7 beste tomatruter i 2023

I dag driver de vanligste ruteprodusentene enhetene sine med standard firmware (en permanent programvare innebygd i en rutere Read Only Memory) som gir rutene generell funksjonalitet. Noen ganger kan denne firmware vise seg å være ganske utilstrekkelig for brukere’ for å konfigurere forskjellige alternativer et av de vanligste å kunne konfigurere Beste VPN-tjenester på rutere.

Fifa Worldcup News

Merk! Med mer & flere sikkerhetsproblemer som oppstår dag for dag, en VPN er et must for å sikre enhetene dine når du er koblet til Internett. Vi anbefaler deg å sette opp en VPN på en tomatruter, for å kryptere internettforbindelsen din for sikker surfing.

Få en VPN nå

Contents

Hva er Tomato Router-programvare?

Tomato er en open source HyperWRT-basert, Linux-drevet firmware designet for rutere med Broadcom Chipsets. Blant den lange listen over fordeler, bruker Tomato router firmware Ajax (et sett med webutviklingsteknikker), som gjør det mulig å laste inn websider lettere & raskere uten å laste siden igjen og igjen. Tomatruter-teknologi har blitt verdsatt enormt av utviklere med to veldig fremtredende moduser Tomato av Shibby og Advanced Tomato kjent for deres brukervennlighet.

8 grunner til å bruke firmware til tomatruter

Vanligvis vil jeg oppsummere de 5 grunnene til å bruke Tomato-kompatible rutere, men det ville være bedre for deg å høre det fra ekspertene, for eksempel fra FlashRouters:

Bare i tilfelle vi har ikke-teknisk kunnskapsrike brukere med oss, er noen av toppfunksjonene som er enkle å forstå for den ekstra fordelen ved å bruke en tomatbasert ruter:

 1. Avanserte QoS (kvalitet på tjenesten) båndbreddekontroller

Et flott alternativ for strømming av fans for å konfigurere båndbredde som skal tildeles til forskjellige apper og nettsteder som Netflix, HBO Now, YouTube osv..

     2. Trafikkstatistikk etter bruker eller IP-adresse

En flott funksjon spesielt for kontorinnstillinger slik at administratoren kan få detaljert statistikk for alle brukere / enheter koblet til Tomato-ruteren.

     3. OpenVPN, PPTP, & L2TP VPN-konfigurasjon

Et strålende innslag for hjemmet & kontorbaserte VPN-brukere som tillater enkel konfigurasjon i stedet for å bruke VPN-programvare. Dette gjør det mulig å beskytte alle online enheter uten å måtte installere kompliserte eller defekte VPN-apper direkte på dem. Spesielt bra for eldre enheter som ikke har det’t har VPN-funksjonalitet.

     4. Avansert USB-støtte

Programvare for tomatruter åpner også for tilgang til hvilke enheter du vil knytte til ruteren som skrivere, 4G MIFI-enheter, nettverksharddisker osv..

      5. Brukervennlig Ajax-basert grensesnitt

Det Ajax-baserte grensesnittet fremskynder automatisk surfing og reduserer belastningstider for tunge nettsider med mange medier og Adobe flash-elementer.

      6. Oppsett av dynamisk DNS-tjeneste

Bare i tilfelle du ønsker å konfigurere en SmartDNS-tjeneste for å oppheve blokkering av VoD-tjenester eller andre nettsteder uten å bremse internett slik som med VPN, tilbyr Tomato router firmware deg det eksklusive alternativet til å gjøre det.

      7. Båndbreddestatistikk

Et annet eksklusivt alternativ spesielt for arbeidsinnstillinger, der administrator (er) kan observere detaljert bruksstatistikk for båndbredde av bruker og for hele nettverket.

      8. Integrert BitTorrent

Ja, det er en innebygd BitTorrent-klient i Tomato-ruteren. Den lar deg administrere båndbredde, torrenter og andre fantastiske funksjoner for å øke hastigheten på nedlastinger. Det er også en Tor-klient, slik at du kan rute trafikk gjennom forskjellige noder i stedet for å kringkaste reell informasjon over internett.

