleste VPN-leverandører har blitt rapportert å være HoneyTraps.

Problemets størrelse:

Facebook. Dette navnet høres kjent ut’t det? Og hvorfor skulle det være slik. Tross alt har denne tjenesten over 2 milliarder brukere globalt, noe som betyr at hvis Facebook var et land, ville det være verden’det mest befolkede landet av minst en milliard mennesker.

Og alle vet at Facebook er en massiv tjeneste, og hvis den gjør noe, så er det ikke uten betydning. Fra Whatsapp-oppkjøpet til Cambridge Analytica Scandal har Facebook ledet oppvåkningen av viktigheten av data i å tjene alle slags formål.

Men vet mange at Facebook har en VPN-en? Ja det’er sant. Navnet Onavo, eies og drives denne VPN-tjenesten av Facebook siden oppkjøpet i 2013.

Onavo Fra Facebook

Facebook var imidlertid ikke så vellykket i dette forsøket på å utvinne enda mer intrikate data fra brukere gjennom denne VPN-tjenesten og det’Det er hovedsakelig på grunn av årvåkenheten til personverneksperter og autoritative VPN-brukere som ikke gjorde det’la Facebook fortsette med sine surreaktive aktiviteter med Onavo.

Tjenesten har siden blitt beryktet på grunn av denne foreningen og Facebook har sluttet å jobbe med den. Det vil til og med ikke komme noen oppdateringer i fremtiden også. Nettstedet lever imidlertid fortsatt og sparker. Så, Facebook har ikke reegaded på denne veien til mine data, men på grunn av hele fiaskoen, gjør det ikke så videre “Virkelig Facebook-skala”.

Men dette bringer oss tilbake til en veldig alvorlig erkjennelse og det er at hvis Facebook, som trives og overlever ved å selge brukerdata, har vist så stor interesse for VPN-arenaen, så hvor mange andre lignende bedriftshus som driver VPN-tjenester, er det noen’gjette.

Facebook har ikke noe forhold til personvernindustrien, men selv om den hadde interesser på denne arenaen, kunne den ha brukt sin enorme plattform til å markedsføre Onavo og gjøre den til en Beste VPN-tjeneste for å konkurrere med slike store parykker som ExpressVPN og NordVPN.

I stedet gjorde Facebook det ikke’til og med kunngjøre så voldsomt at den har en slik tjeneste i sin fold som den burde og ikke hadde gjort’Jeg kan til og med gi noen bemerkelsesverdig forklaring på hvorfor det har gått til å operere i et så ubeslektet domene. Vi kan forstå Facebook’s anskaffelse av sosiale medietjenester som Instagram og Whatsapp og til og med av AI- og Virtual Reality-inkubatorer, men som opererer en VPN, uten en gang å kunngjøre at det løftet mange øyenbryn, spesielt mine.

Onavo’personvernreglene er der det faktiske problemet ligger

“Vi bruker informasjonen vi mottar for å drifte og forbedre tjenestene, utvikle nye produkter og tjenester, analyserer bruken av appene våre og andre applikasjoner på enheten din, for å støtte annonsering og relaterte aktiviteter og til andre formål.”

Personvern Onavo

Et eksplisitt uttalt “Null logger policy” er VPC-bransjens hellige gral. Men det virker som vinden blåser i feil retning ved Onavo.

Dens personvernpolitikk, som egentlig skal ha tittelen “Databruk og tillatelse” Policy, oppgir at den bruker informasjon fra tjenesten til “Forbedre tjenester” og “Utvikle nye produkter og tjenester”. Og siden Onavo eies av Facebook, innebærer dette at Onavo er den perfekte personifiseringen av en “HoneyTrap”, der en VPN blir brukt som en fasade for å drive Facebook’s mål for gruvedrift.

Men Facebook er ikke det eneste store bedriftens kraftverk som tilbyr en VPN-tjeneste for øyeblikket. Andre store firmaer tilbyr også VPN-er, men disse tjenestene forblir skyggefulle når de ikke gjør det’t fortelle hvordan de skal beskytte brukeren. Det er ingen omtale av ting som servertelling, krypteringsklasse osv., Og det eneste de ser ut til å promotere her er VPN-tjenesten deres.

VPNHub, beskytte personvernet ditt eller trakta deg mot en konvertering?

PornHub er et verdenskjent pornoside, kanskje et av de største i verden og tilbyr et gratis så vel som en premium-versjon av tjenesten.

Ved første øyekast ser det ut til at det ikke er noe galt med tjenesten. VPNHub ser ut som den vanlige gamle VPN-tjenesten din som har gratis og premium versjoner, omtrent som andre lignende VPN-tjenester for f.eks. Zenmate. Men hvis du ser nærmere på det, begynner ting å se noe skyggefulle ut.

vpnhub

MindGeek, en av verden’s største eiere av pornografiske nettsteder, eier også Pornhub.

