Мрачна страна ВПН индустрије – Треба ли вјеровати свим ВПН-овима?

Корисници су ВПН-и и спаситељи свих врста претњи на мрежи, не желе ли да посвете своју приватност или да играју против правила игре? Допустите ми да вас прођемо кроз све ове сумњиве ВПН услуге које ме алармирају и натјечу да напишем овај пост на Мрачној страни ВПН индустрије.!


Пролог:

Замишљено је да је технологија подупирући човечанство, помажући својим напорима да расте и још више постиже свој потенцијал. Али оно што већином људи често не памти схватити је да је технологија кључни двоструки мач који нам може донијети толико штете и уништења колико нам може побољшати живот.

Еинстеин и његови мисаони експерименти никада нису водили нас развој атоме бомбе која је најразорније физичко оружје икад изумљено, али ево нас данас’свијет, размишљајући о томе како можемо зауставити ову пријетњу. Али ови су наши сазнали тек обистиниле, након што су их употријебили у два јапанска града који још увек нос ожиљке које су добили од једног ватрене кугле која је пала с неба.

И унаточ таквим лекцијама кроз хисторију, још увијек нисмо успјели примијенити и измијенити на који начин бити проактивни у контролираном протоку уништења помоћу алата који смо створили у нашој земљи.

Али без обзира на то колико је снажна нуклеарна бомба и колико је спектакуларно стравична помисао да једна експлодира остаје, штета ког оружје за масовно уједињење може да остане ограничена на одређену географску границу. Не, човек је смешен створење јер се никада не спречава запрепастити како може даље створити ствари које могу изгледати корисно и доброћудно, али их користити неке од већине злочиначких умова међу нама.

Интернет, кад прво погледате, изгледа као савршен сан. Мјесто гдје можете приступити било чему. Од разговора са пријатељима сазнајте о томе ко је побиједио на избор у Уганди и од провере цене деоница Апплеа на Валл Стреету учините куповину оног најновијег сата од Амазоне, Интернет је ултимативна снага у рукама обичног човека.

Али, оно што већина људи чини’Када схвате на Интернету, њихове наизглед безопасне активности могу их довести у озбиљне проблеме ако не остану заштићене.

ВПН-ови и они који користе заштиту корисника:

Ваше активности на интернету представљају златни рудник за људе са довољно интересовања ако им могу осигурати приступ.

Хакери могу завирити у прилично добром молу само тако да вам додају пакете података и знају за ваше осјетљиве финансијске податке попут података о кредитној картици, вјероватно ПаиПал рачунари итд...

Ваш даватељ интернетских услуга може прегледати ваше пакете података како би стекао своје особне навигацијске сурфање путем Интернета, а затим те податке продајте оглашавајући..

Ни Влада није заостајала у овоме јер је било много случајева масовних програма надзора који су предузећима како би прикупили податке о грађанима на начин да их контролишу.

Једино што стоји између наше приватности на Интернету и тих података о узурпаторима путем ВПН-ова.

ВПН или виртуална приватна мрежа алат је главни циљ заштитити нас на јавном интернету широко сигурног облака преко наших интернетских веза кориштење комбинација сигурносних технологија попут војног шифрирања и етикети приватности попут изричите политике нулте евиденције.

Омогућивањем ВПН-а путем интернетске везе можете сакрити интернетски идентитет и осигурати да се ваши подаци и интернетске активности не мешају, али је заиста ствар?

Не баш и то’с, с обзиром на то да сам у последњих неколико година имао велико искуство повезаности с ВПН индустријом, с ауторитетом могу рећи да ова индустрија дефинитивно има тамну страну, која је већина корисника врло незнана.

И на овом дефинисаном блогу желим представити овај невиђени аспект ВПН индустрије за широку публику како бих им омогућио да схвате опсег у коме су ову индустрију увукли криминалци и други субјекти, који су под руком рада и пружили услугу у индустрији служе неке завидно злогласним сврхама.

ХонеиТрап ВПН-ови:

ВПН-ови су по својој индустрији’с ауторитетом, који претјерано поуздује кориснике. Ово вам је слично кад се налазите у стражњој шетњи ваше куће виде неке заштитнике. Не би’не сумњајте да сте опасни, али осећајте се сигурне у своју присутност.

