Η σκοτεινή πλευρά της βιομηχανίας VPN – Είναι όλα τα δίκτυα VPN αξιόπιστα;

Για τους χρήστες, τα VPNs είναι οι σωτήρες τους από κάθε είδους απειλές στο διαδίκτυο, αλλά όλοι τους δεσμεύονται να προστατεύσουν το απόρρητό σας ή παίζουν ενάντια στους κανόνες του παιχνιδιού; Επιτρέψτε μου να σας οδηγήσω σε όλες αυτές τις αμφιλεγόμενες υπηρεσίες VPN που με ανησύχησαν και με υποχρέωσαν να καταγράψω αυτή τη θέση στη σκοτεινή πλευρά της βιομηχανίας VPN!

Πρόλογος:

Η τεχνολογία προοριζόταν πάντοτε να είναι ο υποτακτικός βοηθός της ανθρωπότητας βοηθώντας τις προσπάθειές της να αναπτυχθεί και να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές της. Αλλά αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν συχνά είναι ότι, η τεχνολογία, είναι το πεμπτουσιάρικο διπλό σπαθί, το οποίο μπορεί να μας φέρει τόσο κακό και καταστροφή όσο μπορεί να κάνει τη ζωή μας καλύτερη.

Ο Αϊνστάιν και τα πειράματα σκέψης του δεν είχαν ποτέ σκοπό να μας οδηγήσουν στην ανάπτυξη της ατομικής βόμβας, που είναι το πιο καταστροφικό φυσικό όπλο που εφευρέθηκε ποτέ, αλλά εδώ είμαστε σήμερα’να σκεφτούμε πώς μπορούμε να τερματίσουμε αυτήν την απειλή. Αλλά τέτοιες συνειδητοποιήσεις έφτασαν μόνο σε μας, αφού τους χρησιμοποιήσαμε στις δύο ιαπωνικές πόλεις που εξακολουθούν να φέρουν τα σημάδια που πήραν από τις πυρκαγιές που έβρεχε από τον ουρανό.

Και παρόλα αυτά τα μαθήματα σε όλη την ιστορία, δεν έχουμε ακόμα καταλάβει και κάνουμε αλλαγές για το πώς μπορούμε να είμαστε πιο ενεργητικοί στον έλεγχο της ροής της καταστροφής από τα εργαλεία που δημιουργήσαμε προς όφελός μας.

Όμως, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρές είναι οι πυρηνικές βόμβες και πόσο θεαματικά φρικτή είναι η σκέψη μιας έκρηξης, η ζημιά που αυτά τα όπλα μαζικής καταστροφής μπορούν να προκαλέσουν παραμένει περιορισμένη σε ένα ορισμένο γεωγραφικό όριο. Αλλά ο άνθρωπος είναι αστείο πλάσμα, καθώς ποτέ δεν σταματάει να εκπλήσσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προχωρήσει για να δημιουργήσει πράγματα που θα φαινόταν χρήσιμα και καλοπροαίρετα, αλλά είναι συνηθισμένα να βλάπτουν τον εαυτό τους τον εαυτό τους από μερικά από τα πιο εγκληματικά μυαλά μεταξύ μας.

Το διαδίκτυο, όταν το εξετάζετε πρώτα, μοιάζει με το τέλειο όνειρο. Ένα μέρος όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε οτιδήποτε. Από το να μιλάτε με τους φίλους σας για να μάθετε ποιος κέρδισε τις εκλογές στην Ουγκάντα ​​και να ελέγξει την τιμή της μετοχής της Apple στη Wall Street για να αγοράσει το τελευταίο ρολόι από το Αμαζόνιο, το Διαδίκτυο είναι η τελική δύναμη στα χέρια του συνηθισμένου ανθρώπου.

Αλλά, αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν’δεν συνειδητοποιούν ότι στο διαδίκτυο είναι ότι οι φαινομενικά ακίνδυνες δραστηριότητες τους μπορούν να τους προσγειώσουν σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα εάν αποτύχουν να παραμείνουν προστατευμένοι.

VPN και ο ρόλος τους στην προστασία των χρηστών:

Οι δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο είναι ένα χρυσωρυχείο για άτομα με αρκετό ενδιαφέρον εάν μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε αυτό.

Οι χάκερ μπορούν να τσιμπήσουν σε κάποιο πολύ καλό moolah απλώς εισερχόμενοι στα πακέτα δεδομένων σας και γνωρίζοντας τα ευαίσθητα οικονομικά σας στοιχεία, όπως τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, τα διαπιστευτήρια λογαριασμού του PayPal κ.λπ..

Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου μπορεί να επιθεωρήσει τα πακέτα δεδομένων σας για να αποκτήσει τις προσωπικές σας συνήθειες περιήγησης στο διαδίκτυο και στη συνέχεια να τα πουλήσει στους διαφημιζόμενους.

Ακόμα και η κυβέρνηση δεν είναι πολύ πίσω σε αυτό, καθώς έχουν γίνει πολλές περιπτώσεις μαζικών προγραμμάτων επιτήρησης που έχουν αναληφθεί από αυτά, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τους πολίτες σε ένα μέσο για τον έλεγχο τους.

