7 bästa tomatrutrar 2023

Idag driver de vanligaste routertillverkarna sina enheter med sin standard firmware (en permanent programvara inbyggd i ett routers Read Only Memory) som ger routrarna allmän funktionalitet. Ibland kan den här firmware visa sig vara ganska otillräcklig för användare’ för att konfigurera olika alternativ ett av de vanligaste att kunna konfigurera Bästa VPN-tjänster på routrar.

Fifa Worldcup News

Notera! Med mer & fler säkerhetsproblem som uppstår dag för dag, ett VPN är ett måste för att säkra dina enheter när du är ansluten till Internet. Vi rekommenderar att du ställer in en VPN på en tomatruter för att kryptera din internetanslutning för säker surfning.

Skaffa ett VPN nu

Contents

Vad är Tomato Router-programvara?

Tomato är en HyperWRT-baserad, Linuxdriven firmware med öppen källkod som är utformad för routrar med Broadcom Chipsets. Bland den långa listan med fördelar använder Tomato router firmware Ajax (en uppsättning webbutvecklingstekniker), som gör att webbsidor kan laddas enklare & snabbare utan att ladda om sidan om och om igen. Tomat router tech har varit mycket uppskattad av utvecklare med två mycket framstående mods Tomato av Shibby och Advanced Tomato berömda för deras användarvänlighet.

8 skäl att använda firmware för tomatruter

Vanligtvis skulle jag sammanfatta de fem orsakerna till att använda Tomato-kompatibla routrar, men det skulle vara bättre för dig att höra det från experterna, till exempel från FlashRouters:

Bara om vi har icke-tekniska kunniga användare med oss ​​här är några toppfunktioner som gör det enkelt för dig att förstå den extra fördelen med att använda en tomatbaserad router:

 1. Avancerade QoS-bandbreddskontroller (Service of Quality)

Ett bra alternativ för fläktar att konfigurera bandbredd som ska fördelas till olika app och webbplatser som Netflix, HBO Now, YouTube etc..

     2. Trafikstatistik efter användare eller IP-adress

En bra funktion speciellt för kontorsinställningar som gör det möjligt för administratören att få detaljerad statistik för alla användare / enheter anslutna till Tomato-routern.

     3. OpenVPN, PPTP, & L2TP VPN-konfiguration

En lysande funktion för hemmet & kontorsbaserade VPN-användare som tillåter enkel konfiguration istället för att använda VPN-programvara. Detta gör det möjligt att skydda alla dina onlineenheter utan att behöva installera komplicerade eller felaktiga VPN-appar direkt på dem. Speciellt bra för äldre enheter som inte gör det’t har VPN-funktionalitet.

     4. Avancerat USB-stöd

Programvara för tomatrutor öppnar också åtkomst till vilka enheter du vill ansluta till routern som skrivare, 4G MIFI-enheter, nätverkshårddiskar etc..

      5. Användarvänligt Ajax-baserat gränssnitt

Det Ajax-baserade gränssnittet snabbar snabbare upp webbläsningen och minskar belastningstiderna för tunga webbsidor med massor av media och Adobe flash-element.

      6. Inställning av dynamisk DNS-tjänst

Bara om du vill installera en SmartDNS-tjänst för att avblockera VoD-tjänster eller andra webbplatser utan att bromsa ner ditt internet som med VPN, erbjuder Tomato router firmware dig det exklusiva alternativet att göra det.

      7. Bandbreddstatistik

Ett annat exklusivt alternativ speciellt för arbetsinställningar, där administratörerna kan observera detaljerad statistik över bandbreddanvändning av användare och för hela nätverket.

      8. Integrerad BitTorrent

Ja, det finns en inbyggd BitTorrent-klient i Tomato router-programvaran. Det låter dig hantera bandbredd, torrenter och andra fantastiska funktioner för att påskynda nedladdningar. Det finns också en Tor-klient så att du kan dirigera trafik genom olika noder istället för att sända din verkliga information över internet.

