Partea întunecată a industriei VPN – Trebuie să aibă încredere toate VPN-urile?

Pentru utilizatori, VPN-urile sunt salvatorii lor de tot felul de amenințări online, dar sunt cu toții angajați să vă protejeze confidențialitatea sau se joacă împotriva regulilor jocului? Permiteți-mi să vă parcurg prin toate aceste servicii VPN dubioase care m-au alarmat și m-au obligat să scriu această postare în partea întunecată a industriei VPN!


Prolog:

Tehnologia a fost întotdeauna destinată să fie piesa de serviciu a omenirii, ajutându-și eforturile de a crește și de a-și realiza potențialul și mai departe. Dar ceea ce majoritatea oamenilor nu reușesc să realizeze deseori este că, tehnologia, este sabia chintesențială cu două tăișuri, care ne poate aduce la fel de mult rău și distrugere, cât ne poate face viața mai bună.

Einstein și experimentele sale de gândire nu au fost niciodată menite să ne conducă la dezvoltarea bombei atomice, care este cea mai distrugătoare armă fizică inventată vreodată, dar aici suntem în prezent’lumea sa, contemplând cum putem pune capăt acestei amenințări. Dar astfel de realizări au răsărit doar după noi, după ce le-am folosit pe cele două orașe japoneze care încă mai poartă cicatricile pe care le-au obținut de la acele bile de foc care ploua din cer.

Și în ciuda unor astfel de lecții de-a lungul istoriei, nu am reușit să facem notificare și să modificăm modul în care putem fi mai proactivi în controlul fluxului de distrugere din instrumentele pe care le-am creat în beneficiul nostru.

Însă indiferent de cât de puternice sunt bombele nucleare și cât de spectaculos de oribil gândul unei explozii rămâne, daunele pe care aceste arme de distrugere în masă le pot provoca rămân limitate la o anumită limită geografică. Dar, omul este o creatură amuzantă, întrucât nu se oprește niciodată să se uimească de modul în care poate continua să creeze lucruri care ar putea părea utile și binefăcătoare, dar sunt folosite pentru a face rău omului de către unele dintre cele mai criminale minți dintre noi.

Internetul, când îl privești mai întâi, arată ca visul perfect. Un loc unde poți accesa orice. De la discuțiile cu prietenii tăi până la știri despre cine a câștigat alegerile în Uganda și de la verificarea prețului la acțiuni al Apple pe Wall Street până la achiziționarea acelui ultim ceas de la Amazon, internetul este puterea supremă în mâinile omului obișnuit..

Dar, ceea ce donează majoritatea oamenilor’Îmi dau seama când pe internet este că activitățile lor aparent inofensive le pot ateriza într-o problemă gravă dacă nu reușesc să rămână protejate.

VPN-urile și rolul lor în protejarea utilizatorilor:

Activitățile pe internet sunt o mină de aur pentru persoanele cu suficient interes dacă pot asigura accesul la acesta.

Hackerii pot răzbuna în unele moolah destul de bune doar accesând pachetele de date și știind despre informațiile dvs. financiare sensibile, cum ar fi detaliile cardului de credit, acreditările contului PayPal etc..

ISP-ul tău îți poate inspecta pachetele de date pentru a pune stăpânire pe obiceiurile personale de navigare pe internet și apoi vinde aceste date agenților de publicitate.

Nici guvernul nu este în urmă în această privință, deoarece au existat multe cazuri de programe de supraveghere masivă întreprinse de aceștia, pentru a strânge date despre cetățeni pentru a le controla.

Singurul lucru care stă între confidențialitatea noastră pe internet și acești utilizatori de date sunt VPN-urile.

VPN sau o rețea virtuală virtuală este un instrument al cărui obiectiv principal este să ne protejeze pe internetul public prin extinderea unui nor securizat pe conexiunile noastre de internet printr-un amestec de tehnologii de securitate precum criptarea de grad militar și etica de confidențialitate, precum o politică explicită de loguri zero..

Activând o VPN prin conexiunea dvs. de internet, vă puteți ascunde identitatea online și vă puteți asigura că datele și activitățile dvs. de internet nu sunt îngrădite, dar este într-adevăr cazul?