Το μόνο πράγμα που στέκεται μεταξύ της ιδιωτικής ζωής μας στο διαδίκτυο και αυτών των σφετεριστών δεδομένων είναι τα VPN.

Το VPN ή το Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο είναι ένα εργαλείο που έχει ως πρωταρχικό στόχο να μας προστατεύσει στο δημόσιο διαδίκτυο επεκτείνοντας ένα ασφαλές σύννεφο πάνω από τις συνδέσεις μας στο διαδίκτυο μέσω ενός συνδυασμού τεχνολογιών ασφάλειας όπως η στρατιωτική κρυπτογράφηση και η ηθική της ιδιωτικής ζωής,.

Ενεργοποιώντας ένα VPN μέσω της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο, μπορείτε να αποκρύψετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο και να διασφαλίσετε ότι δεν μεταβάλλονται τα δεδομένα σας και οι δραστηριότητες στο Διαδίκτυο, αλλά αυτό συμβαίνει πραγματικά?

Όχι αρκετά και έτσι’επειδή με την υψηλή εμπειρία που συνδέεται με τη βιομηχανία VPN τα τελευταία χρόνια, μπορώ να πω με την εξουσία ότι αυτός ο κλάδος έχει σίγουρα μια σκοτεινή πλευρά, την οποία οι περισσότεροι χρήστες αγνοούν πολύ.

Και σε αυτό το καθοριστικό blog, αποσκοπώ να αναδείξω αυτή την αόρατη πτυχή της βιομηχανίας VPN πριν από ένα ευρύτερο κοινό, ώστε να τους καταστήσει κατανοητό το εύρος στο οποίο ο κλάδος αυτός έχει διεισδύσει εγκληματίες και άλλες οντότητες, ότι κάτω από το ένδυμα εργασίας και που παρέχουν υπηρεσίες στη βιομηχανία, εξυπηρετούν κάποιους ενδιαφέροντες σκοπούς.

Τα VPN HoneyTrap:

Τα δίκτυα VPN είναι, από τη βιομηχανία τους’η οποία είναι εξαιρετικά αξιόπιστη για τους χρήστες. Αυτό είναι παρόμοιο με το γεγονός ότι βλέπετε μερικούς φρουρούς ασφαλείας στο πλαϊνό περίπατο του σπιτιού σας. Δεν θα ήταν’δεν τους υποπτεύεται ότι είναι επικίνδυνοι, αλλά αισθάνονται πιο ασφαλείς στην παρουσία τους.

Αλλά μπορεί’δεν είναι η υπόθεση ότι ένας εγκληματίας κρύβεται στη μέση τους, ο οποίος στοχεύει δεν είναι να προστατεύσει αλλά να βλάψει με αυτό το όπλο; Σίγουρα είναι δυνατόν, αλλά οι περισσότεροι από εμάς don’Δεν σκέφτομαι αυτόν τον τρόπο και αυτό’είναι η μεγαλύτερη υπεράσπιση αυτών των VPN HoneyTrap που λειτουργούν ελεύθερα στον κλάδο.

Αλλά τι ακριβώς είναι ένα HoneyTrap VPN; Επεξεργάστηκα αυτό το όνομα, αφού είδα μια ταινία με το ίδιο όνομα το 2014. Ενώ η ίδια η ταινία εκτελέστηκε αραιά αλλά διαπράχθηκε μια πολύ σημαντική, αλλά συχνά αγνοημένη αντίληψη της εποχής μας, που ωθεί τους ανθρώπους σε φαινομενικά αβλαβείς, ακόμη και ωφέλιμα πράγματα, μόνο για να τα χτυπήσω αργότερα.

Τα HoneyTrap VPN λειτουργούν σε παρόμοια βάση. Οι χρήστες συχνά πηγαίνουν σε VPN προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερο ιδιωτικό απόρρητο μέσω των συνδέσεών τους στο διαδίκτυο ή για να επιτύχουν άλλους στόχους, όπως την απεμπλοκή γεωγραφικών περιοχών και την υποστήριξη για ασφαλή Torrenting. Και στο μη εκπαιδευμένο μάτι, πολλές από τις τοποθεσίες VPN εκεί έξω μπορεί να εκπέμπουν μια αίσθηση ότι παρέχουν μια υπηρεσία όπως καμία άλλη.

Πλημμυρισμένοι με γλωσσική γλώσσα μάρκετινγκ, φανταχτερά σχέδια τιμολόγησης, μερικά εξαιρετικά σχέδια και λογότυπα, αυτοί οι δικτυακοί τόποι VPN μοιάζουν με τους μέσους παρόχους VPN που είναι εκεί έξω για να σας παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο με ασφαλέστερο και ασφαλέστερο τρόπο. Όμως, είναι στην πραγματικότητα, honeytraps, δεδομένου ότι μαζεύουν τους ανθρώπους με το πρόσχημα της παροχής μιας υπηρεσίας VPN, αλλά συνήθως διαπράττουν ορισμένες ανήθικες δραστηριότητες που μπορούν να βλάψουν το χρήστη εξαιρετικά.

Οι ανήθικες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την εξόρυξη δεδομένων μέσω της παρακολούθησης των ατόμων’με τη χρήση της συσκευής σας ως κόμβου σε ένα μεγαλύτερο σύστημα εξόρυξης bitcoin κ.λπ..