  De 3 bästa Pirate Bay VPN 2023 - Ladda ner filer utan rädsla

För att lära dig mer och läsa om andra många fördelar med Tomato router-mjukvara kan du också kolla in den officiella Tomato, Advanced Tomato och Tomato by Shibby-sidorna.

7 bästa modeller för tomatrutter för ditt hem & Arbete

Tomatofirmware är kompatibel med en enorm lista över routermärken inklusive ASUS, NetGear, LinkSys, HP, D-Link, Huawei, Tenda, ZTE och andra. På grund av mångsidigheten hos programvaran för bästa tomatrutern är det ett utmärkt val att ha i båda hemma & arbetsinställningar.

Nedan är min sammanfattning av de 3 bästa tomatrutorna du bör överväga, plus en lista med fyra andra alternativ för router för Tomato för att kolla om du letar efter något extremt:

Bästa bästa tomatrutern: ASUS RT-N66U Dual-band Wireless-N900

Den mest populära Tomato-kompatibla routern, Asus RT-N66U, är en äldre design från tillverkaren. Det är emellertid populärt på grund av dess obevekliga kompatibilitet med alla versioner av Tomato-firmware. RT-N66U är kompatibel med båda Tomat av Shibby & Avancerad tomat mods, så att du kan välja fast firmware på den.

bästa tomat router

Även om RT-N66U är en router med dubbelt band, finns det inget modem inbyggt i den. Detta betyder att du måste ansluta den till Internetleverantören’s-modem med kabel. Under 5GHz-bandet erbjuder RT-N66U stort utbud och hastighet. Kom inte ihåg att hastigheten är begränsad till max 450 Mbps på routern. Dessutom erbjuder routern bara 802.11b, 802.11g och 802.11n support för dataöverföring, så om du vill ha en snabbare 802.11ac-standard så förmodligen gå med en nyare modell.

Bortsett från de 4 gigabit Ethernet-portarna erbjuder RT-N66U två USB-portar för att ansluta en skrivare som ska användas för nätverket, ett 4G-modem för snabbare anslutning, en nätverkshårddisk eller USB-enhet för att dela media till nätverket. Routern har en smal elegant design så den vann’t stick ut och dess tre antenner kan tas bort om du inte gör det’t behöver dem.

Ytterligare specifikationer:

Routern stöder FTP-, HHTP-, BitTorrent-, P2P-klienter och NZB men kommer inte att ladda ner filer från webbplatser som kräver verifiering enligt olika användarrecensioner på CNet. De avancerade inställningarna på routern är ganska detaljerade om du inte gör det’t installera tomatprogramvaran. Du kan konfigurera VPN, prioritera QoS-paket, använda den anpassningsbara brandväggen och få support för IPv6-anslutningar. CNet’den totala rantingen av RT-N66U är som följer:

Det finns emellertid vissa problem med intervallet på RT-N66U, när du går ut så långt som 25 meter överföringshastigheter börjar minska. Detta har observerats både för 2,4 GHz och 5 GHz radioband. Du kan kolla in olika erbjudanden för RT-N66U online med priser från och med $ 85,99 på Amazon.

2: a bästa tomatruternTenda W1801R / W1800R Wireless AC1750

W1801R (aka W1800R) är en vintage router design från nätverkstekniker pionjär Tenda. Visserligen faller inte för dess lilla fysiska utseende eftersom W1081R är ett odjur och en av de bästa tomatkompatibla routrarna som finns tillgängliga hemma. Drivs av en mycket tillförlitlig 600MHz CPU är routern ett dubbelt band (2,4 GHz) & 5GHz) -enhet som är kompatibel med båda Shibby & Avancerade tomatmods.

  VPN-branschens mörka sida - Är alla VPN-enheter som du kan lita på?

bästa tomat router tenda

Som bilden ovan indikerar är W1801R ett lysande val för användare som vill dela medier via hemnätverket med den inbyggda DLNA-funktionen. Tenda’s W1801R är också ett lysande val för hemanvändare som vill strömma högupplöst videor & live TV och spel online. Två USB-portar erbjuder också möjligheten att ansluta hårddiskar och skrivare att dela över nätverket. Vid testning över 15 meter av nikktech registrerades den maximala trådlösa medelhastigheten mellan 60 Mbps & 75 Mbps.