Nu chiar și asta’pentru că, cu o experiență ridicată de a fi asociată cu industria VPN în ultimii ani, pot spune cu autoritate că această industrie are cu siguranță o latură întunecată, de care majoritatea utilizatorilor nu cunosc foarte mult.

Și în acest blog definitoriu, îmi propun să evidențiez acest aspect nevăzut al industriei VPN în fața unei audiențe mai largi, astfel încât să le permit să înțeleagă domeniul în care această industrie a fost infiltrată de infractori și alte entități, care se află în condițiile de a lucra și furnizarea de servicii în industrie, servesc unor scopuri intrigant nefaste.

VPN-urile HoneyTrap:

VPN-urile sunt, după industria lor’autoritatea, extrem de demnă de încredere pentru utilizatori. Acest lucru este asemănător cu faptul că vezi niște agenți de pază pe mersul lateral al casei tale. N-ai vrea’Nu-i bănuiesc că sunt periculoși, dar se simt mai în siguranță în prezența lor.

Dar poate’Este cazul să se ascundă un infractor în mijlocul lor, cine urmărește să nu protejeze, ci să facă rău cu arma respectivă? Categoric posibil, dar majoritatea dintre noi nu’Nu cred că așa și asta’este cea mai mare apărare pe care o au aceste VPN-uri HoneyTrap în operarea liberă în industrie.

Dar ce este exact un VPN HoneyTrap? Am inventat acest nume după ce am văzut un film cu același nume încă din 2014. În timp ce filmul în sine a fost executat fără margini, dar a perpetuat un concept foarte important, dar adesea ignorat al vremurilor noastre, adică să atragă oamenii să pară inofensivi, chiar lucruri benefice, doar pentru a le dup mai târziu.

VPN-urile HoneyTrap funcționează pe o premisă similară. Utilizatorii se adresează adesea la VPN-uri pentru a achiziționa mai multă confidențialitate prin conexiunile de internet sau pentru a atinge alte scopuri, cum ar fi deblocarea site-urilor web geo-restricționate și asistența pentru Torrenting securizat. Și pentru ochiul netratat, multe dintre site-urile VPN de acolo ar putea da senzația că oferă un serviciu ca niciun altul.

Completează cu un limbaj de marketing gimmicky, planuri de prețuri strălucitoare, câteva design-uri și logo-uri grozave, aceste site-uri VPN arată ca furnizorii dvs. de VPN-uri medii care sunt acolo pentru a vă oferi acces la internet într-o manieră mai sigură și mai sigură. Dar, în realitate, sunt niște coloane de miere, prin faptul că îi ademenesc pe oameni sub pretextul de a furniza un serviciu VPN, dar, de regulă, săvârșesc anumite activități neetice care pot dăuna utilizatorului în exces.

Activitățile neetice includ extragerea datelor prin monitorizarea oamenilor’s activități online, implantarea codurilor de urmărire în dispozitivele lor, folosind dispozitivul dvs. ca nod într-un sistem mai mare de minerit bitcoin etc.

De fapt, nu aveam cunoștință de amploarea acestei probleme până când am descărcat o aplicație VPN aparent inofensivă pentru Android de către un serviciu cunoscut sub numele de EasyVPN. Sunt recenzor, așa că trebuie să testez lucrurile înainte de a mă descurca pentru a scrie despre asta. EasyVPN a fost pe lista mea de activități, deoarece am crezut că nu le-am oferit aplicațiilor VPN Android o cotă corectă de recenzii, așa că acest proces a început.

ușor vpn miere

Această activitate, pe care o răspund atât de des cu servicii VPN similare, m-a costat atât de prost încât nu am putut să folosesc telefonul Samsung S5 timp de 2 minute. Pop-up-uri jenante de pe site-uri pornografice, în principal, outlandish continuă să apară și dacă ar fi trecut prea repede cu telefonul mobil, aș rămâne cu dispozitivul meu spânzurat.

aplicație android vpn ușoară

Apoi mi-a răsărit că această aplicație a fost infestată și înainte de a face vreo cercetare proprie, am intrat online și am verificat dacă de fapt aplicația VPN a făcut toate acestea sau alte aplicații. Însă suspiciunile mele au devenit adevărate când am văzut o cercetare care a marcat această aplicație drept a doua aplicație VPN infectată cu malware de pe Play Store.

aplicația Android afectată

Însă nu este doar unul sau doi furnizori VPN care fac acest lucru, mai degrabă, genul său invers, în timp ce majoritatea furnizorilor VPN au fost raportați ca fiind HoneyTraps.