Али може’Да ли је случајно да се у њиховој средини крије злочин, који циљ није заштитио, већ наштетили ову пиштољу? Дефинитивно могуће, али већина нас не’Не размишљам овако и онако’Са највећим обраном ових ХонеиТрап ВПН-а који слободно раде у индустрији.

Шта је тачно ХонеиТрап ВПН? Назвао сам то име након што сам гледао истоимени филм 2014. године. Иако је био филм био лагано изведен, али је учинио врло важан, али често и занемарен концепт наших времена, који је намамио људе да изгледају безазлено, чак корисне ствари, само да их касније преварим.

ХонеиТрап ВПН користи ове сличне просторе. Корисници често одлазе на ВПН-ове како би стекли више приватности путем својих интернетских веза или ради постизања осталих циљева попут деблокирања веб-мјеста с ограниченим ограничењем и сигурности за сигурни Торрентинг. И необученим оку многих ВПН веб страница могу пружити осјећај као да пружају услугу као што није другачија.

Испуњени тржишни језици језика, бљештавим плановима цене, неки сјајни дизајнирани и логотипи, ове ВПН веб странице изгледају као просечни даватељи ВПН-а који су вани како би вам омогућили приступ интернету на сигурном и сигурном начину. Али они заправо налазе, медени замке, јер намамују људе под изговором који пружају ВПН услуге, али обично подузимају неке неетичке активности за које корисник може да се угости.

Неетичке активности и вађење података путем праћења људи’с активностима на мрежи, имплантирање кода за праћење на својим уређајима, коришћење вашег уређаја као чвора у већем систему рударства битцоина итд..

Заправо нисам био свјестан величине овог проблема, а све док нисам преузео безопасну ВПН Андроид апликацију за услуге познате као ЕасиВПН. Ја сам рецензент, морам тестирати ствари прије него што могу приступити писању о томе. ЕасиВПН је био на мојим листама задатака, јер сам веровао да Андроид ВПН апликације нису дали правилан преглед рецензије, тако да је ово тестирање почело.

лако впн медени трап

Ова ме активност, која је често препуштала сличне ВПН услуге, коштала прилично лоше да не бих могла да користите свој Самсунг С5 телефон у року од две минуте. Срамотни скочни прозори с углавном страних порно страница наставили су се појављивати, а ако пребрзо трчим с мобитела, остао бих с уређајима објешен.

једноставан апп впн андроид

Тада ми је синуло да је то апликација зарађена и пре него што је оба обавио било какво самостално истраживање отишло на сам Интернет и проверило је да ли је заправо ВПН апликација која је направила све ове или неке друге апликације. Али моје су сумње постале истините кад сам у Трговини Плаи видео истраживања које је ову апликацију означило као другу најпопуларнију ВПН апликацију која је била зарађена малвареом.

апликација на којој имате Андроид

Али нису само ретки један или два ВПН-а који су радили, већ је изгледао ових дана, јер је ВПН пружао ХонеиТрапс услугу.

Величина проблема:

Фејсбук. Ово име не звучи познато’је ли? Због чега би требало да буде тако Уосталом, ова услуга има преко 2 милијарде корисника на глобалној разини, што значи да би био био земља Фацебоок’с најбројнијом државом од најмање милијарду људи.

А сви знају да је Фацебоок масиван сервис и ако нешто направи, онда то није непримјерено. Од аквизиција Вхатсаппа до скандала Цамбридге Аналитица, Фацебоок је предводио важност података у служењу свих врста намјена.

Не, знате ли пуно људи да Фацебоок има властити ВПН? Да, то’је истина. Названо Онаво, ову ВПН услугу у власништву предузећа управљао је Фацебоок-ом од тренутне вељаче 2013. године.

Онаво с Фацебоока

Међутим, Фацебоок није био толико успешан у овом покушају да још више заврси податке корисника путем ВПН услуга и на’углавном због будистичких стручњака за заштиту приватности и ауторитативних ВПН корисника који то нису’не дајте Фацебооку да учите са својим тајним активностима с Онавом.

