НордВПН је оптужен за уцјене, а туг је ТорГуард

Ах, баш сам неки разговарао с колегом о томе како “смирити”, У последњем времену све је у ВПН индустрији. Ваљда сам прерано говорио, јер је ствари заокренуле дивљину!

Неочекивано, ТорГуард је недавно на Твиттеру објавио како треба додати НордВПН и канадског пружатеља веб дизајна и развоја, Ц-Севен Медиа, Инц.

ТорГуард је прошлог петка поднио приговор против НордВПН-а у средњем округу Флориде.хттпс: //т.цо/7рК4Кдбрз4

- ТорГуард (@ТорГуард) 27. маја 2019. године

Цијели примјерак можете прочитати на округлом суду у Флориди можете прочитати у коме се налази ТорГуард против НордВПН-а и у Ц-Севен Медиа по три точке:

  1. ЗАКОН О ЗЛОЧИНИ РАЧУНАЛА И ОБНОВЕ ПОДАТАКА ФЛОРИДА (“ЦАДРА”)
  2. ЗАКОН О КРШЕЊУ ТАЈНИХ ТАЈНИА ФЛОРИДА УНИФОРМ (“ФУТСА”)
  3. ТОРТИОУСНА ИНТЕРФЕРЕНЦИЈА С ТОРГУАРДОМ’С ПОСЛОВНИ ОДНОСИ

Дакле, зашто амерички ТорГуард на Флориди продаје панамску компанију НордВПН, недавно је био везан за обмањујуће рекламе и “не привремено” регистровано 735.000 ИП-ова из АРИН-а преко Мицфо-а?

Сажетак тужбе

Овај видео Том Спарка требало би сажети читати фијаско, али ако вам и даље треба брза позадина, саставио сам кратак попис догађаја како је истакнуто у парници:

  1. “непознати појединац објавио је непозван код члана’с особним боравком тражећи разговор о ВПН индустрији.”
  2. Запосленик ТорГуарда такође је примао е-поруке на личним рачунима “непознати појединац” конкурентских ВПН услуга.
  3. Наведени појединац касније открио је да је из НордВПН-а користио законски [@] нордвпн.цом ИД е-поште за кога је откривено да има “ТорГуард’повјерљиве и пословне тајне података”.
  4. Даватељ услуге је смештен у САД-у и тврдо је да има Норд везу са Ц-Севен Медиа или је контролисао њега (претходно је пружио услугу ТорГуарду добио приступ “приватне информације”.
  5. ТорГуард наводно уврштава НордВПН радијацију уклањања негативних објава на ИоуТубеу од придружене компаније Тор (Том Спарк Ревиевс), противно ће процурити тајне информације.
  6. Након закључења Ц-7 и ТорГуарда’с однос, НордВПН и Ц-Севен Медиа извели су ДДоС нападе, а један је изведен 23. студеног 2018., а.к.а. црни петак.
  7. ТорГуард тражи судску и правомоћну помоћ, одштету “у вредности већ од 75 000 УСД”, поврат све изгубљене добити” у светлу ових ДДоС напада.

Службени одговор НордВПН-а на тужбу

Након што сам прочитао тужбу, одмах сам се обратио НордВПН-а да бисте коментарисали, а они су ме упутили на блог пост о случају..

НордВПН тврди да је све почело након што је пронашао конфигурацију УРЛ-а послужитеља ТорГуард и одлучио да се анализира, што је довело до открића пиратских кључева, гомиле инфраструктуре ИП адресе, укључујући ИПС-овог службеника за проверу идентитета и сличне имовине.

Даљња анализа открила је да послужитељ није заштићен и садржи осјетљиве информације које би се у погрешним рукама могле проузрочити великим бројем ТорГуарду и својим купцима. Овде је НордВПН одлучио посегнути за ТорГуардом’ЦТО, Кеитх Мурраи.

Одмах је укључен ТорГуард’Генерални директор, Бењамин Ван Пелт, разговарао је са НордВПН-ом и пружио ИП преговора послужитеља, не тражећи ништа заузврат, како би ТорГуард могао поправити свој рањивост.