Magnitudinea problemei:

Facebook. Acest nume sună familiar’nu-i așa? Și de ce ar trebui să fie așa. La urma urmei, acest serviciu are peste 2 miliarde de utilizatori la nivel global, ceea ce înseamnă că, dacă Facebook ar fi o țară, ar fi lumea’cea mai populată țară de cel puțin un miliard de oameni.

Și toată lumea știe că Facebook este un serviciu masiv și dacă face ceva, atunci nu este lipsit de importanță. De la achiziția Whatsapp la Scandalul Cambridge Analytica, Facebook a condus trezirea importanței datelor în îndeplinirea tuturor tipurilor de scopuri..

Dar mulți oameni știu că Facebook are un VPN propriu? Da, aia’este adevărat. Numit Onavo, acest serviciu VPN este deținut și operat de Facebook de la achiziția sa din 2013.

Onavo De pe Facebook

Cu toate acestea, Facebook nu a avut atât de mare succes în această încercare de a-mi extrage date și mai complexe de la utilizatori prin intermediul acestui serviciu VPN și că’s în principal din cauza vigilenței experților în confidențialitate și a utilizatorilor VPN autoritari care nu au făcut acest lucru’nu permiteți Facebook să continue activitățile sale ascendente cu Onavo.

De atunci, serviciul a devenit trist din cauza acestei asociații, iar Facebook a încetat să lucreze la el. Chiar nu vor exista actualizări în viitor. Cu toate acestea, site-ul web este încă viu și lovind. Așadar, Facebook nu a renegat pe această cale pe datele mele, cu toate acestea, din cauza întregului fiasco, nu face acest lucru mai departe “Într-adevăr Scara Facebook”.

Dar acest lucru ne readuce la o realizare foarte serioasă și este că, dacă Facebook, care prospera și supraviețuiește prin vânzarea datelor utilizatorilor, a arătat atât de mult interes pentru arena VPN, atunci câte alte companii corporative similare operează servicii VPN, este oricine.’cred.

Facebook nu are nicio legătură cu industria de confidențialitate a datelor, dar chiar și a avut interese în acest domeniu, ar fi putut să folosească platforma sa masivă pentru a comercializa Onavo și a face din acesta cel mai bun serviciu VPN pentru a concura cu placutele perucilor mari ale industriei precum ExpressVPN și NordVPN.

În schimb, Facebook nu a făcut-o’nici măcar nu anunță la fel de înfiorător că are un astfel de serviciu în faldul său, așa cum ar fi trebuit și nu’nici măcar nu dați explicații de remarcat de ce a intrat în funcționare într-un domeniu fără legătură. Putem înțelege Facebook’achiziționarea de servicii de social media precum Instagram și Whatsapp și chiar incubatoare AI și Realitate Virtuală, oricum operează un VPN, fără să anunțe măcar că a ridicat multe sprâncene, în special a mea.

Onavo’Politica de confidențialitate este locul unde se află problema reală

“Folosim informațiile pe care le primim pentru a opera și îmbunătăți Serviciile, pentru a dezvolta noi produse și servicii, pentru a analiza utilizarea aplicațiilor noastre și a altor aplicații de pe dispozitivul dvs., pentru a sprijini publicitatea și activitățile conexe și în alte scopuri..”

Politica de confidențialitate Onavo

O declarație explicită “Politica Zero Logs” este Sfântul Graal al industriei VPN. Dar se pare că vântul bate în direcția greșită la Onavo.

Politica sa de confidențialitate, care ar trebui să fie intitulată de fapt “Utilizarea și permisiunea datelor” Politica, afirmă că utilizează informațiile de la serviciul său către “Îmbunătățirea serviciilor” și “Dezvoltarea de noi produse și servicii”. Și din moment ce Onavo este deținut de Facebook, acest lucru implică faptul că Onavo este personificarea perfectă a “Capcană cu miere”, în care un VPN este utilizat ca fațadă pentru a alimenta Facebook’Obiectivele de extragere a datelor.