Услуга је од тада објављена због тога што је управо због те повезаности и Фацебоок престао радити на њему. Неће бити ажурирана у будућности. Међутим, веб страница је још увек жива и брза. Дакле, Фацебоок није обновио ову авенију како би минирао податке, међутим, због цијелог фијаска не изгледа тако “Заиста Фацебоок скала”.

Али да се вратимо на врло озбиљно сазнавање и да је, ако Фацебоок, који успева и супротставља продајне податке о корисницима, показује велико интересовање за ВПН арену, а онда колико других сличних корпоративних кућа управља ВПН услугама, било ко ко’претпостављам.

Фацебоок нема везе са индустријским подацима о приватности података, али чак је и имао интересе у овој арени, могао је искористити своју масивну платформу за тржиште Онавоа и учинити најбољом ВПН услугу која ће се пријавити са сличним перикамама из индустрије попут ЕкпрессВПН и НордВПН.

Уместо тога, Фацебоок није’чак не будем гласно најављује да има такву услугу у набору као што би требало и чинио’не могу ни у ком случају напоменути објашњење зашто је прешао у тако невезану домену. Фацебоок можда разумјети’стјецање услуге друштвених медија попут Инстаграма и Вхатсаппа, па чак и АИ и инкубатора виртуалне стварности, без обзира на кориштење ВПН-а, без гледања да би се подигло много прегледа, посебно моје.

Онаво’с политиком приватности лежи стварни проблем

“Информације које смо добили за рад и унапређење Услуга, развој нових производа и услуга, анализирање коришћења наших апликација и осталих апликација на вашем уређају, за подршку оглашавања и сродних активности и у другим сврхама.”

Правила о приватности Онаво

Изричито сада “Нулта правила дневника” је Свети Грал ВПН индустрија. Али изгледа као да ветар пуше у кривом смештају на Онаву.

Његова политика приватности, која би заправо требала бити насловљена “Употреба и допуштење података” Политика показује да користи податке из својих услуга за “Побољшајте услуге” ја “Развијајте нове производе и услуге”. А да је онаво власништво Фацебоока, да подразумева да је Онаво савршена персонификација једног а “ХонеиТрап”, Када се ВПН користи као фасада за напајање Фацебоока’с циљевима ископавања података.

Али Фацебоок тренутно није једина велика корпоративна компанија која нуди ВПН услугу. И друге велике компаније нуде своје ВПН, али ове услуге остају сјене у односу на досадашње’Нећу рећи како ће заштитити кориснике. Не сећате се ствари попут броја послужитеља, оцјене шифрирања итд., А једино што изгледа овдје промовира се путем ВПН услуге.

ВПНХуб, штитећи своју приватност или вас усмерити према претворби?

ПорнХуб је свјетска позната порно страница, можда једна од највећих на свијету и нуди бесплатне и премиум верзије својих услуга.

На први поглед чини се да с услугом нема ништа лоше. ВПНХуб изгледа као ваша уобичајена стара ВПН услуга која има бесплатне и премиум верзије, слично као и друге сличне ВПН услуге, нпр. Зенмате. Али ако детаљно погледате, тада ствари изгледају помало сјеновито.

впнхуб

МиндГеек, један од свјетских’Највећи власници порнографских страница, такође посећују Порнхуб.

Миндгеек

Ова компанија подржала је британску владу Закон о дигиталној економији из 2017. године који ће одредити да ће корисници морати да изграде службене документе попут властитих личних исказа како би могли да искористе порнице као Порнхуб-а.

Чак је развио алат назван “АгеИД” који корисници могу непримјерено проћи овај поступак провјерити, али само након плаћања малог трошка.

агеидни алат

Међутим, ако желите заобићи ово ограничење, очито можете да урадите и ВПН-ом. До’поступак је израван. Повежите се с послужитељима изван Велике Британије и уживајте у приступу веб локацији за одрасле у Великој Британији.

Зато сам, можда, природно да је ВПНХуб представио ПорнХуб, покушавајући осигурати да им корисници дођу за све. МиндГеек од покретања провере да ли сте направили заобилажења тих система да бисте проверили врло добру добит.