Ytterligare specifikationer:

Utöver kapaciteten för dubbelt band kan W1801R tillgodose 802.11 a / b / g och n-kompatibla enheter, så oavsett gammal eller ny teknik får dina enheter dataöverföringar på ett kritiskt sätt. Med hjälp av sina tre kraftfulla antenner är W1801R idealisk för stora hem med inställningar på 5 användare eller mer. Den maximala hastigheten har spelats in för att gå upp till max1300 Mbps, vilket är ganska lysande för hemmabrukare.

Den inbyggda Tenda-firmware är löjligt och är den stora avkopplingen för enheten. Därför behovet av Tomato router-programvara på W1801R. Eftersom enheten använder en amerikansk chipset återgår den till standardkonfigurationen i USA, vilket begränsar antalet trådlösa kanaler du kan använda till 11. Du kan konfigurera VPN mycket enkelt, dela nätverksenheter och få mer funktionalitet med Tomato-firmware på W1801R.

Tenda W1801R är ett utmärkt alternativ för hemmabrukare och de med en mindre budget för en kvalitetsruter. På grund av dess pris är W1081R en lysande ersättning för dyra routermodeller som kostar dig mellan $ 60 och $ 100 (beroende på var du köper från).

3: e bästa tomatrutern: NETGEAR Nighthawk AC1900 – R7000

R7000 Nighthawk är en legend för Tomato router-firmware-användare. Det är en äldre tomatkompatibel routermärke, men den här lilla saken kan visa dig betydelsen av hastighet. Drivs av en ‘tvåkärnig 1000 MHz processor, 128 GB flashminne lagring och 256 MB DDR RAM. Detta är en verkligt kraftfull router för små kontorsinställningar och upp till 1 000 kvadratmeter heminställningar (bekräftas av olika hemanvändarrecensioner på Amazon & andra webbplatser).

bästa tomat router netgear

2014 var NightHawkR7000 den snabbaste routern 802.11ac som finns tillgänglig från tillverkaren. Fram tills R8000 NightHawk-modellen släpptes. Tvivlar inte, R7000 är en dyr teknik. Men det är väldigt kraftfullare att leverera mer än det monetära värdet på omkring $ 150- $ 200 listad på Amazon. Kompatibel med båda Shibby &Avancerad tomat mods, det var den första Tomato-routern som testades med min snabbaste VPN-tjänst via mitt hemnätverk.

R7000-tjänstemannen stöder Tomato router-programvara, den erbjuder också officiellt stöd för OpenVPN och Apple’s Backup-teknik för Time Machine. R7000 är en enorm enhet men detta är nödvändigt för ytterligare funktionalitet. Dess 3 utmärkta antenner som Ron Wesley skulle säga är “blodig lysande!”.   Det är förkonfigurerat (redan inställt för att automatiskt kopplas ihop med ditt befintliga nätverk) med standardnamn & lösenord som anges på enheten.

Ytterligare specifikationer:

R7000 drivs nu av NetGear Genie UI, som gör installationen &konfiguration så mycket enkel även med en Tomato router-programuppdatering. Men när du startar om med Tomato-firmware låter R7000 dig skriva din egen recension för routern. Du kommer att älska möjligheten att hantera hastighet för olika appar, port-vidarebefordringsfunktioner, VPN-installation & hantering, DLNA, fjärråtkomst och mycket mer.

  100 bästa Kodi-tillägg för filmer och live-tv-program (testad och verifierad lista för 2023)

NetGear’s R7000 är inbäddat i Broadcom BCM4709 Wi-Fi-chip så att den kan använda tillverkaren’s egna TurboQAM-teknik. Detta innebär att R7000 gör att användare kan njuta av en snabbare anslutning, inklusive alla WIFI-överföringsstandarder (802.11ac / n) och oavsett radioband (2,4 GHz eller 5GHz). TurboQAM tillåter alla överföringar på 2,4 GHz att uppnå överföring på 200 Mbps istället för 150 Mbps, vilket innebär att det kommer att arbeta blixtar snabbt även med äldre mobila enheter & USB-nätverk donglar.