Πραγματικά αγνοούσα το μέγεθος αυτού του προβλήματος μέχρι να κατεβάσω μια φαινομενικά αβλαβή εφαρμογή VPN Android από μια υπηρεσία γνωστή ως EasyVPN. Είμαι κριτικός, οπότε πρέπει να δοκιμάσω τα πράγματα πριν μπορέσω να φτάσω προς το σκοπό να γράψω γι 'αυτό. Το EasyVPN βρισκόταν στον κατάλογο των υποχρεώσεών μου, καθώς πίστευα ότι δεν είχα δώσει εφαρμογές Android VPN στο δίκιο των αναθεωρήσεων τους, έτσι ξεκίνησε αυτή η δοκιμασία.

εύκολη vpn honeytrap

Αυτή η δραστηριότητα, την οποία απολαμβάνω τόσο συχνά με παρόμοιες υπηρεσίες VPN, με κόστισε τόσο άσχημα ότι δεν μπόρεσα να χρησιμοποιήσω το Samsung S5 Phone μου για 2 λεπτά κατ 'ευθείαν. Τα ενοχλητικά αναδυόμενα παράθυρα από κυρίως εξωγήινα πορνογραφικά sites συνεχίζονταν να ανεβαίνουν και αν τρέχονταν πολύ γρήγορα με το κινητό μου, θα έμενα με τη συσκευή μου κρεμασμένη.

εύκολη vpn εφαρμογή Android

Στη συνέχεια, μου έδειξε ότι αυτή η εφαρμογή ήταν μολυσμένη και πριν κάνει κάποια έρευνα δική μου, πήγα στο διαδίκτυο και έλεγξα αν ήταν στην πραγματικότητα η εφαρμογή VPN που έκανε όλα αυτά ή κάποια άλλη εφαρμογή. Αλλά οι υποψίες μου έτρεξαν αλήθεια όταν είδα μια έρευνα που χαρακτήρισε αυτήν την εφαρμογή ως τη δεύτερη εφαρμογή με το πιο κακόβουλο λογισμικό που έχει μολυνθεί από το VPN στο Play Store.

εφαρμοσμένη εφαρμογή Android

Αλλά δεν είναι μόνο ένας σπάνιος ένας ή δύο παρόχους VPN που κάνουν αυτό, αλλά το είδος του το αντίστροφο στις μέρες μας, καθώς οι περισσότεροι πάροχοι VPN έχουν αναφερθεί ότι είναι HoneyTraps.

Το μέγεθος του προβλήματος:

Facebook. Αυτό το όνομα ακούγεται γνωστό doesn’t αυτό; Και γιατί πρέπει να είναι έτσι. Μετά από όλα, αυτή η υπηρεσία έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, πράγμα που σημαίνει ότι αν το Facebook ήταν χώρα, θα ήταν ο κόσμος’της πιο πολυσυλλεκτικής χώρας από τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Και όλοι γνωρίζουν ότι το Facebook είναι μια τεράστια υπηρεσία και αν κάνει κάτι, τότε δεν είναι ασήμαντο. Από την εξαγορά Whatsapp στο Σκάνδαλο Cambridge Analytica, το Facebook έχει οδηγήσει την αφύπνιση στη σημασία των δεδομένων για την εξυπηρέτηση όλων των ειδών σκοπούς.

Αλλά πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι το Facebook έχει δικό του VPN; Ναι αυτό’είναι αλήθεια. Ονομάστηκε Onavo, αυτή η υπηρεσία VPN ανήκει και λειτουργεί από το Facebook από την εξαγορά του το 2013.

Onavo Από το Facebook

Ωστόσο, το Facebook δεν ήταν τόσο επιτυχημένο στην προσπάθειά του να απομακρύνει ακόμα πιο περίπλοκα δεδομένα από τους χρήστες μέσω αυτής της υπηρεσίας VPN και αυτό’κυρίως λόγω της επαγρύπνησης των εμπειρογνωμόνων για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των αξιόπιστων χρηστών VPN που δεν το έκαναν’μην επιτρέπετε στο Facebook να συνεχίσει τις συγκαλυμμένες δραστηριότητες του με την Onavo.

Η υπηρεσία έχει γίνει από τότε κακόφημη λόγω αυτής της συσχέτισης και το Facebook έχει σταματήσει να εργάζεται σε αυτό. Δεν θα υπάρξουν ακόμα και ενημερώσεις στο μέλλον. Ωστόσο, ο ιστότοπος είναι ακόμα ζωντανός και κλοτσιές. Έτσι, το Facebook δεν έχει απογοητεύσει σε αυτή τη λεωφόρο για να απομακρύνει δεδομένα, ωστόσο, λόγω του ολόκληρου φιάσκο, δεν το κάνει “Πραγματικά κλίμακα στο Facebook”.

Αλλά αυτό μας φέρνει πίσω σε μια πολύ σοβαρή συνειδητοποίηση και είναι ότι, αν το Facebook, που ευδοκιμεί και επιβιώνει με την πώληση δεδομένων χρήστη, έχει δείξει τόση ενδιαφέρον για την αρένα του VPN, τότε πόσες άλλες παρόμοιες εταιρικές κατοικίες λειτουργούν με VPN υπηρεσίες;’εικασία.