Însă Facebook nu este singura mare centrală corporativă care oferă un serviciu VPN în acest moment. Alte firme mari oferă, de asemenea, VPN-urile lor, dar aceste servicii rămân umbroase pe măsură ce nu le fac’nu spun cum vor proteja utilizatorul. Nu se menționează lucruri precum numerele de server, gradul de criptare etc., iar singurul lucru pe care par să îl promoveze aici este serviciul lor VPN.

VPNHub, protejându-vă confidențialitatea sau vă ajută să faceți o conversie?

PornHub este un site porno de renume mondial, poate unul dintre cele mai mari din lume și care oferă o versiune gratuită, precum și o versiune premium a serviciului său.

La prima vedere, se pare că nu este nimic în neregulă cu serviciul. VPNHub seamănă cu vechiul dvs. serviciu VPN vechi, care are versiuni gratuite și premium, la fel ca alte servicii VPN similare, de ex. Zenmate. Dar dacă aruncați o privire mai atentă asupra acesteia, atunci lucrurile încep să pară oarecum umbroase.

vpnhub

MindGeek, una dintre lumi’cei mai mari proprietari de site-uri pornografice, deține și Pornhub.

Mindgeek

Această firmă a susținut Legea privind economia digitală din 2017 de către guvernul britanic, care prevede prevederea că utilizatorii vor trebui să producă documente oficiale precum cărțile de identitate ale guvernului lor, pentru a putea intra în site-uri porno precum Pornhub.

A dezvoltat chiar instrumentul numit “AgeID” care permite utilizatorilor să treacă acest proces de verificare a vârstei fără probleme, dar numai după ce au plătit un cost mic.

instrument ageid

Cu toate acestea, dacă doriți să ocoliți această restricție, în mod evident, puteți face asta cu un VPN. Aceasta’este un proces simplu. Conectați-vă la un server din afara Regatului Unit și beneficiați de acces la site-urile web pentru adulți din Marea Britanie.

Și, prin urmare, este firesc ca VPNHub să fie introdus de PornHub pentru a se asigura că utilizatorii lor vin la ei pentru tot. De la verificarea vârstei la ocolirea acelor sisteme de verificare a vârstei este acum alimentat de MindGeek.

VPNHub este gratuit și se joacă perfect pentru site-urile pentru adulți pe care MindGeek le deține, deoarece majoritatea sunt gratuite. Cu toate acestea, versiunea gratuită a acestui VPN va avea anunțuri neplăcute, care vor dispărea doar dacă cumpărați versiunea premium a acestui VPN.

Bine, totul pare destul de confuz în ceea ce privește motivul pentru care MindGeek va susține mai întâi un proiect de lege pentru verificarea vârstei, apoi va merge mai departe și va crea un instrument care ajută această factură și apoi din nou, creează un VPN pentru a ocoli nu doar acea factură, ci și AgeID instrument?

Aici se află conflictul de interese în această VPN, HoneyTrap perfect, o modalitate de a atrage utilizatorii la serviciul lor VPN prin crearea unei întregi pâlnii care facilitează conversiile..

VPN-urile sunt menite să protejeze utilizatorii din domeniul online împotriva amenințărilor existente în domeniul digital și nu mai întâi să creeze o amenințare și apoi să ofere VPN-ul ca soluție. În opinia mea, aceasta’este similar să creeze mai întâi un incendiu și apoi să vândă și costume rezistente la foc chiar în locul în care focul se aprinde.

Acest lucru este exact ceea ce scopul acestui blog este de a-i face pe utilizatori să înțeleagă că cenzura și controlul pe internet crescând face ca tot mai mulți oameni să se îndrepte spre utilizarea VPN-urilor, ceea ce face din aceasta o industrie foarte profitabilă, pe care aceste companii mari din Marea Britanie sunt fericite să le ia o mare parte din.

Capcana serviciilor gratuite:

Menținerea și rularea unei VPN este destul de o sarcină intensivă în capital și asta’s deoarece VPN-urile nu sunt instrumente tehnice obișnuite. Sunt bazate pe o infrastructură extrem de sofisticată, care include o rețea integrată de servere la nivel mondial, facilități de criptare și decriptare, asistență de protocol și multe altele, care sunt destul de costisitoare de întreținut și de rulat, de aceea majoritatea furnizorilor VPN de top își oferă serviciile pentru diferite planuri de prețuri..