  Topp 3 Pirate Bay VPN i 2023 - Last ned filer uten frykt

For å lære mer og lese om andre utallige fordeler med Tomato router-programvare kan du også sjekke ut den offisielle Tomato, Advanced Tomato og Tomato by Shibby sider.

7 beste tomatrutermodeller for hjemmet ditt & Arbeid

Tomato-firmware er kompatibel med en enorm liste over rutermerker inkludert ASUS, NetGear, LinkSys, HP, D-Link, Huawei, Tenda, ZTE og andre. På grunn av allsidigheten til Best Tomato router-programvaren, er det et utmerket valg å ha i begge hjem & arbeidsinnstillinger.

Nedenfor er min sammendrag av de 3 beste tomatrutere du bør vurdere, pluss en liste over 4 andre alternativ for tomatruter for å sjekke ut om du leter etter noe ekstremt:

Topp beste tomatruter: ASUS RT-N66U Dual-Band Wireless-N900

Den mest populære Tomato-kompatible ruteren, Asus RT-N66U, er en eldre design fra produsenten. Det er imidlertid populært på grunn av sin nådeløse kompatibilitet med alle Tomato firmware-versjoner. RT-N66U er kompatibel med begge deler Tomato av Shibby & Avansert tomat mods, slik at du kan velge firmware på den.

beste tomatruter

Selv om RT-N66U er en dual-band router, er det ikke noe modem innebygd i den. Dette betyr at du må koble den til Internett-leverandøren’s modem med kabel. Over 5GHz-båndet tilbyr RT-N66U stor rekkevidde og hastighet. Husk selv om hastigheten er begrenset til maksimalt 450 Mbps på ruteren. Ruteren tilbyr bare 802.11b, 802.11g og 802.11n støtte for dataoverføring, så hvis du ønsker raskere 802.11ac-standard, kan du sannsynligvis gå med en nyere modell.

Bortsett fra de 4 gigabit Ethernet-portene, tilbyr RT-N66U to USB-porter for å koble en skriver til å bruke for nettverket, et 4G-modem for raskere tilkobling, en nettverksharddisk eller USB-stasjon for å dele medier til nettverket. Ruteren har en slank, elegant design så den vant’t stikker ut og de tre antennene kan fjernes i tilfelle du ikke gjør det’t trenger dem.

Ytterligere spesifikasjoner:

Ruteren støtter FTP-, HHTP-, BitTorrent-, P2P-klienter og NZB, men vil ikke laste ned filer fra nettsteder som krever autentisering i henhold til forskjellige brukeromtaler på CNet. De avanserte innstillingene på ruteren er ganske detaljerte hvis du ikke gjør det’t installer Tomato-firmware. Du kan konfigurere VPN, prioritere QoS-pakker, bruke den tilpassbare brannmuren og også få støtte for IPv6-tilkoblinger. CNet’den generelle avkastningen av RT-N66U er som følger:

Det er imidlertid noen problemer med rekkevidden på RT-N66U, når du går ut så langt som 25 meter overføringshastigheter begynner å avta. Dette er observert både for 2,4 GHz og 5 GHz radiobånd. Du kan sjekke ut forskjellige tilbud for RT-N66U online med priser fra og med $ 85.99 på Amazon.

2. beste tomatruterTenda W1801R / W1800R Wireless AC1750

W1801R (også kjent som W1800R) er en vintage ruterdesign fra nettverksteknologens pioner Tenda. Skjønt, ikke fall for det lille fysiske utseendet fordi W1081R er et dyr og en av de beste tomatkompatible rutere tilgjengelig å bruke hjemme. Drevet av en veldig pålitelig 600MHz CPU er ruteren et dobbeltbånd (2,4 GHz) & 5GHz) enhet kompatibel med begge Shibby & Avanserte tomatmodus.

  Den mørke siden av VPN-bransjen - skal alle VPN-er klareres?

beste tomat router tenda

Som bildet over indikerer er W1801R et strålende valg for brukere som ønsker mediedeling over hjemmenettverket ved hjelp av den innebygde DLNA-funksjonen. Tenda’s W1801R er også et strålende valg for hjemmebrukere som ønsker å streame HD-videoer & live TV, og spill online. To USB-porter tilbyr også muligheten til å koble til harddisker, og skrivere som kan deles over nettverket. Når den ble testet over et område på 15 meter med nikktech, ble den maksimale trådløse gjennomsnittshastigheten registrert mellom 60 Mbps & 75 Mbps.