ВПНХуб је бесплатан и савршено је игра за веб странице за одрасле које посећују МиндГеек, јер је већина њих бесплатна. Међутим, бесплатна верзија овог ВПН-а садржи неугодне огласе који ће нестати само ако купите премиум верзију овог ВПН-а..

У реду, све ово делује заиста збуњујуће зашто ће МиндГеек прво подржати рачун за проверу времена, а затим повући даље и створити алат који ће вам омогућити овај налог, а затим поново креирати ВПН да заобиђе не само тај налог, већ и АгеИД алат?

Ту можете подржати интересе ВПН-а, савршени ХонеиТрап, на начин који ће намамити кориснике на својим ВПН услугама да креирају читав лијевку који олакшава конверзије.

ВПН-ови су намењени заштити корисника на мрежним мрежама од постојећих претње у дигиталној домени, а да не би прво сами створили претње, а затим нуде ВПН као решење за. По мом мишљењу, то’Слично је прво створило ватре, а закаснило и продало ватроотпорних одијела, одмах тамо где ватра не гори.

Али је управо то сврха овог блога тј. Омогућити корисници да разумеју све већу интернетску цензуру и контролишу све више и више људи који се преусмеравају на коришћење ВПН-а, што чини ову врло неуобичајену индустрију која има превелике корпорације са великим задовољством дужним бројем великих удио-а.

Замка бесплатних услуга:

Одржавање и вођење ВПН-а доста је било капитално интензивно задатка и на’с, јер ВПН-ови нису обична техничка средства. Засновани су на врло софистицираној инфраструктури који обухвата интегрисану мрежу послужитеља широм света, уређаје за шифрирање и дешифрирање, подржавају протокол и још много тога, а све је то скупо за одржавање и покретање, а вероватно је ВПН пружао услуге које нуде своје услуге за различите цене цена.

Дакле, ако вам даватељ ВПН-а нуди бесплатне услуге, тада сигурно зарађује негде, што је можда најопасније што би корисници увек размишљали пре претплату на такву услугу.

Корисници су врло лако заведени и намештени од стране ових сумњивих слободних ВПН пружатеља услуга. Уосталом, ко не’не свиђа ми се бесплатна услуга. А ти сумњиви играчи играју тачно такве психи кориснике.

Ове бесплатне ВПН услуге морају негде зарадити новац, тако да ако не нудите своје услуге за цене, које су им преостале могућности на располагању?

Многи, али сви су невероватно проблематични. Те методе користе уметање кода за праћење у корисничким уређајима, вођење дневних активности корисника и њихово продају оглашивачима, претварање корисничких уређаја у чворове како би подржали већи ботнета међу осталим.

У вашим водицима увек одвраћајте људе од предплата на ове сумњиве бесплатне ВПН-ове, јер прво, они не’Не можете ни једно ни друго ни да обезбедите 10% функционалности и сјајно обожаватеља с њима.

Бесплатни ВПН-ови не могу заобићи софистицираније гео-ограничене веб локације попут Нетфлик УС-а нити један брзи брзину да би говорио о неколико својих недостатака.

Постоји врло стара изрека о томе “Ако нешто добијете бесплатно, онда сте произвели” и нигдје се не може очитовати више у свету бесплатних ВПН услуга.

Гоогле Плаи - дом сумњивих бесплатних ВПН апликација:

Да би свака пријевара или сумњиви посао успио, прво јој је требала маскирана масажа, а друго треба мјесто или платформа на којој могу ширити своје пипке далеко и широко. За бесплатне ВПН апликације не постоји савршено место за одржавање Гоогле Трговине.

Оперативни систем Андроид најкористиранији је оперативни систем на паметним телефонима у свету, а природно је да је популаран Гоогле Плаи Сторе-а, а то је Андроид’службена трговина апликација, невероватно је раширена. Али популарност или доза никад не јамче да ће платформа бити сигурна за кориснике.

Гоогле Плаи трговина је регистровала по хостирању свих врста сумњивих злонамјерних програма зарађених. Његов систем за пренос и хостинг апликација много је лаган у односу на строжег такмичења, тј. ИТунес продавница, тј. Службену трговинску апликацију за иОС кориснике.