Även om jag har listat den tredje är det min rekommenderade Tomato-kompatibla router. Detta beror på min stora erfarenhet av enheten. Mitt tidigare hus var över 1800 kvadratmeter och hade 7 användare anslutna till 12 enheter. Jag skulle vanligtvis få en medelhastighet på 24 MBPS över 22 meters avstånd till mitt rum. Det fanns också en vägg däremellan (min bredbandsanslutning var 30 MB).

Fjärde bästa tomatrutern: ASUS RT-AC3200 Wireless-AC3200

 1. Pris: Mellan $ 150 &$ 180
 2. band: Dubbel (2,4 GHz & 5GHz-kanaler) med 802.11ac / n WIFI-protokollkompatibilitet
 3. USB-portar: Två USB 3.0-portar
 4. Andra fantastiska funktioner
 5. Broadcom Turbo QAM-teknik för 33% bättre hastighet
 6. Dual Core 1 GHz CPU med 128 MB RAM
 7. Beam Forming + WIFI-serien förlängningsteknologi
 8. Inbyggd flersteg A.I. Skyddsteknik från Trends Micro
 9. Inbyggt ASUSWRT-användargränssnitt

bästa trådlösa tomatrutern

    5: e bästa tomatrutern: Netgear R8000

 1. Pris: Mellan $ 259&$ 400
 2. band: Tri (en 2,4 GHz &två 5GHz-kanaler) med 802.11ac WIFI-protokollkompatibilitet
 3. USB-portar: En USB 2.0 & en USB 3.0-port
 4. RAM / ROM: 256MB / 128MB
 5. Andra fantastiska funktioner
 6. Dual Core 1 GHz CPU
 7. BeamForming + range extender-teknik
 8. NetGear Genie UI

netgear r800 tomat router

    Sjätte bästa tomatrutern: D-Link DIR-868L

 1. Pris: Mellan $ 100&$ 190
 2. band: Dubbel (2,4 GHz &5GHz-kanaler) med 802.11a / b / g / n / ac WIFI-protokollkompatibilitet
 3. USB-portar: En USB 3.0-port
 4. RAM / ROM: 256MB / 128MB
 5. Andra fantastiska funktioner
 6. Dual Core 1 GHz CPU
 7. BeamForming + range extender-teknik
 8. Wi-Fi Multimedia (WMM) support
 9. VPN-stöd inbyggt

bästa tomat router d länk

    7: e bästa tomatrutern: Linksys EA6900

 1. Pris: Mellan $ 120 & $ 150
 2. band: Dubbel (2,4 GHz & 5GHz-kanaler) med 802.11a / b / g / n / ac WIFI-protokollkompatibilitet
 3. USB-portar: En USB 2.0 & En USB 3.0-port
 4. RAM / ROM: 256MB / 128MB
 5. Andra fantastiska funktioner
 6. Dual Core 800MHz CPU
 7. BeamForming + range extender-teknik
 8. DLNAcertified
 9. Broadcom TurboQAM tech inbyggd
 10. Wi-Fi Multimedia (WMM) support
 11. Känd för problem med överhettning, glitch in cloud-funktionen, instabil 5 GHz mottagning och mycket dyrt

I ett nötskal

Jag har försökt mitt bästa för att hålla sammanfattningarna så enkla att förstå som möjligt för lekmästare. Jag hoppas att den här guiden ger en bättre uppfattning om att använda ett visst routermärke och modell. Om du gillade min bästa lista över tomatrutor, ge oss ett rop nedan. Om du känner att jag har missat ett bra alternativ, låt mig veta och jag kommer att ha det listat ASAP.

Kom ihåg att dela och prenumerera, jag kommer snart att se dig med coolare tekniska recensioner & bloggar.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me