Așadar, dacă un furnizor VPN își oferă serviciile gratuit, atunci acesta câștigă cu siguranță bani de undeva, ceea ce este probabil cel mai periculos lucru la care utilizatorii ar trebui să se gândească întotdeauna înainte de a se abona la un astfel de serviciu.

Utilizatorii sunt destul de ușor înșelați și ademeniți de acești furnizori de VPN gratuit dubioși. La urma urmei, cine nu face’îmi place un serviciu gratuit. Iar acești furnizori dubioși joacă pe acest psihic exact al utilizatorilor.

Aceste servicii VPN gratuite trebuie să câștige bani de undeva, deci, dacă nu, oferindu-le serviciile pentru un preț, atunci care sunt opțiunile rămase disponibile pentru ei?

Multe, dar toate sunt incredibil de problematice. Aceste metode includ introducerea codurilor de urmărire în dispozitivele utilizatorului, păstrarea jurnalelor de activitate ale utilizatorilor și apoi vânzarea lor către agenții de publicitate, conversia dispozitivelor utilizatorilor în noduri pentru a sprijini o rețea botnet mai mare, printre altele.

În ghidurile mele, întotdeauna îi descurajez pe oameni să se aboneze la aceste VPN-uri gratuite dubioase, pentru că, în primul rând, nu au’chiar nu efectuați sau oferiți 10% din funcționalitatea și gradul omologilor lor plătite.

VPN-urile gratuite nu pot ocoli site-urile geografice mai sofisticate precum Netflix SUA și nu oferă niciun fel de viteză rapidă pentru a vorbi despre câteva dintre deficiențele lor.

Există o zicală foarte veche “Dacă primiți ceva gratuit, atunci sunteți produsul” și nicăieri acest lucru nu se manifestă mai mult decât în ​​lumea serviciilor VPN gratuite.

Google Play - Acasă pentru aplicațiile VPN gratuite Dubious:

Pentru ca fiecare înșelătorie sau o afacere îndoielnică să aibă succes, în primul rând are nevoie de camuflaj și în al doilea rând are nevoie de un loc sau o platformă în care să își poată răspândi tentaculele departe și în larg. Și pentru aplicațiile VPN gratuite, nu există un loc mai perfect pentru a se menține singuri decât Google Play Store.

Sistemul de operare Android este cel mai folosit sistem de operare la smartphone-uri la nivel global, așa că este firesc ca popularitatea magazinului Google Play, care este Android’magazinul oficial de aplicații, este incredibil de răspândit. Dar popularitatea sau atingerea nu garantează niciodată că platforma va fi sigură și sigură pentru utilizatori.

Magazinul Google Play este notoriu pentru găzduirea tuturor tipurilor de aplicații dubioase și infectate cu malware. Sistemul său pentru încărcarea și găzduirea aplicațiilor este destul de vag în comparație cu concurentul său mai strict, adică magazinul iTunes adică magazinul oficial de aplicații pentru utilizatorii iOS.

Doar executați o căutare pe “VPN” pe Magazinul Google Play și veți întâlni mii de aplicații pentru VPN Android, majoritatea neavând alte origini decât funcționarea ca o aplicație Android.

Iată o captură de ecran a unei căutări pe care am rulat-o în magazinul de aplicații pentru cuvântul cheie “ExpressVPN”

Rezultatul căutării VPN Express

rezultatul căutării expresvpn google

rezultatul căutării expresvpn google play

De la nume scandalos care nu au nicio legătură cu VPN’funcționează ca “Yoga VPN” și Mango VPN” la VPN-urile cu pictograme care arată oamenii în scene intime, nu există o lipsă de aplicații Android pentru VPN-uri gratuite dacă ieșiți să le căutați.

Dar să săpăm un pic mai adânc și permiteți-mi să vă parcurg prin lucruri pe care dvs. și alți utilizatori care nu le respectă s-ar putea pierde în aceste aplicații VPN gratuite pentru aparent Android.

Dacă căutați în magazinul Google App aplicații VPN pentru Android, există șanse mari să vă potriviți cu un serviciu numit “GO VPN Proxy Master-Free · nedemn”. A acumulat peste o jumătate de milion de descărcări și a avut un rating impresionant de 4,5.