Το Facebook δεν έχει καμία σχέση με τη βιομηχανία προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά μάλιστα είχε συμφέροντα σε αυτόν τον τομέα, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεράστια πλατφόρμα του για να εμπορευτεί την Onavo και να την καταστήσει μια καλύτερη υπηρεσία VPN για να ανταγωνιστεί με τους μεγάλους περούκες όπως το ExpressVPN και το NordVPN.

Αντ 'αυτού, το Facebook δεν έγινε’ακόμη και να αναγγέλλει όπως άβολα ότι έχει μια τέτοια υπηρεσία στην πτυχή της, όπως θα έπρεπε και δεν είχε’δεν δίδει καμιά αξιοσημείωτη εξήγηση γιατί έχει αρχίσει να λειτουργεί σε έναν τόσο άσχετο τομέα. Μπορούμε να καταλάβουμε το Facebook’η απόκτηση υπηρεσιών κοινωνικών μέσων όπως το Instagram και Whatsapp και ακόμη και των εκκολαπτηρίων AI και εικονικής πραγματικότητας, με τη λειτουργία ενός VPN, χωρίς καν να αναγγέλλει ότι έθεσε πολλά φρύδια,.

Onavo’Η πολιτική απορρήτου της εταιρείας μας είναι εκεί όπου βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα

“Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε για τη λειτουργία και τη βελτίωση των Υπηρεσιών, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, την ανάλυση της χρήσης των Εφαρμογών μας και άλλων εφαρμογών στη συσκευή σας, την υποστήριξη διαφημίσεων και συναφών δραστηριοτήτων και για άλλους σκοπούς.”

Πολιτική απορρήτου Onavo

Ένας ρητός “Πολιτική καταγραφής μηδέν” είναι το Άγιο Δισκοπότηρο της βιομηχανίας VPN. Αλλά φαίνεται ότι ο άνεμος φυσά προς τη λάθος κατεύθυνση στο Onavo.

Η πολιτική της για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, η οποία θα έπρεπε πραγματικά να ονομαστεί “Χρήση και άδεια δεδομένων” Πολιτική, δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τις πληροφορίες από την υπηρεσία της “Βελτιώστε τις υπηρεσίες” και “Ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών”. Και δεδομένου ότι το Onavo ανήκει στο Facebook, αυτό σημαίνει ότι το Onavo είναι η τέλεια προσωποποίηση ενός “HoneyTrap”, στην οποία ένα VPN χρησιμοποιείται ως πρόσοψη για την τροφοδότηση του Facebook’με στόχο την εξόρυξη δεδομένων.

Αλλά το Facebook δεν είναι το μόνο μεγάλο εταιρικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας που προσφέρει μια υπηρεσία VPN αυτή τη στιγμή. Άλλες μεγάλες εταιρείες προσφέρουν επίσης τα δίκτυα VPN, αλλά αυτές οι υπηρεσίες παραμένουν σκιερές καθώς δεν διαθέτουν’να πει πώς θα προστατεύσουν τον χρήστη. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε πράγματα όπως μετρήσεις διακομιστή, βαθμός κρυπτογράφησης κλπ. Και το μόνο πράγμα που φαίνεται να προωθούν εδώ είναι η υπηρεσία VPN.

VPNHub, Προστασία της ιδιωτικής σας ζωής ή διοχέτευση σε μετατροπή?

Το PornHub είναι μια παγκοσμίου φήμης πορνογραφική ιστοσελίδα, ίσως μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και η προσφορά της δωρεάν και εκ των προτέρων εκδοχής της υπηρεσίας.

Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με την υπηρεσία. Το VPNHub μοιάζει με την απλή παλιά υπηρεσία VPN που διαθέτει δωρεάν και premium εκδόσεις, όπως και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες VPN π.χ. Zenmate. Αλλά αν το κοιτάξετε πιο προσεκτικά, τότε τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται κάπως σκιερά.

vpnhub

MindGeek, ένας από τον κόσμο’οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες πορνογραφικών χώρων, κατέχει επίσης το Pornhub.

Mindgeek

Η εταιρεία αυτή υποστήριξε το νόμο για την ψηφιακή οικονομία του 2017 από τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία περιλαμβάνει τη διατύπωση ότι οι χρήστες θα πρέπει να παραδίδουν επίσημα έγγραφα, όπως τα δελτία ταυτότητας της κυβέρνησής τους, προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν σε πορνογραφικές ιστοσελίδες όπως το Pornhub.

Έχει αναπτύξει ακόμη και το εργαλείο που ονομάζεται “AgeID” που επιτρέπει στους χρήστες να περάσουν αυτή τη διαδικασία επαλήθευσης της ηλικίας απρόσκοπτα, αλλά μόνο αφού πληρώσουν ένα μικρό κόστος.

εργαλείο ageid

Ωστόσο, εάν θέλετε να παρακάμψετε αυτόν τον περιορισμό, προφανώς μπορείτε να το κάνετε με ένα VPN. Το’είναι μια απλή διαδικασία. Συνδεθείτε σε ένα διακομιστή εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και απολαύστε πρόσβαση σε ιστότοπους για ενηλίκους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ως εκ τούτου, ίσως φυσικό το γεγονός ότι το VPNHub εισήχθη από το PornHub σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες τους έρχονται σε αυτούς για πάντα. Από την επαλήθευση ηλικίας έως την παράκαμψη αυτών των πολύ συστημάτων επαλήθευσης ηλικίας τροφοδοτείται τώρα από το MindGeek.