Само покрените претрагу “ВПН” У Гоогле Плаи трговини и наићи ћете на хиљаде ВПН Андроид апликација од којих већина нема више подријетла осим да ради као Андроид апликација.

Ево снимке заслона претраживања које сам водио у трговини апликацијом за кључну реч “ЕкпрессВПН”

Изразите ВПН даје резултате претраживања

екпрессвпн резултата претраживања

изразите резултате претраживања гоогле плаи

Од нечувених имена која немају везе са ВПН-ом’функционира попут “Јога ВПН” и Манго ВПН” ВПН-овима с иконама која приказују људе у интимним сценама, нема недостатка Андроидових апликација за бесплатне ВПН-ове ако их кренете потражити.

Не, дозволите да ископам мало дубље и допустите ми да вас водим кроз ствари које бисте ви и остали несумњиви корисници могли пустити у овим наизглед неупадљивим Андроид ВПН бесплатним апликацијама.

Ако претражите Гоогле Апп Сторе за Андроид ВПН апликације, велика је вероватноћа да ћете наићи на једну названу услугу “ГО ВПН Проки Мастер-Фрее · неограничен”. Скуп је више од пола милиона преузимања и импресивну оцјену 4,5.

ГОВПН на Андроиду

Све што је потребно за покретање ових апликација је само преузимање и инсталирање, без провјере корисника, без лозинке, постављање рачунара, нема ништа. Бесплатно и једноставно, али сигурно је.

Не баш.

Постоје неке неугодне појединости о подријетлу ових апликација и компанија које стоје иза тога у трговини апликацијама које могу врло лако да оставе, ко уосталом чита читање правила о приватности или детаљно сазна како су заправо програмери који стоје иза ових апликација су? Право?

Па, нисам ни један од таквих и као што сам рекао о приватности обично идем дубоко у себи и покушавам открити који је заправо мотив иза тако да закупујемо, бесплатне услуге.

Ако погледате његов програм, каже да је то развио ВПНМастер Теам, што звучи прилично аутентично. Али прво, истраживачке врсте корисничких дозвола су потребне за покретање на Андроид уређајима.

го впн стораге

Прво, потребно је допуштање да не читате само садржај ваших уређаја’Складиште, али такође има и моћ “Измијените или избришите” његов садржај. Ако то није’Не упадљив, онда не’не знам што је. Ако вам још увек није јасно, то значи да апликација може избрисати било шта са вашег уређаја’похрану која му се свиђа или чак онемогућила да у потпуности функционира. Било да се ради о њеним фото датотекама или вашим видео датотекама, ова апликација може их по вашем жељи избрисати и измијенити.

Информације о уређајима ГОВПН

Надаље, такође захтева дозволу за “Спојите и искључите Ви-Фи”, шта значи да чак и ако не’не желим да ваш уређај неко вријеме буде на интернету, ова апликација може га укључити према вашемој вољи кад год да се пожели.

ВПНМастер

Апликација ће такође имати приступ вашем “осетљиви подаци дневника” која у лаика’Појам са значењем може водити ваше активности ван мреже. Али није’је тачно оно што ВПН штити од, тј. праћења својих активности на мрежи? Није за ову ВПН. Корисници дон’Уобичајено пролазе кроз тачку допуштања често и често их означавају за Слажем се, чак и не схваћајући у коме су мере угрожене због приватности и безбедности мобилних података..

Али зашто би апликација то учинила? Одговорите на следећи део ових апликација на Гоогле Плаиу. Помакните се до политике приватности и покажите показивач преко њега и видјет ћете вашу политику приватности ове апликације преусмјеравати на веб мјесто познато као “ТалкингДата”.

Говорни подаци

није била’т ову апликацију развио неко ко се зове ВПНМастер? Не, то је само трик за страницу апликација, како би ова апликација изгледала и била аутентична него што заправо јест..

За један од вас немојте’Не знам, ТалкингДата је кинеска компанија за вађење података. Изненађен? Дон’Не зато што већина Андроидових апликација присутних на Гоогле Плаиу делили су такво сумњиво подријетло, а ја сам се само огребао по површини како бих вам дао до знања колико сте тачно сигурни ти “Бесплатно ВПН” апликације могу бити у приватности ваших корисника.