Ytterligere spesifikasjoner:

I tillegg til dobbeltbåndskapasiteten, kan W1801R imøtekomme 802.11 a / b / g og n-kompatible enheter, så uansett gamle eller nye teknologier får enhetene dine dataoverføring kritisk. Assistert av sine tre kraftige antenner er W1801R ideell for store hjem med innstillinger på 5 brukere eller mer. Maksimal hastighet er spilt inn for å gå opp til max1300 Mbps, noe som er ganske strålende for hjemmebrukere.

Den innebygde Tenda-firmware er latterlig og er den store avkjøringen om enheten. Derfor behovet for Tomato router-programvare på W1801R. Siden enheten bruker et amerikansk brikkesett, går den tilbake til standardkonfigurasjonen i USA, og begrenser antallet trådløse kanaler du kan bruke til 11. Du kan konfigurere VPN mye enkelt, dele nettverksenheter og få mer funksjonalitet med Tomato-firmware på W1801R.

Tenda W1801R er et ypperlig alternativ for hjemmebrukere og de som har et mindre budsjett for en kvalitetsruter. På grunn av prisen er W1081R en strålende erstatning for dyre rutermodeller som koster deg mellom $ 60 og $ 100 (avhengig av hvor du kjøper fra).

3. beste tomatruter: NETGEAR Nighthawk AC1900 – R7000

R7000 Nighthawk er en legende for firmatabrukere av Tomato router. Det er en eldre Tomato-kompatibel ruter, men denne lille tingen kan vise deg betydningen av hastighet. Drevet av en ‘dobbelkjerne 1000 MHz prosessor, 128 GB flashminne lagring og 256 MB DDR RAM. Dette er en virkelig kraftig ruter for små kontorinnstillinger og opptil 1000 kvadratmeter hjemmeinnstillinger (bekreftet av forskjellige hjemmebrukernes anmeldelser på Amazon & andre nettsteder).

beste tomat router netgear

I 2014 var NightHawkR7000 den raskeste 802.11ac-ruteren som er tilgjengelig fra produsenten. Inntil utgivelsen av R8000 NightHawk-modellen kom ut. Tviler ikke, R7000 er et dyrt teknisk stykke. Imidlertid er det langt kraftigere å levere mer enn pengeverdien på rundt $ 150- $ 200 notert på Amazon. Kompatibel med begge deler shibby &Avansert tomat mods, det var den første Tomato-ruteren som ble testet med min raskeste VPN-tjeneste over hjemmenettverket mitt.

Den offisielle R7000 støtter Tomato router-programvare, den offisielle tilbyr også støtte for OpenVPN og Apple’s Backup-teknologi fra Time Machine. R7000 er et stort apparat, men dette er nødvendig for den ekstra funksjonaliteten. De tre utmerkede antennene som Ron Wesley vil si er “blodig strålende!”.   Det er forhåndskonfigurert (allerede konfigurert slik at det automatisk kobles til det eksisterende nettverket), med standard brukernavn & passord oppført på enheten.

Ytterligere spesifikasjoner:

R7000 er nå drevet av NetGear Genie UI, som gjør oppsett &konfigurasjonen så veldig enkel selv med en Tomato router-programvareoppdatering. Men når du starter på nytt med Tomato-firmware, lar R7000 deg skrive din egen anmeldelse for ruteren. Du vil elske muligheten til å administrere hastighet for forskjellige apper, port forwarding-funksjoner, VPN-oppsett & administrasjon, DLNA, ekstern tilgang og mye mer.

  5 beste Kodi-skins å prøve i 2023 for Krypton og FireStick

NetGear’s R7000 er innebygd med Broadcom BCM4709 Wi-Fi-brikke slik at den kan bruke produsenten’s proprietære TurboQAM-teknologi. Dette betyr at R7000 gjør at brukere kan glede seg over en raskere tilkobling, inkludert alle WIFI-overføringsstandarder (802.11ac / n) og uavhengig av radiobånd (2,4 GHz eller 5GHz). TurboQAM lar alle overføringer på 2,4 GHz oppnå 200 Mbps overføring i stedet for 150 Mbps, noe som betyr at den vil arbeide lynraskt selv med eldre mobile enheter & USB-nettverk dongles.