Το VPNHub είναι δωρεάν και παίζει τέλεια για ενήλικες περιοχές που κατέχει η MindGeek, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι δωρεάν. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση αυτού του VPN θα έχει διαφημίσεις ενόχλησης, οι οποίες θα εξαφανιστούν μόνο εάν αγοράσετε την έκδοση Premium αυτού του VPN.

Εντάξει, όλα αυτά μοιάζουν αρκετά συγκεχυμένα γιατί ο MindGeek θα υποστηρίξει πρώτα ένα νομοσχέδιο για την επαλήθευση της ηλικίας, θα προχωρήσει και θα δημιουργήσει ένα εργαλείο το οποίο θα βοηθήσει το νομοσχέδιο αυτό και στη συνέχεια θα δημιουργήσει ένα VPN για να παρακάμψει όχι μόνο αυτό το νομοσχέδιο, εργαλείο?

Εκεί βρίσκεται η σύγκρουση συμφερόντων σε αυτό το VPN, το τέλειο HoneyTrap, ένας τρόπος να προσελκύσετε τους χρήστες στην υπηρεσία VPN δημιουργώντας μια ολόκληρη διοχέτευση που διευκολύνει τις μετατροπές.

Τα VPN αποσκοπούν στην προστασία των χρηστών στον ηλεκτρονικό τομέα από τις υπάρχουσες απειλές στον ψηφιακό τομέα και όχι στην ατομική απειλή και στη συνέχεια να προσφέρουν το VPN ως λύση σε αυτό. Κατά τη γνώμη μου, αυτό’είναι παρόμοια με την πρώτη δημιουργία πυρκαγιάς και στη συνέχεια επίσης την πώληση πυροπροστασίας κοστούμια ακριβώς εκτός από εκεί όπου η φωτιά μαίνεται.

Αλλά ακριβώς αυτός ο σκοπός του blog είναι να κατανοήσουν οι χρήστες ότι η αυξανόμενη λογοκρισία στο διαδίκτυο και ο έλεγχος καθιστούν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να στραφούν προς τη χρήση VPN, γεγονός που καθιστά αυτή την πολύ κερδοφόρα βιομηχανία που οι μεγάλες εταιρίες είναι ευχαριστημένες πάρτε ένα μεγάλο μερίδιο από.

Η παγίδα των δωρεάν υπηρεσιών:

Η διατήρηση και η λειτουργία ενός VPN είναι ένα αρκετά μεγάλο κεφάλαιο και αυτό’s επειδή τα VPN δεν είναι συνηθισμένα εργαλεία τεχνολογίας. Οι υποδομές αυτές βασίζονται σε εξαιρετικά εξελιγμένες υποδομές που περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο παγκόσμιων εξυπηρετητών, κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση, υποστήριξη πρωτοκόλλων και πολλά άλλα, τα οποία είναι αρκετά δαπανηρά για να διατηρηθούν και να λειτουργούν, επομένως οι περισσότεροι κορυφαίοι πάροχοι VPN προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για διαφορετικά σχέδια τιμολόγησης.

Έτσι, εάν ένας πάροχος VPN προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του, τότε ο καθένας κάνει σίγουρα χρήματα, κάτι που είναι ίσως το πιο επικίνδυνο πράγμα που πρέπει πάντα να σκεφτούν οι χρήστες πριν εγγραφούν σε μια τέτοια υπηρεσία.

Οι χρήστες είναι πολύ εύκολα παραπλανημένοι και δελεασμένοι από αυτούς τους αμφιλεγόμενους παρόχους δωρεάν VPN. Μετά από όλα, ποιος δεν το κάνει’t σαν μια δωρεάν υπηρεσία. Και αυτοί οι αμφιλεγόμενοι πάροχοι παίζουν σε αυτή την ακριβή ψυχή του χρήστη.

Αυτές οι δωρεάν υπηρεσίες VPN πρέπει να κάνουν τα χρήματα μακριά από κάπου, οπότε αν δεν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους για μια τιμή, τότε ποιες είναι οι επιλογές που είναι διαθέσιμες γι 'αυτούς?

Πολλοί, αλλά όλοι τους είναι εξαιρετικά προβληματικοί. Αυτές οι μέθοδοι περιλαμβάνουν την εισαγωγή κωδικών παρακολούθησης σε συσκευές χρηστών, τη διατήρηση των αρχείων καταγραφής δραστηριότητας χρήστη και στη συνέχεια την πώλησή τους στους διαφημιζόμενους, τη μετατροπή συσκευών χρήστη σε κόμβους για την υποστήριξη ενός μεγαλύτερου δικτύου botnet μεταξύ άλλων.

Στους οδηγούς μου, αποθαρρύνω πάντα τους ανθρώπους να εγγραφούν σε αυτά τα αμφισβητήσιμα δωρεάν VPN, επειδή πρώτα απ 'όλα δεν είναι’t ακόμη εκτελεί ή παρέχει το 10% της λειτουργικότητας και της χαλίκι των πληρωμένων ομολόγων τους.