Mindgeek

Dette firmaet støttet Digital Economy Act fra 2017 av den britiske regjeringen, som inkluderer bestemmelsen om at brukere vil måtte produsere offisielle dokumenter som sine ID-kort fra myndighetene, for å kunne gå inn på nettsteder som Pornhub.

Den utviklet til og med verktøyet som ble navngitt “AgeID” som lar brukere passere denne aldersbekreftelsesprosessen sømløst, men bare etter å ha betalt for en liten kostnad.

alderid verktøy

Imidlertid, hvis du vil omgå denne begrensningen, kan du tydeligvis gjøre det med en VPN. Den’er en enkel prosess. Koble til en server utenfor Storbritannia og nyt tilgang til nettsteder for voksne i Storbritannia.

Og derfor er det kanskje naturlig at VPNHub ble introdusert av PornHub i et forsøk på å sikre at brukerne deres kommer til dem for alt. Fra aldersverifisering til omgåelse av aldersbekreftelsessystemene drives nå av MindGeek.

VPNHub er gratis og som spiller perfekt for voksne nettsteder som MindGeek eier, ettersom de fleste av dem er gratis. Imidlertid vil gratisversjonen av denne VPN ha ordensannonser, som bare vil forsvinne hvis du kjøper premiumversjonen av denne VPN.

OK, alt dette virker ganske forvirrende med hensyn til hvorfor MindGeek først vil støtte et regning for aldersbekreftelse, deretter gå videre og lage et verktøy som hjelper den fakturaen og deretter igjen, oppretter en VPN som ikke bare omgår den regningen, men også AgeID verktøy?

Det er her interessekonflikten i denne VPN ligger, den perfekte HoneyTrap, en måte å lokke brukere inn til VPN-tjenesten deres ved å lage en hel trakt som letter konvertering.

VPN-er er ment å beskytte brukere i online-domenet mot eksisterende trusler i det digitale domenet, og ikke først å opprette en trussel selv og deretter tilby VPN som en løsning på det. Etter min mening’tilsvarer først å lage brann og deretter selge brannsikre dresser rett ved siden av hvor brannen raser på.

Men dette er nøyaktig hva formålet med denne bloggen er, dvs. å få brukerne til å forstå at den voksende internettsensur og kontroll gjør at flere og flere skifter mot å bruke VPN-er, noe som gjør dette til en veldig lukrativ bransje som disse bigwig-selskapene er fornøyd med å ta en stor andel ut av.

Fellen med gratis tjenester:

Å vedlikeholde og drive en VPN er en ganske kapitalintensiv oppgave og det’fordi VPN ikke er vanlige teknologiske verktøy. De er bygd på svært sofistikert infrastruktur som inkluderer et integrert nettverk av servere over hele verden, krypterings- og dekrypteringsfasiliteter, protokollstøtte og mer, som alle er ganske dyre å vedlikeholde og drive, derfor tilbyr de fleste topp VPN-leverandører sine tjenester for forskjellige prisplaner.

Så hvis en VPN-leverandør tilbyr sine tjenester gratis, vil den definitivt tjene penger på et sted, noe som kanskje er det farligste som brukere alltid bør tenke på før de abonnerer på en slik tjeneste..

Brukere blir ganske lett villedet og lokket av disse tvilsomme gratis VPN-leverandørene. Tross alt, hvem gjør det ikke’t som en gratis tjeneste. Og disse tvilsomme leverandørene spiller på denne eksakte brukerpsyken.

Disse gratis VPN-tjenestene må tjene penger på et sted, så hvis det ikke er ved å tilby sine tjenester for en pris, så hva er alternativene som er igjen for dem?

Mange, men alle er utrolig problematiske. Disse metodene inkluderer å sette inn sporingskoder i brukerenheter, holde brukeraktivitetslogger og deretter selge dem til annonsører, konvertere brukerenheter til noder for å støtte et større botnet-nettverk blant andre.

I guidene mine avskrekker jeg alltid folk fra å abonnere på disse tvilsomme gratis VPN-ene, fordi de for det første ikke gjør det’t til og med utføre eller gi 10% av funksjonaliteten og grisen til de betalte kollegene.

Gratis VPN-er kan ikke omgå de mer sofistikerte geobegrensede nettstedene som Netflix USA, og gir heller ikke noen form for raske hastigheter for å snakke om noen få av deres mangler.

Det er et veldig gammelt ordtak “Hvis du skaffer deg noe gratis, er du produktet” og ingen steder manifesterer dette seg mer enn i en verden av gratis VPN-tjenester.