GOVPN pe Android

Și tot ce necesită rularea acestei aplicații este doar descărcarea și instalarea ei, nici o verificare a utilizatorului, nici o parolă, nici o configurare a contului, nici nimic. Este gratuit și ușor, dar este sigur.

Nu chiar.

Există câteva detalii curând despre originile acestei aplicații și firma din spatele acestei aplicații pe care magazinul de aplicații le poate lipsi destul de ușor, până la urmă, cine citește politica de confidențialitate sau merge în profunzime pentru a afla cine sunt dezvoltatorii din spatele acestei aplicații sunt? Dreapta?

Ei bine, eu nu sunt unul dintre aceștia și ca un ciudat de confidențialitate, de obicei merg în adâncime și încerc să aflu care este exact motivul din spatele unui astfel de serviciu uluitor, fără probleme.

Dacă aruncați o privire asupra dezvoltatorilor săi, acesta spune că este dezvoltat de echipa VPNMaster, care sună destul de autentic. Însă, mai întâi, permite să aprofundăm tipul de permisiuni de utilizator necesare pentru a rula pe dispozitivul dvs. Android.

mergi vpn storage

În primul rând, este nevoie de permisiunea de a nu citi doar conținutul dispozitivului’s stocare, dar au, de asemenea, puterea de “Modificați sau Ștergeți” conținutul acesteia. Dacă nu este’Nu sunt intruziv, atunci eu don’nu stiu ce este. Dacă încă nu sunteți clar, acest lucru implică faptul că aplicația poate șterge orice de pe dispozitiv’este stocarea care îi place sau chiar o dezactivează de la funcționarea totală. Indiferent dacă fișierele foto sau fișierele dvs. video, această aplicație le poate șterge și modifica în voie.

Informații despre dispozitiv GOVPN

În plus, necesită, de asemenea, permisiunea “Conectați și deconectați Wi-Fi”, ceea ce înseamnă că, chiar dacă nu donați’Nu vreau ca dispozitivul dvs. să fie pe internet pentru o perioadă, această aplicație o poate activa împotriva voinței dvs. oricând dorește.

VPNMaster

Aplicația va avea acces și la dvs. “date de jurnal sensibile” care laic’termenul înseamnă că vă poate urmări activitățile online. Dar nu este’Este exact ceea ce este un VPN pentru a vă proteja de adică urmărirea activităților online? Nu pentru acest VPN. Utilizatorii don’În general, parcurg aceste permisiuni destul de des și le bifează adesea pe De acord, fără să-și dea seama chiar în ce măsură pun în pericol propria lor confidențialitate și securitatea datelor mobile.

Dar de ce ar face o aplicație asta? Ei bine, răspunsul la asta se află în partea de jos a paginii acestei aplicații pe Google Play. Derulați la politica de confidențialitate și treceți cursorul peste ea și veți vedea că politica de confidențialitate a acestei aplicații vă redirecționează către un site cunoscut sub numele de “TalkingData”.

Date vorbitoare

Nu va fost’această aplicație dezvoltată de cineva numit VPNMaster? Nu, acesta este doar un gimmick pentru pagina aplicației, pentru a face această aplicație să pară și să se simtă mai autentic decât este în realitate.

Pentru cei dintre voi’Știu, TalkingData este o firmă chineză de minerit de date. Uimit? Don’nu va fi, deoarece majoritatea aplicațiilor Android prezente pe Google Play împărtășesc astfel de origini dubioase și am zgâriat suprafața aici pentru a vă permite să înțelegeți exact cât de nesigure sunt așa-numitele “VPN gratuit” aplicațiile pot fi confidențialitatea utilizatorului dvs..

Acum, revenind la politica de confidențialitate, care este una dintre cele mai grave politici de confidențialitate pe care le-am întâlnit vreodată pentru o VPN specifică, menționează că are “excepţii” despre modul în care vă pot folosi datele și da, acesta conține excepții pentru cazuri precum ființa “Legat direct de securitatea națională și siguranța națională a apărării” si pentru “În legătură directă cu cercetarea penală, urmărirea penală, judecarea și executarea hotărârilor judecătorești”.

excepţii

Ei bine, aceasta este până la urmă o firmă chineză, care operează într-o țară în care Guvernul este autoritatea supremă pentru toate lucrurile. China este notorie pentru implementarea controlului strict și a cenzurii pe internet și utilizatorii săi, iar dacă o firmă aflată acolo, implicată în operațiuni de extragere a datelor operează un serviciu VPN, atunci trebuie să fie absolut evitată.