Τα δωρεάν δίκτυα VPN δεν μπορούν να παρακάμψουν τους πιο εξελιγμένους ιστότοπους με γεωγραφική κάλυψη όπως το Netflix των Η.Π.Α. ούτε παρέχουν καθόλου γρήγορες ταχύτητες για να μιλήσουν για μερικές από τις ελλείψεις τους.

Υπάρχει ένα πολύ παλιό ρητό αυτό “Εάν παίρνετε κάτι δωρεάν, τότε είστε το προϊόν” και πουθενά δεν εμφανίζεται αυτό περισσότερο από ό, τι στον κόσμο των δωρεάν υπηρεσιών VPN.

Το Google Play - Το σπίτι των αμφίβολων δωρεάν εφαρμογών VPN:

Για κάθε απάτη ή αμφίβολη επιχείρηση που πρέπει να πετύχει, χρειάζεται πρώτα καμουφλάζ και, δεύτερον, χρειάζεται ένα μέρος ή μια πλατφόρμα όπου μπορεί να εξαπλωθεί τα πλοκάμια της σε βάθος. Και για τις εφαρμογές Free VPN, δεν υπάρχει ένα τέλειο μέρος για να διατηρήσετε τον εαυτό σας από το Google Play Store.

Το λειτουργικό σύστημα Android είναι το πιο χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα σε smartphones παγκοσμίως, οπότε είναι φυσικό ότι η δημοτικότητα του Google Play Store, το οποίο είναι Android’το επίσημο κατάστημα εφαρμογών της Apple, είναι απίστευτα διαδεδομένο. Αλλά η δημοτικότητα ή η προσφορά ποτέ δεν εγγυάται ότι η πλατφόρμα θα είναι ασφαλής και ασφαλής για τους χρήστες.

Το Google Play Store είναι διαβόητο για τη φιλοξενία όλων των ειδών αμφίβολης εφαρμογής κακόβουλων προγραμμάτων. Το σύστημά του για τη μεταφόρτωση και τη φιλοξενία εφαρμογών είναι αρκετά χαλαρό σε σύγκριση με τον αυστηρότερο ανταγωνιστή του, δηλαδή το κατάστημα iTunes, δηλαδή το επίσημο κατάστημα εφαρμογών για χρήστες του iOS.

Απλά εκτελέστε μια αναζήτηση “VPN” στο Google Play Store και θα συναντήσετε χιλιάδες εφαρμογές Android VPN, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν άλλη προέλευση εκτός από την λειτουργία ως εφαρμογή Android.

Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας αναζήτησης που έτρεξα στο κατάστημα εφαρμογών για τη λέξη-κλειδί “ExpressVPN”

Αποτέλεσμα αναζήτησης Express VPN

expressvpn αποτέλεσμα αναζήτησης Google

expressvpn αποτέλεσμα αναζήτησης google παιχνίδι

Από εξωφρενικά ονόματα που δεν έχουν σχέση με ένα VPN’s λειτουργεί όπως “Yoga VPN” και VPN Mango” σε VPN με εικονίδια που δείχνουν άτομα σε οικεία σκηνικά, δεν υπάρχει έλλειψη εφαρμογών Android για δωρεάν VPN αν βγείτε για να τα αναζητήσετε.

Αλλά επιτρέψτε μου να σκάψω λίγο βαθύτερα και επιτρέψτε μου να σας περπατήσω μέσα από πράγματα που εσείς και άλλοι ανυποψίαστοι χρήστες μπορεί να χάσετε σε αυτές τις φαινομενικά δυσδιάκριτες εφαρμογές Android VPN Free.

Εάν πραγματοποιείτε αναζήτηση στο κατάστημα εφαρμογών Google για εφαρμογές VPN Android, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σκοντάψετε σε μια υπηρεσία που ονομάζεται “GO VPN Proxy Master-Free · χωρίς εξαίρεση”. Έχει συγκεντρώσει πάνω από μισό εκατομμύριο λήψεις και έχει μια εντυπωσιακή βαθμολογία 4,5.

GOVPN στο Android

Και το μόνο που χρειάζεται για να τρέξει αυτή η εφαρμογή είναι απλά να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε, χωρίς επαλήθευση από τον χρήστη, χωρίς κωδικούς πρόσβασης, χωρίς ρύθμιση λογαριασμού, χωρίς τίποτα. Είναι δωρεάν και εύκολο, αλλά είναι ασφαλές.

ΟΧΙ ακριβως.

Υπάρχουν κάποιες ριψοκίνδυνες λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση αυτών των εφαρμογών και την εταιρεία πίσω από αυτό στο κατάστημα εφαρμογών που οι χρήστες μπορούν να χάσουν πολύ εύκολα, τελικά, που διαβάζουν την πολιτική απορρήτου ή πηγαίνουν σε βάθος για να μάθουν ποιοι είναι οι προγραμματιστές πίσω από αυτήν την εφαρμογή είναι? σωστά?

Λοιπόν, δεν είμαι ένας από αυτούς και ως φρικιά προστασία της ιδιωτικής ζωής, συνήθως πηγαίνω βαθιά κάτω και προσπαθώ να μάθω ποιο είναι ακριβώς το κίνητρο πίσω από μια τόσο εκπληκτική, χωρίς παρενόχληση υπηρεσία.