Selv om jeg har listet den tredje, er det min anbefalte Tomato-kompatible ruter. Dette er på grunn av min store erfaring med enheten. Mitt forrige hus var over 1800 kvadratmeter og hadde 7 brukere koblet gjennom 12 enheter. Jeg vil vanligvis få en gjennomsnittshastighet på 24 MBPS over 22 meters avstand til rommet mitt. Det var også en vegg i mellom (bredbåndstilkoblingen min var 30 MB).

Fjerde beste tomatruter: ASUS RT-AC3200 Wireless-AC3200

 1. Pris: Mellom $ 150 &$ 180
 2. bånd~~POS=HEADCOMP: Dobbelt (2,4 GHz & 5GHz-kanaler) med 802.11ac / n WIFI-protokollkompatibilitet
 3. USB-porter: To USB 3.0-porter
 4. Andre fantastiske funksjoner
 5. Broadcom Turbo QAM-teknologi for 33% bedre hastighet
 6. Dual Core 1 GHz CPU med 128 MB RAM
 7. Beam Forming + WIFI-rekkevidde-teknologi
 8. Innebygd flersteg A.I. Beskyttelsesteknologi fra Trends Micro
 9. Innebygd ASUSWRT brukergrensesnitt

beste trådløse tomatruter

    5. beste tomatruter: Netgear R8000

 1. Pris: Mellom $ 259&$ 400
 2. bånd~~POS=HEADCOMP: Tri (en 2,4 GHz &to 5 GHz-kanaler) med 802.11ac WIFI-protokollkompatibilitet
 3. USB-porter: Én USB 2.0 & en USB 3.0-port
 4. RAM / ROM: 256MB / 128MB
 5. Andre fantastiske funksjoner
 6. Dual Core 1 GHz CPU
 7. BeamForming + range extender-teknologi
 8. NetGear Genie UI

netgear r800 tomatruter

    6. beste tomatruter: D-Link DIR-868L

 1. Pris: Mellom $ 100&$ 190
 2. bånd~~POS=HEADCOMP: Dobbelt (2,4 GHz &5GHz-kanaler) med 802.11a / b / g / n / ac WIFI-protokollkompatibilitet
 3. USB-porter: Én USB 3.0-port
 4. RAM / ROM: 256MB / 128MB
 5. Andre fantastiske funksjoner
 6. Dual Core 1 GHz CPU
 7. BeamForming + range extender-teknologi
 8. Wi-Fi Multimedia (WMM) støtte
 9. VPN-støtte innebygd

beste tomat router d link

    7. beste tomatruter: Linksys EA6900

 1. Pris: Mellom $ 120 & $ 150
 2. bånd~~POS=HEADCOMP: Dobbelt (2,4 GHz & 5GHz-kanaler) med 802.11a / b / g / n / ac WIFI-protokollkompatibilitet
 3. USB-porter: Én USB 2.0 & Én USB 3.0-port
 4. RAM / ROM: 256MB / 128MB
 5. Andre fantastiske funksjoner
 6. Dual Core 800MHz CPU
 7. BeamForming + range extender-teknologi
 8. DLNAcertified
 9. Broadcom TurboQAM tech innebygd
 10. Wi-Fi Multimedia (WMM) støtte
 11. Kjent for problemer med overoppheting, glitch in cloud-funksjonen, ustabil 5 GHz mottak og veldig dyrt

I et nøtteskall

Jeg har prøvd mitt beste for å holde sammendragene så enkle å forstå som mulig for lekmannsleseren. Jeg håper denne guiden gir en bedre ide om å bruke et bestemt rutermerke og -modell. Hvis du likte min beste tomatruterliste, gi oss et rop nedenfor. Hvis du føler at jeg savnet et godt alternativ, gi meg beskjed, og jeg vil ha det oppført ASAP.

Husk å dele og abonnere, så ser jeg deg snart med kjøligere tech-anmeldelser & blogger.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me