Un VPN care nu face asta’t Există?

Dar, înșelătorii, nexuzele, îndoiala don’Nu se încheie aici, deoarece lucrurile pot merge chiar mai departe în această industrie.

Doar pentru a vă oferi o referință de trecere la sfârșitul acestui articol, în urmă cu ceva timp, a existat un serviciu VPN care a funcționat cu numele de “VPN-ul meu sigur”.

Cu un nume atât de inofensiv, acest serviciu a fost cea mai mare înșelătorie care a existat vreodată în industrie, deoarece nu există VPN în realitate, doar un serviciu fiind gestionat astfel încât oamenii să le poată plăti pentru un serviciu care nu a existat niciodată în primul rând..

Acest serviciu a fost atât de neplăcut încât nu a reușit’Chiar nu te ferești să folosești numele de servicii și mărci populare ca semnatar în e-mailul său. Unul dintre aceste e-mailuri conținea numele de Tunnelbear, care este unul dintre cele mai rare servicii VPN gratuite care pot fi considerate extrem de credibile.

Tunnelbear a luat măsuri imediate împotriva MySafeVPN și a tweetat că serviciul trebuie să înceteze și să renunțe la utilizarea numelui său, se poate aștepta la acțiuni juridice dure din partea Tunnelbear.

Tunnelbear tweet

Dar MySafeVPN nu folosea doar Tunnelbear’Numele lui, de asemenea, a folosit numele Plex, un serviciu de streaming extrem de popular, în e-mailurile sale, în încercarea de a câștiga popularitatea serviciului și de a folosi credibilitatea acestuia pentru a atrage tot mai mulți utilizatori în achiziționarea VPN.

Iată un e-mail eșantion de la acest serviciu de înșelătorie. Mii de astfel de e-mailuri au fost trimise utilizatorului care încorporează numele altor servicii populare legate de VPN și domeniul de streaming.

e-mail plex

Concluzie:

În 2018, dimensiunea totală a pieței industriei VPN a fost de 20,6 miliarde de dolari, care este de așteptat să crească până la 35,73 miliarde dolari în doar 2022, ceea ce va fi în următorii cinci ani. Acest lucru semnalează că această industrie crește masiv și că utilizatorii sunt din ce în ce mai conștienți de avantajele utilizării unui VPN pentru a-și proteja anonimatul online.

dimensiunea industriei vpn

Dar această creștere stupidă a industriei va atrage, de asemenea, escroci și servicii dubioase, care sunt aici pentru a lua partea lor în această plăcintă extrem de profitabilă. Și nu doar din vânzarea VPN-urilor, există o altă scădere profitabilă din această creștere și, adică, din aglomerațiile masive de date din care utilizatorii ar putea fi îndepărtați prin punerea de coloane de miere sub formă de servicii VPN..

Singura cale de ieșire este de a informa utilizatorul cu privire la modul în care acesta poate identifica și sta departe de astfel de escrocherii, deoarece nimeni nu poate opri escrocii și furnizorii dubioși să joace jocul, pentru că, până la urmă, cât de greu este să construiești un site web sau derulați o campanie de e-mail marketing?

Pentru a-i lumina pe utilizatori, cel mai mare rol îl vor avea chiar furnizorii de VPN de top. Servicii precum NordVPN, ExpressVPN, PureVPN, Torguard, PIA, VyprVPN, Tunnelbear, printre altele, care stăpânesc roost-ul în industria VPN, trebuie să se reunească pentru a-i proteja pe utilizatori de această amenințare care le-ar putea dăuna până la capete.

Aceasta a fost contribuția mea mică la acest efort și cred că și mai mulți pasionați de confidențialitate și activiști din industrie vor apărea în perioadele viitoare pentru a-și juca rolul în expunerea unor astfel de servicii VPN dubioase și umbroase, astfel încât utilizatorii să poată rămâne în siguranță de înșelătorii care ar putea deteriora ele sunt înțelepte din punct de vedere financiar și confidențialitate, ceea ce, până la urmă, este ceea ce ar trebui să fie această industrie.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me