Αν ρίξετε μια ματιά στους προγραμματιστές της, λέει ότι αναπτύχθηκε από την ομάδα VPNMaster, η οποία ακούγεται αρκετά αυθεντική. Αλλά πρώτα, αφήνετε να μπει στο είδος των δικαιωμάτων χρήστη που απαιτεί για να τρέξει στη συσκευή σας Android.

πηγαίνετε vpn αποθήκευση

Πρώτον, απαιτεί άδεια όχι μόνο να διαβάσει τα περιεχόμενα της συσκευής σας’αλλά και να έχουν τη δύναμη να “Τροποποίηση ή Διαγραφή” το περιεχόμενό του. Αν αυτό δεν συμβαίνει’t ενοχλητικό, τότε δεν μπορώ’δεν ξέρω τι είναι. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σαφής, αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή μπορεί να διαγράψει οτιδήποτε από τη συσκευή σας’που θέλει ή ακόμα και να την απενεργοποιήσει από το να λειτουργήσει εντελώς. Είτε τα αρχεία φωτογραφιών είτε τα αρχεία βίντεο, αυτή η εφαρμογή μπορεί να τα διαγράψει και να τα τροποποιήσει κατά βούληση.

GOVPN Πληροφορίες συσκευής

Επιπλέον, απαιτεί επίσης άδεια “Συνδέστε και αποσυνδέστε το Wi-Fi”, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν δεν είστε’δεν θέλετε η συσκευή σας να είναι στο διαδίκτυο για λίγο, αυτή η εφαρμογή μπορεί να την ενεργοποιήσει ενάντια στη θέλησή σας οποτεδήποτε το θέλει.

VPNMaster

Η εφαρμογή θα έχει επίσης πρόσβαση στο δικό σας “ευαίσθητα δεδομένα καταγραφής” που στο λαϊκό’ο όρος σημαίνει ότι μπορεί να παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας online. Αλλά δεν είναι’t είναι ακριβώς αυτό που ένα VPN είναι να σας εξασφαλίσει από την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων σας online; Όχι για αυτό το VPN. Οι χρήστες δεν είναι’γενικά περνάνε συχνά αυτές τις άδειες και συχνά το τσεκάρουν για να συμφωνήσουν, χωρίς καν να καταλάβουν το βαθμό στον οποίο θέτουν σε κίνδυνο το ιδιωτικό τους απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων τους.

Αλλά γιατί θα έκανε μια εφαρμογή; Λοιπόν, η απάντηση σε αυτό βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής της εφαρμογής στο Google Play. Μεταβείτε στην πολιτική απορρήτου και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό και θα δείτε ότι η πολιτική απορρήτου αυτής της εφαρμογής σάς ανακατευθύνει σε έναν ιστότοπο γνωστό ως “ΜιλώνταςData”.

Μιλώντας δεδομένα

Wasn’t αυτή την εφαρμογή αναπτύχθηκε από κάποιον που ονομάζεται VPNMaster; Όχι, αυτό είναι μόνο ένα τέχνασμα για τη σελίδα της εφαρμογής, για να κάνει αυτή η εφαρμογή να φαίνεται και να νιώθει πιο αυθεντική από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Για όσους από εσάς don’t γνωρίζω, TalkingData είναι μια κινεζική εταιρεία εξόρυξης δεδομένων. Εκπληκτος? Υφηγητής’επειδή οι περισσότερες από τις εφαρμογές Android που υπάρχουν στο Google Play μοιράζονται τέτοιες αμφίβολες καταβολές και απλώς ξύστησα την επιφάνεια εδώ για να σας καταλάβω πώς ακριβώς είναι ανασφαλές αυτά τα αποκαλούμενα “Δωρεάν VPN” οι εφαρμογές μπορεί να είναι στο απόρρητο των χρηστών σας.

Τώρα, επιστρέφοντας στην πολιτική απορρήτου, η οποία είναι μια από τις χειρότερες πολιτικές απορρήτου που έχω συναντήσει ποτέ για ένα συγκεκριμένο VPN, αναφέρει ότι έχει “Εξαιρέσεις” για το πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας και ναι, που περιέχει εξαιρέσεις για περιπτώσεις όπως η ύπαρξη “Άμεση σχέση με την εθνική ασφάλεια και την εθνική άμυνα” και για “Άμεση σχέση με την ποινική έρευνα, τη δίωξη, τη δίκη και την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων”.

Εξαιρέσεις

Λοιπόν, αυτή είναι τελικά μια κινεζική επιχείρηση, η οποία λειτουργεί σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση είναι η τελική αρχή σε όλα τα πράγματα. Η Κίνα είναι διαβόητη για την εφαρμογή αυστηρού ελέγχου και λογοκρισίας μέσω του Διαδικτύου και των χρηστών της και αν μια επιχείρηση που στεγάζεται εκεί, που ασχολείται με δραστηριότητες εξόρυξης δεδομένων, λειτουργεί μια υπηρεσία VPN, τότε πρέπει να αποφευχθεί.

Ένα VPN που δεν υπάρχει’t Υπάρχει?

Αλλά, οι απάτες, οι σχέσεις, η αμφιβολία δεν είναι’Τελεί εδώ, καθώς τα πράγματα μπορούν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο σε αυτόν τον κλάδο.