Google Play - Hjemmet til tvilsomme gratis VPN-apper:

For at enhver svindel eller tvilsom virksomhet skal lykkes, trenger den først kamuflasje og for det andre den trenger et sted eller en plattform der den kan spre tentaklene sine vidt og bredt. Og for gratis VPN-apper er det ikke et mer perfekt sted å opprettholde seg selv enn Google Play Store.

Operativsystemet Android er det mest brukte operativsystemet på smarttelefoner globalt, så det er naturlig at populariteten til Google Play Store, som er Android’den offisielle app-butikken, er utrolig utbredt. Men popularitet eller rekkevidde garanterer aldri at plattformen vil være trygg og sikker for brukere.

Google Play Store er beryktet for å være vertskap for alle slags tvilsomme, malware-infiserte apper. Systemet for å laste opp og være vert for apper er ganske slapt sammenlignet med den strengere konkurrenten, dvs. iTunes-butikken, dvs. den offisielle app-butikken for iOS-brukere.

Bare søk “VPN” i Google Play Store, og du vil komme over tusenvis av VPN Android-apper, de fleste har ingen andre opprinnelser enn å operere som en Android-app.

Her er et skjermbilde av et søk jeg kjørte på app store etter nøkkelordet “ExpressVPN”

Express VPN-søkeresultat

expressvpn søkeresultat google

expressvpn søkeresultat google play

Fra skandaløse navn som ikke har noe forhold til en VPN’fungerer som “Yoga VPN” og Mango VPN” til VPN-er med ikoner som viser mennesker i intime scener, det er ingen mangel på Android-apper for gratis VPN-er hvis du går ut for å søke etter dem.

Men la oss grave litt dypere og la meg lede deg gjennom ting som du og andre intetanende brukere kan gå glipp av i disse tilsynelatende iøynefallende Android VPN Free-appene.

Hvis du søker i Google App store for Android VPN-apper, er det stor sjanse for at du snubler over en tjeneste som heter “GO VPN Proxy Master-Free · unlimed”. Det har samlet mer enn en halv million nedlastinger og har en imponerende vurdering på 4,5.

GOVPN på Android

Og alt det krever for at denne appen skal kjøres, er å bare laste ned og installere den, ingen brukerbekreftelse, ingen passord, ingen kontooppsett, ingenting. Det er gratis og enkelt, men er det sikkert.

Ikke helt.

Det er noen skurrende detaljer om opprinnelsen til disse appene og firmaet bak dette i app-butikken som brukere tross alt kan savne ganske enkelt, som leser personvernreglene eller går i dybden for å finne ut hvem utviklerne bak denne appen virkelig er? Ikke sant?

Vel, jeg er ikke en av disse, og som en privatlivsfreak, går jeg vanligvis dypt ned og prøver å finne ut hva som er motivet bak en så forbløffende, problemfri tjeneste.

Hvis du tar en titt på utviklerne, står det at den er utviklet av VPNMaster Team, som høres ganske autentisk ut. Men først lar vi fordype oss i hvilken type brukertillatelser den krever for å kjøre på Android-enheten din.

gå til VPN-lagring

For det første krever det tillatelse til ikke bare å lese innholdet på enheten din’s lagring, men har også makten til “Endre eller slett” innholdet i den. Hvis det ikke er’t påtrengende, da gjør jeg det ikke’Jeg vet hva det er. Hvis du fremdeles ikke er tydelig, innebærer dette at appen kan slette noe fra enheten din’lagring at den liker eller til og med deaktiverer den fra å fungere helt. Enten det er fotofiler eller videofiler, denne appen kan slette dem og endre dem når du vil.

GOVPN enhetsinfo

Videre krever det også tillatelse til “Koble til og koble fra Wi-Fi”, noe som betyr at selv om du ikke gjør det’Hvis du ikke vil at enheten din skal være på internett en stund, kan denne appen slå den på mot viljen din når som helst.

VPNMaster

Appen vil også ha tilgang til din “sensitive loggdata” som i lekmann’s begrep betyr at det kan spore aktivitetene dine på nettet. Men er ikke’er det nøyaktig hva en VPN er for å sikre deg fra, dvs. spore aktivitetene dine på nettet? Ikke for denne VPN. Brukere don’Jeg går vanligvis gjennom disse tillatelsene ganske ofte og merker dem ofte av for å bli enige, uten engang å innse i hvilken grad de setter deres eget personvern og mobile datasikkerhet i fare..

Men hvorfor skulle en app gjøre det? Svaret på det ligger i bunnkjøringen av siden til denne appen på Google Play. Bla over til personvernregler og hold musepekeren over den, og du vil se at personvernreglene til denne appen viderekobler deg til et nettsted som er kjent som “TalkingData”.

Snakkende data

wasn’t denne appen utviklet av noen som heter VPNMaster? Nei, det er bare en gimmick for appsiden, for å få denne appen til å se og føles mer autentisk enn den faktisk er.