Још увек имамо потешкоће око омотавања онога што се догодило следећих. У понедељак, 27. маја, добили смо информацију о парничарима који су против наше поднове одвјетничке компаније Лосеи ПЛЛЦ. ТорГуард нас је оптужио и (вероватно грешком) неко неповезано канадску компанију за веб дизајн да би заверовали против њих, хакирали своје сервере, извели ДДоС напад на њих у Црни петак и некога физички застрашили - ово је врло скраћена верзија.

Намјерали смо се исправним стварима на прави начин и поштено се натјецали без оштећења индустрије, због чега смо били толико шокирани одабрани. Одмах ћемо прећи на опуштање ТорГуарда’тужну тужбу, али све док ми’О теми: доношење лажних и злонамјерних публикација и објављивање неистинитих и обмањујућих информација је против закона. Зато подносимо тужбу због клевете и клевете.

Је ли ТорГуард само баца Асперсионс на НордВПН?

Истина је, тешко је знати ко’с десна, а не. ВПН индустрија из данашњег дана постаје све популарнија, посебно у времену када владе имају већу контролу, а намећу законе који прописују задржавање података и масовни надзор.

Као такав, очекује се јака конкуренција између пружене услуге и ово је први пут да сведочи како различити ВПН пружају отворене нападаче једних других и на суду и ван мреже. Сјетите се да скандала у којој су учествовали ПротонВПН и ПИА?

НордВПН се појављује у овом случају због повезивања са компанијом ЦлоудВПН (која се налази у САД-у), а која има везе са компанијом Тесонет. Касније је открио да је ЦлоудВПН само процесор плаћања за Норд, који се налази у Панами.

Панамски добављачи редовно су посетили одеће са вестима о ВПН индустрији због различитих услуга против њихових услуга (услуга која укључује Хола ВПН), када у стварности ретко икад можете да пронађете било кога ко потрошач који има лошег искуства у производњи и могућности.

ТорГуард је међу онима који су се нашли у акцији, а њихов члан је члан “Том Спарк Рецензије”, често критизирамо Норд, све док и ја имам чудну позадину. Тврди се да је тај момак Том Спарка исти Кевин Вадала и особа позната као Цорелио Гуардез, који проговара ТорГуард, али деградира Норд!

Ја то осјећам’Овде је важно напоменути да ово прво није постављено да је ТорГуард оптужен за безбедан пропусте. Конкурент ВПН.ац је 2015. године пружио услугу оптуживања за копирање дизајниране и АПИ-ја за преглед који су имплементирали у свој прегледник и проки услугу..

НордВПН вс ТорГуеард

Погледајте рањивост која је на свом блогу пронашла ВПН.АЦ:

Торгуард похрањује вероватноће у јасном тексту; КСОРинг смо покренули како би се заштитили од шпијунског софтвера који ће вероватно тражити вероватне јасне текстове;
За репродукцију: додајте неке вероватноће и спремите их > десни клик на екстензију > Прегледајте скочни прозор > Ресурси > Локална похрана

Торгуард је ажурирао списак проки гатеваи-а преко ХТТП-а (поново у јасан текст); добивамо их преко ХТТПС-а (А + на Куалис / зрцални резултати): од Торгуарда’с бацкгроунд.јс, с нашим бацкгроунд.јс;
Прегледајте ризик пружања ИП адресе послужитеља путем ХТТП-а и тајно је што се лако може примијетити у МитМ нападу;

Торгуард’с ХТТПС проки је врло несигуран: користи несигурне шифре попут РЦ4, подржава ССЛ 3, рањив је на ПООДЛЕ нападу, а не’не пружају посредну тајну. Добија срамотан разред Ц на Куалис тесту. Огледало резултата 1, огледало 2 (за приказ изворних резултата). И да је наш резултат / огледало (омогућен ФС, нема слабих шифри, подршка само за ТЛС 1.1 и 1.2);

Замотавање ствари

Овде је тешко одлучити ко тачно није у реду. Само ТИМЕ и пресуда ће се утврдити шта ће се заправо смањити и како ће платити ко за клевету лол.

Једино због чега је гледао конкуренцију у индустрији која прибјегава ситним тактовима на такав јавни начин, елиминирајући мало поверења које купци већ имају у ВПН-овима.

Зауставите ово бацање блата и токсичне нападе! Ви би се придружили рукама покушавајући повећати свест о масовном надзору и задржавању података који су ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМИ.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me