Ακριβώς για να σας δώσω μια παραπομπή στο τέλος αυτού του άρθρου, υπήρχε μια υπηρεσία VPN πριν από λίγο καιρό που λειτουργούσε με το όνομα “Το ασφαλές VPN μου”.

Με ένα τόσο αβλαβές όνομα, αυτή η υπηρεσία ήταν η μεγαλύτερη απάτη που υπήρχε ποτέ στη βιομηχανία, επειδή δεν υπήρχε VPN στην πραγματικότητα, μόνο μια υπηρεσία που τρέχει έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τους πληρώσουν για μια υπηρεσία που δεν υπήρχε ποτέ στην πρώτη θέση.

Αυτή η υπηρεσία ήταν τόσο ενοχλητική που δεν το έκανε’ακόμη και αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ονόματα των δημοφιλών υπηρεσιών και των εμπορικών σημάτων ως υπογράφοντας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του. Ένα από αυτά τα μηνύματα περιείχε το όνομα της Tunnelbear, η οποία είναι μία από τις πιο σπάνιες υπηρεσίες Free VPN που μπορεί να θεωρηθεί εξαιρετικά αξιόπιστη.

Το Tunnelbear πήρε άμεση δράση εναντίον του MySafeVPN και ανέφερε ότι η υπηρεσία πρέπει να σταματήσει και να μην χρησιμοποιήσει το όνομά του ότι μπορεί να περιμένει σκληρή νομική ενέργεια από το Tunnelbear.

Tunnelbear tweet

Αλλά το MySafeVPN δεν χρησιμοποιούσε μόνο το Tunnelbear’το όνομά του, χρησιμοποίησε επίσης τα ονόματα της Plex, μια πολύ δημοφιλής υπηρεσία streaming, στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τη δημοτικότητα της υπηρεσίας και να χρησιμοποιήσει την αξιοπιστία της για να προσελκύσει όλο και περισσότερους χρήστες να αγοράσουν το VPN.

Ακολουθεί ένα δείγμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτήν την υπηρεσία απάτης. Χιλιάδες τέτοιων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλονται στον χρήστη, ενσωματώνοντας τα ονόματα άλλων δημοφιλών υπηρεσιών που σχετίζονται με το VPN και τον τομέα ροής.

plex email

Συμπέρασμα:

Το 2018, το συνολικό μέγεθος της αγοράς του δικτύου VPN ήταν 20,6 δισ. Δολάρια, το οποίο αναμένεται να φτάσει στα επιβλητικά 35,73 δισ. Δολάρια μόλις το 2022, το οποίο είναι τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό σηματοδοτεί ότι ο κλάδος αυτός αναπτύσσεται μαζικά και ότι οι χρήστες έχουν όλο και μεγαλύτερη επίγνωση των πλεονεκτημάτων της χρήσης ενός VPN για την προστασία της ανωνυμίας τους σε απευθείας σύνδεση.

μέγεθος της βιομηχανίας vpn

Αλλά αυτή η εκπληκτική ανάπτυξη της βιομηχανίας θα προσελκύσει επίσης απατεώνες και αμφιλεγόμενες υπηρεσίες που είναι εδώ για να πάρουν το μερίδιό τους σε αυτή την εξαιρετικά κερδοφόρα πίτα. Και όχι μόνο από την πώληση VPN, υπάρχει μια άλλη κερδοφόρα πτώση από αυτή την ανάπτυξη και δη από τα μαζικά συγκροτήματα δεδομένων που θα μπορούσαν να εξαπατηθούν οι χρήστες από την τοποθέτηση honeytraps με τη μορφή υπηρεσιών VPN.

Η μόνη διέξοδος είναι η ενημέρωση του χρήστη για το πώς μπορεί να εντοπίσει και να παραμείνει μακριά από τέτοιες απάτες, επειδή κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους απατεώνες και τους αμφισβητούμενους παρόχους να παίζουν το παιχνίδι, διότι, τελικά, πόσο δύσκολο είναι να οικοδομήσουμε ιστοσελίδα ή να εκτελέσετε μια καμπάνια ηλεκτρονικού μάρκετινγκ?

Για να διαφωτίσει τους χρήστες, ο μεγαλύτερος ρόλος θα διαδραματίζουν οι ίδιοι οι ίδιοι οι προμηθευτές VPN. Υπηρεσίες όπως το NordVPN, το ExpressVPN, το PureVPN, το Torguard, το PIA, το VyprVPN, το Tunnelbear, μεταξύ άλλων, που κυβερνούν τη βιομηχανία VPN, πρέπει να έρθουν μαζί για να προστατεύσουν τους χρήστες από αυτήν την απειλή που μπορεί να τους βλάψει.

Αυτή ήταν η μικρή συμβολή μου σε αυτή την προσπάθεια και πιστεύω ότι ακόμη περισσότεροι λάτρεις της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ακτιβιστές της βιομηχανίας θα εμφανιστούν στις επερχόμενες χρονικές στιγμές για να διαδραματίσουν τον ρόλο τους στην έκθεση τέτοιων αμφίβολων και σκιερών υπηρεσιών VPN, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς από απάτες τους οικονομικά και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, η οποία τελικά είναι αυτό που πρέπει να είναι αυτή η βιομηχανία.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me