For de av dere ikke’Jeg vet ikke, TalkingData er et kinesisk data mining firma. Overrasket? Don’fordi de fleste Android-appene som finnes på Google Play, har så tvilsom opprinnelse, og jeg klødde bare på overflaten her for å la deg forstå nøyaktig hvor utrygge disse såkalte “Gratis VPN” apper kan være til brukerens personvern.

Nå når jeg kommer tilbake til personvernreglene, som er en av de verste personvernreglene jeg noen gang har kommet over for en VPN, nevner den at den har “unntak” på hvordan den kan bruke dataene dine, og ja, det inneholder unntak for tilfeller som å være “Direkte relatert til nasjonal sikkerhet og nasjonal forsvarssikkerhet” og for “Direkte relatert til etterforskning, påtale, rettssak og fullbyrding av dommer”.

unntak

Vel, dette er tross alt et kinesisk firma som opererer i et land der regjeringen er den endelige autoriteten på alle ting. Kina er beryktet for å implementere streng kontroll og sensur over internett og dets brukere, og hvis et firma som holder til der, involvert i data mining-operasjoner, driver en VPN-tjeneste, må det absolutt unngås.

En VPN som ikke’t Eksist?

Men, svindel, nexuses, tvilsomhet ikke’det slutter her da ting til og med kan gå lenger i denne bransjen.

Bare for å gi deg en forbipasserende referanse på slutten av denne artikkelen, var det en VPN-tjeneste for en stund siden som opererte med navnet “Min sikre VPN”.

Med et så ufarlig navn, var denne tjenesten den største svindelen som noen gang har eksistert i bransjen, fordi det ikke var noen VPN egentlig, bare en tjeneste som ble kjørt slik at folk kunne betale dem for en tjeneste som aldri eksisterte i utgangspunktet.

Denne tjenesten var så ytterst ubehagelig at den gjorde det’t til og med viker unna å bruke navnene på populære tjenester og merker som underskriver i e-posten. En av slike e-poster inneholder navnet Tunnelbear, som er en av de sjeldneste gratis VPN-tjenestene som kan anses som svært troverdige.

Tunnelbear tok hurtig tiltak mot MySafeVPN og twitret at tjenesten trenger å opphøre og avstå fra å bruke navnet på den, og kan forvente hard juridisk handling fra Tunnelbear.

Tunnelbear-tweet

Men MySafeVPN brukte ikke bare Tunnelbear’navnet, den brukte også navnet Plex, en svært populær strømmetjeneste, i e-postene sine, i et forsøk på å knytte populariteten til tjenesten og bruke sin troverdighet for å lokke stadig flere brukere til å kjøpe VPN.

Her er et eksempel på en e-post fra denne svindeltjenesten. Tusenvis av slike e-poster ble sendt til brukeren med navn på andre populære tjenester relatert til VPN og streamingdomenet.

plex e-post

Konklusjon:

I 2018 var VPN-bransjens samlede markedsstørrelse $ 20,6 milliarder, som forventes å vokse til hele 35,73 milliarder dollar innen bare 2022, som er i løpet av de neste fem årene. Dette signaliserer at denne industrien vokser massivt og at brukere blir mer bevisste på fordelene ved å bruke en VPN for å beskytte sin anonymitet på nettet.

størrelse på VPN-industrien

Men denne overveldende veksten i bransjen vil også tiltrekke seg svindlere og tvilsomme tjenester som er her for å ta sin del i denne svært lukrative kaken. Og det er ikke bare fra salg av VPN-er, det er nok et lukrativt fall ut fra denne veksten, og det vil si fra de massive dataglomerasjonene som brukere kan bli tappet ut av ved å sette honningrapper i form av VPN-tjenester.

Den eneste veien ut av det er å informere brukeren om hvordan den kan identifisere og holde seg borte fra slike svindel, fordi ingen kan stoppe svindlerne og tvilsomme tilbydere fra å spille spillet, for tross alt, hvor vanskelig er å bygge en nettsted eller kjør en e-postmarkedsføringskampanje?

For å opplyse brukere vil den største rollen bli spilt av Topp VPN-leverandørene selv. Tjenester som blant annet NordVPN, ExpressVPN, PureVPN, Torguard, PIA, VyprVPN, Tunnelbear, som styrer roost i VPN-bransjen, må komme sammen for å beskytte brukerne mot denne trusselen som kan skade dem til ingen ende.

Dette var mitt lille bidrag til denne innsatsen, og jeg tror at enda flere slike personvernentusiaster og bransjeaktivister vil komme frem i de kommende tider for å spille sin rolle i å avsløre så tvilsomme og skyggefulle VPN-tjenester, slik at brukere kan holde seg trygge mot svindel som kan skade dem økonomisk og personvernsmessig, som tross alt er det denne bransjen skal handle om.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me