Сада се враћају у политику приватности, која је једна од најгорих правила о приватности која је икад наишао за ВПН, а спомиње да га има. “изузетке” о томе како може да користи ваше податке и да садржи изузетке за ове случајеве “Изравно је везано за националну сигурност и националну сигурност обрађено” ја за “Изравно је повезано са криминалистичким истрагама, казненим прогоном, суђењем и извршењем пресуде”.

изузетке

Па, ово је напослетка кинешког предузећа, која делује у земљи у којој је Влада надлежан за све ствари. Кина је омогућила провођење строге контроле и цензуре преко Интернета и својих корисника, а ако је фирма која је смјештена, укључена у операције вадења података, користи ВПН услугу, тада је потребно апсолутно избјећи.

ВПН који се’т постоје?

Али, превладавају, некуси, сумњивост не’не могу овде завршити јер ствари могу још више напредовати у овој индустрији.

Да бисте вам пружили референтну референцу на крају овог чланка, неко време је постојала путем ВПН услуге која је радила под називом “Моја сигурна ВПН”.

С тако безопасним изгледом ова је услуга била највећа превара која је икада постојала у индустрији, јер заправо није постојао ВПН, већ је само покреће услугу како би они људи могли платити за услугу која никада раније није постојала..

Ова услуга је била толико неугодна да није’Чак се не смијете користити називе популарних услуга и марки као потписнике у својим е-пошти. Једна од таквих порука е-поште садржавала је и назив Туннелбеар, који је једнак од најбржих бесплатних ВПН услуга за који се може сматрати врло веродостојним.

Туннелбеар је предузеће покренуо против МиСафеВПН-а и требало би да пружи услугу и треба да престане и да одустане од коришћења свог имена, а може да очекује тешке законске поступке од Туннелбеара-а.

Твит тунела

Али МиСафеВПН није користио само Туннелбеар’У вашу е-маил адресу користили сте Плека, веома популаран сервис за струјање, покушајте да повећате популарност услуге и искористите своју вероватноћу како да би намамили све више корисника у куповини ВПН-а..

Ево примјера е-поште с овим услугама. Тисуће таквих порука е-поште је послало кориснику који је садржавао имена других популарних услуга повезаних с ВПН-ом и стреаминг доменом.

плек е-пошта

Закључак:

У 2018. укупна тржишна величина ВПН индустрије износила је 20,6 милијарди долара, а очекује се да ће бити 2022. порасти на невјеројатних 35,73 милијарди долара, што је у наредних пет година. Да би сигнализирали ову индустрију, масовно расте и да ће корисници свеже користити коришћење ВПН-а за заштиту анонимности на мрежи.

величина впн индустрије

Не, овај невјеројатан раст у индустрији привући ће се и превладати у сумњивим службама које су овдје како би узели свој удио у овој врло уносној пита. Не само од продаје ВПН-а, из овог раста долази и један уносан пад, тј. Из огромних података агломерације из којих се корисници могу изконтролирати стављањем медењака у облик ВПН услуге.

Једини излаз из тога је информисање корисника о томе како се може препознати и остати подељен од таквих превара, јер нико не може да избегне превладати и сумњиве даватеље услуге да играју игру, јер, на крају крајева, колико је тешко изградити веб страницу или покренити маркетиншку кампању путем е-поште?

За просвјетљење корисника највећа игра ће сами пружити врхунске ВПН-а. Услуге попут НордВПН, ЕкпрессВПН, ПуреВПН, Торгуард, ПИА, ВипрВПН, Туннелбеар, између осталог, који владају роостом у ВПН индустрији, морају да открију како би могли да заштите кориснике од ових угрожених, а они би могли да остану до краја.

Ово је био мој мали допринос том настојању и верујем да ће бити још више таквих ентузијаста за заштиту приватности и активиста из индустрије који ће доћи у наредним временима да се игра своју улогу у откривању тако сумњивих и сјеновитих ВПН услуга, тако да корисници могу остати сигурни од превладавања који би могли су оштетити финансијски и приватни мудри, што би требало да буде потребно за производњу.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me